Naslovni baner
Ponuda Tema

Ribe - Pisces
1.Deo

   (20. Februar - 20. Mart)   Jako romantične, nejasne, ali znaju da ostave jak utisak... Osobe rođene u znaku Ribe su vrlo intuitivne, osetljive i romantične. Jako su emotivne i popustljive, zapletene u svoja osećanja. Jako su nerealne kada se zaljube. Najbolje plivaju kroz razne životne nedaće i probleme, prebrode i najgore krize, ponekad i bez traga. Na neki način prihvataju neminovnost i to, spolja gledano vrlo često, kao prepuštanje sudbini. Ribe dobro znaju da isforsirana stvar nema onu vrednost kao ono što se spontano desi.
Vladajuća planeta: Neptun i Jupiter.
Kvalitet: Promenljiv.
Element: Voda.
Suprotni znak: Devica.
Fraza: Ja spajam.

    Ribe uvek vide više rešenja za jedan problem, i teško im je da se odluče za jednu soluciju, sem ako ona nije idealna. Pošto se ideali retko kada potpuno ostvare Ribe često prihvataju mnoga kompromisna rešenja potpuno svesni svoje žrtve. Plivajući svojim dubokim morima, Ribe na čudan način mogu puno da postignu intuitivno, birajući prave stvari i prave momente za realizaciju.
   Ali, takođe, zbog sebi neobjašnjivih razloga mnoge povoljne prilike, na raznim poljima, propuštaju i pasivno se odnose prema njima. Mnoge Ribe su u stanju da dugo pate, a da se pri tom ne pobune protiv toga, ili protiv nekog ko im nanosi te nedaće. Žive u svom izmišljenom svetu i samo za ručak svrate u realnost. Tragaju za osobom sa kojom će da podele snove i otkriju najsuptilnija osećanja. Ribe su maestri ljubavi, kao da su od nje sačinjeni. Božanska ljubav je more u kome žele da plivaju. Vole avanture, ali samo povremeno, dok ne pronađu biće iz svojih snova. Ako im se snovi ne ostvaruju ne treba da krive druge za to, ljubav je lavirint u kome samo jedan put vodi do iskonske sreće.
    Znak Ribe simboliše, između ostalog, žrtvu, ali važno je znati zašto, ili za koga se čini žrtva, u suprotnom je ona besmislena. To je ono što mnoge Ribe znaju, ali bez obzira na to puštaju da život ide mimo njih. Međutim, one dobro znaju, koristeći oklne puteljke, da se neprimetno probijaju svojim životnim putem koristeći nonšalantne prilike koje im život pruža. Znaju da oproste, pomirljive su i uslužne. Sa njima nije teško napraviti bilo kakvu zajednicu. Njihova mora su velika za sve, isto kao i njihova srca, a snove koje vam nude su jedinstveni doživljaji koji vas mogu, ako imate sreće snaći.   

IZGLED
Kod njih osobeni znaci nisu posebno izraženi. Imaju okruglo, mesnato lice i miran pogled, bezazlen izraz lica, vodnjikave oči sa velikim podočnjacima, meke pokrete. Hodaju nečujno i zamišljeno, slabi su u nogama, imaju finu kožu i bledo lice zbog loše cirkulacije krvi.

TEMPERAMENT
On je flegmatičan, sa primesom melanholije. Oni su mirni, ljubazni, ponekad depresivni, prema drugima samilosni i hoće da pomognu. Poštuju svoja uverenja, u teškim situacijama lako podnose nedaće, ali i druge hoće da uvuku u to.

OSEĆANJA
Ona su veoma razvijena, psiha im je rasuta i haotična. Preosetljivi su, ali saosećaju i žele da teše drugoga. Podložni su impesijama i bojama, psiha im je sva u vizijama, rasplinuta u širinu.

VOLJA
Ona je pod uticajem osećanja, ali su prilagodljivi jer su plašljivi i stidljivi, povučeni u sebe i nenametljivi. Postupaju po intuiciji, tihi su, prihvataju sve poslove i tovare ih na sebe, ali uspevaju da isplivaju iz svake situacije. I u najtežim vremenima snalaze se kao riba u vodi, izlaze nepovređeni jer su snalažljivi. Ponekad blefiraju te govore tiho i nerazumljivo, obilaze oko nezgodnih odgovora.

INTELEKT
On je podređen osećanjima, nemaju smisla za logično rasuđivanje, što donekle intelekt čini komplikovanim. Oni mnogo govore, ali su bez samopouzdanja, što prikrivaju na razne načine. Pažnja im je rasplinuta, a sebe često podcenjuju.

ZDRAVLJE
Ono je nežno. Srce i nervi su nemirni i slabi, loše spavaju, noge ih ne drže, ali oni umeju da se odmaraju, te ne troše mnogo energije. Labilne su psihe, te lako padaju u histerična raspoloženja. Boluju od vena i gihta.

LJUBAV
Kod njih ona je više platonska, više im je stalo do duše partnera nego do njegovog izgleda, vole duboko i tiho, romantično, teško se zaljubljuju. Vole miran, porodični život, čak lako praštaju neverstvo.

ZANIMANJE
Najčešće su to: slikar, ribar, muzičar, arhitekt, ručni radovi, sva zanimanja koja traže preciznost i predan rad, ali i poslovi koji podrazumevaju požrtvovanje.

VRLINE
To su: zahvalnost, marljivost, trpeljivost, izdržljivost bez roptanja, tolerantnost, poverljivost i poštenje.

MANE
One su: izvesna indolentnost, sporost, nemarnost u odevanju, oklavanje, povlačenje u sebe i preterana skromnost.

RIBA VOLI
Boje, slike, folklor, pesništvo, tradiciju i narodno predanje, crkve i obrede, tajna udruženja i sve sšto je tajnovito i mistično.

RIBA MRZI
Visoko društvo, uobraženost, nadmenost, formalizam, vojsku, prazno ćaskanje.

VIŠI TIP RIBA
On se bavi istraživanjem, misionarstvom, slikarstvom, spreman je da se žrtvuje za opšte dobro i ideologiju, ima plemenito držanje, pomaže drugima, putuje daleko, ali pati od nostalgije.

NIŽI TIP RIBA
On je licemoeran, zajednljiv, voli i da laže i da krade, bez inicijative je, pun predrasuda, lakoveran i neuredan.

SUDBINA
Kod Riba sudbina je da provode život pun rada i napora, ali često ne ispune svoja očekivanja te im život uludo prođe. Ako se posvete odgovarajućem zanimanju, odavljaju ga sa najvećim žarom, a ako se od njih traži žrtva ne prezaju da daju i život za stvar u koju veruju.

ONA I ON

ŽENA RIBA:
Romantična je i stidljiva. Ljubav gotovo nikada ne iskazuje rečima, jer to ne zna. Jako voli erotiku. Boji se čestih veza zbog tračeva. U tajnosti drži svoju zaljubljenost, a u ljubavnim odnosima traži dosta nežnosti i pažnje.
    Ako su vam dosadile muškobanjaste feministkinje i dosadna gunđala, u ženi Ribi ćete pronaći sve ono o čemu ste do sada sanjali. Prvo, nikada vas neće muvati laktom i kritikovati kako niste dovoljno ambiciozni. Drugo, nikada vam neće rušiti muški ponos i dokazivati da sve ume sama i to bolje od vas. Treće, možete se pred njom do mile volje hvalisati, uveličavati uspehe i predstavljati se u božanskom svetlu, ona će vas samo divno slušati i gledati razrogačenim okicama. Njoj je potrebno samo da je štitite, pazite i mazite i to je dovoljno. Za sve vaše neuspehe biće kriv neko drugi, a verovaće vam svaku reč. Uz sve to, ženstvena je u svakom trenutku.
    Vrlo je verovatno da neće znati ni jednu jedinu stvar iz ekonomije, pa bi bilo lepo od vas da je i u tom pogledu ne zamarate. Naravno, ona je ipak martovska (i februarska) devojka, što znači da će joj i raspoloženja biti promenljiva kao martovski dani. Onako preosetljivoj, kada su joj osećanja povređena, liće suze kao kiša. Pazite kako joj se obraćate, da joj se reči ne zarivaju duboko u srce. Ponekad će vam ličiti, onako nežna i krhka na malog, preplašenog zeca. Sklona je i depresiji, pa je i volite, jer je tako beznadežno neopremljena za snažne životne bitke. Ona sluša okean i on joj govori i usred velikog grada. Zapljuskuju je talasi Neptuna i šapuću nenom Ribljem srcu. Zaronite hrabro za njom i ne plašite se da će voda biti hladna.
MUŠKARAC RIBA:
Romantičan, stidljiv i čeka priliku. Ljubav gotovo nikada ne iskazuje rečima. Veoma mu je važna erotičnost i sitne nežnosti. Retko će vas prevariti, a vaše izlete, obično prašta.
    U njega je tako lepo zaljubiti se! Ni jedan muškarac u celom Zodijaku nije toliko romantičan. Ni jedan vam ne može prodreti dublje u dušu nego on. Ni sa jednim ne možete tako roniti po okeanima snova kao sa njim, ali ni lupati glavom o zidove realnosti kao sa njim. On je tako divan, poseban, osećajan, da se može destiti da dugo držite zatvorene oči pred činjenicom da je totalno nepripremljen za svakidašnji, prozaičan život.
    Ali, pogledajmo istini u oči i konstatujmo da postoje dve velike teškoće u ćivotu sa ovim divnim, dragim stvorenjem. Prvo, u situacijama kada se zahteva čvrsta odluka i akcija, može se desiti da mu snovi spreče uspeh. Drugo, ono što je potrebno njemu je komad hleba i bokal vina, što ne mora važiti i za vas jer, isključuje sitnice tipa: kozmetika, sijalice, cipelice i slično. Naravno, postoji rešenje i za tu muku - budite bogata naslednica i vaši problemi su rešeni. Onda se slobodno prepustite čarima svoje ljubavi. Ribe su izmislile romantiku i nikada je nećete biti željni. Za uzvrat, pružite mu beskrajno puno razumevanja, podrške i poverenja. Nikada ne rušite njegove snove, ne gunđajte i ne zanovetajte. Vaš muškarac Riba vas može obasuti ogromnom i začuđujućom srećom ako ga nežno negujete. Koliko god ga voleli, bićete voljeni dvaput više. Nikada vas neće boleti njegovo nerazumevanje, grubost i ravnodušnost. Pored toga, bićete jedina sedokosa Julija među vašim prijateljicama.

VI I VAŠ PODZNAK

RIBE - OVAN:
  Interesuje vas sve što je vezano sa ljudskom suštinom i neprestano istražujete dubine ljudske duše, kako svoje tako i tuđe. Neumoljivi ste i težite ostvarenju svog ideala. 
    SAVET:
Ne odustajte od svog ideala koji je borba za dostizanje viših ciljeva, ali u službi ličnih interesa.

RIBE - BIK:
  Romantični, humani i osetljivi pažljivo plovite kroz život, trudeći se da drugima ugodite kako bi vas prihvatili. Imate puno umetničkih talenata.
    SAVET:
Reagujete usporeno i prepuštate šansu, koje vam život nudi - pasivnost je vaš najveći neprijatelj.

RIBE - BLIZANCI:
  Snalažljivi ste i u životu uvek imate više alternativa, ali je vaš problem odlučiti se za jednu od njih. Vrlo vešto postižete uspehe, ali se naknadno pitate koliko vam sve to znači.
    SAVET:
Vi dobro znate da u životnom slalomu ne zakačite ni jednu zastavicu. Ali, bilo bi najbolje da otkrijete šta vi u stvari želite.

RIBE - RAK:
  Vrlo ste intuitivni, osetljivi, saosećajni i požrtvovani i imate čvrsto rame za plakanje. Drugi ljudi vas ne shvataju, shvatate vi njih - vaši su ciljevi uzvišeni. 
    SAVET:
Nemojte se žaliti, sami ste izabrali ulogu patronažnesestre, to se vašom voljom može promeniti.

RIBE - LAV:
  Varirate izeđu optimiste i pesimiste i na prvi pogled se ne vidi vaša potreba za dominacijom, koju na čudan način sprovodite. Unapred osećate namere drugih ljudi i prema tome se i postavljate. 
    SAVET:
Vi ste vladar najvećih dubina i vaše spoznaje nisu i ne moraju biti bitne ljudima koji plivaju po površini.

RIBE - DEVICA:
  Imate rafiniran intelekt. Na spontan i neposredan način uspostavljate kontakt sa ljudima, ali vam teško pada da kažete 'Ne' i onda kada bi trebalo da to stvarno uradite. 
    SAVET:
Puno vam znači podrška ljudi do kojih vam je stalo i oni vam prosto daju energiju za akciju - pokušajte se toga odvići.

RIBE - VAGA:
  Vrlo ste emotivni i osetljivi, lelujate se po talasima života, puštajući da vas voda nosi. Vaši umetnički talenti neće biti razvijeni, ako ne uzmete sudbinu u svoje ruke. 
    SAVET:
Vi ste prototip časne sestre, ali koja može i da posrne - čuvajte se svojih slabosti.

RIBE - ŠKORPIJA:
  Vrlo intuitivni, iz hobija rešavate misterije ovog sveta. Znate kako da sprovedete ono što ste sebi postavili za cilj i to radite vrlo lukavo, menjajući strategiju po potrebi. 
    SAVET:
Izigravate zlatnu ribicu, ali znate da budete prava pirana kad to zatreba. Intuicija je važe oružje.

RIBE - STRELAC:
  Vaš duh je stalno na putu, ako već ne može telo, ali najbolje se osećate kad to možete spojiti. Previše popuštate drugim ljudima zato što lakše podnosite prividan mir nego konkretne probleme. 
    SAVET:
Uvek se osećate bolje, ili autentičnije, kada imate neki cilj u perspektivi - nalazite da je lepše tamo gde niste.

RIBE - JARAC:
  Osećate se na neki način dužni prema bližnjima, ali i prema celom svetu. Vaši su ciljevi vrlo jasni i visoki i velog života tražite pravi način kako biste ih ostvarili.
    SAVET:
Preuzimate i tuđe obaveze, smatrajući da je to vaša dužnost. Žrtva nije ničija dužnost, već izbor.

RIBE - VODOLIJA:
  Veoma ste humani i često činite manja ili veća dobročinstva iz vama poznatog razloga. Ljudi vas često potcene, misleći da mogu lako sa vama, ali ih vi na perfidan način brzo razuverite. 
    SAVET:
Pokušajte da ne izigravate lažnu skromnost, budite ono što jeste, manje ćete imati nesporazuma sa drugima.

RIBE - RIBE:
  Preterano se prilagođavate do granice popustljivosti. Želje drugih su vam uvek na prvom mestu, a na vaše često zaboravljate. Ciljevi su vam nejasni, takođe, kao i vi sami. 
    SAVET:
Zapamtite: Vi niste čiviluk na koji drugi mogu da okače ono što im trenutno ne treba.

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA