Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Vaš Enterijer

   Kako uređujete svoj dom. Svaki horoskopski znak ima specifične navike, potrebe i poglede na svet, a to svesno ili nesvesno prenosi i na životni prostor. Kakav enterijer odgovara kom horoskopskom znaku?

OSMEH GORE Osmeh na lice:  
Astrolog Marina (Jungić) Milošević - prva saradnica Jasminke Holclajtner
Lični horoskop možete naručiti preko telefona
063-285-430, kao i kontakt maila: marina.jungic@gmail.com
   Predstavnici zemljanih znakova (Bik, Devica, Jarac) najbolje se osećaju u prirodnom okruženju, vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe) nastoje da pronađu slobodan kutak u domu za akvarijum ili kućnu fontanu. Vazdušni Blizanci, Vage i Vodolije trude se da unesu notu originalnosti i ekscentričnosti, a vatreni Ovan, Lav i Strelac odlično se osećaju u luksuznom ambijentu. Ipak, svaki od 12 znakova na svoj način uređuje svoj dom.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan  
    HOROSKOP ZA OVNA (21.3.- 20.4.)  ARIES
   Više od stana, Ovan voli kuću sa masivnim drvenim vratima tamnije boje kroz koja ulazite u dugačak i svetao hodnik.     Na španskom zidu u jednom delu dnevne sobe okačene su police sa knjigama i ukrasnim predmetima, zavese na prozorima su od lana, a na plafonu visi masivni luster modernog dizajna. Spavaća soba je dovoljno velika da se u njoj može smestiti jedan ležaj i plakari ugradjeni u zidu, a u kupatilu se nalazi tuš kada oblepljena pločicama u svetloplavoj i beloj boji. Ovan je pod uticajem Sunca i voli slobodu, širinu i jaku svetlost, a mali, mračni i prenatrpani prostori ga guše. Idealno bi bilo da živi u prostranoj kući sa velikim prozorima u minimalističkom enterijeru, okružen zidovima u naranxastoj, žutoj i crvenoj nijansi, a od cveća mu odgovaraju ruže i jorgovan. Prozore nemojte da prekrivate zavesama ili draperijama, vama taj detalj ne znači mnogo, a u domu će biti znatno više dnevnog svetla.

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik   HOROSKOP ZA BIKA (22.4.- 21.5)  TAURUS

   Bik se ponosi svojom kućom, a posebno sredjenim dvorištem punim cveća i uredno podšišanom travom. Garnitura za sedenje od pliša u prostranoj dnevnoj sobi ispunjena je jastučićima ukrašenim kićankama, a kamin je oblepljen pločicama zelene boje. Veliki kuhinjski sto prekriven je mušemom u boji lešnika, a na policama je uredno poslagano posudje od rostfraja. Preko bračnog kreveta od punog drveta prebačen je prekrivač ručne izrade, u kupatilu su pločice bledozelene boje, a iznad kade visi zavesa cvetnog dezena.Bikovi, kao najveći hedonisti od svih znakova, najviše pažnje posvećuju kuhinji, kupatilu i dnevnom boravku u kojima će ugostiti mnogobrojne prijatelje. U kuhinji mora da bude mesta za sve aparate, u kupatilu za hidromasažnu kadu, a u dnevnoj sobi za udobnu garnituru. Vole toplu i ušuškanu atmosferu, masivan nameštaj od punog drveta, crvenu i zelenu boju i mnoštvo sobnog cveća oko sebe. Vašim istančanim čulima prija opuštanje uz svetlost sveća, a naročito ako imaju blagu aromu sandalovine ili vanile.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci  
  HOROSKOP ZA BLIZANCE (22.5.- 21.6.) GEMINI


   Ispred vrata stana Blizanaca nalazi se otirač za noge neobičnog oblika, a ni zvuk zvonceta nije običan. Zavesa na prozorima u dnevnoj sobi je asimetričnog oblika, a u jednom uglu su muzički stub, TV, DVD plejer, faks i laptop.
    Nameštaj je izradjen u kombinaciji drveta i metala, a na počasnom mestu u kuhinji nalaze se aparat za espreso i mikrotalasna rerna. Spavaća soba je bledožute boje, a na plafonu su izlepljene zvezdice koje svetle u mraku. Lepršavi Blizanci uživaju u kreativnom haosu. Iritira ih besprekoran red u prostoru i stalno se trude da unesu neku promenu. Vole vesele, dinamične, drečave nijanse poput jarkozelene, naranxaste i pink, neobične i moderne detalje. Omiljeno mesto im je terasa ili dvorište (ako žive u kući), a od sobnih biljaka najbolje se osećaju u okruženju egzotičnih palmi. U naletu kreativnosti, sačuvajte bar jedan kutak u domu od intenzivnog kolorita. Neka vam to bude mirna luka, u koju ćete moći da uplovite kada se nad vašim životom nadvije bura.
  Detaljan opis horoskopskog znaka Rak   
 HOROSKOP ZA RAKOVE (22.6. - 22.7.)
CANCER

   U dnevnoj sobi Raka na prozorima vise heklane zavese bež boje, a u jednom uglu smešten je veliki ćup sa suvim cvećem. Šank odvaja kuhinju od trpezarije u kojoj je okrugli sto od punog drveta sa visokim stolicama na kojima su jastučići opšiveni karnerima. Na podu je vuneni tepih svetle boje, a na plafonu luster sa obodom u obliku šešira. Kupatilo je oblepljeno pločicama svetlozelene boje, prostirke imaju oblik stopala, a daska na WC šolji ukrašena je školjkama. Romantična duša Raka ogleda se u svakoj sitnici u domu. Kao izrazito kućni i porodični tip, mnogo novca, energije i kreativnosti ulaže u svoj stambeni prostor. Odgovara mu klasičan stil jer ima 'dušu', nameštaj od drveta i kovanog gvožđa, draperije i prekrivači od svile i satena, čipkasti i cvetni deseni. Pod uticajem je Meseca i odlično se oseća u belom i srebrnom okruženju, bilo da su u pitanju zidovi, suveniri ili cveće (orhideja, kale, bele ruže). Skupite hrabrost i unesite u dom dozu agresivnosti kroz boje i oblike. To će vam pomoći da probudite tu veliku snagu, volju i istrajnost koju posedujete.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav 
HOROSKOP ZA LAVA (23.7.- 22.8.)
LEO
   Lav će, pre svega, obezbediti svoj dom sa više brava na masivnim sigurnosnim vratima u boji metala. Duž celog zida u dnevnoj sobi su veliki prozori, parket je besprekorno uglancan, a luster obavezno viseći.
    Iznad kamina su slike sa borbom tigrova, a na vidno mestu figura egipatske mačke. Nameštaj je napravljen od eko kože u bledožutoj boji u kombinaciji sa crnim detaljima, a na kuhinjskim prozorima su zavese sa karnerima koje su sa strane pričvršćene mašnicama. Lav mora u svemu da bude najbolji, trudi se da u svom velelepnom domu ima sve najmodernije i najskuplje, sa jakom dozom ekscentričnosti. Velika je spavalica i potreban mu je ogroman i udoban krevet, a u 'animal print' posteljini oseća se kao na svom terenu. Voli bleštave, zlatne nijanse i snažne kontraste kao što su crveno-crna ili ljubičastozlatna, žuto i crveno cveće. U principu, ne podnosi kućni ambijent i ne vezuje se za stvari u domu, tako da ih često menja. Ako spadate u Lavove koji ne mogu da se pohvale materijalnom stranom, uštedite novac za jednu, ali zaista skupocenu stvar, koja će ponosno stajati u vašem domu i podsećati vas da ćete kad-tad ostvariti sve svoje snove.

  Detaljan opis horoskopskog znaka Devica   
 HOROSKOP ZA DEVICE (23.8. - 22.9.)VIRGO


   Devica više voli stan, nego kuću, a najvažniji su joj sigurnost i bezbednost njenog doma. Duž celog zida u dnevnoj sobi su police sa knjigama od orahovog drveta, a ugaona garnitura od tamnosmeđeg pliša ima drvene rukohvate. Prostrana terasa popločana je neobično dizajniranim pločicama, a kuhinjski luster plave boje ima oblik velikog tanjira sa sijalicom koja štedi energiju. Na krevetu u spavaćoj sobi je satenski prekrivač zlataste boje sa fronclama, a oko kade u kupatilu je plastična zavesa. Devica bi najviše vremena i energije trebalo da posveti uređenju radnog kutka i biblioteke, jer će tamo da provede najviše vremena. Ceni ono što je prirodno, jednostavno i diskretno i u širokom luku zaobilazi jarke boje i veštačke materijale. Bolje se oseća u malom i prijatnom stanu, nego u raskošnoj vili. Izuzetno joj prijaju pastelni tonovi, nežnozelena i plava nijansa, a kada je nameštaj u pitanju, prednost daje kvalitetu, a ne trendovima. Od detalja najvišnje voli sobno cveće, knjige i predmete od bambusa i ratana. Većina Devica se užasava i od pomisli da ima kućnog ljubimca, ali ako napravite malo mesta za slatku macu ili kucu, ubrzo ćete shvatiti da je baš to 'detalj' koji nedostaje vašem domu da bi odisao ljubavlju i toplinom.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga 
HOROSKOP ZA VAGE (23.9. - 22.10.) LIBRA
   Dnevna soba u stanu Vage je boje lavande, a zavesa na prozorima duga i prozračna. Tepih je ljubičaste boje, okruglog oblika, a sto izrađen od bambusa i stakla.
    Ukrasi na policama i vaze su od fino brušenog stakla, a luster i lampe od mat plavog stakla. Slike su u pastelnim tonovima i moguće sa kineskim motivima na svili. Velika spavaća soba okrečena je bledožutom bojom, kupatilo je u ružičastim tonovima, a velika kada ima dodatak za hidromasažu. Vage su društvene, pasivne i veliki komformisti. Najvažnije im je da njihov dom bude harmoničan, i budući da su velike estete, elegantan i lep. Naročito kupatilo, jer veliki deo slobodnog vremena provode u ulepšavanju i negovanju lica i tela. Veliku pažnju posvetiće i uređenju prostorije u kojoj primaju goste, za razliku od kuhinje, spavaće ili radne sobe. Ne vole obične sitnice, već isključivo vredne umetničke predmete. Njihovoj prefinjenoj prirodi odgovaraju nežne boje (roze, lila, bela, svetlobraon), a od cveća ruže, ljubičice i ljiljane. Imate izrazito visoke zahteve u pogledu svega, pa i uređenja, najbolje je da angažujete profesionalnog dekoratera, koji zna da realizuje ono što želite da postignete.

  Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija  
    HOROSKOP ZA ŠKORPIJE (23.10.- 22.11.) SCORPIO


   Škorpijin stan opremljen je najmodernijim uređajima, počev od sigurnosnog sistema u obliku video nadzora već na prilazu kući. U dnevnom boravku nalaze se kožna garnitura i kamin, a parket je izrađen od bambusovog drveta. Na stočićima od punog drveta poređani su orijentalni ukrasi od ebonovine i slonovače, a na prozorima su zavese sa tamnocrvenom plišanom draperijom. Bar sa skupocenim pićima zauzima vidno mesto. Veliki krevet u spavaćoj sobi presvučen je svilenom posteljinom tamne boje, a kupatilo obloženo petrole jzelenim pločicama. Škorpija uživa u polutami, slabo osvetljenim prostorima, originalnom i pomalo bizarnom enterijeru, gde njena divlja priroda i izrazito jak karakter mogu da dođu do izražaja. Preziru kič, pomodarstvo i patetično-romantični ambijent, svoj dom boje u bordo, braon, tamnoljubičastu, tamnoplavu ili crnu boju. Obožavaju ogledala i neće biti neobično ako ih stave u svaku prostoriju, ne vole sobne biljke, eventualno poneki cvet opojnog mirisa. Prijaće vam ako vaš intimno-porodični kutak ispunite romantičnim sitnicima i suvenirima kao što su dekorativne kutijice, zanimljive vaze i ramovi za slike, ručno rađene tkanine.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac 
HOROSKOP ZA STRELCA (23.11.- 21.12.)  SAGITARIUS
   Ulazna vrata u stan Strelca su masivna, bela i ukrašena raskošnim mesinganim zvekirom, a hodnik je u obliku slova «G»: u njemu ima mesta za plakar ugrađen u zidu, komodu od trešnjevog drveta i ogledalo.
    Između velike dnevne sobe i trpezarije je otvor u obliku luka, a trpezarijski sto je od bambusa u kombinaciji sa staklom. U dnevnoj sobi su dvosed i trosed bordo i grimizno zelene boje na kojima su razbacani jastučići. Mnogo knjiga ukrašava jedan zid. U spavaćoj sobi, iznad kreveta visi ikona, a kupatilo sa kadom i tuš kabinom oblepljeno je pločicama svetloplave boje. Pustolov Strelac ne može da se skrasi na jednom mestu, a kuća mu je samo baza. U njoj pravi kraći predah i planove za dalje avanture, tako da joj ne posvećuje mnogo pažnje, ali obavezno sa lutanja po svetu donese pregršt suvenira koji mu kasnije evociraju uspomene. Uvek je okružen prijateljima i najvažnije mu je da u domu bude dovoljno mesta za sve. Uprkos optimističnoj prirodi, poseduje i melanholičnu crtu, tako da uživa u jesenjim tonovima, vatri iz kamina i poljskom cveću. Ipak, nemojte da dozvolite da vam se u stanu nagomila 'krš i lom' u kojem samo vi možete da se snađete i funkcionišete.

 Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac   
    HOROSKOP ZA JARCA (22.1.- 20.1.)  CAPRICORNUS


   Ulazna vrata Jarčeve kuće su od punog tamnijeg drveta, a na zidovima dnevne sobe vise vredna platna u teškim drvenim ramovima. Luster je kupljen u antikvarnici, a na prozorima su tamnoplave zavese od prirodnog materijala. Na kaminu su poređani ukrasi od kristala i neobično kamenje doneto sa putovanja, garnitura za sedenje je tamnozelene boje sa drvenim izrezbarenim ornamentima, a u radnoj sobi je veliki radni sto od hrastovine. Kvalitetan persijski tepih i lamperija na zidovima savršeno odgovaraju ukusu Jarca. U domu Jarca sve mora da bude na svom mestu, jer u neredu ne može da funkcioniše. Potrebna mu je jaka svetlost, prirodna i veštačka, i crveni detalji, koji će mu rasterati sumorne misli. Ima potrebu da sve kontroliše, zato se bolje oseća u manjem prostoru i na višim spratovima. Radije će uložiti novac u tehničke uređaje, nego u nameštaj, od kojeg očekuje samo jednostavnost i udobnost. Brižljivo neguje svoje cveće, voli sve vrste bez izuzetka. Sobu u kojoj provodite najveći deo vremena, nemojte da punite raznim uređajima, što imate običaj. Izuzetno ste osetljivi na zračenja, zato izbegavajte da 'delite krevet' sa kompjuterom, televizorom ili muzičkim stubom.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija 
HOROSKOP ZA VODOLIJE (21.1.- 19.2.) AQUARIUS
   Vodolija voli potkrovlje i veliku terasu, a ulazna vrata moraju biti blindirana. Kuhinja i trpezarija spojene su šankom, a okrugao trpezarijski sto i stolice napravljeni su od metala i drveta.

    U dnevnoj sobi nalaze se fotelja, dvosed i trosed od eko kože u tamnocrvenoj i braon boji. Pod je kombinovan od parketa od bambusovog drveta, pločica i intarzije, a halogene lampe zamenjuju luster. Počasno mestro pripada televizoru, DVD plejeru i muzičkom stubu. Vodolija voli bonsai i kaktuse. Dom tipične Vodolije je uvek ispred svog vremena. Kreativan um predstavnika ovog znaka od običnog prostora u stanju je da napravi 'svemirski brod', a neočekivana rešenja u enterijeru, fantastični svetlosni efekti u kombinaciji sa izborom boja i najmodernijom tehnikom, svakog posetioca ostavljaju bez daha. Slobodu vole iznad svega, a zatvoreni prostori ih sputavaju, zato im prijaju poluprazni i hladni ambijenti i biljke bez cvetova. U svaki kutak stambenog prostora postavite velika rasvetna tela, lustere, zidne, podne i stone lampe. Vi ste noćni tip, a jaka veštačka svetlost pomoći će da se bolja koncentrišete i razbistrite misli.
 Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe  
    HOROSKOP ZA RIBE  (20.2.- 20.3.)  PISCES


   Ribe mnogo pažnje obraćaju na mesto gde borave. Zidovi hodnika su zagasito plave, a staza u svetlijoj nijansi plave boje. U velikoj dnevnoj sobi sa svetlo ljubičastim zavesama do poda je ugaona garnitura boje dima puna raznobojnih jastučića, a laptop se nalazi pored velikog akvarijuma pored vrata koja vode na terasu. Iznad kreveta sa baldahinom u spavaćoj sobi je ikona, a zavesa je od čipke. Pločice u kupatilu su boje lavande, a plafon je oslikan ribicama i školjkama. Ribe su romantične, zavisne od drugih, od uspomena i svih sitnica koje čine dom. U kući im je neophodna topla atmosfera, koja im daje sigurnost i snagu, a posebno vole stari nameštaj i antikvitete za koje su vezane neke zanimljive priče. Teško se odvajaju od stvari, posebno nasleđenih, zato je njihov životni prostor zatrpan nepotrebnim komadima, slikama i sitnicama. Obožavaju plavu boju, a posebno na zidovima, jer se u 'vodenom okruženju' najbolje osećaju. Više pažnje posvećuju saksijama nego cveću, a najmanje jednom godišnje eliminišite iz kuće suvišne predmete i nameštaj, jer ma koliko vam to teško padalo ubrzo ćete da osetite veliko rasterećenje u emotivnom, mentalnom, čak i fizičkom smislu.



Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana