Naslovni baner
Home Dugme
Vesti iz SrbijeVesti iz Crne GoreVesti iz Bosne i hercegovineVesti iz HrvatskeVesti iz MakedonijeNovice iz Slovenije in tujineHoroskopBioritamVesti iz sportaVesti iz svetaTV programi balkanskih televizijaVesti KulturaObrnute vestiBesplatni oglasiElektronske RazgledniceDodaci za sajt
Meni

Joga Za Svaki Znak

   Telo ima svoje jače i slabije strane. Za razliku od drugih vidova gimnastike, joga vežba telo doprinoseći opuštanju, jačanju i poboljšanju zdravlja uopšte. Vi možete raditi čitavu seriju ili izabrati vežbu u skladu sa svojim biotipom. Prema astrologiji svaki znak ima svoj profil i posebne potrebe.

OSMEH GORE Osmeh na lice:  

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan
HOROSKOP ZA OVNA - ARIES
      Jake strane: energija, izdržljivost, inovacija.
    Slabe strane: beživotne vlasi, sklonost gojenju, kruti zglobovi i problemi moždanog pritiska.
     Dodatni 'obrok' kiseonika vraća snagu i vitalnost svakom centimetru tela i kose. Glavom ničice, ispruženi na tlu, ispružite ruke uz telo. Udahnite podižući noge, bedra i kučmu , održavajući telo u pravom uglu prema tlu. Šakam pridržavajte struk da bi zadržali ravnotežu. Ostanite 15 sekundi u tom položaju izdišući. Vratite se u ležeći položaj. Ponovite vežbu tri puta dnevno, svakog drugog dana.
      DEJSTVO - Stari jogini su ovu asanu smatrali osnovom svih drugih. Ona deluje blagotvorno na sve organe u čovekovom telu. Bez teškoća mogu je izvoditi i mlađe i starije osobe. Ima poseban uticaj na funkcionisanje endokrinih žlezda, podstiče rad krvotoka, povoljno utiče na vid i sluh, sprečava opadanje kose. Ova asana, takođe, utiče na svežinu boje, vitalnost kože lica i otklanja bore. Osobe sa slabim srcem i znatnim poremećajem krvnog pritiska, kao i sa prekomernom telesnom težinom, ne smeju da izvode ovu telesnu vežbu. Ova vežba ima značajno dejstvo na pravilno funkcionisanje tiroidne i paratiroidne žlezde. 

Detaljan opis horoskopskog znaka BikHOROSKOP ZA B I KA - TAURUS

     Jake strane: zdravo srce, dobra muskulatura i snaga.
    Slabe strane: prenaglašena mišićavost, krutost pokreta, problemi organa za disanje.
     Za rođene u ovom znaku povoljna je vežba koja razgibava leđa, kičmu i pruža skladnost. Ispružite se na tlo, sa rukama uz telo. Podignite noge dok ne dodirnete tlo iznad glave. Ostanite tako 15 sekundi. Udahnite i vratite se u prvobitan položaj. Ponovite ovu vežbu 3 puta dnevno svakog drugog dana.
    DEJSTVO - Kontrakcijom abdominalnih organa stimulisaćemo njihov rad i tako otkloniti neke moguće probleme. Istezanjem kičme ublažićemo ili otkloniti bolove u krstima i lumbago. Preporučuje se i izvođenje prve vežbe (vežbe Ovna).

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci   
 HOROSKOP ZA BLIZANCE (22.5.- 21.6.) GEMINI


    Jake strane: maštovitost, živahnost, spretnost ruku.
    Slabe strane: opuštena ramena, slabe mišice, uvelost bedara.
     Mišići ruku, nogu i sam kičmeni stub traži vežbanje. Sednite na tlo ispruženih nogu i stavite šake pored bedara. Podignite bedra sa tla i ostanite tako 10 sekundi dišući normalno. Ispustite vazduh i vratite se u prvobitni položaj.
    DEJSTVO - Ovom vežbom jačaju se butni, leđni, trbušni mišići, ramena i ruke. Treba paziti da telo bude čvrsto istegnuto u jednoj liniji.

Detaljan opis horoskopskog znaka RakHOROSKOP ZA RAKOVE - CANCER

     Jake strane: silueta dosta dobra, živ izraz.
  Slabe strane: bokovi i grudi istureni i često mekani, slab promet vode, promenljive emocije.
     Trbuhu, nogama i leđima potrebno je vežbanje, ali ne radi jačanja mišića. Lezite sa šakama na potiljku i sa ukrštenim prstima. Udišući, podignite noge, glavu i leđa istovremeno. U tom položaju ostanite sedeći na vrhu stražnjeg dela (zadnjice). Ostanite tako 8 sekundi izdišući. Ponovo se ispružite. Ponavljajte redovno vežbu 3 puta svakog dana.
    DEJSTVO - Kako je Rak sklon slaboj muskulaturi i gipkosti, ova asana uticaće povoljno na jačanje kostura i gipkosti mišića. Takođe, ima povoljno dejstvo na epigastrik, grudi, prsa i stomak.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav
HOROSKOP ZA LAVA - LEO
     Jake strane: Dobro razvijeni mišići, prodoran pogled.
     Slabe strane: Krutost kičmenog stuba, velika bedra, nepravilan rad srca.

         Ovde je neophodno primeniti vežbu koja vraća gipkost kičme i oblikuje bedra, leđa i butine. Ova asana pomaže da se telo opusti i omogućava prefinjeno držanje. Stojeći sa rastavljenim nogama raširite ruke, a onda izdišući dodirnite levo stopalo desnom rukom. Udišući vratite se u prvobitni položaj. Ponovite vežbu sa levom rukom dodirujući desno stopalo. Ovo treba raditi svakodnevno najmanje 3 puta sa svake strane.
    DEJSTVO -  Ovom asanom koriguju se manji deformiteti nogu. Takođe, se otklanjaju ili ublažavaju bolovi u krstima. Radeći sa ovom vežbom istežemo mišiće vrata i bokova.

Detaljan opis horoskopskog znaka DevicaHOROSKOP ZA DEVICE - VIRGO

     Jake strane: svež opšti izgled, mišići nogu dobro zategnuti.
     Slabe strane: abdomen, stomak, panreas, slezina naelektrisanost kose.
     Sledeća asana treba da obezbedi oslobađanje otrova i da vrati vlagu u koži.Udišući, podignite ruke. Izdišući, izbacite levo stopalo unazad sve dok se koleno ne osloni na tlo. Ostanite 15 sekundi u tom položaju. Vratite se u prvobitan položaj i ponovite vežbu, promenuvši nogu. Ova jogi vežba će delovati ako budete vežbali po 3 puta na svakoj strani, svakog drugog dana.
    DEJSTVO -  Ova vežba će pomoći boljoj cirkulaciji krvi u abdominalnom predelu kao i boljoj prokrvljenosti kože. Izbacivanjem otrova vaš svež izgled će se održati. Takođe, ova asana utiče na pravilniju probavu.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga
HOROSKOP ZA VAGE - LIBRA
     Jake strane: proporcionalne razmere, elegantni pokreti, lepa koža.
     Slabe strane: kozmetički eritemi, suva kosa, ugroženi bubrezi.

         Radi uravnoteženosti organizma, a s druge strane i većoj gipkosti kičme, najpogodniji je položaj 'luka'. Lezite na trbuh savijajući kolena i izdišući. Udahnite, hvatajući se za članke i podižući glavu , leđa i kolena. Ostanite tako nekoliko sekundi. Ponovite vežbu 3 puta uzastopce svakog drugog dana, dišući u pravilnom ritmu.
    DEJSTVO -  Ova će vežba povoljno uticati na elestičnost i grudni koš. Takođe, ublažava ili sprečava okoštavanje kičme, bolove u leđima i koriguje spuštena ramena.

Detaljan opis horoskopskog znaka ŠkorpijaHOROSKOP ZA ŠKORPIJE - SCORPIO

     Jake strane: sposobnost regeneracije, magnetizam, sjajna vlas.
     Slabe strane: celulit, bore, psihičke smetnje koje loše utiču na lepotu.
     Najpoznatiji i najklasičniji joga položaj - cvet lotosa, savršen je za ovaj znak. Sedite na tlo, oslonite se levim stopalom na desnu butinu i desnim stopalom na levu butinu. Udahnite i sastavite šake iznad glave. Zatvorenih očiju dišite duboko najmanje 15 sekundi. Pri napuštanju ovog položaja protrljajte noge. Ponavljajte vežbu svakodnevno.
    DEJSTVO -  Ovaj položaj je relaksirajući, pa prema tome povoljno deluje i na duh i na telo. Povećava ljubavnu potenciju i utiče na opštu gipkost, kao i na neprobuđenu vitalnu energiju. Utiče povoljno na cirkulaciju krvi, doprinosi elastičnosti zglobova kolena i ublažuje reumatične bolove.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac
HOROSKOP ZA STRELCA - SAGITARIUS
     Jake strane: naklonjenost sportu, dobar stas, simetrija tela.

         Slabe strane: valjkaste noge, mlitava bedra i rapava koža.
     Ležeći na levom boku sa glavom oslonjenom na levu šaku podignite desnu nogu i rukom se uhvatite za stopalo. Dišite duboko od 15 do 20 sekundi u ovom položaju, a zatim ponovite vežbu ležeći sad na desnom boku. Radite to svakog  drugog dana.
    DEJSTVO -  Ovom asanom biće savladana krajnja krutost nogu i garantuje lakoću i gipkost. Utiče na pravilnu zategnutost mišića butine i bedara.

Detaljan opis horoskopskog znaka JaracHOROSKOP ZA JARCA - CAPRICORNUS

     Jake strane: čelično zdravlje i jaka telesna snaga.
     Slabe strane: nesrazmerno telo, problemi kostiju, kolena i mišića, slabi zubi.
     Neophodno je dati više mekoće linijama tela. Asana polumeseca ima isti učinak kao i masaža usmerena na davanje veće pokretljivosti najugroženijim delovima. Sedite na desnu nogu savijenu u kolenu, a suprotnom rukom zauzmite položaj u obliku polumeseca. Dišući polako nagnite se u desnom pravcu takođe savijajući glavu. Posle 30 sekundi ponovite isto sa suprotne strane. Vežbajte svakodnevno 3 puta.
    DEJSTVO - Ova vežba će vam pomoći u razvijanju osećaja ravnoteže i bolje koncentracije. Ojačaće donje delove leđa i butina.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija
HOROSKOP ZA VODOLIJE - AQUARIUS
     Jake strane: otmena pojava, sposobnost promene, dobra koža.
     Slabe strane: krtost kapilara, otežana cirkulacija, jače noge, grčevi u listovima, psiha, lenjost.

         Ovom znaku odgovaraće položaj drveta. Stojeći, oslonite desno stopalo na unutrašnju stranu leve butine i sastavite ruke ispred grudi. Sa zatvorenim očima, dišite normalno do pola minuta, ako je moguće i duže. Radite dva puta svakodnevno.
    DEJSTVO - Asana - drvo, doprineće psihičkoj ravnoteži koja je neophodna ovom znaku. Jača mišiće nogu i razvija osećaj stabilnosti. Takođe, potpomaže boljoj usmerenosti pažnje i pojačava cirkulaciju.

Detaljan opis horoskopskog znaka RibeHOROSKOP ZA RIBE - PISCES

     Jake strane: magnetizam, imaginativnost, gipkost.
     Slabe strane: slabe noge i ruke, preosetljiva stopala, osetljiva psiha.
Najviše odgovora položaj Nataraja - boga Šive. Stojeći, podignite napred desnu ruku, podignite levu nogu unazad i držite petu levom rukom. Pokušajte se održati 30 sekundi u ovom položaju, bez gubljenja ravnoteže. Promenite stranu. Ponovite to 3 puta svakodnevno.
    DEJSTVO - Opušta ruke i noge, jača mišiće. Doprinosi elastičnosti vrata, ramena i kičme. Povoljno utiče na ravnotežu i koncentraciju.Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
Molitva dana