Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Zanimljivi Magazin - No 8

  Jeste li znali ovo, tibetanski test mudrosti, priča o kafi, ljute papričice, maštanje...! Ovo je magazin koji pre svega treba da vas zabavi i otkrije neke tajne života koje možda niste znali.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
DA LI STE ZNALI ZA OVO?

• Muškarci u proseku pomisle na ljubavni odnos svakih sedam sekundi.

• Žene trepću dva puta više nego muškarci.

• Ginisova knjiga rekorda drži rekord kao najčešće ukradena knjiga.

• Na planeti Zemlji ima toliko zlata da je celu prekrije u sloju od jednog metra.

• Kompanija American Airlines jedne godine uštedela je 40.000 dolara izvadivši samo jednu maslinu iz svake salate koja je služena u prvoj klasi.

• Grožđe eksplodira kada se zagreva u mikrotalasnoj pećnici.

• Nijedan komad četvrtastog, suvog papira, ne može biti savijen napola više od 7 puta.

• Najjači mišić u ljudskom telu je jezik.

• Badem spada u porodicu breskvi.

• Da je koka kola originalno bila zelene boje.

MEDICINA - LJUTE PAPRIČICE

   Neko voli jake začine, neko ne. Oni koji ne vole trebaju znati da jaki začini imaju veliku ulogu u borbi sa slobodnim radikalima (ovde se ne misli na pripadnike odredjene stranke).
    Medju ovakvim jakim začinima prednjači ljuta papričica, koja je veoma bogata sa preko potrebnim antioksidansima. Izuzetno su bogate sa vitaminom C, pa doprinose jačanju imuniteta. Osim njega ima dosta i vitamina B kompleksa, B1, B2, B6 i B12, betakarotina, kao i vitamina P, koji je poznat kao dobar stabilizator krvotoka. Od minerala tu su: magnezijum, cink, fosfor, kalijum i kalcijum.
    Papričice dobro deluju na krvne sudove srca i očiju, uništavaju bakterije, a pomažu i kod teskoba kod artritisa i reume. (Ruski flaster premazan sastojkom iz ljute papričice.)

ISTRAŽIVANJA - ZDRAVO JE MAŠTATI

    Američki psihijatri tvrde da kada bi čovek sanjario i maštao barem jedan čas dnevno, živeo bi nekoliko godina duže. Ono ima prilično blagotvorno dejstvo na organizam, bez obzira na to što oni koji za ništa nemaju vremena, tvrde da je to pravo gubljenje vremena. Dejstvo sanjarenja je sledeće:

1. Opušta organizam i smanjuje napetost
2. Poboljšava vašu koncentraciju i rad mozga
3. Smanjuje osećaj nespokoja i straha
4. Podstiče vašu kreativnost i želju za radom
5. Eliminiše dosadu

    Kada odlučite da malo sanjarite, pustite muziku koju najviše volite, ona će još više pojačati efekat vašeg uživanja u malom bekstvu od stvarnosti.


BURNI EROTSKI SNOVI NEŽNIJEG POLA

    Poznati proizvodjač kondoma 'Dureks' sproveo je istraživanje o erotskim snovima i došao do zaključka da žene imaju češće erotske snove nego muškarci.Otkriveno je i da žene imaju više mašte u snu nego na javi.A evo top liste mesta koja su ženama velika inspiracija u snu:

1. Stepenice - deluju neudobno, ali stepenice omogućavaju čitavu lepezu pokreta, koji ženama donose veliko zadovoljstvo.

2. Kanselarija - sanjivu akciju u ovim uslovima vole da sanjaju poslovne i ambiciozne žene, a glavni akter je lično šef. Kad je kanselarija u pitanju tu ni muškarci ne zaostaju, jer obožavaju sekretarice.

3. Šuma i park - Ovde je osećaj slobode pomešan sa strašću, kao i sa strepnjom da neko može videti kako vodite ljubav.Ovakvi osećaji često su prisutni u ženskoj mašti, pa se tako to prenosi i u snove.

4. Avion - Kada je java u pitanju, tesni toaleti aviona nisu baš inspiracija lepšem polu, ali zato u snovima im je pravo uživanje.

5. More, bazen i djakuzi - Dok traju letnje vrućine, ovi predeli prenose se i na želje u snu.

6. Kuhinjski sto - Ove erotske snove obično imaju domaćice ili dame koje obožavaju hranu i koja im predstavlja veliko zadovoljstvo.

7. Hotel - Krevet u hotelskoj sobi posebno deluje na erotsku maštu kod dama.

8. Oblak - Dame jako vole da u snu vode ljubav u oblacima, leteći i lebdeći.

9. Ispred kamera - Ovakvi erotski snovi često se ponavljaju u snovima kod lepšeg pola.

10. Nepoznat grad i partner - Na javi bi se prosečna dama teško usudila na ovako nešto, ali zato u snovima je sve dozvoljeno i često se prepuštaju ovako nečemu.

BLAGOTVORNA KAFA

     Kafa može da bude vrlo blagotvorna u umerenim količinama. Dve šoljice kafe na dan pomažu zdravlju vašeg srca, smanjuju potencijalni rizik od dijabetesa i olakšavaju mišićnu bol koji je nastao kao posledicu raznih vežbi.Takodje, deluje antiseptički i reguliše razne procese u organizmu.Kafa sadrži i antioksidanse koji blagotvorno deluju na pluća, bubrege i jetru, a i štiti od bolesti mozga kao što su Alchajmerova i Parkinsonova.Zajedno sa antioksidansima, fenolska jedinjenja iz kafe redukuju stres, pomažu telu da se bolje iskoristi insulin, pa tako štiti organizam od dijabetesa tipa 2.Ovo sve važi ako se kafa koristi u umerenim količinama, previše kafe tokom dana delovaće će kontraproduktivno od ovoga gore navedenog.
KARAKTER PREMA SLADOLEDU

Čak i prema ukusu sladoleda koji neko voli može se dosta reći o njegovom karakteru, pa zato obratite pažnju šta ko voli da liže:
Vanilija - Važi za najomiljeniji ukus sladoleda.To su romantične i senzibilne osobe.U ljubavi se skroz predaju uživanju.Najbolje im odgovaraju istomišenici koji obožavaju vanilu.
Čokolada - Drugi omiljeni ukus.Strastveni, šarmantni, zavodljivi, vole koketiranje.Ne vole da se dosadjuju.Partnera nek traže medju bananama.
Banana - nežni i simpatični.Traže idealnog partnera, koji se možda krije medju obožavaocima arome limuna ili čokolade.
Lešnik - Traže ozbiljnu vezu, i nisu bađ za ljubavne igre.Vezu nek traže kod ljubitelja pistaća i malage.
Pistaći - Uvek u pokretu i spremni za akciju, društveni i spremni za pomoć. Pašu im ljubitelji lešnika.

SVAŠTA IMA NA OVOM SVETU...

    Jedan Rumun napisao je žalbu službi za zaštitu potrošača, jer njegova ljubavna lutka na naduvavanje se brzo izduvavala, a zbog greške takodje nije proizvodila uzdahe kakve je on očekivao. Nadležne službe u Transilvaniji naložile su trgovini gde je lutka kupljena da plate kaznu od 800 eura, kao i da isporuče novu ispravnu lutku nezadovoljnom ljubavniku.

VINOPIJE PROTIV PIVOPIJA

Danski naučnici sproveli su jedno istraživanje tokom šest meseci, gde su ispitivali potrošačke korpe Danaca koji vole vino i pivo.
    Došli su do zaključka da vinopije jedu masline, voće, povrće, ribu, mlečne proizvode sa manje masnoća, dok sa druge strane pivopije više vole suhomesnate proizvode, svinjsko i jagnjeće meso, krompiriće, maslac i gazirana pića.
    Njihovi zaključci su bili ti da oni koji piju vino jedu manje masnu hranu od ljubitelja piva i drugih alkohholnih pića. Sa tim u vezi, ljubitelji vina imaju manji rizik od dobijanja kardiovaskularnih bolesti.

KOKTELI - MARGARITA

Za četiri čaše koktela treba vam: 400 grama jagoda, 100 ml tekile, 100 ml soka, 6 kocki leda, 60 ml likera od narandže, a za ukrašavanje vam treba: 2 kašike likera od narandže i 2 kašike šečera.

Priprema
:

1. Kada ste jagode oprali i čistili, prepolovite ih, stavite u blender i napravite kašu.Ostavite je u zamrzivaču oko 3 sata.
2. Kašu stavite ponovo u blender sa tekilom, sokom, likerom od narandže, ledom i sve to dobro izmiksajte.
3. Ohladite čašu, njene ivice stavite u liker, pa posle toga u šećer.
4. Sadržaj iz blendera uspite u čaše i servirajte prijateljima koktel Margaritu.

TEST - TIBETANSKI TEST MUDROSTI
 
    Ovaj jednostavni test omogućiće vam da saznate nešto više o sebi.Potrebno je da odvojite samo pet minuta, uzmite papir i olovku i sledite donja uputstva:

1. Poredjajte sledećih pet životinja po redu, u zavisnosti od toga koliko su vam važne ili simpatične: krava, tigar, ovca, konj, svinja
2.Napišite po jednu asocijaciju za: psa, mačku, pacova, kafu i more.
3.napišite ime jedne osobe koja vas asocira na sledeće boje: žutu, narandžastu, crvenu, belu i zelenu.


OTKRIĆA - BIBER LEČI VITILIGO

    Kako tvrde britanski naučnici, crni biber bi mogao značajno da doprinese uspešnijem lečenju do sada neizlečive kožne bolesti vitiligo, koja pogađa oko jedan odsto svetske populacije.
    Tim istraživača sa londonsko Kraljevskof koledža je ogledima na miševima pokazao da piperin, sastojak koji inače daje aromu crnom biberu, i njegovi sintetički derivati, podstiču pigmentaciju kože obolelih od vitiliga, kožne bolesti koju karakterišu bele površine kože na mestima gde je izgubljena pigmentacija. Piperin je naročito efikasan kada se kombinuje sa lečenjem fototerapijom, uz korišćenje ultraljubičastog zračenja.
    Ta bolest uništava melanin, koji koži daje boju i štiti je od ultraljubičastih zraka. Sadašnja terapija u lečenju vitiliga uključuje kortikosteroide, koji se nanose na fleke, i fototerapiju, ali se kod mnogih osoba koje ne reaguju na lečenje hormonima i fototerapijom može povećati rizik od dobijanja raka kože, ukazali su naučnici.
    Oni su poredili uticaj piperina i njegovih derivata na kožu miševa pri tretmanu samo tim sastojcima ili uz dodatak ultraljubičastog zračenja. Utvrđeno je da ti sastojci, kada se primenjuju sami, podstiču pigmentaciju i koža za šest sedmica dobija svetlosmeđu boju. Kada se, pak, lačenje piperinom i njegovim sintetičkim derivatima dopuni zračenjem, fleke na koži za približno isti period vremena dobijaju još tamniju boju.

REŠENJE TESTA - TIBETANSKI TEST MUDROSTI?

U PRVOM ZADATKU STE NAPISALI LISTU PRIORITETA U VAŠEM ŽIVOTU:

krava predstavlja karijeru
tigar - ponos
ovca - ljubav
konj - porodicu
svinja - novac

DRUGI ZADATAK OTKRIVA KAKO DOŽIVLJAVATE SEBE, NAJBLIŽE, LJUBAV I ŽIVOT:

pas ste vi
mačka je vaš(a) partner(ka)
pacov predstavlja neprijatelje
kafa je sinonim za ljubavni odnos
more je sinonim za život

U TREĆEM ZADATKU SVAKA BOJA IMA POSEBNO ZNAČENJE:

osobu koja vas asocira na žutu nikada nećete zaboraviti
narandžasta predstavlja vašeg prijatelja
crvena je neko koga mnogo volite
bela je vaša srodna duša
zelena je osoba koja će vam pomoći u životu.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana