Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Da Li Ste Optimista

   Biće Bolje, Neko Viče... Optimizam nam može pomoći da se mnogo lakše suočimo sa realnošću, jer će nas ta realnost ako smo optimistični mnogo teže obeshrabriti nego što je to slučaj sa pesimistima. Zavirite u sebe i nađite najbolji način da svojim pozitivnim, optimističnim razmišljanjem prebrodite sve teškoće koje se pojavljuju pred vama. Optimizam ne košta ništa, a ogromno daje.

OSMEH GORE Osmeh na lice:  
Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan  
HOROSKOP ZA OVNA (21.3.- 20.4.)  ARIES
    Ovnovi krče sebi put kroz sve negativne situacije, a činjenica da u tom procesu mogu biti potučeni ili bačeni na kolena, ako da ih ni malo ne uznemirava.
    Ali i među najvećim optimistima događa se da prolaze kroz periode obeshrabrenja, čak i depresije, u momentima kada se pitaju da li je to sve vredno borbe. Optimizam može doći kao spas ako sami sebe podsetite da čak i Ovan, kao ljudsko biće, ima pravo na svoje loše trenutke koji će neizbežno proći. Stara formula brojanja do deset može umnogome da podigne vaš optimizam, jer će vas naterati da zastanete, pogledate i oslušnete. U tom trenutku ćete se setiti da ste osoba vredna poštovanja, da ste u životu nešto postigli, pa ni najzlonamerniji šef neće uspeti da vas izbaci iz koloseka. Dalekovidnog Ovna će uvek utešiti činjenica da je sutra novi dan.

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik    HOROSKOP ZA BIKA (22.4.- 21.5)  TAURUS

   Generalno gledano optimizam Bika je ojačan njegovom verom u svoju individualnu snagu. Vi verujete u svoj talenat, svoje poglede, i iznad svega u svoju privlačnost i sposobnost da se dopadnete suprotnom polu.
     A verujte, to je jedna od najčvršćih potpora za optimizam. Vi takođe umete da baratate sa novcem, što je važan element za samopouzdanje. Jedan od problema koji vas opterećuje je posesivnost i ljubomora u odnosima sa ljudima. Pod tim odnosima ne podrazumevaju se samo ljubavne, već i porodične, prijateljske i profesionalne veze. Ako vam se učini da neko nešto hoće da vam oduzme, vi počinjete da sumnjate u sebe.
      Čak i najmanja sumnja da se vaš partner udaljava, da se dete pobunilo ili da vaš poslovni partner nešto prikriva, dovoljna je da vas uznemiri. Tada treba da se preispitate i obuzdate u donošenju zaključaka. U takvim trenucima je preporučljivo da potražite utehu za svoju dušu u šetnji kroz park ili pored morske obale, ili upijajući zadovoljstvo stvaranja.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci   
 HOROSKOP ZA BLIZANCE (22.5.- 21.6.) GEMINI
   U slučaju Blizanaca, želja za promenama i raznolikošću, kao i užasavanje od dosade, mogu se izjednačiti sa optimizmom. Sve dok ste u prilici da svuda oko sebe vidite neograničenu perspektivu, vi ćete biti zadovoljni.
Zbog toga Blizanci ne bi trebalo da se upuštaju u poslove i odnose koji nisu dobro razmotreni i sa svih strana izvagani. Iz istog razloga Blizanci u brak nikada ne smeju da stupe na brzinu i impulsivno. Teško vam je da budete optimista kada osećate da ste u zamci. Ipak ne brinite. Sa svojom inteligencijom, snalažljivošću i smislom za humor vi ste i elastični i razumni. Vi ćete uspeti da nađete svetlu stranu u svakoj situaciji, ali naglašavamo, samo ako se ne osećate kao da ste u klopci. Blizanci su skloni da traže ili pojačavaju optimizam po sistemu jedi, pij i veseli se. Ovo retko uspeva, a i ako se to dogodi rezultati su kratkotrajni. Vaš istinski optimizam izvire iz vaše radoznalosti, neprekidnog traganja za novim idejama i izuzetnošću, kao i iz druženja sa drugim ljudima.

Detaljan opis horoskopskog znaka Rak    HOROSKOP ZA RAKOVE (22.6. - 22.7.) CANCER

   Ovaj znak je često optuživan za preteranu brižnost. Vi duboko preživljavate sve oko sebe i skoro je neizbežna vaša sklonost da se sekirate oko stvarnih ili izmišljenih uvreda ili pretnji. Način da to izbegnete je da stalno održavate izbalansiran odnos prema okolini, ne zaboravljajući da u svačiji život ponekad uđe tuga. Ali to ne treba shvatiti kao smak sveta. Nemojte izgubiti iz vida da je vaš znak veoma snažan, i pored svoje velike osećajnosti. Rak može izgledati pomalo krhko, ali u stvari ima čvrstu ljušturu i brz je, a može da uštine čoveka kad god to poželi. Vi posedujete sposobnost da se suprotstavite životnim izazovima sa minimumom straha, osim ako se ne prepustite strahovanju. Osnažite svoj optimizam radom i zabavom u radnom odnosu, i pre svega prestanite da brinete o tome šta drugi ljudi misle. Iako svakako želite da osobe koje vi volite imaju dobro mišljenje o vama, najvažnije je da budete iskreni prema sebi. Ne moraju svi prihvatiti vaše poglede na život.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav  
HOROSKOP ZA LAVA (23.7.- 22.8.)
LEO
   O vašem optimizmu zaista ima šta da se priča. Lav poseduje unutrašnji osećaj samouvažavanja, a isto tako uživa i u životnoj drami, što znači da shvata i uspeva da se izbori sa činjenicom da se život sastoji od pozitivnih i negativnih iskustava.

    Lav je odlučan u traženju samo pozitivnih i korisnih iskustava, pa je njegov optimizam retko pred ozbiljnim izazovom. Ali, i kralj ima svoje slabe tačke, a to su: ljubavne avanture, odanost i ponekad deca. Iako delujete ponosno i snažno, u vam se ponekad krije mačence koje cvili zbog izdaje partnera ili deteta. Naravno, bolje je unapred se pripremiti i naoružati. Neki Lavovi bi svakako trebalo dobro da razmisle pre nego što ulete u bilo kakvu emocionalnu vezu. Kada se jednom upetljate, vaša lojalnost i strastvenost otežaće vam odustajanje ili povlačenje, čak i onda kada sve ukazuje da je takav potez najlogičniji. Kada sami sebe uvalite u zamku, bićete sve samo ne optimista. Ali, ako iko može iz loše situacije da izvuče najbolje, onda je to Lav. Kada ste loše volje, setite se da je čitav svet pozornica, a da je sudbina vama dodelila glavnu ulogu. Zar ste zaboravili kako je prijatan ležeran ručak sa prijateljima.
  Detaljan opis horoskopskog znaka Devica   
    HOROSKOP ZA DEVICE (23.8. – 22.9.) VIRGO


   Do sada ste već i sami shvatili da često imate problema da svet gledate sa vedrije strane. Razlog je što vaša glad za perfekcijom u ovom svetu punom nesavršenosti teško da može biti zadovoljena. Osim toga skloniji ste da čašu vidite kao polupraznu nego kao polupunu. Ali vi tu ništa ne možete da učinite, to je pritoda Device da uvek ugleda prvo sedu vlas među bujnom crnom kosom, ili da instinktivno uvek traži dlaku u jajetu. Iako vas to ne čini uvek preterano zadovoljnom, ipak je razlog da kažete svoju čuvenu rečenicu: 'Jesam vam rekla'. I sami ste ponekad umorni od silnih oblaka od kojih nikada ne uspevate da ugledate sunce. Međutim, i vi možete postati optimista, ako ne baš zaneseni optimista, onda svakako osoba koja rezonski pozitivno razmišlja. Vi biste želeli ovakvo stanje stvari, ne samo zbog svog mira i međuljudskih odnosa, već i zbog svog fizičkog zdravlja. Za vas je veza duha i tela isprepletena, pa stoga kada jednom načinite odlučan napor da potražite vedriju stranu shvatićete koliko se zbog toga bolje osećate. Onda ćete početi da uživate u životu i prestati da kritikujete sebe i druge. Doći će do izražaja vaš izuzetan smisao za humor, koji ne sadrži samo sarkastične primedbe kako ste i sami nekada mislili. Sigurno ćete se zapitati zašto vam je trebalo tako mnogo vremena da postanete optimista.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga  
HOROSKOP ZA VAGE (23.9. – 22.10.) LIBRA
   Shodno vašem horoskopskom simbolu, Vagi, u vam se smenjuju briljantni optimizam sa navalama turobnog raspoloženja. Na sreću mračni periodi su uvek kraći od vedrih, iako ponekad mogu da vas izbace iz koloseka, izazovu svađe ili čak i raskide.

    Naravno, do sada ste već sigurno upoznali svoje sklonosti, a možda ste već i smislili kako da sami sa sobom izađete na kraj. Ako ste neraspoloženi, odložite sve obaveze koje vam samo mogu još više pokvariti raspoloženje - kupovina sa svekrvom, odlazak kod doktora ili neki važan i neprijatan poslovni sastanak. Svoje uspone u raspoloženju iskoristite za ozbiljan rad, ozbiljne studije i sve što zahteva istrajnost. Ako posedujete onu neprijatnu sklonost prema samoprigovaranju i samopreispitivanju, ne zaboravite da podsetite sebe na sve što ste do sada postigli, a to često nije ni malo zanemarljivo.  Možete čak i da popišete sve svoje uspešne poduhvate, ako je to potrebno.  Ma šta drugo radili, ne tražite utehu u slatkišima i frižideru. Mnogo više možete postići za svoj optimizam ako krenete u dugu šetnju ili se ispraznite u teretani i fitnes klubu. To će uticati da vaš mozak proizvede sopstvene prirodne podstrekače dobrog raspoloženja, hemijske aktivatore, takozvane endorfine.  Neće vam naškoditi ni da izgubite koju kaloriju i višak kilograma u teretani. Naravno, ne treba zaboraviti kako povoljan efekat romantika može da ima na vaš optimizam. Vaga je romantičan znak koji od ljubavi cveta. Zaljubljena Vaga fizički, duhovno i psihološki preživljava samo blagostanje i radost.
  Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija  
    HOROSKOP ZA ŠKORPIJE (23.10.- 22.11.) SCORPIO


   Ukoliko ne želite da utonete u pesimizam, a to retko koja Škorpija želi, treba da znate da ste dovoljno snažni i odlučni da se iz toga sami izvučete, bez obzira kako to u nekim trenucima teško izgledalo. Vi posedujete apsolutno nemilosrdan smisao za integritet i podrobnost i praktično vam je nemoguće da gorke i neprijatne životne trenutke gledate u drugačijem svetlu od onoga koje jeste, čak vam je teško i da se na to ne osvrnete. Stoga možemo reći da je Škorpija kao jedan od najvećih realističara u horoskopu skoro predodređena da bude obeshrabrena i pesimistična. Ali, ona je isto tako svesna da negativan način razmišljanja nije ni prijatan ni uvek izvodljiv. Šta u tom slučaju čini Škorpija? Ona je izvežbala sebe da se usredsredi na nedvosmisleno pozitivne aspekte života, za početak, na sam život. Sama činjenica da smo živi dovoljno je pozitivna, kada se uzme u obzir i druga mogućnost. A osim toga za ovaj strastveni znak uvek postoji još jedan pozitivan životni aspekt, a to su ljubav i ljubavniodnos. Škorpija koja strastveno i predano voli ne može biti ništa drugo do veliki optimista. Isto je i sa Škorpijom koja je pronašla pravi smisao života u svom pozivu, bilo da je to umetnost, misionarski poziv, medicina, psihologija ili posao privatnog detektiva, a ovo su sve pozivi u kojima Škorpija može da pronađe sebe. Razmislite, ako ste nezadovoljni možda će vam biti dovoljno da izađete iz svakodnevne rutine i potražite i prokrčite sebi nove puteve. Kada počnete da istražujete svoje potencijale prestaćete jednom zauvek da budete pesimista.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac  
HOROSKOP ZA STRELCA (23.11.- 21.12.)  SAGITARIUS
   Generalno gledano, vi ste ti koji su izmislili optimizam. To je jedna od glavnih karakteristika vašeg znaka. U stvari, postoje Strelci koji mogu biti i preterani optimisti. Oni postaju kockari koje niko ne može ubediti da nekada mogu i da izgube.

    To su nepopravljive kokete u stalnoj potrazi za savršenom ljubavlju. Vi dobro poznajete sebe, i uz dovoljnu dozu realizma možete uvek biti na svome. Ali za prosečnog Strelca koji želi da se provuče što bezbolnije kroz neizbežna razočarenja, savet je jednostavan. Udahnite duboko, učinite sve najbolje što umete i budite sigurni u svoje uverenje da će vam biti uzvraćeno istom merom. Životni udarci vas čine neraspoloženim. A oni su samo posledica neznanja, predrasuda, nepravdi ili svireposti. Ni sa jednim od ovih vi se ne mirite, a kako život obiluje ovim ljudskim slabostima, vi često bivate obeshrabreni i veoma ljuti. Siguran način da ponovo steknete samopouzdanje i optimizam, i možda ga čak prenesete i na druge, je da se suprotstavite onome što vam se u životu ne dopada. Vi svakako za to posedujete potrebnu inteligenciju i sposobnost komunikacije, kao i energiju i ljubaznost. Ništa ne može tako da zadovolji čoveka kao kad sam sebi obezbedi uslove da mu bude dobro. Ako do sada to niste shvatili, sada je pravi čas.
 Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac   
    HOROSKOP ZA JARCA (22.1.- 20.1.)  CAPRICORNUS


   Evo još jednog znaka čiji izoštreni realizam može ponekad biti uzrok razočarenja. Retko ćete sresti Jarca koji nije opterećen unutrašnjim osećajem za mračnu stranu ljudske prirode. Međutim, Jarac obično brzo uviđa da ako želi da uživa u životu, mora da se usredsredi na vedriju životnu stranu. Iz tog se razloga često čini da Jarac sazreva obrnutim redosledom, od večito namrgođenog klinca često u zrelim godinama postaje zadovoljna osoba mlađa duhom od mnogih svojih vršnjaka. Jarac čvrsto veruje u kapitalizam, slobodno preduzeće i ozbiljan rad. Iako vas nikada neće napustiti zemaljski realizam, vi možete biti i najveći optimista, čvrsto ukopani u zemlju, ali sa duhom koji se vinuo u visine. Ljudi će često od vas tražiti savet, a zateći ćete sebe kako pokušavate da razveselite i utešite druge. Takvi postupci vas podsećaju da bez obzira na sve događaje oko vas, život može biti istinski lep.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija  
HOROSKOP ZA VODOLIJE (21.1.- 19.2.) AQUARIUS
   Među pesimistima ćete retko upoznati Vodoliju. Ovaj znak označava energiju, maštu, ali i veselost i optimizam. Vi ste ujedno i bezgranično radoznali. Iako neizbežno nailazite na razočarenja i izazove, ipak nada i pozitivan stav uvek će prevagnuti kod vas.

    Iako Vodolija spada u grupu fiksnih znakova, vi ste zadivljujuće fleksibilni, i uvek uspevate da se izdignete bez obzira na jačinu zadatog udarca. Vas ohrabruju i stimulišu umetnost i priroda. Mnogo puta će vam se dogoditi da mračno raspoloženje isčezne tokom šetnje po parku, pored morske obale ili kroz beskrajno duge hodnike muzeja diveći se bezvremenskoj lepoti slika i skulptura. ukoliko to do sada niste imali prilike da probate, ne gubite vreme nego i sami okusite zadovoljstvo stvaranja. Vodolija poseduje neprocenjivu veštinu da u svemu vidi lepotu i nadu, čak i tamo gde drugi nalaze samo očaj i jad. Svoje uživanje u životu podelite sa drugima kad god je moguće.
 Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe  
    HOROSKOP ZA HOROSKOP ZA RIBE  (20.2.- 20.3.)  PISCES


   Vi ste skloni promenama raspoloženja, od kojih neka nisu baš vesela i sjajna. Ali vi ipak znate sebe, čak i u trenutcima najveće tuge, vi već planirate kako ćete se iz svega izvući i preći na drugu lepšu obalu. Sve dok to ne znači suviše često zavirivanje u frižider ili svraćanje u kafić, sve će biti u redu.
      Vaša pronicljivost i instinkt će pomoći da vama opet ovlada optimizam i uzdigne vas do željene visine. Vi ste vrlo osećajni i vrlo vas je lako povrediti. Jedan od načina da sačuvate svoje zadovoljstvo je da izbegavate osobe koje bi mogle da zloupotrebe vašu ljubaznost, dobrodušnost, a ponekad čak i lakovernost. Iako, bez sumnje treba u svakoj prilici da ispoljite svoju ljubaznu prirodu, ponekad biste mogli u izvesnoj meri i da se uzdržite. Pravi optimizam se zasniva na samopoštovanju kao i na uzajamnom poštovanju, pored velikodušnosti i altruizma.
       Kada se osetite istinski utučeni, izlaz ćete naći na stranicama klasične literature ili pogotovo uz zvuke svoje omiljene muzike. Ali za Ribe ništa ne može predstavljati veću sreću od prisustva voljene osobe ili iskrenog prijatelja.Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana