Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Saturn u Horoskopu

   Saturn, hladan, ali konkretan, uslovljava ljudsku sposobnost žrtvovanja i odricanja, što su neophodne osobine za svakoga ko želi da postigne pravi napredak svoje ličnosti.

Osmeh gore Osmeh na lice:  

    Kada je žrtvovanje u pitanju uvek postoji tračak nedoumice koji nas tera na razmišljanje, da li je žrtva doista potrebna i koliko ćemo, žrtvujući se, sebi naneti zla, a koliko dobra. Naravno, u svemu tome nije lako pronaći pravu meru, a kada se jednom u tome i uspe, to ne znači da u jednoj drugoj situaciji nećemo pogrešiti, jer, to se ne može naučiti.
   U potrazi za idealnom ravnotežom odlučivanja, barem kada je u pitanju razvojni životni put čoveka, astrologija može pomoći tako što će nam osvetliti neke određene aspekte ovog problema. Saturn vlada mudrošću, starošću, koncentracijom i uzdržanošću. On simbolizuje racionalnost i sposobnost odvajanja, razilaženje od drugih osoba ili stvari. Saturn je takođe planeta konkretnosti, gospodar vremena, koji svojim ritmovima određuje vrlo bitne momente u svačijem životu.
    Poslednja u nizu planeta koje se mogu videti golim okom, simbolizuje praktične granice, određena mesta u prirodi na koja čovek treba da obrati pažnju. On naznačuje prepreke i odgovornost koji se ukrštaju u životnim tokovima ili nas upozorava šta je to čega se moramo odreći da bismo u delo sproveli neku konkretnu zamisao ili ideju. Harmoničan Saturn daje ozbiljne osobe sa moralom i osećajem dužnosti koje su veoma rezervisane i teže sporom uspehu, dok neharmoničan stvara škrte i hladne osobe koje su netolerantne i obično gube na kraju. Kada je reč o ljudskom telu, Saturn upravlja kožom, zubima, kostima i zglobovima.
    Treba napomenuti da Saturn u svakom znaku boravi malo više od dve godine i da je tako zaslužan za određene uticaje. Ovde dole pogledajte kakve aspekte nudi Saturn u zavisnosti od toga u kojem se znaku nalazi, ako i u kojoj se kući nalazi

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan  
    SATURN U OVNU    

    Hladna racionalnost Saturna ovde se sudara sa ovnovskom impulsivnošću, zbog čega se ova planeta u znaku Ovna nalazi u opadanju. Sposobnost izdržljivosti Ovnova je promenljiva - oni pokazuju kako izuzetnu izdržljivost, tako i iznenadnu neotpornost.
    Ne znaju uvek da se prilagode situaciji. Mir i staloženost koji su neophodni pri odlučivanju, često su kod Ovnova odsutni, što ih tera da reaguju naprasito. Za njih bi prestavljalo veliku žrtvu da koriste vreme i strpljenje u onim trenutcima kada su oni doista potrebni, jer Ovnovi više vole da sve završe po kratkom postupku i odlučno. Ovo su dosta hladne osobe. Veoma su istrajne sa dobrim osećajem dužnosti u sebi. Neharmoničan Saturn daje depresije i unutrašnje konflikte.

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik
   SATURN U BIKU


    Vi znate da se sa teškoćama suočite dobrom metodologijom koja podrazumeva odgovornost pre svega, a ako je potrebno lako ćete se odreći površnog i do detalja isplanirati način i svrhu vašeg žrtvovanja. Ponekad vas, međutim, za ruku uzme ekonomska sigurnost koja vas može naterati da se zatvorite u neki svoj unutrašnji svet. Budite oprezni da ne postanete zarobljenik svojih prekomernih materijalnih potreba. Morate naučiti da kontrolišete ono što posedujete i da vam materijalna dobra ne gospodare životom.
    Izuzetno teške ai veoma mirne i stabilne osobe. Osećaju snažnu potrebu za finansijskom sigurnošću i uvek polaze od činjeničnog stanja. Nisu baš preterano omiljeni.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci  
     SATURN U BLIZANCIMA

       U ovom znatiželjnom i pormenljivom znaku, spori i mudri Saturn teško postiže da bude poštovan, ali na kraju, ipak, svima može podariti velike doze koherentnosti i pomoći da kanališete svoje intelektualne moći prema konkretnoj ideji.
    Možete se ponekad i susresti sa ponekom poteškoćom u komunikaciji sa drugim osobama ili u nastojanju da nekome objasnite ono što ste zamislili. Imate veoma racionalan pristup svim problemima jer ste sistematični i logični. Pomalo ste frustrirani u odnosu na bližu okolinu. Imate sposobnost za učenje egzaktnih nauka i lako ih primenjujete na praktičnom planu.

Detaljan opis horoskopskog znaka Rak
   SATURN U RAKU

    U znaku Saturnovog egzila, odnosno u poziciji koja mu pruža najmanji otpor, Saturn može iskonstruisati neprelazne poteškoće, što vas može učiniti zatvorenim u sebe i neraspoloženim za bilo koji vid emotivne komunikacije koje ćete upravo zbog uticaja Saturna smatrati više nego infantilnim. Moći ćete da živite i uživate samo u uskom krugu porodice, okruženi svakodnevnim poslovima i zadacima koji su uistinu vrlo ograničeni. Imaćete tendencije da teško preživljavate i da prepatite svaki rastanak i odnose koji vladaju između porodice i društva uopšte. Rezonovaćete otprilike ovako: 'Moram da se odreknem svih mojih potreba zbog karijere ili da se žrtvujem u ime obaveza u porodici, da bih održao sreću svih svojih bližnjih'. Ovo će biti konstatacija ali i pitanje koje ćete sebi neprestano ponavljati.
    Veoma ste neosetljivi i obično nemate puno obzira prena drugima. Niste stvoreni za porodicu jer ne razumete ostale u dovoljnoj meri.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav
  SATURN U LAVU

     Vi često ne prihvatate žrtve i više volite da iskažete svoju impulsivnost nego da nešto nekome dajete bez naknade. Teško vam je da se odreknete ličnih ambicija i ciljeva koje morate postići po svaku cenu.
    Životne situacije, ipak, mogu vas primorati da malo preformulišete i izmenite svoj program i potrebe, a sve u ime tuđeg blagostanja. Vaša potreba da dobijete priznanje po svaku cenu tera vas na razne podvale ne bi li ostvarili svoj cilj. Previše ste oprezni, pa se vrlo teško opuštate.

Detaljan opis horoskopskog znaka Devica
    SATURN U DEVICI

    Inteligencija praktičnog tipa, što je karakteristika znaka Device, može se na čidesan način uklopiti u saturnovsku hladnu racionalnost, čime ćete biti u poziciji da na najbolji način iskoristite svoje mentalne sposobnosti. Potreba za disciplinom i radom čini vas potpuno pogodnom osobom za organizovanje bilo čega, i to pod maksimalnom pažnjom i odgovornošću. Vi težite da svoj smisao za žrtvu izrazite u malim stvarima koje čine život, u kojima ne dopuštate bilo kakvu improvizaciju. Znate da vrednujete i razlikujete svaku životnu situaciju, što vam pomaže da lako odlučite šta je za vas a šta ne.
    Sve što radite radite efikasno i veoma precizno bez obzira na uslove u kojima se nalazite. Praktični ste i vredni ali vas ne vole jer osim posla ne vidite ništa oko sebe.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga
   SATURN U VAGI

     Vaš smisao za žrtvovanje dolazi do izražaja prvenstveno onda kada u igru uđu kolektivni interesi ili društvena pravda. Ako je potrebno, znate da budete apsolutno nepodmitljivi, jer vam je više nego jasno da svaki izbor u sebi nosi i klicu odbijanja.
    Lojalnost u odnosu na vašeg partnera za vas ima veliki značaj - znate da budete tolerantni i ne nedostaje vam samokontrola. Sve ćete da upotrebite samo da biste održali ravnotežu i potrebni mir.
    Ovo su osobe sa visokim smislom odgovornosti prema zajednici. Veoma su pravični, pa bi bili odlični advokati i sudije ili državni službenici. Kasnije stupaju u brak i to sa veoma ozbiljnim osobama.

Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija  
  SATURN U ŠKORPIJI

    Slobodni protok vaših emocija naći će snažnu kočnicu u strogom Saturnu. Vaša sposobnost odvajanja ili razdvajanja od nekih iskustava koja su već odavno zaključena, što je tipično za Škorpije, u ovom slučaju može pružiti zapanjujuće rezultate.
    Ovo su nervozni i svadljivi ljudi. Veoma su siloviti i skloni dubokoj ljubavi ali i mržnji.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac
   SATURN U STRELCU

     Prisustvo planete racionalnosti pročišćava tendenciju ka optimizmu i ka infantilnom doživljavanju života. Saturn, takođe, naglašava filozofske i duhovne tendencije koje leže u ovom znaku, čime će olakšati studije ili proučavanja na rečenim poljima.
    Vaša sposobnost koncentracije vam omogućava jasne i sažete siskusije. Jako vas interesuje duhovno uzdizanje i ponosite se svojim intelektualnim sposobnostima. Imate veoma ozbiljan pristup ljudima, pa bi mogli biti dobar predavač.

Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac    SATURN U JARCU

    U svom mestu prebivališta, Saturn maksimalno izražava svoje potencijale, čime će vas na najbolji mogući način opskrbiti svojim klasičnim osobinama, kao što su: racionalnost, realnost, strogoća i nefleksibilnost. Pred situacijama koje su komlikovane, stavićete se sa svom svojom strogošću i ozbiljnošću, pokazaćete svoju disciplinovanost, savesnost i smisao za žrtvovanje, a sve u cilju da se izborite za ono što ste sebi zacrtali. Zbog svega ovoga, postoji velika opasnost da se zatamničite, odnosno da se osamite u svojoj privatnosti i u strogim nadzorima. Još veća je opasnost da ovakva samoća preraste u škrtost i u neosetljivost, kada su u pitanju odnosi prema drugima.
    Ovo su veoma ambiciozne osobe sa odličnim predispozicijama za politiku i nauku. Hladni i dostojanstveni sa puno takta vole da se bave suštinskim problemima. Pomalo im nedostaje senzitivnosti i mogu biti skloni preteranoj dominaciji.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija   
    SATURN U VODOLIJI

     Znate da se žrtvujete onoliko koliko je to potrebno i to u svrhu bolje budućnosti, odnosno, pod uslovom da postoji neki ostvarljivi ideal koji će biti dobar ne samo za vas nego i za društvo u celini.
    U tom slučaju, u stanju ste da podnesete sve poteškoće i da tolerišete ono što inače ne biste. Dakle, sve za opšte dobro. Ovo su vrlo demokratične osobe koje o sebi imaju visoko mišljenje. Ambiciozni i vredni, ljudima pristupaju odgovorno i odani su prijatelji.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe    
    SATURN U RIBAMA

    U ovom vodenom znaku, saturnovska strogost se ispoljava unošenjem želje za konkretizacijom svih vrsta nagona koji pokreću ljude. Pošto Ribe vladaju psihom, vi težite da izrazite strogost prema vama samima, tako što se podvrgavate jednoj bespoštednoj analizi koja u izvesnim slučajevima može da preraste u samobičevanje!
    To su osobe sa puno razumevanja za sve ali sebe ne poznaju dovoljno dobro. Često imaju teškoća da se suoče sa stvarnošću.


SATURN U KUĆAMA

SATURN U PRVOJ KUĆI - Veoma ozbiljni i zatvoreni ljudi, koji rano počinju da sazrevaju i da vredno rade. Neharmoničan Satrun daje nedostatak ljubavi i sebičnost.
■ SATURN U DRUGOJ KUĆI - Sporo zarađujete i morate konstantno da radite. Veoma ste naklonjeni štednji i uglavnom imate finansijskih problema.
■ SATURN U TREĆOJ KUĆI - O - Ovo su osobe čiji je radijus kretanja dosta ograničen i usmeren. Škola ide dosta teško ali se na kraju ipak završava.
■ SATURN U ČETVRTOJ KUĆI - Pomalo neprilagođeni ali dugovečni ljudi. Teško dolaze do sopstvenog stana a u roditeljskom domu su izloženi odricanjima.
■ SATURN U PETOJ KUĆI - Veoma ste hladni u ljubavi a to je prouzrokovano vašom nesposobnošću da shvatite druge. U špekulacijama ste veoma vešti. Privlače vas starije i ozbiljnije osobe.
■ SATURN U ŠESTOJ KUĆI - Istrajni ste i nema tog posla koji vi ne možete da obavite. Suviše se brinete za svoje zdravlje.
■ SATURN U SEDMOJ KUĆI - Vi ne žurite da stupite u brak a može se dogoditi da se u braku razočarate. Između vas i vašeg supružnika može biti velika razlika u godinama.
■ SATURN U OSMOJ KUĆI - Novac ne zarađujete lako ali znate dobro da ga ulažete. Nasledstvo vam je nesigurno i možete ga lako izgubiti. Veoma ste oprezni kada je ljubav u pitanju.
■ SATURN U DEVETOJ KUĆI - Nepoverljivi ste prema novinama, ali se trudite da saznate što više. Nećete previše putovati ali se može desiti da starost provedete u tuđini.
■ SATURN U DESETOJ KUĆI - Ambiciozni ste i želite vlast i moć koju stičete polako i sračunato. Neharmoničan Saturn čini da vam planovi polako i postepeno propadaju.
■ SATURN U JEDANAESTOJ KUĆI - Imate malo starijih i probranih prijatelja. Veoma ste rezervisani i želite da vas poštuju oni koje smatrate sebi ravnima.
■ SATURN U DVANAESTOJ KUĆI - Ovo su osobe koje uživaju u usamljenosti. Zdravlje može biti osetljivo i moraju dobro da se paze. Odricanje i krize kod njih su veoma česti.




Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana