Naslovni baner
Ponuda Tema

Blizanci - Gemini
1. Deo

   (22. Maj - 21. Jun) Prilagodljivi, ali promenljivi i nestabilni... Bezbrižni i teže promenama. Prema partneru su hldno ljubazni, a sami vole da koketiraju. Neozbiljni su, dosata emeotivni, vole ljubav. Nisu sposobni za neku ozbiljniju i trajniju vezu, jer im je duh nestalan i avanturistički nastrojen. Kada se Blizanci zaljube, postaju nežni i verni svojoj ljubavi.
Vladajuća planeta: Merkur.
Kvalitet: Promenljiv.
Element: Vazduh.
Suprotni znak: Strelac.
Fraza: Ja mislim.

    Blizanci su izvrsni zabavljači koji imaju izražen smisao za humor i sitne dosetke koje mogu da razbiju  i najnelagodniju situaciju. Upoznati su sa najnovijim zbivanjima. Udvaraju se vrlo inteligentno, dozvoljavajući partneru da se oseća sigurnim i vrednim. Uvek dobrom intuicijom odaberu pravu temu. Osećanja su im površna, retko kada osećaju duboku ljubav i naklonost. Nepouzdani su i skloni dvostrukim vezama, zbog čega ih parner napušta.

IZGLED
Rođeni u ovom znaku su nežne telesne konstitucije, samo sa izraženim zgolobovima. Imaju dugačke udove i vrat, uzan grudni koš i ugnuta leđa. Glava je mala, pokreti su im nemirni, a pri hodu kao da poskakuju. Čelo im je iskošeno unazad, imaju svežu kožu, brada nije ni malo izražena, imaju lepe oči pune nemira i detinjast izraz lica. Izražavaju se dosta konfuzno, a govore brzo i glasno.

TEMPERAMENT
Nihov temperamet je sangviničan, bez istrajnosti, iako imaju inicijative, nestrpljivi su, puni nemira i zbunjeni. Uslužni su i okretni, brzo reaguju, rado se prerušavaju, ali ne stvaraju autoritet.

OSEĆANJA
Nihova osećanja su bez dubine. Imaju bujnu maštu, vole da se pretvaraju, ponizni su i nezahvalni. Uvek najradije gledaju svoju korist, politika ih ne zanima, ne mare za osećanja kad je u pitanju korist, kolebljivi su, ali zla dela ne čine.

VOLJA
Ona je kod Blizanaca slaba i promenljiva, nepostojana. Nisu hrabri, ne drže reč, prilično su beskrupulozni, ali i lažljivi. Skloni su prevari i često se dogodi da pozajmicu ne vrate.

INTELEKT
Njihov intelekt je živahan i svestran, duhoviti su i bistri, rečiti, puni su ideja, ali nestalni i površni. Nepoverljivi su, bez iluzija, snalažljivi i realisti, veliki kritičari drugih. Poštuju samo činjenice, praktično više cene nego teoriju, a veruju samo onome što su primili čulima.

ZDRAVLJE
Blizanci su neotporni zbog slabe telesne konstitucije. Nervi su im slabi, nisu baš umereni, uvek su zbog nečeg zabrinuti. Boluju najviše od plućnih bolesti (bronhitis), nazeb, kijavica, zapaljenje grla i drugih zapaljenja. Često povređuju ruke. Zbog ove situacije sa zdravljem, potrebno je da više borave na čistom vazduhu, da se kreću, da žive umereno, a povoljno je što se brzo od svega oporavljaju.

LJUBAV
I kada vole traže senzacije, često vole po dve osobe u isto vreme, svoje tajne ne čuvaju, više ljubav iskazuju rečima, daju sitne poklone. Imaju ponekad i više površnih veza u isto vreme. U braku nisu verni, ali su dobri drugovi. Bolje je da kasnije stupe u brak. Slažu se sa onima rođenim u Vagi i Vodoliji, Strelcu i Ovnu, a disharmonični su sa Devicama i Ribama.

ZANIMANJE
Najčešće su advokati, profesori, književnici i rade u svom profesijama za koje je potrebna rečitost, ali često se bave i sa više zanimanja u isto vreme. Takođe su često u novinarstvu i diplomatiji, trgovini i posredništvu. Bave se takođe i matematikom, saobraćajem, raznim detektivskim i agentskim poslovima, trgovački su putnici, al inajčešće se bave poslovima koji ne zahtevaju veće umne napore: hotelijeri, knjižari, kelneri i slično. Žene rođene u ovom znaku dobre su vezilje i modiskinje.

VRLINE
Vrline su im: obično dobro raspoloženje, smisao za humor, okretnost, svestranost, bistrina, sposobnost za praktičan život, dobro pamćenje i velika snalažljivost.

MANE
Njihove mane su: nedostatak borbenosti, nepostojanost, izvesna zluradost, nametljivost, neiskrenost, površnost, nepoverljivost, sklonost intrigama, ulagivanju i poltronstvu.

BLIZANAC VOLI
Promene,senzacije, priče, putovanja, knjige, da se bave računima. Vole klađenje, trude se da steknu popularnost, a vole i 'šatrovački' govor.

BLIZANAC MRZI
Ozbiljnost, ćutanje, samoću, strogost i sistematski rad.

VIŠI TIP BLIZANCA
On ima interes za sva područja života, lako se oduševi, svakom hoće da pomogne, ima lepe manire i voli zabavu. Sposoban je za bavljenje lingvistikom i matematikom, i voli studije.

NIŽI TIP BLIZANCA
On je licemeran, koristoljubljiv, prevrtljiv, površan, nepouzdan i sklon lažima.

SUDBINA
Ovim osobama sudbina može doneti i veliko bogatstvo i veliko siromaštvo. Često im se menja finansijska situacija. Skloni su kockanju.

ONA I ON

ŽENA BLIZANAC:
Dosta detinjasta, lako joj se prilazi, kako verbalno tako i fizički. Voli da flertuje i da se ljubi, ali nema prejaku strast. Poseduje dovoljnu dozu humora. Monotonija u ljubavi joj nipošto ne odgovara, tako da poze moraju često da se menjaju.
    Neka vas ništa ne čudi. Može vas privući moderna, doterana, duhovita intelektualka, a ako joj zakažete sastanak (i ona dođe), možda ćete ostatak večeri provesti sa nestašnom, brbljivom devojčicom, pravim mangupom. Ako je slučajno sretnete na ulici, jedva ćete je prepoznati u liku vatrene članice nekog pokreta. I sve to, a i mnogo više, u razmaku od samo nekoliko dana. Da ste sa njom iz sata u sat, uverili biste se da u njoj leži još nebrojeno mnogo likova. Možda ona i nije na prvi pogled tako iznenađujuća i nepredvidljiva, ali budite sigurni da u njoj čuče bar dve totalno različite osobe.
    Njoj je potrebno više razumevanja, a ne vaš bes. Pružite joj šansu, jer se sigurno nećete pokajati. Ona je i ženstvena i zavodljiva, ali i hrabra i nezavisna. Moći će u svemu da vam bude ravnopravan partner i drug, počev od brze vožnje i sportova, pa do rešavanja najtežih intelektualnih problema. Ona će moći iskreno da voli, čak iako gleda druge muškarce. Budite stalno pored nje, budite zabavni i veseli, ne postavljajte joj teške zahteve, ne primoravajte je da živi monotonim životom, jer će je to ubiti. Njoj je neophodno mnogo kretanja, vetra na obrazima, informacija, slobode, društvenih kontakata. Bez toga, ove žene bi izumrle.
    Potreban joj je neko s kim će podeliti sve svoje misli i želje. Kada je jednom stignete, ne ispuštajte je. Iako je Merkurovi vetrovi nose, ona potajno želi da se odmori na jednom mestu.
MUŠKARAC BLIZANAC:
Veoma nestalan, te ga je lako zavesti, ali istovremeno i nesiguran. Voli da slaže i da prevari. Kod njega ne postoje ljubavne predrasude - privlače ga uzbuđenja svih vrsta.
    Ako ste, kojim slučajem, zaljubljeni u Blizanca, pre nego što vam taj isti slomi srce, bilo bi dobro da pročitate ova upozorenja:
Ne nasedajte na njegov šarm, slatkorečivost, inteligenciju i duhovitost.
Ne sanjajte o mirnoj, seoskoj kućici i pouzdanom mužu u kućnom ogrtaču i papučama.
Ne bacajte mu se oko vrata ako iznenada odluči da ode u nepoznatom pravcu.
Pripremite se za njegove vatrene, predivne, beskrajno različite načine na koje će vam izjavljivati ljubav, jer već sutra može da bude mrzovoljan i dalek.
Naučite da budete nezavisni, duhoviti i društveni, jer će vas stalno iskušavati.
Ako ste u duši kockar, kladite se šta će odlučiti sutra, ali kao i svi veliki kockari dobro prethodno odmerite svoje mogućnosti.
Neka vas ne zaprepašćuju njegove neverovatno brze i korenite promene stavova, mišljenja i načina života, on to stalno radi.
Ne nadajte se ničemu i ne planirajte ništa jer je sve neizvesno.
Ima i pod 'razno', jer se sva upozorenja ne mogu ni nabrojati kada je on u pitanju.
    A sada, zašto čitati nastavak priče o Blizancima, kada će i prva upozorenja da vam podignu kosu na glavi?! Zato jer baš nije sve tako - Blizanac je pun iznenađenja i ono što je izvesno je da je on krajnje nepredvidiv. Ako ipak uspete da shvatite njegov tempo, sve te metamorfoze, maniju da sve ima duplo, da radi i završava hiljadu poslova odjednom, da vas ubeđuje i ubedi u nešto što ne želite (i to tako da vam još bude i milo što je uspeo u tome) - onda je zaista izuzetna osoba. Uživaćete u životu kao on, imaćete zanimljivog partnera, nikada se nećete dosađivati, a vaša veza sigurno neće biti nešto svakidašnje.

VI I VAŠ PODZNAK

BLIZANCI - OVAN:
ONA: muškobanjasta, sportista, uporna, drska
ON: manipulant, veseo, površan, ekstrovertan

BLIZANCI - BIK:
ONA: ambiciozna, poslovna, emotivna, dobronamerna
ON: praktična duha, poslovan, matirjalista, snalažljiv

BLIZANCI - BLIZANAC:
ONA: neurotična, nestalna, direktna, detinjasta
ON: duhovit, nepouzdan, pronicljiv, intrigantan

BLIZANCI - RAK:
ONA: nezadovoljna, nesigurna, saosećajna, nepraktična
ON: inventivan, introvertan, maštovit, kretaivan

BLIZANCI - LAV:
ONA: egocentrična, šarmantna, zanosna, zavodljiva
ON: društven, ambiciozna, egocentričan, inteligentan

BLIZANCI - DEVICA:
ONA: studiozna, ambiciozna, praktična, pouzdana
ON: introvretan, diskretan, duhovit, analitičan

BLIZANCI - VAGA:
ONA: površna, voli da putuje, dinamična, nestalna
ON: površan, ambicozan, društven, kounikativan

BLIZANCI - ŠKORPIJA:
ONA: nepoverljiva, nervozna, proniciljva, posesivna
ON: šarmantan, mladolik, harizmatičan, neveran

BLIZANCI - STRELAC:
ONA: dobronamerna, velikodušna, zaboravna, neverna
ON: naivan, dobroćudan, plemenit, popularan

BLIZANCI - JARAC:
ONA: posesivna, materijalista, nesigurna, proračunata
ON: nervozan, egocentrik, poslovan, ambicozan

BLIZANCI - VODOLIJA:
ONA: društvena, samostalna, nepouzdana, prodoran
ON: popularan, kreativan, drutštven, neiskren

BLIZANCI - RIBE:
ONA: frustrirana, nezadovoljna, samosažaljiva, nepouzdana
ON: sanjalica, neveran, kreaivan, usamljenik

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA