Naslovni baner
Ponuda Tema

Rak - Cancer
1. Deo

   (22.Jun - 22. Jul)  Senzitivni i sa odbrambenim stavom u emotivnom životu... Pod uticajem svog vladaoca, Meseca, Rakovi su osetljivi, romantični i intuitivni. Ta intuitivnost i osetljivost ih vodi kroz život pomažući im pri proceni raznih situacija i ljudi. Rak ne preduzima ništa ako se prethodno nije uverio u sigurnost poduhvata i sagledao eventualne posledice. Na neki način on je stalno zaokupljen svojom egzistencijom. Vrlo poštuje dom, porodicu i svoje bližnje, trudeći se da sebi i njima osigura stabilan život.
Vladajuća planeta: Mesec.
Kvalitet: Kardinalni.
Element: Voda.
Suprotni znak: Jarac.
Fraza: Zabrinut sam.

    Rak je uporan i vredan kad sebi nešto postavi za cilj. On nije materijalista, ali dobro zna vrednost materijalnih dobara. Štedljiv je i ne voli nesigurnu budućnost. Tek kad se osigura, onda druga strana njegove prirode može da se ispolji. Rak tad postaje opušteni romantičar i sa puno mašte na kreativan način uživa u životu.
    Rak pored ostalih kvaliteta ima umetničke sklonosti. Međutim, nije svaki Rak umetnik, on se može baviti najracionalnijim poslom, ali će u svojoj duši biti usko vezan za neku umetnost. Njegova bogata mašta mu omogućava da svaki posao kojim se bavi radi na jedan originalan i kreativan način.
    Uvek se povode za romantikom. Sentimentalni su, izuzetno nežni i osetljivi. Lako se vezuju za partnera. Kod žena je izražen majčinski instinkt, dok je muškarac spreman da zaštiti svoju partnerku. Imaju izraženu potrebu za ljubavlju te se lako zaljubljuju. Zaljubljeni se odmah predaju i prema partneru su otvoreni i iskreni. Uslov za intimne odnose je - ljubav.
    Rakovi su senzibilni, osetljivi, romantični, ne vole da pričaju o svojim osećanjima. Uživaju u diskretnom pogledu, osmehu i nežnom dodiru. Najlepše se osećaju pored mora ili vode, jer veliku ulogu kod njih ima ambijent i atmosfera. Ljubav na mesečini u zagrljaju prave osobe... Plaše se prekida i po svaku cenu žele da sačuvaju postojeću vezu. Partner ne može lako da ih ostavi, jer dobrom intuicijom osete njegove tajne želje i ispunjavaju ih.

IZGLED
Obično su krupnog telesnog sastava, mesnati, mekog tela, lenjog hoda, vlažne kože. Lice im je obično okruglog oblika, ponekad konveksnog. Takođe imaju obično male oči, poverljiv pogled i mali nos. Veoma često imaju tamnu kožu i kosu uraslu u lice. Viši tip Rak ima visoko čelo i ravan nos. Žene rođene u ovom znaku imaju mekane grudi.

TEMPERAMENT
Osobe rođene u ovom znaku obično su flegmatične i popustljive u smislu - neka ide kako ide. Lako se prilagode i životnim okolnostima i različitim ljudima.

OSEĆANJA
Ona su kod Rakova jača i od volje i od razuma, tiha su i duboka. Taođe, popustljivi su do slabosti, lako padaju pod tuđi uticaj, ali imaju veoma jaku maštu, a često su i obdareni nadahnućem. Imaju veoma izraženu intuiciju i sposobnost predosećanja. Saosećaju sa drugima i lako se prilagođavaju. Njihovo rasposloženje zavisno je i od vremenskih prilika i od položaja Meseca. Puni su samopožrtvovanja, idealisti u društvenim pitanjima.

VOLJA
Ona kod osoba rođenih u znaku Raka nije kontrolisana i puna je suprotnosti. Na volju utiču veoma jako svi utisci i impresije. Njih kroz život više vodi instinkt nego razum. Karakter im je vrlo komplikovan, nejasam i njima samima. Skloni su da sve brižno čuvaju i konzerviraju, veoma su štedljivi, bliski su sa masama jer poznaju njihove instinkte. Karakteriše ih velika opreznost - prvi uočavaju opasnost i beže od nje.

INTELEKT
Njihov intelekt je pronicljiv i intuitivan, a u istraživanjima veoma inventivan. Pamćenje je kod njih precizno. bave se tradicijom i prošlošću.

ZDRAVLJE
Ono je dosta osetljivo , a zavisi i od klime i od Mesečevih mena. Ove osobe najčešće boluju od bolesti stomaka, a takođe i od bolesti pluća, a žene često boluju od ženskih bolesti. Česte su kod ovih osoba i bolesti jetre, mokraćnih puteva i reuma. Radi zdravlja, treba da se bave sportom, da borave u planinama i na moru, u prirodi, na selu i da se druže sa običnim narodom.

LJUBAV
Osobe rođene u znaku Raka u pravom smislu su sposobne da vole, sentimentalne su ali osećanja ne pokazuju baš jasno, te često trpe i ćute. Ako je u pitanju velika ljubav, sposobni su za svaku žrtvu. Rođeni u ovom znaku imaju obično dobar brak, verni su, a muškarci često žive u ženinoj kući. Harmonični su sa rođenima u znaku Škorpije, Ribe i Jarca, dok se ne slažu da Vagom i Ovnom.

ZANIMANJE
Nisu za javne poslove. Našli bi sebe kao medicinske sestre, vaspitačice, umetnici - posebno u oblasti muzike i slikarstva, arhitekture. Ipak, za njih posao nije najvažnija stvar na svetu. na prvom mestu im je porodica i tu traže svoju satisfakciju.

VRLINE
Njihove vrline su: poštuju starije i sve autoritete, verni su drugovi, lako praštaju, tolerantni su, idealisti i uspešno posreduju kad treba smiriti situaciju.

MANE
Mane su im: neodlučnost, podložnost tuđem uticaju, predrasudama i tradiciji, kolebljivost, prikrivena sujeta i sklonost samomučenju.

RAK VOLI
Rođeni u Raku vole: domaći život, udobnost, decu, kuću i zavičaj, veliki su patrioti. Imaju svoje vizije, romantični su, neobično vole more, muziku, slike, svako izobilje, a često i piće.

RAK MRZI
Svađu, zlobu, osvetu, neslogu, psovanje.

VIŠI TIP RAKA
On je veoma zainteresovan za opštečovečanske i kosmičke pojave i probleme, na neki način je i religiozan, a u svemu mu pomaže njegova podsvest i intuicija.

NIŽI TIP RAKA
On je rob svojih predrasuda. Povučen u kuću, muškarac živi 'pod suknjom', praznoveran, škrt, a voli da se izvuče od zajedničkog posla.

SUDBINA
Njima je sudbina da se posvete domaćem životu, obično patrijarhalnom. Do zarade dolaze zavisno od okolnosti, teško ili lako. Mogu im biti uspešne igre na sreću. Sudbina im donosi promene oko 28. i 36. godine života. Drugi deo života donosi im više sreće nego prvi.

ONA I ON

ŽENA RAK:
Nežna i osetljiva, žena Rak je veoma požrtvovana kada nekoga voli. Ako joj je stalo do vas, ukazaće vam svu pažnju, od lepih reči pa do ukusnog kolača. Ona nije fatalna zavodnica, ali zna kako da postane neophodna, pružajući vam toplinu i sigurnost. Intuitivna je, razumeće i ono što niste rekli, trudiće se da udovolji vašim potrebama. Vrlo je verna domu i porodici, dobra je majka i domaćica, požrtvovana i vredna. Ako je izneverite, ona neće lako otići već će duboko patiti boreći se i dalje za održanje tog odnosa. Ona nije posesivna, ali ako vas je prihvatila kao nekog bliskog, trudiće se da održi harmoničan odnos - to je njena nagonska potreba usmerena ka očuvanju doma i porodice. Ali, ako je definitivno odbijete, odnosno napustite, može postati sarkastična, pa i osvetoljubiva. Ona je veoma ambiciozna, trudiće se da sebe afirmiše na poslovnom planu. Ali sve što radi, radi na veoma oprezan način. Postuje konvenciju i tradiciju, i ako ste iskreni prema njoj, biće dobra žena, majka i domaćica.
    Rak žena je obično zgodna, melanholična, sjajnih, predivnih očiju. Gotovo da nijedan znak nema tako sanjalačke i tajanstvene oči kao što je to slučaj sa Rakovima. Ova žena ne pokazuje često svoje draži, relativno je mirna i povučena, uvek se nešto nećka. Obično se opušta tek u prvim večernjim časovima. Dovoljno je bojažljiva da preza od novih iskustava. Maštanje i sanjarenje su stalno prisutni u njenom životu.
    Doživljavati njena raspoloženja je isto tako kao kada posmatrate ubrzani snimak izraza na licu osobe koja posmatra čas urnebesne komedije, čas tragediju. Pomislićete da je malo luckasta, malo tužna i veoma maštovita. Takođe, ona je osoba koja zna kako da štedi novac. Kada je već i on spomenut, ne čudite se ako je ulovite kako brižljivo skriva neku novčanicu između listova knjige ili ispod saksije - ona se panično boji nemaštine i bankrota. Da biste joj odvratili misli od salda u banci, stanarine i računa, izvedite je u šetnju pored mora u vreme punog meseca. Ona će se pretvoriti u lepoticu blistavih očiju u čiju je kosu upleten Mesečev zrak. Stalno je uveravajte da je lepa, pametna, odlična domaćica i bar dvadeset puta na dan joj recite da je volite. Vaše toplo, zaštitničko rame biće oaza u koju će umeti da se udobno šćućuri, bežeći od strašnog vuka.
    Nije fer igrati se sa srcem ove devojke jer će vas ona voleti, poštovati, slušati i dosađivati vam svojom odanošću. Zašto buditi tako retku ljubav, ako želite samo malo da flertujete? Nema ničeg plitkog i površnog kada su njena osećanja u pitanju. Ako budete imali sreće i ona vam postane žena, i dalje će u očima imati Mesečevu magiju, kuhinja će divno mirisati, pitaće vas kako vam je, kako se osećate, ušuškaće vas u krevetu ako ste bolesni. I nikada nećete prestati da se pitate da li je ona romantična nimfa ili samo draga šašavica.
MUŠKARAC RAK:
Isto kao i žena Rak, muškarac u ovom znaku je intuitivan i osetljiv. Ne nastupa brzopleto i vrlo je oprezan pri izboru partnera. Kada se odluči, on osvaja vrlo suptilno, ali direktno i uporno. On je pravi kavaljer. Pozvaće vas na neko romantično mesto sa prijatnom muzikom, ili će organizovati ukusnu večeru u svom stanu - sve zavisi koliko ste bliski. Ako je rešio da vas osvoji, verujte, trudiće se da svoju želju i realizuje. Jedino ako ga grubo odbijete, on okreće leđa i definitivno odlazi.
    Njemu neće smetati ako ste jaki kao ličnost, uporni i ambiciozni. Čak će mu, na neki način, to i odgovarati, ali porodica je za njega svetinja i tu ga ne smete izneveriti. On će se truditi da vam pruži sve za normalan i siguran život. Od vas će očekivati puno razumevanja, topline i podrške u kriznim momentima. Ako se njegova očekivanja ne ispune, možete očekivati da vas vara, ali ne iz prave potrebe već iz razočarenja i rezignacije. Njemu je potrebna prava ljubav koja se jedino može izgraditi i održati u stabilnoj vezi. Veseo je i zabavan. Voli društvo i izlaske, da bi, kada stupi u brak ili vezu, postao nezamenljiv domaćin. Sposoban je da prašta, često ne haje za ženinu neveru. Čim se oženi, zaboravlja sve avanture i prethodne veze i postaje skoro apsolutno veran.
    Ne očekujte od ovog muškarca da padne na kolena i ogoli svoju dušu prvi put kad vas vidi. Ne plašite se ni da je brbljivac i vetropir. Biće vam potrebno dosta strpljenja da ga upoznate. Kada je dobro raspoložen, može se do ludila smejati, ali će sunčani periodi da se brzo smenjuju sa kišnim, pa će biti dobro da se privikavate na njegovu mrzovolju i nabusitost. Ono što ćete naći ako pažljivo zagrebete ispod oklopa konzervativnosti, biće mekano tkivo Raka sanjara, preosetljive i nesigurne dušice. Pazite da ne budete grubi, agresivni i netaktični, jer će pobeći u svoju pećinu po kojoj ćete dugo džarati štapom bez veće nada da ga isterate napolje. Izluđivaće vas, onako nadareno džangrizav i preosetljiv biće nepodnošljiv, dok ćete gledajući ga kako oprezno virka iz svoje pećine poželeti da ga zgrabite i izljubite.
    Pomirite se sa tim da će imati masu svojih šašavih bolesti i pokušajte da razumete njegovu fasciniranost novcem i štednjom, njegovu maniju da sakuplja stare stvari koje samo za njega imaju neprocenjivu vrednost i naravno, bezgraničnu ljubav prema majci. Budite spokojni kada počne da hvali sposobnosti svoje mame i pokažite mu da možete sa njom divno da se slažete - biće presrećan. Mazite ga bar toliko koliko je to ona činila, to može biti veoma mnogo, jer je on odrastao u uverenju da je zenica njenog oka. Rak muškarac to nikada neće priznati, ali voli da ga ženska ruka mazi, pazi, lebdi nad njim i nežno ušuškava. Ako uspete da osvojite srce ovog čoveka sa hiljadu raspoloženja i snova, slobodno spakujte stvari i zajedno sa njim otplovite daleko, daleko igrajući na Mesečevoj svetlosti.

JELOVNIK RAKOVA

    Romantičan i melenholičan Rak ume i te kako da uživa u dobrom zalogaju. Ako želite specijalno da ga ugostite pripremite mu piletinu i ćuretinu uz obavezan umak i salatu od krastavaca. Neće vam zameriti ako ga ponudite samo kafom, jer on obično ne pije.

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA