Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Zarada Preko Interneta

     Jedina sigurna zarada za webmastere ! Pogledajte kako i počnite da zarađujete novac! Ako imate svoj sajt i želite sigurnu zaradu preko interneta, ovo je najsigurniji način da dođete do nje.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    Svi su se dosad upoznali sa Googleom i znaju koliko je to ozbiljan gigant u svojoj oblasti. Ad Sense je Googleov servis koji omogućuje Webmasterima da preko svojih stranica ostvaruju zaradu. Prema tome ako imate web stranicu, i još se niste prijavili u Googleov AdSense servis, sada je pravo vreme da se prijavite i postavite Googleove oglase na Vaše stranice.
Google AdSense

    Nemojte oklevati, neka Vam već od danas, Vaša stranica počne donositi novac. I to ne male iznose, pogotovo za one čije stranice imaju veliku dnevnu posetu, zatim za one čije stranice sadrže teme u oblastima gde vlada velika konkurencija, kao naprimer, turizam i slične delatnosti. U ovakvim slučajevima plaća se više po kliku. Oni koji imaju i stranicu na engleskom jeziku mogu očekivati još veću zaradu.
    Da bi sajt uopšte bio uključen u ovaj program, potrebno je da prođe Googleovu kontrolu kvaliteta. Kada je Vaš sajt jednom uključen u AdSense program, sve što je potrebno jeste da preuzmete kratke java skriptove sa Googleovog sajta, postavite ih na svojim stranicama i Google će na njima prikazati reklame u formatu koji Vi izaberete.
      Program Ad Sense nudi reklame u različitim veličinama i formatima tako da se mogu lako uklopiti u većinu sajtova. Ukoliko za Vašu stranicu AdSense slučajno ne može da nađe odgovarajuću reklamu, postoji mogućnost da se prikaže Vaša podrazumevana reklamu. AdSense poseduje vrlo kvalitetan administrativni panel u kojem webmasteri vrlo lako mogu podešavati brojne parametre svojih reklama, podešavati izgled reklama tako da se najbolje uklope u izgled vašeg sajta. Takođe možete pratiti statistiku Vaše zarade koristeći tzv. kanale koji vam pokazuju koje veličine i strukture reklama kao i koje stranice sa Vašeg sajta daju najbolje rezultate (najveću zaradu). Što se tiče isplata, Google Vam šalje ček kada Vaša zarada pređe 70 eura. Vrlo bitna stvar jeste da se Googleovi čekovi bez problema unovčavaju u našim bankama, a takođe omogućen je elektronski transfer novca na vaš devizni račun u vašoj banci.

Kako da se uključim u Google AdSense

       Vrlo lako. Otidjite na sajt Googla i potrazite njihov Adsense servis. Kada ste otišli tamo, sve će Vam lepo biti objašnjeno.
Kako ste se prijavili, trebate sačekati da Google proveri Vaš sajt, i nakon izvesnog vremena dobićete obaveštenje od Googla da li ste primljeni. Tada će te moći ući u Vaš nalog i preuzimati kodove. Ako ste postavili kodove za reklame na Vašu stranicu evo i par saveta kako da povećate svoju zaradu.
   Stavite se u položaj posetioca Vašeg sajta. Postavite AdSense oglase tamo gde će posetioci Vašeg sajta najpre i sigurno pogledati. Potrudite se da tekst na Vašoj stranici bude takav da AdSense može lako da prepozna sadržaj na stranici i da samim tim postavi adekvatne oglase na Vašu stranicu.
   Veličina oglasa je vrlo bitna. Veličine koje su se pokazale kao najbolje su 300x600, 160x600 Wide Skyscraper, 300x250 Rectangle i 336x280 Large Rectangle. Ovo ne mora da bude pravilo koje će da važi i za Vas, morate probati i testirati  razne načine postavljanja Ad Sense oglasa i pratiti njihove rezultate. Gledajte da dizajn AdSense oglasa što više prilagodite dizajnu vaše stranice.

Ostali načini zarade preko Google AdSense

        Google, osim AdSense oglasa Vam nudi još nekoliko načina zarade preko svojih servisa, koje možete da kombinujete sa AdSense oglasima.
    Google je napravio i AdSense for Search, program u kojem vam je omogućeno da na svoj sajt dodate Google pretragu. Osim kompletnog interneta postoji i mogućnost pretraživanja Vaših stranica. Kada onaj ko poseti Vaš sajt vrši pretragu interneta korišćenjem ovog servisa i pri tom klikne na plaćenu reklamu u rezultatima pretrage, vlasnik sajta to jest Vi dobijete određena sredstva. Sam izgled Googleove stranice na kojoj su rezultati pretrage može se podešavati a možete dodati i logo Vašeg sajta.

Ono što ne smete da radite

   Postoje pravila koja ne smete da prekršite inače će Google da raskine ugovor sa Vama.
   Nemojte da proizvodite klikove na vlastite oglase.
   Ne smete da menjate izvorni AdSense kod.
Postoji još dosta stvari na koje morate da obratite pažnju. pa zbog toga kada se uključite u Google Ad Sense program, dobro proučite uslove ugovora. Budite pošteni prema Googlu, ponašajte se prema njihovim pravilima i tada neće biti problema.

Iskustvo sa Google AdSense

    Google Vam je ponudio da postanete njegovi saradnici i to plaćeni saradnici.Iskoristite tu priliku. Dobili ste ponudu da zaradite i to bez ikakvog finansijskog ulaganja sa Vaše strane. Ostaje Vam još Vaš trud da napravite što bolju stranicu koja će privući što više posetilaca i tako uspostavljena saradnja bude na obostranu korist. Google je tu da Vam pomogne sa svojim raznovrsnim formatima i izgledima reklama koje će se uklopiti u svaku Vašu web stranicu.
  Savet je da kada se prijavite i kada Vam Google javi da ste primljeni u program, preuzmete kodove za razne formate reklama kao i kombinacije boja, da bi ste mogli što više da probate i testirate postavljenje reklama i tako pronađete pravu kombinaciju za Vaš web sajt. Google će Vam i u tome takođe pomoći sa raznim savetima za optimizaciju i izbor. Dobro proučite sve to, ovakvi saveti će Vam dobro doći.
  Na kraju još jednom da napomenem, nemojte zaboraviti da je Google AdSense najsigurniji i najpošteniji način zarade za webmastere.

Gde je najbolje staviti Google oglase na vašim stranicama?

    Najbolji položaj za Google oglase se razlikuje od stranice do stranice, zavisno o samom  sadržaju. Evo nekoliko pitanja koja možete postaviti kada razmišljate o tome gde da postavite Vaše oglase:

Šta korisnik pokušava postići posetom mom sajtu?
Šta čine posetioci sajta kada proučavaju određenu stranicu?
Na šta će oni veroatno usmeriti svoju pažnju?
Kako mogu integrisati oglase u ovo područje bez da se posetiocima sajta nađem na putu?
Kako stranicu mogu održati čistom, urednom i primamljivom?

    Neki delovi stranice mogu biti uspešniji od drugih. Na slici levo prikazana je 'toplotna karta' koja ilustruje idealna smeštanja oglasa na stranicu. Boje se menjaju iz tamno narandžaste (najpovoljnije mesto) do svetlo žute (najslabije mesto). Uz pretpostavku da su sve druge stvari jednake, oglasi koji su smešteni iznad preklopa stranice, čini se imaju bolju prolaznost od onih ispod preklopa stranice. Oglasi koji su smešteni blizu bogatog sadržaja i raznim menija za navigaciju su obično uspešni jer je pažnja korisnika usmerena na ta područja stranice.
    Iako je ova karta korisna kao pokazatelj za pozicioniranje oglasa, ipak je preporučeno da Vaše posetioce stavite na prvo mesto pri donošenju odluke o smeštanju oglasa. Razmislite malo o njihovom ponašanju na različitim stranicama, i o tome šta će njima biti najkorisnije i što će najbolje uočiti.

    Na primer, na stranicama gde su posetioci tipično usmereni na čitanje članka, oglasi koji su  smešteni tačno ispod kraja uredničkog sadržaja su skloni jako dobroj prolaznosti. Čini se kao da se posetioci nakon završetka čitanja zapitaju, 'Šta mi je dalje činiti?' Precizno ciljani oglasi mogu im dati odgovor na to pitanje.

Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana