Naslovni baner
Ponuda Tema

Devica - Virgo
1. Deo

   (23. August - 22. Septembar)    Analitične, uredne, kritički nastrojene i sujetne... Devica je perfekcionista, metodična i analitična. Ona teži savršenstvu, kako u sebi tako i van sebe. Zbog toga ona pažljivo razmatra sve činjenice, ne ispušta detalje i nakada ne kreće u akciju ako prethodno nije ocenila moguće posledice. Ponekada iz straha od greške propusti dobru priliku, ali Devica lakše podnosi propuste nego greške.
Vladajuća planeta: Merkur.
Kvalitet: Promenljiv.
Element: Zemlja.
Suprotni znak: Ribe.
Fraza: Ja Zapažam.

    Većini Devica se često u životu dešava da ne razvije sve svoje kvalitete zbog preteranog dvoumljenja i proveravanja svojih sposobnosti. Malo sigurnosti i opuštenosti im ne bi bilo naodmet. Njihova hipermentalna aktivnost tera ih na stalni rad. Device o nečemu moraju da brinu, čak i u trenucima namenjenim odmoru i relaksaciji.
   Njihova praktična inteligencija im pomaže da nađu najbolje rešenje za svaki problem i u tome im nema premca. Svaka Devica u životu teži da se osigura na svim nivoima. Zbog toga ih ljudi često vide kao materijaliste i proračunate osobe, ali njihova prava priroda je nežna i osetljiva. Device su u suštini nesigurne u sebe, ali i u druge. Zato su neretko oprezne i povučene, sa strepnjom se poveravaju i otvaraju drugim ljudima do kraja. Kod prosečne Device treba da se prođe kroz nekoliko testova, kako bi ga ona prihvatila i opustila se. 
   Imaju strog i konvencionalan pristup uz uglađene manire. Skromne su, veoma dobroćudne, emocionalne i osećajne. Devičina ljubav za tehniku, njihova analitičnost, kao i mentalna enerigija mogu da dovedu do neškodljivih ljubavnih fantazija, do toga da dovitljivo i oštroumno pronalazi perverzije. To morate razumeti samo kao tendenciju, jer jedino tako možete pronaći nedostatak kontrole i razumeti njegovu perverziju.
    Sa druge strane , vole da paradiraju, da se hvale ili ističu u govoru. Kad vole tad su nežne, senzualne, ali i posesivne. Da bi se opustile u toku ljubavnog čina, moraju dobro da upoznaju partnera, kao i da mu veruju, a tada sledi iznenađenje, jer Device nisu ni malo čedne.
    Device su praktične, jednostavne, ne gube vreme na beznačajne stvari. Udvaraju se tek pošto dobro procene partnera i ako zadovoljava njihove kriterijume sa lakoćom ga osvajaju.
    Partnera ne obasipaju nežnostima i poljupcima, ukazuju mu sitne pažnje kao znak naklonosti. Sitničavi su ako je u pitanju partnerova sumnjičava prošlost jer žele da sve podatke pohrane u svoj računar.

IZGLED
Rođeni u znaku Device su lepi, nežne kože, koščatog tela i glave, dugačkih ruku, ulegnutih leđa. Glava je obično okrugla sa glatkim licem, pogleda hladnog, rezigniranog i ispitivačkog, glas tanak, ponekad zloban, tanka gornja usnam, noge često krive u 'O'. Uzdržljivo i hladno se ponašaju, imaju diplomatski šarm, te nisu mnogo omiljeni ili pak uživaju reputaciju koju ne zaslužuju.

TEMPERAMENT
On je pomalo sangviničan, melanholičan i loših su raspoloženja, tihi su i povučeni, sa hladnim humorom, finim instinktima, otmenim ususom, rezervisani i podozrivi, sa smislom za lepo oblačenje.

OSEĆANJA
Ona su kod Devica prikrivena, često hladna. One su uvučene u sebe, sposobne su da trpe i ćute i podnesu neprvadu, pristaju i na beznačajne poslove, a žena ponekad odbije muškarca i kad joj je drag.

VOLJA
Ona je kod njih dosta slaba i pod uticajem je intelekta, kome treba dosta vremena i iskustva da se stabilizuje. Bolje stoje oni koji su rođeni kad je Sunce bilo iznad horizonta ili kad je Mars bio naglašen, te im je volja jača i imaju sposobnost da stvore jedan sistem. Tako je i ako je Mars u Devici.

INTELEKT
Njihov intelekt je nešto posebno. On je introspektivan, ali se ne iskazuje, jer one više ćute iako umeju da se izraze. Rezonovanje im je hladno, skepticu su kad nema potpunih dokaza, a sve čine sa dozom unutrašnje nervoze. Tek pod starost počinju da sprovode u život svoju filozofiju, ili odu u inostranstvo da podučavaju.

ZDRAVLJE
Device često mogu biti uobraženi bolesnici. Zdravlje im je obično slabije u detinjstvu. Imaju delikatne nerve. Često boluju od stomačnih bolesti (žuč), hernije (kile), čira na želucu, najviše zbog loših zuba. Pate od raznih 'fiks' ideja, najčešće od hipohondrije (strah od bolesti). Kada je mesec u tranzitu pogoršava im se udravlje. Korisno je boravljenje u prirodi i dijetalna ishrana.

LJUBAV
Ona kod Device nije suviše duboka. Dok su u braku, oni su verni, ali često imaju više brakova. Razvode se obično zbog dužih veza koje se pojave van braka. Ljubav im iritira i rad stomačnih organa. Sa decom desto imaju problema, a sa mužem su u neslozi, pogotovu ako je jedan bračni drug Lav ili Škorpion, onda je ovaj podređen i pod papučom. Slažu se sa Bikom, Jarcem i Ribama, a ne slažu se sa Blizancem i Strelcem.

ZANIMANJE
Device se često bave i sa više zanimanja, a najviše poslovima vezanim za kritiku i analizu, zatim jezicima, književnošću, pronalazaštvom, filozofijom, nastavom, diplomatijom. Rade i kao sekretari, trgovci hranom, knjižari, izdavači, arhivari, krojači, kelneri i kuvari. Vole ručne radove, činovnički posao, pristaju na podređenost i honorarni rad.

VRLINE
To su: tačnost, opreznost, pedantnost, temeljitost, pouzdanost, rafiniranost u istraživanju i skromnost. Svaki povoljan izgled za njih je inspiracija.

MANE
One su: pesimističke prognoze, popustljivost i kada su u pravu, gube se u detaljima, vole da odlažu stvari, oklevaju, imponuje im što je strano, nisu samopouzdani i pate od komleksa niže vrednosti.

DEVICA VOLI
One vole da putuju, imaju urođenu otmenost, polažu na bon-ton, luksuzno odevanje i lepo ponašanje. Poštuju društvene kodekse, skloni su filozofiji i rado se bave farmacijom.

DEVICA MRZI
To su: nečistoće, prostakluk, nemarno ponašanje, nekonvencionalno ponašanje i odevanje i prostačko izražavanje.

VIŠI TIP DEVICE
On je visoki, svestrani intelektualac koji duboko ponire u materiju kojom se bavi, radi do iscrpljenosti, enciklopedijski je obrazovan sa leksičkim znanjem, mnogo analizira i prihvata samo jake dokaze, sakuplja podatke i dokaze izvodi analogijama i statistikom. Rado se poziva na autoritete.

NIŽI TIP DEVICE
On je stalno nezadovoljan i svoje loše raspoloženje prenosi na druge. Raspoložen je rušilački, a ne zna šta treba stvoriti, poštuje više strane veličine, težak je snob, mnogo voli novac, te će lako pomoći i neprijatelja.

SUDBINA
Sudbina Device je da se bori na dva suprotna područja, da trpi od silnih i moćnih, da uspeh doživi posle pedesete godine, a da lako može starost dočekati sa malim primanjima.

ONA I ON

ŽENA DEVICA:
Verna i odana, brižna i pažljiva - kao takva stvorena je za duge veze i brak, nikako avanture. Mada je veoma izbirljiva, često pravi greške pri izboru partnera. Zbog svoje potrebe za zaštitom i sigurnošću žrtva je svoje vlastite potrebe i često trpi nepravdu. Puno joj treba kako bi se odlučila da prekine loš ljubavni odnos iz straha od samoće i nepoverenja u buduće uspešne veze. Ako se to ipak desi, teško se odlučuje da ponovo uđe u vezu kako ne bi opet pogrešila i bila povređena. Zato pažljivo sa ovom ženom, koja je emotivna i odana sebi i onom sa kim je, jer joj je posle svakog neuspeha još teže prići i uliti joj nadu za novu ljubav.
    Ona na prvi pogled deluje hladno, arogantno, ali i otmeno. Romantika joj je smešna, jer sa obe noge čvrsto stoji na zemlji. Devica ne voli nikakvu brutalnost. Uživa u milovanjima i nežnostima. Zbog svoje nezadovoljenosti ljubavnim odnosom ume da traži promene. Ukratko, Devica je jedan od najkomplikovanijih i najnerazumljivijih znakova u astrologiji.
    Ako je zamišljate kao razumnu, odmerenu, veoma inteligentnu, sposobnu, štedljivu, šarmantnu, ambicioznu i ćutljivu, onda se grdno varate jer - ne mora da bude ćutljiva. Uostalom, Devica i ne bi bila Devica, ako nije u stanju da sagleda i naličje svojih osobina, a to su: okupiranost brigama i problemima, stidljivost, opterećenost detaljima, rad do iscrpljenosti, zanemarivanje potreba za uživanjem, nesigurnost i često nepoznavanje sopstvenih granica. Devica je samoj sebi najgori kritičar i zato ne podnosi da je drugi kritikuju. Međutim, oni to najčešće čine zamerajući joj da obožava da organizuje, da hvata prašinu u letu i da sve ume bolje od drugih. Užasno je to što je to često istina. Ako vam je i posle svega ovoga i dalje draga u srcu i mila, onda ne odustajte - napregnite sve moždane vijuge i oduševite je tačnim poznavanjem retkih činjenica. Gradite svoju karijeru sopstvenim mukotrpnim radom, ponašajte se učtivo i pametno - nikako kao mamin sin jer ih ne podnosi, negrickajte šargarepu ili jabuku pored njenog uveta, budite štedljivi i racionalni, kupujte joj knjige u ogromnim količinama i jednostavno joj recite da je volite. Još ako vas oduševljava porodičan tip automobila - da stanu klinci, onda vam neće odoleti. I još nešto: ponavljajte joj da volite samo pametne i skromne devojke staromodnog ponašanja, jer je to sigurna istina, inače vaše srce ne bi ni bilo u rukama jedne Device, zar ne?
MUŠKARAC DEVICA:
Neverovatno ali istinito, postoji jedna vrsta muškarca koji nikada: ne lažu, ne flertuju, ne troše novac nemilice, ne prave ljubomorne scene, ne isflekaju najnoviji stolnjak ili košulju, ne pričaju glupe viceve vašim prijateljicama. Pored toga, još su vredni i ambiciozni na poslu, nežni i pažljivi prema vama u svakom trenutku, pamte sve važne godišnjice i datume, nikada vas ne zanemaruju, nikada ne potežu svađu, neodoljivo su inteligentni i šarmantni i nikada nisu neraspoloženi. Inače zovu se anđeli i imaju oreol i krila.
    Oni drugi, ovozemaljski anđeli su muškarci Device i naravno da nemaju sve ove osobine koje smo nabrojali gore. Ako iz gornjeg pasusa izbacite reč nikada i zamenite je rečima ponekad ili vrlo često, dobićete približan opis tipičnog muškarca Device, uključujući i oreol i krila koja se daju primetiti kada spava. Da biste ga osvojili, mućnite glavom i često je koristite. Strategija je vrlo jednostavna: nikada nemojte da ga lažete, ne flertujte, ne trošite novac nemilice, ne pravite mu ljubomorne scene, ne flekajte najnoviji stolnjak ili košulju, ne pričajte glupe viceve, budite vredni i ambiciozni na poslu, nežni i pažljivi prema njemu, pamtite sve važne datume i godišnjice, ne zanemarujte ga, ne potežite svađu i nikada ne budite neraspoloženi. Onda ćete imati svog anđela pored sebe. Raširite krila i poletite mu u susret.
    Muškarac Devica ne veruje mnogo u ljubav i jako pazi sa kim će stupiti u vezu. Stalno traži nedostatke partnera, zamera zašto partner nose zeleno kad mu bolje stoji belo. Ne može se slepo zaljubiti, a erotika mu je dosta suvoparna i hladna. Obično glumi strasnog ljubavnika, jer on na svim poljima mora biti najbolji. Ljubomoran je i posesivan.
    On je tradicionalni udvarač bez egzibicionističkih ideja. Pokazaće vam se kao ozbiljan, duhovit i obrazovan. Trudiće se da vas razume i shvati vaše potrebe i u tome će uspeti. Biće pravi kavaljer i naći će se uvek kad vam je potrebna pomoć ili zaštita. Ponudiće vam sigurnost, naravno ako je vidi i u vama. Neće imati ništa protiv ako ste jača ličnost od njega, on ceni prave kvalitete. Muškarac Devica nije preterano ljubomoran, ali je zato sumnjičav i oprezan. Tek kad se uveri u vašu ljubav i odanost pružiće vam siguran i miran život. Kako biste ga u sve to uverili, budite verni svom izboru do kraja i u najgorim iskušenjima, vaša doslednost i postojanost u ponašanju izazvaće isti efekat sa njegove strane.

VI I VAŠ PODZNAK

DEVICA - OVAN:
Vi ste emotivni, ali oprezni. Precizno određujete svoje ciljeve i postepeno ih ostvarujete. Radni ste i vredni i kroz svoj posao izgrađujete vlastiti identitet. 
    SAVET:
Nemojte dopustiti da posao i obaveze koje imate spreče razvoj vaših kreativnih potencijala.

DEVICA - BIK:
Materijalno blagostanje vam uliva osećaj sigurnosti i svu snagu ćete upotrebiti da je steknete. Volite decu, trudite se da budete dobar pedagog, imate zaštitničko držanje prema ljudima. 
    SAVET:
 Ne zaboravite svoje emotivne potrebe, i drugi ljudi ne bi zaboravili na njih.

DEVICA - BLIZANAC:
Vrlo ste visokog intelektualnog potencijala, ali se često trošite na sitnicama i nebitnim detaljima. Trudite se da sebi osigurate prijatan život za stare dane. 
    SAVET: Živite za danas, a ne za sutra, usmerite svoje intelektualne kapacitete ka jasno određenom cilju.

DEVICA - RAK:
Preosetljivi ste i nesigurni, skloni povlačenju pri većim preprekama. Propuštate velike prilike zbog svoje nesigurnosti. Često menjate mišljenje, na koje veoma može da utiče vaša okolina. 
    SAVET:
Usmerite energiju na jasne ciljeve i nemojte biti sitničavi, kad su u pitanju tuđe greške.

DEVICA - LAV:
Imate moć da dobro procenjujte ljude i situacije. Ne namećete svoje mišljenje, radije se držite po strani, ljudi vas smatraju stidljivim, a vi ste u suštini odmereni i taktični. 
    SAVET:
Pokažite svoje želje i emocije bez ustezanja i straha će biti manje, kao i nesporazuma u komunikaciji sa drugima.

DEVICA - DEVICA:
Analitični, oprezni i precizni, vi oprezno nastupate pokušavajući da shvatite sebe i svet oko vas. Skloni ste polemici i ponekad time opterećujete druge - ublažite cinizam. 
    SAVET:
Potrudite se da zauzmete mesto koje vam pripada u društvu, ne budite sumnjičavi i nepoverljivi prema drugima.

DEVICA - VAGA:
Odmereni i taktični na diplomatski način komunicirate i postižete ono što želite. Esteta ste i prefinjeni, ne podnosite vulgarnost i neurednost. 
    SAVET:
Prihvatite mane drugih, ili ih barem shvatite, lakše ćete živeti. Razvijte umetničke dispozicije.

DEVICA - ŠKORPIJA:
Uporni i ambiciozni, ponekad zbog krupnih ambicija ne ostvarujete ni one manje. Dobro razumete, to jest, čitate ljudsku dušu i drugi vam se obraćaju za savet i pomoć. 
    SAVET:
Ispoljite svoju originalnost, bez bojazni, bićete prihvaćeni više nego što mislite.

DEVICA - STRELAC:
Želite da razvijete sve talente i nezadovoljni ste ako u tome ne uspete. Posao vam je na prvom mestu i prema tome svoj život organizujete. Volite da putujete i da upoznajete različite ljude i običaje. 
    SAVET:
Ne trošite snagu na udaljene ideale, već realizujte konkretne i praktične stvari.

DEVICA - JARAC:
Čvrsto stojite na zemlji, često ste melanholični i mrzovoljni. Dužnost, pa zabava - teško se opuštate. Imate svoju životnu filozofiju, koju ne namećete drugima. Inertni ste. 
    SAVET:
Poslušajte ponekad savete drugih i ne tražite u sebi i drugima perfekciju - ljudski je grešiti.

DEVICA - VODOLIJA:
Ne pokazujete svoje želje i emocije, držite se po strani i ljudi često o vama nemaju izgrađeno mišljenje. Sa svojom intuicijom i logikom ništa ne može da vam promakne. 
    SAVET: Budite otvoreniji prema svetu u kojem živite, upoznavši vas, ljudi će vas više ceniti.

DEVICA - RIBE:
Komunikativni ste i podložni uticaju drugih. Ne možete ostati sami i veoma je važan izbor bračnog partnera. Nemate snage da se suprotstavite i kada ste u pravu. 
    SAVET:
Trenirajte samostalnost i direktnost, učite se da odlučujete bez sugestije drugih.


Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA