Ponuda Tema

Bik - Taurus
1. Deo

   (21. April - 21. Maj) Produktivni i stvaralački, materijalistički naklonjeni... Rođeni u znaku Bika imaju tvrdu glavu i meko srce. Oni su, sa jedne strane, racionalni i praktični, sa izraženim smislom za materijalne vrednosti. Međutim, druga strana Bikovske prirode je vrlo osetljiva, romantična i sentimentalna. Na prvi pogled ove dve suprotnosti su nespojive, ali Biku je potrebna sigurnost da bi se opustio i dozvolio svojim emocijama da se rasplamsaju.
Vladajuća planeta: Venera.
Kvalitet: Fiksni.
Element: Zemlja.
Suprotni znak: Škorpija.
Fraza: Ja imam.

    Bik nije impulsivan, veoma je strpljiv i oprezan, ali je zato vrlo istrajan u svojim namerama.  On ima veliku snagu i vitalnost, koja je, na žalost, vrlo često zavisna od spoljnjeg faktora. To se odnosi kako na ljubav, tako i na posao. Biku je potreban jak motiv da bi svoju latentnu energiju pokrenuo. Drugi ga mogu danima nagovarati na nešto, ali ako nije motivisan, tvrdoglavo će se držati svoje odluke koja mu se, kasnije, može 'olupati o glavu'.
   Bik ne voli da ga prisiljavaju da nešto uradi, onda postaje tvrdoglav i koliko je prethodno bio istrajan u pozitivnoj toliko može biti istrajan (tvrdoglav) u negativnoj nameri. Emotivno isprovociran Bik postaje egocentričan, ohol, a ponekad vrlo vulgaran u svojim reakcijama. On, vrlo često, ne reaguje direktno, ali zato zna da se dugo duri trpeći 'nepravednu sudbinu'. Kada je ljut ili besan vrlo je opasan - imajte to na umu!
    Međutim, svi mi imamo dve, tri ili više strana. Niko od nas nije savršen. Naši odbrambeni mehanizmi su različiti, kod Bika je taj mehanizam tvrdoglavost, a kod vas, možda, popustljivost. Bez obzira na sve Bik je ipak vrlo kontrolisan i dobroćudan. Vrlo često je melanholičan i povučen. On nije galamdžija, ali nije ni neki stidljivko. Bik ne komplikuje život, ali ne trpi ni da mu to neko drugi radi. On ceni Vas, cenite i vi njega. S Bikom morate postupati nežno, ali pošteno i nemojte ga nikada izdati - prevaru retko oprašta!
     Veoma ljubazni, prijatni, nežni i senzualni. Posesivni i ljubomorni. Za njih važi pravilo da moraju bar malo biti zaljubljeni u svog partnera. Verni su i sa njima je uživanje živeti. Bikovi su pravi zaljubljenici u ljubav, vole da osvajaju na svoj nenametljiv način.     Kada se zaljube, plutaju u barci bez imalo vetra, koji bi narušio vaše zadovoljstvo. Ako ne uspeju u prvom pokušaju da osvoje naklonost simpatije, spremni su na druženje kako bi joj se približili. Kupuju partneru sitne poklone kako bi mu se približili. Bikovi imaju veliki smisao za ljubavne igre. Kada gube, postaju tvrdoglavi i uporni, pa lako mogu izgubiti stečene pozicije.

IZGLED
Rođeni u znaku Bika su masivne građe tela, korpulentni, sa jakim nogama i širokim zatiljkom. Bik ima težak, olovni hod, telesnog izgleda kao da je zbijen. Vrat mu je deveo, lice široko i mesnato, ima velike izražajne oči i široko čelo. Ima krupne zube, senzualne usne, melanholičan pogled, kosa prerasta u čelo. Bik uvek nešto nosi. Žene rođene u ovom znaku su lepe, sa naglašenim oblinama.

TEMPERAMENT
Kod Bika je temperament melanholičan. Sluša i voli muziku, ali voli i da popije. Konzervativan je i često rezervisan, ali i velikodušan i tolerantan.

OSEĆANJA
Rođeni u ovom znaku imaju neobično duboka, ali tiha i neizražena osećanja. Teško ih je menjati u bilo kome pogledu. Sposobni su da dugo trpe, retko padaju u afekat, uvek su promišljeni i odmereni. Prilično su sigurni u sebe, ali će pre dozvoliti da budu vođeni nego gonjeni.

VOLJA
Kod Bika je volja više usmerena na moć nad stvarima nego nad ljudima, jer je malanholična i skrivena. On strasno gomila materijalna dobra, stvara veliki posed, bez obzira da li će ga uživati.

INTELEKT
Obdaren je za najsjajnija zaključivanja ako se radi o ekonomiji, privredi i finansijama. Inače, u drugom pogledu, duh mu nije zainteresovan i nema ambicija da nešto postigne. Međutim, voli lepotu i umetnost, više je sklon spoznaji lepog, nego nekom razmišljanju, jer je veliki praktičar. Intelekt mu je metodičan i konzervativan. On je taktičan, ali stalan, istrajan i tvrd. Teško se naljuti, ali njegov bes, kad se razjari teško je obuzdati. Ima smisla i za muziku i slikarstvo.

ZDRAVLJE
Jaka i obilna ishrana održava im telesnu snagu, te imaju jaku i izdržljivu prirodu. Najviše boluju od zglobova i svih bolesti grla i tumora. Zbog jake ishrane ugojeni su, a što smeta srcu. Boluju, zbog jake ishrane i od hemoroida, čira, šećerne bolesti, a takođe od bubrega, mokraćne bešike, a žene od jajnika. Preporučljivo je za njih da budu umereni u jelu i piću, a da koriste prirodne lekove, dijetu i mineralnu vodu.

LJUBAV
Bik se lako zaljubi, duboko voli, nije sklon ljubomori niti mnogo priča o ljubavi, ali se ne ženi rano. Sposoban je da kontroliše svoja osećanja, i da obuzda svoje hirove. Žene ponekad zgreše, ali bez zle namere. Bik je veran i spreman za dobar, građanski brak. Voli porodicu, konfor i uređen dom. Plodan je i potentan, te mu je ljubavni odnos neobično značajan. Slaže se sa Devicama i Jarcima, jako je erotski sklon Škorpijama, a disharmoničan je sa Vodolijom i Lavom.

ZANIMANJE
Uspešni su kao organizatori privrede, poslovni ljudi naročito u građevinarstvu, ugostiteljstvu, na finansijskim poslovima, ali ih ima i među prekupcima i nosačima, hemičarima i lekarima. Od umetnosti, bave se operskim pevanjem i slikanjem. Dobri su na svim poslovima gde se traži strpljiv i staložen rad. Uspešni su u trgovini nekretninama. Odlično planiraju i drže se utvrđenih obrazaca. Ne vole nikakve promene u propisima i metodama rada. Ali, dešava im se da izvestan period života provedu bez posla, jer nose sa sobom veliku flegmatičnost, depresivnost i bezvoljnost, pa i lenjost.

VRLINE
Njegove vrline su: doslednost, vernost, velikodušnost, praštanje, razumevanje za druge i široko, realno i duboko gledanje na pojave svetovnog i praktičnog života.

MANE
KOnzervativizam i dogmatičnost, preterana ljubav prema novcu i svemu materijalnom, često gramzivost, kao i nesposobnost da radikalnim merama zaustavi rđav tok stvari, ako se on desi.

BIK VOLI
Rođeni u Biku vole konfor, lepu kuću, sva telesna uživanja i domaći život, sastanke u užem krugu, muziku i pesmu, igre na sreću. Vole i pčelarstvo.

BIK MRZI
Oni mrze česte i nagle promene, avanture, rizik i svaku nesigurnost u životu. Mrze i brzinu i brzopletost, lutanja, svađe i spletke.

VIŠI TIP BIKA
On je veliki esteta, veliki umetnik, dubok psiholog jake logike, sklon filmu i operi.

NIŽI TIP BIKA
One je amoralan, neumeren u telesnim uživanjima, naročito u jelu i piću, lenj, nemaran i razdražljiv. Tvrdoglavo se drži šablona, pa ga je teško ubediti, iako postoje činjenice. Ovaj niži tip može biti sklon da čini zlo, gramziv je, destruktivan, pa i kriminalac.

SUDBINA
Njegova sudbina je da živi tiho i  mirno, a da boluje, zbog gojaznosti, od vaskularnih bolesti. Ako manje jede, duže će živeti.

ONA I ON

ŽENA BIK:
    Žena rođena u ovome znaku može vas privući svojom ženstvenošću i šarmom, ali i svojim karakterom, to jst, jakom ličnošću. Ona zna kako da vas suptilno zavede, zna da bude nežna i brižna, ali i vrlo uporna pri ostvarenju svojih zamisli. Zbog svih navedenih karakteristika žena rođena u znaku Bika je stvorena za stabilnu vezu, odnosno brak. Bez obzira što u mladosti može delovati nepouzdano, zbog svoje potrebe da se dopadne drugima, ona ipak traži nekoga kome će se potpuno posvetiti. Ova žena mašta o jednoj velikoj ljubavi kroz koju će se potpuno ostvariti i koja će joj dati snage za sve druge napore.
    Ljubav joj polako dolazi bez romantike. Kad voli, onda je verna, a predigra i vođenje ljubavi imaju presudan značaj. Ume da oprosti neveru. Njena glavna oružja za osvajanje muškaraca su ženstvenost i maestralna ljubavna igra. Da bi vam sa njom bilo prijatno i sigurno, zavodite je uz muziku, vino i poklone.
    Ona je kombinacija osobina o kojima većina muškaraca celog života sanja. Pre svega, neće se služiti nikakvim ženskim trikovima, suzama, flertovanjem, nije brbljiva i nervozna, odlično kuva, ne pravi scene ako pogledate druge žene, a dom i deca su joj uvek na prvom mestu. Ona se oseća kao prava žena i zahtevaće od vas da budete pravi muškarac. Izgleda neosvojivo, onako razumna i ozbiljna, ali se u njoj krije tvrđava strasti i snage. Neće podnositi da je kritikujete na javnim mestima ili požurujete, tada može da bude prilično agresivna. A kada smo već kod toga, bolje da ne izazivate njen bes, jer je on rušilački i može se desiti da počne da vas gađa svime što joj padne pod ruku. Na sreću, to se vrlo retko dešava jer je ona u stanju da se obuzdava i kontroliše više od bilo koje žene u Zodijaku.
    Ako razmišljate gde da je izvedete, neka to bude prijatan restorančić sa ukusnom domaćom hranom. Nikakvi hamburgeri i supe iz kesice ne dolaze u obzir. Ona će obožavati miris sena, zemlje, sveže opranog rublja i cveća. Harmonični zvuci, divni vizuelni efekti i pastelne boje, privlačiće je kao magnet. Većina žena ovog znaka ima talenta za umetnost, naročito za muziku. Takođe, sa neskrivenim oduševljenjem će se diviti moći prirode, ap bi bilo dobro da je povedete na neko divno mesto sa rekom u pozadini. Ako se oženite njome, budite sigurni da niste dobili razmaženu bebu, ona će umeti da se birne o sebi i o vama ako zaškripi. Može vam postati odličan prijatelj i partner, a iako obožava prvoklasne stvari, neće spiskati novac ulodo. Moći ćete uvek računati na njemu odanost i privrženost.

MUŠKARAC BIK:
  On je romantičan, ali i jako realan. Muškarac Bik je veoma spor i oprezan u svemu, ali kada se jednom odluči zna da bude direktan i nedvosmislen.
Ako nekome smeta njegova prirodnost, Bik će ga, u najboljem slučaju, smatrati licemerom. Vernost mu je veoma bitna i nijedan odnos, pa ni poslovni, neće izgraditi bez poverenja i sigurnosti u dotičnu osobu. U ljubavnoj vezi on je taj koji vodi, ali pametne savete žene neće nikada tek tako odbaciti. U njega možete imati poverenja, on je veran svom izboru do kraja. Žena koja odabere Bika za partnera mora imati na umu njegovu potrebu za stabilnom vezom, ali mu nemojte onemogućiti romantični doživljaj - on se materijalno osigurava da bi mogao emotivno da se opusti.
    Neprilagođen suptilnijim osećanjima. Voli da prima i ugošćuje prijatelje. Kao osoba je tolerantan i dobroćudan. Bik voli žene, ali ne toliko da bi za njima jurio. Obično osvaja svojom ležernošću.. U osnovi je veran. Laku prevaru prašta, dok težu doživljava tako što postaje indiferentan prema svim ženama. Nikada neće ispitivati ženinu prošlost iz straha da bi se mogla pojaviti određena poređenja neprijatna za njega samog.
    Tipičan predstavnik obog znaka će biti oličenje postojanosti, zdravog razuma, mirnoće i tvrdoglavosti. Neće podnositi da ga požuruju ili da mu se govori šta treba da uradi. On ima svoj miran tempo života i možete ga moliti i preklinjati da promeni svoju odluku, ako je čvrsto rešen, ništa ga ne može pomaknuti ni za pedalj. On nikada neće u naletu strasti činiti nepromišljenosti da bi pokazao da vas voli, ali će ipak umeti, onako stabilan i ćutljiv da vam svoju ljubav dokaže.
    U društvu sa njim ponašajte se kao dama. Ma koliko bili uvereni u svoju inteligenciju i stavove, nikada se nemojte razmetati. On ceni sposobne i pametne žene, ali nikad aneće podnositi emancipovane feministkinje. Brzo ćete naučiti šta mu se dopada, a šta ne. Ako vam se desi da se u njegovom društvu ponašate muškobanjasto i agresivno - umeće da vam bar pokvati veče, to je sigurno. Ako i pokušate posle svega da mu se umiljavate i ublažite stvar, naići ćete na stameni kamen.
    Ne rušite mu autoritet, ne kritikujte ga javno i dozvolite mu da živi sopstvenom brzinom. Ukoliko uspete da mu uđete 'pod kožu', zapitaće se kako ste mogli do sada da živite bez njega. On može da bude izuzetno romantičan, strastven i nežan. Obožavaće da vam kupuje, sve one divne luksuzne stvarčice, izvodiće vas na skupa mesta, umeće naporno da radi da bi vama i deci pružio sve o čemu sanjate. Onako strpljiv i oprezan, neće vas neprijatno iznenađivati. On je čovek na koga se sigurno može računati. i, u poverenju, koristite dobar parfem!

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA