Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Svetla i Mračna Strana

   Dve Strane Medalje Horoskopskih Znakova. Koja je vaša?

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan
HOROSKOP ZA OVNA - ARIES
   Ponos i oholost u prvom znaku Zodijaka pronalaze plodan teren. Sudelovati u nečemu za njih uvek znači biti prvi – prvi na cilju, prva klasa, prva liga... Skromnost im je nepoznata reč.
    Osim toga, posesivni su, ali na neki način i darežljivi. Šta sve ne bi napravili da budu u središtu pažnje. No u nečem se ipak drže bolje od drugih. Zavide jedino nadmoćnijima. Budući su podložni nagonima, vrlo su osvetoljubivi, a da bi izbegli osećaj gubitka, druže se s ljudima koji nisu pretnja njihovoj poziciji. Svoju brzinu pokazuju i kod jela. Nedostatak zanimanja za jelo svrstava ih u osobe koje ne pridaju važnost tome što se jede i obroke konzumiraju na brzaka. Obožavaju ‘švedski sto’ gde mogu degustirati sve što žele i brzo menjati ukuse. Vođeni Marsom, bogom rata, lako ih je razbesniti. Imaju agresivnu i silovitu dušu, ali na sreću bes se kod njih ne zadržava dugo. Zato im je lenjost nepoznata, jer ionako imaju višak energije.

Detaljan opis horoskopskog znaka BikHOROSKOP ZA BIKA - TAURUS

   Bikove ne krasi samo ponos i oholost. Vrlo su ambiciozni i ne žele da ih se uspoređuje s bilo kime. Hvale se svojim materijalnim dobrima pa i uspesima svoje dece. Za njih se ne može reći da su škrti. Samo su oprezni kad se radi o darivanju drugih, ali su velikodušni kad se radi o porodici ili vlastitim potrebama. Pod uticajem Venere bezrezervno uživaju u svim vrstama životnih zadovoljstva, počevši od ljubavi. Njihove je osećaje lako razbuditi, požudni su, strastveni, romantični, ali i ljubomorni i netolerantni. Zavidni su dobrostojećim porodicama i to ih potiče da se zaokupe poslom kako ne bi izgubili kontakt s luksuznim životom. Vole i zadovoljstva koja im pruža bogat sto, a povremenom proždrljivošću mogu kompenzovati unutrašnja ili druga zadovoljstva. Što se tiče besa, opskrbljeni su velikim kapacitetom podnošljivosti i dugo mogu ćutati, no kad eksplodiraju onda je bolje da ste od njih što dalje. Budući da su ljubitelji udobnosti i tišine, lako se ulenje i pravi su uzor pasivne izdržljivosti. I zamislite, znaju kako ne radeći ništa steći sva dobra.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci  
 HOROSKOP ZA BLIZANCE (22.5.- 21.6.) GEMINI


   Oholost nije uobičajena za Blizance. Majstori su maske, pa će se pred drugima prikazati kakvima žele u određenoj situaciji. Uživaju u trošenju novca, luksuzu i ekstravagantnim putovanjima, pa se za njih ne može reći da su škrti.
    Osim kada su u pitanju osećaji, jer se boje čvrstog vezivanja. Prava požuda za njih je nepoznati greh. Smatraju da je u redu osvajati i ‘zadiviti’ plen i da je to samo deo igre, s obzirom da čežnju i strast ne poznaju dobro. Previše su bistri i pronicljivi da bi bili zavidni. Ipak, u trenucima sukoba osećaju se žrtvom onih koji su srećniji. Igraju se, seju neslogu među kolegama, ogovaranje ih zabavlja, a zavide jedino onima koji znaju čuvati tajnu. Nisu proždrljivi i jelo im uopšte nije važno. Svoju dušu radije hrane kroz hobije i druge aktivnosti. Nisu kolerični, ali su prilično nervozni i razdražljivi. Rezultat svega je bes i beskoristan gubitak energije. Ne podnose mnogo obaveza, inate se i postaju lenji ako ih se prisiljava da učine nešto protiv svoje volje.

Detaljan opis horoskopskog znaka RakHOROSKOP ZA RAKOVE - CANCER

   Rak je najosetljiviji znak zodijaka. Nisu oholi, ali se ponekad tako drže da ostave utisak neranjivog. Paze na šta troše novac iako nisu škrti. Ne daju se nagovoriti na uzaludno trošenje i vrlo su razumni kod kupovine. Ispod njihove romantične fasade krije se uzvišena privlačnost. Budući da su stidljivi, ne pokazuju svoju pravu narav barem ne do trena potpunog sticanja poverenja u partnera. I polako postaju požudni… Zavide obično neosetljivim osobama jer misle da one manje pate. Zapravo, zavide onima koji se hvataju u koštac sa životom i bore za svoju budućnost. I onima koji su imali dobru porodicu, koja ih je maksimalno štitila. Životna razočaranja nastoje nadoknaditi vrlo ukusnim jelima što nekad graniči s proždrljivošću. Obožavaju slatko i jela sa šlagom. Kada se osećaju zapostavljenima, nevoljenima i neshvaćenima, razljute se, naglo promene raspoloženje pa postaju agresivni i besni. Iznad svega ih ljuti kad neko omalovažava njihovu porodicu, poreklo ili domovinu. Iako imaju mogućnosti za društveni uspeh, radije ostaju dugo skriveni u senci i sanjare otvorenih očiju. Jer su pomalo lenji za prve redove i borbu.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav
HOROSKOP ZA LAVA - LEO
   Oholost ih može zaslepiti. Budući da veruju da su najbolji, uvek očekuju da im se drugi klanjaju. Nepotrebno je reći da su u tome iznimno uspešni. Taština i uobraženost njihove su osobine.
    Imuni su na škrtost. Ne poznaju štednju i kupuju sve što požele. Vole zadiviti osobe koje ih okružuju skupocenim poklonima. I u krevetu misle da su najbolji. Lavica želi da joj se svi udvaraju, a Lav želi harem koji će brinuti o njegovim potrebama. Izuzetno su požudni. Ljubomorni su jedino na predmete i materijalna dobra koja poseduje neko ko ih nije zaslužio. Obožavaju pripremanje gozbi, nepogrešivi su u odabiru tanjura, čaša i dekoracija. Obožavaju ukusna jela i sortna vina i – naravno da su proždrljivi. Kada im se suprotstavlja, postaju nemogući i netolerantni. Zapravo su tirani i imaju potrebu za žrtvama pa im ni bes nije nepoznat. U Danteovom krugu lenjost je samo prolazna. Dugo mogu biti nepokretni i usmereni na svoje potrebe. Nije li to istinska lenjost?

Detaljan opis horoskopskog znaka DevicaHOROSKOP ZA DEVICE - VIRGO

   Device su previše nesigurne da bi bile ohole. Ali se tako drže da bi zavarale drugu stranu. Pate od kompleksa manje vrednosti i često se boje da nisu dorasle određenoj situaciji. Pažljive su u trošenju, a kad kažu da će nešto kupiti, pre toga obiđu velik broj dućana i analiziraju svaki detalj. Škrte su prema drugima, malo popustljivije same sa sobom. Strast im je potpuna nepoznanica pa nisu požudne. Informirane su o svim tehnikama bludnosti i rado eksperimentišu pre ulaska u neku ljubavnu akciju. Zavidne su na hrabrost, lepoti i bogatstvu drugih. Pažljive su u odabiru jela i biraju zdravu hranu na bazi žitarica. Vrlo su pedantne, paze na higijenu i opšti utisak koji ostavljaju, pa si ne mogu dopustiti proždrljivost. Zahvaljujući dugo vežbanoj samokontroli retko gube mirnoću. Kada se uznemire, ne urlaju, već se koriste ironijom znajući da reči pogađaju više od gesta. Tako ispoljavaju svoj bes. Poseduju zavidan smisao za odgovornost, hiperaktivne su i uvek se boje da nešto nisu učinile dovoljno dobro. Kad se osećaju usamljeno i napušteno, postaju mentalno lenje.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga
HOROSKOP ZA VAGE - LIBRA
   Ohole su i prepotentne, ali sa stilom. Venera im daje smisao za nijansiranje, a ohole postaju samo kad sude ‘okrivljenima’. Rado troše velike svote novca kako bi se okružile lepim stvarima.
    Budući da su tašte, kupuju samo profinjeno, kao što su i one same. Štede samo kad se boje gubitka ravnoteže. U erotici su vrlo profinjene i estete. Aristokrati u krevetu, nakon udvaranja prepuštaju se fantazijama i ne ustručavaju se prepustiti slojevitim igrama u zadovoljstvu. Zapravo ne zavide drugima koji su uspeli pronaći stabilnost i žive u skladu sa sobom. Ako su srećne, ne osećaju ljubomoru prema drugim sretnicima, ali ako su same, postaju ljubomorne. Obožavaju delikatese, obožavaju kuvati i zaista znaju prezentovati razna jela na vrlo profinjen način. No nikako nisu proždrljive. Bes ih spopadne na nepravde koje se događaju njima i drugima. Iritira ih nemogućnost ostvarenja nekih želja. Kad spoznaju da su prevarene u ljubavi, gube kontrolu. Najteže im je doneti odluke, jer to znači nekoga ili nešto isključiti, pa zato dugo razmišljaju… Ove karakteristike proizlaze iz sklonosti za udobnim životom i isprepletene su s dozom lenjosti.

Detaljan opis horoskopskog znaka ŠkorpijaHOROSKOP ZA ŠKORPIJE - SCORPIO

   Ponosni su do neverojatnih granica, sposobni za dugotrajno ćutanje, a već idući trenutak pokazuju neprimerenu agresivnost. Očekivati njihovu predaju je iluzorno, arogantni su, oholi, perfidni i znaju u potpunosti uništiti protivnika. Nisu među najširokogrudnijim astrološkim znakovima, jer daju da bi primili, iako nisu škrti. Što se tiče požude, spadaju u najneobuzdaniji znak, najljubomorniji i najposesivniji. Poznaju sve tajne erosa i prepuštaju se intimi sa strašću bez granica. Zavist ih opseda kada neko drugi ima moć i kad je nezasluženo bogat. Prema hrani imaju potpuno nerazumljiv odnos. Ekstremi su pa ih prati faza proždrljivosti ili pak potpune apstinencije od hrane. Kad jedu napolju, draže su im male kafane. Razdražljivi su i u stanju su prirediti scenu onima koji im se suprotstave. Kada su besni, postaju agresivni i skloni fizičkom obračunu. Spavaju malo i imaju unutrašnju snagu za nadvladavanje teških problema. Radoholičari su i ne gube vreme. Malo lenjosti ponekad priušte ujutro, no tokom dana to nadoknade.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac
HOROSKOP ZA STRELCA - SAGITARIUS
   Njihovo je glavno obeležje samouverenost, a neki to doživljavaju kao oholost. Više vole zapovedati nego slušati. Škrtost?
    Ne znaju šta je to zato što žele uživati u svim životnim zadovoljstvima, tim pre što njima vlada Jupiter koji im daje odlike širokogrudnih altruista. Nisu štedljivi, ali ako ostanu bez novca postaju nesrećni. Više od samog bluda vole osvajanja. Obožavaju fascinirati žrtvu, vatreni su, nagli, ne poznaju profinjenost u erotici, i na kraju – požudni. Previše su širokogrudni i sigurni u sebe da bi bili zavidni. Bez obzira što vole pobeđivati u sportu i životu, osete malu zavist kad netko uzastopno pobeđuje. Pohlepni su i skloni velikim količinama jela, a poluprazan frižider baca ih u očaj. Vole novosti u gastronomiji, od tradicionalne do egzotične kuhinje. Ne poznaju zlovolju i njihov je bes kratkog veka. Nepopravljivi su idealisti i pate kad se neko od njihovih prijatelja okoristi njihovom iskrenošću.


Detaljan opis horoskopskog znaka JaracHOROSKOP ZA JARCA - CAPRICORNUS

   Uobraženi su, ambiciozni, vole zapovedati i iz ponosa i oholosti ne prihvaćaju kompromise. Ipak, znaju sakriti svoj tiranski karakter znalačkim vladanjem samim sobom. Vrlo su pažljivi kod trošenja i škrti da bi dali nešto drugima, jer ih vide kao moguće suparnike. Budući da su hladni i suzdržani, mogu biti samo uvrnuti ljubavnici. Ulaze ravno u središte bludnosti. Ponekad ipak više vole pun stol nego pun krevet premda nisu proždrljivi. Imaju umeren ukus i preferiraju tradicionalnu kuhinju. Mars, bog rata, u je znaku Jarca našao svoj maksimum. Iako se mogu kontrolisati, nekad znaju biti eksplozivni i pokazati nezaustavljiv bes. Neslućene su snage njihove okrutnosti. Zbog goleme ambicije i zauzetošću na profesionalnom planu nesposobni su za lenčarenje, no ponekad se ipak čini da su lenji. Recimo, kad treba pokazati emocije, ali što se ljubavnog odnosa tiče on može trajati satima.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija
HOROSKOP ZA VODOLIJE - AQUARIUS
   Svaka Vodolija ima neko životno područje u kojem misli da je poseban i najbolji. To može biti neka banalnost, ali njima je značajna.
    Potpuno se preobraze kad brane svoje ideje. Zapravo su intelektualni snobovi, ne taktiziraju i često su oholi. Mudri su i oprezni u trošenju, ali velikodušni prema prijateljima kojima uvek izlaze u susret. Vole trošiti novac i nisu škrti. Skloni su gresima u raznim erotskim varijantama, mučeći voljene svojom maštom koja je drugima nezamisliva. Požuda se manifestira u sado-mazo stilu uz sveće koje potiču atmosferu bluda. Teško ih je zamisliti zavidnima jer su uistinu sretni kad neko uspeva u onom što želi. Pohlepa i proždrljivost za njih je apstraktan pojam. Zadivljeni su egzotičnom kuhinjom koju žele iskusiti u zemlji porekla. Nisu imuni na lenjost. Ipak najčešće uspevaju pobediti tromost te su tada spremni na velike aktivnosti.


Detaljan opis horoskopskog znaka RibeHOROSKOP ZA RIBE - PISCES

   Ribe su preosetljive i uronjene u svoj svet snova, streme duhovnim kvalitetama, a ohole po tome što se drže iznad materijalnih stvari. Njihova ih osetljivost navodi da navuku masku arogancije. Nisu škrte, a prema sebi su i više nego rasipne. Njihova se bludnost očituje u velikom stilu jer tu je Venera izuzetno naglašena. Strastvene su, maštovite i uz malo mazohizma, u trenucima ekstaze partnera dovode do vrhunca. Požuda im je u krvi. Što se tiče zavisti, zavide onima koji ne gube vreme da postignu u životu ono što žele. Jelo im je istinska strast. Za stolom nadoknade sve patnje svog života i gutaju sve što im dođe pod ruku. Vole jela s afrodizijačkim delovanjem. Nisu osvajači i ne poznaju agresivnost ni hrabrost u napadačkom smislu. No brane se gotovo histeričnim besom. Lenje su i pasivne kao ni jedno živo biće na zemlji. Obaveze nastoje prebaciti na druge i beskrajno uživaju u dokolici.Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Mesec i Njegove Mene
Testirajte Reflekse