Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Drago Kamenje i Astrologija

   Mnogobrojne civilizacije smatrale su da je kamen simbol božanske moći. U praistorijsko vreme kamen je služio kao oruđe i oružje.

OSMEH GORE Osmeh na lice:  

   Mnogobrojni mitovi govore nam da su se neka božanska bića rodila iz kamena. Na Istoku, kamen je predstavljao prisustvo božanskog i klanjalo mu se uz upotrebu ulja i krvi. Tako je od kamena postao oltar. Kamenje koje je palo s neba drugačije je i obično se vezuje za božansko, crnu boju, mesec, ženskost ili generalno - materinstvo. Takav je slučaj sa crnim kamenom koji su obožavali u Pesinonciji, u Frigiji, kao veliku boginju Cibelu. Sličan crni kamen nalazi se u unutrašnjosti Kabe u Meki.
    U grčkoj mitologiji, kamen predstavlja najvećeg boga među bogovima, Hronosa ili Saturna koji je živeo u strahu da će ga jedan od sinova zbaciti sa trona, kako je predvideo njegov otac Uran. Zbog toga je on svu svoju decu, po njihovom rođenju, jeo. Međutim, njegova žena Rea, da bi spasila Zevsa, umotala je jedan kamen u platno i dala Hronosu za večericu. Ostalo je legendarna istorija: kada je Zevs porastao uspeo je da zbaci oca sa trona.
    Drago i poludrago kamenje svoju ulogu ima i u Zodijaku. Sledeća podela je po zodijačkim znacima:

Ovan - pripada mu crveno kamenje,
Bik - pripada mu žuto kamenje
Blizanci – pripada mu ljubičasto kamenje
Rak - pripada mu zeleno kamenje
Lav - pripada mu zlatno i narandžasto kamenje
Devica - pripada joj purpurno kamenje
Vaga – pripada joj žuto kamenje
Škorpija – pripada mu crveno providno kamenje
Strelac – pripada mu tamno plavo kamenje
Jarac – pripada mu crno i belo kamenje
Ribe – pripada im nežno plavo i indigo kamenje

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan

HOROSKOP ZA OVNA

    Dijamant je zodijački zaštitnik onih koji su rođeni u znaku Ovna. Dijamant je svetlucavi dragi kamen bele ili svetloplave boje i tradicionalno je simbol čistoće i nevinosti. Prema legendi, štiti onog koji ga nosi na levoj strani tela.
    Takođe se veruje da dijamant učvršćuje vernost dvoje ljubavnika. Otuda njegova česta upotreba kao ukrasa na vereničkom prstenu. Stari Rimljani su verovali da dijamant donosi sreću ratnicima, te se zato najviše nosio kao amulet. Međutim, ovaj dragi kamen je donosio i nesreću, posebno onima koji su bili pohlepni za njim. Ukoliko je dijamant poklon ili izraz vernosti i ljubavi, nikad ne donosi nesreću. Ovnovima dijamant donosi sreću i snagu i čuva ih od zla.
    Najbolji izbor za Ovnove je da zajedno nose dijamant i safir jer se dobro dejstvo oba kamena povećava. Inače, safir je svetloplavi dragi kamen koji donosi sreću i ljubav. Priča se da je nekada, kada je iz čuvenog turskog trezora ukraden safir, ovaj pobledeo i izgubio sjaj i boju! Najvredniji safiri su nebeskomodri, ali se mogu naći i grimizni, žuti, ružičasti ili zeleni. U stara vremena, verovalo se da štiti od veštica. U srednjem veku korišćen je kao amajlija od očnih bolesti.
    Dijamant je čuvar duha, pomaže jasnom i samostalnom mišljenju. Deluje preventivno kod srčanih, bubrežnih oboljenja, čak i kod poodmaklih stadijuma bolesti. Eliksir rastvara bubrežne i žučne kamence. Pomaže kod želudačnih, crevnih, zatim bolesti kostiju, kod glavobolje, problema s kičmom, leukemije i stimuliše žlezde. Koristi se za rehabilitaciju posle šloga. Leči puknute žilice u glavi i drugim organima. Jača snagu volje kod raznih kura posta i odvikavanja od pušenja. Koristi se neobrađen i obrađen. Obzirom na njegovu retkost i cenu malo se koristi u kristaloterapiji. Ovom kristalu nije potrebno ni pražnjenje ni punjenje jer je čista energija.

Fomula: C (jedan od kristaliziranog oblika elementa ugljenika)
Tvrdoća: 10
Nalazišta: Juzna Afrika, Arkanzas, Indija, Brazil, Borneo, Australija
Boja: Uglavnom je bezbojan i proziran, ali može biti tamno plav, crven, žuckast, zelen i stakleno sjajno crn
Čakra: temena i treće oko

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik HOROSKOP ZA BIKA

    Zodijačkom znaku Bika odgovara dragi kamen smaragd. Smaragd je simbol mudrosti i besmrtnosti. U drevna vremena pridavali su mu atribut 'goniča oluja' i moći da pomogne oslobođenju robova. Njegova zelena boja aktivan je simbol vode, plodne kiše (plavičasti smaragdi bili su posvećeni Veneri). Kaže se da on u proleće udvostručava aktivnost, kada sve ozelenjava.
    Srednjovekovne legende kažu da smaragd, u stvari, dolazi iz pakla, iz Luciferove krune, i da je baš zbog toga u stanju da pobedi demonske moći. Danas se preporučuje maloj deci koja pate od košmara da stave smaragd pod jezik. U hrišćanskom simbolizmu smaragd predstavlja 'veru i nadu'. Ovaj svetlucavi zeleni dragi kamen, takođe je simbol konstantne i istinske dobroćudnosti i sreće za sve Bikove. Vrhunski obrađen i uglačan, smaragd je imao snagu vraćanja izgubljenog vida, a priča se da ga je Neron koristio za vreme gladijatorskih borbi, da bi bolje video.
    Ovaj kamen, kome se od davnina pripisuju nadnaravne moći, dobar je afrodizijak. Pomaže kod multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, epilepsije, šizofrenije, paranoje, psihoze. Čuva od infekcija, srčanih oboljenja, anemije, reguliše pritisak. Eliksir se često koristi i to naročito kod raznih upala, problema sa kičmom, kostima, mišićima, reumom. Psihi daje uravnoteženost i harmoniju. Obzirom na cenu ne koristi se mnogo u kristaloterapiji iako je izuzetno moćan kamen. Koristi se neobrađen i obrađen. Jednom mesečno ga treba očistiti pod mlazom tekuće vode, a obzirom da je jak kamen, dovoljno ga je staviti u kontakt s rubinom ili gorskim kristalom u zdelu bez vode i to preko noći, jer mu oni daju novu snagu.

Formula: Be3Al2Si6018, grupa berila
Tvrdoća: 7,5- 8
Nalazišta: Brazil, Kolumbija, Indija, Rusija, Pakistan, Australija
Boja: zivo zelena, stakleno sjajna
Čakra: srcana

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci  
  
HOROSKOP ZA BLIZANCE
    Kamen zastitnik ovog znaka je ahat.  To je poludragi kamen, čija su mistična svojstva donosila zdravlje i dug život onima koji su ga nosili, a posebno Blizancima.
    U stara vremena verovalo se da ahat donosi elokvenciju - govornički dar i da štiti od glavobolje. Takođe, verovalo se da odnosi umor očiju i da štiti od kožnih bolesti.
    Najčešće je ovalan i, kako su verovali stari Rimljani, donosi bogatstvo. Da bi pojačali snagu ahata, Cigani su nosili i hrizofraz , drugi srećan kamen za Blizance. Ahat nikako ne bi trebalo da nose Device i Ribe. Postoje dve vrste ahata: Ahat i ahat mahovinasti.

- AHAT

Formula: SiO2, kremen
Tvrdoća: 6,5- 7
Nalazišta: Brazil, Urugvaj, USA, Meksiko, Nemacka, Australija
Boja: Razne boje u raznim tonovima svilenog sjaja
Čakra: sakralna

    Smanjuje bolove, pomažše kod problema sa grlom i disajnim putevima. Ima veleiki spektar delovanja. Za vreme trudnoće štiti majku i plod, olakšava porođaj. Čuva psihu od depresije. Koristi se uglavnom obraden u vidu priveska, ogrlice, naušnice i kamena za ruku. Prazni se jednom nedeljno pod mlazom mlake tekuće vode vode cca 3- 5 minuta, a puni se na suncu cc 1- 2 sata.

- AHAT MAHOVINASTI

Formula: SiO2, kremen
Tvrdoća: 6,5- 7
Nalazišta: Indija, USA, Kina, Brazil, Juzna Afrika
Boja: zelena mahovinasta sa mlečnim mrljama, svileno sjajna do mat
Čakra: srčana

    Deluje na pankreas i proizvodnju insulina, reguliše šećer u krvi, metabolizam, filtrira bubrege, slezinu. Jača otpornost na viruse i gljivice. Deluje relativno sporo pa se preporučuje da se prvo srčana čakra otvori sa gorskim kristalom. Uglavnom se koristi obrađen i to kao privesak, donut, kamen za ruku. Čisti se redovno posle upotrebe pod mlakom tekućom vodom, a puni se na suncu ili pored gorskog kristala.

Detaljan opis horoskopskog znaka RakHOROSKOP ZA RAKOVE

    Rubin je jedan od najcenjenijih dragih kamenja. U antičko doba, vezivali su ga za planetu Mars zbog svoje crvene boje. Hildegarda od Bingena (1098-1179) govorila je da 'vazdušni demoni ne mogu da rade svoje grozne rabote niti da borave na istom mestu gde i rubin. Zbog toga rubin ima svojstvo da očisti sve bolesti iz ljudskog tela'.
    Zbog svoje duboke crvene boje smatralo se da rubin udaljava melanholiju i loše snove. U starim knjigama može se pročitati da rubin štiti mornare od brodoloma. Simbolizuje, takođe, carsku milost, strasnu ljubav i princip vitalnosti. U 'Apokalipsi' Svetog Jovana, božansko savršenstvo upoređuje se 'dijamantom' i rubinom.
    Rubin je simbol slobode, dostojanstva i čarobne snage. Pored toga što je zaštitnik ljubavi i slobode, on daje snagu povratka izgubljene ljubavi. Stari su verovali da rubin ne dopušta popuštanje iskušenjima i da stabilizuje mentalno zdravlje. Veruje se da čuva od reumatizma. Posvetli kada se vlasnik razboli ili ga zadesi nesreća. Katarina Aragonska je bila upozorena na promenu svog kraljevskog položaja promenom boje svog rubina. Najcenjeniji primerci došli su sa Dalekog istoka (Mandelej, Indija) i zvali su ih 'Budine suze'. Rubin je svetlucav dragi kamen i njegova boja varira od ružičaste do tamnocrvene boje.
    Ima gotovo magičnu moć na krv, stvaranje krvi i krvne sudove. Aktivira jetru, reguliše šećer u krvi, jača imunološki sistem, poboljšava cirkulaciju, čuva od anemije i leukemije, ublažava menstrualne tegobe, reguliše krvni pritisak. Eliksir je, dobar afrodizijak i jača telesnu moć. Koristi se obrađen i neobrađen. Prazni se pod tekućom vodom dva puta mesečno a posle pražnjenja treba ga izložiti delovanju sunca oko dva sata radi punjenja.

Formula: !l203, karbonat
Tvrdoća: 9
Nalazišta: Burma, Tajland, Sri Lanka, Indija, Brazil.
Čakra: prva, korena čakra - u predelu mokraćne bešike i organa za reprodukciju.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav
HOROSKOP ZA LAVOVE
    Zaštitni kamen za Lavove je Sardoniks. Ovaj lepi crveno - braon poludragi kamen čuva hrabrost, vrlinu i snagu. Zaštitnik je braka i mlade koje ga nose na venčanju, veruje se, imaće srećan brak. Takođe donosi popularnost, a verovalo se da štiti od slepila i uboda insekata. Rimljani su ga koristili za kameja - broševe.
    Preko vratnih pršljenova deluje na nervni sistem. Kao privesak reguliše rad žlezda, naročito štitne žlezde. Čuva ždrelo od infekcije i disajne puteve, kao i pluća. Leči žuticu, hepatitis, cirozu jetre. Smiruje srce. Donosi sreću u ljubavnoj igri. Promena boje belih pruga pokazuje na obolenje jetre. Koristi se isključivo kao kamen za ruku ili privesak. Prazni se svakih 10 dana tekućom vodom a treba ga što češće izlagati suncu jer se na suncu snažno nabija.

Formula: Sio2, kremen
Tvrdoća: 6,5- 7
Nalazišta: Brazil, Urugvaj, USA, Meksiko
Čakra: korenska i grlena

Detaljan opis horoskopskog znaka DevicaHOROSKOP ZA DEVICE

    Hrizolit je zaštitni kamen ovog znaka, zelenkasto žute je boje. Simbol je sreće i vernosti. U antičko doba služio je da otera duhove i da osigura čvrst san. Nošen preko dana donosio je literarnu ili poetsku inspiraciju. Posebno je srećan za Device, ali ga i Lavovi mogu nositi. 
    Ima mnogo divnih antičkih ogrlica, narukvica i prstenja koji potvrđuju lepotu ovog kamena. Bio je omiljen među viktorijancima, ali njegova popularnost ni danas nije mala. U drevnim vremenima verovalo se da hrizolit štiti od zlih duhova, a sada se veruje da je kamen koji štiti našu auru. Snažan je pročišćivač. Otpušta i neutrališe otrove na svim nivoima, čisti fizičko telo, kao i um. Ovaj vizionarski kristal omogućava da razumemo svoju sudbinu i svoju duhovnu svrhu. Naročito je koristan isceliteljima. Hrizolit ima okrepljujuće dejstvo. Isceljuje i regeneriše tkivo. Jača metabolizam i koristan je za kožu, srce, pluća, žučnu kesu, crevni trakt i jača oči. Kada se stavi na abdomen porodilje, potpomaže porađanje jačanjem kontrakcija mišića, a pri tome smanjuje bol. Njegova energija dovodi u ravnotežu bipolarne poremećaje i doprinosi prevazilaženju hipohondrije. Preporučuje se nošenje direktno na koži. Prazni se tekućom vodom a puni na suncu.

Kategorija: Poludragi kamen, nezosilikat
Formula: (Mg,Fe)2SiO4
Tvrdoća: 6.5 - 7

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga
HOROSKOP ZA VAGE
    Opal je srećan kamen samo za Vage. Treba, međutim reći da se antički svet nije plašio njegovog prokletstva. Naprotiv, nazivali su ga kamenom nade. Osobenost ovog poludragog kamena je da svetluca iako nije brušen. Na Istoku su dugo verovali da poboljšava vid i pomaže memoriji. Da bi dokazao svoju moć, svetac je svoje pacijente doticao opalom.
    Opal se ne sme ostaviti u kutiji za nakit ili u fioci, jer će izgubiti sjaj, lepotu i svoje magnetske moći. Ima veliki spektar delovanja na fizičkom i duhovnom planu. Snažno deluje na želudac i organe za varenje, aktivira žlezde, reguliše kiselinu i krvna zrnca, pomaže kod anemije i leukemije. Jača optimizam, pojačava duhovnost i pomaže kod prevladavanja nad stresom, uklanja depresiju, pomaže psihi da pronade pravu ljubav. Koristi se neobrađen i obrađen (kamen za ruku, nakit, privesak). Treba ga često prazniti i to isključivo mlakom tekućom vodom a preko noći je preporučljivo držati ga u čaši vode. Treba izbegavati kontakt s parfemom, kolonjskom vodom, sapunom i kiselinom. Ako promeni boju obavezno otići na pregled kod lekara. Puni se u zdeli sa gorskim kristalom.

Formula: SiO2 +H2O
Tvrdoća: 5,5- 6,5
Boja: prozirno bezbojna, bela, crna, plava, prelivajuće sjajna u svim duginim bojama
Čakra: pleksus solaris, krunska

Detaljan opis horoskopskog znaka ŠkorpijaHOROSKOP ZA ŠKORPIJE

    Topaz je poludragi kamen koji može biti žute, bele, ružičaste ili neke druge boje. Zaštitnik je ljubavi, lojalnosti i uspeha na poslu. U srednjem veku, topaz je najčešće bio optočen zlatom, nosio se oko vrata, jer se verovalo da štiti od začaranosti, nesanice, povrede grla i ždrela. Na Istroku se verovalo da je pomoću topaza moguće primiti astralne poruke. Može ga nositi i Strelac i drugi, ali je opasan za Devicu i Ribe.
    Jedna od legendi koja se vezuje za kamen topaz, datira iz perioda XII veka i svedoči o jednom vrlo interesantnom događaju koji glasi ovako: Hildegarda iz Bingena, koja se inače smatra jednom od najvećih proročica svih vremena i ženom koja je prateći svoje vizije koje su do nje stizale kao dar od Boga ostavila čak oko dve hiljade zapisa o tome kako se na prirodan način mogu lečiti različite bolesti, koristila je topaz za spravljanje čudotvornog eliksira kojim je lečila svoje oči i poboljšavala svoj oštećeni vid. Hildegarda iz Bingena, koristila je topaz za spravljanje pomenutog eliksira tako što ga je uveče i to tri večeri zaredom ostavljala da prenoći u čaši sa vinom, a ujutru je to vino proceđivala i koristila ga za obloge koje su joj popravljale vid.
    Još od davnih vremena, nošenje topaza se preporučuje ženama koje žele da poboljšaju svoju plodnost i da u svoj život prizovu pravu ljubav. Muškarcima, nošenje topaza se preporučuje ukoliko žele da poboljšaju potenciju i ukoliko žele da postanu plemenitiji, duhovniji, a samim tim i razumniji i skloniji okretanju pravim vrednostima u životu, a ne okretanju porocima i lošem društvu ili lošim navikama.  Topaz deluje i tako što jača snagu volje i tako što osobi kojoj pripada pomaže da prepozna i da iskristališe svoje vrline, svoje talente i sve ono što kao vredno i dobro nosi u sebi. Topaz osobi pomaže da živi u harmoniji sa samom sobom i da kroz život korača sledeći hrabro svoje ciljeve i svoje iskrene želje. Osobe koje imaju topaz, znatno ređe su sklone da se olako prepuštaju nečemu što ne žele i nečemu što mimo njihove volje drugi zahtevaju ili očekuju od njih.

Formula: AI2(F2-SiO4)
Tvrdoća: 8
Nalazišta: Brazil, USA, Rusija, Šri Lanka, Australija, Avganistan.
Čakra: pleksus solaris i ostale ali u zavisnosti od boje.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac
HOROSKOP ZA STRELCA
    Tirkiz, poludragi kamen divne plave boje, na Zapadu simbolizuje planetu Jupiter (zeleno) ili Veneru (plavo). Ime potiče iz istočnih zemalja (Turska). Turci, kao dobri konjanici, smatrali su ga svojim talismanom, jer su verovali da čuva i konje i jahače na njihovim čestim i dugim putovanjima. Smatralo se da štiti vladaoce od loših uticaja. U Meksiku se tirkiz smatrao izuzetnim kamenom (na actečkom jezikue-xihuitl). Iznad njega je bio samo žad i obično su ga stavljali u kraljevske dijademe. Njihov bog Vatre nazivao se 'Gospodar tirkiza' - Xiuhtecutli. Plavi tirkiz simbolizovao je jedinstvo nebeske (Sunca) i zemaljske vatre.
    Takođe se veruje da štiti od ljubomore i od uroka. Interesantno je da tirkiz ne izgleda dobro na svim ljudima: na nekima gubi sjaj i boju. Pričalo se da tirkiz, menjajući boju, može otrovati onoga koji ga nosi. Najbolje izgleda kada je optočen zlatom. Posebnu sreću donosi i Bikovima, ali ni za jedan znak nije posebno nesrećan. Njegova moć se pojačava ako se nosi sa Safirom. Pomaže kod bolesti grla i disajnih puteva. Jača imuninet i dovodi u sklad rad organa, jača žlezde i krvotok, hrani mišiće i živce i održava ih gipkim. Čuva zube i vilicu od karijesa i paradentoze. Leči impotenciju. Psihi daje snagu i sigurnost. Koristi se neobrađen i obrađen. Nakit, kamen za ruku, privezak, najčešće su forme koje se koriste. Eliksir se koristi kada se želi brzo ojačati organizam i povratiti njegova snaga. Čisti se jednom mesečno u suvoj posudi sa hematit kamenčićima. U slučaju promene boje treba ga odmah očistiti i prazniti. Puni se pored gorskog kristala i bakrenih nugeta. Ne sme se izlagati suncu jer je tirkiz osetljiv na toplotu kao i na sapun i kiseline. Srebro prilično pomaže lekovitosti tirkiza.

Formula: CuAl6((PO4)4(OH)8.5H2O, fosfat
Tvrdoća: 5- 6
Nalazišta: USA, Avganistan, Kina, Izrael, Iran, Meksiko, Burma, Rusija.
Čakra: grlena

Detaljan opis horoskopskog znaka JaracHOROSKOP ZA JARCA

    Za ovaj znak posebno je srećan kamen Granat. To je poludragi sjajni kamen, tamnocrvene boje. Simbol je vernosti, kvaliteta koji Jarčevi posebno cene. Rimljani, Grci i Egipćani, smatrali su ga kamenom vladara, kamenom koji donosi snagu, moć i lojalnost. Verovalo se da granat štiti opšte zdravstveno stanje čoveka koji ga nosi, a posebno da ne dopušta zapadanje u melanholiju i depresiju. Njegova magična svojstva pokazuju se i u tome što se smatralo da svoga vlasnika može da upozori na predstojeću nesreću, promenom boje. Srećan je, takođe, za Vodolije, ali ne i za Bikove i Škorpije.
    Jedan je od najvažnijih lekovitih kristala. Jača srce, reguliše srčani ritam i krvni pritisak, jaca krvotok, pospešuje proizvodnju belih krvnih tela. Čuva od slabokrvnosti i leukemije, deluje na seksualne organe (afrodizijak), jača kosti, pomaže kod artritisa i reume. Na psihu deluje kao čuvar pravog prijateljstva. Koristi se neobrađen i obrađen u vidu nakita, priveska i kamena za ruku. Prazni se pod mlakom tekućom vodom redovno (3-4 puta mesečno) a zatim se izlaže suncu, ali samo na kratko. Ako kamen promeni boju treba ga prazniti tek kada se ustanovi uzrok promene. Na primer, problemi s partnerom dovode do skoro crne boje koja se vraća u normalnu crvenu ili smeđu boju tek kada nestanu problemi koji su doveli do promene boje.

Formula: Fe3All22(SiO4)3, silikat
Tvrdoća: 7- 7,5
Nalazišta: Austija, Brazil, Ceska, Indija, Madagaskar, Kanada, Juzna Afrika
Čakra: korenska

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija
HOROSKOP ZA VODOLIJE
    Ametist, veoma tražen poludragi kamen, divne ružičaste a ponekad i ljubičaste boje, bio je simbol skromnosti i čistač duše. Još od starih vremena pa skoro do današnjih dana smatralo se da štiti od pijanstva (na grčkom: a-methysios, što znači - 'nije pijan'). Izvesni Edvard Merike pisao je 1853. godine u knjizi 'Istorija lepotice' da ametist: 'tera mamurluk tako da gospodin koji je pio ubrzo postaje potpuno fit. Zato su mnogi, bilo sveštenici bilo obični ljudi, imali običaj da nose prsten sa granatom. Stari Grci su verovali da onaj koji ga nosi u pupku ne može da se napije! Hiljadama godina nosio se kao ukras na episkopskom prstenju i uopste za nakit velikodostojnika. Tradicionalno, Ametist je kamen ljubavnika. Stavljen u svilu stiti od glavobolje. Takođe se smatralo da štiti od trovanja i uroka. Odgovara svim ostalim znacima bez izuzetaka.
    Od davnina je poznat kao kamen koji pomaže kod glavobolje i migrene. Pripisuju mu se mnoga svojstva. Pomaže kod menstrualnih problema, pojačava memoriju, reguliše krvni pritisak i dobar je protiv debljanja. Smiruje srce i živce, čuva od čarolija i zlih sila, loše misli pretvara u optimizam. Poseduje prijatne impulse za životnu radost i prijateljstvo, kao i sposobnost dalekovidosti za rešavanje problema. Kod meditacije pruža najveći stepen mira, topline i harmonije. Koristi se na mnogo načina, neobrađen ili obrađen, a ujedno se od njega pravi eliksir.
    U čašu od 2 dcl nasuti vodu i staviti obrađeni komad ametista. Ostaviti da odstoji preko noći i ujutru popiti. Eliksir je pokazao dobre rezultate i kod regulisanja stolice. Poboljšava rast kose i čisti kožu i pore. Svakih 15-20 dana prazni se pod tekućom vodom oko 3-5 minuta. Ne sme se puniti (nabijati) na suncu.

Formula: SiO2, kremen
Tvrdoća: 7
Nalazišta: Brazil, Urugvaj, Meksiko, Namibija, Zambija
Čakra: krunska

Detaljan opis horoskopskog znaka RibeHOROSKOP ZA RIBE

    Ribama, kao vodenom znaku, odgovara Akvamarin. Ovaj sjajni dragi kamen dobio je ime od dve latinske reči: voda i more, jer njegova plavo-zelena boja podseća na boju mora. Veruje se da Akvamarin donosi harmoniju i sreću u braku, pa je zato dobar izbor kao verenički prsten. Srećan je još i za Škorpiju. Takođe je dobar i za Vodoliju, ali bi zato Lavovi trebalo da ga izbegavaju. Upotreba akvamarin kamena datira još iz drevnog Rima, kada je postojala tradicija da ljubavnici razmene kamenčiće akvamarina kako bi očuvali ljubav.
    Jedan zanimljiv aspekt moći akvamarin kamena je i taj što, iako je poznat kao kamen moći, ljubavi i duhovnosti, on može imati i ulogu zaštitinika. Prema mitu, moći akvamarina su toliko čiste, da u njegovoj blizini nečistoće ne mogu da postoje. Na taj način, slično mitološkom biću jednorogu, čiji rog može izlečiti otrov, aura nežne dobrote akvamarin kamena je tako primarno moćna da prevladava nad zlom. Akvamarin kamen ima jedinstvenu sposobnost da smiri i umiri druge, kao i onog koji ga poseduje. Ovo je jedan od najboljih kamenova za prolaženje kroz težak životni period ili kroz stresove, upravo zbog njegove moći da otkloni stres i poboljša komunikaciju između svih uključenih strana, tako da se može doći do razrešenja.
    Akvamarin može podstaći rast i regulisati hormone. Za ovaj kamen je poznato da je efikasan u lečenju bolesti koje utiču na jetru, grlo i stomak. Akvamarin će poboljšati vašu intelektualnu moć kako biste brzo i efikasno došli do rešenja. Pomoći će vam sa vašim procesom razmišljanja i logikom, tako da ćete moći da saznate odgovore na složena pitanja. Akvamarin će ukloniti vašu sklonost ka odugovlačenju. Daće vam energiju istrajnosti i discipline. Akvamarin je moćan kamen koji će privući prosperitet i obilje, kao i sreću i dobru sudbinu.
    Posebno deluje na disajne puteve, na primer kod astme, bronhitisa, plućnih bolesti, prehlada, alergija. Čuva od senilnosti i zakrečenja arterija. Smanjuje depresiju, jača samosvesnost. U braku produbljuje ljubav i vernost. Koristi se neobrađen i obrađen (ogrlica, narukvica, privezak, kamen za ruku). Prazni se pod mlakom tekućom vodom, a puni na suncu.

Formula: Al2Be3(Si6O18), silikat
Tvrdoća: 7,5- 8
Nalazišta: Brazil, Pakistan, Afganistan, Šri Lanka, Indija, Mozambik, Nigerija, Madagaskar
Čakra: grlenaKlik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Testirajte Reflekse