Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Test Vernosti Pomoću Boja

   Želite li da izmerite stepen vašeg vlastitog ili potencijala vernosti vašeg partnera? Ovde su samo četiri boje ali dovoljne da bi se izmerila naša predispozicija.
   Testom je moguće otkriti koliko biste rado izneverili ali to nikad niste učinili jer nije bilo prilike za to ili se jednostavno plašite da će vas uhvatiti u neveri.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
UVOD - BOJA KAO ODRAZ LJUDSKE DUŠE

    Postoji savršen sklad između boja i stanja duše. Mračno raspoloženje, ružičasta budućnost, crna mržnja, čim ga uglada vidi crveno - sve su to normalni delovi razgovora koji odražavaju emocije, iskustva i stanje duše koji su nesvesno obojeni i koje isto tako nesvesno koristimo.
    Svet boja je strukturisan kao jezik i upisan je u sve ljude na genetskom nivou. Tokom istorije, ljudi su u istim okolnostima bili izloženi istim izvorima svetlosti. Na primer, primitivni čovek je iamo pre nego što će zaspati svezdano nebo pred očima. Plava boja noći predstavljala je dakle mir, spokoj, nežnost i intimnost. Žuto je boja sunca i dana. Danju je primitivni čovek mogao da istražuje, eksperimentiše i upoznaje svet oko sebe. Tako žuta boja podrazumeva optimizam, želju za avanturom i znatiželju. Za crvenu boju vezana je krv ulovljenih životinja. Ta boja asocira nasilje, borbu i u širem značenju, aktivnost. Ali, crveno je i boja koja uzbuđuje, koja je vezana za seksualnost. I za to postoji razumljiv razlog jer se primitivni čovek sparivao samo sa ženom u vreme njenog menstrualnog ciklusa.
    Drugim rečima, svako od nas, pored genetskog koda koji ga čini jedinstvenim, poseduje hromatski kod koji je jednak za sve. To se oduvek znalo, ali je tek 1949. godine švajcarski psiholog maks Lišer dao naučno objašnjenje za ova uverenja, pronašavši statističke potvrde u Japanu, Americi,  Kini ... Neko bi mogao reći kako ista boja nema svugde isto značenje, jer, na primer, u Africi bela boja predstavlja boju žalosti. u ovom slučaju, međutim, ne menja se boja žalosti već značenje smrti. Naime, tradicija u ovom podnevlju ne nalaže očajanje, jer se smrt tumači kao prelazak s one strane groba u kojem će umrli da štiti svoje bližnje.
    Vokabular boja u svojim osnovnim karakteristikama veoma je jednostavan: svetle boje (crvena, žuta, roza, svetlo plava) znače vitalnost, otvorenost, želju za životom. Nasuprot ovome, tamne boje (smeđe, tamnozeleno, crno ...) označavaju neprijatnost, zatvorenost i protest. Ali, svaka boja predstavlja neku crtu u ljudskom karakteru, svaka hromatska preferencija je ispovest otvorenog srca.
    Nekome se sviđa plavo - znači da je osećajan prema partneru i lojalan prema prijateljima, ali istovremeno prava propast kada treba nešto organizovati. Neko luduje za zelenom bojom - bez sumnje je ohol, tvrdoglav i ima jaku volju. Ako, međutim, ne podnosi zelenu boju, onda je frustriran. Ljubitelj crvenog ne treba da se žali - njegove reči postaju borba, osvajanje, pobeda, u ljubavi je strastven i neveran, a u poslu teži visokim ciljevima.
    Ali to nije sve, hromatski govoreći jezikom boja: ko voli žuto, taj je dinamičan, otvoren, izuzetno aktivan i ambiciozan. Ko ne podnosi ovu boju, mora da ima problema sa nervima. Ako je neko zaljubljen u ljubičasto, gotovo se možete zakleti da je po prirodi pacifist, a kreativan i maštovit kako u postelji tako i u kanselariji. Šta bi se reklo za onoga ko obožava smeđu boju? Takav je pravi primer uzornog službenika, bez velikih ambicija i želja da se istakne u društvu, ljubomoran je na partnera i škrt prema prijateljima. Kada je neko odviše privržen crnoj boji, može se reći da je nezadovoljan, ohol, autoritativan i sklon preziru. Takvoj osobi veoma je potrebna nežnost, ali se ne usuđuje da to prizna.
    Marketing je veoma osetljiv na teoriju boja i ogromna sredstva se daju u istraživanja o tome, posebno od kada je Maks Lišer, uvišestručio prodaju jedne vrste cigareta i to samo sa promenom boje na kutijama. U ovoj oblasti ima bezbroj primera koji to pokazuju, od tamnoljubičaste boje koka-kole koja je privlačna u svojoj dvoznačnosti. pošto nije ni ženska ni muška, preko upečatljivih boja žutocrvenih proizvoda fast fuda namenjenoj mladoj i veseloj klijenteli, koja ne privlači ljude zvog svog kvaliteta koji je u stvari pravo smeće, već isključivo bojama i izgledom.
    Naročito indikativan čini se jedan test proveden u Francuskoj gde su u supermarketu stavljene na prodaju dve vrećice istog deterdženta ali se jedan nalazio u kutiji žute boje sa plavim tačkicama a drugi u smeđem pakovanju. Nezavisno od izbora deterdženta svaki kupac je mogao dobiti drugo pakovanje pod uslovom da ispuni anketni listić. Rezultate je bio sledeći: ne samo da su svi kupovali deterdžent u žutoj kutiji nego je većina odgovorila kako upravo taj u žutoj kutiji pere bolje. Znači, kupujući boju, zapravo kupujemo ideju.
    Zahvaljujući današnjim hromatskim testovima, može se za nekoliko minuta saznati da li je neki službenik podesan i sklon da saobraća sa publikom ili mu bolje odgovara rad u arhivi. Zatim, da li učenik slabo uči ili je lenj, ili mu smetaju psihički problemi. Ipak, aspekt koji najviše iznanađuje je mogućnost dijagnostifikovanja uzroka velikog broja psihosomatskih smetnji, od gatritisa, čira na dvanaestopalačnom crevu, različite distrofije, blokada creva kao i svih seksualnih patologija čiji uzrok nije organski. Jer, ako se pacijent i sakriva, test bojama otkriva njegovo pravo emeotivno stanje, otkriva njegove frustracije, eventualne stresne situacije ili prekomernu napetost. Ukratko, sve mentalne smetnje koje u organizmu razvijaju oboljenja. Kod veoma ozbiljnih psiholoških problema, hromatski test skraćuje vreme psihoanalitičkoj terapiji. Umesto da satima leži na krevetu i priča, ovim testom se odmah ustanovljava sama srž problema.
    Hromatskim tretmanom moguće je otkriti i upozoriti na rizik od infarkta ili tumora. Kolor test može mnogo koristiti i maserima i estetistima koji kroz boje ustanovljavaju kakve su psihofizičke reakcije pacijenta tokom tretmana. Ukratko, test boja otkriva ličnost i ako se ona ukaže sivom, na psihologu je da iznađe paletu kojom bi je učinio življom i vitalnijom.

AKO SE LOŠE OSEĆATE - PROBAJTE SA HROMOTERAPIJOM

    Hromoterapija (na grčkom jeziku - lečenje bojom), podrazumeva korišćenje svetlosnih radijacija sunčevog spektra - od infracrvenog do ultraljubičastog, u lečenju bolesti prvenstveno psihosomatskog porekla. O umeću lečenja bojama nalaze se tragovi u svim drevnim civilizacijama, od Kineza do Indusa, od Sumera od Egipćana i Grka. Izlaganje svetlosnim poljima uzrokuje, kako kod čoveka tako i kod životinja, ubrzavanje ili smanjivanje nekih organskih funkcija poput aktivnosti srca ili respiratornog trakta, rast noktiju ili kose, sekreciju žlezda...
    Poznato je, na primer, da ultraviolentna svetlost pogoduje rastu i cvatu biljaka ili da izložene svetlosnom izvoru, krave proizvode više mleka i dobijaju na težini. Isto tako, utvrđeno je da crveno i plavo povećavaju, odnosno smanjuju krvni pririsak. Svakoj boji pripisuju se posebne vrednosti: crvena povećava broj crvenih krvnih zrnaca i ima baktericidni efekat, ali je kontraindikativna za osobe koje su pretrpele infarkt ili su nervno nestabilne.
    Azurna boja relaksira, dakle odlična je za lečnje astme, postoperativnih bolova, migrene, kolitisa... Žuta je izvanredna protiv glista, narandžasta protiv rahitisa, dok je skarletna pravi afrodizijak. Lečenje bojama izvodi se na različite načine: zračenje snopovima obojene svetlosti, bojom preko crteža i odeće, boravkom između obojenih ambijenata. Takođe, hromoterdapija preporučuje pacijentima i izbor jela i pića prema određenim bojama.


KAKO POSTUPITI U TESTU? - Bez mnogo razmišljanja odaberite boju koja vam se od ove četiri najviše sviđa. Zatim odaberite onu koja bi bila druga, treća i najzad četvrta po redu. Svaki obojeni kvadrat označen je bojom. Zato, da biste označili svoj izbor, ispišite u nizu brojeve koji odgovaraju izabranim bojama. Na primer, ako ste se odlučili ovim redom: zeleno, crveno, žuto i plavo - imaćete broj 2341. Sada pronađite broj u denjem delu i pročitajte opis koji odgovara vašem stavu u pogledu vernosti.

REŠENJE TESTA

BOJE U CIFRAMA: 2143, 2134, 1243, 1234

KVALITET - Odličan.
OPIS - Vaša moralna ubeđenja i duboka potreba za ljubavlju učinili su vezu sa partnerom isključivom i potpunom

BOJE U CIFRAMA: 2413, 2314, 1423, 1324

KVALITET - Dobra.
OPIS - Volite sigurnost i osećate se vezani za partnera. Ponekad maštate o mogućim izletima ali to ne ostavlja trag na vašem bračnom životu.

BOJE U CIFRAMA: 2431, 2341, 4213, 3214

KVALITET - Osrednja.
OPIS - Znate voleti svog partnera iako niste neosetljivi na spoljašnji šarm. Maštanje o izletima prolaze sa vremena na vreme vašim mislima.

BOJE U CIFRAMA: 4231, 3241, 4132, 3142

KVALITET - Nesigurna.
OPIS - mogući su poneki izleti. Ljubav prema partneru živi sa dubokim osećanjem da se bude neovisan makar se to kosilo sa nekim društvenim normama.

BOJE U CIFRAMA: 4321, 3421, 4312, 3412

KVALITET - Veoma nesigurna.
OPIS - Čar novih iskustava neodoljivo vas privlači. Čvrsta ljubavna veza stvara kod vas velike probleme. kad i volite svog partnera, zahtevate da budete samostalni.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana