Naslovni baner
Ponuda Tema

Verovali ili Ne - No 5

   Da li je ovako nešto stvarno moguće? Kada su u pitanju ljudi, stvari i događaji, svet je prepun čuda od kojih zastaje dah i nekad je prosto nemoguće poverovati u ovako nešto! Neverovatne stvari širom sveta! Neverovatni podatci o ljudima i zbivanjima širom sveta. Kao nekad u vašem omiljenom časopisu, Politikinom Zabavniku!
Selo Sangambalasu u Indiji poklonio je Radža Ramačandra I jednom svom slugi kao nagradu za priču koja ga je do suza nasmejala !!!

Sa 47 godina Bill Wyman, basista Rollin Stones-a započeo je vezu sa trinaestogodišnjom Mandy Smith uz blagoslov njene majke.Šest godina kasnije njih dvoje su se venčali, ali je brak trajao samo godinu dana.Nedugo potom Bilov tridesetogodišnji sin Stephen oženio se sa majkom Mandy Smith (njena starost - 46 godina).Tako je Stephen postao očuh njegovoj bivšoj maćehi.Da su Bill i Mandy ostali venčani Stephen bi bio očev očuh i deda.

Bendžamin Frenklin želeo je da simbol Amerike bude ćurka,a ne orao.

Buzz Aldrin bio je prvi čovek koji se upiškio u gaće na mesecu. 

John Bellavia učestvovao je u preko 5000 takmičenja i nagradnih igri i nikada ništa nije dobio.

Leonardo Da Vinči mogao je da piše jednom rukom i crta drugom u isto vreme.

Marko Polo je rođen na Korčuli.

Michael Tolotos umro je u 80-oj godini i nikada nije video ženu.
Čuveni francuski pisac Onore de Balzak često je pisao i po 24 sata neprekidno.

Voćna torta napravljena 1878. godine čuva se u porodici Morgan Ford iz Tekumzea u Micigenu.

Automobil od 4,8 milimetara koji radi kao svako pravo vozilo napravila je jedna fabrika u Japanu.

Hodajući 105 dana prešao je 1909. godine put od New York-a do San Francisca sedamdesetogodišnji Edvard Votson.

Bol iz prsta, nastao usled opekotine, putuje do mozga brzinom od 100 metara u sekundi.

Svakih 30 sekundi u Africi jedno dete mlađe od 5 godina umire od posledica malarije.

Čarli Čaplin je jednom prilikom osvojio treće mesto na takmičenju pod nazivom: "Dvojnici Čarlija Čaplina".

Sa svakim udisajem u organizam unesemo milione bakterija, srećom oko 80% je bezopasno.

Iako je slep, luk i strelu u lovu na divljač koristio je Džon Ruk iz Bordmena u Ohaju.

U fabrici automobila 'Toyota' u Japanu, svake 53 sekunde proizvedu jedan automobil, što je svetski rekord, a godišnje proizvedu preko 500.000 automobila.

Riba-Dobošar koja živi u vodama zapadnog Atlantika ispušta zvuk sličan zvuku doboša koji se čuje na udaljenosti od preko 20 metara !!!

Emil Radegunt (1801-1871), iz Beča, ženio se četiri puta. Prva žena, Marijana, rodila mu je - dvojke, druga žena, Konstanca - trojke, treća, Terezija - četvorke i četvrta, Ana - petorke !!!

Frenk Mundis, lovac na ajkule iz države Njujork (SAD), godine 1964. ulovio je belu ajkulu koja je bila dugačka 5 metara i 33 centimetra. Imala je masu od 2 tone i 38,5 kilograma, a obim joj je bio 4 metra i 55 centimetara. Frenk ju je ulovio nakon petočasovne borbe uz pomoć pet harpuna i 15 metaka ispaljenih iz puške !!!

Ser Džon Fleming, vrhovni sudija Engleske, bio je član parlamenta 14 godina a da nikada u njemu nije progovorio ni reči !!!

Veliko slano jezero u Larnaku, na Kipru, potpuno presuši svakog leta ostavljajući na dnu debele naslage čiste morske soli !!!

Plavokrila guska može se naći samo na visoravnima Etiopije i nigde više na svetu !!!

Za Pjera od Luksemburga (1369-1387) zaista bi se moglo reći da je postigao munjevitu karijeru. Naime, on je u 14. godini postao episkop od Meca, a u 16. kardinal. Umro je kad je napunio 18 godina !!!

Čet Etkins, poznati kantri muzičar i tvorac 'Nešvil zvuka', naučio je da svira na staroj havajskoj gitari koja je imala žice od mreže za komarce !!!

Čuvena palata Alkasar u Toledu bila je čak 9 puta
potpuno uništena u požaru !!!

Kuća Nemanjića dala je ukupno 17 svetaca !!!

Crvena planina u blizini Ureja (Kolorado) jedna je od tri planine čija je boja navela špance da čitavu oblast nazovu 'Kolorado' što znači 'Crvena' !!!

Vilijam Bakli koji je 1803. godine napustio jednu britansku ekspediciju u Australiji, živeo je 32 godine sa domorocima i toliko im se prilagodio da je potpuno zaboravio svoj maternji jezik !!!

Jedna grčka vaza predstavljena na jednoj slici koja se čuva u berlinskom muzeju otkriva nam da su još u 7.veku pre naše ere
ljudi znali za igračku jo-jo !!!

Žerminal, konj izvesnog francuza po imenu Rue, bio je izdresiran da, držeći četkicu u zubima ispiše ime svog gospodara !!!

Trube koje u vreme svetkovina koriste lame iz Butana na Himalajima, izrađene su od ljudske butne kosti !!!

Zupci kašike bagera prave se od čelika koji sadrži oko 13 procenata mangana. Umesto da se troše, zupci napravljeni od ovakvog čelika postaju još čvršći !!!

Dvadeset jednogodišnja alpinistkinja Rene Patu i njen vodič Lino krenuli su u osvajanje vrha planine Jungfrau (4167 metara). Iznenada, Lino se okliznuo i sunovratio u pukotinu u glečeru duboku 24 metra. Pošto su bili vezani, Rene ga je zadržala tako što je legla preko pukotine. Lino nije davao znake života i devojka je, pomislivši da je njen vodič mrtav, prekinula uže. Kada se nekoliko časova kasnije vratila sa spasiocima, pronašli su Lina živog. Uže kojim je Lino bio vezan za Rene čvrsto se prilepilo za led i to mu je spasilo život !!!


Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA