Naslovni baner
Home
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Otkačeni Tekstovi - No 6

    E, šta sve ima na ovoj planeti! Volite li da se smejete? Otkačeni, čudni, zanimljivi i do bola smešni tekstovi. Kako uče srbski studenti, ko je gubitnik u raspadu Jugoslavije i ekstra recepti za svakoga... Pogledajte ove smešne tekstove koji će vam izmamiti osmeh na licu. Smejte se što više, jer smeh je zdravlje...!

KAKO UČE SRPSKI STUDENTI

    Verovatno ste već upoznali ovakvu osobu, ako već možda i vi sami niste ovakvi - studenta prepunog entuzijazma, istrajnog u svojoj nameri da uči od šest sati uveče, pa sve do ponoći.
Tačno znajući svoje mesto, on iznova pazljivo doteruje svaki detalj, obezbeđujući tako sebi vreme za pronalaženje prvog izgovora -  naime, sada se priseća kako jutros nije imao dovoljno vremena da pročita neke zanimljive članke u novinama.
    On takođe uviđa da je najbolje vreme da prebrine takve sitnice pre nego što počne da uči.
     Zbog toga on ustaje sa radnog stola, prelistava novine i dok okreće stranice, otkriva više interesantnih članaka nego što je i mogao da pretpostavi. I dok lista stranicu po stranicu, on uočava i pregled zabavnog programa.
     Iz ovog ugla gledano - eto jedne izvrsne ideje za večernji predah; može da pogleda nešto interesantno između 8 i 8:30 uveče, čisto da malo opusti mozak od napornog učenja. Pronalazi nešto zanimljivo, ali emisija počinje već u sedam sati. U tom trenutku pomisli: 'Pa dobro, imao sam težak dan, nema još mnogo do početka programa, i onako bi bilo korisno da se opustim i dobro odmorim pre nego što prionem na učenje i ... ' Vraća se za svoj radni sto oko petnaest minuta do devet sati zato što je početak sledeće emisije bio mnogo interesantniji nego što je pretpostavljao.
    U ovoj sceni on i dalje obigrava oko svog radnog stola, tapkajući po knjizi; iznenada se priseća da bi bilo bolje da prvo telefonira svom prijatelju, želeci da i to skine sa vrata, pre nego što počne sa ozbiljnim učenjem. Telefonski razgovor je, naravno, mnogo zanimljiviji i duži nego što je očekivao, ali se odlučan student, kakav je on, konačno vraća svom radnom stolu u 9:15.
    U ovom trenutku svog rituala on zaista seda za sto, otvara knjigu sa izrazom odlučnosti na svom licu i zaista počinje da čita (stranu br. 1 , naravno). Dok čita počinje da oseća prve znake gladi i žeđi. Ovo je strašno, jer shvata da će, što duže odlaže zadovoljenje svojih potreba, glad i žeđ bivati sve jači i jači, a da će samim tim, njegova koncentracija za čitanje bivati sve slabija i slabija.
    Očigledno i jedino rešenje je laki obrok. Ovo, sa svim njegovim pripremama, polako prerasta u pravu gozbu. Nakon što je otklonjena i ta poslednja prepreka, povratak radnom stolu je propraćen definitivnim saznanjem da ovoga puta ne postoji ništa što bi moglo da naruši njegovu posvećenost učenju. Opet čita nekoliko prvih rečenica na prvoj strani knjige ...
     Odjednom, postaje svestan da je pretovario stomak i da ga obuzima sveopšta pospanost. Pri tom stanju stvari, mnogo je bolje da pogleda onaj drugi polučasovni program u 10 časova, jer će se varenje tokom emisije uglavnom završiti tako da će preostalo vreme moći da iskoristi za učenje na najefikasniji način.
    Oko ponoći vidimo ga kako slatko spava ispred televizora. Čak i u trenutku, kada ga probudi neko ko je ušao u sobu, on misli kako stvari i nisu tako loše, jer se, konačno, dobro odmorio, dobro najeo, nagledao zanimljivih i opuštajućih emisija na TV-u, ispunio svoje društvene obaveze prema prijateljima, pročitao sve važne i zanimljive članke, tako da će sutra, tačno u šest sati....
    Svaka veza sa studentima u Srbiji je slučajna...

KO JE GUBITNIK

    Evo, kada se raspala bivša država Srbija i Crna Gora, ko više dobija, a ko više gubi...

Srbi mazohisti izgubili su omiljene letnje destinacije za upražnjavanje tradicionalnog rituala sa crnogorskim kelnerima pod nazivom: 'Neće mene više niko zajebavati za moje rođene pare.'
Na meniju stranih piva koja se mogu naći u Beogradu, 'Pećkom' se pridružilo i  'Nikšićko pivo'.
Crnogorski kafići obogatili su ponudu za 'Jelen', 'Pils', 'BIP' i 'Jagodinsko pivo'.
Za crnogorske nacionaliste ovo je bilo priznanje da termin 'Crnogorska nacija' nije samo sinonim za visoke i violentne Srbe.
Za srpske nacionaliste ovo je samo još jedna Srpska država više.
'Mobtel' je izgubio 76 odsto svojih pretplatnika i verovatno će bankrotirati.
Prodaja trenerki i zlata u Srbiji je drastično opala.
Srbija je profitirala - dobila je sve dinare iz Crne Gore.
Akviziterima više niko neće kupovati 'Njegoša na metar'.
Crna Gora je postala zemlja sa viškom 'direktorske radne snage'.
Beogradski Crnogorci su se odrekli 'izdajnika' i formirali 'pravu' Crnu Goru u Srbiji.
Vozni park u Beogradu je znatno osiromašio.
Rezervisti koji su mobilisani u crnogorskoj policiji ostali su bez posla.
Liberalna stranka Crne Gore ostala je bez osnove svog programa, pa će tražiti autonomiju Cetinja.
Srbija je postala država-kiklop - od 'dva oka u glavi' ostalo je jedno.
Srpski mornarički oficiri plove samo po Adi Ciganliji.
Crnu Goru će vremenom preplavizi talas izbeglica iz Srbije.
Udvostručio se broj plemena - postoje srpski i crnogorski Vasojevići, Piperi, Radonjići...
Svi imaju sećanja: 'Eh, što je bila dobra ona crnogorska loza.'  - Srbi, i 'No,  čoče,  samo da omirišem šljivu.'  - Crnogorci
U Srbiji veliki manjak cigara iz Crne Gore.
Srbi gube 'čoče', a Crnogorci 'bre'.
Srbija gubi jer odlazi Mijatović. a dobija jer ne ostaje Savićević.
Crna Gora dobija jer ne gubi Mijata, gubi jer dobija Savićevića.
Srbija dobija direktorske fotelje, Crna Gora direktore.
Srbija ostaje bez viceva o Crnogorcima; Crnogorci bez viceva o Piroćancima.
Crna Gora dobija gusle, Srbiji ostaju Rusi.
Svi dobijaju akcije: 'Vrati stan' - Srbija i 'Vrati vikendicu'  - Crna Gora.
Srbima ostaje 30 slova u azbuci, a Crnogorci imaju dva - tri više (po pravopisu).  I  jedni i drugi dobijaju titl na filmovima, po potrebi i prevodioce.
Lideri u Srbiji ostaju bez dovoljnog broja telohranitelja, a telohranitelji u Crnoj Gori ostaju bez dovoljnog broja lidera.
Zapad od jednog - dobija dva problema.
Srbija gubi sirotinjski odmor, a Crna Gora sirotinjske goste.
■  I jedni i drugi dobijaju dilere-bildere: kilogram perpera za kilogram dinara.
Srbija dobija još jedan muzej  - Saveznu skupstinu.
Obe zemlje dobijaju još jednu nacionalnu manjinu, a gube po jedan narod.

Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
EKSTRA RECEPTI

VODA ZA KAFU NA SEOSKI NAČIN - Zahvatite kofom vodu iz bunara, šerpicom zahvatite vodu iz kofe, šoljicom prespete željeni broj kafa u džezvu - i voda za kafu na seoski način je spremna.
PAPRIKAŠ - U usta turite jednu supenu ili dve kafene kašičice i kada vam krene pljuvačka poželećete da papite kašike i eto vam gotov paprikaš. Kašike mogu biti metalne, ali i plastične, pa ih možete i podgrejati. Samo ne preterujte, od vrele kašike dobijaju se plikovi na jeziku. Nije preporučljivo da se paprikaš pravi od zarđalih kašika potpredsednika vlade.
KANTELIJA NA SRPSKI NAČIN - Čim ošacujete berićetnu kantu za đubre uskočite u istu i već na trpezi imate spremnu kanteliju. Bitno je da odmah za sobom spustite poklopac da vam neko drugi ne bi otimao sočne zalogaje iz usta. Kantelija je najkonkretnije jelo u našem drustveno-političkom sistemu, kojim ćete, sem želuca, obradovati i svoja pluća.
TOPLI NOS - Čim vam se stomak zalepi za kičmu, savijete se tako da vam nos uđe u dupe i eto vam nove i korisne poslastice. Sem što možete dobro da omirišete šta je mama danas kuvala, tokom hladnih dana neće vam ozepsti nos. U narodu se ovaj specijalitet još zove i 'oči na dupetu'.

MALA ŠETNJA KROZ ISTORIJU

NIKOLA TESLA: Pronašao naizmeničnu struju, najkorišćeniju u Srbiji - čas je ima, čas je nema.
TARZAN: Svojim krikom dozivao je slonove i lavove. Voleo je da kaže: 'Dobar glas daleko se čuje - kao i dobar pasulj'.
TRNOVA RUŽICA: Ubola se na otrovni trn i spavala, sve dok nije došao princ na belom konju i rekao: 'Ustaj bre, dok ja po ceo dan rintam, ti samo spavaš!'
ALEKSANDAR MAKEDONSKI: Stari Grk. U današnje vreme bi se verovatno zvao Aleksandar B. J. R. Makedonski.
GROF DRAKULA: Omiljena knjiga mu je bila 'Daleko je sunce'.
KARAĐORĐE PETROVIĆ: Vođa prvog srpskog ustanka. Imao je običaj da kaže: 'Ma pusti me kume, ne znam gde mi je glava!'
AHIL: Starogrčki junak. Njegove poslednje reči bile su: 'Ijao, ekser!'
RENDGEN: Izumitelj opasnog aparata sa rendgenskim zracima. Pomoću njega svako može da prati rad unutrašnjih organa.
PRAISTORIJSKI ČOVEK: Otkrio je vatru. Da nije došlo do tog otkrića, mi danas ne bismo imali na čemu da skuvamo kafu kad nestane struja.
ATLAS: Čovek koji je bio osuđen da nosi celu zemlju na svojim leđima. Iz navedenog se može zaključiti da je bio radnik.
IBEFIDIS: Čovek koji je pretrcao Maratonsko polje da bi doneo vest o pobedi svoje vojske. Mora da se neprijatno iznenadio kada su mu rekli da je prestupio na cilju.
DŽENIS DŽOPLIN: Pevala je čuvenu pesmu: 'Bože, kupi mi mercedes-benc', što je paradoksalno, ako znamo da su kod nas 'mercedese' najviše vozili oni koji nisu verovali u Boga.
ĆIĆOLINA: Rođena je u znaku Device. Ali, samo rođena.
MAGELAN: Prvi čovek koji je oplovio zemlju, i tako dokazao da je zemlja plovna.
ANTONIO VIVALDI: Komponovao je četiri godišnja doba. Mislim da kompozitori koima treba godinu dana da nesto iskomponuju nisu uopšte na ceni.
MIKELANĐELO: Mnoge njegove skulpture nemaju ruku, nogu ili glavu. U to vreme  je bilo teško naći prave modele.
GALILEO GALILEJ: Rekao je onu čuvenu rečenicu 'Ipak se okreće'. Posle toga više nista nije rekao.Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu