Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Kratke Vesti
Omiljeno na sajtu
Kratke Vesti Evropa
Kratke Vesti Balkan
Kratke Vesti Sport

Korporacije - Sedište NLO Zataškavanja

   Zašto Ih Kriju? Leteći tanjiri posećuju našu planetu od pamtiveka, ali uvek je vlastima stalo da sve to zataškaju i prikažu kao neku banalnu meteorolšku pojavu ili čistu halucinaciju ljudi koji su prijavili viđenje NLO-a. Sve je počelo kad su 12. februara 2008. istraživači, braća Shawn i Clay Pickering, poslali e-mail istraživaču bliskih susreta i egzopolitičaru Michaelu Sallai.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    U tom pismu je stajalo da ih je pouzdani izvor, koji je želeo ostati anoniman, obavestio kako je ujutro 12.februara održan tajni sastanak u kanselariji UN-a u Njujorku, koji se bavio navalom viđenja NLO-a. Izgledalo je da su službene osobe mnogih država sveta zabrinute po pitanju uticaja brojnih viđenja NLO-a i da žele biti informisane o tome što se zaista događa.
    Anonimni izvor kojeg braća Pickering nazivaju 'Izvor A', a koji je trenutno u funkciji vojnog diplomata, tvrdio je da postoji tajna službena grupa za proučavanje NLO-a koja je ovlaštena da u javnost pušta informacije o tom predmetu kako bi javnost pripremila za ono što predstoji.
    Izvor A nam otkriva da će događaji koji će voditi do službenog razotkrivanja uključivati 'više etički usmerene' vanzemljaljce koji sasvim sigurno neće predstavljaju vojnu pretnju za naš svet. Tvrdi kako je povezan sa grupom čiji je zadatak da pušta informacije raznim sektorima društva - posebno ufološkoj zajednici. Spominje kako se predviđa da se mnogi neće moći nositi s onim što prethodi, verovatno pritom imajući na umu kako će ti događaji srušiti njihov pogled na svet i lažni sistem vrednosti. Suočiće se s činjenicom da je mnogo onog što su učili i u što su verovali tokom života laž.
   Do sličnog zaključka se došlo i u Brookings Reportu, studiji iz 1961. godine koju je Institut Brookings izradio za NASA-u, gde se kaže kako bi naučna zajednica bila najranjivija u slučaju razotkrivanja superiornih nam vanzemaljskih inteligencija, jer bi to učinilo suvišnima mnoge od omiljenih teorija i modela. Naučnici i inženjeri bili bi, prema toj studiji, 'poniženi'.
    Prema Izvoru A, tajni sastanak u UNu trebao je 'smiriti živce nekim nacionalnim državama' što se tiče viđenja NLO-a i bliskih susreta. Rusi i američki Neoconsi bili su posebno uznemireni. Izvor A čak iznosi detalj da su u blizini Zemlje svemirski brodovi, ali da nisu tako veliki i zastrašujući kao što je to prikazano u filmu 'Dan nezavisnosti'.
    I ne moramo se bojati da će se ostvariti scenarij iz tog filma. Pickeringi navode u svom pismu Sallai da im se Izvor A obratio po direktivi svog nadređenog, jednog admirala Američke mornarice, kao 'kanalu' za puštanje informacija o tim pitanjima.
    Dodaju da Izvor A oseća kako je proces globalizacije nastojanje da se dvestotinjak nacija sveta udruži u jedan jedinstveni politički entitet kako bi nas svetsko predstavničko telo moglo zastupati u veću 'galaktičke federacije'.
    Nakon braće Pickering s Izvorom A 18. februara 2008. lično se sreo i američki istraživač Robert Morningstar s istom svrhom razotkrivanja. Potvrda navodnog sastanka u UN-u došla je i iz francuskih izvora. Naime, Michel Ribardier, predsednik francuske ufološke grupe FEA (Federacija europske aeronautike), potvrdio je analitičaru ufologije Giulianu Marinkoviću da je njihov član Gilles Lorant učestvovao na UN-ovim sastancima o NLO-ima. Michel je tvrdio da je Lorant bio pozvan na zahtev UN-a, a u svojstvu posrednika i promatrača za svoju firmu.
   Navodno je sudjelovao na sastancima koji su usledili 13. i 14. februara, a raspravljalo se o elementima koji bi mogli dovesti do društvenih kriza u mogućem predstojećem razdoblju socio-ekonomske nestabilnosti. Na tim sastancima učesstvovalo je 28 zemalja s 40 predstavnika. Tajnost tih sastanaka bila je deo uobičajene procedure. Među ostalim temama, 90 minuta raspravljalo se o NLO-ima u kontekstu uticaja na društvenu stabilnost. Dogovoreno je da predstavnici zemalja učesnica pripreme svoje stanovništvo na realnost NLO-a i da će se nova politika po tom pitanju početi primenjivati ukoliko se viđenja NLO-a nastave sadašnjim (pojačanim) intenzitetom. Raspravljalo se i o tome kako reagovati ukoliko neka zemlja izvan ovog dogovora odluči unapred razotkriti svoje spoznaje o naravi NLO-a. Nakon što su se pojavile ove informacije, izbio je skandal oko autentičnosti Lorantove izjave. Naime, on je tvrdio da je član dve francuske državne organizacije, Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja - CNRS (Centre National de la Recherche Scienfique) - i IHEDN-a (Instituta za napredne studije u sklopu francuskog ministarstva obrane). Kad se ustanovilo da je skupini FEA dao krive informacije o svom članstvu u IHEDN-u i nakon pretnje advokata Michela Algrina morao je povući taj svoj iskaz. Zbog te afere dao je otkaz na dužnosti u FEA-i.
    Usput, zanimljivo je spomenuti da je advokat Michel Algrin bio jedan od autora poznatog neslužbenog dokumenta francuskih vojnih osoba o NLO-ima - COMETA izveštaja. Od portparola CNRS-a Juliena Guillaumea stigao je i demanti, preko britanskog istraživača Davea Haitha, o Lorantovom članstvu u toj organizaciji. Da li je Lorant bio ubačen u FEA-u kako bi izazvao skandal i doveo u pitanje kredibilitet francuskih ufologa? Isto pitanje moglo bi se postaviti i u pogledu verodostojnosti Izvora A, posebno u kontekstu najnovijih događaja oko objavljivanja navodne alternativne verzije tajnog MJ-12 priručnika za NLO-e, takozvanog SOM-1-01. Naime, braća Pickering tvrde da su taj dokument dobili još 2006. od svog anonimnog izvora. Prvu verziju dokumenta dobio je od nepoznatog izvora američki istraživač Don Berliner 1994. godine i o njemu se puno raspravljalo u ufološkoj zajednici. Izvor A je tvrdio kako je svoju verziju navodno vidio i kopirao sredinom 1980-tih te kako ta verzija ima niz suptilnih razlika u odnosu na prvu spomenutu verziju.
    Pickeringi navode kako je njihov izvor početkom 1970-tih bio uključen u mornaričke operacije u Vijetnamu, u razne operacije NATO-a, operacije tokom prvog Zalivskog rata i  u operacije u Afganistanu. Osim toga, nije mu omogućeno penzionisanje zbog njegove prevelike upućenosti u 'crne operacije'. To su Pickeringi doznali nedavno kad su se raspitivali detaljnije o svom izvoru.
    Okolnosti u kojima su se Izvor A i Clay Pickering sreli bile su 'slučajne'. Clay Pickering tvrdi da je svoj izvor sreo u neformalnom razgovoru uz piće, u maju 2006. godine, u baru koji je jedan od braće vodio i u koji su zalazili marinci. Kad su načeli temu NLO-a i bliskih susreta Izvor A je postavio Clayju niz pitanja o tome što misli o vanzemaljcima, da li su prijateljski ili neprijateljski nastrojeni i tomu slična pitanja. Par nedelja posle nastavili su razgovore na tu temu, a kasnije im se priključio i Shawn. Kad je Clay spomenuo SOM-1-01, Izvor A nije bio upoznat s verzijom koja je bila u optjecaju. Za vreme sledećeg susreta donio mu je fotokopiju istog dokumenta za koju je tvrdio da ju je načinio početkom 1980-tih. Taj dokument je sadržavao niz suptilnih razlika u odnosu na Berlinerovu verziju. Međutim, nakon analize dokumenta od strane Leeja Nicholsona, ustanovljeno je da je na naslovnoj stranici isti 'šum' od fotokopirnog aparata kao i u poznatoj verziji objavljenoj u knjizi 'Glimpses to other Realities' od Linde Moulton-Howe.
    To ukazuje na isti izvor dokumenta, a ne na različit kao što je Izvor A tvrdio braći Pickering. To je izazvalo burnu raspravu u ufološkoj zajednici oko verodostojnosti Izvora A. Rade li, možda, izvesni obaveštajni krugovi na širenju što većeg 'šuma' u ufološkoj zajednici kako bi se zamaglila prava istina o NLO-ima i kako bi se energija i vrijeme trošili na beznačajne stvari, dok krupna pitanja ostaju netaknutima? Jedno takvo pitanje dotakla je nedavno uža skupina istraživača, a tiče se potvrde kontraadmirala Thomasa Wilsona da zaista postoje 'crni" projekti koji se bave NLO-ima i njegovog kasnijeg poricanja da je uopšte bio upleten u raspitivanje o tome u vrhu Pentagona i kod korporacija koje imaju ugovore s Pentagonom, o čemu će biti reči nešto posle. Pickeringi tvrde da su postavili otvorena pitanja svom izvoru kako bi otklonili mogućnost da ih ovaj vara ili da želi diskreditirati napore ufološke zajednice. On je porekao da ih je ikada želeo prevariti i da je za svoju kopiju priručnika koristio već dostupne izvore. Tvrdi kako veruje da je dokument o kojem je reč bio zamijenjen s (već poznatim) dokumentom koji su braća Pickering prosledili u Open Minds Forum (OMF). Takođe, da je pri pregledavanju svog inventara ustanovio kako mu nedostaju neki dokumenti - među ostalim i tri kopije spomenutog priručnika. Sumnja da mu je na mesto originalne verzije podmetnuta verzija koja već cirkulira u javnosti.
    Braća Pickering i dalje veruju svom izvoru. Osmog oktobra 2008. Michael Salla ličo se susreo s Izvorom A zajedno s braćom Pickering koji su organizovali sastanak i još jednim istraživačem. Na osnovi dokaza o svom identitetu koje im je Izvor A predočio, Salla je zaključio da se radi o mornaričkom operativcu za elektronsko ratovanje. Salla je, unatoč kontroverzama, stekao dojam da se radi o iskrenoj osobi. Izvor A je dao do znanja da kad bi izašao sa svojim svjedočenjem u javne medije, da bi to primoralo Mornaricu da protiv njega pokrene disciplinske mere. Zbog toga insistira na anonimnosti. Po pitanju razotkrivanja pristaje raditi samo s odabranim istraživačima: Clayjem i Shawnom Pickering, Bobom Vanderclockom, Robertom Morningstarom, dr. Bruceom Maccabeeom, s dva neimenovana istraživača i, odnedavno, s Michaelom Sallaom. Na ovom sastanku Izvor A je potvrdio da nastavlja raditi na razotkrivanju pod vodstvom admirala Američke mornarice koji je nadležan za kontrolirano curenje informacija sa sastanaka koji se održavaju u UN-u. Taj admiral nije deo službenog lanca zapovedanja za Izvor A, već mu je nadređen u okviru tajne operacije s ograničenim pristupom.
    Razotkrivanja od strane Izvora A nisu deo službene politike Mornarice, već su orkestrirana od strane grupe za tajne operacije koju čine stariji mornarički službenici (admirali) i drugi. Izvor A tvrdi da se nastavljaju sastanci o NLO-ima pod pokroviteljstvom UN-a, da je bilo čak fizičkih prijetnji da se spreči diplomatsko razotkrivanje o tome što se diskutovalo na tim sastancima i da u čitavoj priči ključnu ulogu imaju korporacije. Do sada je bilo pet dodatnih sastanaka u koje su bili uključeni vojni predstavnici iz zemalja članica UN-a. Sastanak od 12. februara bio je diplomatski fijasko jer je bilo uključeno previše starijih diplomata i rasprava je ubrzo postala ispolitizovana. Izvor A je, nakon prvog sastanka, otputovao u Europu kako bi našao prave vojne osobe za buduće sastanke. Trebao je ustanoviti ko je neprijateljski raspoložen, a ko je ambivalentan prema razotkrivanju vanzemaljske prisutnosti. Za daljnju diskusiju odabrani su mlađi oficiri srednje klase kako bi se izbeglo nepotrebno politizovanje. Oni o rezultatima rasprave trebaju izvestiti starije oficire. Izvor A ističe da je Američka mornarica uvek bila za razotkrivanje i da ima vodeću ulogu po političkim pitanjima vezanima uz vanzemaljsku prisutnost i u UN-ovim sastancima, što Americi daje status zemlje spremne na razotkrivanje.
    Francuska i Britanija takođe su za razotkrivanje. Nemačka, Saudijska Arabija i islamske zemlje uopšteno neprijateljski su raspoložene prema razotkrivanju. Za Indiju kaže da se s njom 'nije ništa moglo postići'. Kineski vojni predstavnici bili su na svim kasnijim sastancima i izjavili su da bi Amerika trebala 'platiti za razotkrivanje'. Drugi UN NLO/ET sastanak održan je od 24. do 26. martka i na njemu je predsedao vojni predstavnik iz Britanije. Treći sastanak - od 19. do 21. maja - vodio je predstavnik iz Francuske, a bavio se ekonomskim pitanjima i bio je katastrofalan. Četvrti sastanak takođe nije postigao mnogo uspeha. Prema Izvoru A, Mornarica se uvek bavila sveobuhvatnim političkim pitanjima koja se tiču vanzemaljaca, dok se Vazduhoplovstvo (USAF) bavilo kontaktima s ET-ima. Američka vojska, Ministarstvo energetike i Ministarstvo domovinske sigurnosti nadležni su za sigurnost i baze. Mornarica počinje igrati ulogu u postavljanju politike i kontakta s najmanje jednim oblikom vanzemaljskog života. Šesti sastanak održao se u Europi i bio je uspešan. Tokom 5. i 6. sastanka raspravljalo se o sledećim glavnim tačkama:
Šta ako vanzemaljski svemirski brodovi počnu postavljati zahteve?
Ako vanzemaljci postave zahteve, na koji način bismo trebali odgovoriti, kao zajednica?
Ako se pokaže da te letelice nemaju nikakve neprijateljske nakane, trebalo bi se dogovoriti da se ne preduzima nikakvo neprijateljsko delovanje od strane bilo koje nacije.
Da NATO preduzme bilo koje potrebne mere da se osigura da se ne preduzme nikakav neprijateljski odgovor pojavi li se bilo kakva vanzemaljska letelica.
Međunarodni bankarski sistem trebao bi nastaviti delovati s minimalnim ometanjem za ekonomske sisteme.
Kako osigurati globalnu distribuciju vanzemaljskog znanja i tehnologije?
    Prema Izvoru A, zadnja tačka je bila najosjetljivije pitanje za raspravu, mada nije zanemariva ni delikatnost tačke 5, uzmu li se u obzir implikacije novih tehnologija na balans ekonomske i političke moći. Korporacije koje imaju monopol na centraliziranu i neodrživu energetiku naći će se u ozbiljnoj nevolji. Salla je spomenuo da je primio dva nezavisna izveštaja kako se diplomatima fizički pretilo da ćute o UN-ovim NLO raspravama. U jednom slučaju radi se o starijem evropskom diplomati. Izvor A je to komentarisao ističući da su UN odabrani za raspravu o NLO-ima upravo zbog toga što je diplomatska zajednica vrlo dobra kada se želi postići curenje informacija. Takođe, mornarički oficiri-inicijatori ovih sastanaka želeli su videti javnu reakciju na ovo razotkrivanje, ali i reakcije medija. Izbor UN-ovih ambasadora strateški je potez kako bi se ubrzao proces razotkrivanja. Svet je, gledajući u celini, neprijateljski raspoložen prema razotkrivanju. Oni na poziciji moći to ne žele, jer razotkrivanje mnogo toga dovodi u pitanje. Mnogi pojedinačni interesi su u pitanju. Spomenuti mornarički oficiri nastoje ustanoviti odakle sve dolazi otpor i da li ga se može neutralizovati i smanjiti.
    Izvor A je potvrdio da se ljudima pretilo, a njemu su to potvrdili neautorizovani pouzdani izvori, među ostalima, ljudi iz britanskih tajnih obaveštajnih operacija. Dosadašnje istraživanje pokazalo je da pretnje dolaze iz korporacija, iz 'združene komande', zadužene za obavještajna pitanja. Iako ga Mitchell nije direktno imenovao, sada je već u krugu upućenih istraživača opštepoznato da se radilo o kontraadmiralu Wilsonu. Sastanak je inicirao dr. Steven Greer u sklopu svog 'Projekta razotkrivanje'. On je na tom sastanku uručio kontraadmiralu kodne nazive tajnih, 'crnih' projekata koji se bave razvijanjem novih tehnologija na osnovi vanzemaljskih artefakata  - srušenih ET letelica. Osim Wilsona, Mitchella i Greera na sastanku su bili upućenik Willard Miller, Greerova saradnica (pokojna) Shari Adamiak i brigadni general Stephen Lovekin. Wilsona je zaintrigirala činjenica da on kao prvi čovek za obaveštajne poslove u vojsci nije upućen u to o čemu su govorili uručeni mu dokumenti. Uz mnogo truda ušao je u trag projektu. Kao ovlaštena vojna osoba zahtevao je uvid u informacije o tom projektu i zatražio sastanak sa predstavnicima projekta. U ugovaranju sastanka putem telefona predstavnici su mu odgovorili: 'Gospodine, vi ne posjedujete sigurnosni nivo koji je potreban za pristup podacima koje tražite'. Wilson je ostao šokiran, a Mitchell je to komentarisao rečima: 'Admiral je rekao da ne zna ništa o tome, ali je obećao da će proveriti. Javio nam je kako je otkrio ljude koji su odgovorni'.
    Ispada da su moćne korporacije, posebno kontraktori militarističkih krugova, najveća pretnja procesu razotkrivanja vanzemaljske prisutnosti. To potvrđuje i nedavno istraživanje uloge kontraadmirala Thomasa Wilsona u tom procesu. Naime, bivši astronaut iz Apollo-programa, dr. Edgar Mitchell, izazvao je medijsku senzaciju kad je otvoreno govorio o realnosti vanzemaljske prisutnosti. On je tom prilikom potvrdio da je 1997. bio u Pentagonu gde je zatražio sastanak s admiralom za zataškavanje i koji poseduju informacije. Oni su admiralu poručili kako s njime ne mogu podeliti ta saznanja. Richard Dolan, istoričar i istraživač istorije NLO-a, kasnije je lično kontaktirao kontraadmirala kako bi mu ovaj potvrdio da se sastanak s ovim ishodom doista dogodio. Wilson mu je potvrdio da se dogodio, no kad je trebalo objasniti pojedinosti ponestalo mu je sećanja i živaca.
     U naletu entuzijazma povodom Mitchellovih otvorenih istupa u medijima, istraživački novinar Billy Cox iz Herald Tribunea pokušao je biti uporniji. On je ušao u trag admiralu Wilsonu i zatražio ga da se očituje o brifingu iz 1997. Očito je jadnom Wilsonu još više oslabilo pamćenje jer je Coxu telefonom izjavio da se ne seća ko je još osim Mitchella bio na spomenutom sastanku. Ublažio je svoju prijašnju tvrdnju o zabrani pristupa informacijama o tajnom projektu tvrdeći da mu je bio 'odbijen pristup tim materijalima jer nije na tome insistirao, s obzirom da to nije bilo nešto naročito uverljivo'. Međutim, Mitchell je dobio nezavisnu verodostojnu potvrdu da Wilson zaista nije mogao probiti sigurnosnu barijeru vezanu uz taj korporacijski crni projekt. Doktoru Mitchellu upućeno je kratko pitanje povodom Coxovog intervjua: 'Pati li gospodin Wilson od nekakve posebne vrste amnezije...?' Mitchell je na to kratko odgovorio: 'Zvuči kao da se pridružio drugoj strani'. Pod 'drugom stranom' Mitchell je nedvojbeno mislio na polusvet korporacija koje vode crne, nelegalne projekte na račun američkih poreznih obveznika i za to nikome ne polažu račune. Naime, Wilson sada radi, u svojstvu direktora, za militarističku korporaciju ATK sa sedištem u Minnesoti. Salla je pitao Izvor A da li je upoznat sa slučajem Wilson, na što je on odgovorio da su mnogi vojni projekti ugovoreni s korporacijama, dodavši da su korporacije mnogo uspešnije u čuvanju tajni od vojnih institucija.
   Za rad na crnim projektima često se biraju male kompanije, po načelu kompartmentaliziranja - projekt se razbije na manje podprojekte tako da je glavnom projektu teško ući u trag. Informaciju o svrsi projekta imaju samo oni koji vuku 'konce. Takve male kompanije obično imaju, na primer, tristotinjak zaposlenih. Osim toga, u njima se lakše uvodi disciplina, pa je tajnost lakše očuvati. Ali, tajnost u čijem interesu...?¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

NLO i Vanzemaljski SvetNLO i Vanzemaljski Svet - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Mesec i Njegove Mene
Testirajte Reflekse