Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Mesečeva Dijeta

   Zašto se nekih dana, iako jedemo mnogo, ne ugojimo ni jedan gram, a zašto opet nekih drugih dana, iako se pridržavamo najstrože dijete, ne uspevamo da smršamo?

OSMEH GORE Osmeh na lice:  
   Možda je odgovor u Mesecu? Sada su i lekari uvideli da lunarni ciklus veoma utiče na zadržavanje tečnosti u organizmu, pa čak i na metabolizam. Na dnu stranice možete da pogledate kalkulator kilograma i proverite vašu težinu.
    Ako želimo da smršamo, moramo dakle započeti dijetu u onim danima koji označavaju započinjanje četiri različite lunarne, mesečeve faze - Prva četvrt, pun Mesec, poslednje četvrt i mlad Mesec. Ovde dole imate početak mesečevih ciklusa u tekućem mesecu. Svakog prvog dana u mesecu možete ovde da pogledate, kad počinju mesečeve mene.
    Da bismo korisno prodrmali naš organizam, bilo bi vrlo preporučljivo da tih dana izvršimo dezintoksinaciju tako što ćemo piti samo biljne čajeve ili još bolje da sledimo svoju ličnu dijetu jedući isključivo voće koje je određeno za svaki znak i pijući čajeve koji se pripremaju od određenih trava.
 Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan  
HOROSKOP ZA OVNOVE (21.3. - 20.4.) ARIES


    Morate izbegavati da jedete mnogo pikantne hrane, začine i suhomesnate proizvode. Najviše bi vam odgovarala jednostavna, sveža hrana. Istina je da su smrznuta i već kuvana jela jednostavnija za upotrebu, naročito za onoga koji kao vi, ima malo vremena koje može provesti u kuhinji. Ali, pazite da ne preterate.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: To su boražina i majoran, od kojih možete da pripremate dezintoksirajuće napitke.
VAŠE VOĆE: To je trešnja. Puna je  energije i bogata mineralnim solima. Reguliše funkcionisanje jetre, smiruje živce i ublažava artritis i smetnje sa bubrezima. Ako želite da se dezintoksujete ili čak da smršate u toku jednog ili dva dana  (na početku faze punog Meseca ili tokom druge faze nestajanja) jedite samo trešnje.

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik    BIK (22.4. - 21.5) TAURUS

    Obično osobe u znaku Bika imaju sklonost da zadržavaju vodu, stoga moraju biti oprezne kada se radi o soli, sosovima, zašećerenim i gaziranim pićima  u kombinaciji sa pikantnim jelima.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: Mnogo će vam pomoći maslačak. Dokazano je da njegova upotreba pomaže bubrezima kod uklanjanja viška vode i soli, a uz to je odličan izvor kalijuma, koji je jedan od vitalnih minerala za organizam.
VAŠE VOĆE: To je dinja. Vitamin A je čini moćnim regeneratorom ćelija, zbog toga je treba jesti u velikim količinama, jer će vam pomoći da ostanete mladi. U toku čitavog dana jedite samo dinje - kilogram, pa čak i više. Ova dijeta ponovljena u razmaku od oko nedelju dana i to na početku mesečevih faza, odlična je za mršavljenje.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci   
BLIZANCI (22.5. - 21.6.) GEMINI


     Za vas je najvažnije da uspete da se odlučite za uobičajena jela, a ne da grickate svaki čas. Osim toga, savetuje vam se da u isto vreme ne jedete ugljene hidrate i proteine. To znači da ne bi trebalo da jedete, u istom obroku, proizvode od brašna i mesa.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: Ako stavite 5 grama kozlaca u šolju kipuće vode i ostavite da stoji desetak minuta, dobićete odlično piće koje će stimulisati varenje, neutralizovati gasove i kod žena ublažiti menstrualne bolove. Mnogo će vam koristiti i bazilika.
VAŠE VOĆE: To je kajsija koja zahvaljujući vitaminu B, učestvuje u održavanju nervne ravnoteže, a preporučuje se i ako ste premoreni. Jedite samo kajsije, sveže ili osušene, jedan ili dva dana u prvoj ili u poslednjoj mesečevoj četvrti.

Detaljan opis horoskopskog znaka Rak    HOROSKOP ZA RAKOVE (22.6. - 22.7.) CANCER

    Trebalo bi da izbegavate kafu i alkoholna pića, čak i ako se radi o neznatnim količinama. Osim toga, morate naučiti da žvaćete polako i da sipate samo po malo hrane u tanjir. Pokušajte da jedete bar tri puta dnevno po manje i izbegavajte da se prejedate uveče. Ako možete, i preskočite večeru, a ako ne onda večerajte pre šest sati.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: To je kamilica od koje ćete napravite čaj koji ćete piti tri puta dnevno, i pićete je mlaku i zaslađenu medom.
VAŠE VOĆE: To je breskva, voće koje je diuretično, a pomalo služi i za čišćenje organizma. Treba je jesti sa ljuskom, ne guliti. Ako jedan dan budete jeli samo breskve (dan na početku lunarne faze), tada ćete smršati.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav  
LAV (23.7. - 22.8.) LEO


     Dobro ćete učiniti svom organizmu ako budete izbegavali meso i poslastice. Ako pak budete hteli da pojedete nešto između obroka - mada se tipičnim Lavovima to dešava vrlo retko, jer oni više vole da se koncentrišu na mali broj obilnih obroka, uzmite samo jedan voćni jogurt ili voće.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: Pre svega to je lipa koju možete koristiti kao čaj. Zatim, tu je trska od koje takođe možete praviti čaj za opuštanje živaca.
VAŠE VOĆE: To je ananas koji treba da jedete svež, a ne da pijete sirup ili kompot od njega. U toku dana - na počektu neke faze Meseca, jedite samo ananas.

Detaljan opis horoskopskog znaka Devica    HOROSKOP ZA DEVICE (23.8. - 22.9.)VIRGO

    Izbegavajte pića koja razdražuju, kao i kafu i kofenizirane čajeve. Smanjite količinu poslastica i pokušajte da jedete mnogo povrća.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: Zeleni anis od koga treba da napravite napitak, tako što ćete staviti jednu kašičicu anisa da stoji dva minuta u vodi koja vri, a zatim ostaviti da odstoji desetak minuta. Od listova artičoke napravite čaj koji ćete piti pre obroka.
VAŠE VOĆE: To je smokva koja je vrlo hranljiva i bogata vitaminima. U danima kada započinju lunarne faze jedite i do kilogram smokava, koje ćete, naravno, rasporediti na više obroka.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga  
HOROSKOP ZA VAGE (23.9. - 22.10.) LIBRA

     Vage moraju povremeno da drže dijete za mršavljenje ili za okrepljenje, u zavisnosti od situacije. Iako je Vaga znak ravnoteže, ona teško uspeva da postigne ravnotežu za stolom.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: To su naročito zelena liska i kukuruz, a odlični su i čajevi od crnog sleza.
VAŠE VOĆE: To je borovnica. Probajte da jedete samo zrna borovnice u toku jednog ili dva dana na početku lunarne faze. One imaju antiseptičko dejstvo i bore se uspešno protiv upale grla.

Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija   ŠKORPIJA (23.10. - 22.11.) SCORPIO

    Ono što nikako ne valja kod Škorpija, to je preterivanje. Morate naučiti da se kontrolištete, bez preterivanja za srolom i izbegavaći čak i izvesne lične dijete koje sami sebi određujete i koje vas mogu iscrpsti.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: To su peršun od kojeg možete praviti čaj i rabarbara iz koje se cedi sok koji se zatim pije zaslađen medom, obično pola šoljice dnevno i lipa od koje pravite čaj.
VAŠE VOĆE: To je grožđe koje potpomaže odstranjivanju toksina, a bogato je šećerom i mineralima. Jedite isključivo grožđe u toku jednog ili dva dana tokom početka lunarne faze, smršaćete i uspećete da očistite organizam od toksina.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac   STRELAC (23.11. - 21.12.) SAGITARIUS

    Da biste se uvek osećali u formi, trebalo bi da se mnogo bavite sportom, da puno pešačite i da pijete ujutro, na prazan stomak, jednu čašu prirodne mineralne vode - ne hladne.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: To je gorčika. Od pet grama gorčike na jednu šolju, napravite čaj koji ćete piti pre jela. Lekoviti napitak možete da napravite i ako pomešate jednake delove korena čička i koprive. On potpomaže regeneraciju kose, a dobar je i za negu masne kose.
VAŠE VOĆE: To je grejpfrut. Pijte njegov sok pre svakog jela i ujutro na prazan stomak. Deluje dezintoksirajuće i aktivira varenje.

Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac   
JARAC (22.1. - 20.1.) CAPRICORNUS


     Vama odgovaraju mlečni proizvodi, jogurt i jaja. Čuvajte se mesa i svega onoga što može da izazove kiselinu. Nemojte zaboraviti da sve goji, naravno u zavisnosti od količine koja se uzima. Bolje je pojesti jedan mali sladoled, ako vam se jede, nego tri grama sira.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: Peršun, koji se stavlja u salate od svežeg povrća ili od koga se pravi čaj. Takođe, tu je žalfija od koje se pravi čaj, a koja može da se stavi i u kadu sa vodom, da bi se dobila jedna okrepljujuća i u isto vreme smirujuća kupka.
VAŠE VOĆE: To je dinja, koju trebate jesti u velikim količinama, a koja je jako bogata vitaminom A, moćnim regeneratorom ćelija.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija   VODOLIJA (21.1. - 19.2.) AQUARIUS

    Skloni ste oticanju više nego gojaznosti, zato izbegavajte da dugo budete na nogama. Nemojte nositi ni uzane cipele, a ni cipele sa visokom petom, a pokušajte da pijete mnogo vode nezavisno od obroka.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: To su majčina dušica koja deluje dezinfekcijski, a ujedno i kao stimulator lučenja žlezda i lovor. Od lovora se može napraviti čaj, gde se tri lista stave u šolju kipuće vode da se kuvaju tri minuta i koji je odličan protiv nesanice.
VAŠE VOĆE: To je šljiva koja stimuliše nervni sistem, daje energiju, bori se protiv premorenosti, anemije i zatvora creva.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe   RIBE (20.2. - 20.3.) PISCES

    Čest problem kod Riba može biti loša apsorpcija hrane. Savetuje vam se da jedete malo ali češće i da uzimate zaista raznovrsnu hranu koja neće isključivati ni jednu namirnicu.
TRAVE KOJE VAM ODGOVARAJU: To su gorčika - pet grama na jednu šolju za pripremanje čaja i matičnjak koji se kao čaj uzima i izuzetno pozitivno deluje na vaše nerve koji znaju biti vaša loša tačka. 
VAŠE VOĆE: To je jagoda, koju treba jesti u toku jednog dana svake nedelje, isključujući svu ostalu hranu. Dijetu koja obuhvata samo jagode treba držati u na početku punog Meseca ili u toku poslednje četvrti.

Mesečeve Mene -




Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana