Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Da Li Se Znate Opustiti

   Samo polako, bez prevelike žurbe... Da li možete svome telu da naredite da se istinski opusti. U današnje vreme koje je prepuno raznovrsnih stresova, ovako nešto izgleda prilično nemoguće. Stres je problem sa kojim se susreću svi znakovi, mada su neki skloni nervozi više nego drugi. 

OSMEH GORE Osmeh na lice:  
    Prava relaksacija podrazumeva treniranje vašeg nervnog sistema da ne reaguje burno na događaje, odnosno da reaguje na onom nivou koji je primeren datoj situaciji. Snižavanje nivoa reagovanja nervnog sistema ima mnogo pozitivnih rezultata. Usporava se puls i disanje, olabavljuju se i opuštaju mišići, zagrejavaju se ruke i stopala, usporena je proizvodnja adrenalina i drugih potencijalno štetnih hemikalija, proširuje se obim pažnje i omogućava organizmu da adekvatno reaguje na kriznu situaciju kada do nje dođe. Evo nekih individualnih saveta za svaki horoskopski znak kako da se najefikasnije uhvate u koštac sa stresom.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan  
HOROSKOP ZA OVNA (21.3.- 20.4.)  ARIES
   Za vas ništa lakše nego da izgubite kontrolu kada ste suočeni sa stresnom situacijom. S obzirom na to da vam je skoro nemoguće da izbegnete povremene eksplozije, pokušajte da naučite kako da se uzdržite.
Kada ste u prilici da prasnete, brojte polako do 20, što je prilično stari metod, ali koji uvek pomaže. Alternativno rešenje bi bilo da odmah prošetate ili uradite nekoliko vežbi. Kada bes jednom počne da splašnjava, počnite sa relaksacijom kao što je sporo i ravnomerno disanje.
    Napetost najčešće osećate u lobanji, čelu i mišićima vilice. Uz pomoć tehnika relaksacije prvo morate naučiti da opustite ove delove tela. Ali pre svega treba da eliminišete nepotreban stres iz svoga života, tako što ćete uvideti da nisu svi tako brzi i bistri kao vi. Nekima je potrebno više vremena za objašnjavanje pre nego što zadovolje  vaše visoke standarde.

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik   HOROSKOP ZA BIKA (22.4.- 21.5)  TAURUS

   Vi ste uglavnom smirena osoba, koja je skoro uvek u stanju da se savlada, ali i vam se dogodi da prenaglite. u tim trenucima vaša eksplozija se može meriti sa nuklearnom bombom. Do sukoba najčešće dolazi kada vam se suprotstavi neko još tvrdoglaviji od vas. S obzirom na to da je vaše ponašanje kada se razbesnite neprijatno za sve oko vas, povremeno sebi dajte oduška kroz fizičke vežbe i smireni razgovor o svojim osećanjima.
    Napetost vam je najčešće izražena u vratu i čeljusnim mišićima. Gornji deo leđa takođe trpi kada napetost duže traje. To je uzrokovano tenzijom u vratnom delu kičme. Kada osetite da nailazi nervoza, počnite sa dubokim disanjem i opuštanjem mišića, da biste što pre opustili najugroženije delove.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci  
 HOROSKOP ZA BLIZANCE (22.5.- 21.6.) GEMINI
   Vi pucate od energije, koja se ponekad pretvara u napetost. Kako ste stalno u potrazi za novim iskustvima i izazovima, i mnogo toga započinjete da radite u isto vreme, kada dođete u stanje stresa, skloni ste da kažete ono što što inače ne bi trebalo.
Inače, vi uvek imate mnogo toga da kažete kada ste ljuti. Morate uvideti da ništa ne dobijate nerviranjem zbog beznačajnih stvari.
    Ako predosetite da ćete iskočiti iz svoje kože, zastanite na trenutak, razmislite o neželjenim posledicama, koje vaše reči izrečene u besu mogu imati. Kada ste pod stresom napetost vam se akumulira u predelu ramena, grudnog koša, ruku i dlanova. Pri prvom nagoveštaju sukoba započnite sa dubokim disanjem. Čim osetite da ste nervozni, usporite disanje i počnite sa relaksacijom mišića da biste olakšali tenziju u najugroženijim delovima. Što češće zagrevajte ruke.

Detaljan opis horoskopskog znaka Rak   HOROSKOP ZA RAKOVE (22.6. - 22.7.) CANCER

   S obzirom na to da ste preterano osetljivi, vrlo lako dolazite u situaciju da budete pod stresom. Kada ste uznemireni u stanju ste da svom snagom udarite na uzrok svoga besa. Iako ste obično pasivni, možete veoma dugo da budete ljuti. Samo vas Škorpija u tome može nadmašiti. česte ljutnje ili osećaj neprijateljstva izjedaju vas i mogu da izazovu velike fizičke smetnje u vašem organizmu. Pokušajte da shvatite da je većina pretnji koje primećujete bezopasna. Samo ćete u tom slučaju uspeti da se efikasno suočite i izborite sa pravom krizom kada naiđe.
    Napetost u vašem organizmu najviše se ispoljava u grudima i stomaku. Stres negativno utiče na disanje i sistem za varenje. Kada osetite da vam uznemirenost ili uzbuđenje rastu, počnite sa abdominalnim disanjem. Vitalne delove tela ćete opustiti uz pomoć tehnike opuštanja mišića.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav  
HOROSKOP ZA LAVA (23.7.- 22.8.)
LEO
   Najčešći uzrok zbok kojega se vi osećate pod pritiskom je kada neko pokušava da vas zaseni ili izvrgne ruglu. S obzirom na to da ste okupirani svojim ponosom i očuvanjem svoga dostojanstva, naviknuti ste na kontrolisanje svoga temperamenta, naročito ako bi vas eksplozija besa prikazala u negativnom svetlu. Isto tako vas može iznervirati ako neko pokuša da vas spreči da u nečemu uživate.
     Ukoliko ipak pokušate da radite normalno, a nalazite se pod prekomernom tenzijom, efekti će se osetiti na radu srca, vratu ili čak oslabljenom vidu. Sve što deluje na srce ili cirkulaciju može povratno delovati na čitav organizam. Stoga je stres opasnost za čitavo vaše telo. Čim osetite da gubite kontolu nad sobom, koncentrišite se na pravilno disanje. Umirite se i svedite broj udisaja na 8 - 12 u minuti. Svakodnevno radite vežbe istezanja da bi vam kičma što duže ostala savitljiva.


  Detaljan opis horoskopskog znaka Devica   
    HOROSKOP ZA DEVICE (23.8. – 22.9.) VIRGO


   Iako delujete ralativno opušteno, i vi znate da budete preterano uzrujani, naročito oko nekih detalja. Vi se mnogo više brinete o svemu nego što ljudi oko vas mogu da pretpostave. Ukoliko frustracija traje preterano dugo, efekat na vaše zdravlje može biti veoma ozbiljan. Možda biste se osećali lakše ako biste pisali ponešto o onome što vas muči. To ne morate nikome pokazati, ako ne želite. Važno je da uzrok vaše napetosti izađe iz vas.
    Napetost deluje na vaš nervni sistem i na organe za varenje, a rezultat je da vam je čitavo telo pod stresom. Kada osetite da ćete se iznervirati, nađite neko mirno mesto, makar samo u svojoj glavi. Bez obzira na to gde se nalazite, usporite disanje i trudite se da bude duboko. Svakodnevno šetajte i radite lagane vežbe, što će povoljno uticati na vaš nervni sistem, i naučiti vaše telo da se opušta kada je to potrebno.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga  
HOROSKOP ZA VAGE (23.9. – 22.10.) LIBRA
   Vi ste veoma osetljivi na napeta stanja, naročito kada su ona uzrokovana ličnim odnosima. Vaš simbol je vaga, mada vas je moguće izbaciti iz ravnoteže ako dođete u sukob sa onima do kojih vam je stalo.

    Uradićete skoro sve što je u vašoj moći da izbegnete sukobe, ali ako ste priterani u ćošak, borićete se kao ljuti tigar. Život bi vam bio mnogo jednostavniji ako biste prestali da brinete kako da svima udovoljite. Pokušajte da radite ono što će vas usrećiti.
    Napetost se obično koncentriše u leđima, u nivou bubrega i blizu struka. Kada je kičma napeta, čitav organizam trpi. Svakodnevno radite vežbe istezanja da biste što duže održali kičmu elastičnom. Kada već vidite da se nerviranje ne može izbeći, probajte sa sporim i smirenim disanjem, tako da vam se stomak diže kod svakog udisaja. Praktikujte da zagrevate ruke ili da svakodnevno upražnjavate tehniku relaksacije mišića.

  Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija  
    HOROSKOP ZA ŠKORPIJE (23.10.- 22.11.) SCORPIO


   Vaše emocije su toliko snažne i duboke da vi i u svakodnevnom životu pronalazite razloge za stres. S obzorom na to da ste tajanstveni i da žudite za tim da uvek imate kontrolu, vi u sebi akumulirate mnogo napetosti koje niko nije svestan. Ako sve svoje probleme suviše dugo čuvate u sebi, unutrašnje ključanje je neminovno. Strah, ljutnja i frustriranost utiču na organizam da oslobađa destruktivne hormone, što kao konačni rezultat može imati ozbiljne psihičke poremećaje. Za vas je od vitalne važnosti da naučite kako da se borite sa stresom, pomoću vežbi i smanjenja praga osetljivosti.
    Napetost se može odraziti i na vaš ljubavni život, kao i na sistem za pražnjenje u organizmu. Ukoliko dozvolite da vaš organizam suviše dugo bude pod stresom, postoji opasnost od impotencije ili nedostatak želje. Kada osetite da postoji mogućnost od stresne situacije, odmah započnite sa abdominalnim disanjem i mišićnom relaksacijom, koji će vas najefikasnije osloboditi napetosti.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac  
HOROSKOP ZA STRELCA (23.11.- 21.12.)  SAGITARIUS
   Vaš optimizam čini da ste ređe od drugih izloženi stresu. Vi umete da se smejete svojim greškama, jednako slatko kao i tuđima. Oštri i prodorni komentari su vaš uobičajeni način da se izborite sa onima koji vam dosađuju.

    Ono što svakako najviše mrzite su nečiji pokušaji da vam ograniči slobodu i nezavisnost. U tim situacijama ste zaista u stanju da se razbesnite.
    Vi ste osoba koja na prekomernu napetost reaguje tako što se prepusti jelu i piću. Strelci su skloni gojaznosti, koja im se naročito povećava u stresnim periodima. Obilje jake hrane ili napitaka koji goje brzo će uticati da vam se poveća obim struka i težina. Kada osetite da ste razdražljivi, smesta započnite sa pravilnim i dubokim disanjem. Istovremeno, ne zanemarujte mišićnu relaksaciju koja najbrže eliminiše napetost.

 Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac   
    HOROSKOP ZA JARCA (22.1.- 20.1.)  CAPRICORNUS


   Vi predstavljate ekstremni slučaj samokontrole i orijentisanosti ka postavljenom cilju. Kako ste veoma okupirani ostavljanjem dobrog utiska, naučili ste sebe da svoj temperament držite na uzdi, pogotovo ako bi ispoljavanje ljutnje moglo da vas prikaže u nepovoljnom svetlu. Veoma ste strogi prema sebi, pa je i u većini slučajeva napetost koju osećate rezultat vaših preteških i prevelikih zahteva koje sami sebi postavljate. Opustite se ponekad, izađite u prirodu, osetite miris cveća i videćete kako će napetost neprimetno isčeznuti.
    U stresnim stanjima zglobovi vam se stežu ili vas bole. Kosti, kolena ili drugi zglobovi su u takvim prilikama podložni povredama, jer vaše kretanje je nespretno i lakše se može dogoditi da budete povređeni. Pri prvom nagoveštaju stresa počnite sa dubokim disanjem i opuštanjem mišića, jer ćete tako najlakše eliminisati neprijatne fizičke propratne pojave napetosti.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija  
HOROSKOP ZA VODOLIJE (21.1.- 19.2.) AQUARIUS
   Vi prilično čvrsto kontrolišete svoju narav i emocije. Iako volite promene, vaši pogledi su uglavnom stabilni. Kako ste po prirodi intelektualna osoba, rado drugima opraštate njihove mane, nedostatke i hirove.

    Ali, ponekad vam ipak zasmeta i naljuti vas očigledna nepravda. Kada vas nečije ponašanje isprovocira i dovede u stanje napetosti, pokušajte da sve razrešite svojom izuzetnom veštinom smirenog i logičnog razgovora. Ako druga osoba nije spremna na razgovor, distancirajte se od problematične situacije, ako je moguće bar mislima.
    Vaš delikatni nervni sitem reaguje negativno na stres, a to se dalje odražava na vaš um i telo. Vi često osećate tenziju u nogama i donjem delu leđa. Skloni ste grčevima u nogama, koji su najčešće posledica stresa. Kada osetite da ste uznemireni, momentalno počnite sa vežbama dubokog disanja i opuštanja muskulature. Posebnu pažnju obratite na noge i leđa.

 Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe  
    HOROSKOP ZA HOROSKOP ZA RIBE  (20.2.- 20.3.)  PISCES


   U stanju ste da vremenom nagomilate toliko napetosti u sebi, da to može da uništi vaše emocionalno stanje i ugrozi vaš mir. Kako ste veoma osetljivi i pri tom volite mir, vi nikada svesno ne želite nikoga da povredite, mada su konflikti ponekad neizbežni. Za vaše je dobro da ponekad date sebi oduška, jer u protivnom možete jednog dana ustanoviti da je cena za uzdržavanje bila prevelika.
    Stres ostavlja posledice na vaš imunološki sistem. Limfni sistem je u organizmu borac protiv bolesti. Kada ste psihički ugroženi stresom i kojavicu ili bilo koje virusno oboljenje ćete lakše dobiti. Uvek sebi priuštite dovoljno odmora, osobito onda kada prolazite kroz životni period koji je ispunjeniji raznim problemima. Izbegavajte preterivanje u bilo čemu, pa i u emotivnoj sferi.
    Kada osetite da ste nervozni otidite na neko mirno mesto, makar to bilo samo u vašim mislima. Odlutajte što dalje. Dišite duboko, opustite mišiće i olakšajte svoju napetost. Održavajte svoj energetski nivo tako što ćete jesti namirnice koje sadrže malo masti i holesterola. Obavezno vežbajte, bar tri puta nedeljno. Težite emotivnoj ravnoteži.Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana