Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Novi Svetski Poredak - 8

   Tu su negde okolo, posmatraju vas i prate svaki vaš korak! Novi svetski poredak - New World Order, jeste zavera koja se odnosi na plan moćne i tajanstvene organizacije. Najčešće se odnosi na iluminate i na kovanje zavere prema konačnoj svetskoj dominaciji preko autonomne svetske vlade, koja će zameniti suverenost država i doneti drukčiju deobu vlasti u borbi za svetsku vlast.

Osmeh gore Osmeh na lice:  

 SVE SE REŽIRA U VATIKANU
     Svi sukobi u svetu, sve promene granica, javno mnjenje i raspoloženje, ratovi i revolucije planiraju se u Vatikanu, a izvršavaju preko Londona i Vašingtona!
Od podele hrišćanske crkve na Istočnu i Zapadnu 1054. godine pa do danas, postoji u politici Vatikana kontinuitet, u smislu nastojanja da pod svoju dominaciju stavi sve hrišćanske crkve - menjali su se samo oblici borbe, strategija i taktika. Prvi svetski rat koji pokreće rimokatolička monarhija napadom na Kraljevinu Jugoslaviju, donosi strašne vojne i civilne žrtve. Tokom Prvog svetskog rata u Austro-Ugarskoj je funkcionisalo 10 velikih koncentracijskih logora, uz još 290 manjih, pratećih logora i zatvora. 
   Što reći o Drugom svetskom ratu? Prema američkim izvorima preko 1.400 katoličkih sveštenika u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini u toku Drugog svetskog rata su lično klali, mučili, silovali, ubijali na razne načine i nasilno prevodilo u katolicizam. Vatikan je kriv i za raspad Jugoslavije. Sve je dogovoreno na sastanku pape Ivana Pavla II s nemačkim ministrom Genšerom. Tog, 26. novembra 1991, državni sekretar Vatikana uputio je memorandum sa zahtevom za priznavanje Slovenije i Hrvatske kao nezavisnih država, svim članicama Konferencije o evropskoj sigurnosti. Posle tog vatikanskog memoranduma, Slovenija i Hrvatska su priznate kao nezavisne države, što je izazvalo žestoke sukobe i rat. Vatikanska banka, preko organizacija poput Opus Dei, Malteških vitezova i sličnih financirala je pokret Franje Tuđmana.
    Između SAD, Vatikana i Nemačke sklopljen je 1976. godine tajni sporazum u 11 tačaka. Jedna od središnjih teza ovog sporazuma bila je ideja o federalizaciji sveta. Američki geopolitičar Zbignjev Bržežinski vidi glavnu opasnost u pravoslavlju, dok poznati S. Huntington, piše da su Rusija i njena pravoslavna civilizacija neprikladne za Novi svetski poredak. Zato tu civilizaciju treba uništiti. Katolička crkva, nekada filofašistička, danas filoamerička, zajednica od milijardu i 200 miliona vernika, predstavlja jedan od glavnih stupova u američkoj politici globalizacije. Koren svega ovoga što se događa u Ukrajini, kao i mnogo puta do sada, je u Vatikanu, koji je vekovima ratovao protiv pravoslavnih, da bi im, što milom, što silom, nametnuo svoje tumačenje hrišćanstva.
    Papizam je to, a on je gori od ateizma, jer propoveda lažnog, velikoinkvizitorskog 'Krista'. Ukrajina nema nikakve veze sa suverenitetom, demokratijom ili 'ruskom agresijom'. To je sve propaganda. Sve se svodi na moć, imperijalnu ekspanziju i proširenje sfere uticaja.
   Može se izdvojiti čitav niz aspekata koji demonstriraju sličnost i direktne paralele između agresije Zapada u Jugoslaviji devedesetih godina i ovoga što se događa u Ukrajini 2014 – 2015. godine. Sličnost po pitanju dovođenja nacista na vlast. Kao što se u ratu protiv Rusije koriste ukrajinski nacisti, na vlast u Kijevu su pučem došli nacisti koji su započeli s progonom Rusa. Primerice jedna od paravojnih formacija koja učestvuje u agresiji na Novorusiju 'Azov', kao amblem ima okultne oznake SS-a i 'Crno sunce' Anenerbea, koje se nalazi u dvorcu Vevelsburg. Anenerbe je tajna organizacija koja je oblikovala ideologiju Nacističke partije i Trećeg rajha. Na strani kijevske hunte bori se najgori ološ iz SAD i EU. Nacisti u Odessi su spaljivali Ruse, a u okupiranim selima Novorusije ubijaju sve što stignu. Baš kao i na Balkanu, glavni naglasak u Ukrajini stavljen je na etničke proturečnosti. Vatikan jedan od organizatora Euromajdana, koji se približava granicama Rusije.
    DANAS NA ZAPADU UKRAJINE GORE PRAVOSLAVNE CRKVE – NAMEĆE SE KATOLICIZAM! Ukrajinski nacisti osvajaju pravoslavne hramove, muče i ubijaju sveštenike (na Donbas ih gađaju iz artiljerijskih oruđa). Kijev, koji je bio središte pravoslavne teologije i nauke uopšte, danas pretvaraju u katolički grad. Ukrajinski nacisti i šovinisti danas uz pomoć zapada i Vatikana pripremaju potpuno čišćenje Rusa sa vekovnih teritorija na kojima žive kako bi očistili prostor od pravoslavlja. Poznata je izjava pape, dana u vreme telemosta s moskovskim rimokatolicima: 'Ako postoji jedna Europa i jedna valuta – onda i Crkva treba biti jedna!' Na koju se Crkvu misli – Pravoslavnu ili Rimokatoličku, nema mesta sumnji. Dakle: jedna država, jedna valuta, jedan papa. Očito je da politika koju vodi Vatikan ima sve odlike imperijalističke politike, koja nastoji različite narode i kulture objediniti, zarad ostvarenja zajedničkih globalističkih ciljeva i ideja.
   Globalizam je demonska ideja. Daj Bože, da se nikada ne ostvari, inače se vraćamo u robovlasnički sistem i robovlasničko doba. To je ono što razara veru, naciju, porodicu, moral, ljudsko dostojanstvo, celi svet. Gospodin će, kao i do sada, pobožni pravoslavni narod voditi putem Istine Svoje, štiteći ga od svih zabluda i laži, pa i od najotrovnije, iako najzaslađenijeg – papinskog ekumenizma. Partnerstvo između Vatikana i Hitlera službeno je sklopljeno 20. jula 1933. potpisivanjem konkordata između Svete stolice i nemačkog Rajha, kada su se nemački sveštenici službeno zavetovali na odanost Hitleru. Nacizam nije poražen u Drugom svetskom ratu, poražen je Wehrmacht, nakratko je poražena država Nemačka ali je ideologija nacizma preživela. Danas se 'Četvrti Rajh' organizuje na istim principima korporativne države kakva je bila nacistička Nemačka, s tom razlikom što je novi korporativni projekt profinjeniji, ne nose se više crne uniforme i kukasti krstovi. Danas je pristup okrenut prvo ekonomskom potčinjavanju sveta, a oružana sila koristi se samo protiv neposlušnih država i naroda.
    Krajnji cilj je isti: porobljavanje zemalja, ako može i čitavih kontinenata i pljačka njihovih resursa. Razbijanjem Jugoslavije, agresijom na SFRJ, SAD i EU (Nemačka) su pokazali da su pravi naslednici Adolf Hitlera. Kao i Hitlera njih može zaustaviti samo snažan i odlučan otpor.    (novi-svjetski-poredak)

 SVETSKA VLAST ĆE USKORO LEGALIZOVATI NAJGORE PERVERZIJE
   Svetska vlast, to jest oni koji žele da zavladaju svetom, uskoro će legalizovati zoofiliju, pedofiliju, incest... Nekoliko kongresmena dalo je u javnost da imaju tajni memorandum koji je izašao iz ministarstva pravosuđa.
   Evo još jednog dokaza da svi zajedno jurimo prema kraju sveta kakvog poznajemo! Uskoro, mnogi se neće ni snaći naći ćemo usred ‘sodome i gomore’, usred eksplozije greha i odvratnosti, a samim time i muke, jada i bede koja će se prelamati preko najviše nevinih ljudi! Uskoro, kako se čini, dolazi do velikog boja dobra i zla, i iako će zlo na posletku izgubiti svaku bitku, ovo je vreme kada se njegove ratne sile implementiraju na površinu!
    Svi oni koji su mislili, kako su ludi svi koji su upozoravali da će posle legalizacije homoseksualnosti doći do legalizacije sveg apsolutnog ljudskog jada, bili su u krivu, jer prema rečima kongresmena Toma DeLaja, uskoro dolazi do legalizacije 12 novih perverzija. Kako je rekao: 'Imamo tajni memo koji je izašao iz ministarstva pravosuđa. Oni će sada ići s 12 novih perverzija, kao što su bestijalnost, poligamija... seks s dečacima će postati legalan... Imaju celi popis strategija s kojima će ići na crkve, sveštenike i svaki biznis koji će se pokušati pozivati na versku slobodu. To nadire poput plimnog talasa'. Šokirani TV-voditelj je tražio DeLaja da pojasni to da bi se legalizovala pedofilija – DeLaj potvrđuje: 'Tačno. Dolaze s 12 novih perverzija. LGBT je samo početak. Počeće to proširivati na ostale perverzije.'
   Naravno, njegovo upozorenje svim ljudima sveta potpuno je ignorisano od strane masovnih medija iako je reč o strašnim informacijama, čije će otkrivenje značiti kraj civilizaciji kakvu poznajemo! Mnogi će se pitati, kako se to dogodilo i kada, no baš kao i homo ljubav, ove ljubavi biće implementirane naglo, a svi koji će se protiviti biće prozvani diskriminatorima, teroristima itd., i neće imati pravo glasa! Usled pritiska razno – raznih međunarodnih organizacija, a koji u ovom trenutku masovno ljude potiču na mir, ljubav i toleranciju prema apsolutnom grehu, greh se naravno toliko rasplamsao da je nemoguće to zaustaviti. Nakon što su se svi plaćeni naučnici, lekari i psihijatri sveta ujedinili kako bi uništili tradicionalnu hrišćansku porodicu, prisiljavajući ljude da homoseksualnu, lezbijsku, biseksualnu, transseksualnu i onu izopačenu kvazi ljubav, smatraju normalnom i štoviše ponegde i poželjnom, probudili su se tu mnogi izopačeni koji sada zahtevaju svoja prava a kako se čini sve je spremno da im novi vrli svet odobri sva prava! No, to je nešto na što smo sistemski upozoravali jer nakon što se legalizuje jedna izopačenost, sasvim je normalno da će se s vremenom legalizovati i sve druge seksualne perverzije bez obzira koliko legalizacija tih istih nastranosti šteti društvu!
   No, naravno oštećeno društvo i jeste pravi cilj Novog svetskog poretka u kojemu će se zver do kraja razotkriti! Ali, samo razotkriti, jer nakon razotkrivanja, ona će biti bačena u bezdan zajedno sa svim svojim sledbenicima! Bitno je samo pod cenu smrti ostati ustrajan u dobru i istini, što će biti lako samo onima koji znaju razlikovati dobro i zlo, razliku koja će se na sve načine pokušati ugasiti, baš kao i oni koji na nju upozoravaju!
novi-svjetski-poredak

 KAKO SE ZAŠTITITI OD NOVOG SVETSKOG PORETKA
    Poslušnost prema Novom svetskom poretku može biti vrlo opasno. Ukoliko popustite pred njegovim pažljivo osmišljenim iluzijama, mogli biste izgubiti sve, čak da se razbolite, i umrete. Ozbiljna vremena zahtevaju ozbiljne mere. Psihopatska vladajuća elita koja upravlja bankama, oružjem, zlatom, drogom i naftom, držeći na lancu političare, policiju, vojsku i masovne medije, sve je u većoj moći nad našim novcem, zdravljem, hranom, vodom, vazduhom i svom naukom i tehnologijom s ciljem potpune dominacije nad ljudskom vrstom. Stoga vam predlažemo da poslušate ovih 14 saveta kako da se pripremite za neizvesnu blisku budućnost.

  1. Prestanite obraćati pažnju na korporativne mainstream medije - Isključite televizor. Okrenite se ka alternativnim medijskim izvorima ukoliko želite čuti istinu. Naučite  razlikovati dezinformacije i istinu.
  2. Nemojte glasati za veće političke stranke - Glasanjem za ove stranke dajete svoju moć kriminalcima koji dalje šire agendu Novog svetskog poretka. Nije važno ko dobije glas. Sve njih financira i podržava vladajuća elita. Ko god da pobedi, političari u kanselarijama će biti odabrani tako da služe volji svojih gospodara, a ne volji svog naroda. Ima mnogo ljudi koji to znaju, ali ne razumeju u potpunosti. Izbor bilo koje stranke umesto neke druge donosi samo kratkoročnu dobit.
  3. Vršite detoksikaciju - Koristite određenu hranu i suplemente kako biste se detoksificirali i lišili svoj organizam zagađenja i otrova. Povratite zdravlje i zaštitite telo tako da uklonite fluoride, kloride, brom, teške metale, zračenje i druge toksine.
  4. Pijte čistu ili filtriranu vodu - Izbegavajte vodu sa slavine koja je puna hemikalija ili flaširanu vodu u plastičnoj ambalaži. Koristite filtere na bazi reversne osmoze da bi profiltrirali vodu.
  5. Jedite organsku hranu - Jedite puno organskog voća i povrća, kao i semenki. Ne libite se potrošiti koju paru više radi svog zdravlja.
  6. Izbegavajte brzu hranu - Izbegavajte brzu hranu s puno šećera, soli i raznih trans masti. Takođe, izbegavajte GMO hranu. Nemojte koristiti mikrotalasnu pećnicu ili aluminijsku foliju za kuvanje jer na taj način kvarite hranu i nanosite štetu svom zdravlju. Nemojte kuvati hranu na visokoj temperaturi previše dugo. Ekstremne temperature uništavaju nutrijente (posebno vitamine i enzime) i smanjuju vrednost hrane.
  7. Koristite prirodne ili organske proizvode za ličnu higijenu - Izbegavajte toksične hemikalije koje se nalaze u anorganskim proizvodima za ličnu higijenu.
  8. Izbegavajte niskofrekventno elektromagnetsko zračenje - Tu spadaju telefonske mreže, izvori bežičnog interneta, mikrotalasne pećnice, mamogram, rendgensko zračenje i kompaktno fluorescentno osvetljenje. Svi ovi izvori zračenja su povezani s ozbiljnim bolestima poput raka, živčanih i hormonskih poremećaja.
  9. Izbegavajte vakcine - Vakcine nisu sigurne, a nisu ni delotvorne. Možete postati jako bolesni zbog ovih prevarantskih proizvoda čiji je cilj samo da donesu profit farmaceutskim kompanijama.
  10. Nemojte se pridruživati ​​vojsci - Ne budite budala i nemojte biti pijun vladajuće elite koji radi za njihovu moć, profit i političku dobit.
  11. Uklonite toksične amalgamske plombe sa zuba - Dokazano je da plombe sa živom uzrokuju oštećenja mozga, manji IQ, doprinose depresiji itd. Posetite zubara i recite mu da ih ukloni i zameni sigurnijom alternativom kao što su implantati od cirkonija. Propadanje zuba se može sprečiti pravilnom prehranom. Na primer, možete koristiti kokosovo ulje za ispiranje usta pošto ono sadrži Laurinská kiselinu s
antibakterijskim svojstvom.
  12. Čuvajte zalihe hrane i vode - U slučaju krize, opremite se sa zalihama hrane i vode za bar nekoliko nedelja u nadi da će se stvari vratiti u normalu. Kriza može biti financijska, može biti lažni rat ili iscenirani napad, možda čak i invazija vanzemaljaca.
  13. Težite samoodrživosti - Uzgajajte svoju hranu. Samoodrživost može biti vrlo jak faktor u sposobnim zajednicama. Uvek čuvajte dovoljnu količinu fizičkog novca kod sebe za svaki slučaj. Možda ne bi bilo loše da od dela novca kupite zlato ili srebro. Počnite koristiti solarne panele ili generatore na bazi vetra umesto goriva.
  14. Recite svima - Oni koji imaju privilegiju znati imaju dužnost reagovati - Albert Ajnštajn. Probudite se! Koristite ovaj ili slični popis kako bi širili reč svojoj porodici i prijateljima da se aktiviraju.
novi-svjetski-poredak

 DVA NAČINA DA SE POKORI NEKA NACIJA
     Postoje dva načina da se pokori neka nacija, a to su: Pomoću Mača i Pomoću Duga … A Samo je Jedan Način Spasa iz Dužničkog Ropstva! Intervju koji do detalja secira korake koji jednu zemlju vode u dužničko ropstvo, te pojašnjava zašto je neophodno da se zemlja što pre izvuče iz kandži MMF-a, Svetske banke i drugih vanjskih izvora financijske pomoći. Na početku iscrpnog intervjua koji je poznati ekonomski analitičar dao za DEPO Portal, profesor Aleksa Milojević citira Johna Adamsa, predsednika SAD-a od 1797. do 1801. godine, kao šlagvort na priču o ekonomskom porobljavanju malih od strane velikih i putu u tzv. dužničko ropstvo. U intervjuu se pojašnjava kako se vrši kolonijalno porobljavanje zemalja koje su osuđene na tuđu pomoć:
- Prvi put u ljudskoj istoriji zarobljavanje se vrši pomoću bezvrednog novca. Prirast novca je devet puta veći od prirasta bogatstva i taj novac uglavnom odlazi u dugove i deficite. Svetski prodavači novca, uglavnom MMF i Svetska banka, da bi što više prodali novca, odnosno da bi na vlasti što duže zadržavali slabe, nesposobne vlade koje ne znaju proizvoditi nego se zaduživati, izmislili su potpuno neosnovane, neekonomske kriterijume merenja stepena zaduženosti. Rekli su da zaduženost ide ovako: do 40% duga u bruto društvenom proizvodu – niska zaduženost, 40-80% srednja zaduženost, a preko 80% prezaduženost. Naravno da nema ni reči o kvaliteti bruto društvenog proizvoda i njegovoj strukturi, obimu izvoza, deficitima i slično. Umesto toga, što je, po Vama, stvarno merilo stupnja zaduženosti jedne države? Umesto ovog krajnje neekonomskog, ekonomsko merilo stepena inostrane zaduženosti je u obimu priticanja deviza, odnosno izvoza. Iz izvoza je potrebno podmiriti i inostrani dug i platni deficit. Kakvi su primeri drugih zemalja u svetu koje su se zaduživale i borile sa istim problemima? Ekonomija je iskustvena nauka, a iskustvo govori da sve zemlje koje su u inostrani dug ušle s većim iznosom od trećine svog izvoza – da su zapale u trajni dug iz kojeg nisu mogle izaći. Napomenimo da je 60% posto BDP-a svojevrsna crvena linija: kada javni dug preskoči tu liniju, smatra se da država ulazi u dužničke probleme. U poslednjih pet kriznih godina povećan je javni dug u svim članicama EU, osim u Mađarskoj i Švedskoj. Podaci Eurostata govore da je ukupni javni dug zemalja EU povećan sa 74% na preko 85% BDP-a.
   'Postoje samo dva načina da se pokori neka nacija. Jedan je pomoću mača, a drugi pomoću duga.' - John Adams
    I sve ovo pod posebnim uslovima. Da zemlja ima vlastitu centralnu banku i vlastitu monetarnu politiku, kada ima mogućnost da upravljanjem deviznim tečajem upravlja svojim vanjskim dugom. Da postupno devalvacijom potiče izvoz, a ograničava uvoz i tako stiče devize za otplatu.A kakva je uloga MMF-a i drugih izvora inozemnih kredita? Potrebno je primetiti da MMF u postupku zarobljavanja putem duga ima ulogu završnog udarca. Vrlo moćni narodi su pokleknuli pod tim udarcima. Krene se s humanitarnim pomoćima, savetima, agencijama za investicije i malim kreditima dugog roka odgode otplate. Vlast i narod se navikavaju živeti bez rada. Na tuđem novcu. Kako potreba za stranim novcem raste, humanitarna pomoć se smanjuje, a uvećavaju se iznosi kredita, raznih kreditora. A, onda dolazi MMF sa svojim završnim udarcem. Daju se veliki iznosi kredita s vrlo dugim rokom odgode i vrlo kratkim rokom otplate. Visoke otplatne rate pritišću do nepodnošljivosti. To uglavnom ne preživi ni jedna zemlja. Neće ni naša, ako se ne zaustavimo u zaduživanju. Pa neke su se, ipak spasile … Spasile su se samo one zemlje koje su se zahvalile uslugama MMF-a i okrenule se vlastitim izvorima investicija – Koreja, Tajvan, Singapur i slično. Međutim, BiH, Hrvatska i Srbija nisu usamljene u zaduživanju među zemljama regije; štoviše, njeni susedi su daleko više zaduženi kod međunarodnih kreditnih institucija i takođe se nalaze na rubu dužničkog ropstva…
   Ovdje je značajno primetiti i izvore zaduživanja. U povećani dug se ulazi onda kada se ulazi u Europsku uniju ili kada se u nju uđe. Prilikom ulaska u povećani dug se ulazi ispunjavajući uslove. Zahtevajući njihovo rešavanje (zaštita okoline i slično) uglavnom se završi u potrebi novog zaduživanja da bi se problemi rešili. I onda se završi kao Slovenija ili Grčka …? Slovenija je imala moćnu ekonomiju s minimalnim vanjskim zaduženjem pre ulaska u EU. A onda, kada je ušla, naglo je upala u ogroman dug, a gospodarstvo joj je oslabilo. Zanimljivo je da je u Grčkoj dug porastao za 60% posto upravo u vremenu kada su svi 'skočili na noge'  da joj pomognu, da reše problem duga Grčke. Rešavanje problema dugova se završilo u povećanju duga. U Grčkoj je objavljena kriza onda kada je dug bio nešto veći od bruto domaćeg proizvoda. A onda su 'spasioci' povećali dug za još 60% posto. Izlazi da je cilj ulaska u EU u povećanom zaduživanju.  Poznati američki ekonimist Džon Perkins, iznio je u knjizi 'Prikriveni ekonomski ubica' tvrdnUj, da krediti s Zapada imaju veliku razornu moć, veću čak i od oružja, upravo za zemlje koje se postave kao potencijalna i poželjna žrtva koju treba odvesti u visoku zaduženost?
   Zarobljavanje putem duga se pokazalo najdelotvornijim i neprekidno se usavršava. Svoj najsavršeniji oblik je dobilo u globalizmu, gde je gotovo celokupan teret zarobljavanja prenesen na domaću vlast. Samo je dovoljno upumpavati neograničenu količinu bezvrednog novca (bezvednog u primanju, a vrlo vrednog u vraćanju), njime hraniti i održavati slabe vlade na vlasti, a one su onda spremne zbog ostanka na vlasti u potpunosti uništiti vlastiti narod. I nemaju grižnje savesti. Nemaju moralnog pritiska. To nije slučaj s Džonom Perkinskom, nekadašnjim delatnikom MMF-a. Kao zapaženi student Bostonskog univerziteta brzo se našao u MMF-u, da bi nakon kratke obuke krenuo u misiju zarobljavanja putem duga. Svako je morao izabrati određenu zemlju koja je po nečemu ekonomski zanimljiva – šume, voda, rude i slično. Kreće se u nerazvijena seoska područja. Oblači se skromno, kao seoski učitelj. Rečnik se spusti, pojednostaviti. Pruža se sitna humanitarna pomoć (popravka krova na školi, WC i slično). Postupno se nastoji približiti vlasti, posebno vladi. To je prvi korak.
    Ako se u tome uspe, stvar se iz temelja mijenja. Oblače se najbolja odela, odlazi 'ekipa stručnjaka', rečnik se diže na najviši nivo do nerazumljivosti, na stolovima u vladi se šire karte, projekti, komplikovane formule i izračuni o izuzetnom napretku koji se očekuje. Ako se u tome uspe, to je kraj misije. To je Drugi korak. U Trećem koraku nastupaju financijeri, banke, MMF. Uglavnom to završi u nemogućnosti vraćanja kredita i opštem ekonomskom bankrotu. Ako vlada pruži otpor zaduživanju, kreću sledeće ekipe zadužene za nameštanje izbora i svrgavanje postojeće vlasti. Ako se iu tome ne uspe, pokrene se proces uvlačenja u kriminal, posebno drogu. Ako se i u tome ne uspe, kreću 'šakali' koji vrše likvidaciju onih koji pružaju otpor. Dok je Džon Perkins bio u misiji MMF-a, ubijeni su predsednici Allende, Arbenz, Che, Roldes, Torilioni, Masadega. Nije više mogao izdržati. Osećao je silan moralan pritisak. Dao je ostavku. Osećao je silnu krivnju za stanje u kojem su se našle zemlje nakon njegove misije u njima. Na početku sasvim solidno ekonomsko i društveno stanje, a na kraju, posle misije MMF-a, silnih dugova – jad, siromaštvo i beznađe. Povukao se u sobu da piše 'Ispovijesti ekonomskog ubice'. Ni supruzi ni kćerki nije rekao što radi. Bio je siguran da će ga ubiti. Rukopis je poslao na objavljivanje širom sveta. Kada je knjiga izašla, nisu ga ubili. Verovatno je, kako sam kaže, da bi šteta bila veća od koristi. Svet je već ugledao istinu o tolikim prevarama koje se kriju iza projekata o razvoju na osnovi dugova. I kada sve to sumirati i pogledamo situaciju u kojoj se nalazi naša država, dolazimo do ključnog pitanja – je li uopštee moguć oporavak u zamljama bivše Jugoslavije?
   Naše siromaštvo ne potiče iz oskudnosti prirodnih i radom stvorenih bogatstava. Naše siromaštvo potiče od nesposobne, pogrešne vlade koja neće ili ne zna da ta silna posebno prirodna bogatstva spoji s čestitim, vrednim i sposobnim ljudima, da ih zaposli i da iz toga ostvari silna materijalna bogatstva. Koji je prvi i konkretan korak na putu ka izlazu iz dužničkog ropstva? Potrebno je zahvaliti se uslugama MMF-a i zaustaviti inostrana investiranja. Kada su nešto slično učinili 'Južnoazijski tigrovi', za dvadeset godina povećali su svoj bruto društveni proizvod za četiri puta. Približno takav razvoj imali smo i mi u prethodnoj Jugoslaviji. U vremenu od 37 godina (1952-1989) društveni proizvod je uvećan za blizu sedam puta (7X). U vremenu od 1952. do 1972. godine razvoj je bio brži od sadašnjih 'južnoazijskih tigrova'.
   Na kraju, ekonomisti i političari pričaju godinama o oporavku i boljoj ekonomskoj slici, ali se ništa ne događa, i sve je gore i gore. Izlaz leži u ovome: Promena razmišljanja građana kao pojedinca! Građanin mora početi štediti na lično, nivou. Time bi se svest prenela na zajednicu u globalu. Kapitalizam živi na potrošnji i rasipništvu, koje vodi ka uništenju društva, ekonomije i čoveka.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Novi Svetski PoredakNovi Svetski Poredak - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana