Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Astro Medicina

   Biti rođen u određenom znaku znači biti podložan određenim bolestima i stavovima prema zdravlju uopšte. 

OSMEH GORE Osmeh na lice:  
    Vatreni znaci (Ovan, Lav i Strelac) mrze bolest i plaše je se jer im oduzima životnu energiju i slobodu. Nemaju strpljenja i često odustaju od lečenja na pola puta.
    Zemljani znaci (Bik, Devica i Jarac) dosta 'osluškuju' svoj organizam i disciplinovani su bolesnici. Ponekad su čak skloni hipohondriji.
    Vazdušni znaci (Blizanci, Vaga i Vodolija) u većini slučajeva radoznalošću reaguju na svoje bolesti. Sve ih interesuje: poreklo bolesti, tok, terapija... Njihove bolesti su uglavnom kratkog veka.
    Vodeni znaci (Rak, Škorpija i Ribe) često pate od psiho-somatskih obolenja i zbog svoje preterane zabrinutosti dugo boluju. Potrebnija im je uteha od samog lečenja.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan    
HOROSKOP ZA OVNA (21.3.- 20.4.)  ARIES 
  U detinjstvu, Ovan je istovremeno strašljiv i nepromišljen. Opasnost ga privlači, ali se plaši bola. Treba ga postepeno navikavati na opasnost i načine da ih izbegne, da se ne ozledi. Neophodno mu je bavljenje sportom da bi se disciplinovala njegova bazična impulsivnost i razbacivanje snaga.
Ovan mora da štiti glavu, pogotovo ako se bavi sportovima: kao što su boks, fudbal, ragbi... Za san mu je potreban potpuni mir, daleko od buke ulice, radija i televizije.
    U zrelim godinama, bolesti Ovna su posledica prevelikih napora i unutrašnjih tenzija. Bolje vlada svojim strastima nego u detinjstvu, nekad čak i previše: počinje da ćuti i da se povlači u sebe, suviše retko ispoljava agresivnost. Posledica ovog neprirodnog potiskivanja su: glavobolja, ozbiljna oboljenja jetre i žuči, pa čak i izliv krvi u mozak. Ovan suviše dugo čeka da bi se obratio lekaru, zanemaruje alarmantne signale organizma i čeka ozbiljnije simptome da bi se posvetio sebi i svom zdravlju. Kompletan pregled jednom godišnje veoma bi mu koristio u ime preventive. On, međutim, ne trpi da mu se dele saveti.
    U starosti uspeva da se urazumi i da brine o svom zdravlju. Savetuje mu se da redovno proverava krvni pritisak i bubrege, koji su mu slaba tačka u starosti. Naravno, više nego ikad, potrebno je da vodi uredan način života i da se zdravo hrani.

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik    HOROSKOP ZA BIKA (22.4.- 21.5)  TAURUS

   Kao dete, Bik će imati dobar apetit i biće velika spavalica. Na ovaj način će steći preduslove da kasnije bude punačak. Drugi tip Bika u detinjstvu uopšte nema apetit i u kasnijim godinama će svoju ishranu ograničiti na vrlo nezdrav način. Od malih nogu mu je potrebno da se navikava na pravilnu ishranu i pravilan režim sna. Njegovim roditeljima će trebati puno strpljenja u postizanju cilja, s obzirom na njegovu tvrdoglavost.
    Bik je u detinjstvu jako emotivan i trebaće mu puno ljubavi i sigurnosti. Njegovi ispadi jedino se mogu umiriti lepim rečima i muzikom koju voli. Sila će u njegovom slučaju samo izazvati otpor. Vrat, grlo i ždrelo su njegove slabe tačke, tako da ga treba čuvati od prehlada.
    Odrastao Bik zadržaće istu potrebu za hranom i snom kao u detinjstvu. Vrat i grlo ostaju njegove slabe tačke, ali treba voditi računa i o urinarno-genitalnom traktu, naročito kod žena. Moguće je i loše funkcionisanje tiroidne i paratiroidne žlezde. Loša ishrana za posledicu može imati dijabetis i kaplju.
    Potrebno mu je mnogo svežeg vazduha i kontakta sa prirodom. Od sportova najviše mu odgovaraju: šetnja, golf, skijanje, alpinizam i plivanje.
    Biku je u starosti najvažnije da nastavi da se kreće, zbog sklonosti ka ankilozi. Kod žena postoji i sklonost ka osteoporozi, zbog čega se preporučuje redovno unošenje kalcijuma u organizam. i kod muškaraca i kod žena ima čestih slučajeva artritisa i artroze. Biku samoća jako teško pada, pa mu je neophodno da se u starosti okruži životinjama i biljkama.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci  
  HOROSKOP ZA BLIZANCE (22.5.- 21.6.) GEMINI


   Deca Blizanci se na plaše bolesti. Ona kod njih izaziva radoznalost i žele o svemu da se raspitaju. Postaju plašljivi i nepoverljivi jedino ako imaju utisak da se od njih nešto krije.
    Temperatura kod ove dece može biti praćena nervozom, anksioznošću, drhtanjem i jezom. Disajni putevi takođe su osetljivi: lako nazebe i puno kašlje. Treba ga štititi od velike hladnoće i promaje.
    Može biti jako spretan, ili jako nespretan. Nepažljiv je i užurban. Obično mu više odgovaraju česti mali obroci od onih retkih, a obilnih. San mu je dosta osetljiv i često je spavalica.
    U zrelijim godinama, Blizanci uglavnom zadržavaju vitku liniju i umerenost u jelu. Njegove osetljive tačke ostaju disajni putevi i nervni sistem. Kod nekih Blizanaca dolazi do oboljenja jetre. Od sportova mu odgovaraju: tenis, laka atletika i brzi sportovi.
    Blizanci teško prihvataju starost i dugo ostaju mladoliki. Teško se odriču svojih aktivnosti iz mladosti, što ih može dovesti do oboljenja mozga: paralize, ozbiljnih respiratornih i kardio-vaskularnih oboljenja.
  Detaljan opis horoskopskog znaka Rak   
    OROSKOP ZA RAKOVE (22.6. - 22.7.)
CANCER

   Više nego bilo kom drugom detetu, Raku je u detinjstvu potrebno majčino prisustvo. Ako se bude hranilo majčinim mlekom, ovo dete će mnogo bolje napredovati od dece na veštačkoj ishrani. Dete Rak izuzetno je osetljivo i reaguje na sve što ga okružuje. Spava više od većine svojih vršnjaka i njegovom snu treba posvetiti naročitu pažnju.
    Ovo dete dosta pati od žeđi. U skladu sa njegovom osobenošću, treba ga napajati sa zdravom tečnom hranom. Digestivni trakt mu je osetljiv, tako da mu treba davati hranu laku za varenje. Rak će i u kasnijim godinama zadržati potrebu za pićem, samo što to stimulativno piće može više da mu škodi nego koristi.
    Ukoliko uz Sunce u Raku postoje i drugi uticaji ovog znaka, treba očekivati sklonost ka gojenju, izvesnu mišićnu slabost i edeme. Digestivni trakt i dalje ostaje slaba tačka Raka, a oko četrdesete godine dolazi do izražene psihičke napetosti i sklonosti ka depresiji. Menopauza se kod žena veoma teško preživljava na psihičkom planu.
    Rak je znak koji lako stari. Bujna mašta i uspomene iz mladosti pomažu mu da nadoknadi aktivnosti. Rak ume da stvori prilično odlične kontakte sa decom, tako da je u starosti često okružen brojnom porodicom.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav  
HOROSKOP ZA LAVA (23.7.- 22.8.)
LEO
   Lav nikako ne podnosi bolest, naročito ne svoju. U detinjstvu se dobro oseća sve dok se ne suoči sa bolešću, koja kod njega izaziva strah. Kada je bolestan, potrebno mu je mnogo svetla, jer ga mrak dodatno zastrašuje.

   Lav voli svetlost i sunce, ali su mu oči često osetljive na prejaku svetlost. Treba voditi računa o njegovom držanju i sedenju, jer mu je kičma takođe slaba tačka. Lav voli da vlada drugima i ovu svoju potrebu ispoljiće još u ranom detinjstvu. Zbog toga je neophodno da se podvrgne izvesnoj disciplini i nauči šta sme, a šta ne.
    Kod odraslog Lava, srce, oči i arterijski sistem ostaju slabe tačke. Veoma ponosan, Lav će nerado slušati savete i upozorenja, tako da je više od bilo kog drugog znaka izložen srčanim oboljenjima, infarktu, hipertenziji i, unekim slučajevima, paralizi.
    Voli prestižne sportove: jahanje, vaterpolo, lov, ali se njima u stvari slabo bavi. Žene Lavovi moraju da poklone naročitu pažnju urinarno-genitalnim poremećajima. Sklone su i komplikacijama u trudnoći.
    Lavovi u starosti više nego ikad moraju da vode računa o srcu, kičmi, očima i arteriosklerozi i njenim posledicama.
  Detaljan opis horoskopskog znaka Devica   
    HOROSKOP ZA DEVICE (23.8. - 22.9.)VIRGO


   U detinjstvu, sve emocije Device ispoljavaju se 'preko stomaka'. Ovo će važiti i kasnije kroz život, a naročito u mladosti. Stomak Device reaguje na svako polaganje ispita, na svaki ljubavni sastanak. Ovo znači da su Device nervozne i emotivne i da od ranih dana njihovoj ishrani treba posvetiti naročitu pažnju.
    Ovom detetu je potrebno da se uključuje u domaće aktivnosti i da bude od koristi. Prividno stidljivo dete Devica veoma je ponosno, osim toga, ispod njegove prividne rezervisanosti krije se senzualnost i uživanje u lepim stranama života. Ono se plaši bolesti i lekara, ali sanja o tome da jednog dana leči druge.
    U zrelijim godinama, Device i dalje vode računa o ishrani, a vrlo često se interesuju za raznorazne dijete i neobičnu ishranu. Creva ostaju njihova slaba tačka. Na prvi pogled mirne, Device kroz čitav život ostaju hiperemotivne i nervozne. Zbog toga im je potreban zdrav način života: fizičke vežbe i vežbe disanja, šetnja, golf i puno svežeg vazduha. Device se često brinu zbog sitnica, ali umeju da ispolje veliku hrabrost u kritičnim momentima.
    U starosti, nervni sistem i gastro-intestinalni trakt ostaju njihove slabe tačke. Pridružuju im se artritis ili artroza. Neophodna im je zdrava ishrana, umerenost u svemu i kretanje, da bi dočekali duboku starost. Za Device je isto tako važno da nikad ne izgube interesovanje za stvari koje ih okružuju.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga  
HOROSKOP ZA VAGE (23.9. - 22.10.) LIBRA
   Slabe tačke deteta Vage su bubrezi, bešika i disajni putevi. Ovoj deci se češće nego ostaloj dešava da krvare iz nosa i da ih boli glava. Dosta su krhkog zdravlja, brzo se umaraju i sklona su napadima besa.

    Roditelji malih Vaga treba pre svega da vode računa o tome da ima deca budu utopljena, suvih nogu i zaštićenog nosa. Kod neke dece se javlja enurezija - mokrenje u krevetu.
    I u kasnijim godinama, Vaga mora da vodi računa o bubrezima i bešici. Često je podložna i hipertenziji. Mnogo će joj koristiti da nauči tehnike opuštanja i izbegava napade besa koji joj uništavaju zdravlje.
    Rođenima u Vagi odgovaraju sportovi kao što su: tenis, trčanje, skokovi, pod uslovom da ne preteruju u naporima. Savetuje im se da vode računa o ishrani, jer je gojaznost za njihov znak naročito opasna.
    Da bi dugo živele, Vage treba da nauče da organizuju svoj život, da se zdravo hrane i piju puno tečnosti i da se umereno bave fizičkim vežbama.
  Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija  
    HOROSKOP ZA ŠKORPIJE (23.10.- 22.11.) SCORPIO


   Deca Škorpije veoma su vezana za majku i na majčino odsustvo reaguju napadima besa. Više od ostale dece zainteresovana su za svoju i tuđu anatomiju. Njihovu radoznalost treba zadovoljiti otvorenim objašnjenjima, jer u druga neće poverovati.
    Ova deca su neustrašiva, vole da se dokazuju i rizikuju. Ako ih roditelji suviše sputavaju, postaće podmukla i zlopamtila. Što se tiče zdravlja, treba voditi računa o razvoju ljubavnih organa, krvnoj slici, krajnicima, vratu, grlu i nosu.
    U zrelim godinama, funkcionisanje ljubavnih organa ostaje u prvom planu: treba se paziti infekcija, upala jajnika, jajovoda i prostate. Mada su Škorpije u principu dobrog zdravlja, njihova otpornost organizma može biti slaba i zbog toga su podložne epidemijama. Takođe pate od čireva i hemoroida.
    Škorpije u svemu preteruju, pa i u jelu i piću i drugim stimulansima. Potrebno  im je da se u tome umere, a da se više bave borilačkim veštinama, da bi oslobodile višak agresivnosti.
    U starosti kod muškarca Škorpije često dolazi do oboljenja prostate i rektuma, a kod žena do oboljenja urinarno-genitalnog trakta i spuštanja bešike.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac  
HOROSKOP ZA STRELCA (23.11.- 21.12.)  SAGITARIUS
   U detinjstvu, Strelac često prelazi iz hiperaktivnosti u indolenciju. Njegove reakcije su nepredvidive: iznenada može dobiti temperaturu koja se ubrzo zatim povuče.

    Sklon je astmi, a inače je veoma osetljiv na svoju okolinu: boje, muziku, prirodu, životinje... Treba ga navikavati na boravak u prirodi zbog osetljivosti disajnih puteva.
    Slabe tačke su mu jetra, žuč i pankreas. Dešava mu se i da bude alergičan na hranu. Treba ga podsticati u bavljenju sportom. Često ga privlači jahanje, ali treba da se čuva padova, jer su mu kukovi i butine osetljivi.
    U zrelim godinama mora jako da vodi računa o ishrani, jer je po prirodi gurman, a žuč, jetra i pankreas i dalje ostaju njegove najosetljivije tačke. Sklon je i dijabetisu. Preporučuju mu se sportovi na vazduhu: pecanje, lov, šetnja, golf.
    U starosti treba veoma da vodi računa o dijabetisu i kaplji, koji su posledica preterivanja iz prošlosti. Sklon je upali pluća, a naročito kod žena postoji opasnost od preloma kostiju, zbog nedostatka kalcijuma.
 Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac   
    HOROSKOP ZA JARCA (22.1.- 20.1.)  CAPRICORNUS


   Jarčevi su u detinjstvu obično slabog zdravlja i sitne konstitucije. U prvim mesecima života veoma su izloženi respiratornim ili digestivnim problemima, ali se vremenom njihovo zdravlje poboljšava. Ova deca su često ćutljiva i povučena. Ne treba ih terati na društvo, već razvijati dijalog u dvoje.
    Potrebno im je puno sunca, kretanja i kupanja u moru - jer se dešava da im tiroidna žlezda usporeno funkcioniše. Deca Jarčevi lako padaju i povređuju kolena, a kapacitet pluća im je manji nego kod druge dece.
    U zrelim godinama, Jarac zadržava slabe kosti i disajne puteve. Može imati i digestivne smetnje, a bubrezi postaju osetljivi i izazivaju edeme. Sklon je raumi, artritisu i artrozi, kao i ranom starenju. Sve ove bolesti se mogu sprečiti ili ublažiti zdravim načinom života: vežbama, suncem, morem i umerenom ishranom.
    Zanimljivo je da se Jarac bolje oseća u starosti nego u mladosti. On se vremenom navikava na svoje boljke i ne pridaje im značaj. Njegove potrebe se smanjuju, a lucidnost ostaje.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija  
HOROSKOP ZA VODOLIJE (21.1.- 19.2.) AQUARIUS
   Dete Vodolija često začuđuje svojim ponašanjem: reaguje neuobičajeno na spoljne stimulanse, spava kad su druga deca budna i ispoljava veliku nezavisnost.

    Često je nemirnije od ostale dece i ne dozvoljava da ga maze. Ima ubrzan puls, 'nervozno srce', grčeve... Nožni zglobovi su mu osetljivi i lako ih izvrće. Treba obratiti pažnju i na bubrege.
    Vodoliju od malih nogu treba navikavati na obilan doručak i lakše obroke preko dana. Isto tako je treba usmeravati na bavljenje nekim lakšim sportom, jer je Vodoliji potrebno kretanje, ali se i brzo zamara.
    U zrelijim godinama, zdravstvena situacija ostaje nepromenjena: bubrezi su osetljivi, puls ubrzan, srce nervozno i lako dolazi do zamaranja i iscrpljenosti. U nekim slučajevima se javljaju astma, nervni poremećaji, angina pektoris i vrtoglavica. Vodolije su sklone nepažnji i zaboravnosti i potreban im je čest odmor.
    Vodolije dobro podnose starost, jer ostaju mlade i duhom i telom. Treba da vode računa o pankreasu, bubrezima i srcu i da smanje duvan i druge stimulanse. S godinama im slabi vid.
 Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe  
    HOROSKOP ZA RIBE  (20.2.- 20.3.)  PISCES


   Deca Ribe su više od sve ostale dece sklona da somatizuju svoje strahove. Ona idealizuju ljude i stvari i više sanjare nego što stvarno žive. Često su zimogrožljiva jer imaju usporenu cirkulaciju u nogama, rukama i mozgu. Zato ih treba masirati kad im je hladno i usmeravati ka bavljenju sportom.
    Ova deca vole bajke, razne igre sa puno mašte i prerušavanja. Često imaju bezrazložne strahove. Ribe-adolescenti lako potpadaju pod uticaj alkohola i droge i treba im puno roditeljskog razumevanja, da ne bi pale u iskušenje da na ovaj način beže od stvarnosti.
    Osetljive tačke su im disajni putevi, naročito bronhije, zatim stopala i psiha. U kasnijim godinama treba da nastave sa sportom, pre svega plivanjem, gimnastikom i vežbama disanja. Podložne su nazebu i svim mogućim infekcijama.
    Prijaju im joga, meditacija i sve discipline koje imaju za cilj jačanje njihovog psihičkog potencijala. Sluzokoža nosa i rektuma jako im je osetljiva i treba da se paze preteranog duvana i laksativa.
    U starosti se povlače u svet mašte i ponekad zapadaju u mističan delirijum. Podložne su upali pluća i drugim oboljenjima organa za disanje.



Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana