Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Ljubavne Zanimljivosti - No 26

  Šta nikada ne treba reći devojkama, da li ste u vezi sa pogrešnom osobom, ženske greške, osobine pravog muškarca, nezaboravne žene, ženske prevare...

Ljubav To malo ljubavi:  
OVO NIKAD NEMOJTE REĆI ŽENI KOJA JE SAMA!

   Biti sam ima nekada svoje prednosti, a ponekad silno želite da budete udvoje. Prijatelji verovatno imaju dobre namere, ali i vama se sigurno smučilo da vam stalno govore iste stvari:

■ SUPER IZGLEDAŠ, KAKO TO DA SI  i DALJE SAMA? - Svesni ste svog (dobrog) izgleda, ali od kada biti lep i biti sam isključuju jedno drugo? Ovo je, verovatno, trebalo da bude kompliment, ali je, zapravo, 'ispalo' vrlo grubo.

■ TREBALO BI VIŠE DA IZLAZIŠ - To što ste sami, ne znači da ste glupi. I sami ste svesni da treba više da se krećete među ljudima, ali to ne podrazumeva da ne dođe neko veče kada poželite da ga provedete sami ili sa prijateljicama kod kuće. Pored toga, ne mora da znači da morate pod hitno da nađete nekoga ako ste sami.

■ U TVOJIM GODINAMA JA SAM BILA VEĆ UDATA - Dobro, ali tada nije bilo ni interneta, ajfona, kompjutera, mobilnih telefona….što znači – bila su druga vremena. Biće da to poređenje nije baš fer.

■ DESIĆE SE KAD BUDEŠ NAJMANJE OČEKIVALA - Ako stalno budete svesni ove poruke, nikad nećete sebe dovesti u stanje 'kada najmanje očekujete', zar ne? Sasvim logično.

■ ŠTO NE PROBAŠ PREKO INTERNETA? - Nisu svi raspoloženi da 'vise' na internetu i traže partnera, koji, najčešće, uopšte ne liči na onoga sa fotografije koju je okačio na sajt. I sami vrlo dobro znate da postoji i ta mogućnost, ne moraju drugi da vas uče tome.

■ NE MOGU DA ZAMISLIM DA BUDEM SAMA - Ova rečenica deluje kao hladan tuš. Ali, možda se radi i o ljubomori, kada 'prijateljica' vidi koliko uživate što ste sami vlasnik svog vremena.

■ MOŽDA SI PREVIŠE PROBIRLJIVA? - To sigurno ne. Zašto da izlazite sa nekim ko vam ne odgovara i sa kime vam nije lepo?

ZNAKOVI DA STE U VEZI SA POGREŠNOM OSOBOM

   Ako se ne osećate dobro u vezi, nemojte to da poričete sebi, nego izađite iz nje. Na početku veze skoro svi mi na svog partnera gledamo kroz ružičaste naočare. Toliko ga idealizujemo da zanemarujemo čak i očigledne mane. Ali kada u jednom trenutkupočnete realistično da gledate na svoju vezu, postoje stvari koje nikako ne bi trebalo da zanemarite. Stručnjaci u oblasti zabavljanja i braka odredili su 10 stvari koje će vam sigurno reći da treba da budete zabrinuti oko budućnosti svoje veze.

■ Imate potrebu da se promenite kako biste svog partnera učinili srećnim - Svi se mi pomalo menjamo kada stupimo u vezu i to je normalno. Problem nastaje kada osetite potrebu da se promenite u velikoj meri samo da biste učinili svog partnera srećnim. Ako je potrebno da promenite ključne stvari u svojoj ličnosti samo da biste bili potaman svome partneru, možda je došlo vreme da razmislite o raskidu.

■ Branite svog partnera pred porodicom i prijateljima - Naravno da se vaš dečko ne može svideti svima onoliko koliko vi to želite. Ali trebalo bi da se zamislite ako se ne dopada nikome od vama bliskih ljudi. Kada su svi vaši prijatelji i članovi porodice zabrinuti zbog vaše veze, zaustavite se i realno je sagledajte.

■ Konstantno upiranje prstom i kritikovanje - Ako kritičnost vašeg partnera počinje da utiče na vaše samopouzdanje, vreme je da mu se suprotstavite. Ponekad kritika ume da bude pozitivna, ali stalno kritikovanje svakako nije pozitivno.

■ Uvek se pitate šta radi vaš partner kada niste sa njim - Ne morate da znate svaki korak svog partnera, ali bi bilo lepo da ste skoro uvek upućeni u to gde je kad nije sa vama i šta radi. Sasvim je normalno da neko želi da podeli svoje planove sa osobom koju voli.

■ Vaš partner donosi sve bitne odluke u vezi - Uvek se viđate samo kad njemu odgovara i družite se samo sa njegovim prijateljima i porodicom? Prestali ste tako često da se viđate sa prijateljicama s kojima ste se skoro svakodnevno viđali? Ako je vaš partner taj koji, posredno ili neposredno, odlučuje o svemu, vreme je da preispitate svoju vezu.

■ Vaš ljubavni život je ozbiljno zapostavljen - Odnos ne treba da bude najvažniji u vezi, ali veza ne može da bude dobra bez odnosa. Ako osoba ima sve druge kvalitete koje želite da vaš partner ima, posetite ljubavnog terapeuta. Isprobajte neke nove trikove i vidite da li će se pojaviti hemija. Ljubavna povezanost je neophodna za uspeh duge veze. Ako vam ljubav ne ide, uvek možete ostati prijatelji.

■ Potrebno vam je više vremena za sebe, a vaš partner želi da provodite više vremena zajedno - Nedostaje vam da provedete neko vreme sami. U međuvremenu se vaš dečko žali kako želi da provodi više vremena sa vama. Veliki je problem ako oboje ne želite isto na ovom polju, pa ili to razjasnite ili se raziđite.

■ Osećate se lično odovorni za sreću svog partnera - Ako vaš partner počne da se oslanja samo i isključivo na vas, umesto na sebe, to vremenom može postati veliki pritisak. Vi ne treba da 'hodate kao po jajima“ da bi on bio zadovoljan, nego on treba sam da nađe način da se usreći i bez vas. Veza ne treba da bude opterećujuća.

■ Vaš partner određuje s kim se viđate i šta radite - Situacija je ozbiljna ako primetite da vam parnter određuje s kim smete da se viđate, kada i koliko, koliko smete da trošite ili kako da se oblačite. Niko ne treba da bude gazda u vezi. Sa takvima treba što pre da raskrstite.

■ Često se pitate da li ste sa pravom osobom - Mnogim ljudima se dešava da primećuju znake koji im govore da nisu u vezi u kakvoj žele da budu, ali ih zanemaruju. Ako se ikada zapitate da li ste u pravoj vezi, stanite i dobro razmislite o svemu. Razmislite o tome šta vam smeta i vidite da li preko toga možete da pređete. Ako je odgovor negativan, znate šta vam je činiti.

ŽENSKE GREŠKE KOJE DOVODE DO RASKIDA

    Svako povremeno posrne. No, postoje i stvari koje, ako ih činite prečesto, mogu rezultirati time da ostanete same i slomljena srca. Biti u vezi ne svodi se samo na leptiriće u stomaku i razmenjivanje nežnosti. To zna biti vrlo teško. I velike su šanse da je dečko bezbroj puta u glavi poželeo raskinutu s vama jer ste počinili neki od ovih smrtnih grehova svake veze.

■ Prestale ste da se depilirate - Nakon uzbuđenja što vas voli, a potom i što se želi oženiti vama, dogodi se nešto prilično čudno. Koliko puta pomislite na dlačice na nogama i one ispod pazuha i kažete: 'Ma, pustiću ih još samo jedan dan'. Većini muškarac to je odbojno. Povremeno to sve žene odlažu, ali kad konačno učine i stave kremu na noge, i same sebi postanu privlačnije. Zamislite kako je tek muškarcima.

■ Prestale ste da se sređujete - Kad bi muškarci birali odeću za žene, verovatno izbor ne bi pao na trenerke i velike majice. Sigurno se sećate svih ljubavnih kombinacija kojima ste ga osvajale, a seća ih se i on. Zato ga, s vremena na vreme, iznenadite.

■ Prebliski ste s njegovom majkom - Lepo se slagati s njegovom majkom i više je nego poželjno. Ali nemojte postati prebliske. To će otprilike imati obrnuti učinak od vijagre, jer nijedan jedan muškarac ne želi ljubav sa svojom majkom. Ili njenim klonom.

■ Delite horor-priče iz WC-a - Možda piškite pored otvorenih vrata i to je u redu ako ste oboje za. Ali tu povucite crtu. Ne morate mu objašnjavati pojedinosti…

■ Prijateljicama o njemu govorite samo loše stvari - ‘Kakav idiot!’, ‘Gubitnik!’, neke su od stvari koje delite s prijateljicama dok opisujete dragog… Ali ako im samo to govorite, one će o njemu misliti samo najgore i sasvim sigurno njihov odnos neće biti najblistaviji. Osim toga, ako uvek budete tražile negativno, to vam može i uništiti vaš odnos.

■ Prestali ste da večerate zajedno - To nije uvek moguće. Ali kad možete, zajedno kupujte namirnice i pripremajte jela. To je jedna od 'onih' stvari u vezi i puno je bolja od mrmljanja: 'Večera ti je u frižideru'. Ako uvek jedete sami, mogle biste početi solirati i u drugim stvarima.

■ Dopustili ste da internet stane između vas - Drugu ženu ili drugog muškarca zamijenili su telefoni, kompjuteri… Koliko ste puta sedili na kauču pored svoga dragog a da niste razmijenili i reč, jer ste prezauzeti proveravanjem Fejsbuka i Tvitera? Vaši prsti bi trebalo da istražuju druge stvari..

PO ŽENAMA - OSOBINE KOJE MUŠKARCI MORAJU DA IMAJU

  Ni najiskusniji muškarci nemaju odgovor na pitanje šta je to što žene traže u partnerima. Tačno je da pravog rešenja zapravo i nema i da je sve stvar individue, ali ipak postoje neke sitnice koje sve dame podjednako priželjkuju.

ISKRENOST - Na prvom mestu je iskrenost. Ona je ženama jako bitna i najviše od svega ne podnose kada iskrenosti u vezi manjka. Kada muškarac bezrazložno laže, žene su spremne čak i da raskinu, jer im je od svega bitnije da na partnera mogu da se oslone. Bez oslonca, veza je po mišljenju svih dama na vrlo klimavim nogama.

SPOSOBNOST MUŠKARCA DA SLUŠA - Na drugom mestu ženskih potreba je sposobnost muškarca da sluša. Žene vole kada pored sebe imaju partnera kojem mogu da se povere, koji će znati da ih sasluša, savetuje i bude im podrška u svakom trenutku. Imate li tu moć, izdvojićete se u moru površnih ljudi kojima reči na jedno uvo uđu, a na drugo još brže izađu.  Slušajte je šta priča i bićete posebni za nju i poželeće vas zauvek u svojoj blizini.

ZRELOST - I na trećem, ali ne i manje važnom mestu, nalazi se zrelost. Žene vole pre svega muškarce koji razmišljaju zdravorazumno, koji su odlučni i znaju šta hoće. U muškoj je prirodi da budu jak i uvek čvrst oslonac ženana, a u situacijama kada je obrnuto, dame se vrlo brzo okreću nečem novom, nečemu što će ih staviti u ulogu štićenica, a ne zaštitnika. Žena je krhka i normalno je da traži nekog ko je jači od nje. Sve ostalo ne dolazi u obzir. Zato, nemojte se previše dvoumiti, već lupite šakom o sto.

ŽENE KOJE SU NEZABORAVNE ZA SVAKOG MUŠKARCA

    Većina muškaraca ima određeni tip žene u koji će se najpre zagledati, ali i poželeti da upravo tako izgleda njihova životna partnerka. Međutim, stručnjaci za veze i ljubav kažu da svaki muškarac pre toga treba da bude s ovim ženama…

■ Alfa žena - Ima više iskustva od vas, možda je starija, a definitivno je mudrija. Ne radi se o devojci koja se veselo provodi s prijateljicama i gleda zgodne muškarce u baru. Ovaj tip žene tačno zna šta želi i kako to da dobije. S njom mogu biti samo muškarci koji imaju dovoljno samopouzdanja i ne sumnjaju u svoju muškost. Ako ulazite u vezu s takvom ženom, ne očekujte da će vam se prilagoditi. Upravo je suprotno i drugačije nećete uspeti.

■ Uspešna, ali skromna - Upoznali ste se preko zajedničkih prijatelja. Njene večere kod kuće uvek se pretvore u mini žurke jer je društvena i omiljena. Zna da se ponaša u svakoj situaciji, uz nju ste opušteni i znate da nikada neće napraviti scenu pa će se uvek prilagoditi novonastaloj situaciji. Ovaj tip žene uvek je materijal za dugoročne veze i ne očekujte da će pristati na provod za jednu noć.

■ Privlačna i neuhvatljiva - Retko kada ustaje pre podneva. Uvek ima razbarušenu kosu i tamnu šminku oko očiju od lude prošle večeri. Telo joj je prelepo i zategnuto od večeri i večeri plesanja po klubovima i festivalima, a upravo ćete je tamo i sresti. Od nje ne očekujte dugu vezu, već samo nezaboravnu zabavu.

■ Dobra prijateljica - Uvek ste joj se divili, ali ona je bila deo ekipe, kao jedan od drugara. Zato se činilo nemogućim da vam ikad postane devojka. No jedne večeri ostali ste sami i primetili ste koliko je lepa, ženstvena i slatka… Nakon par pića i opuštenog druženja dogodio se taj trenutak i ljubavni odnos. Sada je samo pitanje kako će stvari razvijati dalje – nova veza ili neprijatni trenuci prepuni žaljenja.

■ Otkačena devojka - Žene ovog tipa obično vole umetnost, podučavaju decu i imaju sasvim drugačiji ritam života od ostalih. One su poput svežeg vetra usred vrućih letnjih dana i imaju neobične ideje. Možda će vas odvesti na žurku gde se pića piju iz velikih tegli ili s vama podeliti sve o tantričkom vođenju ljubavi. Zvuči savršeno, zar ne. Jedini je problem to što svakome ko nije takva osoba otkačenost dojadi nakon nekog vremena.

■ Greška,velika greška - Vaša šefica, devojka najboljeg prijatelja ili udata žena. Makar bilo i samo jednom, verovatno će vas dugo proganjati. To su obično kratke i strastvene afere nakon kojih se loše osećate. I zato su jako velike greške kojima nismo mogli odoleti.

KO NA ČEGA 'PADA'

   Rezultati studije potvrdili sumnje: Muškarci 'padaju' na izgled, a žene na novac! I muškarci i žene često žele da se prikažu u boljem svetlu pa govore da traže nekog ko je dobar, osećajan i duhovit, ali nova studija pokazala je kako stvari zapravo stoje. Naime, studija nedavno objavljena u časopisu 'Journal of Evolution and Human behaviour' pokazala je da je tačno ono što mnogi odbijaju da priznaju. Ukratko, tipovi padaju na izgled, žena na novac.
    U studiji su učestvovale stotine mladih muškaraca i žena, a istraživanje je postavljeno na način da su ispitanici izabrali šta je najvažnije kod izbora partnera. Birajući između šest ključnih atributa (privlačno telo, privlačno lice, bogatstvo, ambicija, dobrota i inteligencija), ispitanici su morali da se odluče šta im je najvažnije.
    Rezultati su pokazali ono što mnogi od nas već odavno znaju. Muškarce privlače lepo lice i telo, a žene bogatstvo i ambicija. Profesor Gad Sad koji je studiju sproveo s Tripatom Gilom tvrdi kako je istraživanje pokazalo da nas je evolucija dovela do 'iracionalnog donošenja odluka' koje zavisi od toga kako nam je određena informacija predstavljena.
    Žene su sklonije tzv. 'framing effectu', teoriji koja dolazi iz psihologije, a odnosi se na situacije u kojima, zavisno od toga kako nam je informacija predstavljena, imamo drugačije reakcije ('7 od 10 osoba reklo je da ova osoba nije dobra' ili '3 od 10 osoba rekle su da ova osoba nije dobra').
    - Izabrati nekog ko nije dobar partner ili je loš otac, moglo bi da ima ozbiljne posledice za ženu i njeno potomstvo pa donosimo zaključak da su žene prirodno sklonije da zaziru od negativno uokvirenih informacija prilikom izbora partnera – rekao je Sad. Dakle, istraživanje je pokazalo da su žene sklonije spomenutom učinku kad je reč o novcu i ambiciji, a muškarci kad je reč o izgledu. U slučaju dobrote i inteligencije, obe strane su pokazale slične rezultate. Istraživanje ne govori kako izbeći uticaj 'framing effecta' već da moramo da budemo svesni njegovog postojanja i u slučaju izbora partnera.

ZNAKOVI DA SIGURNO ŽELI LJUBAVNI ODNOS

    Ovo je 6 sigurnih znakova da žena želi odnos, i to što pre! Ako te ne želim u svom stanu, nećeš ni biti tu. Ukoliko izlazimo već neko vreme i osećam da bismo možda mogli da pređemo na sledeći nivo i da imamo odnos, pozvaću momka kod mene u stan na večeru, objašnjava jedna 28-godišnja singl devojka iz Čikaga Izašli ste nekoliko puta i potpuno ste poludeli za atraktivnom devojkom, sa kojom se viđate. Ali da li je ona spremna da pređe na sledeći korak – da vodite ljubav? Proverite sledeće signale i saznajte da li vas želi koliko i vi nju, prenosi Men’s Health.

'Osećam se prijatno u tvom društvu' - Ekspert za odnos i veze Vanesa Marin otkriva da ovih šest reči predstavljaju signal da devojka počinje da razmišlja o odnosu. Pre nego što uplove u ljubavnu akciju, žene moraju da se osete sigurno i da vam veruju. Ukoliko izgovori ove reči na kraju vašeg sledećeg sastanka, predložite joj da idući put odete na piće kod vas ili nje, pa popričajte kako se i vi osećate lepo i prijatno u njenom društvu. Ovo će sasvim sigurni pokrenuti konverzaciju i možda ćete dobiti otvorenu propusnicu za spavaću sobu.

Inicira da prenoćite - Jedna singl devojka iz Čikaga, koja ima 28 godina, otvoreno kaže: 'Ako te ne želim u svom stanu, nećeš ni biti tu. Ukoliko izlazimo već neko vreme i osećam da bismo možda mogli da pređemo na sledeći nivo i da imamo odnos, pozvaću momka kod mene u stan na večeru. 'Nemojte da budete previše pretenciozni ukoliko vas pozove kod sebe i čekajte da ona napravi sledeći korak (a hoće), zapamtite da većina devojaka želi da se prvi ljubavni odnos sa novim dečkom dogodi u njenom stanu, jer će se i ona osećati opuštenije, a i iskoristiće priliku da proveri kako ćete se ponašati na njenom terenu.

Često vas dodiruje - 'Na večeri ili u šetnji, devojka koja se zaljubljuje u vas, neće moći da skloni ruke sa vašeg tela', kaže Marin. Fizički kontakt pokazuje da je ona i te kako zainteresovana za vas i da je možda spremna za sledeći korak. Najbolje što možete da uradite jeste da uzvratite gest: uhvatite je za ruku, spontano je poljubite i recite joj koliko ste ludi za njom.

Interesuje se za vašu ljubavnu prošlost - Kada je devojka spremna za ljubav, najverovatnije će početi da vas ispituje koliko ste ljubavnih partnera promeniliu poslednje vreme. Nije preporučljivo da duboko zadirete u ljubavnu prošlost jedno drugog, ali je dobro da saznate šture pojedinosti iz zdravstvenih razloga. Većina žena će želeti da sazna da li ste bili kod doktora i uradili test na polno prenosive bolesti, kao i da li želite da zajedno idete na testiranje. Iako vam se čini da je vođenje ovakvog razgovora neprijatno i dosadno, ovo je jedan od skrivenih signala da je devojka počela ozbiljno da razmišlja o vama, kao o potencijalnom ljubavnom partneru. Ukoliko ste zaista zainteresovani za vezu sa ovom devojkom, započnite sami ovu konverzaciju, jer ćete joj ovakvim stavom pokazati da su vaše namere ozbiljne, a ona će se osećati mnogo prijatnije i spokojnije nakon razgovora.

Bezobrazni razgovori - Dvadesetšestogodišnja devojka Laura uz Njujorka otkriva da kada je spremna za odnos, počinje da se pušta u bezobraznije prepiske i razgovore sa dečkom. 'Ponekada dečku sa kojim izlazim, pošaljem poruku da nisam obukla pantalone danas misleći na njega, kako bi shvatio da sam spremna na sledeći korak', kaže ona. Kada devojka napravi sledeći korak i pozove vas na izazovno, 'dirty' ćaskanje, ona vas zapravo testira da vidi kako ćete da reagujete i da li ćete nastaviti sa igrom.

Najveći znak? Entuzijastično 'DA'! -Nema dileme. Ukoliko je pitate da imate ljubavni odnos i kažete joj koliko ste zaljubljeni u nju i da želite da nastavite vezu sa njom, a ona odgovori sa velikim: 'Da', onda ste dobili odgovor. Ona je spremna!

RAZLOZI ZBOG KOJIH SU ŽENE SPREMNE NA PREVARU

    Prevara najčešće dovodi do razlaza među partnerima. Da biste izbegli ovu situaciju postoje pravila i razlozi zbog kojih se žene odluče na neverstvo.

■ NEDOSTATAK PAŽNJE - Ovo je najčešći razlog ženske prevare. Ako žena oseti da joj partner ne poklanja dovoljno pažnje ženi će prijati lepa reč ili gest drugog muškarca, što u mnogim situacijama vodi i do naručja i srca žene.
Rešenje: Ovakva situacija može da se spreči. Vrlo je važno osobi koju volite da barem jednom dnevno poklonite malo pažnje i lepu reč kako bi osetila da je voljena.

■ MANJAK KOMUNIKACIJE - Ženama je komunikacija vrlo važna i na osnovu nje mogu da odrede da li je njihova veza stabilna ili ne. Ako žena oseti da je partner ignoriše i da nema nikakve potrebe da deli iskustva, stavove ili novonastale situacije, žena će svesno ili nesvesno takvu vrstu poverenja postepeno pronaći na nekom drugom mestu.
Rešenje: Ako vaš partner ne voli duge razgovore iskoristite vreme uz večeru ili pre spavanja pa prokomentarišite današnji dan. To je najmanje što možete da učinite.

■ ZAPUŠTEN MUŠKARAC - Nema ništa gore od zapuštenog muškarca. Fizička privlačnost bez obzira na godine provedene s partnerom još uvek igra veliku ulogu, a posebno kada je reč o higijeni.
Rešenje: S vremena na vreme čovek bi trebalo da se sredi, namiriše i obuče lepu odeću.

■ LJUBAVNI ŽIVOT - Iako ovo ženama nije najčešći razlog prevare, ne znači da im zadovoljstvo u krevetu nije važno. Redovan odnos i pažljiv i obziran partner san je svake žene.
Rešenje: Barem jednom mesečno vodite ljubav romantično i dugo.

■ OSVETA - Istraživanja su pokazala da su žene u tridesetim u svom ljubavnom vrhuncu pa je upravo ovo period kada žene najviše varaju. Povređena i prevarena žena spremna je na osvetu, odnosno na prevaru.
Rešenje: Najčešći razlog osvete je odgovor na partnerovu preljubu što nikako ne vodi do srećnog završetka.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Ljubav i Sve Oko NjeLjubav i Sve Oko Nje - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana