Naslovni baner
Home Dugme
Vesti iz SrbijeVesti iz Crne GoreVesti iz Bosne i hercegovineVesti iz HrvatskeVesti iz MakedonijeNovice iz Slovenije in tujineHoroskopBioritamVesti iz sportaVesti iz svetaTV programi balkanskih televizijaVesti KulturaObrnute vestiBesplatni oglasiElektronske RazgledniceDodaci za sajt
Meni

Horoskopski Znak Vodolija - Aquarius

   (Vodolija 21. Januar - 19. Februar)  Horoskopski znak Vodolija. Vodolija u horoskopu. Detaljan horoskop Vodolija! Sve o Vodolijama u horoskopu! Karakteristike horoskopskog znaka Vodolija, ljubav Vodolija - kako osvojiti Vodoliju, osobine horoskopskog znaka Vodolija, podznak Vodolija, izgled Vodolija, zdravlje Vodolija, zanimanja Jarca, slavne osobe rođene u znaku Vodolija, jelovnik Vodolija, kako se slažu Vodolija i drugi znaci horoskopa, brak sa Vodolijom, idealan partner za Vodoliju ...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Vladajuća planeta Vodolije: Saturn.
Kvalitet Vodolije: Fiksni.
Element Vodolije: Vazduh.
Suprotni znak od Vodolije: Lav.
Fraza: Ja se razlikujem.
   Skladnost, živahnost i sklonost ka lepoti i umetnosti... Vodoliju vrlo često drugi ljudi ne shvataju. Ona nije misteriozna, kao na primer Škorpija, ali deluje ćudljivo. Jedino ko može da razume promenljivu i ćudljivu Vodoliju je druga Vodolija. Promenljivo ponašanje Vodolije potiče od njenog elementa - vazduha. Naglašen intelekt, te izraženi dinamični mentalni procesi, veoma su vidljive karakteristike ovog znaka.
    Vodolija život, a i ljude, shvata i razume. Takođe, ima dobru moć introspekcije. Njena potreba da shvati svat, to jest, vreme u kome živi, osnovni su pokretači i motivi ovog znaka. Svake nepravde, gluposti i banalnosti se gnuša, mada shvata neminovnost, naravno, sa kojom se ne miri. Pobuna i revolucionarna priroda najbolje opisuju Vodoliju. To potiče iz njenog duhovnog dinamizma, koji stvara široke perspektive njenom umu i prosto joj daje mogućnbost da blisku, a i dalju, budućnost vidi, čak i predvidi, bolje od mnogih drugih znakova.
    Žele vernost, ali je sputava razuzdana samostalnost. Ponekad je gotovo bezosećajna. U ljubavi je dosta razvratna i nepredvidiva. One su otvorene, spontane, komunikativne, traže avanturu, sanjaju o vremeplovu koji bi ih odveo u budućnost. Emotivne su, savremenih pogleda na svet, iznad svega cene slobodu, osvajaju zavisno od prirode partnera. Po potrebi oblače osobine koje ća da fasciniraju partnera, jer izuzetnom intuicijom mogu da saznaju njegove tajne želje. Ponekad su oportunisti kad se zaljube, jer ne mogu da podnesu osećanje da su se predali celim svojim bićem.
    Vodolija je duboko emotivna i osetljiva. Nije teško povrediti je, ali, pazite, može postati osvetoljubiva. Nije sujetna, međutim, zahteva pažnju i poštovanje. U suprotnom, vrlo direktno, bez cenzure pokazaće vam ko je i koliko vredi. Veruje u svest o ličnom dostojanstvu i puštaće ljude da 'brljaju' po međuljudskim odnosima, ali sve ima svoje granice, za Vodoliju - vaša glupost i bezobrazluk su obrnuto proporcionalni vašoj samospoznaji, to jest, vašoj moralnosti. Nemojte misliti da će Vodolija ostati pasivna prema vašim greškama i propustima, nasuprot, postaviće vas na virtuozan način tamo gde vam je mesto - bićete zbunjeni, povređeni i postiđeni. Vodolija, najbolje od svih znakova, zna da se napravi luda, puštajući vas da vidi dokle ćete da odete, ali isto tako zna da bez cenzurisanja, direktno kaže - Dosta!
    Kažu da sa njom nikada niste nasigurno, međutim, vi treba da ste sigurni u sebe, u svoju ispravnost i doslednost, te sa Vodolijom nećete imati problema. I zapamtite - Vodolija se raspravlja samo onda kada smatra da je nešto, ili neko, vredno pažnje. Onog momenta kada shvati da je to, iz nekog razloga ne treba, bez reči će se povući i otići iz vašeg vidokruga. Kod nje su nepisana pravila vrednija od mrtvog slova na papiru i zato se nikada nemojte čuditi njenom ponašanju. Upitajte svoje srce da li je takvo ponašanje ispravno, ono će vam dati odgovor. Tada ćete, možda, razumeti Vodoliju.

IZGLED VODOLIJE
Oni koji su rođeni u ovom znaku, mogu da izgledaju božanski ili demonski, kao tipovi. Oni koji su božanskog tipa, lepi su i deluju prijatno, imaju čist i otvoren pogled, mali nos i pravilne crte. Oni drugog tipa izgledaju svojeglavo i ružno, sa neprijatnim očima i velikim kukastim nosem. Postoje i ličnosti koje su mešavina ova dva tipa. One su malo višeg rasta, imaju lep pogled, hodaju kao da se šunjaju, ili su kao crna mačka - privlačni, ali mogu da ogrebu. Kod ovog mešovitog tipa, ten je obično prozračan.

TEMPERAMENT VODOLIJE
On je više sangviničan i hladan, sa dosta melanholije. Kapriciozni su i razdražljivi, ali su mirni dok se ne razbesne. Ravnodušni su prema svojoj sudbini, pa i prema opasnostima koje ih mogu snaći. Lako mogu da se savladaju, nikad se ne zna kako će na određenu situaciju reagovati.

OSEĆANJA VODOLIJE
Ona su im prefinjena, humana i ponekad čudna. Dobro poznaju ljudsku psihu i lako čitaju tuđi karakter. Instinktivno predviđaju događaje, jer imaju veoma izraženu intuiciju. Ponekad su komplikovani i potpuno nerazumljivi drugima. Ponekad iznenade svojim postupcima, pošto im je mašta bogata. Uvek su ljubazni, a surovost ne podnose.

VOLJA VODOLIJE
Kod njih je obično kapriciozna, jer nastupaju neočekivano: razdražljivo ili tiho. Oni mogu delovati umirujuće, naročito svojim pogledom. Takođe, oni mogu rizikovati i sam život, ne samo da bi nekog spasli, već i bez naročitog razloga. Često se opredeljuju za revolucionarnu delatnost, a prema onima koji im nanesu uvredu, nemaju milosti.

INTELEKT VODOLIJE
Među rođenima u ovom znaku nisu retki geniji, jer im je intelekt veoma razvijen. Sposobni su da se poigravaju tezama i antitezama. Privlače ih sve nove istrane ideje, originalni su i skeptični, te vole da istražuju. Bave se pronalascima i otkrićima, naročito na području elektrotehnike i elektronike. Imaju jaku i optimističku maštu, pronalazački dar i upornu, tihu volju da ostvare zamisao. Privlače ih napredne ideje o društvu i socijalizmu. Najviše genija je rođeno u ovom znaku.

ZDRAVLJE VODOLIJE
Ove osobe nisu preterano osetljive, pa ni na promene klime. Sklone su bolestima srca, nerava i duševnim bolestima, bolestima limfnih žlezda i kostobolji. Da bi očuvali zdravlje, posebno duševno, potrebno je da borave na čistom vazduhz, da se odmaraju i dobro spavaju, da se mnogo ne naprežu u radu, da žive mirnim životom i da se ne izlažu hladnoći zbog sklonosti reumatičnim oboljenjima.

LJUBAV VODOLIJE
Oni teže slobodnoj ljubavi, liberalni su u pogledu ljubavnih veza i ne prate od ljubomore. Stalo im je, izgleda, više do ljubavi i prijateljstva nego do erotike. Bez većih potresa oni promene bračnog druga, i ne progone ga ako ih ostavi, ponekaf ga čak i pomognu. Slažu se sa rođenim u Blizancima, Vagi i Lavu, a ne slažu se sa onima rođenim u znaku Bika ili Škorpije.

ZANIMANJE VODOLIJE
Obdareni su za pronalazaštvo, naročito u oblasti tehnike: avijacija, atomistika, elektrotehnika, radio, rakete. Bave se i kosmologijom, svim prirodnim naukama, umetnošću, a posebno pozorištem i kniževnošću, kao i socijalnim pitanjima.

VRLINE VODOLIJE
To su: čovekoljublje i spremnost da se za ljude podnese svaka žrtva, neustrašivost pred jakima, sapatnja sa slabima, smisao za kolektivni život i rad i prihvatanje novih ideja, naročito u pogledu uređenja društva.

MANE VODOLIJE
One su: izvesna nemarnost koju ponekad pokazuju na poslu, slabo izražen interes za svoju ili tuđu imovinu (i vraćanje duga), neki nemir koji njima vlada, ponekad boemstvo, sklonost kocki i rasipanju imovine, kao i taština.

VODOLIJA VOLI
Život u kolektivu, sastanke i kružoke, društvo, igre i muziku, pozorište, književnost i slogu.

VODOLIJA MRZI
Nejednakost među ljudima, uzurpiranje prava, snobizam, nadmenost i sve što je konvencionalno.

VIŠI TIP VODOLIJA
On je genijalni stvaralac, humanist, pristalica i borac za sve napredno u svim delatnostima, to je danas tip budućnosti, i ubuduće će se rađati sve više genija ovog tipa.

NIŽI TIP VODOLIJA
On je veoma samoljubljiv, preterano razdražljiv, egoista, sklon da prevari i kockar. Postoji i srednji tip koji je naoko povučen, ali teži da imponuje svojim poznavanjem stvari, što je opšta odlika rođenih u ovom znaku.

SUDBINA VODOLIJE
Ona im često donosi da stradaju za opštu stvar, za svoje ideale i za druge ljude. Ponekad oni stradaju zbog svoje čudne prirode, kao neznani junaci, a ostaju neshvaćeni za svoju okolinu.

VODOLIJA ŽENA U HOROSKOPU I MUŠKARAC VODOLIJA U HOROSKOPU

ŽENA VODOLIJA:
Ona je prava moderna žena. Možda ide malo ispred svog vremena, ali joj to ne smeta da bude tu sa vama. Nju ne smete da sputavate i da se ponašate vulgarno i grubo. Žena Vodolija treba puno nežnosti, mafa to ne pokazuje. Tražiće vaše razumevanje i očekivaće da prihvatite, ako ne možete da shvatite, ono čime se bavi ili što je interesuje.
Ne voli isforsirane odnose, veni spontanost i ako se nešto podrazumeva onda se o tome ne mora razgovarat, ali i može. Ima dobru intuiciju i zna da čita između redova, te joj ne morate mnoge stvari 'crtati' da bi reazumela. Uradiće ono što treba i kada treba, bez okolišanja. Ako je to u zajedničkom interesu tip pre. Od vas će očekivati, takođe, razvijenu svest o zajednici i delovanje na tom polju. Ne traži žrtvu, već prisutnost. Poštuje autonomnost, jer to smatra uslovom za dobru zajednicu - svako ima svoje, ali u cilju našeg. Kod nje važi zakon logike i čistote srca. Vrlo je uporna u svojim nastojanjima, mada nikada gruba i netaktična - ona zna da se ponaša. Njena originalnost, čak i kad pere sudove, može vas očarati, ali i njena neposrednost takođe. Njoj je važno da se ispolji, a područje i oblast je od slučaja do slučaja različito.
    Oblači se ekscentrično i izazovno, voli da koketira. U ljubavne odnose stupa bez dvoumljenja. U ljubavi traži mnogo više od običnog ljubavnog čina - obično izraženu strast. Ipak, ne podnosi grubosti. Potrebno joj je dosta zagrevanja.
    Šta očekivati? Pre svega uzbuđenja! Tipična žena Vodolija je rođeni buntovnik i rušitelj postojećeg poretka stvari. Ona živi najmanje 50 godina ispred svoga vremena i vrlo ju je teško pratiti. Fascinira je sve što je novo, ekstravagantno i neobično. Podrazumeva se da je sigurno ne možete oduševiti krutim mišljenjem i zadrtim navikama. Njeni moralni principi mogu biti nešto najčudnije što ste dosad sreli i ona će živeti u skladu sa njima, ne mareći mnogo za mišljenje okoline. Ukoliko poželite da ovog nestašnog leptira ulovite u mrežu, naoružajte se strpljenjem. Ona se može bojati vezivanja za jednu osobu, plašeći se da ne izgubi slobodu i nezavisnost, jer su to njene prve i najveće ljubavi. Zato ne pokušavajte da je vežete za sebe ili štednjak po svaku cenu. Uostalom, pitajte kako su se proveli oni koji su to pokušali.
    Ipak, isplati se čekati je, jer ima divnih osobina koje će vam se sigurno dopasti. Prvo, uopšte nije zainteresovana za vašu štednu knjižicu, jer joj novac ne predstavlja važnu stvar u životu. Drugo, nikada neće proveravati kada dolazite kući, zivkati vas u radno vreme ili zagledati vašu košulju, ne bi li našla tragove karmina. Međutim, nikada vas neće voleti ako niste iskreni prema sebi. Uvek vas meri sopstvenim aršinom i analiziraće vašu psihu i tajne. Ukoliko položite njen test, to bi moglo biti uzbudljivo iskustvo. Nemojte se čuditi kada vas bude umiljato slušala dok joj dajete savet, a onda je nešto spreči da se eksplicitno drži uputstva. Eksperimentišite zajedno sa njom i držite se svoje Vodolije. Osim toga, to je jedini način da posetite budućnost, zar ne?

MUŠKARAC VODOLIJA:
Vi morate da se osetite i razumete - ljudski odnos je muškarcu u ovom znaku važniji više nego strastveni zanos. Za njega ideal nije kad mu para izbije na uši, već kompletan odnos pun razumevanja i podrške. Taj odnos se podrazumeva i o njemu se ne raspravlja. Vi možete dugo voditi intelektualne razgovore, sporeći se oko nekih načela, Vodolija to čak i voli, ali na praktičnom planu vi morate biti svesni da nije bitno - ti ili ja - već mi.

    Vodolija teži idealu, ali baš zbog toga što je svestan da je ideal putokaz a ne cilj, može da prihvati vas sa svim manam i vrlinama. Pričaće vam o svojim željama i idealu žene koja ga u tihim noćima opseda. Vi ćete biti uplašeni, shvativši da niste ni približno tome, ali i on to zna, vi niste ideal već živa žena. Bez obzira na njegovu maštovitost sklonu idealnim maštarijama, Vodolija je u praktičnom životu veoma racionalan, kako u poslu, tako i u ljubavi. On vam može pokazati hiljadu strana jedne te iste stvari, otvorivši vam jedan nov svet, a da on lično pri izboru bude krajnje jednostavan i svakidašnji. A zašto? Jednostvno zato što Vodolija nikad ne komplikuje život - to rade drugi.
    On je ekscentrik sa simpatičnim smislom za cinizam i ironiju. Zabavan je i žene ga rado primaju u društvo. Lepo se oblači, pristaje na grupni odnos. Ima 'tanke' nerve. Romantičan je i inventivan. Partnerku vara radi promene. Dobar i zanimljiv ljubavnik. Zaljubljeni ste u Vodoliju? U tom slučaju dilema je velika, da li da vam čestitamo ili da vas žalimo. Ima nešto u tipičnom muškarcu Urana, čemu žene apsolutno ne mogu da odole. Nije važno da li je on mršav i jadan kao napušteno kuče, čudan ili smešan. Neko bi mogao pomisliti da je u pitanju majčinski instinkt. Ne, nije to. Ono što žene privlači Vodoliji je njegova puna ravnodušnost prema njima. To ih dovodi do ludila. On je izaov kome se ne može odoleti.  Zato će jadnica pokušavati sve ne bi li ga zavela, što na njega ne ostavlja ni najmanji utisak. A onda, mesecima posle toga, on će vam se uneti u lice i reći da imate najlepše oči na svetu. I gotovi ste. Potpuno sluđeni.
    Kao što se da zaključiti, pun je iznenađenja. Ne očekujte od njega da vas prati sa vatrom u očima i ponaša se kao tipičan zaljubljeni muškarac. Ima nešto u njemu. Valjda neka vrsta signalne lampice, koja se pali svaki put kada pokušavate da pređete granicu prijateljstva. Naterati na silu Vodoliju u mreže braka se graniči sa naučnom fantastikom. Za njega je brak sinonim za zarobljeništvo, jer je sloboda njegov hleb nasušni.
    Međutim, ne mnora sve biti tako crno, pa se poslužite lukavstvom. Znajte da je on rođeni istraživač, sa lupom u jednoj i mrežicom za hvatanje leptira u drugoj ruci. Za njega je svet divan mehanizam koji treba rasklopiti do najsitnijeg šrafa i detaljno proučiti. To važi i za vas i bićete mu zanimljivi sve dok ste tajanstveni. Znači rešenje je biti - nerešiva zagonetka. To će ga naterati da svu svoju pažnju posvećuje vama. Njegov način komuniciranja je veoma suptilan i telgrafski i može se desiti da vam javno pokazuje zeleno svetlo, a da u stvari misli na crveno. Kao pešaku, vama, naravno, neće biti lako. A onda, kada to najmanje očekujete, zaprosiće vas. Verovatno je jednog jutra shvatio da su se svi njegovi prijatelji poženili, a da jedini on nije otkrio misteriju braka, a čemu neće odoleti. Ako pristanete, a sigurno hoćete, jer onako smeteni nećete imati kada da se prenemažete, sigurno se više nikada nećete dosađivati. Slobodno batalite tračeve, ženske časopise i poverljive razgovore sa prijateljicama, jer će on biti vaša dovoljna stimulacija. Uostalom, zar se i Alisa dosađivala u zemlji čuda?

VODOLIJA I PODZNAK

VODOLIJA - OVAN:
Patite od naglih promena u ponašanju, koje okolinu zbunjuju i vrlo često nerviraju. Skloni ste da 'ginete', ako vam neko uskrati mogućnost ostvarenja idealna.  SAVET: Nemojte svoje lične interese podvlačiti kao interese ostalih - vaš recept za život važi samo za vas.


VODOLIJA - BIK:
Želite da vas ljudi prihvataju i vole, te da vas poštuju i daju vam priznanja za urođena dela. Ambiciozni ste i znate kako da svoje ideje materijalizujete.  SAVET: Pravi altruizam ne traži ništa zauzvrat - razmislite koliko ovo ima veze sa vama.

VODOLIJA - BLIZANAC:
Nemirnog ste duha, jakog intelekta, ali ne istrajete do kraja u svojim poduhvatima. Spolja ste samo prilagodljivi, i u suštini se čvrsto držite svojih ubeđenja.  SAVET: Volite da 'držite predavanja', ali ako već želite da stvarno budete korisni trudite se da ne namećete na silu svoj stav.

VODOLIJA - RAK:
Osetljivi ste, sa jakom intuicijo, ali uporni. U sebi morate napraviti kompromis između visokih ideala i manje vrednih, ali isplativih ciljeva.  SAVET: Vaše stvarne dubinske potrebe nisu one za koje se naizgled borite - zašto to činite?

VODOLIJA - LAV:
Komunikativni ste i najbolje se osećate kad sa nekim nešto delite. Velikodušni ste, ali samo onda kada vas poštuju i to prema ljudima koji za vas imaju određenu vrednost.  SAVET: Pokušajte da 'ne hranite' na silu druge ljude svojom dobrotom - možda nisu 'gladni'.

VODOLIJA - DEVICA:
Imate potrebu da brinete o nekom, pa makar to bila i mačka - tako se osećate autentično. Vredni ste i radni, ali ne volite da vam bilo ko određuje ritam.  SAVET: Zašto se trudite da ostavite dobar utisak - ljudski je grešiti.

VODOLIJA - VAGA:
Prefinjeni ste, kreativni i pravi esteta. Smetaju vam stvari koje na bilo koji način nisu usklađene i treba vam puno ljubavi.  SAVET: Progledaćete mnogim stvarima kroz prste ako mislite da vas neko voli - verujte više delima nego rečima.

VODOLIJA - ŠKORPIJA:
Jake ste intuicije, uporni ste i znate kako da privučete ljude. Dobro prozirete situaciju i druge ljude, mada se ne izjašnjavate otvoreno pre no što vas pitaju.  SAVET: Vrlo često želite život da menjate iz korena, a svesni ste da preko noći ništa ne ide.

VODOLIJA - STRELAC:
Radoznali ste i komunikativni, mudrost stičete vremenom i to ličnim iskustvom. Verujete sve do onog momenta dok se ne uverite u suprotno.  SAVET: Vaša iskrenost i dobročinstvo mogu, vrlo često, da budu u cilju ličnih interesa - pokušajte da to izbegnete.

VODOLIJA - JARAC:
Čvrsto stojite na zemlji, ali vam uopšte ne smeta da ostvarujete svoje ideale. Na sve iznenađenje, vremenom, to na čudan način možete uspeti.  SAVET: Imate stalnu potrebu da se usavršavate - dozvolite sebi i poneku manu.

VODOLIJA - VODOLIJA:
Ovde su naglašene osobine Vodolije, potreba da se ostane svoj. Jako brzo raščistite sa iluzija i samo napred - progres je motiv. Usklađujete svoje potrebe sa potrebama zajednice. SAVET: Najveći stepen spoznaje je prihvatiti druge ljude onakvim kakvi zaista i jesu i, naravno, takve ih voleti.

VODOLIJA - RIBE:
Imate razvijenu maštu, intuitivni ste, ali ste pomalo distancirani. za mnoge ljude predstaljate enigmu, niko se ne seti da vas, ako ga nešto interesuje, direktno pita.  SAVET: Postoji više istine, ili bolje rečeno više delova jedne te iste celine. Na vama je da pronađete svoj deo.

VODOLIJA I LJUBAV

Idealan partner za Vodolije: Lav
Dobar brak sa: Ovnom i Strelcem
Erotska privlačnost sa: Blizanci i Vage
Opreznost sa: Bikom i Škorpijom
Erogene zone Vodolije: Sva mesta na telu gde su spletovi krvnih sudova

KLJUČ ZA USPEŠNO OSVAJANJE VODOLIJE

ONA:
Ostavljaju utisak žene koju je šala osvojiti, jer radoznalo prihvataju igru, ali ne da bi partneru pružile priliku nego da bi zadovoljile svoju radoznalost. Ne bi bilo loše da ponekad obuzdaju svoju znatiželju, jer im čovek iz snova može da prođe nazapažen.
ON:
Treba da igraju na sigurnu kartu, njihova spontanost i zabavnost brzo će da im dovede u zagrljaj ženu koju žele. Nipošto ne bi trebalo da kažu partnerki kako ima sjajnu drugaricu, jer ona ne bi shvatila njegovu fantaziju o sopstvenom haremu u kome će sve žene da budu prijateljice i srećne što ga dele.

KAKVOG PARNERA ŽELE VODOLIJE

    Ako ste osoba koja neprestano obasipa svog partnera mnogobrojnim pažnjama, ako volite da kao senka u stopu sledite voljenu osobu, ako ne biste ni za trenutak skidali pogleda sa ljubljenog lica, budite bez brige: sa Vodolijom definitivno nemate nikakve šanse.


E, da, na žalost, to je znak koji ne voli okove, ne da se zaustaviti, čudan je i nepredvidiv. Mrzi svakoga ko pokuša da ga zatvori u kavez. Tu se ne može ništa učiniti. Ako svi krenu jednim putem budite sigurni da će Vodolija poći u suprotnom smeru. Iz kojih razloga? Zato što su Vodolije originalne, jedinstvene, egzibicionisti i veliki probirači. Sloboda, jednakost i bratstvo, to je moto koji Vodoliju vodi kroz život.

ONA:
Želi muškarca koji će da je obožava, ali i da joj oprašta sitne ispade. On treba da želi slobodnu i ravnopravnu vezu, ne sme da priča o pranju sudova i ženi domaćici, jer bi onamogla da uđe u prvi voz bez obzira gde ide, samo da pobegne što dalje od muškog šoviniste.
ON:
Želi ženu kojoj će da se divi tajno, pored koje će biti slobodan, a da ona ne bude ljubomorna. Ako je pronađe, ona može da bude najsrećnija žena na svetu jer će je svakodnevno opasipati poljupcima, nežnostima, zabavljaće je i biti njen obožavalac.

POSVEĆENO ONIMA KOJI ŽELE DA ODVEDU VODOLIJU U KREVET

    Ništa lakše od toga! Dovoljno je samo da to vašoj Vodoliji kažete! Ali pazite: govorimo o krevetu, a ne o zabavljanju. Ako vas interesuje nešto 'na brzinu', nema problema. Naprotiv, Vodolija baš i voli kada ljudi prema njoj gaje simpatije sasvim drugačije od platonskih. To se uvek kaže za Škorpiju, ali u suštini ni Vodolija nije daleko odmakla. Zavedite je tako što ćete joj obećati ili nagovestiti nešto neobično, nesvakodnevno i izvan rutine. Morate umeti da je 'naelektrišete'. Ako je u pitanju muškarac, zašto ne biste njegovu maštu rasplamsali, bar za početak, nekim erotskim filmom.

VODOLIJA I OSTALI ZNACI HOROSKOPA U LJUBAVI

VODOLIJA I OVAN:
Kad se ovaj par sretne, kontakt mnogo obećava. Ovo je često ljubav na prvi pogled. Iskrenost i poverenje često karakteriše ovaj odnos, što je odlična osnova za zajednički život. Jedno drugome nikada neće biti dosadni. U ljubavi se odlično slažu. Posle prvog odnosa, obe strane lebde u ružičastim oblacima. Sve to ne trajedugo, jer nastupa hlađenje i otrežnjenje. U ime prijatnih uspomena, ovu vezu valja prekinuti nakon prvog iskustva.


VODOLIJA I BIK:
Veza Bika i Vodolije je izuzetno retka i to iz više razloga: Bik je savršeno ukopan u postojeći poredak, dok je Vodolija teški buntovnik, zatim, Bik je čovek-praktičar, a Vodolija idealista, Bik je stabilan i postojan, a Vodolija je promenljiva i neuhvatljiva, a što Bik zaradi Vodolija potroši. Ukoliko se prilikom upoznavanja ne posvađaju i uspeju nekako da se dogovore, mogli bi da imaju čudnu vezu. Kako su oboje izraziti individualci, perspektiva ove veze pomalo je sivkasta. Vodolija je dosta promenljiva i prilično avanturistički nastrojena, tako da to vernom i odanom Biku zna da smeta. OVa kombinacija je idalna za 'letnju šemu', na kratko, ali slatko zadovoljstvo. Savršena veza za izlet van braka!

VODOLIJA I BLIZANCI:
Blizanac će biti oduševljen Vodolijinom nekonvencionalnošću, a Vodolija će biti zadivljena promenljivošću predmeta svog istraživanja - Blizancem. Odlični su prijatelji jedan drugome, vole da putuju i provode se i ukoliko ne bankrotiraju, mogli bi da budu idealni partneri, ali sami za sebe. Jako su dinamični i promenljivi. U erotskom, ako i samom životu, su opušteni, skloni ispitivanima i istraživanjima. Naginju lakim perverzijama.

VODOLIJA I RAK:
Neobična veza!  Kako je Vodolija malo stidljiva, može se desiti da je Rak ne razume. Postoji dosta jaka psihička veza, te se zbog toga pospešuje i sam ljubavni kontakt. Ljubavni čin ih smiruje i relaksira. Rak je čovek prošlosti, a Vodolija budućnosti i ukoliko ne odlutaju suviše daleko svaki u svom pravcu, mogli bi da imaju divnu i nezaboravnu vezu. Razumeće se bez reči. Oboje se osećaju neshvaćeno u ovom svetu i biće u stanju da izgrade svoj svemir. Savet: oba partnera moraju da se oslobode stidljivosti.

VODOLIJA I LAV:
Strast i ideali, ljubav i budućnost, uvek idu zajedno. Lava će zadiviti Vodolijina ekstravagantnost i nekonvencionalni duh, dok će Vodolija uživati u šarmu i prefinjenosti Lava. Umeće satima da uživaju u ljubavi i praviće planove za budućnost. Zajedno, mogli bi da ostvare svoje najluđe snove. Lav je uvek za ljubav, a Vodolija za prijateljstvo. Lav je posesivan i pričljiv, što odgovara Vodoliji. U ljubavi mogu imati problema, jer Lav ne zna da kontroliše svoje želje. Brzo stupaju u vezu, ali i u ljubavni odnos. Erotski spoj je nešto manje vatren, ali to partnerima ne smeta.

VODOLIJA I DEVICA:
Bez obzira što nije u pitanju idealna kombinacija, veza može da opstane bez problema. Vodolija je nemirna i nestalna, što Devici ume da smeta. Što se ljubavi tiče, nemaju nekih velikih problema, jer im je eros dobar. Kao prijatelji, ova dva znaka mogu uživati. Biće odlični sagovornici i ukoliko rade na istom projektu, to bi moralo da bude nešto izuzetno. Problemi mogu da nastanu ako Vodolija poželi strasnu ljubavnu vezu koju joj Devica ne može priuštiti. Takođe, Devica će biti izluđena Vodolijinim trošenjem novca i sanjarenjem. Savet: neka Devica bez stida poveri Vodoliji šta želi i eto sreće za oboje.

VODOLIJA I VAGA:
Ovaj par se lako prepoznaje. Lepo im je zajedno, ali samo dok je neozbiljno. Čim postane 'gusto', Vaga beži jer joj Vodolija ne može pružiti potreban osećaj sigurnosti. Pri prvom susretu počeće da pričaju kao da se celog života poznaju. Mogu da budu magnetski privlačni jedno drugome. Oboje su maštoviti, slobodnog duha i obožavaju da se igraju. Još kada Vaga ne bi od nestalnog Vodolije tražila bezuslovno obožavanje i pažnju, bilo bi idealno! Što se ljubavi tiče, Vodolija je ta koja je mnogo manje zainteresovana. Erotičnost im je jača strana.

VODOLIJA I ŠKORPIJA:
To su dva pametna istraživača koji će celog svog života analizirati sve oko sebe, a pre svega jedno drugo. Nažalost, iz sasvim drugog ugla. Uvek će biti jedno drugom enigma, bez šanse da ukapiraju u čemu je štos. Bilo bi dobro da rade na istom projetku - u tom slučaju neće biti boljeg tima od njihovog. Inače, ovo baš nije dobra kombinacija jer oboje više žele osamu. Skloni su poljubcima i milovanjima, ali ova veza, posle kraćeg ili dužeg kolebanja, obično nestaje kao - mehur od sapunice.


VODOLIJA I STRELAC:
Zanimljiva kombinacija. Biće najbolji prijatelji na svetu! Spaja ih oduševljenje, zanos i revolucionarne težnje. Njihova veza je predivna i veoma dugotrajna. Jedno drugo neće sputavati, poštovaće nezavisnost, erotski život će im biti divan. Skoro kao u bajci. Vodolija može da nađe opravdanje za svoje izlete u Strelčevim avanturama van veze. Oboje su otvoreni i povremeno raskalašni - kombinacija koja uspeva samo kod izrazito slobodoumnih!

VODOLIJA I JARAC:
Konzervativni Jarac će biti šokiran kada upozna buntovnog i ekstravagantnog Vodoliju! Jarac, čovek realnosti i sadašnjosti koji se na jbolje oseća u svom vremenu neće moći da razume Vodoliju, čoveka daleke budućnosti, sanjara i idealistu. Ipak, ova veza može da prođe iako im je ljubavni život osrednjeg intenziteta. Jarac hoće emocije, a Vodolija vatru i brzinu.

VODOLIJA I VODOLIJA:
Nije baš dobra kombinacija. Ne pruža veća uzbuđenja. Dva buntovnika nikako neće moći da žive ukalupljena u postojeće standarde. Njihova veza će nužno biti isprd svog vremena, neobična, šokantna i retka. Jedno drugome će biti, pre svega, prijatelji, a zatim sve ostalo. Divno će se razumeti, i neće se mučiti međusobnim sumnjičenjima i banalnostima. Partneri obično odlaze u krevet odmah po upoznavanju. Spremni su na perverzije, ali ni to ne ostavlja većeg traga na njihov intimni život. Brzo se razdvajaju.

VODOLIJA I RIBE:
Šta bi moglo da bude zajedničko romantičnoj princezi iz nekog bajkolikog zamka i kosmonauta iz trihiljadite godine? Izuzev fantastike, malo šta drugo. Skoro je sigurno da će biti očarani jedno drugim i poželeće da ostvare nešto duboko i trajno, ali je to vrlo malo moguće. Princeza će početi da očajava čekajući svog kosmonauta koji će jurcati po galaksiji sav srećan i detinjast. Njih dvoje nikako neće moći da shvate šta ih toliko razdvaja ako su im duše u vezi. Tako da, ovo je osrednja kombinacija. Ribe su romantične, a Vodolija nestalna, pa neće biti u stanju da zadovolji Ribine erotske potrebe. U njihovoj vezi se stalno smenjuju periodi mira i bure. Ljubavni odnosi su dosta neuredni, da na kraju od veze ne bi ostalo ništa.

SCENE IZ BRAKA - ILI KAKO VODOLIJA ZAMIŠLJA IDEALAN ŽIVOT

    Danas je dan vašeg venčanja. Zaista se dobro setili da organizujete zabavu na otvorenom, da pozovete mnogo prijatelja i da sve bude neobično i nekonvencionalno. I vaša odeća je mimo nekih normi, ali to sada uopšte nije važno. Danas sve mora biti naročito. Prijatelji su srrećni i zadovoljni i vama je drago da su sakupila novac da se ostvari vaša davnašnja želja: da uzmete u najam prostrani teren koji ćete adaptirati i srediti da tu možete da živite.
    Uopšte ne marite što ste okruženi paketima i paketićima, uređajima za domaćinstvo i drugim poklonima, sve to kao da ne postoji. A vaš partner? Izgleda zad     Uopšte ne marite što ste okruženi paketima i paketićima, uređajima za domaćinstvo i drugim poklonima, sve to kao da ne postoji. A vaš partner? Izgleda zadovoljan baš kao i vi. Sve je to početak jedne lepe, nove avanture, vi to već osećate, zar ne?

SCENE IZ PAKLA - ILI ŠTA JE ZA VODOLIJU GROZAN ŽIVOT

    Tu se ništa nije moglo uraditi, rodbina je rekla poslednju reč. Znali ste od početka da će vam familija zagorčati život i to se upravo i dogodilo. Toliko su držali do svih ovih formalnosti da su na kraju uspeli da vam ih nametnu. Vaša odeća je identična ovom plastičnom čudu od mladenaca na torti od šest spratova. Banket u restoranu odvija se sporo i dosadno, čekajte, stiže prvo jelo, čekajte sad će sledeće jelo, pije se za petnaest uredno postavljenih stolova, sve rodbina i malo prijatelja, raspoloženje je izveštačeno i uštogljeno, čestitanja, čekanja... Vaš partner se meškolji: 'Da li nešto nije u redu'? 'Ne, sve je u redu, ali me bole noge, već tri sata sedimo... je li moralo baš sve ovo...' Opet čestitanja, osmesi grljenja... kakav užas! Ne teše vas ni pokloni. Šta da radite sa četiri usisivača i 6 miksera...

JELOVNIK VODOLIJA

    Maštovita i nerealna Vodolija voli sve što je neobično. Voli specijalitete sa Dalekog Istoka, međutim za nju je važnije da to bude servirano sa puno estetike i ukusa. Obavezni su orijentalni začini. Za piće ledena votka i južno voće dopuniće neobičan jelovnik.

IDEALNI DOM ZA VODOLIJE

    Vodolija će svoju kuću napuniti najneverovatnijim i najneobičnijim stvarima. biće tu satova na vodu, različitih čudnih električnih mašina, stvari iz budućnosti... Obično, Vodolije ne vole uredne, pedantno nameštene kuće sa stilskim nameštajem. Njihov moto je - originalnost po svaku cenu. Teško da će se Vodolija odlučiti da konsultuje arhitektu u rešavanju ovakvih problema.
    Ubeđena je da sve sama najbolje zna i radi. Uostalo, treba li još neko nešto da joj nametne kada to najviše mrzi, što joj je bitna karakterna odlika. Puno pažnje posvećuje salonu ili dnevnoj sobi, jer to je mesto gde prima prijatelje. Prilikom opremanja ove prostorije ne vodi računa o koštanju.

ČITAJMO IZMEĐU REDOVA...

AKO JEDNA VODOLIJA KAŽE:
TO U STVARI ZNAČI:
Nikada se ne bih zabavljala sa takvom osobom.
Da je ta osoba izuzetno zanima.
Jako volim kada mi telefoniraš svakodnevno, ali pusti da te sledeći put ja nazovem.
Da su joj dozlogrdila vaša dosađivanja i da želi da je ostavite na miru.

Psovke i bujice uvreda.
Da vam se više isplati da nestanete i nemojte ni slučajno da joj odgovorite ili se suprotstavite.
Uradi kako misliš da je najbolje, ali po mom mišljenju grešiš i nisi u pravu.
Da ako postupite po svom, brzo će vam presesti i mesecima ćete slušati njene pridike i čuvenu rečenicu: 'Jesam li ti lepo rekla...'
Volim te kao što nikada nikoga do sada nisam volela.
Znači da je 'kuvana'. Vi ste konačno uspeli, ali svaka vam čast, pošteno ste se namučili!

KADA STAVI TAMNE NAOČARE JEDNA VODOLIJA NE ŽELI DA VIDI...

SUPERSNOBOVE I LJUDE BEZ KULTURE
Vodolija ih prezire iz dna duše, kao što mrzi hipokrite uopšte. Ubeđena je da novac ništa ne predstavlja.
KONVENCIJE
Vodolija je tip koji se rukovodi svojim instinktom i vrlo često se suprotstavlja pravilima. Njeno viđenje života nije sastavljeno iz ciklusa kao kod većine ljudi: brak, porodica, deca, kuća, posao... sve to može i da se dogodi, ali tek ako ona o tome dobrovoljno odluči.
PRIJATELJA KOJI JE PROKOCKAO NJENO POVERENJE
U tom slučaju prijateljstvo se za Vodoliju prekida istog trenutka, ona se ne upušta u objašnjavanja i rasprave, jednostavno, ta osoba za nju više ne postoji.
KOLIKO JE POTROŠILA
Obično, Vodolija troši mnogo više nego što zarađuje. Zato ne bi trebalo da ima kreditnu karticu. Svako obaveštenje o tome koliko je potrošila, za nju predstavlja pravi šok.
SVE LJUDE KOJI JOJ PROTIVREČE ONDA KADA SMATRA DA JE U PRAVU
U tom slučaju Vodolija će otići i neće se raspravljati. Vrlo dobro zna da bi se toliko iznervirala da bi povisila glas.

VODOLIJA ĆE RADITI RADO KAO...

ISTRAŽIVAČ
Samo ako niko ne dovodi u pitanje njene zaključke i odluke.
ARHITEKTA
Samo akose prihvate sve njene ideje, pa čak i one apsurdne, bez komentara.
PRONALAZAČ
Samo ako  radi u nekoj delatnosti korisnoj za čovečanstvo.
POLITIČAR
Samo ako zaista veruje u neku ideju i kako bi pomagala svim ljudima.
DRŽAVNI SLUŽBENIK
Samo ako ima duga slobodna popodneva koja će ispuniti svojim aktivnostima.
SPORTISTA
Samo ako odmah postigne najbolje rezultate. Vodolija je tip koji se brzo obeshrabri.
PADOBRANAC
Samo ako se nađe neko ko će je gurati... bar prvi put.

MOJE ISTINE, SVE ONO ŠTO BIH VOLEO DA KAŽEM,
ALI NE MOGU TO DA KAŽEM...

VOLIM MNOGO:
Sve muškarce i žene ovoga sveta, naročito ako su lepo građeni. Ni protiv prevare nemam ništa protiv, volim da se pretvaram kao da bih mogla da te ostavim i kada nam je najlepše. Volim da te uzmem u naručje praveći se da sve to radim prijateljski... a ko kaže da i prijatelji ne završe u krevetu.
MOJI TAJNI SNOVI:
Reći celom svetu istinu u lice, krenuti u osvajanje Urana jedrilicom, voditi ljubav... s univerzumom. I pronaći lanac koji bi me vezao za zemlju bar nogama, ako već ne može glavom.
NE VOLIM:
Da budem kontradiktorna u svojim ubeđenjima. Neću dugo da budem sama, neću dosadne i nametljive ljubavi, neću da idem na usamljena mesta, neću večno da jedem istu supu.
OD TEBE ŽELIM:
Da u potpunosti odobriš svaku moju ideju, da me voliš uvek čak i kada me druge stvari zanimaju.
AKO ME T RAŽIŠ OVE GODINE ZNAJ DA SAM PROMENILA ADRESU:
Znaj da sam napolju u prirodi sa svojim novim prijateljima. Oni su obmotani vunom i veoma su krotki. Ja sam njihovo zabludelo jagnje i takva ću ostati do Uskrsa, a onda ću se vratiti kući.

USPEH VODOLIJA - IMAĆE USPEHA KAO:

NOVINAR:
Ukoliko bi imala dovoljno hrabrosti da stavi na papir svoje ideje čak i po cenu da za njih mora i da se bori. Mnogo bi patila uz nekog ograničenog glavnog urednika.
LEKAR:
Ako bi mogla da prevaziđe svoje urođeno gađenje na krv i da se toliko ne saživi sa bolom svojih pacijenata koji bi joj se obratili za pomoć.
SUDSKI ČINOVNIK:
Kada bi u sebi pronašla snagu da pobedi birokratiju i sudska otezanja.
ŠEF RESTORANA:
Ako bi smatrala da je neka ideja originalna, meni nesvakidašnji, a lokal gospodski i lepši od svih ostalih.
ELEKTRIČAR:
Ako u ranoj mladosti ima mogućnosti da se upiše u ovakvu školu, pošto je ovaj domen oduševljava.
ADVOKAT:
Ako bi sebi nametnula određenu disciplinu koje bi se pridržavala i naravno malo urednosti...
NAUČNIK:
Ako bi uspela da ostavi na stranu neku ušteđevinu koja bi joj omogućila da na miru sprovodi svoje oglede. Ali, Vodolija je rođeni cvrčak, a ne mrav!

SLAVNE LIČNOSTI ROĐENE U ZNAKU VODOLIJE

NAUČNICI:
Galileo Galilej, Nikolas Kopernik, Čarlas Darvin, Edvard Kuk, Dmitri Mendeljejev

POLITIČARI I JAVNE LIČNOSTI:
Emanuel Svedenborg, Žil Vern, Frensis Bejkon Faruk I od Egipta, Eduard Mane, Sava Šumanović, Laza Kostić, Lord Bajron, Vladimir Dedijer, Jovan Dučić, Radoje Domanović, Isidora Sekulić, Džejms Džojs, Norman Mailer, Somerset Mom, Volfang Amadeus Mocart, Felikd Mendelson, Franc Šubert, Karolina od Monaka, Tomas Mor, Andre Breton, Abraham Linkoln, Franklin Ruzvelt, Ulof Palmer, Radomir Putnik - vojvoda, Nikolae Čaušesku, Tadeuš Košćuški, Grigorij Raspućin, Boris Jeljcin, Valeri Žiskar de Esten, Nikolas Sarkozi, Andreas Papandreu, Eva Braun, holandska kraljica Beatriks, Džon Rokfeler, Čarls Lindberg, Tanasko Rajić, Ilija Garašanin, Stojan Protić, Goce Delčev, Stefan Milenković, Dragan Maršičanin, Milo Đukanović, Opra Vinfri, Bogdan Tirnanić.

GLUMCI, MUZIČARI, PEVAČI:
Džejms Din, Šarlota Rempling, Dajan Lejn, Dženifer Eniston, Nik Nolti, Natali Imbrulja, Robi Vilijams, Džon Travolta, Džastin Timberlejk, Linda Bler, Bert Rejnolds, Rene Ruso, Bruk Adams, Deniz Ričards, Miloš Forman, Žana Moro, Kristina Ferer, Lola Montez, Fara Fosit, Đina Dejvis, Nastasja Kinski, Džek Lemon, Pars Hilton, Fransoa Trifo, Miša Barton, Šiva Rouz, Kim Novak, Pol Njumen, Žijijet Greko, Oliver Rid, Žanka Stokić, ZaZa Gabor, Tom Selek, Ketrin Ros, Klerk Gejbl, Lajza Meri Prisli, Vanesa Redgrejev, Džin Hekman, Dženifer Džejson Li, Franko Zafireli, Kosta Gavras, Kristina Riči, Džejn Sejmur, Soni Bono, Joko Ono, Danilo Lazović, Relja Bašić, Ivana Žigon, Momčilo Bajagić, Mirjana Karanović, Zdravko Šotra, Feđa Stojanović, Anabela Fanki G, Fil Kolins, Laza Ristovski, Toše Proeski, Josipa Lisac.

SPORTISTI:
Boris Spaski - šahista, Andrija Gerić - odbojkaš, Huan Karlos Ferer - teniser, Vlade Divac - košarkaš.

JEDNA POUČNA PRIČA ZA VODOLIJE

    Bila jednom jedna Vodolija koja je jako volela da se gleda u ogledalu svakog dana. I pitala je ogledalo: 'Ogledalce moje žudnje na tom svetu belom, reci ko je najbolji u kraljevstvu celom'? A ogledalo, jadno i izmučeno tom svakodnevnom torturom, odgovaralo je: 'Najbolja si, jel ti milo, ali sad je dosta bilo'.
    Jednoga dana, na nesreću, ogledalo je palo i razbilo se. Naša Vodolija bila je tužna i neutešna. Činilo joj se da je ostala sama na svetu. Svakoga dana osećala se sve umornijom, nedostajao joj je neko ko bi je gurao napred. Zatim je došlo leto i stvari su krenule nabolje. Pošto je shvatila da joj ogledalo više ne može biti pokazatelj sopstvenih vrednosti, počela je da se meri u odnosu na ljude. Sklopila je mnoga nova prijateljstva, ljudi su je ubrzo zavoleli i svi su želeli da se druže sa njom. I tek tada je shvatila koliko je bilo pogrešno zatvarati se u sebe. I suviše često je tražila sopstvenu sliku u tuđem liku i nije se puno udubljivala u posmatranje ljudi.
    Kada je posle dugo vremena ponovo pronašla svoje razbijeno ogledalo, opet ju je obuzela stara želja za ogledanjem. Ali, sada je kroz polomljene komadiće jedino mogla da sagleda mnogobrojne odsjaje, a ne samo jedan jedini - svoj, kao ranije.

ŠTA VOLE VODOLIJE

ODEĆA:
Komplet blejzer i pantalone, farmerke, hipi moda, samnogo drvenih i metalnih ukrasa, čizme.
ŽIVOTINJA:
Galeb, pas.
DRVO, BILJKA:
Čempres, breza, ruzmarin.
DRAGO KAMENJE:
Ametist i safir.
BOJE KOJE OBOŽAVAM:
Teget, olovnosiva, rezede.
MOJ DAN:
Subota
PARFEM KOJE SE PRILAGOĐAVA MENI JE:
 Mošus.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
Molitva dana