vrh
Meni

Mesečni Horoskop

Mart 2020.

   Vaša astrološka prognoza za ovaj mesec! Astrologija i zvezde su tu da vam pomognu koliko god mogu, naravno, onima koji će ih slušati.
   Šta vam zvezde kažu za ovaj mesec, kakve savete vam daju i šta vam predviđaju u vezi ljubavi, posla i zdravlja...! Poslušajte šta vam zvezde kažu! 

  OVAN (21.3.- 20.4.)   ARIES
   
Posao - Situacija vam može izgledati nepovoljnija nego što je. To se odnosi samo na one koji u prvih nekoliko dana ovog perioda ne shvate važnost razgovora u četiri oka, i važnost informacija uopšte. Mlađi pouzdani saradnici davaće vam tačna uputstva kako i šta treba da radite, a ako ste i sami mladi ili nezaposleni, moguće je da razgovore koje vodite do početka aprila mogu biti od presudnog značaja za nalaženje posla. Prvih desetak dana predstavlja uvod u period u kome biste mogli stati na svoje noge u svakom pogledu i mogli biste pronaći neki posao, posredstvom kolege, prijatelja ili rođaka u koji će vam u potpunosti odgovarati. Imate potrebu da ostvarite planove u vezi sa inostranstvom, ali bi tome trebalo da pristupite oprezno. Imate velike ambicije i projekte, naglašenu crtu upornosti i spremnosti da sve podredite svojim profesionalnim ciljevima. Skloni ste trošenju ili vam neko može ispostaviti račun za nešto na šta niste računali. S obzirom da ćete biti u tom periodu inače sentimentalniji nego inače a i pomalo naivni, neće vam biti teško da se pokažete u punom sjajnu što se plemintosti tiče. Smisao za praktično će preovaldati kao i manja doza egocentričnosti i shvatićete da ste sebi najvažniji, pa ćete primereno tome novac trošiti na svoje lične prohteve.

Ljubav – Na početku meseca bićete manje aktivni, skloni romantičnim sećanjima, moguće i pothranjivanju čežnje za nekim prošlim vremenima, izmenjivanju sms sa osobama koje nemate priliku da često viđate. Ako ste od nedavno zaljubljeni ili veoma mladi, bićete prilično nesigurni, posebno u odnosu na nekog drugog Ovna, Škorpiju ili Raka. Nećete se osloboditi straha od neuspeha i pobuditi osećanje da život treba živeti u punoj brzini. Možete previše vagati za i protiv veze sa nekim ko će vam se nesumnjivo dopasti. Pazite šta pričate, možete postići kontra efekat svojom brzopletošću. Krajem perioda može vas zainteresovati osoba koju viđate usput na poslu ili u nekom neposrednom okruženju, npr.u blizini kuće. Imačete potrebu da držite svoje život u tajnosti, ali ćete kasnije biti otvoreni i direktni. Ako budete išli na duži poslovni put, moguća je iznenadna avantura. Ako imate tendenciju da se družite samo sa kolegama ili sa društvom iz škole i fakulteta, možda ne bi bilo loše da razmislite o tome da odete i na neki sportski događaj ili da se malo više družite u okviru nekog zvaničnog udruženja, posebno ako imate smisla za umetnost. Razna porodična slavlja takođe ili žurke na reci, u restoranima na obali reke, predsatvljaju ambijent pogodan za prijatne momente.

Zdravlje – Obratite pažnju na eventualne stomačne tegobe.


   BIK (22.4.- 21.5)   TAURUS

   
Posao- Mnogi Bikovi mogu u afektu napustiti radno mesto, smatrajući da zaslužuju nešto bolje. Nemojte se upuštati ni u kakve partnerske odnose i nemojte ništa potpisivati što ne morate, jer postoji mogućnost da zbog toga zažalite. Možete biti nepoverljivi prema osobama rođenim u znaku Ovna ili Raka. Mnogi vas doživljavalju kao ozbiljnu konkurenciju i vrlo svesno će ići protiv vaših interesa. Ako vam jedna Devica ponudi posao, dobro razmislite pre nego što je eventualno odbijete. Moguće je da ćete biti u manjem energetskom padu i da u stvari nećete biti u stanju da pravilno procenjujete poslovne šanse koje mogu biti sjajne čak iako se radi o poslu kome nećete odmah pristupiti. Budite oprezniji u radu sa strancima i nemojte pristajati ne sve njihove uslove. Budite spremni da neke svoje stavove ako je potrebno i korigujete da biste održali dobru saradnju sa onima sa kojima znate da ćete imati mogućnost da u zajedničkom poslu budete uspešni. Čuvajte se brojnih troškovima koje možete imati neplanirano ili usled loše procene situacije. Prijatelji će vam ponuditi posao koji bi mogao biti veoma isplativ.

Ljubav – Ako vam se dopada neko koga ste upoznali u društvu umetnika ili pripada krugu vaših prijatelja, moguće je da nećete imati dovoljno sigurnosti u sebe i možete pokazati sklonost pre ka skrivanju emocija ili ulaženju u neku vrstu tajne veze nego da otvoreno pokazujete emocije. Imate pojačanu potrebu za stalnom emotivnom vezom ili sigurnošću. Iako vam se dopadaju osobe na koje se možete u svemu osloniti i na koje možete računati, može se desiti da dođete u iskušenje da uđete u vezu sa nekim ko nije po mnogo čemu za vas, naročito po svom temperementu. Može vam se učiniti i da se neko poigrava vašim osećanjima ili da vas provocira da bi oprobao svoju moć nad vama. Možda ne bi bilo loše da malo preokrenete uloge i vi budete ona strana koja provocira druge, pokažite svoj skriveni seksepil. Može se desiti da budete posebno osetljivi na svaku vrstu kritike i to nekih osoba koje su vam bliske i koje često svraćaju kod vas. Moguć je susret sa nekim na nekom povećem skupu.

Zdravlje – Osetljivi ste na promene vrmena, tako da možete imati sklonost ka glavobolji.

   BLIZANCI (22.5.- 21.6.)   GEMINI
 
Posao- Poslovni život se sjajno odvija, posebno u domenu nekretnina, privatog biznisa i porodičnih firmi. Možete da razmišljate da uložite novac u neke trajne vredonsti, posebno uz asistenciju starijih od vas, ma koliko godina da imate. Ukoliko ste u zrelim godinama i imate decu, podržite ih u njihovim idejama u vezi sa privatnim biznisom, a ako ste u mladi, oslonite se na starije, bez obzira da li se radi o roditeljima, prijateljima ili kolegama. Jedan ste od znakova koji je u centru pažnje. Ostavljate utisak osobe kojoj sve lako polazi za rukom a u stvari iza vašeg uspeha stoji veliki rad i verovatno dugogodišnje iskustvo i odricanje od mnogo čega. Proleće koje dolazi bi moglo biti po mnogo čemu veoma značajno za vas. Iskoristite ovo vreme da biste precizirali neke detalje u vezi sa poslom. Moguće je da razmišljate o odlasku, bar na izvesno vreme u neku inostranu zemlju, ali to će verovatno biti nakratko. Treba da napravite konkretne dogovore sa onima od kojih zavisi realizacija vašeg posla. Preko prijateljskih veza novac pritiče sa više strana, dobijate ponude, ali vi kao da nikada niste zadovoljni ponuđenim honorarom.Potrebno je da otvoreno pričate o novcu sa onima koji vas plaćaju i da ne dozvolite da vas niko izigra, jer će biti i takvih pokušaja. Iako možda vidite neki interes u radu sa onima koji su vas više puta prevarili, bolje zadržite određenu distancu, ponovo su spremni da isto učine.

Ljubav – Moguće je da će vam se dopasti neko koga viđate na poslu. Ako ste muškarac, to bi mogla biti vrlo atraktivna žena duge talasaste kose. Ukoliko ste pripadnica lepšeg pola verovatno ste previše zavisni od partnera, iako pokušavate da ostavite utisak kao da vam je stalo do ravnopravnosti. Ne podnosite ničiju dominaciju i smatrate da je najvažnije postići sa s partnerom dogovor. Svesni ste da je imidž ono što vas pravi onakvim kakvi ste. Možete se ponašati previše egocntrično i pokušavati da partneru previše namećete svoje želje. Možda će krenuti jedan malo naporniji period u toku koga možete biti previše opterećeni onim što se o vama može pričati. Osoba koju upoznate preko posla, posebno ako radite sa strancima ili kontaktirate sa onima koji često putuju, može postati potencijalno vaš budući partner. Mogu vas zainteresovati netipični predstavnici svojih znakova, kao npr. jedan mirni Ovan ili jedan dinamični Rak. Vodolija je i dalje za vas najveći izazov.Možda je bolje da se pričuvate onih koji će upravo pokušavati da sa vama budu u dobrim odnosima, ali nemaju i časne namere prema vama, već se druže samo koristoljublja radi.

Zdravlje – Možete biti skloni povredama, zglobova i nogu.


   RAK (22.6. – 22.7.)   CANCER
   
Posao- Imate mogućnost da napredujete preko nekog Jarca ali i preko neke Škorpije koji dugo već prate vaš rad i više su nego zadovoljni onim u šta mogu da se uvere. Što ste mlađi to su veće šanse da vam se ukaže neka sjajna prilika u vezi sa inostranstvom. Ako se bavite umetnošću ili poslom preko koga ste upućeni na rad sa nepoznatim ljudima, ma ko to bio, možete postati izuztno omiljeni i među kolegama i među klijentima ili publikom. Bilo bi dobro da ne budete previše skromni nego da malo podstičete kod sebe ambiciju. Ambicozni ste ali ne i dovoljno preduzimljivim pa sve ostaje na nivou vaših maštanja i pravljenja planova koje nikako da realizujete. I pored toga bićete izuzetno vredni, davaćete sebe bez rezerve i to će doneti rezultate brže nego što pretpostavljate. Trebalo bi da obuzdate kod sebe potrebu da vladate drugima. Možete biti prilično nestrpljivi a i netrpeljivi prema nekim saradncima. Pazite, možete imati previše troškova što vas može povremeno činiti izuzetno nervoznim i nespokojnim. Ako vam je potrebna bilo koja vrsta finansijske podrške ili razmišljate o kreditu, budite oprezni kod zaduživanja bilo koje vrste.

Ljubav – Mnogo toga hoćete i želite ali se ne usđujete. Izvesna doza nesigurnosti kao plod stidljivosti, ma kog uzrasta da ste, je ono što vas sprečava da svoje želje i realizujete. Ima mnogo onih kojima se dopadate, čak i ako ste u stalnoj vezi i moguće da se radi o osobi koju viđate na poslu. Svesni ste da niste spremni da preuzmete odgovornost za svoj ljubavni život, i to je glavni problem zbog čega on možda neće biti tako uspešan kako bi mogao. Ako ste muškarac, verovatno se povlačite u sebe i patite na način da to niko ne primeti a ako ste žena, ponašate se previše drugarski i previše otvoreno, da biste maskirali svoju ranjivost. Nije isključeno da vam se dopada osoba koja nosi neku vrstu uniforme. Budite sigurni da su emocije obostrane, ali i predmet vaših želja je podjednako uzdržan i u svojim izjavama dvosmislen. Ako ste u vezi, partner može da se ponaša previše autoritativno ili previše zahtevno. Ne morate baš u svemu da im izlazite u susret. Pokušajte da se postavite drugačije, da im date na znanje da imate prava na svoje mišljenje i svoj izbor, ma o čemu da se radi, više će vas poštovati.

Zdravlje – Kontrolišite pritisak.


   LAV (23.7.- 22.8.)   LEO
 
Posao- Ako ste u poslednje vreme ulagali veliki napor u posao koji zahteva smisao za elektrotehniku, mašinstvo, preciznost ili ste radili u medijima, moguće je da je neko primetio koliko vredite i ako ste mladi, predstoji vam napredak. Ma kog uzrasta da ste, biće naglašena mogućnost saradnje sa inostranstvom ali niste sigurni kako će se saradnja dalje razvijati. Budite spremni da se priključite nekom timu, ali biće potrebno i da pokažete spremnost za individualni rad. Imaćete sjajnu mogućnost ako treba nešto da polažete ili treba da konkurišete za neku stipendiju, tražite nov posao, moguće čak u inostranstvu. Krajem meseca moguće je period pun nepetosti koji bi trebalo da iskoristite na najbolji mogući način a to je da ga shvatite kao podsticaj i da ne posustajete pred preprekama, koje može neko pred vas da postavi. Kad je novac u pitanju, osećate da ste u nekoj vrsti besparice, naročtio ako ste mladi. Pri tom, baš i nemate neki osećaj za novac, imate samo osećaj da ga nemate dovoljno. Ako ste mladi i sposobni da držite bilo kakve časove, nemojte se previše dvoumiti nego dajte oglas. Ukoliko ste u zrelim godinama, može se desiti da novac dobijte preko posla u koji će vas uvesti prijatelj porodice.

Ljubav – Možete delovati pomalo introvertno i nedovoljno aktivni na ljubavom planu. Moguće da ćete više energije usredsrediti na karijeru nego na ljubav. Ako ste u vezi sa Vodolijom, možda ćete biti spremni da joj date više slobode nego što je to mudro. Možda će se previše navići da svugde ide bez vas. Postajte mnogo harizmatičniji i mnogi će smatrati da ste strastveni i izuzetno privlačni a po mnogima i izuzetno seksepilni. Ako ste muškarac možete ostaviti utisak mirne čak pomalo flegmatične osobe, ali u vama se krije vulkan. Ukoliko ste žena ostavlajte utisak snažne žene, pazite da ne budete previša napadni. Vaša otvorenost je vaš najveći neprijatelj. Pazite da zbog nečega što ćete reći ne budete predmet tračeva. Ako vam se dopadnu Ovan ili Rak, imaćete problema da objasnite da se radi o pričama bez ikakve osnove. Nećete baš biti spremni da mnogo toga praštate partneru, posebno ako njegov posao podrazumeva česta putovanja ili kontakte sa strancima. Ma kog pola da ste, obratite pažnju na ambicioznu osobu koja je uglavnom predana poslu ili ostavlja utisak kao da je ništa drugo ne interesuje. Vi je i te kako zanimate i mogli biste je začas osvojiti, naročito ako se radi o Strelcu ili Biku.

Zdravlje – Pazite se mogućih stomačnih tegoba ili nazeba.


   DEVICA (23.8. – 22.9.)   VIRGO
 
Posao- Ma koje da se godište, mlađi inventivni saradnici, posebno žene, predstavljaju za vas poseban izazov jer će vam nuditi poslove koje nećete moći da odbijete. Izražena je vaša komunikativnost ali će nastupiti jedan malo naporniji period u toku koga bi trebalo da budete mnogo delikatniji i manje zahtevni prema kolegama. Pokušajte da budete realni u pogledu vaših ambicija, posebno ako je u pitanju saradnja sa osobama rođenim u znaku Ovna, Bika ili Blizanaca. Morate pokazati smisao za diplomatiju, inače vam predstoji nerviranje. Neko vam može obećati posao, a zatim kada dođe do faze realizacije možda će vas odbiti ili će se posao odložiti za neko drugo vreme. Ako ste ženski predstavnik ovog znaka, bilo bi dobro da sa ženama budete u boljim odnosima. Moguće da nečim izazivate ljubomoru kod njih. Ukoliko ste muškarac, preciznost i kreativnost su osobine kojima možete izbiti u prvi plan, posebno ako vaš posao ima ikakve veze sa umetnošću. Kako mesec bude odmicao, tako ćete i vi biti sve veći optimista da će i vama svanuti bolja vremena. Ukoliko ste u braku ili vezi, glavna tema će biti finansije partnera i način na koji on privređuje, u stvari se trudi da uveća kapital. Ako nemate posao ili ga vaš partner nema, jedno drugom ćete pomoći da nađete dobar izvor prihoda. Pripazite, možete biti skloni preteranim izdacima koji će vas uvesti moguće i u dugove. Ne opterećujete se onim što nemate, već onim što imate, a imate dosta. Jer vi ste znak koji ume da bude srećan i sa malim.

Ljubav – Više je nego mudro da pokušate da se postavite manje zahteveno prema partneru jer on može na isti način da se postavi prema vama. Moguće da kod njega i nije u pitanju ljubomora koliko nedostatak pažnje, tako da ako želite da uspostavite dobar odnos sa njim bilo bi dobro da nešto promenite u svom ponašanju i pokušate da shvatite i njega. Ukoliko ste slobodni, možete vreme potrošiti u traženja idealnog partnera a znate dobro da takav ne postoji. Moguće je da mislite ne nekoga koga ste nekada upoznali negde na putu, najverovatnije u inostranstvu i očekujete da se on odnekud pojavi ili bar njegova kopija. Previše ste skloni da se vraćate u prošlost što se nikako ne odražava dobro za vaš ljubavni život. Pokušajate da se zainteresujete za nekoga ko je upravo potpuna suprotnost osobi koja vam se svojevremeno sviđala i to ne samo po izgledu, profesiji već i po svom temeparmentu. Nemate razloga da se preterano nervirate, čak i ako dođe do neprijatnog razgovora o novcu. Moguće je da će vam se naći pri ruci neke mlađe osobe koje budete upoznali preko poslovnih kontakata.

Zdravlje – Moguća glavobolja zbog promene vremena.


   VAGA (23.9. – 22.10.)    LIBRA

Posao- Ovo je period velikih aktivnosti u toku kojih možete postaviti temelje svoje karijere na duži rok. Trebalo bi da imate dovoljno vremena da obavite sve potrebne razgovore i utvrdite sve uslove posla pod kojim ćete raditi. Problem koji može iskrsnuti je vaša neskromnosti ili nerealnost. Imate veliku potrebu da sve uradite na sebi svojstven način, da drugima postavljate uslove a ne shvate a je možda vreme da bar privremeno pristanete i na ono što vam ne odgovara. Društvo umetnika i osoba koje rade u medijma, sportskim organizacijama, velikim privatnim firmama, će vam savršeno odgovarati jer ćete preko njih uspeti da uspostavite nove kontakte. Imaćete dosta mogućnosti i dosta podsticaja sa strane u vezi sa novim poslovima ali vi se možete postaviti kao neko misli da će povoljne okolnosti stalno trajati. Nemojte gubiti vreme nego koristite šanse, ako vi to ne uradite, neko drugi umesto vas će umeti da se postavi kako treba. Situacija sa novcem će se znatno popraviti i to naročito za one koji su već razradili posao preko partnerskih poslova ili za one koji su u braku, jer novac pritiče preko partnera. Kao potecijalno dobri znaci preko kojih možete imati dobitke u novcu su Bik, Vaga, Lav ili Ovan. Ipak, vaša povremena sklonost ka ekstravaganciji može vam stvarati problem u sferi finansija.

Ljubav – Za vas je ljubav često igra, zabava, prirodan način da izrazite ono što osećate, kod vas nema nekih dubokih emocija ili ne umete da ih iskažete, zbog čega nesvesno preuzimate pomalo infantilni stav prema životu pa i prema ljubavi. Nemojte biti preterano direktni i možete poželeti da načinite prvi korak ne razmišljajući o tome da li se vi onoj drugoj strani dopadate. Postoji tendencija da budete preterano pričljivi, čak i preterano, što ponekda može biti problem u vašoj vezi. Ako ste slobodni a nađete na delikatnog partnera, morate birati reči i način na koji izražavate svoj smisao za humor koji se njemu najverovatnije neće svideti. Dobro pazite da ne počnete da koketujete sa pretposavljenim ili sa koleginicom koja je u braku, situacija može znatno da se iskomplikuje, jer ono što je za vas bezazlen flert, za njega može značiti ozbiljan ljubavni zov kome neće odoleti. Za one koji žele da stupe u brak, period je dobar za planiranje zajedničkog života. Mlade, slobodne Vage, trebalo bi da paze s kim ulaze u vezu, posebno devojke, jer postoji mogućnost da partner ne bude potpuno iskren i da budu žrtva onih koji će se poigravati njihovim osećanjima. Moguće da će svako od vas imati neke svoje potrebe, najviše za ličnom slobodnom ili za ostvarenjem svojih ciljeva i da će svako svakog optuživati da misli samo na sebe. Dobar dogovor kuću gradi, tako da vi imate sve šanse da budete faktor mira u vašoj vezi, jer nema ko drugi. Imajte poverenja u druge, čak i kada su krajnje neprijatno iskreni. Možda je baš to ono što vam je potrebno da biste se suočili sa sobom.

Zdravlje – Moguća kijavica.

   ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)    SCORPIO
   
Posao- Neka sjajna ponuda, moguća je sasvim neočekivano, a uz sve to, vi imate i svoje lične planove koje odavno želite da realizujete. Idite korak po korak, jer vašu koncentraciju na poslu verovatno u velikoj meri remete zavodnički pogledi nekih osoba koje često viđate. Ma koliko da mislite da ste imuni na to, ipak, mogu vas u prilčnoj meri navesti na neke pogrešne korake. Ako ste ženski predstavnik ovog znaka, kolega koji ne zna kako da vas zavede, ponudiće zajedničku saradnju, i vi, ako ste mudri, prihvatićete je. Neko ko nije iz vašeg mesta rođenja, nego dolazi iz nekog udaljenog dela zemlje u priličnoj meri vas iritira i moguće svojim stavom provocira. Ne pokazujte koliko vas nervira. Muški predstavnici vašeg znaka mogu imati sjajne šanse u politici, ekonomiji, državnoj službi, ako za to imate nerava. Ukoliko se već latite tog nezahvalog posla, budite što je moguće konstruktivniji i praktičniji u svojim rešenjima, jer tu leži ključ uspeha. Čak iako se bavite umetnošću, bilo bi dobro da pristupite radu sa mnogo preciznosti i sa dobro razrađenom taktikom. Nemojte dozvoliti da vas bilo ko izbaci iz takta svojim komentarima. Većina predstavnika vašeg znaka nema mnogo problema sa novcem, naprotiv, ali kao da ga i nemate, jer ili nemate vremena da uživate u onome što sebi možete novcem da obezbedite ili ste preterano darežljivi pa sve ode na druge. U svakom slučaju pojaviće se prilika da novac uložite u neki projekat i to može biti pun pogodak u svakom pogledu.

Ljubav – Ako ste žena Škorpija, tražite harmoničnu vezu i duhovnu bliskost. Dopadaju vam se dominantni muškarci i moguće je da vam se sviđaju Ovnovi ili Škorpije, ali to mogu biti i Jarci i Vodolije i sa njima možete imati izrazito buran ili strastven odnos, ali niste sigurni da li možete takvog partnera i da zadržite. Pazite da u stanju razočarenja ne potegnete za alkoholom jer vam je potrebna uteha, ponekada to može biti i previše hrane. Bilo bi najbolje da pokušate da se pomirite sa buntovnim delom svoje prirode i da pronađete način kako da svoj bunt kanališete. Ukoliko ste muški predstavnik ovog znaka, osvajate rečitošću, duhovitošću ali i najverovatnije imponujete partnerki svojim statusom, svojim ambicijama i ostavljate utisak osobe koja mnogo više zna, može i ume nego što to želi da pokaže. Ma kog pola da ste, ako vam se dopada osoba rođena u znaku Riba, imate sjajne šanse da je osvojite, utoliko pre što ona verovatno stalno misli na vas. Jarci su i dalje dobar izbor, jer su trpeljivi i spremni na ustupke. Neka vaša prijateljica može da odigra ulogu posrednika između vas i potencijalnog partnera. Prija vam društvo osoba koje imaju dovoljno životnog iskustva ili ako ste i vi u zrelim godinama, onih koje se bave drugačijim poslom od vas. Što ste mlađi, to možete više da naučite od starijih od vas i često vam daju vrlo korisne savete ne samo u vezi sa karijerom već i u vezi sa vašim privatnim životom.

Zdravlje – Moguć manji nazeb.


  STRELAC (23.11.- 21.12.)   SAGITARIUS

   
Posao- Ovo je sjajan period za vas u toku koga možete mnogo toga da postignete i to ne samo zahvaljujući znanju ili iskustvu, već zahvaljujući svom entuzijazmu. Bilo bi dobro da uspostavite što je moguće bolju saradnju sa strancima ili sa kolegama koje rade za strane firme. Nemojte odugovlačiti sa donošenjem važnih odluka jer ste na pragu velikog uspeha. Ma kog uzrasta da ste, nalazite se na nekoj vrsti prekretnice ili na probi, ispitu koji ćete nakon dosta tenzije položiti sjajno. Ipak, da ne biste na putu do osvajanja trofeja doveli vaše bližnje ili saradnike do nervnog sloma, malo prištedite i sebe i njih. U svakom slučaju vaše ideje biće prihvaćene, tako da možete da se nudite kome želite, biće oduševljeni što to radite, ali ideje čuvajte za sebe, dok ne dođe vreme da ih obelodanite. Malo više taktičnosti i mudrosti u vođenju poslovne politike, ma čime da se bavite, ne bi bilo loše. Ako ste mladi, nemojte prijateljima baš sve pričati, mogu vas preteći u tome u čemu želite da zablistate. U svakom slučaju ovo je period u toku koga možete da oktrijete neke svoje potencijale za koje niste bili ni svesni da postoje, niti da ste spremni da ih plasirate. Većina predstavnika vašeg znaka ima neki stalni izvor prihoda, bez obzira da li se radi o stalnom poslu, deonicama, nekretninama, ali sve ste samo ne naivni kada je novac u pitanju. Jedno vas zbog toga mrze, drugi vam zavide, ali vi, što je najgore, uglavnom strepite u vezi sa novcem. Ukoliko spadate u one malobrojne koji se nisu snašli, krenite sa nekim manjim privatnim biznisom, isplatiće vam se i poteraće vas sreća.

Ljubav – Ženski predstavnici znaka imaju potrebu za nežnošću i razumevanjem. Čeznete za mirnim, stabilnim muškarcem koji bi vam pružio osećanje sigurnosti, ali vam se verovatno dopada buntovni mačo tip muškarca koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Možete biti u vezi sa poznatom osobom, sa nekim ko je izrazito uspešan u karijeri, i pošto ste i vi ambiciozni upravo vaš uspeh može biti povod za raskid ili neslogu jer vam vaš partner nikada neće oprostiti ako ste uspešniji od njega. Muškarci Strelci zavode rafiniranošću, posebno ako njihov posao podrazumeva druženje sa umetnicima ili ima veze sa medijima, marketingom ili medicinom. Nemojte se previše galantirati prema partneru ili davati obećanja koja nećete ispuniti. Pokušajte da izbegnete zamku paralelnih veza, mada će to biti za vas svojevrsno iskušenje, ma kog da ste uzrasta. Čak i ako ste u lepim zrelim godinama, mnogo mlađe osobe često vas doživljavaju kao predmet svojih maštanja. Kada biste znali koliko vas ogovaraju, mnoge ne biste voleli ni da sretnete. Međutim oni padaju na vaš šarm i harizmu, obojenu često vašim bučnim nastupom i uspete da ih naterate da zaborave sve neprijatno što ste im svojevremeno rekli ili priredili.

Zdravlje – Čuvajte se moguće povrede u sportu.

   JARAC (22.1.- 20.1.)   CAPRICORNUS

Posao- Imate logičan um, nagalašenu volju i spremnost da se borite za ono do čega vam je stalo. Ipak, treba da pazite da to ne bude samo na rečima, već da pokušate da se izborite i na delu. Uspevate da dobro plasirate svoje znanje i da ga dobro naplatite. Vrlo ste ponosni na svoju moć zapažanja i procenjivanja drugih, ali i okolnosti koje znate da iskoriste maksimalno u svoju korist. Niste svesni do koje mere znate da budete subjektivni i da sve gledate isključivo iz svog ugla. Energični ste i preduzimljivi ali samo za one stvari za koje ste istinski motivisani. Ponosni ste na svoje uspehe i imate potrebu da stalno idete dalje. Možete biti naporni za saradnike jer ćete biti izuzetno neprijatno zahtevni i pokušavati da budete veliki perfekcionista. Možda je došlo vreme da sve svoje kvalitete stavite u funkciju svog sopstvenog uspeha a ne da stalno mislite da vam je potrebna svita i gomila saradnika da biste bili uspešni. Ne verujete svemu što vam obećaju koge koje rade za strana predsatvništva ili žive u inostranstvu. Pokušaće da manipulišu vama i po sistemu držite vodu dok majstori odu, trajaće i njihov zanos vama. A nakon toga možete se naći na ledini. Zato je bolje da imate povrenja u one koji malo obećavaju a mnogo urade, a takvim je mnogo, čak i u vašoj neposrednoj okolini, moguće i u porodici. Nemojte nikome polagati račune o svojim finansijama, utoliko pre ako ste pred sobom načisto da ste novac stekli na legalan način. Budite spremni da uložite novac u neku nekretninu koja će vam se vrlo brzo isplatiti.

Ljubav – Ponekada niste u stanju ni da odbranite sebe a još manje svoju ljubav i dozvoljavate da vam okolina kreira život, da utiče na vaše životne stavove i vi ćete često učiniti ono što se od vas očekuje, a ne ono što vi stvarno želite. Vas je teško pratiti. Ne pokazujete svoja prava osećanja, a okolina vas samo analizira. Bilo bi bolje kada biste sa partnerom ostvarili pravi odnos poverenja, umesto što se trudite da ostavite utisak da ste srećni nezavisno od toga kako se osećate. Možete biti srećni jedino sa partnerom koji je spreman da vam da maksimalnu slobodu, ko je voljan da vas u svemu prati, da vam ne postavlja nikakva ograničenja. Ne podnosite ucene, zahteve niti obaveze. Vi ste ona strana koja bira i koja donosi odluke u ljubavi. Često shvatite kada vas prođe imulsivnost, a takvih će momenata biti dosta, da ste ih doneli na svoju štetu. Možete se odlično slagati sa osobama koje su podjednako ambicozne koliko i vi. Ukoliko ste mladi, neiskusni ili niste nikada bili u dužoj vezi, poznanstvo do koga dođe, može se pretvoriti u vrlo burnu ljubavnu vezu u kojoj ćete oboje biti veoma eksplozivni i nakraj srca. Nemojte donositi odluke u afektu. Jedan Rak ili Ovan vam nešto zameraju, verovatno da ste ih zanemarili. Pokušajte da ispravite to i da im posvetite bar malo pažnje.

Zdravlje – Promenite način ishrane.


   VODOLIJA (21.1.- 19.2.)   AQUARIUS

Posao- Moguće su trzavice na poslu, i to na onim rutinskim poslovima, naročito ako budete insistirali na promenama u načinu rada, ako budete stalno kolegama stavljali primedbe ili im budete ukazivali u čemu greše. Vaša potreba za perfekcijom stvoriće vam neprijatelje i tamo gde to nije potrebno. Reći ćete nešto zbog čega možete imati velikih problema. Možete ostvariti dobre kontakte sa mnogima, naročito ako ste miran tip, što je vrlo teško reći za jednu Vodoliju, ili nešto introvertniji od uobičajenog tipa ovog znaka i u malom krugu prijatelja verovatno ćete napraviti strategiju kako osvojiti teren. Što vaš posao ima više veze sa emocijama, bilo preko umetnosti, medija, medicine, to ste bliže uspehu. Vaša potreba da utičete na stavove drugih, da iznosite svoja mišljenja doći će do punog izražaja, posebno ako ste neko ko voli da deli lekcije i pravdu. Mnoge kolege ili prijatelji koji sada žive u inostranstvu, moguće da će vas kritikovati i da nećete uspeti da sa njima uspostavite dobre odnose. Pokušajte da poslu pristupate sa manje strasti a više razuma. Može doći do novčanih izdataka, moguće i na vaša zadovoljstva i na ulaženje u neke nove poslove ili planiranje nekih radova oko doma.

Ljubav – Partner verovatno misli da se neki uljez uvukao između vas dvoje. Moguće da on postoji samo u njegovoj mašti, ali vi ćete morati da dajete logična objašnjenja. Tada ćete se suočiti sa istinom da tako nešto u vrlo lepom i atraktvinom izdanju postoji i da u stvari niste baš mnogo ubedljivi kada partneru servirate priču koju mislite a će on prihvatiti. Mnogo je veći problem ako zaista sedite na dve stolice od kojih je jedna klimava, ali vas baš takav dizajn privlači. Bilo bi mudro da pre nego što krenete da bilo koga osvajate ili da bilo koga razuveravate, raščistite sa sobom na šta ste spremni, na kakve ustupke, jer je moguće da ste pred velikom promenom u životu. Da li će se ona dogoditi ili ne, zavisi uglavnom od vas, jer ona druga strana strpljivo čeka. Može se desiti da dok je primetite, izgubi volju za vama. U slučaju da ste slobodni, opet neko čeka da ga primetite jer ste verovatno veoma atraktivni i šarmantni, ma šta mislili o sebi. Krenite u akciju, ovo vreme je vaše, ma koliko godina da imate. Vaš prividan miran stil krije vulkan koji proradi u poslednje vreme češće nego inače. Pokušajte da sa paretnerom uspostavite malo harmoničnije odnose bez preteranog kritikovanja njihovih stavova, ma o čemu da je reč.Možete biti preterano sumnjičavi i vi i partner, i zato odbacite sumnje i uživajte u društvu jedno drugog.

Zdravlje – Pazite na oštre predmete.

   
RIBE (20.2.- 20.3.)   PISCES


Posao- Vaš znak je u odličnom periodu i to bi svakako trebalo da iskoristite, jer uspeh zavisi isključivo od vas i vaše angažovanosti i naravno preduzimljivosti. Ako ste mladi, nemojate se ustručavati da zakucate na sva vrata, negde će vam se otvoriti. Imate priliku da se snađete kada je posao u pitanju i čak da radite i nešto što nije direktno u vezi sa vašim poslom. Naglašena komunikativnost može vam pomoći, posebno bi trebalo da obnovite veze sa Devicom, Rakom i Ovnom. Mnogi su vam naklonjeni i izazivate simpatije gde god se pojavite. Šarm je vaše najjače oružje koje ćete najverovatnije umeti da iskoristite kako treba. Može se desiti da dobijete dve paralelne ponude za dva sasvim različita posla. Ako imate smisla za umetnost, turizam ili sport, iskoristite to na najbolji mogući način. Može iskrsnuti sjajna šansa u vezi sa poslom koji biste mogli obavljati u inostranstvu ili će se raditi o poslu preko koga ćete moći često da putujete. Neko ko je stariji od vas protežiraće vas, moguće jedan Strelac ili Jarac. Ipak, moguće je dosta napetosti zbog sumnji da li je uspeh o kome maštate moguć. Imajte više poverenja u sebe. Ovo je period u kome možete imati dosta dobitaka sa raznih strana. Poslovi sa nekretninama ili u domenu umetnosti donose novac, a što ste mlađi, to su veće šanse da dobijete neki poveći novac na koji ne računate.

Ljubav – Neko s kim jako dobro komunicirate a viđate ga na poslu ili u nekom vašem svakodnevnom okruženju podjednako oseća za vas ono što vi osećate prema njemu. Osobi koja vam se dopada otvorite dušu. Ma kog pola da ste, veoma ste romantični i osećate veliku potrebu da vam osoba koja vam se dopada uzvratite istom merom. Imate sve šanse da se to dogodi. Ako vam se dopada neko i ako vas deli poveći broj godina, utoliko pre imate šanse da budete zajedno. Najverovatnije da vam se dopada tamnokosa osoba koja je izuzetno ambicozna. Ona oseća prema vama mnogo više nego što možete i da pretpostavite. Vi kao da se plašite da se sa tom činjenicom suočite. Imate sjajne prijatelje i moguće čak neku vrstu obožavalaca, onih koji vas ne samo vole kao prijatelja već vas izuzetno cene i znaju da u društvu sa vama uvek imaju šta da nauče. Bilo bi dobro da nađete vremena da se više družite u opuštenoj atmosferi sa dugogodišnjim prijateljima.

Zdravlje – Smanjite napore. Najvažnije je da ste psihički odmorni i vedri.


     RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT