Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Joga Za Svaki Znak

   Telo ima svoje jače i slabije strane. Za razliku od drugih vidova gimnastike, joga vežba telo doprinoseći opuštanju, jačanju i poboljšanju zdravlja uopšte. Vi možete raditi čitavu seriju ili izabrati vežbu u skladu sa svojim biotipom. Prema astrologiji svaki znak ima svoj profil i posebne potrebe.

OSMEH GORE Osmeh na lice:  

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan
HOROSKOP ZA OVNA - ARIES
      Jake strane: energija, izdržljivost, inovacija.
    Slabe strane: beživotne vlasi, sklonost gojenju, kruti zglobovi i problemi moždanog pritiska.
     Dodatni 'obrok' kiseonika vraća snagu i vitalnost svakom centimetru tela i kose. Glavom ničice, ispruženi na tlu, ispružite ruke uz telo. Udahnite podižući noge, bedra i kučmu , održavajući telo u pravom uglu prema tlu. Šakam pridržavajte struk da bi zadržali ravnotežu. Ostanite 15 sekundi u tom položaju izdišući. Vratite se u ležeći položaj. Ponovite vežbu tri puta dnevno, svakog drugog dana.
      DEJSTVO - Stari jogini su ovu asanu smatrali osnovom svih drugih. Ona deluje blagotvorno na sve organe u čovekovom telu. Bez teškoća mogu je izvoditi i mlađe i starije osobe. Ima poseban uticaj na funkcionisanje endokrinih žlezda, podstiče rad krvotoka, povoljno utiče na vid i sluh, sprečava opadanje kose. Ova asana, takođe, utiče na svežinu boje, vitalnost kože lica i otklanja bore. Osobe sa slabim srcem i znatnim poremećajem krvnog pritiska, kao i sa prekomernom telesnom težinom, ne smeju da izvode ovu telesnu vežbu. Ova vežba ima značajno dejstvo na pravilno funkcionisanje tiroidne i paratiroidne žlezde. 

Detaljan opis horoskopskog znaka BikHOROSKOP ZA B I KA - TAURUS

     Jake strane: zdravo srce, dobra muskulatura i snaga.
    Slabe strane: prenaglašena mišićavost, krutost pokreta, problemi organa za disanje.
     Za rođene u ovom znaku povoljna je vežba koja razgibava leđa, kičmu i pruža skladnost. Ispružite se na tlo, sa rukama uz telo. Podignite noge dok ne dodirnete tlo iznad glave. Ostanite tako 15 sekundi. Udahnite i vratite se u prvobitan položaj. Ponovite ovu vežbu 3 puta dnevno svakog drugog dana.
    DEJSTVO - Kontrakcijom abdominalnih organa stimulisaćemo njihov rad i tako otkloniti neke moguće probleme. Istezanjem kičme ublažićemo ili otkloniti bolove u krstima i lumbago. Preporučuje se i izvođenje prve vežbe (vežbe Ovna).

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci   
 HOROSKOP ZA BLIZANCE (22.5.- 21.6.) GEMINI


    Jake strane: maštovitost, živahnost, spretnost ruku.
    Slabe strane: opuštena ramena, slabe mišice, uvelost bedara.
     Mišići ruku, nogu i sam kičmeni stub traži vežbanje. Sednite na tlo ispruženih nogu i stavite šake pored bedara. Podignite bedra sa tla i ostanite tako 10 sekundi dišući normalno. Ispustite vazduh i vratite se u prvobitni položaj.
    DEJSTVO - Ovom vežbom jačaju se butni, leđni, trbušni mišići, ramena i ruke. Treba paziti da telo bude čvrsto istegnuto u jednoj liniji.

Detaljan opis horoskopskog znaka RakHOROSKOP ZA RAKOVE - CANCER

     Jake strane: silueta dosta dobra, živ izraz.
  Slabe strane: bokovi i grudi istureni i često mekani, slab promet vode, promenljive emocije.
     Trbuhu, nogama i leđima potrebno je vežbanje, ali ne radi jačanja mišića. Lezite sa šakama na potiljku i sa ukrštenim prstima. Udišući, podignite noge, glavu i leđa istovremeno. U tom položaju ostanite sedeći na vrhu stražnjeg dela (zadnjice). Ostanite tako 8 sekundi izdišući. Ponovo se ispružite. Ponavljajte redovno vežbu 3 puta svakog dana.
    DEJSTVO - Kako je Rak sklon slaboj muskulaturi i gipkosti, ova asana uticaće povoljno na jačanje kostura i gipkosti mišića. Takođe, ima povoljno dejstvo na epigastrik, grudi, prsa i stomak.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav
HOROSKOP ZA LAVA - LEO
     Jake strane: Dobro razvijeni mišići, prodoran pogled.
     Slabe strane: Krutost kičmenog stuba, velika bedra, nepravilan rad srca.

         Ovde je neophodno primeniti vežbu koja vraća gipkost kičme i oblikuje bedra, leđa i butine. Ova asana pomaže da se telo opusti i omogućava prefinjeno držanje. Stojeći sa rastavljenim nogama raširite ruke, a onda izdišući dodirnite levo stopalo desnom rukom. Udišući vratite se u prvobitni položaj. Ponovite vežbu sa levom rukom dodirujući desno stopalo. Ovo treba raditi svakodnevno najmanje 3 puta sa svake strane.
    DEJSTVO -  Ovom asanom koriguju se manji deformiteti nogu. Takođe, se otklanjaju ili ublažavaju bolovi u krstima. Radeći sa ovom vežbom istežemo mišiće vrata i bokova.

Detaljan opis horoskopskog znaka DevicaHOROSKOP ZA DEVICE - VIRGO

     Jake strane: svež opšti izgled, mišići nogu dobro zategnuti.
     Slabe strane: abdomen, stomak, panreas, slezina naelektrisanost kose.
     Sledeća asana treba da obezbedi oslobađanje otrova i da vrati vlagu u koži.Udišući, podignite ruke. Izdišući, izbacite levo stopalo unazad sve dok se koleno ne osloni na tlo. Ostanite 15 sekundi u tom položaju. Vratite se u prvobitan položaj i ponovite vežbu, promenuvši nogu. Ova jogi vežba će delovati ako budete vežbali po 3 puta na svakoj strani, svakog drugog dana.
    DEJSTVO -  Ova vežba će pomoći boljoj cirkulaciji krvi u abdominalnom predelu kao i boljoj prokrvljenosti kože. Izbacivanjem otrova vaš svež izgled će se održati. Takođe, ova asana utiče na pravilniju probavu.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga
HOROSKOP ZA VAGE - LIBRA
     Jake strane: proporcionalne razmere, elegantni pokreti, lepa koža.
     Slabe strane: kozmetički eritemi, suva kosa, ugroženi bubrezi.

         Radi uravnoteženosti organizma, a s druge strane i većoj gipkosti kičme, najpogodniji je položaj 'luka'. Lezite na trbuh savijajući kolena i izdišući. Udahnite, hvatajući se za članke i podižući glavu , leđa i kolena. Ostanite tako nekoliko sekundi. Ponovite vežbu 3 puta uzastopce svakog drugog dana, dišući u pravilnom ritmu.
    DEJSTVO -  Ova će vežba povoljno uticati na elestičnost i grudni koš. Takođe, ublažava ili sprečava okoštavanje kičme, bolove u leđima i koriguje spuštena ramena.

Detaljan opis horoskopskog znaka ŠkorpijaHOROSKOP ZA ŠKORPIJE - SCORPIO

     Jake strane: sposobnost regeneracije, magnetizam, sjajna vlas.
     Slabe strane: celulit, bore, psihičke smetnje koje loše utiču na lepotu.
     Najpoznatiji i najklasičniji joga položaj - cvet lotosa, savršen je za ovaj znak. Sedite na tlo, oslonite se levim stopalom na desnu butinu i desnim stopalom na levu butinu. Udahnite i sastavite šake iznad glave. Zatvorenih očiju dišite duboko najmanje 15 sekundi. Pri napuštanju ovog položaja protrljajte noge. Ponavljajte vežbu svakodnevno.
    DEJSTVO -  Ovaj položaj je relaksirajući, pa prema tome povoljno deluje i na duh i na telo. Povećava ljubavnu potenciju i utiče na opštu gipkost, kao i na neprobuđenu vitalnu energiju. Utiče povoljno na cirkulaciju krvi, doprinosi elastičnosti zglobova kolena i ublažuje reumatične bolove.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac
HOROSKOP ZA STRELCA - SAGITARIUS
     Jake strane: naklonjenost sportu, dobar stas, simetrija tela.

         Slabe strane: valjkaste noge, mlitava bedra i rapava koža.
     Ležeći na levom boku sa glavom oslonjenom na levu šaku podignite desnu nogu i rukom se uhvatite za stopalo. Dišite duboko od 15 do 20 sekundi u ovom položaju, a zatim ponovite vežbu ležeći sad na desnom boku. Radite to svakog  drugog dana.
    DEJSTVO -  Ovom asanom biće savladana krajnja krutost nogu i garantuje lakoću i gipkost. Utiče na pravilnu zategnutost mišića butine i bedara.

Detaljan opis horoskopskog znaka JaracHOROSKOP ZA JARCA - CAPRICORNUS

     Jake strane: čelično zdravlje i jaka telesna snaga.
     Slabe strane: nesrazmerno telo, problemi kostiju, kolena i mišića, slabi zubi.
     Neophodno je dati više mekoće linijama tela. Asana polumeseca ima isti učinak kao i masaža usmerena na davanje veće pokretljivosti najugroženijim delovima. Sedite na desnu nogu savijenu u kolenu, a suprotnom rukom zauzmite položaj u obliku polumeseca. Dišući polako nagnite se u desnom pravcu takođe savijajući glavu. Posle 30 sekundi ponovite isto sa suprotne strane. Vežbajte svakodnevno 3 puta.
    DEJSTVO - Ova vežba će vam pomoći u razvijanju osećaja ravnoteže i bolje koncentracije. Ojačaće donje delove leđa i butina.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija
HOROSKOP ZA VODOLIJE - AQUARIUS
     Jake strane: otmena pojava, sposobnost promene, dobra koža.
     Slabe strane: krtost kapilara, otežana cirkulacija, jače noge, grčevi u listovima, psiha, lenjost.

         Ovom znaku odgovaraće položaj drveta. Stojeći, oslonite desno stopalo na unutrašnju stranu leve butine i sastavite ruke ispred grudi. Sa zatvorenim očima, dišite normalno do pola minuta, ako je moguće i duže. Radite dva puta svakodnevno.
    DEJSTVO - Asana - drvo, doprineće psihičkoj ravnoteži koja je neophodna ovom znaku. Jača mišiće nogu i razvija osećaj stabilnosti. Takođe, potpomaže boljoj usmerenosti pažnje i pojačava cirkulaciju.

Detaljan opis horoskopskog znaka RibeHOROSKOP ZA RIBE - PISCES

     Jake strane: magnetizam, imaginativnost, gipkost.
     Slabe strane: slabe noge i ruke, preosetljiva stopala, osetljiva psiha.
Najviše odgovora položaj Nataraja - boga Šive. Stojeći, podignite napred desnu ruku, podignite levu nogu unazad i držite petu levom rukom. Pokušajte se održati 30 sekundi u ovom položaju, bez gubljenja ravnoteže. Promenite stranu. Ponovite to 3 puta svakodnevno.
    DEJSTVO - Opušta ruke i noge, jača mišiće. Doprinosi elastičnosti vrata, ramena i kičme. Povoljno utiče na ravnotežu i koncentraciju.



Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana