Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Kratke Vesti
Omiljeno na sajtu
Kratke Vesti Evropa
Kratke Vesti Balkan
Kratke Vesti Sport

Jupiter u Horoskopu i u Kućama

   Jupiter predstavlja duhovnog učitelja, istočnjačkog gurua i personalizuje tip osobe, zavisno od pozicija u natalnom horoskopu.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Prema legendi iz antičke mitologije, Zevs i Jupiter predstavljaju jedno te isto božanstvo. Šta je kod Zevsa bitno? Sukob sa ocem, način na koji vlada, borba sa braćom za prevlast, podela vlasti kockom ili donošenje zakona? Odgovor je - sve pomalo i to često zna da bude osobina Jupitera. Ova velika ekspoanzivna planeta zna da bude površna, zabavljena hedonizmom i sporednim stvarima u životu, a kod nje je veoma izražena i lenjost.
    Bez obzira na ove mane, Jupiter oličava ljudsku potrebu i mogućnost za boljim životom, potraživanja ka životu, za razliku od Saturna, koji zna da pokaže ko mu šta duguje. Tako, u astrosimbolici, Jupiter predstavlja advokata, a Saturn sudiju. Praktičan život mu je stran, česte su manifestacije suprotne od očekivanih,a umesto dobročinstva i intelekta, isplivavaju lenjost i površnost. Lenjost nastaje kao posledica hedonizma Jupitera, sklonosti ka uživanju u životu i nebrige o protoku vremena, a površnost se prirodno nastavlja na ovo iz želje da se preskočeno, na neki način nadohnadi, te tako netemeljito računajući na intelekt i osećaj, zaobilase se činjenice i umenjuje objektivnost.
    Dva znaka predstavljaju sedište Jupitera. To su Strelac i Ribe i u oba se ističe posebna filozofska i misaona usptanca, začinjena još i misticizmom Riba. U znaku Raka je egzaltiran i njegov cilj u Raku je da ljudskoj vrsti podari idealističku energiju i optimizan. Mnogi su pozitivni uticaji Jupitera, ali kako spada u spoljne planete, tako su njegovi uticaji zavisni od aspekata koje ima sa Merkurom, Mesecom, Venerom i Marsom.
    Najvažniji aspekt je uvek sa Merkurom, jer su obe ove planete vezane za intelekt, jedna za praktični i svakodnevni, druga za viši, filozofski, teološki, etički, moralni i za sve pojedinosti koje ovde nalaze svoje mesto i smisao. Svi njegovi odnosi sa planetama, nezavisno od prirode aspekata, imaju potrebu i osobinu uvećanja stvari. Kako povećava dobre uticaje i daje uspehe na mentalnom i duhovnom planu, tako u tiče i na negativne procese.
    Na polju materijslnih stvari, Jupiter je sklon da podari prilične dobitke, ali i lošim aspektima da poveća gubitke i to drastično, naročito ako je nepovoljno aspektovan sa Marsom. Ovo prositiče iz Marsove prirode nesvesnog i prirode Jupitera kao svesne planete koja trebsa da upravlja. Ukoliko je Jupiter dobro postavljen, problema nema, međutim, ako ima loš aspekt sa Marsom, tada pojačava destruktivnu energiju i podiže je na jedan viši nivo. Loš aspekt sa Venerom potvrđuje hedonističku prirodu, ali vodi i do preterivanja i gubljenja smisla, te hedonizam postaje svrha sam sebi i pretvara se u besmisleno ugađanje iu potrebi za uživanjem u jelu i piću. Neumerenost može biti osnova za nastanak velikog broja bolesti. U lošem aspektu sa Suncem daje neumerenu sujetu koja može biti razlog društvenih i socijalnih problema.
    Po prirodi je sklon demokratiji i dogovoru, što je u skladu sa ničinom podele vlasti koju je Zevs uredio posle pobede na ocem. I ovde su bitni kvaliteti aspekata, jer je u lošim sklon manipulacijama i zloupotrebama. Najbolji odnosi za Jupitera su povoljni aspekti sa njegovim večnim rivalom Saturnom i gledajući prirodu odnosa, poželjno je da aspekt bude trigon - 120 stepeni, najpodesniji za Jupiterovu ekspanziju.
    Jupiter je najveća planeta u Sunčevom sistemu koji ima oko dvedesetak satelita, a prečnik mu je jedanaest puta veći od Zemljinog. U jednom znaku boravi oko godinu dana, a ceo Zodijak obiđe za dvanaest godina. Vlada znacima Strelca i Riba, a egzaltacija mu je u znaku Raka. Jupiter je pravi simbol ekspanzije u jednom horoskopu. Ukoliko je harmoničan donosi veliki uspeh, kako finansijski, tako i intelektualni, poštovanje i velikodušnost. Neharmoničan Jupiter daje izuzetne egoiste i megalomane, koji su uz to još i prilično uobraženi. Ovakve osobe su spremne da eksploatišu druge. U jednom horoskopu, Jupiter je najdominantniji u drugoj polovini života.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan 
JUPITER U ZNAKU OVNA
   Ovo su osobe sa jakim osećanjem nezavisnosti i puno entuzijazma u sebi. Veoma su pristupačni i lako stupaju u kontakte sa drugima, ali ipak,  sve do određene granice.


Detaljan opis horoskopskog znaka Bik   
JUPITER U ZNAKU BIKA
   Osobe sa ovom pozicijom Jupitera na prvo mesto stavljaju materijana dobra, spore su ali stabilne. Neharmoničan Jupiter daje rasipnike i lenjivce.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci  
JUPITER U ZNAKU BLIZANACA
   Veliko potencijali osobe ne iskoriste se nikada u potpunosti, mada im život pruža mnogo mogućnosti za to. Duh je nemiran, nestrpljiv, živahan, ali i nedovoljno istrajan.

Detaljan opis horoskopskog znaka Rak 
JUPITER U ZNAKU RAKA
   Ovo su pravi tradicionalisti sa izraženim osećajem za prorodicu i njenu materijanu sigurnost. Dobri su trgovci, naročito kad su nekretnine u pitanju.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav   
JUPITER U ZNAKU LAVA
   To su slobodni i gordi ljudi, ali se nešto više eksponiraju, ne bi li izbili u prvi plan. Teatralni i šarmantni, odlični su zabaljači.

Detaljan opis horoskopskog znaka Devica   
JUPITER U ZNAKU DEVICE
   Čime god da se bave, ove osobe poseduju visoke standarde. Međutim, odsustvo ambicija sputava njihovo napredovanje u karijeri. Imaju izražen smisao za praktično i opsednute su detaljisanjem i radom.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga   
JUPITER U ZNAKU VAGE
    Ovo su osobe lepih manira i uglađenog ponašanja. Biraju partnere slične sebi i uživaju u njima. Ne vole fizički rad, ali spretno odaberu osobu koja će ih zameniti u takvim okolnostima.

Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija 
JUPITER U ZNAKU ŠKORPIJE
    Psihički su veoma jaki i izuzetno otporni ljudi. Često precenjuju svoje mogućnosti. Jako su zainteresovani za mistiku i okultizam.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac  
JUPITER U ZNAKU STRELCA
    Ovde Jupiter favorizuje daleka putovanja i visok stepen poznavanja sveta oko sebe. Veliki su optimisti i izuzetno iskreni ljudi. Vole plemenite sportove i komfor.

Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac  
JUPITER U ZNAKU JARCA
    Ovo su veoma konzervativne osobe sa jakim osećanjem dužnosti. Ambiciozne su i veoma strpljive i sklone preteranim brigama.


Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija   
JUPITER U ZNAKU VODOLIJE
    Ova pozicija daje originalne i veoma društvene ljude. Otvoreni su i bez predrasuda. Neharmoničan Jupiter stvara netolerantne osobe.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe  
JUPITER U ZNAKU RIBE
   Osobe sa ovakvom pozicijom Jupitera sklone su humanitarnim aktivnostima, ali umeju da budu i usamljeni osobenjaci. Neharmoničan Jupiter daje preteranu požrtvovanost i zaobilaženje odgovornosti.


JUPITER U KUĆAMA

JUPITER U PRVOJ KUĆI - Ovo su osobe sklone elitizmu i obično su društveno afirmisane. Neharmoničan Jupiter daje lenjost, nestrpljivost i izvesnu dozu preterivanja.
■ JUPITER U DRUGOJ KUĆI - Što se finasnija tiče, ove osobe rođene su pod srećnom zvezdom i sposobne su da ni iz čega naprave novac. Međutim, neharmoničan Jupiter krivac je samo preteranom trošenju.

JUPITER U TREĆOJ KUĆI - Moguć je uspeh na polju književnosti, kao i niz kratkih putovanja. Rodbina pruža znatnu podršku u opredeljenjima ovih osoba. Neharmoničan Jupiter daje brzoplete i preterano pričljive ljude.
JJUPITER U ČETVRTOJ KUĆI - Veoma povoljna pozicija za dom i porodicu. Neharmoničan Jupiter uzrok je neslaganja sa roditeljima kao i preterane gramzivosti.
JUPITER U PETOJ KUĆI - Vaše potomstvo je zaštićeno i favorizovano. Imate sreće u hazarnim igrama i skloni ste raznim špekulacijama. U ljubavi uzimate ono što je najbolje.
■ 
JUPITER U ŠESTOJ KUĆI - Ovo su osobe koje se afirmišu kroz činovničke poslove. Neharmoničan Jupiter vodi zdrvstvenim problemima i poremećenim odnosima na poslu.
JJUPITER U SEDMOJ KUĆI - Odnosi se na status i ugled vašeg bračnog partnera. Harmoničan obećava uglednu i imućnu osobu, dok neharmoničan je uzrok razvoda i razočarenja u braku.
JUPITER U OSMOJ KUĆI - Možete očekivati lepo nasledstvo i dug život. Filozofski gledate na smrt. Emotivni ste, sa izraženom seksualnošću.
JJUPITER U DEVETOJ KUĆI - Moguća su mnoga putovanja i kontakti sa strancima. Ove osobe su visoko obrazovane i sklone su filozofiji, dok neharmoničan Jupiter potiskuje interesovanja za intelektualni rad.
JUPITER U DESETOJ KUĆI - U društvenom životu očekuje vas konstantan uspon i podrška od strane javnosti. Visokih ste standarda i dosta ste ambiciozni. Neharmoničan Jupiter slabi društveni prestiž.
JUPITER U JEDANAESTOJ KUĆI - Imate dosta uticajne prijatelje, koji su spremni da vam u svakoj situaciji pomognu. Ukoliko je Jupiter neharmoničan skloni ste da zloupotrebite prijateljstvo.
JUPITER U DVANAESTOJ KUĆI - Ova pozicija pruža značajnu zaštitu osobi u teškim trenutcima. Javlja se i sklonost ka mistici, kao i želja za povlačenjem u samoću. neharmoničan daje slab interes za ljude i atministrativne probleme.




Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana


Testiranje Refleksa
Mesec i Njegove Mene
Testirajte Reflekse