Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

O Clone - Zabranjena Ljubav

   O Clone - Zabranjena Ljubav, serija. Priča o popularnoj seriji Zabranjena Ljubav - O Clone. Svi glumci, sadržaj serije, zanimljivi video o seriji O clone, astrološki znaci likova u seriji.
JASMINKA HOLCLAJTNER - www.astrozenit.com
Pratite sva dešavanja u vezi astrologije i horoskopa na zvaničnom Youtube kanalu - Jasminka Holclajtner.
Lični horoskop možete naručiti na e-mail: astrozenit@gmail.com i jasminhol@yahoo.com

Osmeh gore Osmeh na lice:  

JASMINKA HOLCLAJTNER - www.astrozenit.com
Youtube kanal - Jasminka Holclajtner.
Naručivanje horoskopa: astrozenit@gmail.com i jasminhol@yahoo.com


       Prva koja je privukla veliku pažnju emitovana je 2000.godine 'Terra Nostra' prevedena kod nas kao 'Nova zemlja' a ljubavni zapleti su bili samo prateća priča glavne teme – snalaženje italijanskih došljaka tj. iseljenika u Brazil. Gledaoci su je odmah prihvatili i zatim su se ređale druge serije poput 'Kralj stočara', 'Esperanca' – 'Zemlja nade', 'Luka čuda', 'Zaljubljene žene', 'Porodične spletke', 'Biber i čokolada' 'Kuća sedam žena', ali serija 'O Clone' tj. 'Zabranjena ljubav' najčešće je reprizirana na mnogim tv. stanicama u Srbiji i doživela je veliku popularnost u svetu.
    Prvi put je emitovana 1.10. 2001. samo dvadeset dana nakon što su srušene Kule bliznakinje u Njujorku i  rukovodstvo produkcijske kuće 'Globo' se našlo u velikoj dilemi da li da započne emitovanje ove serije s obzirom na činjenicu da je glavna tema ljubav između Marokanke, tj. muslimanke  i Brazilca koji je pri tom spreman da se odrekne katolične vere i pređe u islam. Kako je u SAD i svetu glavna tema bila  terorizm koji dolazi iz muslimanskog sveta, bio je veliki rizik da se emituje jer je postojao veliki strah kako će biti prihvaćena. Očigledno dobra tema, sjajni  glumci i vrhunski profesionalizam su razbili sve barijere i predrasude  i serija je  doživela neočekivan uspeh.

SADRŽAJ SERIJE

    Glavni junaci serije su Žad ( portugalski izgovor Žađi ) Marokanka koja je odrasla u Brazilu u Rio de Žaneiru i koja nakon smrti majke ( kao mlada ostaje bez oca) odlazi da živi u Fes, Maroko, kod rođaka ( stric Ali) što je za nju veliki šok, jer iako je odrasla po muslimanskim običajima ne uspeva da se lako prilagodi autentičnom muslimanskom načinu življenja, običajima i ponašanju i Lukas, sin velikog industrijalca iz Rio de Žaneira koji dolazi sa bratom blizancem i kumom, naučnikom, fanatistom Albijerijem u Marako, turistički, gde i upoznaje Žad. Prepreke na koje nailaze da bi realizovali svoju ljubav tokom dvadeset godina su samo glavna tema serije koja prati nekoliko paralelnih ljubavnih, porodičnih priča i drama.
Prvi deo serije se bavi ljubavnom pričom Žad i Lukasa  u mladosti, prvo u Maroku a zatim i u Brazilu i završava se njenim pomirenjem da ostane u braku sa Saidom Rašidom muslimanskim biznismenom za koga je udaje ujak Ali, a njenu rođaku Latifu za njegovog brata Muhameda. Razočarana zbog nemogućnosti da ostvari plan da se oženi sa Žad  i u depresiji zbog pogibije brata blizanca Đoga, Lukas se ženi Maizom, Brazilkom i ostaje u kući sa ocem Leonidasom Feraisom, bogatim biznismenom i nevoljno se prihvata posla u firmi.
    Oni dobijaju kći Mel, a Žad i Said kći Kadižu. U toku priče o njihovoj ljubavi paralelno teče priča o naučniku Albijeriju koji je opsednut idejom o kloniranju ljudi, i nakon smrti kumčeta Đoga, uzima matičnu ćeliju sa Lukasovog mladeža pri rutinskom pregledu i koristi je da bi napravio klona. Uspeva da stvori ćeliju sposobnu za kloniranje i pri veštačkoj oplodnji crnkinja Deuza biva oplođena tom ćelijom a istinu o tome zna samo naučnik Albijeri. Radnja se dešava početkom osamdestih godina 20.veka. Rađa se zdravo muško dete, belo i majka Deuza ima opravdanje što je beo jer je njen predak bio Holanđanin. Albijeri se veoma vezuje za dete kome daju ime Leo i kome je  kum na krštenju dok je kuma, Ivet, Deuzina prijateljica povremena ljubavnica Lenoida Feraisa.
    Sve vreme serije dva veoma važna lika su Lukasov i Đogov otac,  Leonidas Ferais i njegova dugogodišnja ljubavnica Ivet Simas koju igra poznata brazilska glumica Vera Fišer koja je 1969.izabrana za mis Brazila. Na samom početku serije i njih dvoje su u Maroku gde doživljavaju romansu i planiraju brak. Kako ona stiže pre Leonidasa u isti hotel u kome su i njegovi blizanci, gde treba tu i da ih upozna i da im saopšte da će se venčati, nju zavodi mladi Đogo i oni doživljavaju flert za jedno veče.
    Pri saznanju šta se dogodilo Leonidas koga ona iz milošte zove Leozinjo (lavić) šalje je razočaran natrag za Brazil  i tokom cele serije periodično ima avanture sa raznim ženama, čak i ugovoreno venčanje sa drugom ženom ali se uvek vraća Ivet i njih dvoje ne prestaju da se vole čak i kada se ona iz inata udaje za drugog ili ima druge ljubavnike. On je izdržava, finansijski pomaže ali ne može da joj oprosti flert sa njegovim pokojnim sinom jer je u ključnom momentu kada je trebalo da ga zaustavi da ne ode bez dozvole na samostalno pilotiranje helikopterom, tokom koga je poginuo, bio je sa Ivet. U jednom momentu ona ga pita šta bi se desilo kada bi se kojim čudom Đogo ponovo rodio, da li bi se on oženio njom. Ona pri tom ne zna da se njegov i Lukasov klon već rodio i odrasta u njenoj kući.
     Prvi deo serije prikazuje sve moguće ljubavne peripetije Žad i Lukasa, njihova venčanja, nemogućnost adaptiranja na brak, rođenje kćerki, susret posle dve, zatim posle četiri godine kada je svako od njih već bio u braku i zapravo sve vreme ne prestaju da misle jedno na drugo. Ipak, posle rođenja kćerke Kadiže, Žad koja je sve vreme aktivnija u želji da se veza sa Lukasom ostvari, smiruje se pored Saida koji je obasipa poklonima, pažnjom ali ne prestaje da bude opsednut ljubomorom na Lukasa jer pri saznanju da su Žad i Lukas bili intimni za njega je najveći poraz i on obećava da će mu se kad tad osvetiti.
■  Drugi deo serije – Posle dvadset godina, Lukas i Maiza žive u velelepnoj vili Leonida Feraisa u otmenom delu Ria de Žaneira, sa kćerkom Mel i domaćicom kuće Dalvom, crnkinjom koja je odnegovala Lukasa i Đoga jer im je majka umrla kada su bili sasvim mali. Mel je uspešna učenica i studentkinja, povučena a Žad nije uspela da ubedi Saida da joj dopusti da studira medicinu, ostaje samo supruga bogatog muslimanskog biznismena i pažnju posvećuje porodici veoma je vezana za ćerku, strica Alija, sestru Latifu i Zoraidu njenu i Latifinu dadilju i domaćicu kuće strica Alija, koja je svedok i često pomagač u njenim pokušajima da u mladosti osujeti stupanje u brak sa Saidom, bekstvo za Brazil i ostale njene kaprice.
    Mohamed i Latifa u mladosti odmah posle stupanja u brak započinju zajednički život u Rio de Žaneiru gde se on bavi trgovinom u starom delu grada Sen Kristobalu , gde kupuje kuću na trgu pored radnje i pored kafića kroz koji prolazi čitava serija likova koji daju poseban šarm seriji i čije se sudbine čudno prepliću. Said rešava da proširi posao u Brazilu i dolazi sa porodicom u Rio a poslovni partner mu je firma Leonida Feraisa. Žad ne želi da prisustvuje poslvnim večerama, međutim on, progonjem dugogodišnjom ljubomorom želi da vidi susret između nje i Lukasa da bi bio siguran da je  ona prestala da ga voli. Do susreta dolazi, međutim ljubav se ponovo rađa tj. nastavlja uz opet brojne peripetije između ostalog zbog pokušaja Saida i Maize da im se osvete tako što njih dvoje ulaze u ljubavnu vezu. U jednom takvom pokušaju da pokaže Žad koliko mu nije stalo do nje, on se ženi Ranjom, Markokankom, ( ima prava po zakonu da ima četiri žene)  koju međutim očigledno ne voli dovoljno i pored svih njenih pokušaja da ga osvoji.
    Između Saida i Žad,  dolazi do razvoda ali  od momenta odluke do realizacije mora da prođe tri meseca u toku kojih Said ne uspeva da je preboli i povlači svoju odluku iako je ona već rešila da se uda za Lukasa koji se u međuvremenu razveo od Maize. Said pristaje na jedini uslov pod kojim može posle tri pokušaja razvoda da ponovo bude bude njen suprug a to je da joj dozvoli da se uda za drugoga, i da je novi muž vrati stricu Aliju a tada se  po njegovom planu vraća ponovo njemu tj. pristaje na brak sa njim. Sve vreme serije vidi se pokušaj muslimanskih žena na zapadu da se izbore za svoja prava. Žad pristaje da se uda uda za Egipćaninan Zeina, vlasnika kluba u Riju, koji važi za velikog zavodnika i želi da doživi ceremoniju venčanja po muslimanskim običajima u Fesu,  ali Žad, kada treba da se vrati Saidu to odbija jer je napravila plan da pobegne sa venčanja sa Lukasom u Rio. Lukas međutim ne uspeva da ostvari plan  da je sačeka u hotelu da bi zajedno pobegli jer mu je kći Mel u to vreme uhapšena zbog droge u Riju i on se hitno vraća u Brazil. Lik Mel, njegove kćerke, nostalgične, romantične i nesigurne devojke koja i pored svih kvaliteta ne ceni sebe dovoljno i na užas porodice emotivno se vezuje za telohranitelja i u momentima slabosti podleže uticaju društva i počinje da se drogira je odlično predstavljen.
    U međuvremenu klon Leo stasava u mladića koji je prava kopija Lukasa ali ga je majka u detinjstvu odvela u svoje rodno selo da se ne bi previše vezao za kuma Albijerija. Problem nastaje kada klon dolazi u Rio de Žaneiro i kada Albijeri treba da razotrkije istinu koja je već očigledna. Ophrvan strahom od javnog mnjenja, mogućih osuda, istovremeno željan slave, odlazi sa Leom u Maroko u isto vreme kada je aranžirana i svadba između Zeina i Žad da bi čuo mišljenje svog dugogodišnjeg prijatelja Alija o svom postupku. Upravo ovaj momenat da u ključnom momentu svog života katolik, Brazilac, i pored mišljenja svog dugogodišnjeg prijatelja sveštenika Matiolija traži mišljenje muslimana prijatelja Alija, daje posebnu težinu i značaj celom događaju. Preplitanje dveju religija i tolerancija prijatelja, ljubavnika, različitih veropispovesti i uspešno prevazilaženje svih barijera je samo jedan od kvaliteta ove serije koja sadrži bezbroj komičnih, romantičnih i prilično naivno prikazanih situacija. Upravo prihvatanje Klona od strane strica Alija i njegovo tumačenje da je i rađanje klona Alahova volja je veoma značajno za Albijerija.Glavno pitanje koje se provlači kao lajtmotiv teme o klonu je 'ima li on dušu' što se pita stric Ali i ko su mu roditelji. Zapravo serija je veoma poučna s moralne tačke gledišta jer iznosi sve dileme u vezi sa moralnim aspektom kloniranja i adaptiranja klona u društvo i njegove agonije u pokušaju da sazna ko je on u stvari.

        U Fesu, gde je i počela ljubav između Žad i Lukasa dolazi do susreta između Žad i Lea i oboje počinju da bivaju opsednuti jedno drugim. Ona, sećanjem na Lukasa iz mladosti a on se 'seća' da ga negde čeka 'neka žena sa velom' – vrlo interesantno obrađena pretpostavka kako bi se klon zaista osećao pri susretu sa osobom u koju je bila zaljubljena osoba čiji je on klon. Po povratku u Brazil, Ivet koja je uverena da ju je prijateljica Deuza prevarila sa Leonidasom ne shvata da ima pred sobom klona vodi ga u kuću porodice Ferais, gde već svi uveliko imaju problem sa Mel koja se drogira jer njeni roditelji ne odobravaju vezu sa telohraniteljem. Svi su šokirani saznanjem da postoji 'novi Đogo' i Dalva je uverena da je u pitanju reinkarnacija, naučnik zna istinu a otac željan da mu sudbina 'vrati' sina, oduševljen je njegovim pojavljivanjem. Simboličnim 'vraćanjem ' sina Leonidasu u vidu klona Lea, Ivet ponovo zauzima poziciju koju je imala na početku serije.
    U dugim i vrlo mučnim scenama i epizodama koje prikazuju  sve muke Lukasove ćerke Mel koja se oseća neshvaćenom  i probleme sa kojima se suočava pokušavajući da se osamostali, da se izbori za svoju ljubav i za svoju samostalnost a zatim da se odvikne od droge, gledaoci imaju priliku da vide autentične izjave lečenih zavisnika od droge zbog čega ova serija ima izvanredno poučan karakter u tom segmentu.
    Do kraja sreije sledi čitav niz različitih situacija i prikaz agonije kroz koju prolazi porodica Leonida Feraisa u susretu sa klonom, nezavisno od samog Lukasa koji je potpuno dezorijentisan tim saznanjem i porodica Lea tj. klona koja je igrom slučaja gurnuta u nešto iz čega u stvari nema izlaza osm da se činjenice prihvate. Ovo je istovremeno i priča o bogatoj porodici koja se dezintegriše zbog neostvarenih snova iz mladosti, nerealizovanih ljubavi, agoniji kroz koju prolazi ne samo osoba koja je postala zavisnik droge nego i cela porodica koja je u stvari nespemna na sve što droga nosi sobom,scene, uništenje i samouništenje ali zbog te dramatične priče serija ne gubi na draži u onom segmentu u kom se bavi pričom o ljubavi između Žad i Lukasa.
    Latifa i Mohamed žive sve vreme srećno sa kćerkom Samirom i sinom Aminom sve dok Samira ne postane kopija tetke Žad i ne počne svoju borbu za samostalnost odbjiajući da nosi veo nakon što se zaljubi u Brazilca. Jedan od interesantnih likova je i Saidova i Muhamedova starija sestra Nazira, koja ih je odgajila i kojoj je opsesija da se uda i koja pokazuje svoje simpatično lice, neurotične usedelice jer je čas plemenita čas intrigari protiv snaha. Serija se završava srećno po Žad i Lukasa, ostaju zajedno, Kadiža ostaje kod oca kao što je i običaj kod muslimana, Said se ženi i po treći put, dozvoljava Žad da viđa ćerku, Ivet i Leonidas takođe stupaju u brak i dobijaju blizance a Maiza se suočava sa svojim greškama pokušavajući da sačuva brak koji nije imao perpsektivu i shvata da je najbolje da ode iz kuće.Upoznaje nekoga ko joj je sličan, muškarca čiji sin ima problem sa drogom.
    Glavni glumci u filmu Murilo Benisio i Đovana Antoneli ( često se pogrešno prevodi kao Žovana, međutim ona je italijanskog porekla i njeno ime je Đovana, kao što je i njen sin Pijetro a ne Pedro) su se na snimanju filma zaljubili jedno u drugo iako su tvrdili da je ljubav počela tek nakon snimanja filma. Privlačnost između njih dvoje koju su navodno glumili bila je tako verno 'odglumljena' tako da su se svima dopali kao par. Naravno bilo je spekulacija na temu zašto se scenaristkinja ( Danijela Perez) nije odlučila za Saida koji ju je beskrajno voleo ( suprug od Žad) ili za Zeina ( takođe njen suprug u seriji – formalni brak) kada su obojica mnogo zgodniji od Lukasa i ženski deo gledališta je uglavnom licitirao za ovu dvojicu ali je u stvari Murilo Beniso odlično odabran za ovu ulogu što se i pokazalo kao tačno, upravo zbog ljubavi koja se rodila između njih dvoje na snimanju.
    Nakon završetka serije njih dvoje su nastavili da žive zajedno, imali su jedan prekid nakon koga su se pomirli 2004. a rezultat tog pomirenja je sin Pijetro koji je rođen krajem maja 2005. Samo šest meseci nakon njegovog rođenja njih dvoje se rastaju novembra 2005. i tada ona počinje da izlazi da po njegovim rečima zanemaruje dete, upoznaje za vreme karnevala u Riju u februaru 2006. budućeg supruga američkog biznismena Roberta Lokaskija, venčava se 5. maja 2007. za njega ali njihov brak sklopljen u vili 'Mihaeli' u Toskani u Italiji, traje oko šest meseci a zatim počinju ozbiljne nesuglasice jer se brak odvija na relaciji Rio- Njujork.
    Đovana i Murilo vode od rastanka prilično buran ljuavni život. On nešto mirniji, ali je interesantno da su se sudbine junaka iz serije 'O Clone' donekle isprepletale. Interesantno je da se Đovana udala za Roberta Lokaskija 5. maja 2007. a u seriji 'O Clone' Murilo se ženi sa Maizom, 4.maja, i na isti dan u seriji se rađa njegov klon koji se pojavljuje kao senka prošlosti između njih dvoje. Serija je jedna od izuzetno interesantnih zbog brojinih sporednih likova čije životne priče prati. Mohamed i Latifa žive do bara dona Žure, potencijalne svekrve od Mel koja je u seriji predstavljena kao krupna čak podebela vlasnica bara,  plemenita i koja se zaljubljuje u Tiaoa koji je ne samo mali, neugledan nego je na neki način i iskorišćava. Mohamedov rođak Mustafa, koji se ženi Brazilkom, maserkom koja često svraća u bar (tema liberalnijeg odnosa između ljudi različitih veroispovesti) je prikazan sa dugom sedom bradom i brkovima, a u stvarnosti je bio suprug od zanosne Ivet i ima sa njom ćerku. Armando za koga se udaje Ivet da bi napakostila Leonidasu u stvarnosti je bio suprug od glumice koja glumi Naziru.
    Sporedni likovi su sjanjni i spisateljica gradi paralelne priče kako muškarcu napraviti dete a da on to ne zna, kako izgleda muslimanski brak sa četiri žene ( stric Ali) prikazan sa mnogo humora, kako izgledaju muslinaske svadbe, da li su žene muslimanske veroispovesti baš toliko pokorne, kako se spremaju Brazilke za karneval, tok karnevala, kako izgleda život zavisnika od droge, njihovo lečenje i pokušaj porodice da im pomogne, agonije prevarenih žena i onih koje su opsednute da će to postati, večna ljubav, razočranja, romanse, i mnogo toga još.
Poznate ličnosti u 'O Clone' - u  - U seriji se pojavljuju mnoge poznate ličnosti kao što su Pele, poznati italijanski pevač Alesandro Safina, brazilski muzičar Zeka Pagodino, Majkl Bolton. Serija je snimana u Riju i u Fesu. Mnoge glumice su morale da osim Đovane Antoneli nauče trbušni ples. Igra veliki broj marokanskih glumaca, statista i mnoge scene su snimane u autentičnom ambijentu. Pisac scenarija Glorija Perez je živela jedno vreme u Maroku, bar prema pisanju brazilske štampe i zbog toga je imala veliko znanje o marokanskoj kulturi, islamu, običajima.Ova serija je izazvala veliko interesovanje za trbušni ples, orijentalnu garderobu i nakit ne samo u Brazilu već širom sveta.

NAGRADE KOJE JE SERIJA DOBILA

2003.- Kao najbolja telenovela
Žaim Monžardim – za najboljeg režisera
Najbolja produkcija
Najbolja sporedna uloga Antonio Kaloni ( igra Mohameda, Saidovog brata) – rođen 6.12.1962.
Najbolja sporedna uloga- Leticija Sabatela ( Mohamedova supruga), Elena Žardini .- Nazira, Saidova i Mohamedova sestra
Najbolji debitant – Stefani de Brito ( Samira, Mohamedova i Latifina ćerka) – 19.6.1987.
Najbolji pisac scenarija – Glorila Pera- 25.9.1948.
Karla Diaz – za ulogu ćerke Kadiže kao najbolja glumica – dete
Nagradu za najbolji kostim.

PODACI O GLUMCIMA

Đovana Antoneli – Žad - Smatra se jednom od najlepših brazilskih glumica,rođena 18.3.1976. Postala je poznata po ulozi Kapitu u seriji 'Porodične spletke' u kojoj igra prostitutku koja je istovremeno i samohrana majka i najbolja prijateljica joj je u seriji Vera Fišer ( Ivet u 'O Clone'-u). Bila je u braku sa menadžerom Rikardom Medinom od 1997.- 2000. Majka joj je balerina, rođena na isti dan kada i ona 1942. godine.Posle uloge Žad, Đovana je igrala  u seriji 'Kuća sedam žena' koja se smatra jednom od najboljih ikada snimljenih u Brazilu, sjano odigrala ulogu Anite Garibaldi ( Ana de Silva) velike ljubavi i žene Đuzepe Garibaldija.
    Između nje i Tigao Laserde,( 19.1.1978.) atraktivnog brazilskog glumca nije se dogodila ljubav na javi baš kao ni između nje i Reinaldo Đanekinija ( 12.11.1972.) sa kojim je igrala u seriji 'Senke greha' iako upravo ova dvojica spadaju u najzgodnije brazilske glumce. Više puta je bila nominovana za najbolju glumicu ( 'Kuća sedam žena', 'Senke greha') a dobila je zajedno sa Murilom Benisiom kao najromantičniji ljubavni par za ulogu u 'O Clone' -u i kao najbolja glumica za ulogu Žad u istoimenoj seriji.Kao pripremu za ulogu muslimanke Žad koja sjajno igra trbušni ples što je i pokazala da i te kako ume, Đovana je imala časove trbušnog plesa tri meseca po nekoliko sati dnevno. U zvaničnom braku bila je sa Robertom Lokaskijem koji još uvek nije razveden. U vezi je sa Arturom Ferarijem.
Murilo Benisio ( 13.7.1972.) ( po nekima rođen je 1971.) pre petogodišnje veze sa Đovanom Antoneli bio je u braku sa glumicom Alesandrom Negrini ( 29.8.1970.) sa kojom ima sina, rođenog decembra 1996.
    Brak je trajao kratko i on je bio u vezi sa poznatom glumicom Karolinom Ferais od 1997. do 2000. kada je započeto snimanje serije 'O Clone'. Karolina je rođena 25.1.1968.  sa kojom je igrao zajedno u seriji 'Sve za ljubav' (' Por Amor') u kojoj su glumili brata i sestru. U filmu 'Amores Possiveis' 2001. kada je već bio u ljubavi sa Đovanom Antoneli, glumili su ljubavni par. Murilo je privukao pažnju javnosti ulogom u filmu 'Žena na vrhu' ( 'Women on the Top') u kome mu je glavna partnerka bila Penelope Kruz. Film je bio američko-brazilska kooprodukcija i snimljen je 2000.godine. Murilo je kao mlad, opčinjen filmovima Čarli Čaplina otišao za SAD i radio sve i svašta od pranja sudova i rada u piceriji da bi naučio jezik i pokušao da se probije u njihovoj filmskoj industriji. Tada je imo 18 godina. Murilo je igrao u seriji 'Amerika' u kojoj je igrao sa mnogim glumcima iz serije 'O Clone' između ostalog glumica koja igra ženu naučnika Albijerija, Endu, igra njegovu majku. U toj seriji igra i Danijela Eskobar. Sledeća serija koja je doživela uspeh je komedija 'Biber i čokolada'. Murilo i Đovana su jedno vreme posle rastanka bili u lošim odnosima jer su se borili za starateljstvo nad sinom Pjetrom ali su odnose izgladili i sada su sjajni prijatelji.
    Nakon što je prema pisanju žute štampe Murilo bio izbačen iz njenog stana, novembra 2005. otišao je da jedno vreme stanuje kod prijatelja, glumca Marčela Novasa koji u seriji igra njegovog zeta Šandija, telohranitelja njegove ćerke.Nakon rastanka od Đovane, Murilo je imao kratku avanturu sa Karolinom Baši, ( 8.10.1976.) atraktivnom plavušom sa kojom je Đovana igrala u seriji 'Senke greha' i koja u 'O Clone' -u ima epozodnu ulogu muslimanke Mune koju Žad pokušava da nametne Saidu kao suprugu da joj on dao slobodu.Od februara 2007. u vezi je sa glumicom Giljerminom Ginl ( 26.8.1974.- znak Device kao i prva supruga) koja je igrala u seriji 'Zaljubljene žene' sekretaricu škole ( više puta prikazivana u Srbiji).
Leticija Sabatela (Latifa u seriji ) je rođena 8.3.1972. Bila je u braku sa Anželom Antonijem rođenim 4.6.1964. od 1991.- 2003. Imaju ćerku.Ona je zvanično slobodna a on u vezi sa dvadeset godina mlađom glumicom. Leticija lepo peva, recituje i bavi se politikom.
■ Žuka de Oliviera koji igra Augusta Albijerija, naučnika rođen je 16.3.1936. On ima u sebi italijanske krvi, smatra se jednim od najvećih brazilksih pozorišnih glumaca, pisac scenarija i režiser.Dva puta se ženio drugi put glumicom Klaudijom Melo, takođe Ribom 27.2.1950.    
Vera Fišer, (Ivet) ima nemačke krvi u sebi,  Strelac, rođena 27.11.1951. bila udata dva put, prvi put za Peri Salesa (igra Mustafu) rođenog 6.3.1939. umro leta 2009. sa kojim ima kći a drugi put je bila udata za 11 godina mlađeg kolegu sa kojim ima sina.Pri razvodu od njega nije dobila stareteljstvo nad sinom zbog problema sa alkoholom i drogom. Dva puta je pozirala za brazilski 'Plejboj'.Ova plavuša izaziva i dalje divljenje i mnogo mlađe generacije, bavi se slikanjem, pisanjem pesama, dizajnira odeću, nakit ( u seriji igra vlasnicu butika koji finansira njen dugogodišnji prijatelj Leonidas Ferais). Govori tečno engleski i nemački. 
Režinaldo Farija igra Leonidas Ferajasa, Ivetinu   veliku ljubav u seriji  igra. Rođen je 11.6.1937. (kompatibilnost Strelca, Ivet i Blizanaca - Režinaldo). Ženio se tri puta ima dva sina od kojih se jedan Marčelo bavi glumo, tri njegova brata su takođe glumci.
Danijela Eskobar, sjajno je odigrala ulogi Maize, Lukasove suprug. Ima u sebi  portugalske, škotske, španske i nemačke krvi, Jarac (16.1.1969.) Interesantno je da ona nije trebalo da igra ovu ulogu ali je u poslednji minut dobila poziv ni manje ni više nego od tadašnjeg supruga sa kojim ima sina, rođenog 19.5.1956. koji je jedan od režisera serije za šta je dobio nagradu kao najbolji režiser za serije 'Amerika', 'O Clone – Zabranjena ljubav' 'Kuća sedam žena', 'Tera Nostra'. Danijela Eskobar nije uopšte bila predviđena za ulogu Maize ali je u poslednjem momentu izabrana da igra Lukasovu suprugu jer je planirana glumica bila sprečena.
Danijela Eskobar i Žaim Monžardim - Pre uloge Maize, Danijela Eskobar je  u seriji 'Vetrovi strasti' ( 'Aquarela do Brasil' ) sjajno odigrala sporednu ulogu Bele Landu, Jevrejke koja doživljava veliku ljubav sa Nemcem koji joj pomaže da pobegne iz nemačkog logora i oboje su na brodu izbeglice iz Nemačke koje brazilska vlada ne prima. U ovoj odličnoj seriji koju je takođe režirao  Žaim Monžardim, koja se bavi situacijom u Brazilu u toku Drugog svetskog rata, Danijela Eskobar je morala da smirša 15 kg. da bi dočarala lik izgladnele logorašice. U seriji se takođe pojavljuje Lučijano Safir ( Zein u 'Zabranjenoj ljubavi') koji igra Jevrejina koji je u Belu zaljubljen. Danijela Escobar je igrala zapaženu ulogu u filmu 'Kuća sedam žena' u kojoj su igrale i glumice koje u 'O Clone' - u igraju Zoraidu, Ednu ( suprugu naučnika Albijerija), Đovana Antoneli, Dalton Vig a njenu veliku ljubav igra glumac Marčelo Novas koji u 'O Clone' -u igra njenog omraženog zeta. Bila je udata pre Žaima Monžardima, u prvi brak je ušla sa 22.godine. Trenirala je džudo i bila zapažena u tom sportu.
Dalton Vig koji igra Saida ( doživljava ljubavnu romansu sa Maizom, u želji da se oboje osvete Lukasu i Žad) rođen je u znaku Raka, 10.7.1964. U seriji ' Kuća sedam žena' igrao je novinara koji prati brazilske pobunjenike predvođene Garibaldijem. Bio je u vezi sa glumicom Barbarom Paz (2003.- 2005.) Juna 2001. oženio se Mikaelom Goes, rođenom 9.2.1975. Spada u vrlo zgodne glumce, netipično visok (192 cm) i svetlokos za Brazilce.
Raul Gazola ( 7.8.1955.) koji igra u seriji Mira, mladića iz Sen Kristobala ( stari deo Rija)  Šandijevog prijatelja, i veliku ljubav Nazire, Saidove i Mohamedove sestre, bio je zet Glorije Perez,( 25.9.1948.) čuvene scenaristkinje koja je između ostalog pisala scenario za seriju 'O Clone'. Bio je
 oženjen ćerkom Glorije Perez, glumicom Danijelom Perez ( 11.8.1970.) koja je ubijena u predgrađu Rija 28.12.1992.  Ubio ju je glumac Giljermo de Padua rođen 2.11.1969. zajedno sa svojom ženom ( po pisanju medija iz ljubomore).Glorija Perez je osim ćerke Danijele imala dva sina od kojih je samo Rožer (1972.) živ a Rodrigo (rođen 1977. umro 2002.)
Debora Falabela rođena je 22.2.1979. Sestra joj je glumica. Udata je ima dete, bila je u vezi sa glumcem Danijel de Oliviera ( 1977.)
Stenio Garsia ( stric Ali) rođen je 28.4.1933. Tri puta se ženio.Po treći put se oženio jula 2009. mnogo mlađom suprugom Marlenom Sad nakon 11 godina veze. Igrao je u 54 serija i 28 filmova.
Nivea Maria (Edna)  7.3.1947. - ima troje dece, a oba supruga su bila mnogo starija od nje.
Antonio Kaloni ( Mohamed) rođen je 6.12.1962. Živi u dugogodišnjem stabilnom braku.Igrao je u brojnim serjama, imao je veoma zapaženu ulogu u seriji 'Terra Nostra'.
Marčelo Novac – Šandi ( 13.8.1962.) - Dva puta je bio u braku, drugi put sa glumicom Leticioj Spilar ( 19.6.1973.) se razveo 2000. Imaju sina Pedra. Marčelo je igrao u bezbroj serija, u seriji 'O Clone' igra mladića od Mel i Danijela Eskobar igra njegovu potencijalnu taštu koja se svim silama trudi da tu vezu prekine. U seriji 'Kuća sedam žena' njih dvoje su ljubavni par. U seriji 'Amerika' on i Murilo Benisio igraju braću koja se ne slažu a majka im je Nivea Marija ( u seriji 'O Clone' igra Ednu, suprugu naučnika Albijerija). Kada je Murilo Benisio raskinuo petogodišnju vezu sa Đovanom Antoneli, prema pisanju brazilske žute štampe bio je očajan i živeo je jedno vreme kod Marčela Novasa dok je čekao da se sazida kuća u kojoj je kupio velepan stan u otmenom južnom delu Rija gde živi i Đovana.
Adriana Lesa ( Deuza, majka od klona Lea) - 1.2.1971.- sjajno pleše po čemu se najviše istakla u seriji.Bavila se atletikom i odbojkom. Interesantno je da je odlično odigrala ulogu majke Murilu Benisiju koji je od nje samo godinu dana mlađi. Poznata je iz uloge crnkinje robinje iz serije 'Terra Nostra'.
Solanž Kuto – Dona Žura  ( 1.7.1957.) Smršala je 40 kg. da bi nakon serije 'O Clone' dobila ulogu u seriji 'Senke greha'. Ima dvoje dece, dva braka, bila je udata za poznatog brazilskog pevača Sidnija Magala (19.6.1950.) 
Žandira Martini – Zoraida (10.7.1944.) glumica, scenarista, producent. Izuzetno cenjena u Brazilu kao sposobna i kreaivna u svetu tv. produkcije. Igrala je zapaženu ulogu u mnogim popularnim serijama između ostalog u seriji 'Kuća sedam žena'.
Neuza Borges – Dalva  ( 8.3.1941.) Izuzetno uspešno je odigrala ulogu dadilje i domaćice kuće, simpatičan lik, vrlo upečatljiv. Igrala je u 15 filmova i 28 serija.   
Bet Gulard – Lidiana (25.1.1961.) ćerka poznatih glumaca  Paulo Gularta ( 9.1.1933.) i Niset Bruno Gulart( 7.1.1933.). On je poznati i cenjeni glumac poznat između ostalog po ulozi Farine u seriji 'Esperanca' 'Zemlja nade'.Ova darovita glumica odlično je odgirala ulogu ljubomorne žene.
Žuliana Paes - Karla (26.3.1979.) igrala u preko 16 serija, udata za Karlosa Eduarda Baptisu od septembra 2008. Smatra se jednom od  najzgodnijih brazilskih glumica. Više puta je pozirala za 'Plejboj'.
Nivea Stelman – ( 6.4.1974.) Ranja, druga Saidova supruga u stalnom sukobu sa Žad. U stvarnosti su dobre prijateljice. Dva puta je bila udata, razvedena ima dete..
Lučijano Safir – Zein ( 31.12.1968.) Važi za jednog od najzgodnijih brazilskih glumaca. Igrao u mnogim serijama. Oženjen Zuzom Mengel, ( 27.3.1963.)  koju smatraju brazilskom Madonom i sa njom ima ćerku.Oboje su radili kao modeli.
Stefani Brito – (19.6.1987.) sestra od glumca Kaiki Brito  (1988.) koji je igrao komičnu ulogu Bernadete u seriji 'Biber i čokolada' . Udala se za brazilskog fudbalera Aleksandra  Pate ( 2.9.1989.)  koji igra za brazilsku reprezentaciju i fudbalski tim iz Milana.
Elena Žardini - Nazira - Rođena je 20.10.1953. Bila je u braku sa Paulom Betijem, glumicem koji igra Fernanda u seriji 'O Clone', za koga se udaje Ivet i odlazi u Argentinu.Ima dve ćerke od kojih je jedna glumica. Za ulogu Nazire dobila je nagradu kao najbolja komičarka.
Viktor Fasano - Tavinjo ( 2.9.1958.) Nakon uloge biznismena, opsednutom svojim izgledom u seriji 'O Clone' naglo mu je porastao rejting i počeo je da dobija značajnije uloge u tv. novelama.
Tiago Fragoso –Nando 1.11.1981. Profesionalni muzičar i glumac, igrao je zapaženu ulogu u seriji 'Kuža sedam žena'. Oženjen. U seriji je igrao druga od Mel koji je uvodi u svet droge.
Taiš Fersosa – Telminja – 13.4.1984. - glumi dobru devojku, Seselovu sestru, prijateljicu od Mel koja odoleva drogi. Udala se ovog leta za glumca Žoakima Lopeza.
Seržo Marone – Sesel , 4.2.1981. - glumi zgodnog mladića, sina od Lukasovog kolege, prve ljubavi Mel, Lukasove kćerke.
Karla Diaz u ulozi Kadiže sa deset godina i sada. Karla Dijaz – Kadiža ( 28.11.1990.) igra ćerku Žad i Saida, počela je da glumi sa pet godina i do sada igrala u deset serija. Mala je rastom 140 cm.
Kristina Oliviera – Alisinja ( 15.12.1963.) dva puta razvedena, najnegativnija uloga u seriji.
Roberto Bonfim- Edualdo ( 12.3.1945.) igra Leovog očuha, plesača, Nazirinog udvarača, simpatičan lik.
Osmar Prado – Lobato (18.8.1947.)provklasan brazilski glumac koji igra savetnika i drugogodišnjeg prijatelja Leonida Feraisa koji je i sam prošao put droge, udaljivo se od porodice, simpatičan i saosećajan. Ima troje dece, dva braka. 
Antonio Pitanga (13.6.1939.) - Poznat brazilski glumac koji igra Tiaoa, kavaljera od Dona Žure. Malo ko može da pomisli da je njegova kći prelepa, poznata glumica Kamila Pitanga (12.6.1977.) koja je igrala zapažene uloge u serijama 'Luka čuda' i 'Zaljubljene žene'.

HOROSKOP SERIJE O CLONE

    Prva epizoda serije 'O Clone' emitovana je 1.10.2001. godine u Brazilu u 20 h ili 21h po lokalnom vremenu za Rio de Žaneiro. Podznak pada u znak Bika ( Bliski istok) a Sunce je u Vagi ( Daleki istok). Sunce je u tzv. padu zbog čega glavni lik Lukas nije naročito energičan, prefinjen tip čoveka dok je Mesec (glavna junakinja ) u vatrenom Ovnu pa tako Žad ne može da se smiri dok ne realizuje svoju ljubav. Prva epizoda je emitovana u vreme punog Meseca. Merkur (blizanci) nalazi se na poslednjem stepenu Vage i ukazuje na mogućnost gubitaka ( jedan gine u nesreći s helikopterom) jednog od braće. Venera ( žene u seriji ) je u Devici  ( uzdržanost) zbog čega su ženski likovi prikazani sa poštovanjem i simbolizuju tradicionalne vrednosti. Jak Mars u Jarcu govori  o strasti, jakim ličnostima koje igraju dominantni glumic ( Zein, Said), Jupiter ( slava, inostranstvo) je u svom sedištu u Raku ( serija donosi veliku zaradu i popularnost Brazilu) a Rak, simbol vode, Rio – reka pa je ova serija i svojevrsna reklama za Rio de Žaneiro u turističkom smislu. Saturn je u Blizancima ( duga serija, Saturn simbol trajanja u Blizancima – rađa se klon, kopija blizanca koji je poginuo), Uran je jak u Vodoliji ( originalnost donosi uspeh a Neptun ( zaljubljenost, romantika ) u Vodoliji, u znaku u kome je jak. Pluton ( muslimani) je u Strelcu – simbol inostranstva ( uspeh u mnogim zemljama). Mnogi glumci koji su igrali glavne uloge rođeni su u znaku Riba ili  sa naglašenim elementom vode u svom horoskopu.
Đovana Antoneli (Žad) je Riba sa podznakom u Jarcu ( orijentalna lepota).Njeno Sunce ( energja) je u Ribama, gde su i Merkur ( ples) i Venera (tajanstvena lepota) Mars je u Raku ( tip muškarca koji joj se dopada, idealan partner ). Murilo Benisio (Lukas) i Dalton Vig ( Said) su rođeni u znaku Raka. Jupiter u Ovnu daje joj jaku ličnost a napet aspekt sa Saturnom u padu u Raku čini njenu vezu sa Murilom  kako u stvarnosti tako i u seriji vrlo napornom i njih dvoje se u seriji bezbroj puta rastaju a u stvarnosti raskidaju vezu posle pet godina zajedničkog života i rođenja sina. Uran i Mesec u Škorpiji čini je harizmatičnom i nepredvidivom a Crni Mesec Lilit u Ovnu harizmatičnom i upornom.
Murilo Beniso ( Lukas) ukoliko je tačan podatak da je rođen 13. 1972. a ne 1971. ima Mesec u Devici ( prva supruga Alesandra Negrini sa kojom ima sina  i sadašnja partnerka Giljermina Guinl su Device), Merkur u Lavu, Veneru Blizancima u napetom aspektu sa Đovaninim planetama u Ribama (verovatno su bili skloni raspravama) njegov Mars je takođe u Lavu i on ima previše elementa vatre za nju. Njegov Jupiter je u padu ( nije ostao u inostranstvu u SAD gde je otišao kao vrlo mlad) a Saturn je u konjukciji sa Saturnom serije tj. sa njegovom pozicijom u horoskopu prikazivanja prve epizode pa je to za njega bio karmički izazov. Njegov podznak u Ribama čini ga emotivno vezanim za Đovanu.
    Važne role kao što su naučnik Albijeri i njegova supruga Edna igraju glumci u znaku Riba ( skrivenost, tajne), saosećajnu dadilju i odanu domaćicu kuće Dalvu takođe glumica u znaku Riba, Latifa, požrtvovana supruga Latifa, u znaku je Riba. Pošto su labaratorije u znaku Riba, vantelesna oplodnja mešavina Vodolije i Riba, serija je počela da se snima kada je Neptun ušao u Vodoliju a vladalac je znaka Riba. Dinamični likovi tj. role dodeljene su glumicima Strelcima i Blizancima, oni pokreću akciju ali je Strelac takođe pod uticajem Neptuna kao i znak Riba. Ivet i Alisinja su dva najupečatljivija lika u znaku Strelca.
Dalton Vig je rođen 10.7.1964. ( Rak). On takođe ima naglašen element vatre kao i Murilo, jer ima Mesec, Merkur u Lavu, Veneru kao i Murilo u Blizancima ( žena koja lepo pleše), u konjukiji sa Marsom, jak Jupiter u Biku , Saturn u Ribama.Maiza i Zein dve ličnosti koje ne odstupaju od svojih stavova i koje upornošću ostavljaju impresivan utisak su rođene u znaku Jarca dok je majka surogat Deuza u znaku Vodolije ( najveći broj vanbračnih majki je u znaku Vodolije). Lojalni, odani su Rakovi a dinamični Lavovi.

ASTROLOŠKI ZNACI LIKOVA U SERIJI

OVAN - Ranja, Teleminja, Karla
BIK - Ali, Žaim Monaždirm (režiser)
BLIZANCI - Leonidas, Samira, Tiao
RAK - Lukas, Said, Zoraida, Dona Žura
LAV- Šandi, Miro, Lobato, Markus Viana ( muzika)
DEVICA - Tavinjo
VAGA - Nazira, Glorija Perez (scenario)
ŠKORPIJA - Nando
STRELAC - Ivet, Alisinja, Kadiža, Mohamed
JARAC - Maiza, Zein
VODOLIJA - Lidiana, Deuza, Sesel
RIBE- Žad, Latifa, Mel, Edna, Albijeri, Dalva, Mustafa, Majkl Bolton




Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana