Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Kratke Vesti
Omiljeno na sajtu

Horoskop i Bolesti Zavisnosti

   Astrologija može da pruži značajnu pomoć u ranom otkrivanju sklonosti ka štetnim navikama i tako olakša lečenje bolesti zavisnosti.

OSMEH GORE Osmeh na lice:  
    Najveći problemi koje današnji savremeni život postavlja su svakodnevni emocionalni stresovi, psihička nestabilnost, frustracije, emotivna i finansijska nesigurnost, osećanje usamljenosti, poremećeni porodični odnosi i druge pojave koje izazivaju agresivnost ili težnje za povlačenjem i eventualnim korišćenjem sredstava koja trebaju da 'nadomeste' poljuljan osećaj sigurnosti.
    Takve osobe su u opasnosti da pređu u svet ovisnika iz koga se nije lako izbaviti. Astrologija može da pruži značajnu pomoć u ranom otkrivanju sklonosti ka štetnim navikama i tako olakša lečenje bolesti zavisnosti.
    Glavni astrološki 'krivac' za pojavu ovakvih bolesti, mada ne i jedini, je planeta Neptun od čijeg položaja u horoskopu velikim delom zavisi psihičko zdravlje, jer njena negativna ispoljavanja su težnje za bežanjem od stvarnosti, droge, alkohol, zloupotreba medikamenata, iluzije, obmane i sve što je nestvarno.
    Dok jedino stručni astrolozi mogu da sagledaju celokupnu sliku i procene eventualne rizike, postoje izvesni faktori u horoskopu koje može bez greške da proceni i početnik. Glavni među njima su Venera (apetiti) konjukcija Neptun, Jupiter (preterivanje) konjukcija Neptun, Aspekti Pluton-Neptun (intezivni nagoni), veliki broj aspekata između ove tri planete i Neptuna, posebno trigona i sekstila, iako se tradicionalno smatraju povoljnim, aflikcije Mesec-Neptun (depresije, psihoze, alkohol), kao i pozicija Neptuna u prvoj, drugoj, petoj, osmoj i dvanaestoj kući natalnog horoskopa. Negativno izražen Neptun u prvoj kući daje samoobmane, nepouzdanost i konfuziju ličnih ciljeva, u drugoj kući daje lenjost, nepraktičnost i finansijsku zavisnost, dok su u petoj kući moguće tajne ljubavne veze i razočarenja, ali je takođe moguće da deca tih osoba imaju psihološke probleme sa kojima je teško izaći na kraj. Sa Neptunom u osmoj kući moguća je manipulacija okultnim silama radi lične dobiti, dok su u dvanaestoj moguće neurotične preokupacije problemima iz prošlosti, kao i strahovi koji potiču iz nesvesnog. Sve ovo važi, pre svega, ako je Neptun aflikovan, a u horoskopu ne postoje faktori koji će ova dejstva poništiti ili ublažiti.
    Što se tiče aflikcija, kvadrat Saturna i Neptuna može da naglasi kompleks inferiornosti, opozicija Jupitera i Neptuna naglasiće težnje okultizmu i religijskim obmanama, slično kao Venera kvadrat Neptun, dok opozicija Neptuna i Marsa može da naglasi psihosomatska oboljenja koja je teško dijagnosticirati.
    Međutim, bez obzira na aspekte i pozicije u horoskopu, jasno je da većina problema potiče iz nesređene domaće i porodične situacije i veći deo ovisnika bilo koje vrste su osobe koje nemaju dovoljnu emocionalnu podršku. Porodica je odlučujući faktor zdravog društva i u okviru nje se problemi mogu seći u korenu. Naredni opisi sunčevih znakova se odnose na decu i mlade i namenjeni su da olakšaju roditeljima da pomognu svojoj deci u zdravom i normalnom razvoju, tako da štetne navike nikada ne budu problem.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan   
HOROSKOP ZA OVNA (21.3.- 20.4.)  ARIES
  Urođena težnja ove dece da odgovore na izazove i zabrane drugih može da postavi problem odavanju alkoholu, drogama ili drugim zavisnostima. Treba im pružiti izazov za život i ugled.
    Potrebno im je da znaju da imate poverenje u njih i da ih 'izazivate' da ispune vaša najviša očekivanja. Dopustite im da osete da ih smatrate izuzetnima, najvažnijim ljudima i da se nadate da ništa od onoga što čine neće biti ispod vaših visokih kriterijuma. Stvorite plan konstruktivnih izazova: ohrabrite ih da učestvuju u sportskim aktivnostima ili da uzmu učešća u školskim horovima, društvenim aktivnostima, klubovima, domaćim odgovornostima koje za njih neće predstavljati opterećenje ili prinudu. Nikada im ne recite da im je zabranjeno da probaju droge, alkohol ili pušenje, inače mogu da osete potrebu da ste pogrešno izazvali njihovo pravo da biraju. Uzdržaće se od odavanja zavisnostima uglavnom ili jedino zbog toga što su tako sami odlučili, a ne zbog toga što im je bilo ko zabranio ili im pretio.

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik    HOROSKOP ZA BIKA (22.4.- 21.5)  TAURUS

   S obzirom da ovim znakom vlada Venera, ova deca mogu biti sklona suvišnom 'zadovoljavanju apatita'. Previše slatkiša ili druge jake hrane, mnogo 'mekih' pića, suviše gledanja televizije i slično. Zato se može ukazati potreba da rano vaspitanje posebno naglasi uzdržavanje. Treba da znaju da život ne garantuje da imaju pravo na sve što čini da se osećaju dobro ili zadovoljava njihovu trenutnu 'glad'. Znajte da su sklona navikama, tako da jednom ustanovljenu rutinu, bilo pozitivnu ili negativnu, teže da zadrže i nju nije lako promeniti. Imperativ je da budu informisani o nerazdvojnim opasnostima koje donosi korišćenje narkotika. S obzirom da odluke donose sporo, najveći izvor razočaranja za njih su teškoće posle uspešnog starta, zato je tada podrška najvažnija. Pomozite im da ustanove navike da nikad čak i ne pomisle na korišćenje narkotika ili antidepresiva.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci  
 HOROSKOP ZA BLIZANCE (22.5.- 21.6.) GEMINI


   Najbolje je ovu decu potpuno informisati i objasniti im sve moguće negativne posledice korišćenja droga ili odavanja drugim zavisnostima. Emocionalni pristup ili apeli obično nisu efikasni i verovatno neće vredeti truda.
    Uvek budite spremni da obezbedite inteligentne, dobro promišljene odgovore na sva pitanja koja ova mentalno radoznala deca mogu da postave, sve razloge 'za' i 'protiv'. Njima je neophodna mentalna stimulacija, zato treba učiniti sve da učestvuju u konstruktivnim aktivnostima: čitanju, pisanju, kompjuterima, igrama... ukratko rečeno, svemu što će zaposliti njihov um i ruke i pružiti im mogućnosti da ispoljavaju svoje ideje i kreativnost na što više planova, što će zadovoljiti njihovu prirodu i učiniti nezanimljivim sve oblike zavisnosti.
  Detaljan opis horoskopskog znaka Rak   
    HOROSKOP ZA RAKOVE (22.6. – 22.7.)
CANCER

   Za ovu decu je izuzetno važan koncept porodičnog jedinstva i eventualnog roditeljstva. Ako ste sposobni da im prenesete da odavanje alkoholu, drogama i drugim zavisnostima može da u potpunosti uništi njihove planove i želje da imaju sopstvenu porodicu, možete očekivati uspeh u njihovom odvraćanju od sticanja navika koje mogu da odlože ili unište ovu najsmisleniju motivaciju. Čineći dom mestom koje mogu da vole i poštuju, koje služi kao prijatan centar za njihov život, omogućavate im da se osećaju voljenim i sigurnim, što je takođe izuzetno važno. S obzirom da imaju veliko poverenje u roditelje i teže da ih imitiraju, od suštinske je važnosti da sopstvenim primerom pomognu svom detetu.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav 
HOROSKOP ZA LAVA (23.7.- 22.8.)
LEO
   Možda ni jedan od znakova Zodijaka ne poseduje toliko ponosa, tako da je moguće apelovati na ovu decu da ne učestvuju u aktivnostima koje mogu da unište njihov osećaj samopoštovanja, kao i poštovanje drugih.     Njihova osnovna potreba je da budu 'zvezde', ali im se ne dopada uloga 'palih zvezda'. Ohrabrite ih da preduzimaju konstruktivne, zabavne, kreativne aktivnosti - školske predstave, javno govorništvo, umetničke aktivnosti, sport i slično. To će im pomoći da izgrade dobru reputaciju. Tada će sigurno dobro da razmisle pre nego što učine bilo šta što može tako lako i brzo da pokvari sve što su radom postigli. Kada je moguće, ističite njihove uspehe, odnosno iskoristite svaku mogućnost da učinite da se osećaju važnim.

  Detaljan opis horoskopskog znaka Devica   
    HOROSKOP ZA DEVICE (23.8. – 22.9.) VIRGO


   Deca rođena u ovom znaku imaju intenzivno urođeno zanimanje za očuvanje zdravlja, što donosi mogućnost da im pomognete dajući im obilje tačnih informacija koje se odnose na negativne zdravstvene efekte odavanja alkoholu, narkoticima, lekovima i pušenju. Postoji dobar razlog da verujemo da na taj način nikada neće biti uvučena u nešto što je u suprotnosti sa njihovim željama da očuvaju svoje zdravlje. Donesite im odgovarajuću literaturu i ohrabrite ih da čitaju. Diskutujte sa njima o tome. Ako je potrebno, omogućite im stručne odgovore psihijatra o mogućim rizicima. Podržite njihovu moguću želju da učestvuju u školskim ili društvenim akcijama u borbi protiv bolesti zavisnosti. Obratite posebnu pažnju da imaju potpuno uravnoteženu ishranu.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga 
HOROSKOP ZA VAGE (23.9. – 22.10.) LIBRA
   Ova deca teže miru, harmoniji, fer pleju i slozi. Druženje i kontakti su im prirodna potreba. To je moguć izvor problema, međutim, ako im se rano objasni kakve su moguće posledice po mentalno i fizičko zdravlje, veoma je verovatno da će shvatiti da su ovi eksperimenti nešto bez čega se može.

    Odnosi među ljudima ih veoma zanimaju, pa neće dozvoliti da ih drugi vide u lošem svetlu. Dobro je da im se na vreme pokažu filmovi o narkomanima, jer kada shvate negativne uticaje toksičnih supstanci na fizički izgled, biće manje sklona nezdravim uživanjima. Međutim, sve date informacije i sugestije moraju da pošteno sagledavaju obe strane problema, dok odluka mora da bude prepuštena njima samima.
  Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija  
    HOROSKOP ZA ŠKORPIJE (23.10.- 22.11.) SCORPIO


   Deca rođena u ovom znaku već od malih nogu pokazuju izuzetnu odlučnost. Ako je pravilno usmerena i vođena, njihova moćna samokontrola može da praktično osigura da narkotici i druge bolesti zavisnosti nikada neće biti problem. Međutim, za njih uopšteno važi da moraju na vreme da se usmere pravilno, inače su sklona da idu do samouništenja. Postoji, takođe, urođena radoznalost i motivacija za eksperimentima i otkrivanjem nepoznatog, što može droge učiniti privlačnim. Za njih je preporučljivo da svojim očima, na licu mesta vide kako stvari izgledaju.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac 
HOROSKOP ZA STRELCA (23.11.- 21.12.)  SAGITARIUS
   Ova deca često imaju dobar smisao za humor, vole zabave, ali su sklona preterivanju. Zbog toga je preterana samopopustljivost realna mogućnost, pa svaki eksperiment sa alkoholom i narkoticima može lako da odvede u zavisnost.

    Počnite veoma rano da im dajete informacije o tome, ali budite direktni i nazovite stvari svojim pravim imenom. Tipovi Jupitera veoma često zagrizu više nego što mogu da progutaju, a retko žele to da priznaju. Interes za filozofiju i visoko obrazovanje može se takođe ispoljiti vrlo rano, pa je neophodno podržati njihove napore da se izraze dovitljivo i kreativno na različite konstruktivne načine. Moguće je da će ih zanimati daleka putovanja i civilizacije, zato im omogućite da čitaju putopise i stare mitove i legende, ali ih nemojte ni na šta prisiljavati.
 Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac   
    HOROSKOP ZA JARCA (22.1.- 20.1.)  CAPRICORNUS


   Saturn je vladar ovog znaka, pa ove osobe od malih nogu imaju orijentaciju na posao, status i rspekt drugih, ali mogu doživeti mnoga kašnjenja, razočaranja i padove. Teže da i sebe i druge uzimaju suviše ozbiljno, što ih vodi u periode negativizma, pa čak i potištenosti. Potrebno im je puno podrške i ohrabrenja od drugih, i treba im reći da je put ka pozitivnoj istaknutosti strm i krivudav, ali je vredan napora da se njime putuje. Njihovo vaspitavanje treba usmeravati prema razvijanju i očuvanju pozitivnih mentalnih pogleda i stavova. Ohrabrite ih da učestvuju u konstruktivnim zabavnim aktivnostima da bi osigurali da neće, u trenucima potištenosti, posegnuti za hemijskim sredstvima da ih izvuku od sopstvene zlovolje.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija 
HOROSKOP ZA VODOLIJE (21.1.- 19.2.) AQUARIUS
   Potpuno je tačna tvrdnja da su osobe rođene u ovom znaku više od drugih sklone da svoj život poprave ili pogoršaju izborom prijatelja i bliskih drugova.

    To postavlja dodatne odgovornosti za roditelje i one koji su takođe odgovorni za njih da ih uče kvalitetima diskriminacije kada su prijatelji u pitanju. Može biti potrebno da nadgledaju i savetuju ih u vezi njihovog izbora.
    U slučaju da postoji neophodan razlog da se savetuje ograničavanje ili čak prekidanje nekog druženja, morate im dati razumna objašnjenja. Svaka vaša akcija će imati više efekta ako pristupite na mentalan, inteligentan način. Emocionalnim pristupom ćete teže postići saradnju.
 Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe  
    HOROSKOP ZA HOROSKOP ZA RIBE  (20.2.- 20.3.)  PISCES


   Sklona su da budu sanjari koji žele da vide stvari onakvim kakve bi oni voleli i realnost nije nešto što uvek prihvataju.
    Veoma su spremna da pobegnu od realnosti kada stvari nisu onakve kakvim bi želeli da budu. Zbog motivacije da stvaraju svet fantazija, lažna obećanja droga mogu biti privlačna. U svakom slučaju, treba im se obratiti sa ljubavlju i tražiti da žive na način kojim neće povrediti one koji ih vole i od kojih su voljene. Emocionalni apel će dati bolje rezultate nego intelektualan način.Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Mesec i Njegove Mene
Testirajte Reflekse