Naslovni baner
Ponuda Tema

Strelac - Sagitarius
1. Deo

   (23. Novembar - 21. Decembar) Otvoreni su, avanturisti i ne vole sputavanje... Vatren, strastan i iskren. Za vernost ne mari jer ni sam nije veran. U vezu nikada ne ulazi sa svim srcem, a zbog površnosti već kod prvog konflikta - beže. U ljubavi nisu izdržljivi. Oni su veseli, zabavni i znaju da naprave štimung. Spontano pričaju o svojim doživljajima i svaki put oduševljavaju prijatelje vedrinom duha.
Vladajuća planeta: Jupiter.
Kvalitet: Promenljivi.
Element: Vatra.
Suprotni znak: Blizanci.
Fraza: Ja tražim.

    Oni su avanturisti koji maštaju o novim neotkrivenim svetovima, zakopanom blagu koje može da im omogući putovanje po svetu i mnogo lepih ljubavnih avantura. U realnom životu privrženi su partneru, ali ako ih razočara tada gase vatru zauvek. Nikada ne gube nadu u srećno ljubav.

IZGLED
Osobe rođene u ovom znaku obično su normalne visine. Imaju poverljive i mirne oči, visoko čelo, plemenit pogled, lagan i odmeren hod, staložen ton kad govore. Nos je pravilan i nešto duži, gledaju nekako u daljinu, a ipak odaju utisak poverenja.

TEMPERAMENT
Kod Strelca je umereno koleričan. On je sposoban za samokontrolu, umereno se uzbuđuje i stišava svojom voljom, i uspešno se bori sa impulsima koje mu nameće temperament.

OSEĆANJA
Kod Strelaca ona su prema svim ljudima bratska. Strelac voli ljude, mrzi podjarmljivanje i okrutnost. Mnogo drži do morala, ako pobeđuje velikodušan je prema neprijatelju. Uopšte su velikodušni, nadahnuti optimizmom i dobrim mislima, idealisti i ne žele da krše moralne zakone.

VOLJA
Ona je snažna, zasniva se na psihologiji. Osoba se koncentriše pre donošenja odluke, oprezna je, te predviđa unapred sve što je potrebno. Nastupa samo na sigurno. Volja se odražava na licu ovih osoba, te zrače dostojanstvom, zato im se veruje i izgledaju kao da drugom veruju.

INTELEKT
On je religijski i filozofski, sklon panteizmu (Bog im je svuda u prirodi), teže da pronađu osnovni zakon po kome se sve dešava. Intelekt im je dubok i smeo, sa potrebom da sve unapred predvidi. Svuda traže vrhovni smisao i vole sve široko da istraže.

ZDRAVLJE
Kod Strelca može se oceniti povoljno, jer je u harmoniji sa okolinom. Održava ga svojim moralnim normama, te su i funkcije organa normalne i zdrave. Oboleva od reumatizma, žuči, raznih tumora i žlezda. U interesu zdravlja treba da izbegavaju veće nervne potrese, da borave u prirodi i da se bave sportom.

LJUBAV
Uglavnom imaju jednu stalnu ljubav, ali se može desiti da ih bude i dve. Uglavnom su verni, ali se desi da imaju više veza, iako žele da žive u harmoniji. Dovoljno su strasni, ali i tolerantni. Naročito se dobro slažu sa osobama rođenim u istom znaku. Slažu se sa rođenima u Lavu, Ovnu i Blizancima, a disharmonični su sa Ribama i Devicama.

ZANIMANJE
To su: naučnik, diplomata, pravnik, inženjer, bankar, muzičar, rad u spoljnoj trgovini, medicini, hemiji, sportu, verskim i humanitarnim ustanovama.

VRLINE
To su: njihov optimizam i idealizam, tolerantnost, čovekoljubljem spremnost na saradnju i zaštitu slabijeg, poštovanje zakona i poretka, i njihova vedrina i dobro raspoloženje.

MANE
To su: njihova konvencionalnost, sklonost formama i svečanostima, licemerje, sklonost lagodnom životu i naklonost revoluciji.

STRELAC VOLI
Vole ustaljeni poredak stvari, miran i slobodan život, poštuju hijerarhiju i sve tradicije, a posebno vole sport, lov i konje.

STRELAC MRZI
Nered i nerad, brzopletost, raskalašnost i svaki poremećaj ustaljenog reda stvari.

VIŠI TIP STRELAC
On je plemenit i otmen, sklon nauci i muzici, lepoti, lepim običajima, omiljen u otmenim krugovima.

NIŽI TIP STRELAC
On je samoživ, licemer, sav konvencionalan,banalan u svemu i nazadan.

SUDBINA
Ona Strelcu donosi normalan život običnog čoveka bez većih potresa, izuzev ako neki aspekti ne govore o drugačijem toku stvari.

ONA I ON

ŽENA STRELAC:
Malo je otkačena, zar ne? Sigurno retko srećete ovako pametno, brbljivo žensko stvorenje, totalno operisano od lukavosti i laži. Ona je zaista takva i još je jako naivna. Neizlečivo. Strasna je i uvek može. Ima sopstveno i izgrađeno gledište. U ljubavi je liberalna. Osvaja na prečac. Lako dolazi do orgazma.
    Verovatno joj je kuća puna sirotih, malih, napuštenih kuca i maca, verovatno obožava da se igra sa klincima, verovatno briše suze čitajući poeziju i verovatno se suprotstavlja svakom bezdušniku i negativcu. Stalno je u nekim planovima, akcijama, na putovanjima i okružena prijateljima koji je obožavaju. Nije uopšte agresivna?! Onda počnite da se preispitujete šta je, koliko i gde radila tada i tada, pitajte je zašto joj telefonira bivši momak i zašto sanja tako smešne i glupe snove i videćete takvu erupciju besa o kojoj ćete još dugo razmišljati ležeći na nekom od odeljenja za intenzivnu negu u traumatološkoj bolnici. Da, to je ona - žena Strelac. Ali to zaista niste smeli da joj radite - znate iz fizike da se usijano gvožđe ne stavlja u ledenu vodu, ako ne želite da se 'puši'. Doduše, već sutra će vas obasipati cvećem i čokoladicama, iskreno tugujući zbog vaših bolova. Pružite joj ruke i dozvolite da vas ponese ka najdaljim i najlepšim zvezdama ne nebu. Setite se samo divne dobre vile iz bajke o kojoj ste sanjali kao dete. Znajte da je jedna baš pored vas.
MUŠKARAC STRELAC:
Da li ste čitali 'Don Kihota'? Ako jeste, onda će vam sve biti jasno. Taj na koga ste se namerili ima običaj da juriša na belom konju i obara vetrenjače. Ako niste dobri Sančo Pansa pa da celog života jašete za njim i previjate mu razbijena kolena, odustanite.
    Nežan je ljubavnik i podaruje ženi neslućena zadovoljstva. Nije posebno neveran. Voli poverenje., Partnerki obično ulepša život. Strelac je nepopravljivi optimista, entuzijasta i usijana glava. Ako ste i vi u tom fazonu, odlično! Umećete zajedno da letite na krilima mašte, neobuzdani, detinjasti i srećni. Nikada mu nemojte polivati vrele snove vodom. To ne podnosi. Takođe, nemojte ga ni sumnjičiti, preturati mu džepove, zapitkivati ovo i ono i cmizdriti - odjezdiće u punom galopu. Jedino što traži od vas je da budete veseli, dobroćudni i sa puno buba u glavi. Zar to nije divno? Sve ono što su drugi nazivali pogrešnim imenom naivnost i nezrelost, on će umeti da ceni. Vi ste, naravno, i krajnje nezavisna i slobodoumna mlada dama, jer su to neophodne osobine za život sa jednim Strelcem. I sasvim vam odgovara njegovo bežanje od konvencionalnih stega kakav je, na primer, brak.  Ne? U tom slučaju, nemojte da vas vidi kako vitlate lasom i približavate mu se. Nikako! Samo se pravite oduševljeni njegovim oklevanjem na tom planu i recite mu da i vi obožavate slobodu i nezavisnost. Isplanirajte to tako da vas usred tog razgovora pozove bivša ljubav - prihvatite sastanak i pozovite i svog Strelca da pođe sa vama, glupo je da se dosađuje sam kod kuće. Biće pobeđen.
    Kad vas budu pitali kako ste u tome uspeli, samo im recite da ste ga dotukli njegovim oružjem.

VI I VAŠ PODZNAK

STRELAC - OVAN
ONA: temperamentna, otvorena, srdačna, takmičarski nastrojena, strastvena
ON: sportista, erotičan, duhovit, ambiciozan, ekstrovertan

STRELAC - BIK
ONA: ima smisao za biznis, praktična,preduzimljiva, erotična
ON: spor, introvertan, hedonista, biznismen, pasivan

STRELAC - BLIZANAC
ONA: komunikativna, avanturista, razdragana, površna
ON: kreativan, duhovit, genijalan, nepozdan, večiti putnik

STRELAC - RAK
ONA: divno se nadgrađuje, analiztična, saosećajna, požrtvovana
ON: brižan, hipohodar, nesiguran, osećajan, traži pažnju

STRELAC - LAV
ONA: egzaltirana, optmista, bučna, teatralna, kolerična
ON: talentovan, velikodušan, duhovit, ne podnosi konkurenciju, strastven

STRELAC - DEVICA
ONA: popustljiva, kooperativna, nervozna, principijelna
ON: analitičan, uporan, pronicljiv, poslovan, obrazovan

STRELAC - VAGA
ONA: društvena, talentovana, diplomata, optimista, staložena
ON: šarmer, društven, površan, talentovan, duhovit

STRELAC - ŠKORPIJA
ONA: malodušna, nepoverljiva, teatralna, vredna, grandoman
ON: diskretan, sumnjičav, poslovan, diplomata, posesivan

STRELAC - STRELAC
ONA: dobronamerna, dinamična, avanturista, taletnovana
ON: optimista, duhovit, dinamičan, talentovan, osećajan

STRELAC - JARAC
ONA: tajanstena, ambiciozna, materijalista, uzdržana
ON: grandoman, ambiciozan, sujetan, posesivan, nedokučiv

STRELAC - VODOLIJA
ONA: društvena, ambiciozna, uspešna, društvena, srdačna
ON: nepredvidiv, nepouzdan, originalan, neveran, intelektualan

STRELAC - RIBE
ONA: nesigurna, umetnička priroda, promeljivog raspoloženja
ON: avanturista, nepouzdan, popustljiv, prilagodljiv

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA