Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Horoskopski Znak Bik - Taurus

   (Bik 21. April - 21. Maj) Bik u horoskopu. Detaljan horoskop Bika! Sve o Bikovima u horoskopu! Karakteristike horoskopskog znaka Bik, ljubav Bikova - kako osvojiti Bika, osobine horoskopskog znaka Bika, podznak Bikova, izgled Bikova, zdravlje Bikova, zanimanja Bikova, slavne osobe rođene u znaku Bika, jelovnik Bikova, kako se slažu Bik i drugi znaci horoskopa, brak sa Bikom, idealan partner za Bika ...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Vladajuća planeta Bika: Venera.
Kvalitet Bika: Fiksni.
Element Bika: Zemlja.
Suprotni znak Bika: Škorpija.
Fraza: Ja imam.
   Produktivni i stvaralački, materijalistički naklonjeni... Rođeni u znaku Bika imaju tvrdu glavu i meko srce. Oni su, sa jedne strane, racionalni i praktični, sa izraženim smislom za materijalne vrednosti. Međutim, druga strana Bikovske prirode je vrlo osetljiva, romantična i sentimentalna. Na prvi pogled ove dve suprotnosti su nespojive, ali Biku je potrebna sigurnost da bi se opustio i dozvolio svojim emocijama da se rasplamsaju.
    Bik nije impulsivan, veoma je strpljiv i oprezan, ali je zato vrlo istrajan u svojim namerama.  On ima veliku snagu i vitalnost, koja je, na žalost, vrlo često zavisna od spoljnjeg faktora. To se odnosi kako na ljubav, tako i na posao. Biku je potreban jak motiv da bi svoju latentnu energiju pokrenuo. Drugi ga mogu danima nagovarati na nešto, ali ako nije motivisan, tvrdoglavo će se držati svoje odluke koja mu se, kasnije, može 'olupati o glavu'.
   Bik ne voli da ga prisiljavaju da nešto uradi, onda postaje tvrdoglav i koliko je prethodno bio istrajan u pozitivnoj toliko može biti istrajan (tvrdoglav) u negativnoj nameri. Emotivno isprovociran Bik postaje egocentričan, ohol, a ponekad vrlo vulgaran u svojim reakcijama. On, vrlo često, ne reaguje direktno, ali zato zna da se dugo duri trpeći 'nepravednu sudbinu'. Kada je ljut ili besan vrlo je opasan - imajte to na umu! Međutim, svi mi imamo dve, tri ili više strana. Niko od nas nije savršen. Naši odbrambeni mehanizmi su različiti, kod Bika je taj mehanizam tvrdoglavost, a kod vas, možda, popustljivost. Bez obzira na sve Bik je ipak vrlo kontrolisan i dobroćudan. Vrlo često je melanholičan i povučen. On nije galamdžija, ali nije ni neki stidljivko. Bik ne komplikuje život, ali ne trpi ni da mu to neko drugi radi. On ceni Vas, cenite i vi njega. S Bikom morate postupati nežno, ali pošteno i nemojte ga nikada izdati - prevaru retko oprašta!
     Veoma ljubazni, prijatni, nežni i senzualni. Posesivni i ljubomorni. Za njih važi pravilo da moraju bar malo biti zaljubljeni u svog partnera. Verni su i sa njima je uživanje živeti. Bikovi su pravi zaljubljenici u ljubav, vole da osvajaju na svoj nenametljiv način. Kada se zaljube, plutaju u barci bez imalo vetra, koji bi narušio vaše zadovoljstvo. Ako ne uspeju u prvom pokušaju da osvoje naklonost simpatije, spremni su na druženje kako bi joj se približili. Kupuju partneru sitne poklone kako bi mu se približili. Bikovi imaju veliki smisao za ljubavne igre. Kada gube, postaju tvrdoglavi i uporni, pa lako mogu izgubiti stečene pozicije.

IZGLED BIKA
Rođeni u znaku Bika su masivne građe tela, korpulentni, sa jakim nogama i širokim zatiljkom. Bik ima težak, olovni hod, telesnog izgleda kao da je zbijen. Vrat mu je deveo, lice široko i mesnato, ima velike izražajne oči i široko čelo. Ima krupne zube, senzualne usne, melanholičan pogled, kosa prerasta u čelo. Bik uvek nešto nosi. Žene rođene u ovom znaku su lepe, sa naglašenim oblinama.

TEMPERAMENT BIKA
Kod Bika je temperament melanholičan. Sluša i voli muziku, ali voli i da popije. Konzervativan je i često rezervisan, ali i velikodušan i tolerantan.

OSEĆANJA BIKA
Rođeni u ovom znaku imaju neobično duboka, ali tiha i neizražena osećanja. Teško ih je menjati u bilo kome pogledu. Sposobni su da dugo trpe, retko padaju u afekat, uvek su promišljeni i odmereni. Prilično su sigurni u sebe, ali će pre dozvoliti da budu vođeni nego gonjeni.

VOLJA BIKA
Kod Bika je volja više usmerena na moć nad stvarima nego nad ljudima, jer je malanholična i skrivena. On strasno gomila materijalna dobra, stvara veliki posed, bez obzira da li će ga uživati.

INTELEKT BIKA
Obdaren je za najsjajnija zaključivanja ako se radi o ekonomiji, privredi i finansijama. Inače, u drugom pogledu, duh mu nije zainteresovan i nema ambicija da nešto postigne. Međutim, voli lepotu i umetnost, više je sklon spoznaji lepog, nego nekom razmišljanju, jer je veliki praktičar. Intelekt mu je metodičan i konzervativan. On je taktičan, ali stalan, istrajan i tvrd. Teško se naljuti, ali njegov bes, kad se razjari teško je obuzdati. Ima smisla i za muziku i slikarstvo.

ZDRAVLJE BIKA
Jaka i obilna ishrana održava im telesnu snagu, te imaju jaku i izdržljivu prirodu. Najviše boluju od zglobova i svih bolesti grla i tumora. Zbog jake ishrane ugojeni su, a što smeta srcu. Boluju, zbog jake ishrane i od hemoroida, čira, šećerne bolesti, a takođe od bubrega, mokraćne bešike, a žene od jajnika. Preporučljivo je za njih da budu umereni u jelu i piću, a da koriste prirodne lekove, dijetu i mineralnu vodu.

LJUBAV BIKA
Bik se lako zaljubi, duboko voli, nije sklon ljubomori niti mnogo priča o ljubavi, ali se ne ženi rano. Sposoban je da kontroliše svoja osećanja, i da obuzda svoje hirove. Žene ponekad zgreše, ali bez zle namere. Bik je veran i spreman za dobar, građanski brak. Voli porodicu, konfor i uređen dom. Plodan je i potentan, te mu je ljubavni odnos neobično značajan. Slaže se sa Devicama i Jarcima, jako je erotski sklon Škorpijama, a disharmoničan je sa Vodolijom i Lavom.

ZANIMANJE BIKA
Uspešni su kao organizatori privrede, poslovni ljudi naročito u građevinarstvu, ugostiteljstvu, na finansijskim poslovima, ali ih ima i među prekupcima i nosačima, hemičarima i lekarima. Od umetnosti, bave se operskim pevanjem i slikanjem. Dobri su na svim poslovima gde se traži strpljiv i staložen rad. Uspešni su u trgovini nekretninama. Odlično planiraju i drže se utvrđenih obrazaca. Ne vole nikakve promene u propisima i metodama rada. Ali, dešava im se da izvestan period života provedu bez posla, jer nose sa sobom veliku flegmatičnost, depresivnost i bezvoljnost, pa i lenjost.

VRLINE BIKA
Njegove vrline su: doslednost, vernost, velikodušnost, praštanje, razumevanje za druge i široko, realno i duboko gledanje na pojave svetovnog i praktičnog života.

MANE BIKA
KOnzervativizam i dogmatičnost, preterana ljubav prema novcu i svemu materijalnom, često gramzivost, kao i nesposobnost da radikalnim merama zaustavi rđav tok stvari, ako se on desi.

BIK VOLI
Rođeni u Biku vole konfor, lepu kuću, sva telesna uživanja i domaći život, sastanke u užem krugu, muziku i pesmu, igre na sreću. Vole i pčelarstvo.

BIK MRZI
Oni mrze česte i nagle promene, avanture, rizik i svaku nesigurnost u životu. Mrze i brzinu i brzopletost, lutanja, svađe i spletke.

VIŠI TIP BIKA
On je veliki esteta, veliki umetnik, dubok psiholog jake logike, sklon filmu i operi.

NIŽI TIP BIKA
One je amoralan, neumeren u telesnim uživanjima, naročito u jelu i piću, lenj, nemaran i razdražljiv. Tvrdoglavo se drži šablona, pa ga je teško ubediti, iako postoje činjenice. Ovaj niži tip može biti sklon da čini zlo, gramziv je, destruktivan, pa i kriminalac.

SUDBINA BIKA
Njegova sudbina je da živi tiho i  mirno, a da boluje, zbog gojaznosti, od vaskularnih bolesti. Ako manje jede, duže će živeti.

BIK ŽENA U HOROSKOPU I BIK MUŠKARAC U HOROSKOPU

ŽENA BIK:
    Žena rođena u ovome znaku može vas privući svojom ženstvenošću i šarmom, ali i svojim karakterom, to jst, jakom ličnošću. Ona zna kako da vas suptilno zavede, zna da bude nežna i brižna, ali i vrlo uporna pri ostvarenju svojih zamisli. Zbog svih navedenih karakteristika žena rođena u znaku Bika je stvorena za stabilnu vezu, odnosno brak. Bez obzira što u mladosti može delovati nepouzdano, zbog svoje potrebe da se dopadne drugima, ona ipak traži nekoga kome će se potpuno posvetiti. Ova žena mašta o jednoj velikoj ljubavi kroz koju će se potpuno ostvariti i koja će joj dati snage za sve druge napore.
    Ljubav joj polako dolazi bez romantike. Kad voli, onda je verna, a predigra i vođenje ljubavi imaju presudan značaj. Ume da oprosti neveru. Njena glavna oružja za osvajanje muškaraca su ženstvenost i maestralna ljubavna igra. Da bi vam sa njom bilo prijatno i sigurno, zavodite je uz muziku, vino i poklone.
    Ona je kombinacija osobina o kojima većina muškaraca celog života sanja. Pre svega, neće se služiti nikakvim ženskim trikovima, suzama, flertovanjem, nije brbljiva i nervozna, odlično kuva, ne pravi scene ako pogledate druge žene, a dom i deca su joj uvek na prvom mestu. Ona se oseća kao prava žena i zahtevaće od vas da budete pravi muškarac. Izgleda neosvojivo, onako razumna i ozbiljna, ali se u njoj krije tvrđava strasti i snage. Neće podnositi da je kritikujete na javnim mestima ili požurujete, tada može da bude prilično agresivna. A kada smo već kod toga, bolje da ne izazivate njen bes, jer je on rušilački i može se desiti da počne da vas gađa svime što joj padne pod ruku. Na sreću, to se vrlo retko dešava jer je ona u stanju da se obuzdava i kontroliše više od bilo koje žene u Zodijaku.
    Ako razmišljate gde da je izvedete, neka to bude prijatan restorančić sa ukusnom domaćom hranom. Nikakvi hamburgeri i supe iz kesice ne dolaze u obzir. Ona će obožavati miris sena, zemlje, sveže opranog rublja i cveća. Harmonični zvuci, divni vizuelni efekti i pastelne boje, privlačiće je kao magnet. Većina žena ovog znaka ima talenta za umetnost, naročito za muziku. Takođe, sa neskrivenim oduševljenjem će se diviti moći prirode, ap bi bilo dobro da je povedete na neko divno mesto sa rekom u pozadini. Ako se oženite njome, budite sigurni da niste dobili razmaženu bebu, ona će umeti da se birne o sebi i o vama ako zaškripi. Može vam postati odličan prijatelj i partner, a iako obožava prvoklasne stvari, neće spiskati novac ulodo. Moći ćete uvek računati na njemu odanost i privrženost.

MUŠKARAC BIK:
  On je romantičan, ali i jako realan. Muškarac Bik je veoma spor i oprezan u svemu, ali kada se jednom odluči zna da bude direktan i nedvosmislen. Ako nekome smeta njegova prirodnost, Bik će ga, u najboljem slučaju, smatrati licemerom. Vernost mu je veoma bitna i nijedan odnos, pa ni poslovni, neće izgraditi bez poverenja i sigurnosti u dotičnu osobu. U ljubavnoj vezi on je taj koji vodi, ali pametne savete žene neće nikada tek tako odbaciti. U njega možete imati poverenja, on je veran svom izboru do kraja. Žena koja odabere Bika za partnera mora imati na umu njegovu potrebu za stabilnom vezom, ali mu nemojte onemogućiti romantični doživljaj - on se materijalno osigurava da bi mogao emotivno da se opusti.
    Neprilagođen suptilnijim osećanjima. Voli da prima i ugošćuje prijatelje. Kao osoba je tolerantan i dobroćudan. Bik voli žene, ali ne toliko da bi za njima jurio. Obično osvaja svojom ležernošću.. U osnovi je veran. Laku prevaru prašta, dok težu doživljava tako što postaje indiferentan prema svim ženama. Nikada neće ispitivati ženinu prošlost iz straha da bi se mogla pojaviti određena poređenja neprijatna za njega samog.
    Tipičan predstavnik obog znaka će biti oličenje postojanosti, zdravog razuma, mirnoće i tvrdoglavosti. Neće podnositi da ga požuruju ili da mu se govori šta treba da uradi. On ima svoj miran tempo života i možete ga moliti i preklinjati da promeni svoju odluku, ako je čvrsto rešen, ništa ga ne može pomaknuti ni za pedalj. On nikada neće u naletu strasti činiti nepromišljenosti da bi pokazao da vas voli, ali će ipak umeti, onako stabilan i ćutljiv da vam svoju ljubav dokaže.
    U društvu sa njim ponašajte se kao dama. Ma koliko bili uvereni u svoju inteligenciju i stavove, nikada se nemojte razmetati. On ceni sposobne i pametne žene, ali nikad aneće podnositi emancipovane feministkinje. Brzo ćete naučiti šta mu se dopada, a šta ne. Ako vam se desi da se u njegovom društvu ponašate muškobanjasto i agresivno - umeće da vam bar pokvati veče, to je sigurno. Ako i pokušate posle svega da mu se umiljavate i ublažite stvar, naići ćete na stameni kamen.
    Ne rušite mu autoritet, ne kritikujte ga javno i dozvolite mu da živi sopstvenom brzinom. Ukoliko uspete da mu uđete 'pod kožu', zapitaće se kako ste mogli do sada da živite bez njega. On može da bude izuzetno romantičan, strastven i nežan. Obožavaće da vam kupuje, sve one divne luksuzne stvarčice, izvodiće vas na skupa mesta, umeće naporno da radi da bi vama i deci pružio sve o čemu sanjate. Onako strpljiv i oprezan, neće vas neprijatno iznenađivati. On je čovek na koga se sigurno može računati. i, u poverenju, koristite dobar parfem!

BIK I PODZNAK

BIK - OVAN:
Energični ste i uporno idete ka postavljenom cilju. Sukob nastaje između volje i emocija, ali ipak čvrsto stojite na zemlji. Nemilosrdni ste kad se naljutite. SAVET: Pokušajte da svoju veliku količinu energije usmerite ka pozitivnim ciljevima.


BIK - BIK:
Vi ste školski primer Bika: spor, stabilan, sa velikom količinom latentne energije. Ljudi se na vas mogu osloniti - ne komlikujete život bespotrebno. SAVET: Ljubav vam je bitna koliko i novac - skloni ste da spojite korisno sa dobrim, zapitajte se koliko vam to stvarno odgovara.

BIK - BLIZANAC:
Vrlo vešto znate da iskoristite svoje potencijale koristeći svoj šarm i intelekt. Tuđe tajne za Vas nisu problem, više stvari razumete, ali diskretno to pokazujete. SAVET: Nemojte koristiti tuđe slabosti za ostvarenje ličnih ambicija. Vi to možete i na drugi način postići.

BIK - RAK:
Emotivni ste i nežni, ponekad suviše očekujete od drugih. Težite udobnom i sigurnom životu i ne volite neizvesnost. Cenite tradiciju i sve što je lepo, umetnost vam nije strana. SAVET: Često se ponašate razmaženo - ne moraju svi Vas da shvate, već ponekad, razumite i Vi druge.

BIK - LAV:
Jake ste psihofizičke konstitucije i ono što zamislite morate sprovesti u delo. Ljudi Vam se često dive do čega vam je i te kako stalo. SAVET: Nije ambicija sve na svetu, opustite se ponekada bez većih očekivanja.

BIK - DEVICA:
Vrlo ste praktični i da biste se u nešto upustili morate prethodno da razumete suštinu stvari. Ali, ipak i sebe iznenadite emotivnim izlivom koji je isprovociran situacijom, a koji želite kontrolisati. SAVET: Opustite se i uskladite unutar sebe prave potrebe sa postavljenim ciljevima.

BIK - VAGA:
Ljupki i šarmantni tvrdoglavo jurite emotivne doživljaje. Potrebna Vam je stalna potvrda nečije ljubavi te se ponekad ponašate razmaženo. SAVET: Možete više da dobijate nego što ste u stanju da primite, imajte to uvek na umu.

BIK - ŠKORPIJA:
Vi ste neustrašivi borac za svoje interese koji kod drugih ceni snagu i uspešnost. Vaše su emocije duboke i teško vas je pratiti u doživljaju - vrlo ste posesivni. SAVET: Budite tolerantniji sa ljudima koji nemaju vaš temperamet i potrebe.

BIK - STRELAC:
Želite udoban život sa puno povlastica. Na granici ste materijalizma i idealizma, često religiozni. Teško Vas je ubediti da niste u pravu, suprotno gledište uvek smatrate mizernim. SAVET: Vaša slepa vera je vrlo često obmana, u to ste se sigurno do sada već uverili - malo više fleksibilnosti ne bi Vam škodilo.

BIK - JARAC:
Realni ste i dobro razdvajate san od jave.Teško Vas je zbuniti i izbaciti iz koloseka. Znate šta drugi od vas očekuju i u skladu s tim se ponašate. Emocije su vam stabilne. SAVET: Život nije dužnost i obaveza već nam je dat kao poklon - pa, uživajte onda u njemu!

BIK - VODOLIJA:
Budite neodređene i dvostrane emocije kod ljudi i ponekad ste neodređeni pri pokazivanju svojih želja i potreba. Težite nekom idealu koji je neostvariv. SAVET: Budite fleksibilniji iznutra i popustljiviji spolja, jer tako ćete pojednostaviti i olakšati sebi život.

BIK - RIBE:
Vi dobro znate svoje ciljeve i intuitivno, ali uporno, idete ka ostvarenju toga. Vrlo ste romantični inežni što vam ne smeta da na život gledate realno. Ponekad vam fali inicijativa. SAVET: Nemojte biti toliko vezani za svoju bližu okolinu, distancirajte se i pronađite u sebi prave motive za svoja dela.

BIKOVI I LJUBAV

Idealan partner za Bika: Škorpion
Dobar brak sa: Ribom i Rakom
Erotska privlačnost sa: Devicom i Jarcem
Opreznost sa: Vodolijom i Lavom
Erogene zone Bika: Usta i vrat


KLJUČ ZA USPEŠNO OSVAJANJE BIKA

ONA:
Ženski Bikovi su nežni i diskretni, ali ne bi trebalo na prvom sastanku da pričaju o poslovima koje obavljaju u kući.Treba da budu šarmantne na svoj nevin način, i da zavode parnera diskretnim koketiranjem, što ih čini savršeno ljupkim.
ON:
Kada su zaljubljeni predu kao stari mačak posle ukusne porcije hrane. Njihova nemarnost i široki osmeh sa lakoćom osvajaju partnera.

KAKVOG PARNERA ŽELE BIKOVI

ONA:
Želi muškarca koji će joj ukazivati poštovanje i zahvalnost za njenu dobrotu prema njemu.Trebalo bi da bude darežljiv i da joj donese cvet u znak pažnje.Mora da im pruži i materijalnu sigurnost, jer žene Bikovi ne vole prazan koverat na kraju meseca.
ON:
Žele dobro vaspitanu i po mogućstvu dobro situiranu ženu.Treba da bude majstor u kuvanju, da bude nežna, strastvena, zavodljiva.Treba i da voli kuću i druženje.

ASTRO LJUBAV BIKOVA

    Žena Bik je veoma strastvena i senzibilna. Ona ima više erogenih zona od ostalih, a snaga njenog libida uglavnom je ravna dubini njenih osećanja. Ima razvijenu instinktivnu spoznaju erotike. Ona se u svakoj zemlji i u svakom krevetu oseća kao u svome, a svejedno joj je gde vodi ljubav... važno je samo da se dešava. Žene rođene u znaku Bika često lutaju svetom u potrazi za idealnim, a završe u krevetu sa nekim ko je tek po malo neobičan.
    Od ljubavnih položaja žena Bik svoje najveće zadovoljstvo nalazi u položajima: Mula Banda i Bajira Asana.

MULA BANDA:
Muškarac sedi raširenih kolena i spojenih stopala. Žena mu sedi u krilu ophrlivši ga nogama oko struka. Oni se iz tog položaja pomere tako što legnu na leđa glavama okrenutim u suprotnim pravcima da bi se potom ponovo vratili u sedeći položaj.

BAJIRA ASANA:
Muškarac leži na leđima, a žena kleči iznad njega. Ona može i da se nagne napred, pa da svojim grudima dodiruje njegove. Žena pokreće karlicu napred-nazad ili kružno. Ovaj položaj je veoma zahvalan jer muškarac može duže da izdrži, a žena ima veću kontrolu i slobodu da odredi svoj ritam.

    Muškarac Bik nije romantik ni idealista, ali je što se tiče potencije i plodnosti najmoćniji znak zodijaka. Ovaj tip muškarca zaista nije sklon asketizmu, pre bi se moglo reći da je sklon da sve podredi čulnim uživanjima.
    Njegova izuzetno razvijena čulnost ne znači da on nije sposoban za duboku ljubav. Osećanja su mu duboka, opijaju ga i vladaju njime, pa iako nije romantičan može voleti strasno, trajno i duboko. Ponekad ume da bude i odveć ljubomoran. Omiljeni su mu gotovo svi ljubavni položaji.

BIK I OSTALI ZNACI HOROSKOPA U LJUBAVI

BIK I OVAN:
Ovo je, u principu dobra kombinacija. Ovnovi sve vole da rade brzo, što se ne bi moglo reći za spore Bikove. Ukoliko uspeju da pronađu ravnotežu, moguća je prava i iskrena ljubav. Međutim, na polju ljubavi, Biku može zasmetati Ovnov nedostatak nežnosti i takta, dok će Ovan gubiti strpljenje čekajući Bika. Ovnovi su mnogo brži od sporih Bikova i neophodno je prilagođavanje, ali radite to obazrivo jer su vam temperamenti različiti i moglo bi doći do problema. Ovan mora da bude uporan kako bi zagrejao i uzbudio Bika. Savet: suzdržljivost ne škodi Ovnovima, kao ni opuštanje Biku. Akciju valja manje forsirati kako ne bošlo do fijaska.


BIK I BIK:
Ovo je veza puna razumevanja. Slagaće se skoro u svemu: temperamentu, gurmanluku, ljubavi... Za ova dva praktična, razumna i staložena tipa život može da teče samo mirno i bez većih trzavica. Ljubavni odnos im je najčešće tradicionalan, bez pretenzija ka eksperimentisanju. Generalno, oni su zajedno veoma sretni, mada zbog urođene oporosti njihov ljubavni život zna da bude nesiguran.

BIK I BLIZANAC:
Stabilnog, temeljitog bika koji voli da radi natenane i sa gustiranjem, izludeće Blizančeva brzina, energičnost i započinjanje hiljadu poslova istovremeno. Njihova shvatanja se toliko razlikuju da će sa olakšanjem uzdahnuti kada sve prođe. Međutim, ako nekako uspeju da nađu meru, mogli bi jedan drugog mnogo toga da nauče. Ipak, ova kombinacija može da prođe zahvaljujući tome što Bik smiruje vetropiraste Blizance. Zainteresovanost za ljubavni odnos nije jednaka, upravo zbog činjenice da je Bik tradicionalno konzervativan, dok Blizančev libido često ima naglašen avanturistički smer. Savet: uskladite apetit i ritam!

BIK I RAK:
Siroti mali Rak će u nežnom, postojanom i domaćinskom Biku naći sve ono što je celog svog života tražio: sigurnost i topao dom. Bik će obožavati Rakovu romantičnost i samožrtvovanje i u svojoj maloj kućici živeće dugo i srećno. Oboje su vrlo osetljivi, te se dobro slažu. I Bik i Rak vole dom i porodicu. Melanholičnom Raku koji žudi za ljubavlju odgovara Bikova posesivnost. Pošto su oboje romantični, sam ljubavni čin mora biti nabijen sentimentalnim erotizmom.

BIK I LAV:
Domaćin i kralj će kao retko ko umeti da uživaju u luksuzu, komforu i provodima. Ali, problemi mogu da nastanu kad se u Lavu ponovo probudi ambicija i želja za čašću i slavom. U tom slučaju može da mu zasmeta Bikova pasivnost i lenjost. Njihov ljubavni život, kao uostalom, sve što se tiče zajedničke uživancije, funkcionisaće besprekorno i što se samog odnosa tiče, ovo je odealna kombinacija. Moto im je: juriš u krevet! Bik teži da Lavu pruži luksuz i udobnost, dok LAv može da udovolji svim Bikovim erotskim maštarijama.

BIK I DEVICA:
Odlična kombinacija! Oboje su promišljeni, praktični i pomalo konzervativni. Devica će organizovati i predlagati, dok će Bik sve to da realizuje. Ako se tu doda i njihova pomirljiva priroda, njihov brak bi mogao da bude divan. Bik će, onako nežan, u Devici da razbukta mnoge potisnute strasti. Čedna Devica zna da bude posesivna i džangrizava, pa se veza može pretvoriti u kontinuirani program svađa i zađevica. Devicu valja zavoditi u prirodi obasipajući je svećem i voćem. U intimnim trenucima partneri su prilično nemaštoviti, pa nije na odmet pogledati nekoliko erotskih filmova kako bi se unela neophodna svežina. Savet: učiti, samo učiti!

BIK I VAGA:
Vage su neprestano u traženju duševnog mira koji im Bikovi mogu priuštiti. A uz to i komforan i lagodan život, kao i uspešan ljubavni. Ukoliko Bikovi mogu da pređu preko troškarenja i povremenih flertovanja svojih dragana, njihova veza bi mogla da bude zadovoljavajuća. Kako je vladar ovih znakova Venera, ovde su prisutni lepota i erotičnost, uz malu dozu perverzije. Iz ove veze zračiće toplota, pa čak i ljubav. Ne treba zaboraviti: Bik je strastan i brutalan, dok Vaga ima veliki apetit. Ko ne želi da uleti u brak, valja da se čuva ove veze!

BIK I ŠKORPIJA:
Biće to ljubav na prvi pogled! Kada se jednom nađu, nikada se neće razdvajati. Njihov ljubavni život će biti strastven i uzbudljiv. Ogromna strast i želja za posedovanjem koje njihovi znaci simbolizuju, uvek idu zajedno. Oni se privlače, uz izvesnudozu ljubomore. Škorpija je neverna zbog želje za promenom i radoznalošću. Imajući to na umu, zbog posesivnosti, izražena je potreba da stalno budu zajedno, što može dovesti do dosade. U krevetu su veoma vatreni.

BIK I STRELAC:
Mogli bi da imaju divnu avanturu-brak, ali uspešan - teško. Njihove životne filozofije se totalno razlikuju. Bik ima osobinu da se čvrsto ukopa u zemlju i bavi ovozemaljskim stvarima, dok je Strelac čovek ideja, energičan i neuhvatljiv. Mogli bi da se slože samo ukoliko bi pronašli zajednički cilj i u tom slučaju će Bik realizovati (finansirati) Strelčeve ideje i snove. Tako da, ova veza je gotovo nezamisliva, jer su razlike tako ogromne, da se neće slagati ni u kom podledu, čak ni u ljubavnom odnosu.


BIK I JARAC:
Njih dvoje su uspešan tim. Umeće da uživaju u radu, finansijskim ulaganjima i gomilanju bogatstva. S druge strane, Bik je taman toliko nežan i čulan koliko je i potrebno da u Jarcu probudi najluđe strasti. Jedno drugome će biti verni i privrženi, tako da že njihov brak biti dugog veka. U trezvenoj vezi, strasnom Biku imponuje Jarčeva sigurnost. Kombinacija može da funkcioniše zahvaljujući činjenici da su oboje dovoljno hladni, inertni i konzervativni. Mada je ljubavni čin dosta mlak, vrlo ležerno izlaze na kraj s tim problemom. Savet: malo vatre i razvrata neće škoditi!

BIK I VODOLIJA:
Veza Bika i Vodolije je izuzetno retka i to iz više razloga: Bik je savršeno ukopan u postojeći poredak, dok je Vodolija teški buntovnik, zatim, Bik je čovek-praktičar, a Vodolija idealista, Bik je stabilan i postojan, a Vodolija je promenljiva i neuhvatljiva, a što Bik zaradi Vodolija potroši. Ukoliko se prilikom upoznavanja ne posvađaju i uspeju nekako da se dogovore, mogli bi da imaju čudnu vezu. Kako su oboje izraziti individualci, perspektiva ove veze pomalo je sivkasta. Vodolija je dosta promenljiva i prilično avanturistički nastrojena, tako da to vernom i odanom Biku zna da smeta. OVa kombinacija je idalna za 'letnju šemu', na kratko, ali slatko zadovoljstvo. Savršena veza za izlet van braka!

BIK I RIBE:
Ovo je sasvim solidna kombinacija. To će se znati ko je ko. Nežna i strastvena Riba će se diviti svom Biku i rado će mu se potčinjavati. U ljubavi su maštoviti, izuzetno se dobro slažu zbog izrazite strastvenosti i imaće dugotrajnu zajednicu. Njihova deca će rasti bezbrižno, obasipana brigom i ljubavlju. Posesivni Bik pruža Ribama zaštitu uz dovoljno nežnosti.

JELOVNIK BIKOVA

    Jaki i uglavnom zdravi Bikovi obožavaju dobru 'klopu' i bogatu trpezu. I baš ih ta njihova strast može odvući u bolest, jer, kao što se zna, jaka i preterana izhrana zbilja nije zdrava.
    Strpljivom i upornom Biku najviše odgovara domaća hrana, ali nema ništa protiv pikantnih jela. Ipak, Biku je najvažnije da jelo bude lepo servirano. Kada želite da ga posebno ugostite napravite neki specijalitet u aspiku. Ako nemate domaću rakiju zadovoljiće se i jogurtom.

SLAVNE LIČNOSTI ROĐENE U ZNAKU BIKA

ŽENE BIKOVI: 
Marija Terezija, Evita Peron, kraljica Elizabeta II od Engleske, Anuk Eme, Alison Istvud, Barbara Strejsend, Bjanka Džeger, Debra Vinger, Dženet Džekson, Džesika Lang, En Margaret, Endi Mek Dauel, Frančeska Anis, Kejt Blanšet, Lara Flin Bojl, Michel Pfajfer, Mirej Dark, Odri Hepbern, Penelope Kruz, Rene Zelveger, Sofija Kopola, Marija Karan, Seka Aleksić.

MUŠKARC BIKOVII:
Josip Broz Tito, Karl Marks, Sigmund Frojd, Hitler,R obepjer, Sadm Husein, Raspućin, Šekspir, Salvador Dali, Vels, Pjer Kiri, Bjorn Ulveus ABBA - Agnetin muž razvedeni, Danijel Dej Luis, Denis Hoper, Demon Deš, Dejvid Bekam, Dik Bogard, Djems Stjuart, Džek Nikolson, Džordž Kluni, Emilio Estevez, Entoni Kvin. Glen Ford, Gari Kuper, Harvi Kajtel, Inglbert Hemperdik, Lorens Olivije, Orson Vels, Pirs Brosnan, Rajan o Nil, Rudolf Valentino, Andre Agasi, Džo Koker, Voja Brajović, Đorđe Balašević, Slobodan Ćustić, Miodrag Krivokapić, Željko Joksimović

DESET SAVET DEVOJKAMA ROĐENIM U ZNAKU BIKA

Veoma si lepa i šarmantna devojka. Mladići ne mogu da odole tvom senzualnom pogledu, gustoj kosi i baršunastom glasu. Svesna si svojih kvaliteta i ne ustručavaj se da ih koristiš.
Poseduješ mek, baršunast i zavodljiv glas. Veoma lepo pevaš. Trebala bi da budeš član nekog hora, ili bar da što češće ulepšavaš vreme svojim prijateljima.
Nežna si i vrlo često preosetljiva u emotivnim kontaktima. Sa godinama i iskustvom koje budeš stekla, bolje ćeš se snalaziti u tim odnosima.
Sigurna si u sebe i svoje kvalitete. Od cilja, koji si sebi postavila ne odustaješ lako i neka tako i ostane. Na tome ti mnogi zavide.
Pravi si biznismen. Materijalna dobra, nekretnine, novac, nakit, umetnički predmeti... Sve to u tvojim rukama dobija veću vrednost i materijalni dobitak. Bilo bi dobro da tu svoju veštinu i umeće iskoristiš i da se posvetiš takvom poslu.
Voliš mirne ambijente, lepe i prijatne kuće, umetničke predmete i čistu prirodu. Nastoj da što više vremena i prostora u kome živiš ispuniš time.
Voliš porodicu, topli dom i decu. Bićeš dobra majka i supruga. I pored obaveza na poslu, uvek ćeš voleti da radiš i domaćinske poslove.
Ponekad si u kretnjama, postupcima i mislima pomalo usporena. U ovom današnjem svetu gde svi žure i jure, može ti se učiniti da zaostaješ za drugima u svakom pogledu. Nauči se da budeš malo brža i pokretljivija.
U ljubavi si često konzervativna. Vremena i ljudi se menjaju, pa bi i ti morala da budeš prilagodljivija.
Uživaš u lepim poklonima. Najviše voliš da ti poklone: minerale, kristale, umetničke predmete, novčanik... Poklon mora da bude lepo zapakovan, opipljiv i konkretan.

DESET SAVET MLADIĆIMA ROĐENIM U ZNAKU BIKA

Prijatelji mogu da se pouzdaju u tebe. Nikada ih nećeš ostaviti na cedilu. Uvek ćeš se truditi da im što više pomogneš i tako treba da bude uvek.
Često puta si veoma tvrdoglav. Bilo bi dobro da ponekad poslušaš one starije i iskusnije. Tuđa mišljenja i savete ne slušaš, jer misliš da si samo ti uvek u pravu.
Tvoja čula moraju biti zadovoljena u svakom pogledu. A posebno čulo ukusa. Voliš jednostavnu, ali dobru hranu. I to obavezno u velikim količinama.
Lako se predaješ zadovoljstvima. Uživaš u svemu do maksimuma. Voliš konkretne i opipljive stvari. Moraš da znaš da u svemu treba da imaš mere i da ne preteraš u ničemu.
Neumoran si. Prava si 'radna mašina'. Možeš da radiš bez pauze. To nije dobro. Kad tad ćeš posustati, a tada već može da bude kasno.
Svoju voljenu devojku ne voliš da pokazuješ drugima. Veoma si ljubomoran i posesivan. Tvoj 'snažan' zagrljaj nekim devojkama ne prija, guši ih i lako mogu da odu.
U finansijskom poslovanju nema boljeg od tebe. Tu se odlično snalaziš. Ne može ti se desiti da pogrešiš. Ipak češće kontrole i provere ne bi ti štetile.
Ti si veoma veran mladić. Kada si u vezi sa jednom devojkom, za tebe ne postoji druga. Takvu vernost tražiš i od svoje devojke. A kada ona to ne uzvrati, ti se razočaraš. Za tebe to čak može biti dovoljan razlog da raskinete.
Kada raskidaš sa devojkom šalješ joj junačko-melanholične poglede. Ni ona ni ti niste sigurni da li je stvarno došao trenutak rastanka. Tada se lako može desiti da ona poleti u tvoj snažni zagrljaj. A ti kao da nemaš ništa protiv. Morao bi biti malo odlučniji u takvim situacijama.
Često si svađalački raspoložen. U porodici, školi i na poslu. Misliš da uvek sve mora biti po tvome, i kada to nije slučaj posvađaš se. Moraš da naučiš da poštuješ tuđa mišljenja i ako su dobra da ih prihvatiš.

ŠTA BIKOVI VOLE

PREVOZNO SREDSTVO:
Udoban i skup automobil.
JELO:
Biftek sa pečurkama.
PIĆE:
Crno vino.
BOJA:
Zelena i braon.
ČASOPIS:
Biznis magazin.
SPORT:
Konjički sport.
ODEĆA:
Klasično i skupo odelo.
NAMEŠTAJ:
Masivan i skupocen.
MUZIKA:
Izvorna narodna.
OMILJENO MESTO:
Mirisno polje.
METAL:
Gvožđe.
NAKIT:
Smaragd.
NAJLEPŠI POKLON:
Novčanik.
SRETNI BROJEVI:
2 i 5.
SRETNI DANI:
Utorak i četvrtak.¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana