Naslovni baner
Ponuda Tema

Ovan - Aries
1. Deo

    (21. Mart - 20. April) Objektivni i brzi, snažni porivi, egoistični... Strasni, raspaljeni i vatreni. Nisu posebno taktični. Ljubavna osećanja i porivi - vrlo snažni. Ovnovi su entuzijasti u ljubavi, kada se zaljube, partner za njih predstavlja centar sveta. Svaka nova ljubav za Ovnove je divna kao i prva, počinju je sa istim žarom.
Vladajuća planeta: Mars.
Kvalitet: Kardinalni.
Element: Vatra.
Suprotni znak: Vaga.
Fraza: Ja sam.

    Ponekad su neumereni, suviše agresivno ispoljavaju svoja osećanja, tako da mogu da preplaše partnera. Obožavaju da koriste ljubavne fraze što partnera silno zabavlja. Strastvenost Ovnova je njihov dvosekli mač, i treba da se čuvaju da od njega sami ne stradaju.

IZGLED
Rođeni u znaku Ovna visokog su rasta, vitki, elastičnog hoda, skoro mačjeg, ali veoma sigurnog koraka i odlučnog izgleda. Nos im je izražen, dug i povijen, čelo je zakošeno, usne tanke i čvrsto stisnute. Najčešće su plavokosi sa sjajnim, prozirnim ,zečijim očima, a tankim i visokim glasom.

TEMPERAMENT
U Ovnova temperament je strastan, koleričan i eruptivan. Vatreno i govore i nastupaju, jer im je strast uvek plamteća.

OSEĆANJA
U svojim osećanjima oni su vatreni i žestoki, a nisu sposobni ni da oproste, ni da se smiluju, niti da sažale. Malo je kod njih nežnosti, a mnogo strasti, te život provode u ekstazi i egzaltaciji. Svoja osećanja teško kontrolišu, lako se uzbude i padaju u vatru, a tada se teško zaustavljaju.

VOLJA
U Ovnova je volja neobično naglašena, jaka, fanatična i dejstvujuća, podstaknuta redovno osećanjima, te bitno utiče na život, to jest, razum i svest.

INTELEKT
Kod Ovna intelek nema neku širinu. On je jednostran, jednosmeran i pretežno subjektivan. On uvek fanatično brani samo jednu istinu. Zbog svega toga on ne dolazi do novih otkrića, nije ni novator ni reformator. Ali, zato je Ovan obično veliki radnik, i usvojene ideje, koje su drugi stvorili, razvija i proširuje do krajnjih granica. I u učenju, savlađivanju znanja i u svakom poslu radi požrtvovano, do iznemoglosti. Sposoban je a prikupi sa svih strana ono što mu je potrebno, da to dobro sredi u jedan sistem, iz koga će proizaći njegov željeni razultat i život. Odlikuje ga, takođe, netolerantnost. Ne podnosi tuđe mišljenje i ne voli da ga podučavaju. Sa Ovnom je skoro nemoguće voditi razgovor na akademskom nivou. Inače, rođeni u ovom znaku neobično su pošteni, jednostavni, ali sud i odluke lako donose na prečac, pa stoga često čine fatalne greške.

ZDRAVLJE
Ovan je čeličnog zdravlja, otporan fizički, sposoban za najteže fizičke napore i sva druga naprezanja. Skoro nikad ne boluje, a ako se to i desi, lako se oporavlja. Malo jede, a svu energiju troši na svoj neprekidni rad, te neuspeh u poslu veoma teško podnosi. Ovan je sklon akutnim bolestima, a ne hroničnim. Mogu ga spopasti nagle, visoke temperature, i neuralgični bolovi. Zubi su obično loši, oboleva od očnih bolesti. Treba da se čuva ozleda, posebno udaraca u glavu. No, organizam se, u njih obično, sam izbori protiv bolesti.

LJUBAV
Kod Ovna postoji veliki erotski potencijal, te strasno juri za avanturama. U ljubavi je veoma strastan, ali i opasno ljubomoran. Ako stupi u brak, mora se učiti toleranciji. Sa njim su harmonični rođeni u Strelcu i Lavu, dok je prema Vagi veoma erotski naklonjen. Ne slaže se sa Rakom i Jarcem.

ZANIMANJE
Sposoban je i obdaren za bavljenje hirurgijom, sportom i vojnim zanimanjima, tehnikom, a odlični su inženjeri i arhitekte. Imaju smisla za glumu, i puni su humora. Svuda gde se traži akcija, oni postižu uspeh. U poslu je Ovan toliko požrtvovan da se javlja napetost, koja zahteva odmor i koncentraciju. Ne odbija da primi odgovorne poslove, a sve uredno i pedantno izvršava. Pošto je obdaren za organizaciju, alko će obaviti i hitne i teške poslove.

VRLINE
Njihove vrline su: poštenje, čast, disciplinovanost, idealizam. Veliki su patrioti te radi otadžbine čine podvige. Impulsivni su, ali zahvalni ako im se oprosti greh učinjen u besu. Ponositi su, odlučni i hrabri. Ne boje se opasnosti, te među njima može biti i heroja.

MANE
Ovan je netrpeljiv i nagao, te 'glavom udara u zid'. Voli da komanduje i diktira, nema smisla za kompromis, istrčava se sa svojim mišljenjem, a opasnost ne ume da proceni, to jest, obično je potceni. Ne vodi računa o interesima drugih, nema samilosti. Stalo mu je do karijere, a kad zauzme položaj pravi je birokrata. Ne podnosi uvrede, sveti se, sujetan je i bez takta. U svom fanatičnom radu stalno juriša napred, te se dešava da ne dostigne cilj jer od umora pada pre kraja.

OVAN VOLI
Odlikovanja, aplauze, rad, oružje, borbu, ali i pozu, uniformu i disciplinu.

OVAN MRZI
Kompromise, aljkavost, prećutkivanje, kao i da mu se neko meša u posao i daje mu svoje savete.

VIŠI TIP OVNA
Rođeni je ratnik i vođa, sposoban za velika dela i uvek je optimist. Sposoban je da ubeđuje i vodi.

NIŽI TIP OVNA
Je običan tiranin, neraspoložen, svadljiv, ogorčen na svoju sudbinu. Teško mu je bilo šta dokazati, te često promaši cilj, a u afektu može da izvrši veliki zločin.

SUDBINA
Ovan sve stiče svojim radom, a često je žrtva svojih nerealnih ambicija. Može da postigne uspeh svuda gde se traži rizik, kao i u ratu i vojsci, ali ipak nema sreće u kocki niti mu odgovaraju poslovi u politici. Nema sreće ni tamo gde je potrebna fleksibilnost, maska, laž i pretvaranje, pa nema sreće ni na sudovima.

ONA I ON

ŽENA OVAN:
Impulsivna, strasna i vedra. Spremna da stupi u akciju i priđe otvoreno muškarcu. Muškarac mora da bude jak da je ukroti, ali i dovoljno nežan da je smiri. U krevetu veoma vatrena, sklona ekscentričnim pozama, te muškarci sa siromašnom maštom kod nje nemaju šansi. Ljubavna predigra je obavezna. Nije na odmet malo opreza, jer zna i da ugrize - a to ume da boli.
    Ni jedne jedine sekunde nećete biti ravnodušni prema njoj - ili ćete je mrzeti ili obožavati. Ona se, u svakom slučaju razlikuje od većine žena sa kojima ste dolazili u kontakt - pre svega po tome što  je nepokolebljiva u svojoj nameri da bude uvek i u svemu prva, a to važi i za ljubav - ne čudite se ako vam ona zakaže sastanak. Ma koliko joj se divili muškarci iz njene neposredne okoline, ona će uvek čeznuti za onim ko je daleko i ne reaguje na njen šarm. Takođe, neće moći da podnese slabiće, preplašene i osetljive muškarce. Ona na prvo mesto stavlja snagu i moć i moraće da vas poštuje da bi vas volela. Nemojte ni pomišljati da je ugurate u ulogu skromne domaćice, poslušnog roba ili mezimčeta - ona je stvorena da se bori, gradi svoju karijeru i izgara u najjačim strastima.
    Ako vas zavoli, puno će zahtevati, ali i dvostruko davati. Svim srcem će stajati iza vaših ideala, umeće da zasuče rukave kada je potrebno, neće se prenemagati, biti bolešljiva, kukati da je nedovoljno volite. S druge strane nemojte ni pomišljati da je pravite ljubomornom ili, ne daj bože, da joj se podsmevate! Koliko god vam se činilo da može da bude vaša, ne zaboravite da je ona žena Marsovog tipa. Naravno, vi ćete morati da joj slepo verujete gde god da pođe, što god da uradi, jer ono što važi za vas ne važi i za nju. Sreća je što joj zaista i možete verovati, jer je nesposobna za vođenje dvostrukog života. Kada jednom postane vaša, biće vam potpuno odana. Nikada vam neće oprostiti ako se ne budete borili za nju ili ako niste na njenoj strani. Za nju ljubav znači deliti sve. U njoj je toliko mnogo snage, tvrdoglavosti, impulsivnosti, ali i nežnosti, strasti i ljubavi da vredi pokušati.
MUŠKARAC OVAN:
Veoma vatren, stalno u trku za ženama. Dinamičan je i jako nemiran. Ako ste žena bez kompleksa, imajte na umu da mu je san posedovanje vlastitog harema. Ako tako nešto predloži, hrabrije pripadnice nežnijeg pola ne treba da oklevaju - iznenađenja mogu da budu i prijatna.
    Pre nego što bilo šta pokušate, budite načisto: želite li samo uzbudljivu avanturu ili mirnu, tihu ljubav bez trzavica. Ovome drugome se i ne nadajte. Ovaj čovek vašeg srca je krajnje strastvena osoba koja će umeti da vas ponese na sedmo nebo u naletu svoje bezgranične ljubavi, ali i tresne na tlo bez trunke sažaljenja, ako zaslužite. Nagao je, brzo se ljuti i u stanju je da vam tada kaže odvratne stvari koje će vas zaboleti do dna srca, ali još brže se odljuti i tražiće da zaboravite ono što nije mislio da kaže.
    Kada se iskreno zaljubi, predaće se svim srcem, duboko uveren da je to jedina ljubav otkada je sveta i veka. Iskreno će nastojati da ne laže, bićete najvažnija osoba u njegovom životu i želeće da delite zajedno njegov svet. Od svoje izabranice će tražiti ne da bude ličnost iz romana, već kombinacija nekih 5-6 različitih osoba. Nikada nemojte zaboratiti da ste Ovnu romantična princeza iz njegovih snova, pa pred njim ne obavljajte ličnu toaletu, ne budite brbljivi, mrzovoljni, nedoterani, jer onog trenutka kada vaša ljubav izgubi bilo kakvu sličnost sa ljubavnom romansom, on će otići.
    Žena koja će umeti da mu vrati poljuljano samopouzdanje blagošću i divljenjem imaće i ključ za njegovo srce. Verujte u njegove snove i ideale, dozvolite mu da uvek bude prvi, ne flertujte sa drugim muškarcima, budite ženstveni i jaki u isto vreme, podstaknite njegovu maštu i entuzijazam, ne pravite mu ljubomorne scene i - volite ga. Nikada mu nemojte rušiti ideale hladnom logikom i sarkazmom i ako uspete da nađete zlatnu sredinu, nikada nećete sići sa pijedestala.

VI I VAŠ POZNAK

OVAN - OVAN:
ONA: jednostavna, direktna, dinamična, komunikativna
ON: muževan, direktan, atraktivan, sposoban, egocentričan

OVAN - BIK:
ONA: praktična, frustrirana, nezadovoljna, zavodnica
ON: miran, pouzdan, porodični tip, romantičar

OVAN - BLIZANAC:
ONA: društvena, srdačna, detinjasta, naivna, površna
ON: šarmer, intelektualan, umetnički, razdoznao

OVAN - RAK:
ONA: ambicozna, autoritativna, dominantna, distancirana
ON: privržen porodici, patriota, konzervativan, miran

OVAN - LAV:
ONA: kreativna, komunikativna, srdačna, neiskrena,  koketa
ON: kreativan, društven, srdačan, plemenit, ekcentrik

OVAN - DEVICA:
ONA: nezadovoljna, frustrirana, pedantna, intuitivna
ON: nesiguran, svojeglav, zlopamtilo, intelektualan

OVAN - VAGA:
ONA: ekstrovertna, požrtvovana, zavodnica, manipulant
ON: društven, egocentrik, ambiciozan, šarmer

OVAN - ŠKORPIJA:
ONA: sposobna, introvertna, pronicljiva, energična
ON: nepredvidiv, harimzatičan, erotičan, pronicljiv

OVAN - STRELAC:
ONA: takmičarskog duha, društvena, srdačna, površna
ON: nepouzdan, voli da putuje, neveran, društven

OVAN - JARAC:
ONA: ambiciozna, nepoverljiva, uporna, usamljena
ON: ambiciozan, uzdržan, svojeglav, patrijarhalan

OVAN - VODOLIJA:
ONA: nervozna, pričljiva, inventivna, otvorena
ON: intelektualan, lider, komunikativan, plemenit

OVAN - RIBA:
ONA: iskrena, detinjasta, traži pažnju, ambicozna
ON: senzibilan, ambiciozan, impulsivan, nepouzdan

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA