vrh
Meni

Mesečni Horoskop

Oktobar 2019.

   Vaša astrološka prognoza za ovaj mesec! Astrologija i zvezde su tu da vam pomognu koliko god mogu, naravno, onima koji će ih slušati. Šta vam zvezde kažu za ovaj mesec, kakve savete vam daju i šta vam predviđaju u vezi ljubavi, posla i zdravlja...! Poslušajte šta vam zvezde kažu!
  OVAN (21.3.- 20.4.)   ARIES
   
Posao - U toku gotovo celog perioda postoje brojne mogućnosti u vezi sa novim poslovima. Možete očekivati veliki uspeh i pokazaćete veliku odlučnost i borbenost, što se može odraziti uspehom u javnosti, sportu i poslu koji je u vezi sa javnošću. Treba da budete oprezni u radu sa drugim Ovnovima, Rakovima ili Škorpijama. Obratite pažnju ako želite da ulazite u trgovinske transakcije, posebno ako ste zaposleni u privatnom sektoru ili ako se bavite privatnim poslovima. Mogući su poslovi sa nekretninama kako u zemlji tako i u inostranstvu. Poslovi sa strancima će se povoljno odvijati, a prvih dana pokušajte da se ne upuštate u rasprave sa Škorpijama, Strelcima ili Ribama. Izvesne nesuglasice su moguće sa Škorpijama i Blizancima ili sa neposrednim saradnicima jer ćete kasniti u izvršenju svojih obaveza i smatraćete da su oni odgovorni za to. Vaši apetiti u vezi sa zaradom i novcem biće pojačani u početku meseca a posle ćete biti nešto štedljiviji i manje spremni da novac trošite na luksuzne stvari. Moguć je dogovor sa pretpostavljenim u vezi sa novim, dobro plaćenim poslom.

Ljubav – Ulazite u period velikih uzbuđenja koja vam mogu doneti ne samo nova poznanstva već mnogo prijatnih momenata i sa stalnim partnerom. Uvereni ste da imate veliki uticaj na njega a niste ni svesni da možda on ima mnogo veći na vas. Postajete popustljivi i spremni na mnoge ustupke. Sve ono što je preko leta bilo prilično nejasno sada će se postaviti na prave osnove i vi ćete postati mnogo staloženiji, strpljiviji i prilagodljiviji jer je to jedini način da uspostavite pravi kontakt sa partnerom. Nalazite se na prelomnoj tački po mnogim pitanjima, uključujući i ljubavni život. Biće vam veoma važno da partner pokaže interesovanje za vaš posao i da vam bude u svakom pogledu oslonac. Ukoliko vaš posao podrazumeva putovanja, naročito u inostranstvo, postoji mogućnost nezavisno od godišta i statusa da vam se na nekom putu svidi neko ko nije slobodan. Ukoliko ste i vi u braku ili dužoj vezi, bićete izloženi velikom ljubavnom iskušenju a ako ste slobodni, može vam se dopasti osoba koja je pristuna u javnosti. U toku ovog perioda ćete sa partnerom rešavati mnoga pitanja vezana kako za porodični život, tako i za stambeni prostor. Pokušajte da se ne nervirate ako situacija počne da se odvija suprotno vašim željama i očekivanjima. Možete poduže biti odvojeni od doma i boraviti u inostranstvu ili, ako ste već preko leta bili dugo van zemlje, poželeti da provedete vreme kod kuće. Stariji muškarac, ma ko to bio mogao bi da vam pruži potrebnu podršku u vezi sa važnim porodičnim pitanjem, ali vi najverovatnije nećete želeti da ga zamarate svojim problemima.

Zdravlje – Pripazite na stomak u ovom periodu i pazite šta i koliko jedete.


   BIK (22.4.- 21.5)   TAURUS

   
Posao- Ulazite u izuzetno povoljan period za realizaciju svojih planova, posebno u domenu kreativnih poslova. Možete imati uspeha u radu sa osobama koje žive u drugom mestu ili u drugoj državi ili koje zbog posla često putuju. I sami ćete imati prilike da često putujete, a najbolje će vam ići od ruke poslovi vezani za trgovinu, usluge i marketing. Bićete spremni da započnete nov posao sa novim saradnicima. Dobićete ponude da sklopite poslove sa inostranim firmama. Ako radite u privanoj firmi ili imate svoju firmu, moguće je preseljnje poslovnog prostora i proširenje saradnje. Mladi saradnici će vam biti desna ruka u poslu ali će se i oni u zrelijim godinama lako uklapati u vaše poslovne planove i slediće vaše zamisli i ideje. Dobro ćete se razumeti sa Blizancima, Devicama i Škorpijama. Nešto teže čete sarađivati sa Vodolijama i Ribama, posebno ako imate zajedničke interese. Najbolji saradnik biće jedan Jarac, Ovan, Rak ili neki drugi Bik ili Vaga. Pazite kakve aranžmane potpisujete i kakve ugovore sklapate. Nemojte pozajmljivati novac, može vam se odložiti vraćanje duga u nedogled.

Ljubav – Mnogi predstavnici vašeg znaka po prvi put će osetiti šta znači ljubav i moguća su razmišljanja o ulasku u brak sa ozbiljnom osobom koja ima priličnog iskustva u ljubavnim odnosima. Ako ste žena rođena u znaku Bika, dopašće vam se Jarac, Devica ili Škorpija. Moguće je da će vaš partner biti dosta stariji od vas ili veoma posvećen poslu. Ukoliko ste muškarac, moguća je veza sa ambicioznom, poslovnom ženom ili ako ste mladi sa nekim ko već radi, ko pravi velike planove za budućnost. Može se desiti da neplanirano uđete u brak zbog vesti da ćete postati roditelj. Nemojte se previše opterećivati ljubomorom, ma kog pola da ste a tome ćete biti skloni, naročito ako vaš partner zbog posla često putuje ili retko imate priliku da ga viđate. Veze sa osobama sa posla mogu biti privlačne ali i prilično rizične, naročito ako su u pitanju Ovan ili Rak, jer možete shvatiti da nisu iskrene prema vama. Postoji mogućnost ulaska u tajnu vezu koju nećete moći da prekinete kada vi to budete želeli. Možete biti posebno ljubomorni i sumnjičavi, ma s kim da ste u vezi, a naročito sa Rakom, Škorpijom ili Strelcem. Harmonični odnosi u porodici zavisiće prvenstveno od vaše principijelnosti i spremnosti da o svim problemima razmišljate hladnokrvno. Od vas će se očekivati često i više nego što ste spremni da učinite, a vaš smisao za diplomatiju, bez obzira da li se radi o vašoj porodici ili rodbini partnera doprineće normalizaciji odnosa. Društveni život biće veoma bogati a vi nećete imati mnogo strpljenja za one koji će želeti da budu sa vama u društvu samo interesa radi. Neko ko vas nije naročito simpatisao može vam postati vrlo blizak jer će biti svestan vaših kvaliteta tek kada vas upozna.

Zdravlje – Trebalo bi da smanjite uzimanje alkoholnih pića.

   BLIZANCI (22.5.- 21.6.)   GEMINI
 
Posao- Veliki poslovni poduhvati su mogući u raznim oblastima, ali biste mogli imati najviše uspeha u privatnom biznisu, sportu, muzici ali i svakoj vrsti posla koja zahteva veliku moć dobre komunikacije. Ipak, budite oprezni posebno u radu sa Lavovima, Ovnovima ili Škorpijama. Sa Rakom možete imati vrlo dinamične poslovne odnose, ali će vam biti potrebno prilično nerava da ponekada sa njima izađete nakraj. Moraćete takođe da budete prilično mudri i da se pripazite mogućih spletki od strane ambicoznih osoba koje vas mogu smatrati svojom konkurencijom. Jedan Bik, Vaga ili Jarac mogu vam napraviti lošu reklamu, često i nenamerno. O svojim namerama nemojte otvoreno pričati nikome, posebno ne Vodoliji ili Ribama. Vaš najjači adut biće logika, ali nažalost koncentracija će vam opadasti i bićete skloni da donosite ishitrene odluke. Potrebno je da pokažete taktičnost i strpljenje. U suštini tokom celog perioda imaćete prilike da svojom upornošću neke situacije koje vam mogu izgledati nepovoljne, preokrenete u svoju korist. Počinje period finansijske stabilizacije i mogućih većih dobitaka naročito ako poslove planirate sa prijateljima iz inostranstva. Bićete veoma ambicozni ali pazite da ne uložite novac u bezvredne akcije. Nemojte lakomisleno ulaziti u razne aranžmane koje vam prijatelji predlože.

Ljubav – Neko ko je dugo vremena pripremao teren da vas osvoji, uspeće u tome.Vi ćete biti uvereni da ste vi ona strana kojoj je to pošlo za rukom, naročito ako se radi o osobi sa posla sa kojom se izuzetno dobro razumete. Bićete okupirani jedno drugim, ali je potrebno mnogo više iskrenosti među vama, jer što budete zaljubljeniji to ćete imati više potrebe da stvarnost ulepšavate. Može se desiti da izgubite strpljenje i napravite zaokret u ljubavi. Vaša posesivnost i nemogućnost da uvek na pravi način izrazite emocije može zbuniti vašeg partnera. Ako ste slobodni na nekom poslovnom skupu ili slavlju koje će prirediti vaši prijatelji moguć je interesantan susret sa osobom koja je vaša sušta suprotnost ali će vam se zato i dopasti. Ulazite u perid u kojem ćete često biti skloni posesivnosti, ljubomori i nepoverenju i bez ikakvog razloga. Bilo bi dobro da planirate zajednički put, naročito u inostranstvo jer vas tamo čekaju mnogi prijatni momenti udvoje, bez obzira koliko ste dugo u vezi. Nemojte dopustiti da vas povremena malodušnost zbog nerazumevanja od strane partnera demorališe. Vi ste u suštini stub kuće, mada toga možda i niste svesni.

Zdravlje – Smanjite masnoće u ishrani.


   RAK (22.6. – 22.7.)   CANCER
   
Posao- Ovaj period će se pozitivno odraziti na vas ako budete umeli da se pokažete energičnim i istovremeno upornim i strpljivim. Vaša karijera bi mogla krenuti drugim tokom ali ćete morati da napravite mnogobrojne ustupke, moguće i prema osobama koje vam nisu simpatične. Mladi Rakovi su na velikom iskušenju, posebno kada su u pitanju ispiti ili početak novog posla. Može se desiti da imate za pretpostavljenog nekoga ko je prilično konfuzan, nepredvidiv, moguće i ne drži do reči ali je dobronameran prema vama. To bi trebalo iskoristiti na najbolji mogući način. Često možete pokazivati nervozu i sumnjičavost prema onima koje inače ne simaptišete. Čuvajte se pogrešnih i ishitrenih odluka ako budete u prilici da radite sa Strelcima, Vagama, Blizancima ili Devicama. Biće vam potrebno strpljenje čak i sa onima koji su vam inače naklonjeni, jer će postojati povremeno sukob mišljenja između vas i kolega. Novac će vam pritcati od redovnih prihoda, od vanrednih poslova sa strancima ili preko putovanja u inostranstvo. Vaša intuicija će biti najbolji vodič sve vreme i tačno ćete znati u šta valja ulagati novac. Moguće je da ćete imati dobitke preko prijatelja.

Ljubav – Nailazi period donošenja ozbiljnih odluka u okviru ljubavnog života, mogućnost ulaska u brak ali moguće su i emotivne krize. Ovo nije momenat za velike strasti već za odluke koje će imati velikog uticaja na budućnost. Ako ste se do sada dvoumili u vezi sa ambicioznom osobom koja ima prema vama ozbiljne namere, sada ćete morati da se izjasnite i više nećete moći da odugovlačite sa odgovorom. U periodu ste kada možete biti prilično neodlučni ali veoma romantični i zaljubljeni ako ste muškarac i direktni i energični ako ste žena. Moguća je konfuzija u odnosima sa partnerom koji će najverovatnije jedno vreme biti strpljiv, ali ne zadugo. Moguće da će vas partner doživljavati kao superiornu osobu koja je previše dominantna i zahtevna i da će pokušavati da se izbori za svoje mesto pod suncem ali vas će to nervirati jer će često govoriti upravo ono što vas nervira. Možete biti u dilemi između dva potpuno različita partnera, od kojih će jedan biti ozbiljan i pouzdan a drugi ekscentričan i nepouzdan. Često ni sami nećete znati šta želite. Čuvajte se impulsivnosti a naročito ljubomore i tajnih veza. Ukoliko ste u zrelim godinama moraćete da budete faktor stabilnosti što će vam izuzetno teško padati, jer ćete biti impulsivni i neprevidivi.

Zdravlje – Pripazite se mogućeg nazeba i ostavite duvan.


   LAV (23.7.- 22.8.)   LEO
 
Posao- Nalazite se u situaciji da odlučujete o svojoj karijeri. Imate veliku odgovornost za svaki dinar koji zaradite. Može vam se učiniti previše napornim ili nedovoljno plaćenim posao koji vam se nudi, ali nije momenat da odbijate bilo koji posao jer sve što započnete u ovom periodu može predstavljati korak napred u vašoj karijeri. Trebalo bi da budete spremni na poveće napore, na dobru koncentraciju i da za izvestan period zaborative planove u vezi sa inostranstvom, naročito one koji se odnose na nove poslove. Uhodani poslovi odvijaće se bez većeg zastoja. Pokušajte da obavite važan razgovor sa pretpostavljenim, jer od njega može mnogo toga zavisiti. Bićete pod uticajem vaših kolega pre nego motivisani svojim planovima. Zaboravite na glamur, jer u protivnom, mogući su problemi na radnom mestu. Neko jedva čeka da vam ga preotme, zato ga nemojte servirati nikme na tanjiru. Preporučuje se mudro vođenje finansija, naročito ako očekujete da vam neko vrati dug ili želite da se zadužite više je nego potrebno da biste uspeli da ostvarite svoje namere. Novac će vam priticati od redovnog posla, ne u nekim velikim količinama, ali će bar biti siguran izvor prihoda.

Ljubav – Ako želite sreću u ljubavi moraćete da napravite selekciju među priroritetima u životu i da budete iskreni i prema sebi i prema partneru, ali ne neprijatno otvoreni već sa dozom diplomatije. Što manje nepotrebnih reči i što manje kritike upućene na račun osobe koja vam je draga to ćete sigurnije obezbediti svoj psihički mir. Često se možete osetiti gurnutim u drugi plan, ali postoji neko ko vam je izuzetno drag a koga ste potisnuli negde duboko u svoje sećanja, a ko bi rado sa vama obnovio vezu. Nemojte ulaziti u paralelne veze ili tajnu vezu sa nekim koga dovoljno ne poznajete. Ako imate stalnog partnera on vam to neće oprostiti. Bilo bi mudro da prestanete da sebe potcenjujete samo zato što niste u stanju da ispunite sva partnerova očekivanja. Ako vam nekoliko godina unazad on uporno podriva vašu sigurnost u sebe sada je momenat da ga postavite na svoje mesto da vaša veza ne bi došla u krizu. Nemojte pothranjivati kod sebe strah od samoće ili tražiti isključivu krivicu za povremene rasprave u svojoj nesavršenosti. Potražite društvo senzibilnih osoba koje su spremne da vas prihate sa svim manama koje mislite da imate ali koje su svesne i svih vaših vrlina na koje u poslednje vreme zaboravljate. Gledajte na život sa vedrije strane, pa će vam i ljubavni život biti uspešniji. Ako ste u braku, možete biti opterećeni problemima familije vašeg partnera.

Zdravlje – Koristite više biljne čajeve.


   DEVICA (23.8. – 22.9.)   VIRGO
 
Posao- Krenuli ste putem koji može biti trnovit, ali za vas vrlo značajan. Ako ste mladi učiniće vam se da je na vašim plećima prevelik teret, ali vi ga možete podneti. Ako ste u zrelim godinama, ubirate plodove svog rada ili vam se ponovo pruža prilika da uradite nešto što je odavno trebalo, a vi iz nekih razloga to niste učinili. Bilo bi dobro da svemu što radite date svoj lični pečat, ali da naučite kako da racionalno trošite svoju energiju u protivnom možete se nepotreno iscrpljivati radom. Ne odustajte od svojih planova iako mogu nastupiti nekakvi manji problemi, posebno u komunikaciji sa zahtevnim saradnicima. Dobićete pozive sa više strana i mogli biste prihvatiti samo onaj posao za koji imate dovoljno fizičke energije i veliku motivisanost. Ukoliko budete radili samo novca radi, rezultati će biti slabi. Budite oprezni u radu sa Blizancima, drugim Devicama i Škorijama. Moguće je uzajamno nerazumevanje između vas ili ćete biti skloni uzajamnim kritikama. Najbolji izvor prihoda biće inostranstvo, bilo da radite sa strancima ili imate rođake u nekoj stranoj zemlji. Mogu vas obradovati poklonom, ali je takođe moguće da dobijete neku vrstu stipendije, naročito ako se bavite sportom. Za umetničke projekte naći ćete sponozora.

Ljubav – Potrebna vam je stabilna veza i dopadaće vam se osobe koje znaju šta hoće. Ipak, postoji mogućnost da vam se neočekivano dopadne i neko ko je dosta mlađi od vas, vrlo atraktivan, dinamičan ali ne i pouzdan. Dve mogućnosti kada je ljubav u pitanju dovešće vas u priličnu emotivnu konfuziju i verovatno će vam biti potrebno vreme da donesete odluku. Bogat društveni život i mnogobrojni susreti navodiće vas na razmišljanja da je možda najvažnije zadržati svoju slobodu i živeti po svojoj volji, jer ćete se istovremeno plašiti obaveza i želeti sigurnu vezu. Paradoksalna situacija u kojoj budete bili nateraće vas da se prvo pozabavite sobom i budete iskreni prema sebi. Jedan Ovan će najverovatnije uspeti da vam se približi i da preko druženja sa vama polako osvaja i vaše srce. Moguće je da se radi o saradniku na koga niste obraćali veliku pažnju do sada, između ostalog i zato što najverovatnije niste bili sigurni da li je slobodan. Povremeno ćete biti skloni malodušnosti. Ako vam se dopadne Rak, dobro razmislite da li imate nerava za njegove stalne promene raspoloženja. Ako ste u braku, imate potrebu za mirnim porodičnim životom, ali stalno nešto iskrsne zbog čega to niste u mogućnosti i da nekako sebi obezbedite. Verovatno ćete se češće družiti sa prijateljima vašeg partnera, i to u vašem zajedničkom ili u njegovom domu. Imate potrebu za kvalitetnim društvenim žvotom ali ste istovremeno i prilično probirljivi.

Zdravlje – Ako imate višak kilograma, bilo bi dobro da razmislite o dijeti i o fizičkim vežbama.


   VAGA (23.9. – 22.10.)    LIBRA

Posao- Period može biti povoljan kada su u pitanju privatni poslovi. Svaki solidan posao sa ozbiljnim poslovnim ljudima za koji imate razrađenu koncepciju doneće vam i dobit i satisfakciju. Trebalo bi da sledite sebe i svoje želje, ma kako drugima izgledale luckaste. Moći ćete da se istaknete u poslovima koji imaju veze sa inostranstvom ili za koje vam je potrebno znanje stranih jezika. Možete dobro sarađivati sa mladim, preduzimljivim i sposobnim saradnicima, posebno sa muškarcima, ma kog pola da ste. Bilo bi bolje da držite veću kontrolu nad njima i da ako ne morate ne potpisujete nikakve ugovore sa strancima ili bar da ih pre toga dobro proučite. Sa Bikom, Lavom ili nekom drugom Vagom možete imati prilično komplikovane odnose, jer će vam se činiti da pokušavaju da vam nametnu svoju volju. U porodičnom ili privatnom biznisu možete biti uspešni ako maksimalno držite konce svega u svojim rukama. Finansijska situacija je stabilna jer ste najverovatnije do sada regulisali neke zaostale dugove ili imate crni fond. Najbolji izvor prihoda su samostalni poslovi koje obavljate u svom domu, u vidu intelektualne delatnosti ili ukoliko radite za solidnog privatnika. Pokušajte da svedete izdatke na najmanju meru i nemojte uzimati kredite.

Ljubav – Mnogi od vas ako su u dužoj vezi razmišljaju o braku. U tom slučaju imaćete podršku i vaše porodice i porodice vašeg partnera. Može se desiti da vam oni pomognu pri rešavanju stambenog pitanja jer to može biti ključni problem pri sklapanju braka. Ukoliko ste slobodni predstoje susreti na zabavama kod prijatelja, preko putovanja u inostranstvo ili poslovnih kontakata. Ako vam se dopada neko s kim niste u vezi ili ste u nekoj vrsti tajne veze, neizvesnosti, jer vam se ne javlja po dogovoru, situaciju ćete vrlo brzo rašistiti početkom meseca jer će vas nervirati nejasni odnosi. Ukoliko ste slobodni a iza sebe imate bar jednu dugu vezu ili brak, preko posla možete upoznati nekoga ko će biti vaoma šaramantan, harizmatičan, pričljiv ali ne uvek i iskren. Nemojte odmah burno reagovati niti se demoralisati, sačekajte da on svoju prethodnu vezu raščisti ili da sam shvati šta hoće, tada nastupaju za vas dvoje lepi dani. Uzbudljivi dan kada možete sresti nekoga na kraćem putu, naročito poslovnom ili u okviru poslovnih obaveza upoznati zanimljivu osobu. Osećate veliku odgovornost za sve što se dešava vašim bližnjim i pokušaćete na svaki način da im olakšate situaciju ma kakvu odluku doneli, ako je potrebno i žrtvujući sebe i svoje interese ili stavljajući ih u drugi plan.

Zdravlje – Preterane brige i nervoza mogu se odraziti na probleme sa stomakom.


   ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)    SCORPIO
   
Posao- Svake godine u ovo vreme vi ste najituitivniji, najkreativniji i spremni da ulazite u nove poslovne aranžmane, često i nerazmišljajući dovoljno da li je to mudro ili ne. U toku ovog perioda budite mnogo oprezniji, posebno kod vođenja pregovora sa onima koji su mnogo vičniji tome ili sumnjate da bi želeli da vas prevare. Neprijatne razgovore možete voditi sa osobama rođenim u znaku Device, Blizanaca ili Lava dok sa Jarcem, Ribama ili Strelcem možete zaključivati dobre poslovne aranžmane. Ako ste rođeni krajem oktobra dobri saradnici mogu biti i Ovnovi i Rakovi ali pazite da vas ne nagovore na nešto što je po vas nepovoljno. Budite spremni da se uključite u neki solidan projekat sa osobama koje su po rangu iznad vas i u njih se možete pouzdati,jer će umeti da cene vaše ideje i iskustvo. Čak i najmlađe Škorpije koje prvi put zasnivaju radni odnos imaju šanse da se istaknu i da odmah dobiju dobru platu, naročito ako se opredele za posao vezan za strance ili bankarstvo. Jedna Riba će vam dati ponudu koju nikako ne bi trebalo da odbijete. Predstavnici vašeg znaka uglavnom nikada nisu bez novca. Vi ćete u ovom periodu naći načina kako da ga uvećate, najverovatnije preko rada sa prijateljima, poslovnim partnerima od ugleda, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Ako ste mladi i tražite posao, možete naći neki honorarni posao koji će vam se vrlo brzo isplatiti.

Ljubav – Najveću šansu da dožive novu ljubav imaju razvedene osobe ili one koje su dugo same. Ako ste u dugoj vezi ili braku a niste zadovoljni, takođe ćete biti mamac za šarmantne, produhovljene harizmatične osobe koje će vas impresionirati. Trebalo bi da izbegavate osobe koje su vaše godište ili mnogo mlađe od vas, jer vam mogu iskomplikovati život u drugoj polovini meseca svojim preteranim zahtevima ili potrebom da vas na neki način kontrolišu. Postoji velika verovatnoća da se iz nekih neobaveznih susreta rodi ljubav o kojoj ste sanjali. Vaša moć samokontrole neće biti naročito naglašena i ulazite u duži period u toku koga nećete imati veliku kontrolu nad događajima u svom ljubavnom životu. On će u velikoj meri zavisiti od partnera i vi ćete biti spremni da mu se prilagođavate. Ako ste slobodni, postoji mogućnost da se vrlo brzo odlučite za brak jer se može dogoditi da saznate da ćete postati roditelj. Ako ste slobodni, vaš glavni problem u ovom periodu je kako da napravite selekciju među brojnim udvaračima, jer će vam se svako na svoj način sviđati. Zadržaćete dozu opreza i vaš racionalni duh će ipak preovladati. Imaćete prilike da se vidite sa nekim ko vam je drag a ko živi u inostrantsvu.

Zdravlje – Uzimajte više tečnosti i izbegnite previše slatkog.


  STRELAC (23.11.- 21.12.)   SAGITARIUS

   
Posao- U ovom periodu imate mogućnost dobre zarade i sjajne poslovne šanse. I ovog puta ćete umeti da je prepoznate i da napravite dobar posao ili bar da ga započnete a u tome će vam biti najvažniji tim kolega. Ma koliko godina i staža da imate ili ste na samom početku karijere pokazaćete izvanredne organizacione sposobnosti zbog kojih ćete i uspeti da zavrište sve što ste planirali. Što izazovi budu veći, to ćete i vi biti spemniji da im izađete u susret. Ukoliko se bavite poslom u kome ste izloženi kritici javnosti ili imate jaku konkurenciju,bavite se sportom, medijima, možete očekivati uspeh jer je upravo svaka vrsta eventualne kritike na vaš račun, podstrek kome nećete moći da odolite. Dobijate za saradnika vrlo solidnu, preciznu i pouzdanu osobu koja će vam biti desna ruka u poslu. Mogu iskrsnuti problemi sa mlađim saradnicima ili kolegama suprotnog pola. Ako tražite posao, budite uporni, naći ćete ga.Početak i kraj perioda donose konflikte. Nervira vas kada nemate dovoljno novca i potrudićete se da sebi obezbedite solidnu egzistenciju jer se u protivnom loše osećate. Možete imati nekoliko izvora prihoda, a jedan mogu biti deonice ili novac od nasledstva. Ipak, ne preterujte sa galantnošću jer ne umete baš mnogo da vodite računa o novcu.

Ljubav – Ukoliko ste prethodnih meseci bili u vezi sa nekim ko vam je postao vrlo značajan, moguće je da veza preraste u nešto mnogo ozbiljnije ili da dođe do tačke kada ćete odlučivati da šta dalje. Mnogi od vas su skloni paralelnim vezama i ukoliko imate stalnog partnera ili ste u braku a dozvolili ste sebi izlet ili ste podlegli čarima nekog Ovna, Blizanca ili Škorpjie, sada je došlo vreme da svoj život dovedete u red. Moguće je da ćete to izvesti lakše nego što ste mislili jer će druga strana da se pobrine za to. Najverovatnije ćete i dalje ostati u nekoj vrsti kontakta i nećete uspeti da racionalno rešite problem. Ukoliko ste slobodni, nalazite se u priličnoj dilemi jer vam se verovatno dopadaju dve, moguće čak slične osobe, bilo po godištu, profesiji ili izgledu. Ako vam se dopadaju Rak, Ovan ili Ribe, situacija se može značajno iskomplikovati jer te osobe neće biti za vas najidelniji partneri u ovom periodu. Trebalo bi da obratite pažnju na jednu Vodoliju, Lava ili Vagu koji su vam privrženi. Neki drugi Strelac, Bik ili Vaga takođe bi mogli imati strpljenja za vas ali ne i Jarac koji bi se postavio kao kontrolor svega što činite. Njegovom budnom oku neće promaći nijedna vaša greška. Imate stalan osećaj nesigurnosti kada je porodica u pitanju ili se ne osećate najbolje kada ste u kod kuće. Moguće je da vam ne odgovara ambijent u kome živite, i najradije biste ga promenili, od nameštaja, pa sve do adrese. Kako za to verovatno nemate dovoljno prihoda niti vam je to trenutno izvodljivo, svoje nezadovoljstvo možete prebacivati na partnera što je povod raspravama.

Zdravlje - Čuvajte se nazeba.

   JARAC (22.1.- 20.1.)   CAPRICORNUS

Posao- Imate više ideja nego fizičke i finansijske mogućnsti da ih realizujete. Imate čak i dobar tim saradnika, a najbolji od svih su Bik, Devica i neki drugi Jarac. Na njih se možete po svakom pitanju osloniti. Do sada ste uglavnom radili za druge ili kako su vam drugi svatovali ali čak iako ste bili zadovoljni zaradom, vaša potreba za potpunom slobodom u svakom pogledu kada je donošenje odluka u vezi sa poslom u pitanju doći će do punog izražaja. Nemojte se preterano birnuti ako situacija ne krene odmah onako kako ste zamislili. Moguće su neke nejanoće po pitanju partnerskih odnosa ali situacija kreće nabolje. S obzirom da ćete za poslovne pratnere imati osobe koje će želeti da ulože novac ali neće imati toliko ideja koliko vi, vaša ponuda će im dobro doći. Možete ostvariti dobru saradnju sa Ovnom, Rakom, Devicom, Bikom ili Jarcem. Budite manje kritčki nastrojeni prema mlađim saradnicima i nemojte olako prihvatati svaku činjenicu kako vam je plasiraju zdravo za gotovo. Sve sami proverite, posebno ugovore koje nameravate da potpišete. Do nedavno, vaša finansijska situacija je bila prilčno nepovoljna. Ma koliko da ste imali ili zarađivali, više ste trošili nego što ste mogli i verovatno napravili neke dugove. Sada postajte mnogo racionalniji kada je u pitanju novac i nećete ga trošiti nenamenski već ćete napraviti dobar plan kako i u šta ga treba uložiti. Mogući su povoljni finsnsijski aranžmani sa inostranstvom.

Ljubav – Bili ste znak koji je morao da se najviše prilagođava potrebama partnera ali i porodice. Hrabro ste izdržali sva iskušenja, uspeli ste da izađete nakraj i sa svojom ljubomorom ili nespokojstvima razne vrste a od sada počinjete da na ljubav gledate mnogo racionalnije i spremni ste da sebe stavite u prvi plan. To ne znači da će partner biti uskraćen za pažnju, vi ćete prestati da očekujete i od njega i od sebe nemoguće i bićete spremni da pravite ustupke zato što je to mudro, a ne zato što u protivnom nema izlaza. Moguće je da ste u ozbiljnim dilemama u vezi sa osobom koja ima nekakve kontakte sa strancima ili živi u inostranstvu. Takođe,može se raditi o bivšoj ljubavi ili simpatiji iz mladosti. Oni se na mala vrata uvlače u vaš život, a na vama je da date finalnu reč. Ako ste mladi i slobodni, moguće je da će vam se dopasti Ovan, Rak, Škorpija ili neke Ribe koje vas neće ostaviti na miru ma kako vi pokušavali da ih izbegnete. Devica će vam dosađivati ali će uspeti da vas uveri da samo ona može da vam pruži ljubav koja vam je potrebna. Ljubav možda ne, ali odanost da, a to je ono što vam je i te kako potrebno. Strelac i Vodolija vas mogu šarmirati ali će vaš racionalni duh bežati od njih brzinom svetlosti, naročito ako su vam već priredili neko loše iskustvo. Porodični odnosi su u prvom planu i ma šta radili i u ma kog se zaljubljvali, vaši bližnji će vam biti najvažniji. Svoje interese ste spremni da im podredite. Ako ste pred brakom, postoji mogućnost da se članovi vaše porodice oduševe vašim izborom do te mere da se vi možete osetiti zapostavljenim. Rešili ste da cenite samo one koji uzvraćaju poštovanje istom merom, a takvih ima dosta.

Zdravlje – Duge šetnje u prirodi bi vam i te kako dobro došle.


   VODOLIJA (21.1.- 19.2.)   AQUARIUS

Posao- Spadate u najangažovanije znake koji uporno i dosledno rade na realizaciji svojih planova. Trebalo bi da budete spremni na neke ustupke da biste došli do cilja na koje ranije niste bili spremni. Situaicja će biti takva da će zahtevati potpunu reorganizaciju vašeg ne samo poslovnog nego i privatnog života da biste mogli da se posvetite svojim ambicjama. Najverovatnije ćete početi sa promenama, što može rezultirati i otvaranjem privatne firme, ulaganjem novca u neke trajne vrednosti, posvećivanjem nečemu što vam se svakako može isplatiti ili ako ste u zrelim godnama, promenom posla. Moguće je da će vas neko podržati u vašim planovima. Ipak verovatnije je da ćete biti podstaknuti nekim svojim unutrašnjim potrebama koje će vas inspirisati da se bavite vrlo kreativnim poslom koji međutim zahteva veliko znanje, preciznost, iskustvo i u kome ćete imati veliku konkurenciju. Vaš znak najviše voli promene, ide ispred drugih i mora da bude lider u svemu i zato se najbolje slažete sa mlađim saradnicima koji su spremni na svaku vrstu promene, eksperimenta i vi im, ma koje da ste godište, imponujete. Dobićete ponudu da radite u velikoj ustanovi koja ima veze sa javnošću ili ćete u okviru tih delatnosti imati najviše uspeha. Bićete u iskušenju da napravite velike izdatke, ali i velika ulaganja. Ne treba da brinete za novac, jer ćete imati najverovatnije bar dva izvora prihoda. Opasnost može ležati u vašim grandomasnkim željama i lošoj proceni potencijalnih poslovnih partnera. Budite oprezni kod ulaženja u kredite, najbolje ih izbegnite.

Ljubav – Bilo bi dobro da sve svoje emotivne probleme rešite i odnose sa partnerom postavite na prave osnove jer su moguće trzavice, zahlađenje u odnosima zbog uzajamnog prebacivanja ili ljubomore. U suštini vaših eventualno poremećenih odnosa biće vaša velika angažovanost na poslu i vaša potreba za kvalitetnijim ljubavnim životom. Posesivnost vašeg partnera ponekada verbalno izražavanu u vidu ciničnih primedbi nećete više biti spremni da tolerišete. Pokušajte da utičete na partnera u svakom pogledu i malo se više posvetite njegovim ličnim potrebama, posebno kada je u pitanju njegova karijera, biće vam zahvalan. Bez obzira da li ste slobodni li ne, može vam se dopasti kolega bilo s fakulteta ili sa posla što će biti povod ljubomori vašeg partnera. Bićete nešto popustljiviji i tolerantniji jer ćete shvatiti da samo tako možete kupiti svoj mir. Kvalitetan ljubavni život možete imati u ovom periodu sa jednim Lavom, Vagom, Bikom ili Strelcem. Dosta problema naprotiv sa Ovnom, Rakom, Jarcem ili Devicom jer neće tolerisati vašu potrebu da uglavnom sledite samo svoje potrebe i ciljeve.

Zdravlje – Uzimajte lekovite čajeve.

   
RIBE (20.2.- 20.3.)   PISCES


Posao- Početak perioda je dobar za sve koji imaju ikakve veze sa privatnim biznisom, fakultetom, bilo da su profesori ili studenti. Dobićete poslovne ponude vezane za posao koji bi trebalo da obavljate na nekom kraćem putu ili čak u inostranstvu. Odgovarao bi vam posao sa Ovnovima, Škorpijama ili Rakovima i ma čime da se bavite, saradnja sa njima može biti izuzetno dobra i plodonosna. Nemojte odustajati od svojih planova vezanih za privatan sektor, čak i ako biste bili u podređenom položaju ili ako se radi o partnerskom odnosu sa prilično zahtevnom osobom. Trebalo bi da iskoristite sve prednosti vezane za medije, jer će vam se ukazati prilika da negde nastupate, da za nekoga pišete ili da držite predavanja. Moguće je unapređenje i to na predlog Ovna, Lava ili Strelca. Sa Devicama i Jarcima možete imati izuzetno dobru saradnju u svakom pogledu. Imaćete mnogo više posla nego dosad ali vam se trud isplati, jer ćete time osigurati svoje radno mesto ili će vam se ukazati šansa za napredovanje Nastupa povoljniji period po pitanju novca, bez obzira da li se radi o ulaganju u stvari od vrednosti ili o nekom kretivnom poslu u okviru privatnog sektora. Preko Jarca ili Device možete naći honorarni posao koji će vam doneti dobre prihode.

Ljubav – Ušli ste u novu životnu fazu kada su partnerski odnosi u pitanju. Bićete spremni da se prihvatite nekih novih obaveza i dužnosti u okviru postojeće veze ili braka ili ćete na to biti na neki način primorani, da se ne biste rastali od partnera. Problem kod sredovične generacije je što će biti istovremeno izloženi velikom iskušenju u vidu izuzetno senzibilne i atraktivne osobe rođene u znaku Raka ili Škorpije. Ako biste slušali srce, verovatno biste se opredelili za tu varijantu, ali vaš znak je prirodi prilično nesiguran u sebe i ne voli nejasne situacije tako da se može dogoditi da propustite ljubavno miholjsko leto zbog veze u kojoj ima svega samo ne strasti i nežnosti. Ukoliko ste mlađi ženski predstavnik ovog znaka, vas će naprotiv, potpuno opčiniti muškarac dosta stariji od vas koji je jako uspešan u biznisu i zbog toga i jako siguran u sebe. Nemojte dozvoliti da vas previše impresionira, mogao bi vam zagorčati život. Izaberite nekog mlađeg koji zna šta hoće u životu. Shvatićete vrednost prijateljstava i odvojićete više vremena za društveni život.

Zdravlje – Opustite se, relaksirajte se redovno i dobro ćete se osećati.


     RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT