Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Dijeta Po Horoskopu

   Na formiranje ukusa svakog zodijačkog znaka utiču genetika, sredina u kojoj smo rasli i planete. Neke namirnice prijaju nam više od drugih, jer ih naše telo "prepoznaje" kao dobre za naše zdravlje.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    Svakom zodijačkom znaku odgovara određena vrsta hrane, a ukoliko vam neki od sledećih načina ishrane ne odgovara, izaberite onaj koji odgovara vašem podznaku. Ova astro dijeta poštuje individualne potrebe svakog znaka, a biće vam potrebno samo malo strpljenja i upornosti da liniju doterate do savršenstva.
    Svaki organizam priča je za sebe, pa dijeta koja nekom odgovara ne mora da odgovara i vama. Osim odgovarajuće ishrane, vatrenim znacima (Ovnu, Lavu i Strelcu) preporučuje se i što više fizičke aktivnosti kako bi telo održali u formi. Vazdušni znaci (Blizanci, Vaga i Vodolija) često su nervozni jer ne mogu sve da postignu u isto vreme, pa zbog toga bi trebalo više da se odmaraju. Zemljani znaci (Bik, Devica i Jarac) obično imaju usporen metabolizam, ali su zato veoma izdržljivi. Vodeni znaci (Rak, Škorpija i Ribe) podložni su promenama i raspoloženja i metabolizma, pa ništa ne bi trebalo da zadržavaju u sebi.

Detaljan opis horoskopskog znaka OvanHOROSKOP ZA OVNOVE - krompir dijeta
 
Vašim znakom upravlja Mars, planeta akcije i energičnosti, zbog čega ste nestrpljivi i impulsivni, pa najviše volite jela koja mogu da se spreme na brzinu.
    Međutim, vaša mana je što volite i da jedete na brzinu, jer ste u večitoj trci s vremenom i stalno negde žurite da slučajno nešto ne propustite. Zbog toga često pretrpate želudac i nemate pravi osećaj količine hrane koju ste pojeli, a koja je obično veća nego što mislite. Za vas je idealna krompir dijeta koja rasterećuje želudac, a telu daje dovoljnu količinu minerala. Krompir je povrće koje ne goji, a zdrav je jer jača imunitet organizma. Ukoliko jednom nedeljno držite krompir dijetu, izgubićete masne naslage.
    Za doručak, ručak i večeru uvek bi trebalo da pojedete po jedan veliki kuvani krompir. Takođe, orijentišite se na laganu, kuvanu hranu, a izbegavajte tešku i masnu. Ako niste probali vegetarijansku hranu, obavezno je probajte, ali, najvažnije je da jedete polako.

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik   HOROSKOP ZA BIKOVE - samo voće i povrće

Vi ste najveći gurman Zodijaka, volite da uživate u svemu, pa i u jelu i piću. Jednostavna domaća hrana nije vam previše interesantna, privlače vas samo odabrani i neobični zalogaji. Zato često 'kuburite' s viškom kilograma, naročito tokom praznika kada ne možete da odolite bogatoj trpezi. Usporeni ste i prilično ležerni, a možete imati problema sa zadržavanjem vode u telu. Pre svega, morate da se oslobodite tog viška tečnosti, što nije tako teško, pa takoreći "preko noći" možete da izgubite i do pet kilograma. Tajna je u dvonedeljnom konzumiranju svežeg voća i povrća koje sadrži mnogo tečnosti, šargarepe, ananasa, lubenice, grejpfruta i koje možete da jedete u neograničenim količinama. Što se tiče soli, na nju zaboravite jer je ona za vas najveća opasnost, zato što vezuje vodu u organizmu. Takođe, izbegavajte grickalice, kreker, čips i kikiriki, a ukoliko baš nešto morate da žvaćete dok gledate TV, neka to budu kajsije, banane, grožđe... 

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci HOROSKOP ZA BLIZANCE - egzotična dijeta

  Egzotika i sve što na nju miriše pravi je raj za predstavnike vašeg fleksibilnog, okretnog znaka kojima upravlja radoznali, hitri Merkur, planeta koja simbolizuje putovanja kao i susrete sa novim licima, ali i novim kuhinjama.
    Hrana koja može da probudi vaša čula, mora da obiluje neobičnim začinima i tropskim voćem, papajom, ananasom, mangom, kokosom, avokadom. S obzirom na to da vam se masne naslage najčešće lepe na bokovima, dah egzotike može da reši taj vaš problem.
    Egzotično voće sadrži hranljive materije, minerale i vitamine koje bi vaše telo trebalo svakodnevno da apsorbuje, i to pravilno raspoređene. Za svaki od tri obroka možete da pojedete i do dva kilograma tropskog voća. Svakako izbegavajte dodavanje šećera da biste sprečili neželjene efekte. Azijska kuhinja bogata je egzotičnim jelima koja su najčešće nemasna i lako svarljiva. Zato, uzmite u ruke neki egzotični kuvar i vašim mukama s viškom kilograma došao je kraj.

Detaljan opis horoskopskog znaka Rak  HOROSKOP ZA RAKOVE - dijeta na bazi krompira

Predstavnicima vašeg senzibilnog vodenog znaka upravlja Mesec, simbol promena i osećanja, zbog čega je i vaše raspoloženje vrlo promenljivo, pa ili cvrkućete kao neka vesela ptičica ili ste prilično namrgođeni, a takvi ste i u kuhinji. Jela koja spremate nikada nemaju isti ukus, jer vi uvek morate da dodate nešto svoje, bez obzira što se to nekom vašem gostu ne bi dopalo. Volite da koristite razne začine, dodatke i pikanterije koji predstavljaju opasnost za vašu liniju. Ukoliko u ishranu uvrstite bareni krompir, možete da izgubite nekoliko kilograma nedeljno, jer određeni sastojci krompira ubrzavaju proces varenja. Osim toga, baren krompir je lagan za želudac i može brzo da vas zasititi. Uz njega možete da pripremite i razne vrste salata i grilovanog povrća. Najvažnije je da izbegavate jake začine, a ukoliko vas u međuvremenu uhvati napad gladi, grickajte šargarepu kako ne biste dobili suvišne kilograme.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav HOROSKOP ZA LAVA - vikend dijeta

   Vaš vladalac je Sunce, simbol vitalnosti i svega što je vrhunsko, pa predstavnici vašeg znaka umeju da uživaju u svakom trenutku života.
    Međutim, da biste u potpunosti mogli da uživate u raznoraznim đakonijama i specijalitetima potrebno vam je i savršenstvo na stolu. Mora da vam odgovara ne samo hrana, već i dekoracija. S obzirom da ste skloni "brzoj" hrani, često imate problema sa kilogramima.
    A, pošto ste sladokusac, dobro je da povremeno, kada osetite da se širite u bokovima, probate neku laganu vikend dijetu. Razne salate od svežeg povrća u kombinaciji sa ribom ili integralnim pirinčem, sa malo maslinovog ulja, limunovog soka, paradajza i minimumom soli dobro će vam doći da operete "grehe" od preterivanja za trpezom. Najvažnije je da izbegavate slatkiše, odnosno čokoladu i kremaste kolače. Ukoliko između obroka osetite napade gladi, ne mučite se već pojedite malu jabuku ili očišćenu šargarepu ili krastavac.

Detaljan opis horoskopskog znaka Devica   HOROSKOP ZA DEVICE - dijeta na bazi sirove hrane

    Iako ste vrlo disciplinovani, ne možete da odolite ukusnim zalogajima, zbog čega možete da imate problema sa kilogramima. Iz jelovnika u restoranu obično volite da izaberete nešto ekstravagantno i ekskluzivno. Spremanje hrane ide vam od ruke, ali vam je važno da za vreme jela uživate i u lepom ambijentu. Kako volite da se bavite sportom i rekreacijom, uspevate da relativno lako eliminišete suvišne naslage, jer vašim zemljanim fleksibilnim znakom upravlja Merkur, planeta komunikacija i informacija pa ste uvek pravovremeno obašteni o novim režimima ishrane. Da biste pročistili organizam dobro je da povremeno sprovedete dvodnevnu ili trodnevnu dijetu sirovom hranom koja se sastoji od svežeg voća i povrća i svežeg belog sira. Da biste probudili lenja creva, vašu slabu tačku, prepuručljivo je da jedanput dnevno pijete čaj od nane ili kamilice. Koliko su ovi napici delotvorni primetićete već posle nekoliko dana.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga 
HOROSKOP ZA VAGE - vital dijeta

     Pod uticajem ste Venere, planete harmonije, uživanja i lepote, zbog čega su predstavnici vašeg znaka velike estete u svemu, pa i u ishrani. Posebno vas privlače neobična i maštovito pripremljena jela koja na vašoj trpezi moraju da izgledaju vrlo lepo, jer, u suprotnom, gubite apetit. Za vašu vitalnost važno je da više puta dnevno jedete male količine hrane i, naravno, ako već ne možete da ih se odreknete, barem izbegavate testa i slatkiše.
    Zato je za vas idealna vital dijeta koja se sastoji od pilećeg i ćurećeg belog mesa i bele ribe sa roštilja, sa mnogo raznovrsnog, blago začinjenog povrća i salate. Odgovara vam i kineska kuhinja. Ukoliko kasno uveče osetite glad, napravite salatu od paradajza sa malo luka i ulja koju možete začiniti i sa vrlo malo soli. Za vas važi pravilo da uz dobro 'iće' ide i dobro piće koje je, na žalost, često kalorično. Preporučuje vam se sok od sveže ceđenog voća, čaj ili neki napitak od svežeg povrća.

Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija   HOROSKOP ZA ŠKORPIJE - čorbice, riba i paprika

Volite sve što miriše na more, ali i na "brzu hranu". Vašim znakom upravlja Mars, planeta koja simbolizuju žestinu, pa su predstavnici vašeg znaka ljubitelji žestokog ukusa, uživate u kaloričnim i začinjenim jelima, zbog čega često imate problema sa viškom kilograma. Pod uticajem vašeg vladaoca, Plutona, strastveni ste i neobuzdani, pa teško odolevate ukusnoj hrani. Međutim, trebalo bi da budete spremni da podnesete malu žrtvu u korist sopstvenog zdravlja i lepog izgleda. Kada primetite da su vam se bokovi i noge zaoblili, isprobajte tokom vikenda ovu vrlo jednostavnu i praktičnu dijetu. Za predstavnike vašeg znaka ona se sastoji od raznih čorbica od povrća i ribe, što vam može pomoći da pročistite i rasteretite organizam. S obzirom na to da volite gurmanluke, uz svako začinjenije jelo uzmite i malo paprike koja težu hranu čini svarljivijom. Umesto pečenja češće jedite bareno juneće meso u kombinaciji sa sveže rendanim renom.

Detaljan opis horoskopskog znaka StrelacHOROSKOP ZA STRELCA - minus dijeta

     Vi ste neko ko zaista ume da uživa u svemu, a naročito u hrani. Ljubav vam ide kroz želudac, pa vas u svakoj situaciji mogu i bukvalno kupiti nekom dobrom "klopom", naročito italijanskom kao i specijalitetima nekih egzotičnih kuhinja.
    Veliki ste ljubitelj špageta i dok ih pripremate volite da eksperimentišete, naročito sa ljutim i pikantnim začinima, što baš i nije za svačiji želudac. Zbog toga je za vas idealna minus dijeta koja traje pet dana, a drži se jednom mesečno ili ređe, u zavisnosti od vaše potrebe.
    Minus dijeta sastoji se od tvrdo kuvanih jaja, salate, barenog povrća bez ulja i začina, na primer, tikvica, brokolija, karfiola. Osim italijanske, preporučuje vam se i kineska kuhinja koja nudi bogat izbor laganih, a ipak vrlo ukusnih jela. A kako vi volite razne italijanske đakonije, imate dosta sreće, jer nećete biti lišeni vaših omiljenih specijaliteta koji ne goje. Ješćete ono što volite i imaćete vitak stas.

Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac HOROSKOP ZA JARCA - raznovrsna dijeta

    Predstavnici vašeg znaka su pod uticajem Saturna, vašeg vladaoca, zbog čega je vaš tradicionalni duh prisutan u svemu, pa i u ishrani, a najdraža su vam jednostavna, domaća jela. S obzirom na to da u tradicionalnoj kuhinji ima dosta masnih jela, a pored toga volite i da grickate između obroka, često vam se višak kilograma lepi na bokovima i stomaku. Uglavnom se hranite jednolično, što za vaš organizam naravno nije dobro, pa vam se zbog toga preporučuje što raznovrsnija ishrana. Dijeta pomoću koje biste mogli da doterate svoju liniju, trebalo bi da se sastoji od raznovrsnih ali jednostavnih jela kao što su, na primer, barena teletina, piletina, ćuretina, rostbif, paradajz, krastavac, patlidžan, paprika. Takođe, konzumirajte što više raznog voća, posebno onog koje sadrži više tečnosti kao što su lubenica, dinja, grepfrut, ananas... Znači, za vas važi pravilo što manje grickalica, a što više namirnica iz ove raznovrsne dijete.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija HOROSKOP ZA VODOLIJE - dijeta na bazi limunovog soka

     Vi ste ljubitelj novina u svemu, pa i u jelu, zbog čega je sve strano za vas obično bolje od domaćeg, jer ima ukus novog. Ipak, prilikom pripreme hrane ne volite da gubite mnogo vremena, a ni dragocenu energiju. Zbog toga kod vas mogu da prođu samo jela koja se pripremaju brzo i jednostavno. Dijeta na bazi limunovog soka izvanredna je za vas, jer snabdeva organizam potrebnim vitaminima i mineralima, a istovremeno vas snabdeva i potrebnom energijom.
    Ova dijeta primenjuje se tri dana, šest puta dnevno. Napitak od limunovog soka priprema se tako što se tri velike kašike sveže isceđenog limuna pomešaju sa dve kašike sirupa od javorovog cveta koji možete da kupite u biljnoj apoteci. U to sipajte još pola litre mineralne vode i pijte polako, gutljaj po gutljaj. I koliko god da vam je teško, ta tri dana nemojte ništa stavljati u želudac. Osim toga, prijaće vam i sok od celera, koji će smanjiti vašu nervozu i stres.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe HOROSKOP ZA RIBE - morska dijeta

    Vi ste ljubitelj morske kuhinje začinjene pikantnim, egzotičnim i kaloričnim sastojcima. Vašim vodenim fleksibilnim znakom upravljaju Neptun i Jupiter, planete koje između ostalog simbolizuju zavisnost od hrane i sklonost gojenju. Kilograme lako dobijate a teško gubite, pa vam se uz ovu dijetu preporučuje i redovna fizička aktivnost, bilo da se bavite nekim sportom, rekreirate ili šetate bržim hodom. Ako ste u mogućnosti, šetajte pored reke ili neke druge vode. Ipak, najbolji rezultati kod predstavnika vašeg znaka postižu se pomoću morske dijete koja uključuje sve vrste riba, kao i riblju čorbu uz malo soli i vrlo malo luka, peršuna i maslinovog ulja. Pre svega, preporučuje se kuvana riba. Osim toga, trebalo bi da da unosite i što više tečnosti, a najvažnije je da se naviknete da pre svakog obroka popijete, ako ne više, onda barem veliku čašu vode. Vaš želudac neće biti sasvim prazan pre jela, pa se na taj način nećete ni prejesti.   Izvor: Treće Oko



Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana