Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Karmička Astrologija

   Karma doslovno znači: delanje, cilj, podvig. Po hinduističkom shvatanju, smatra se da ljudska dela stvaraju silu koja pokreće kružni tok rađanja, te tako svaki čovek podleže posledicama - karmi, svojih sopstvenih dela. Uvod u Vaša Sećanja.

OSMEH GORE Osmeh na lice:  
   Jedna od interesantnijih astroloških disciplina je svakako i karmička astrologija. Suština ovakvog proučavanja ne leži u pokušaju da se ustanovi šta je osoba bila u prethodnom životu, već da se utvrdi kakva su njena sećanja, a koja često izazivanju iracionalne strahove, i što je još važnije, koja je karmička lekcija, koju je novorođeni izabrao da savlada.
   Oni koji se bave karmičkom astrologijom, tumače na više načina natalne karte. Poznati su metodi utvrđivanja prethodnog života na osnovu položaja retrogadnih planeta ili mesečevih čvorova unutar karte, i tumačenja aspekata koje oni prave. Potpuniji odgovor o karmičkim zaduženjima daje i izračunavanje solarnih eklipsi pre neposrednog rođenja osobe.
    Jedno od dostupnijih tumačenja se odnosi na utvrđivanje položaja Meseca u natalnoj karti. Budući da Mesec govori, pored ostalog, i o onome gde smo najranjiviji, kao i o iracionalnom koje nas pokreće, čini se opravdanim da ga tumačimo kao ključ za rešenje lekcija koje smo se obavezali da savladamo. On nas upućuje na kvalitete koje treba da iskoristimo i objašnjava strahove kojih se nismo oslobodili, a sežu iz prethodnih inkarnacija. Položaj meseca u kući natalnog horoskopa govori o tome koju smo oblast života izabrali, da preko nje dajemo i učimo.
    Treba podsetiti da smo rođenjem izabrali i načine na koje nameravamo da delamo i da svako od nas ima svoju svrhu postojanja na Zemlji. Čak i to što smo rođeni pod sazvežđem konkretnog sunčevog zraka, govori o potrebama drugih ljudi, pre svega poreodice. Prihvatimo li koncept karme, jednostavno je zaključiti da, ukoliko se roditeljima rodi dete čiji je sunčev znak, na primer, Blizanac, njihovoj vezi nedostaje komunikativnosti.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan
MESEC U OVNU
    Ovaj položaj ukazuje na to da ste za vreme prethodnih inkarnacija bili previše zavisni od mišljenja drugih. Iz nekog razloga ste verovali da su drugi inteligentniji i sposobniji od vas, te je otuda prisutan osećaj inferiornosti koji po neki od Vas još uvek mogu osećati. Sad ste izabrali da budete istrajni i da imate dovoljno hrabrosti da branite sopstvena uverenja.
    Moguće je da se još uvek sećate kako niste bili dovoljno voljeni, tako da osećate strah od tuđih reakcija i bitno vam je mišljenje drugih, pre svega o vama samima. Sa promenom ovakvih stavova, a uz pomoć lunarnog znaka Ovna koji nagoveštava borbenost i istrajnost, dolazi do napretka.
    Takođe ste izabrali da naučite da budete nezavisni. Do sad niste umeli da radite odvojeno od drugih, niti ste podnosili usamljenost. U ovoj inkarnaciji, da biste bili srećni u bilo kom socijalnom kontaktu, neophodno je da prethodno naučite kako da budete sami. Neophodno je da ostvarite nekakav vid nezavisnosti, bilo da se on ogleda u radu ili izdvojenom životu.
    Ukoliko još uvek niste pronašli vlastiti identitet, ustanovićete da vam je teško da stupite u odnos. Ako do toga dođe, može vam se desiti da postanete previše oslonjeni na ljude oko vas, što je svakako teži put za savladavanje lekcije koju ste izabrali.
    Iz ranijih inkarnacija se sećate da ste tuđa mišljenja vrednovali više nego svoje. Ono što sad morate da savladate jeste - kako biti istrajan. Verovatno ste osetili da vam je ponekada teško da stvari privedete kraju. S tim u vezi trebalo bi da naučite sledeće: ne smete se plašiti pokušaja. Budući da smo sa određenim željama došli na svet, Viši princip nas postavlja u onakve situacije u kojima učimo da savladamo svoje karmičke lekcije.
    Ljutnja Ovna, je ljutnja novog početka. U svakom početku postoji element nepoznatog. Morate verovati u sebe i biti istrajni u onome što započnete. Verovatno vam se ne jednom dogodilo da ostvarite prijateljstvo za koje se ispostavilo da je neiskreno, ili da se zaposlite u preduzeću koje je pred bankrotstvom. To su situacije koje vas mogu prilično izbaciti iz ravnoteže, ali je bitno da shvatite da je ispravno da činite upravo ono što biste želeli.
    Svojevremeno ste izbegavali svaku konfrotaciju. Sad znate da nije ispravno odustajati samo zato što neko želi isto što i vi. Možda još uvek osećate veliki strah od gubitka, što vas sprečava da stupite u akciju.
    Na dobrom ste putu ukoliko ustanovite šta biste želeli, a za to je potrebno da imate dovoljno samopouzdanja da krenete u akciju bez straha od borbe i tuđih reakcija. Kad budete razvili ovakve stavove, biće malo toga što nećete moći da učinite.

Detaljan opis horoskopskog znaka BikMESEC U BIKU

    Lekcija koju ste izabrali da savladatese sastoji od pomirenja materijalnog i duhovnog. Vaš prethodni život je bio izuzetno spiritualan, ali materijalno siromašan. Neki od vas još uvek pamte siromaštvo prethodnog života, koje se može javiti kao iracionalni strah od oskudice. Sad ste rođeni sa pogrešnim uverenjima da su duhovno i materijalno nespojivi, budući da u prethodnoj inkarnaciji, najverovatnije, niste bili adekvatno nagrađeni za rad.
    Sad ste tu da naučite da nije potrebno imati novac, već je bitno šta radite sa njim. Budući da vaše prethodno duhovno zalaganje nije bilo nagrađeno, moguće je da pravite oštru razliku među ljudima koji imaju i onih koji nemaju novac. Takođe je moguće da osećate iracionalni strah od posedovanja novca, jer smatrate da time gubite na duhovnosti.
    Vreme je da naučite da dozvolite svom duhovnom biću, da se manifestuje kroz rad, a da je novac ono što prirodno sleduje. S tim u vezi, treba da znate da je prirodno uživati u komforu.
    Mnogi od vas prepoznaju da je jedna od vaših lekcija učenje pravilnog rukovanja sa novcem. Kad to spoznate, morate voditi računa da ne zapadnete u jednu od krajnosti, pa bilo to osećaj čudnog zadovoljstva kad potpuno ostanete bez novca ili intenzivne panike pred eventualnim finansijskim neuspehom.
    Budući da postoji konflikt materijalnog i duhovnog, može vam se desiti da sebe merite prema materijalnim vrednostima drugih. Zato se može desiti da potcenjujete svoj rad, ukoliko smatrate da on ne donosi dovoljno novca. Uzrok tome može biti sećanje da vam je teško spojivo 'spiritualno širenje' sa novcem. U ovom životu trebalo bi da naučite da se i duhovno može naplatiti.
    Zbog tenzije koju osećate pri spajanju duhovnog i materijalnog, moguće je da ste razvili osoben moralni model. Kao psihička nestabilnost to se može ispoljiti kroz nerazumevanje potreba i osećanja drugih ili kroz osećanje da su vaše potrebe na prvom mestu. Ako naučite da potpuno postanete iskreni prema drugima, kao i prema sebi, na putu ste da postanete izuzetno senzibilna osoba. S tim u vezi je i lekcija koja se odnosi na učenje samopoštovanja. Zbog pomenute tenzije, neophodno je da naučite da volite i svoje telo, jednako kao i svoje duhovno biće. Oni koji su loše shvatili lekciju smatraju da je novac zamena ili rešenje svih problema. Oni koji su na pravom putu znaju da novac ne upravlja njima, već oni novcem.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci  
 MESEC U BLIZANCIMA


    U prethodnom životu osobe sa ovom lunarnom pozicijom posvetile su svoj život proučavanju religije i filozofije. Došli su do spoznaje tog tipa i jedan od njihovih zadataka je da ih sad saopšte drugima.
Budući da ste ranije bili posvećeni radu, pa niste dolazili u kontakte sa ljudima, lekcija koju u ovom životu savlađujete se odnosi na ostvarivanje pravilnog odnosa sa drugima.
    Mesečev znak Blizanaca vam pomaže da ostvarite komunikaciju na svim nivoima. Trebalo bi da savladate kako verbalno obraćanje, tako i utvrđene modele ponašanja. Verovatno ste do sada osetili teškoću prilikom kontakta sa drugim ljudima. Možete smatrati da vas drugi ne razumeju. Ukoliko je to tačno, trebalo bi da se zapitate da li ste im sve rekli. Osobe rođene sa ovakvim lunarnim položajem, često su sklone da misle da su sagovorniku već nešto rekli, a da to u stvari nije tako. Sebi bi ste mnogo olakšali stvar ukoliko bi ste proverili kod drugih, da li su vaše reči pravilno shvaćene. Neophodno je da naučite da primate povratnu informaciju.
    Budući da ste u prethodnoj inkarnaciji bili odvojeni od ljudi, moguće je da ih se sad plašite. Kako je vaš zadatak da se učite društvenosti, može se desiti da ste skloni da u priči preterujete ili preuveličavate stvari, ili da ih tako plasirate da one budu po volji osobi sa kojom razgovarate.
    Jasno je da to nije pravilan put pri savladavanju lekcije, te je neophodno da se naučite iskrenosti. Takođe, morate da naučite da kažete 'ne' drugima, ma kako bio jak vaš iracionalni strah da ćete biti odbačeni. Kad to savladate, načinili ste prvi korak ka socijalizaciji. Ukoliko pogrešno shvatite karmičku lekciju, može se desiti da postanete patološki lažov jer želite svima da ugodite, a osećate da bi trebalo da radite rečima. Morete naučiti da doslovno prihvatate ono što drugi izgovore. Kod nekih osoba ove lunarne pozicije, prisutan je sindrom 'prečujavanje'.
    Zbog sećanja na prethodni život koji ste najverovatnije proveli izolovani od ljudi, može se javiti i iracionalan strah od odbacivanja. Prva, a pogrešna reakcija u tom slučaju, jeste vaša čvrsta namera da ih preduhitrite. Zato se ne jednom, ovim ljudima dešava, da prekidaju prijateljstva bez konkretnih razloga. Moguće je da ste u prethodnom životu imali konflikt sa bliskim autoritetom, tako da vam je teško da u ovom životu uspostavite pravilnu komunikaciju sa njima. U većini slučajeva se to može ispoljavati kao ambivalentan osećaj prema ocu. Kao što osećate potrebu da često menjate sagovornike, isto vam se dešava i sa interesovanjima. U ovom životu morate naučiti da ostvarite potpunu i iskrenu komunikaciju sa drugima, da stabilizujete svoja osećanja i da ne sumnjate u naklonosti drugih prema vama.
    Kad ovo budete savladali, biće pravi izaov da naučite da sa drugima podelite vaša razmišljanja o religiji ili filozofiji, kojima ste skloni, ali prethodno bi trebalo da spoznate da duhovni razvoj ne mora da bude usaglašen sa idejama okoline.

Detaljan opis horoskopskog znaka RakMESEC U RAKU

       Vaš zadatak je da naučite da ostvarujete različite kontakte sa ljudima, kao i da stabilizujete emocije. Moguće je da ste u jenom od prošlih života bili previše oslonjeni na porodicu (da ste bili invalid, pa da je tada njihova pažnja bila neophodna), pa sad očekujete iste odnose. U ovoj inkarnaciji ste dospeli među ljude sa kojima ranije niste bili u kontaktu, tako da je moguće da se među članovima najuže porodice ne osećate prijatnoo. Vaše mnoge lekcije se tiču učenja o pravilnim porodičnim odnosima.
    Budući da se sećate kako ste nekada bili voljeni, moguće je da sad osećate da ste odbačeni, samo zato što vam drugi to ne pokazuju na način koji očekujete. Da bi ste to prevladali, morate da naučite da pre svega pripadate samom sebi, i da se oslobodite savisnosti od drugih. Da bi ste naučili da pravilno volite, nemojte ići protiv sebe, samo da bi udovoljili drugima.
    Emocionalno, vi ste deo univerzuma. Vaš temperament, osećanja i telesni ritam, više no u drugih, funkcioniše u skladu sa prirodom. Pošto ste izraženo senzitivni, morate voditi računa da svojim osećanjima ne kvarite raspoloženja drugih. Rođeni ste sa osećanjem nesigurnosti, koje morate prevladati u ovom životu. Morate pravilno sagledavati stvari. Ukoliko vam neko uputi kritiku, to ne zanči da vas ne voli, ponekad je čak i suprotno.
    Ne smete graditi lažnu sigurnost, time što se previše oslanjate na nekog od ukućana ili bračnog partnera. Vaša lekcija je da se naučite da budete sigurni i da volite vaše telo. Zbog ranijih sećanja, mnogi od vas se podsvesno osećaju neprikladno. U različitim situacijama, žena ovog lunarnog tipa može se osećati čas previše starom, čas premladom, i tako do apsurda.
    Sad učite da prihvatite i volite sebe onakvi kakvi zaista jeste, te da ste i vi korisno i humano ljudsko biće. Ljudi imaju prava na različita mišljenja, i da ukoliko vam neko kaže 'ne dopada mi se tvoja košulja', to ne znači da vas ne voli.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav   
MESEC U LAVU
    U nekoj od proteklih inkarnacija ste toliko proširili induvidualnost, da ste možda i zaboravili na čoveka kao posebno biće. Sad ste tu da naučite da je ono posebno u čoveku takođe bitno.

    Iz tog razloga se možda plašite da nastupate kao ličnost, jer u vama postoji konflikt sagledavanja odnosa 'opštelično'. Takođe, može postojati bojazan da ćete nekom akcijom izgubiti identitet, ukoliko se budete previše prepustili.
    Možete se plašiti razvoja individualnosti, jer ne znate šta tačno pod tim treba da podrazumevate. U nekoj od ranijih inkarnacija ste sve radili globalno, i voleli ste uopšteno ljude, a sad je vreme da se izgradite i počnete da volite određene osobe.
    Prihvatanje individualnosti podrazumeva razvoj ega, ali je pravi put da to činite bez sebičnosti, ali sa ipak puno ljubavi i samopoštovanja. Trebalo bi da naučite da se ponosite sobom, ali je početak u pravilnom sagledavanju sebe. Budući da se sećate da smo svi deo celine, neki od vas mogu imati teškoće u ostvarivanju svoje individualnosti. U tom slučaju morate imati u vidu da se svaka celina sastoji iz posebnih delova.
    Kad jednom naučite da pravilno volite sebe, vreme je da počnete da spoznajete kako se pravilno prihvata i ljubav koja vam dolazi od drugih. Ljudi ove lunarne pozicije neretko izbegavaju one odnose u kojima osećaju da će se 'emotivno vezati'. Poneki beže od ljubavi, smatrajući da time postaju sputani. Važan karmički zadatak se sastoji u tome da shvatite da je prirodno voleti, kao i to da budemo voljeni. Ne smete izbegavati takve situacije - mi smo na zemlji da bismo pružali podršku jedni drugima.

Detaljan opis horoskopskog znaka DevicaMESEC U DEVICI

    U prethodnoj inkarnaciji ste u nečemu preterali na spiritualnom nivou i sad morate ponovo da savladate veštinu čvrstog stajanja na zemlji. Lekcija koju ste izabrali da savladate se sastoji u tome da naučite da ne verujete u sve što vam drugi govore i da se oslobodite naivnosti.
    Budući da neki od vas pogrešno tumače zadatak, može se dogoditi da se preokupirate razmišljanjima o tome ko u vašoj blizini govori istinu, a ko ne. Vi niste rođeni da biste to znali da razlikujete, i trebalo bi da savladate iracionalni strah da ljudi žele da manipulišu vama.
    Pravilan put je da naučite da izaberete one osobe koje bi trebalo da postanu deo vašeg sadašnjeg života. S obzirom da su vaša sećanja iz prethodnih inkarnacija živa, morate se naučiti da uskladite materijalno i duhovno. Trebalo bi da znate da je, dok smo u fizičkom telu, prirodno da imamo i fizičke potrebe. Zbog velike ljubavi koju ste nekada osećali prema duhovnom, moguće je da neki od vas ne žele da prihvate signale i potrebe vlastitog tela. Radije ih sublimišu i potiskuju u drugi plan.
    Vaša lekcija se sastoji i delimično u tome da naučite da slušate sopstveno telo. Pored toga što je neophodno da naučite  da preuzmete odgovornost prema svom fizičkom telu, morate naučiti da preuzmete odgovornost i prema vlastitim postupcima. Moguće je da se neki sa ovakvom lunarnom konstelacijom radije oslanjaju na druge.
    Ljudi sa mesecom u Devici su predani radnici i oni mogu biti izuzetno uspešni. Pozadina toga, međutim, može biti u podršci koju dobijaju od bračnog partnera, bez koga se ne bi osećali kompletno. Takvi moraju naučiti da se oslone pre svega na sebe, da bi lekcija bila pravilno savladana.
    Može se desiti, da neki sa ovakvim položajem meseca pravilno shvataju da je njihov zadatak da se nauče odgovornosti, ali da pogrešno krenu da ga ostvaruju. Tad se može desiti da postanu robovi svoje savesti i da sve u životu realizuju iz osećaja dužnosti. To može ići toliko daleko, da onda postaju hladni i prema sebi, što neminovno vodi psihičkom disbalansu.
    Lekcija koja se tiče odgovornosti se odnosi na vlastite postupke, ali podrazumeva introspektivnost i potpuno shvatanje vlastitih potreba.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga 
  MESEC U VAGI
    Vaša lekcija se sastoji u tome da naučite da budete pravedni na svim životnim područjima. Trebalo bi da se naučite da proporcionalno dajete i primate. Zbog sećanja iz prethodnog života u kome ste imali problema sa ljudima, posebno sa masom, niste savladali u potpunosti iskrene ljudske odnose.

    Iz tog razloga možete osećati odbojnost prema grupnom radu, i nepoverenje prema ljudima.
    Da biste naučili da se socijalizujete, morate shvatiti da je neophodno dati, da bi se dobilo. Tipične greške koje čine oni koji naziru svoj karmički zadatak, sastoje se u nemogućnosti da se ta relacija pravilno oseni. U jednoj krajnosti, može se desiti da mnogo dajete, a pritom i ne tražite ništa za uzvrat, a u drugoj, da postanete potpuno neosetljivi za potrebe i želje drugih.
    Konflikt sa pravilnom raspodelom emocija i energije, dolazi i otuda što ste u nekom od prošlih života bili izraženi induvidualac, a sad vam je teško kad se osećate zavisni od drugih. To nas vodi do sledećeg zadatka koji ste odabrali da naučite: 'Zamolite nekoga da za vas obavi nešto što nije smrtni greh'. Mnogi od onih koji osećaju otpor pri traženju usluga, rizikuju da ih napuste prijatelji, jer će steći utisak da su nepotrebni. Morate dozvoliti drugima da budu aktivni deo vašeg života.

Detaljan opis horoskopskog znaka ŠkorpijaMESEC U ŠKORPIJI

    Ovde ste da biste izgradili pravilansistem vrednosti, i naučili da preuzmete odgovornost za sve svoje postupke. U prethodnom životu ste se izuzetno starali oko svojih ukućana, tako da ste sa tim sećanjima došli na ovaj svet. Zbog toga se može dogoditi da neki od vas još uvek osećaju izraženu potrebu da brinu o drugima, mada to niko od njih ne traži.
    Na vama je takođe da otkrijete vlastite granice, kao i mogućnosti i granice drugih ljudi. Pronicljivi ste i u svemu idete do kraja. Ukoliko prepoznajete svoju lekciju, a ne radite na tome da je savladate kako bi trebalo, dešava vam se da sa mnogo energije krenete u potragu za nekom istinom, da vam takva preokupacija postane gotovo fiks-ideja, da bi ste zaključili da sve to nije bilo vredno truda.
    Takođe, osećate mnogo energije kojom ste u stanju da nešto porušite. U prethodnom životu ste naučili šta je zlo. Ovde ste sada da biste umeli da naučite da prepoznate - dobro. Intuitivno osećate ono što je loše, ali morate znati da postoje stvari u koje s pravom možete verovati.
    Budući da ste obdareni izuzetnom snagom duha, može vam se desiti da samo nju razvijate i pogrešno verujete da slabost tela ograničava. Neki ljudi ovakve lunarne konstelacije, pokazuju težnju da manipulišu drugima. Uzrok se nalazi u sećanju da su nekada brinuli o ljudima, a ispravlja se kontruktivnom primenom energije.
    Morate shvatiti da je kontrolisati druge nemoguće i da takav čin nije odgovorna prema univerzumu.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac
MESEC U STRELCU
    Došli ste da razbijete sve predrasude i da uočite zajednički imenitelj za sve oko vas. Sve forme religije, filozofije i duhovnosti. Nezasiti ste istraživač, željni svih vrsta znanja i informacija.

        U ovoj inkarnaciji morate se odlučiti od svega što znate a što ste pokupili ranije. Nekad je vaša percepcija bila skučena i bili ste tradicionalisti, iako ste verovali svojim sudovima i bili skloni da svakome objašnjavate šta i kako da radi sa svojim životom. S toga u ovom životu trpite mnogo konflikata koji se tiču vašeg unutrašnjeg sistema vrednosti i stvari u koje verujete. U prošlom životu ste poznavali samo jednu istinu. Sad je na vama da obazrivo proširite svoje horizonte.
    Neki od vas će sakupljati saznanja tako što će mnogo putovati, i upoznavati se sa različitim kulturama i modelima ponašanja. Postavljaćete sebi najrazličitija pitanja, tipa - zašto Katoličanstvo zabranjuje da se petkom jede meso?' Kad budete naučili da stvari posmatrate sa praktične strane - u doktrinama koje biste rado da srušite nema mnogo misterija, shvatićete da je u to vreme ljudski organizam bio naviknut na konstantan rad bez odmora, te da se na taj način, ljudski organizam odmarao.
    Istraživanjem drugih kultura, vi zapravo ponovo donosite sud o samome sebi. Vi ste tu da ponovo pronađete vaš osobeni stav, vašu ličnu religiju. Možete osećati napetost, jer negde duboko u sebi verujete da postoji šablon po kome stvari funkcionišu. Kad ustanovite da vi niste mera stvari, da drugi rade i veruju drugačije, onda zaista počinjete da razmišljate. Bez umora ste u stanju da tražite zajednički imenitelj.
    U potrazi ste za nekom velikom istinom, čekate odgovore, imate problema sa identitetom. Pronalazite da je jedini način da je dostignete,da brižljivo izanalizirate svakoga. Takvo istraživanje nije u funkciji osobe sa kojom ste u kontaktu, već osećate da je to potrebno vama.

Detaljan opis horoskopskog znaka JaracMESEC U JARCU

       Ovde ste da naučite vrednost dobre reputacije. Kako da se uklopite u društvo, kako da postanete odgovorni za svoje postupke i kako da budete korisni drugima. Ukoliko ste izabrali da pogrešno naučite, lako ćete doći u sukob sa drugima, što može lako uzrokovati i periode izolacije i otpadništva.
    Budući da iz nekog razloga u prethodnom životu niste voleli ljude, pred vama je zadatak da naučite da se u ovom životu penjete na društvenoj lestvici. To nekada činite ne obazirući se na druge ljude, odbijajući pomoć ili podršku. Zašto? U tom slučaju će vas ljudi doživljavati ječim nego što ste uistinu, poštovaće vas, ali vas neće voleti. Kapiraće da ste hladni i bezobzirni.
    Neophodno je da ostvarite pozitivne kontakte sa ljudima. Da biste napredovali, morate se naučiti strpljenju. Budući da iz prošlog života imate sećanje kako vas je okolina kontrolisala, sad nastojite da vi kontrolišete nju. Naravno, morate naučiti kako da kontrolišete sebe, a ne druge - jednostavnije je. Kontrolisati druge je jako teško. Može vam se desiti da u jednom trenutku postanete začuđeni, kako to da drugi toliko zavise od vas, a da ne uočite da ste tome podsvesno težili. Budući da ste u ovom životu izabrali da naučite da budete odgovorni i uspešni, primetićete kako i drugi od vas to očekuju. Odajete sliku veoma odgovorne osobe.
    Iskustvo će vas naučiti da štitite svoj ugled, jer ste verovatno najizloženiji od svih sudu drugih. Neki od vas se toliko plaše odgovornosti i tuđih pogleda, da radije ostaju zatvoreni kod kuće. Tako nikad nećete naučiti da budete nezavisni, što je još jedan od vaših zadataka. Da biste se toga oslobodili, lepo bi bilo da naučite da budete korisni. Možda vam je teško da izađete na kraj sa autoritetima, jer ste na svet došli da biste sami sebi bili autoritet. Dolazeći iz inkarnacije u kojoj su vam svi drugi bili autoriteti, skloni ste da je sad ne prepuštate nikome.
    Oni koji su pogrešno shvatili zadatak mogu postati preambiciozni i verovati da je sve dozvoljeno da bi se postigao uspeh. S toga se može desiti da se ekstremno i beskrupulozno ponašaju, kao i da u sebi gaje samo hladne emocije.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija
MESEC U VODOLIJI
    Izazov ovoga života se sastoji u odvajanju od posesivnosti i ljubomore. Izabrali ste da izučite bitan zadatak u ovoj inkarnaciji. Deo lekcije sastoji se u tome da odvojite sećanje na ranije zadatke od razmišljanja.

    Vrlo je moguće da ste u prethodnom životu bili ugledni, čak u nekoj od kraljevskih kuća i da vam je stalno ponavljano: 'Ovo moraš raditi - jer su tvoji preci to oduvek činili'. Učite da se odvojite od prethodnih iskustava. Shvatate da ne morate da dolazite u konfrotacije sa mišljenjima okoline. Dok god budete imali na umu dobro drugih i budete u sebi gajili ljubav, imate pravo da vršite sve osobene životne eksperimente. Vi postajete altruista i humanista. Morate naučiti da raščlanite svoj ego, da biste mogli da razmišljate šta je dobro za druge, a da ga pritom zadržite dovoljno jakim da biste to postigli.
    Zadatak koji imate je da razmišljate više o drugima, nego o sebi ili svojoj porodici. Da biste napredovali, morate izuzetno poštovati i voleti ljude. Ovde ste da razvijete posebnu vrstu sveljudske više ljubavi. S toga se morate osloboditi prethodnih sećanja o tome kakva ljubav treba da bude. Zbog toga, vrlo ste posesivni i ljubomorni kad je veza u pitanju. Ako smatrate da su stvari unapred date i nepromenljive, onda nema napretka. Dakle, čuvajte se predrasuda i verovanja u nepromenljivost stvari. Sad učite da se ne morate grčevito bojati za pitanja vašeg srca. Neki koji ne shvataju lekciju, grćevito se drže druge osobe sa kojom su u vezi, a to može da dovede do 'pucanja'.
    Voleti, a ne tražiti ljubav zauzvrat je jedna od vaših najtežih lekcija. Možete osetiti napetost, jer je vaša lekcija da volite druge bez obzira na spoljne manifestacije. U ranijim inkarnacijama ste bili obožavani i postavljeni na pijedestal, a sada je na vama da se tako odnostie prema čovečanstu. S toga možete podsvesno očekivati da se i drugi sad prema vama tako ponašaju. S toga je i čudno i pogrešno vaše nastojanje da vam drugi budu maksimalno odani. Ono što bi trebalo da naučite je da budete odani prema sebi.
    U prethodnom životu ste bili voljeni ili zato što ste imali položaj u društvu, ili zato što ste to sebi mogli da kupite. Sad učite da morate biti voljeni zbog samih sebe, i da naučite da se oslobodite shvatanja, koja su izazvana prethodnim sećanjem. Time, takođe, učite da volite bez pritiska i da se potpuno otvorite pred osobom do koje vam je stalo. U ovom životu konačno dolazite do saznanja kako izgleda kad je čovek voljen zbog onoga kakav je u stvari.
    Kad ovo postignete, učite šta znači biti živ i živeti. Tada postajete veoma voljen i nesputan duh.

Detaljan opis horoskopskog znaka RibeMESEC U RIBAMA

        U ovoj inkarnaciji ste tu da naučite kako da izađete na kraj sa senzibilnošću. U prethodnom životu ste bili izuzetno kritični, i provodili ste mnogo vremena u postavljanju stvari na svoje mesto. Sad ste ovde da shvatite da sve pripada nečemu i da smo svi deo jednoga. Morate naučiti da slušate svoj unutrašnji glas, ali i da ga razlikujete od mašte. Ne bi trebalo da se bojite da razvijate senzitivnost na uštrb stabilnog stajanja na zemlji. U prethodnoj inkarnaciji ste naučili kako da budete čvrsto na tlu, a sad slobodno možete da razvijate intuitivnost.
    Sledeća lekcija je da se ne bojite onoga što vidite kada ste u intuitivnom ili naglašeno senzibilnom stanju. To ponekad može biti veoma bolno. Moguće je da ste u ovom ili narednom životu, određeni da pomažete ljudima da odaberu svoj put, budući da vidite dalje od drugih. Takođe, morate znati da ne smete uvek biti previše otvoreni, jer to može jako da smeta. Ako postajete senzitivniji, primaćete emocije onih s kojima dolazite u kontakt: 'ljudi sunđeri - prijemčivi za sve uticaje.
    Možda stanujete preko ljudi koji se stalno svađaju. Ako zaboravite da budete selektivni, možete patiti zajedno sa njima, jer osećate njihovu negativnu energiju.  Tad je korisno da razmišljate odakle dolaze vaše emocije, a ne samo da osećate. Budući da ste obdareni za izrazito senzibilan život, morate naučiti da prikupljate svoju snagu, da je čuvate i jačate karakter. Srećom, u prošloj inkarnaciji ste razvili analitičnost i selektivnost.
    Bilo bi dobro da se bavite nekim od alternativnih načina lečenja.



Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana