Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Numerologija Kao Moć

   Oni koji praktikuju numerologiju tvrde da vam ona može pomoći da uspešno isplanirate život. Otkriće vam značenje brojeva, kako da razumete cikluse svoje sudbine, kako da sastavite i protumačite svoj lični numerološki horoskop, kako da utvrdite šta znači sudbinski broj.

    I oni koji ne veruju u praktičnu primenu okultnih znanja, biće zadivljeni simbolikom brojeva koja je duboko utkana u kulturu današnjeg čoveka. U Londonu, 1890. goidne, slavni vidovnjak koji je imao nedostižnu reputaciju u najotmenijim tadašnjim krugovima evropskih prestonica, grof Luis Hamon, poznatiji po pseudonimu Keiro, dobio je jedan zagonetni poziv od ledi Pedžet.
    Ova dama bila je šarmantna Amerikanka, naslednica predbogate čikaške porodice Stivens. Sam vidovnjak Keiro, koji je za profesionalno ime izabrao grčku reč sa značenjem 'dlan', pisao je u svojoj autobiografiji sledeće:
- Velika tajnost je dala osnovni ton ovom susretu i nije mi rečeno ime čoveka iz čijih ću dlanova čitati sudbinu. U početku sam dobio samo jednostavno uputstvo da određene večeri odem u kuću ledi Pedžet. Kada sam stigao, domaćica me je čekala u foajeu i odvela u salon za pušenje. Uprkos smirenom izgledu, video sam da je veoma uzbuđena.
    Rekla je Keiru da sedne ispred zavese u kojoj su bile prosečene dve rupe, što je bio uobičajeni načina da se sakrije identitet klijenta. Ledi Pedžet mu je objasnila da će sa klijentom ostati nasamo i da mu mora iskreno reći sve ono što vidi bez obzira na njegova osećanja. Najzad je neko ušao u sobu i proturio ruke kroz rupe. Vidovnjak Keori dalje priča u svojoj autobiografiji:
- Ispitivao sam njegove ruke mirno, kao da sam kod kuće. Izgledalo je da se čovek iza zavese jako interesuje za ono što mu govorim. Jednom ili dvaput raspitao se o detaljima i povremeno je povlačio ruke da nešto zapiše. I ja sam bio uzbuđeniji nego obično jer su linije dlanova ukazivale na neobičnu karijeru. Postepeno sam počeo da ukazujem na važne godine za neke promene i događaje koji su van njegove kontrole. U objašnjavanju sam stigao do dana i datuma bitnih za njegov život kada me je jedan neplanirani incident izbacio iz ravnoteže.
    Utorak, četvrtak i petak, rekao sam, najvažniji su dani za njega u svakoj nedelji. Njegovi važni brojevi su šestice i devetke. Dok su meseci predstavljeni tim brojevima, a naročito periodu od 21. marta do 20. aprila, od 21. aprila do 20 maja i od 21. oktobra do 20. novembra, oduvek sadržali i uvek će sadržati najvažnije događaje koji će presudno uticati na njegov život.
- Čudno, ali to je neverovatno tačno - rekao je nepoznati.
- U tom času dozvolio je sebi da se suviše jako nasloni na zavesu i kopče kojima je bila učvršćena popustile su i ja sam mogao da vidim ispred sebe dobro poznato lice tadašnjeg engleskog prestolonaslednika. Po mom izrazu zacelo je pogodio šta osećam jer jer rekao na najljubazniji mogući način: 'Nemate nikakvog razloga za nervozu. Dosad ste sjajno pogađali. Nastavite sa tom čudnom i zanimljivom idejom o brojevima i zaboravite ko sam ja.' Njegovo milosredno ponašanje povratilo bi samopouzdanje i najnervoznijom osobi.
    Nagnušvi se nad jednim stočićem, na komadu papira nacrtao sam dijagram prema svom sistemu, crtež koji je pokazivao kada će se odigrati presudni događaji u njegovom životu i sa koliko će tačnosti pasti baš u određene mesece, a ne u neke druge. Zajedno smo izračunali najvažnije detalje i on je sam ukazao na šesdesetdevetu godinu i rekao: 'A pošto je ova godina prva u kojoj se sastavljaju ova dva čudna broja za koja kažete da su ključni u mom životu, onda pretpostavljam da to mora da je kraj?'
    Kako je daleko to zvučalo? Pa ipak, on sam je sa nepojmljivom tačnošću odredio svoje vreme, jer sudbina je dosudila da kralj Edvard umre kad napuni 69 godina. Po mom sistemu brojeva, mesec april, mesec u kojm ga je njegova fatalna bolest oborila u postelju, od pamtiveka je bio prestavljen brojem 9. Mesec maj, kada je umro, reprezentuje broj 6. Zbir cifara kobne godine 69 iznosi 15, 1+5 = 6. Umro je 6. maja, u petak, koji opet, prema starodrevnim spisima, simbolizuje broj 6.
    Na rastanku on mi je najučtivije zahvalio na mojim skicama i opisima naglasivši da sam bio vrlo precizan kad su u pitanju prošli događaji, bez obzira na mračnu prirodu mojih prognoza. Na kraju je rekao: 'Možda ćemo se sresti opet. Dakle, šesdeset deveta će biti kraj'.
    Keiro priča kako je ponovo sreo Princa ubrzo pošto je počeo Burski rat. Edvard je još bio prestolonaslednik, jer je njegova majka Viktorija vladala neobično dugo, od 1837. do 1901. godine. Keiro nastavlja sa zanimljivom pričom:
- Slučajno sam se zatekao kod kluba Marlboro kada je naišao Princ. Prišao je i zamolio me da mu se pridružim. Rekao mi je: 'Rado bih proćaskao sa vama o vašoj teoriji brojeva, hajdemo u biblioteku gde nas neće uznemiravati'. Kraljevska molba je kraljevska naredba, pa sam ga poslušao. Laskalo mi to što se Princ interesuje za moj rad. Zajedno smo ušli u Marlboro haus i smestili se u bliblioteku. Prvo me je ponudio odličnom cigarom, a onda mi je dao papir i zamolio me da izradim brojeve raznih ljudi čije mi je datume rođenja saopštavao. Računao sam od šest pa do približno osam, kada su mu javili da mora da se obuče za večeru. Najzad je ustao i rukovao se sa mnom. Tokom ovog razgovora on me je, bez mog znanja, naveo da izradim karte Kajzera, ruskog cara Nikolaja II i članova britanske kraljevske kuće. Dao mi je njihove datume rođenja, ali ne i njihova imena.
    Ispoljio je najveće interesovanje dok sam mu objašnjavao drevnu astrološku teoriju da zemljama upraljvaju planete i delovi zodijaka. Obavestio sam ga da su Nemačka i Engleska pod istim zodijačkim znakom - u kući Ovna, i pošto obema upravlja planeta Mars, ove nacije boriće se za prevlast ili će biti aktivni rivali, pa bi možda bio bolji plan da osnuju neku alijansu. Ova ideja tako ga je zanimala da je tražio astrološko objašnjenje za sve vodeće nacije u svetu.
    Među mnogim pismima u kojima su hvalili moj rad o Srdačnoj antanti, najviše cenim ono iz Bakingemske palate od kralja Edvarda VII. Kada je krunisanje Njgovog Veličanstva bilo odloženo u junu 1902. zbog njegove teške bolesti, kraljica Aleksandra je poslala kraljevskog glasnika da me hitno pronađe i dovede u Bakingemsku palatu. Oslovila me je mojim profesionalnim imenom i rekla na najjednostvniji način: 'Keiro, vi ste pre mnogo godina ostavili takav utisak na Njegovo Veličanstvo tvrdnjom da neće umreti pre šesdeset devete godine, da sam vas ja sada, pošto je u ozbiljnom stanju, pozvala da ga učvrstite u veri da će još poživeti. On sada ima šesdeset jednu godinu i morate ga ubediti da su njegove mračne strepnje bez osnova i da će se krunisanje koje ste vi predvideli za august 1902. održati po planu'. Odgovori sam da ću dati sve od sebe.
    Tiho smo ušli u bolesnikovu sobu. Kralj je bio veoma slab i bled, sedeo je na krevetu, poduprt jastucima oko sebe. Kraljica je dala znak sobarici da izađe i pokazala mi jednu stolicu kraj kreveta. Kralj Edvard me je odmah prepoznao. U stvari, stekao sam utisak da zna da me je kraljica pozvala. Na stočiću pored kreveta video sa list hartije, iste one na kojoj je zapisiovao moje reči prilikom našeg prvog susreta u domu ledi Pedžet. Broj 69 bio je debelo zaokružen. Klimnuo je glavom i osmehnuo mi se u znak dobrodošlice. Rekao mi je slabim glasom: 'Ja sam vrlo, vrlo bolestan. Da li još verujeta da ću doživeti šesdeset devetu godinu?' Sponatn osam mu uzvratio: - Vaše Veličanstvo ne treba da se boji. Znam da ćete živeti do tada. Apsolutno sam siguran u to. Izgledalo je da mu godi već sama moja odlučnost. Preko lica mu je preleteo širok osmeh i rakao je: 'Hvala. Nadam se da ste u pravu. Imam još mnogo toga da uradim pre nego što odem.'
    Tada sam uložio svu snagu volje kojom sam tada raspolagao. Gledajući ga pravo u oči rekao sam: - Vaše Veličanstvo će se setiti da sam pre mnogo godina predvideo da će se vaše krunisanje za Kralja Engleske održati u augustu 1902. godine. Sada je tek kraj juna. Ova bolest je prolazna, molim vas da mi verujete!' On mi je odgovorio: 'Gotovo da sam prinuđen. Svi drugi datumi koje ste predvideli, pokazali su se kao tačni. Zapisivao sam ih sve. kažite mi, dakle, koji je dan u augustu najpogodniji za krunisanje'.
    Uzvratio sam rečima: - Jedan od vaših deveti, ser. Ja bih predložio 9. august. Broj 9 je vaš najjači 'čudan' broj. Rođeni ste9. novembra. Od prastarih vremena u okultnim naukama se smatra da novembra pripada Kući Devetke ili Kući Marsa s negativnim anbojem. Zato eć vas potomci pamtiti kao Edvarda Mirotvorca. Mesec august se zove kraljevska kuća Lava. zato je 9. august najbolji datum za koj ise možete odlučiti. Bojeći se da suviše ne izmerim bolesnika ustao sam da pođem, a kralj se osmehnuo i rekao: 'Hvala što ste me posetili. Već mi je bolje'. Nazovite to hipnotizmom ili kako hoćete, Kraljica Aleksandra sutradan mi je javila da su moje reči tako umirile kralja da je te noći dobro spavao i pokazao znake brzog oporavka.
    Poslednji put sam sreo kralja Edvarda nekoliko meseci pred njegovu smrt. Kada me je primetio, zastao je, široko se osmehnuo i rekao: 'Pa, Keiro, kao što vidite još sam živ, ali tek treba da stignem do broja 69'. Kroz nekoliko meseci javnost je saznala za nejgovu tešku bolest koja će se pokazati fatalnom. U petak, 6. maja 1910. godine, u svojoj šesdeset devetoj godini, prvi put akda su se u njegovom životu našli zajedno 'čudni' borjevi 6 i 9, kralj Edvard VII je prdao dušu Bogu.
    U vreme kada su objavljeni, Keirovi memoari bili su bestseler. Pored ostalih, u njima je pomenuo papu Lava XIII, ruskog cara Nikolaja II, belgijskog kralja Leopolda, Italijanskog kralja Umberta, persijskog šaha, Luja Filipa, Vojvodu od Orleana, predsednika Grovera Klivlenda i nejgovu prvu damu, VIlijema Gledstovna, lorda Kičenera, Džozefa i Ostina čemberlena, lorda Randolfa Čerčila, Matu Hari, Oskara Vajlda, Saru Bernar i druge. U zaključku je zapisao: - Ako su neke priče koje sam opisao tako čudne da su skoro neverovatne, mogu samo da zamolim svoje čitaoce da imaju na umu da je život van utabanih puteva i stranputica predviđen da privlači neobično. Ja sam prećutao mnoge druge priče, isto tako senzacionalne kao one koje su se pojavile na ovim stranicama, ali za ove koja sam objavio mogu da jamčim da su se zaista i dogodile.

KEIROV ASPEKT BROJA 8

    Keirove kalkulacije odnosile su se na životne cikluse i u tome se stalno pozivao na straodrevne spise i tumačenja od prastarih vremena. Zašto je petak u njegovom numerološkom sistemu bio simbolično predstavljen borjem 6? pa, prosto zato što je Bog za šest dana stvorio sveti, a u sedmi počinuo i osvetio ga. Taj dan odmora i molitve za Jevreje je bio subota, pa je petak morao biti šesti. Na mesto starozavetne subote u hrišćanskoj crkvi došla je nedelja sa uspomenom na vaskr Isusa Hrista. Zato mi i slavimo u radosti osmi dan, u koji je i Isus vaskrsnuo iz mrtvih, i pošto se javio, uzneo se u nebo.
    U okultnom značenju brojeva, 8 je simbol za život posle smrti, jer dolazi posle 7. Sedam je broj života u ovom svetu, pošto određuje sve osnovne ritmove života, rođenja, promene i smrti. Stari Grci to su videli ovako:
U prvih sedam godina rastu zubi.
■ U drugih sedam godina dečaci počinju da proizvode seme.
U trećih sedam godina raste brada i dostiže se muževnost.
U četvrtih sedam godina snaga dostiže vrhunac.
U petih sedam godina vreme je za brak.
U šestih sedam godina razum dostiže vrhunac.
U sedmih sedam godina je zrelost mudrosti.
U osmih sedam godina je savršenstvo pameti i mudrosti.
U devetih sedam godina je period pravednosti i blagosti, strast gubi oštrinu.
U desetih sedam godina je kraj poželjnog života.
    Ovo se odnosi za muškarce, ali ako 7 podelite sa 2 (broj žene), dobijete 3,5 - prosečno trajanje ženskog menstrualnog ciklusa. Što se tiče broja 8, pošto je on iza 7, to mora biti broj budućeg sveta. Osmica je dakle broj večnosti i beskraja i matematički simbol za pojam beskonačnosti je polegnuta 8. Iza svega ovoga leži anatomska interpretacija broja. Telo muškarca ima sedam otvora, telo žene osam i osmi otvor je kapija kroz koji život ulazi u svet. U suštini, osam je broj novog života. Život posle smrti je u istom smislu 'novi život'. Osam je dalje broj velikog uspeha ili teškog promašaja. Moderni numerolozi tvrde da dvostruka priroda broja 8 dolazi do izraza i u obliku same cifre, koja se sastoji iz dva kruga, jedan povrh drugoga. Njihovim ivicama može se putovati odozdo nagore ili odozgo do dna.
    Keiro je često naglašavao zloslutni aspekt broja 8. On je opisao kako su poznatog ubicu Kripena brojevi 8 i 4 bukvalno progonili do smrti. Rođen je 1862. godine (krajnji zbir cifara 8). Rođendan mu je bio 26 (zbir 8) . Njegova žena poslednji put je viđena živa 31 (zbir 4). Njen leš otkriven je u podrumu 13 (zbir 4). Kripen je pobegao pod lažnim imenom Robinson (8 slova). Prepoznali su ga na brodu 'Montrose' (8 slova) i vratili ga 22 (4) na brodu 'Megantic' (8 slova). U Engleskoj su ga zvanično uhapsili 31 (4), a suđenje je trajalo do 22 (4) oktobra (a octem je latinska reč za broj 8) i toga dana je proglašen krivim. Pogubljene je kada je imao 48 godina.
    Nisu manje zanimljiva i provokativna okultna značenja i drugih brojeva. Tako je 2, osim toga što je broj žene u isti mah i đavolski broj. Dva je mračan broj i predmeti sa dva šilja ili viljuške đavolji su simboli jer je 2 prvi broj koji se odvojio od Jedinstva. Jednog ili Boga. Ako je 1 broj Boga, 2 kao njegova suprotnost, mora biti broj nečastivog.
    Rani komentatori Biblije brzo su primetili da posle drugog dana stvaranja, prema Knjizi Postanja, Bog nije video da je ono što je uradio 'dobro'. Nečiste životinje išle su u Nojevu barku u parovima, a čiste u sedmoro. To je potvrdio i sveti Augustin, koji je bio ekspert u oblasti magije brojeva.
    Elifas Levi, možda najzaslužniji za renesansu okultizma u XIX veku, pisao je o broju 3: 'Da je Bog samo jedan, nikada ne bi bio tvora ili otac. Da je dva, večito bi postojao antagonizam ili rascep, a to bi za sve zančilo podelu ili smrt. On dakle mora biti broj 3, da bi iz samoga sebe i prema svojoj slici stvorio beskrajnu množinu bića i brojeva'.
    Keiru možete verovati ili ne verovati, ali bio je to život prožet čudnim romantičnim traganjem za duboko skrivenim smislom postojanja, a magija brojeva nastavlja da i dalje pravi čoveka.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana