Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Kratke Vesti
Omiljeno na sajtu
Kratke Vesti Evropa
Kratke Vesti Balkan
Kratke Vesti Sport

Acio i Labirint grupa

   Tajanstveni dirigenti planete. U mreži javnih i tajnih obaveštajnih agencija u Sedinjenim Državama, NSA (National Security Agency) zauzima posebno mesto. Ova je organizacija skrivena velom tajni koja kontroliše sve komunikacijske tokove od svog osamostaljivanja 1952. godine.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Najveći je poslodavac za visoko obrazovane profile stručnjaka; između ostalih, zapošljavaju nekoliko hiljada najnadarenijih matematičara današnjice. Broj zaposlenih, oko 40.000 (mada označen kao tajna) prevazilazi ukupan broj zaposlenih u agencijama CIA i FBI zajedno. Radni dan svakog predsednika SAD počinje sa izveštajima NSA koji nadgledaju svaku tačku na i oko Planete.
   NSA ('Not such Agency' ili 'Never say anything') kontrolira sigurnost i kompjuterske sisteme svih ostalih obaveštajnih agencija, civilnih i vojnih u SAD. Iz krila takve Agencije je, od njenih najinteligentnijih članova, formirano super-tajno Odeljenje pod imenom ACIO (Advanced Contact Intelligence Organization). Isključivi zadatak ovog moždanog šlaga Planete je da prikuplja sve informacije vezane za tehnologije vanzemaljaca te da ih adaptira za primenu, prvo u vojsci, a kasnije i komercijalno.
    Zahvaljujući pristupu ovim tehnologijama ACIO je bio u mogučnosti da nove tehnologije ponudi vojno-industrijskom kompleksu. Na taj način su sebi osigurali ogromne prihode koji su ih učinili nezavisnim od vojnog budžeta i osnivača (NSA).
    Osamostaljeni ACIO iz redova svojih najgenijalnijih članova formira još užu grupu nazvanu Labirint (Labyrinth Group) 1963. godine. Na njenom čelu je, od njenog osnivanja, 29-o godisnjak poznat jedino kao 'Petnaest'. A, Petnaest je, inače, najviši mogući sigurnosni nivo u SAD.
     'Petnaest' je imao 22 godine kada se pridružio organizaciji ACIO. Još tada je uočena genijalnost i superiorna inteligencija ovog mladog čoveka koji je hteo da kreira kompjuter koji će biti toliko močan da omogući putovanje kroz vreme.     
     Neshvaćen od svojih inferiornih profesora, 'Petnaest' završava u laboratorijama Bell Labs koji su čuli za ovog genija i odatle, ubrzo, postaje članom ACIO.  Njegova razmišljanja napokon padaju na plodno tle. Postaje liderom ACIO da bi nakon 7 godina osnovao Labirint grupu sa isključivim ciljem da razvije tehnologiju putovanja kroz vreme. Nazvao ju je BST (Blank State Technology). 
    Putovanje kroz vreme nije novost civilizacijama na Planeti. Veći broj spiritualnih zajednica i naučnih instituta je ostvarivao putovanje duše kroz prostor i vreme: od sveštenika Tibeta do Maja i Anasazija, od Monrovog instituta do SRV (Scientific Remote Viewing) instituta u Americi. Međutim, uloga duša na ovim putovanjima bila je pasivna: mogli su samo posmatrati događaje pred njima, a ne i aktivno učestvovati ili ih menjati.
    'Petnaest' je imao plan da razvije tehnologiju koja bi mu omogućila da menja istoriju na, kako ih on zove, 'interventnim tačkama'. Reč je o posebnim energetskim koncentracijama koje kreiraju značajne događaje u ljudskoj istoriji. Na primer, početak rata ili dolazak diktatora na vlast. Ili, slom Sovjetskog Saveza. Ili, početak američkog, sovjetskog ili kineskog svemirskog programa.
    Razlog što je 'Petnaest' želeo da razvije ovu tehnologiju je želja da se zaštiti od bilo kog vanzemaljskog agresora. Za njega je BST tehnologija 'ključ slobode za čovečanstvo'. Kako? Pretpostavimo da će se neznana civilizacija pojaviti iz dubina kosmosa nekad u budućnosti i odlučiti da stanovništvo Planete pokori uz pomoć superiornijih tehnologija. Kako se odbraniti od nadmočnijeg neprijatelja? Prema 'Petnaest' jedina odbrana je izmeniti istorijski tok. Izviđačke brodove superiornije civilizacije skrenuti na drugu rutu pre nego se upute ka našem sićušnom Sunčevu sistemu, na periferiji galaksije Mlečni put.
    E sada da vidimo kakva je veza futurističkih planova 'Petnaest' i elitističkih organizacija Planete.

 PETNAEST

     'Petnaest' je visok 180 cm, rođen je 1934. godine. Osedela srebrna kosa mu je do ramena; najčešće je nosi svezanu u rep. Prodorne smeđe oči. Rođen je u Španiji. Čitav život je potpuno posvetio radu na razvoju tehnologije putovanja kroz vreme. Radni dan mu traje 20 sati; spava samo četiri sata noću. Perfektno je fokusiran i ne gubi vreme na razvoj drugih projekata koji nemaju veze s njegovim.
    U ACIO organizaciji uvek ima nekoliko takvih projekata i 'Petnaest' se ne uključuje u njih. Ali zato, u užoj Labirint grupi, svaki projekat ima veze sa tehnologijom putovanja kroz vreme.
    'Petnaest' je svoje prve sede vlasi dobio u dvadesetim godinama. I dok je većina studenata razmišljala o djevojkama i zabavama on se posvećivao svojoj životnoj misiji. Doduše, tokom 1950-ih putovanje kroz vreme je smatrano traćenjem vremena u akademskim krugovima. Stoga se 'Petnaest' sukobljavao sa svojim profesorima koji su se osećali pod pretnjom kada su razgovarali s njim. Jednostavno je bio nadmočno kreativniji i bolje potkovan znanjem. Usto i tvrdoglav. Kada bi ga profesori upućivali da se bavi nečim drugim on bi im odbrusio da su limitirani.
   Izbačen je sa fakulteta; ali su do njega došli iz Bellovih laboratorija. Njegova istraživanja o kvantnim objektima (elektroni i neutroni) i kako svest može na njih da uteče su im se učinila interesantnim. Međutim, tvrdnje 'Petnaest' da je Ajnštajnova teorija relativiteta nepotpuna, jer ne uzima u obzir uticaj svesti na kvantne objekte, je prihvačena kao hereza u naučnim krugovima.
    U to vreme 'Petnaest' nije mogao matematički dokazati svoje tvrdnje, ali je u tajnosti nastavio raditi na njima. Tada su ga zapazili u supertajnoj ACIO obaveštajnoj agenciji. Tadašnji njihov lider je prepoznao snagu intelekta 'Petnaest' i superkreativnost. Postao je članom organizacije; njegov identitet i svi podaci iz života su izbrisani.
    Sledi uspon ka poziciji direktora razvoja u ACIO. Kasnije je izložen specijalnom procesu pojačanja inteligentnih i memorijskih potencijala (Corteum intelligence accelerator technology). Svaki član Labirint grupe je prošao kroz taj process jačanja mentalnih sposobnosti. Ipak, najdelotvorniji uticaj je bio upravo na 'Petnaest' čime je on dodatno odskočio od ostalih. S razlogom se 'Petnaest' smatra najinteligentijim živim ljudskim bićem. Ovaj briljantni um je na čelu dve najnaprednije organizacije na Planeti: ACIO i Labirint Grupe.    
   Sedište najveće obaveštajne agencije u SAD – Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) – je u Vašingtonu. Desetine hiljada zaposlenih u tajnosti provodi svoj radni vek. Sedište supertajne agencije ACIO (Advanced Contact Intelligence Organization) je na drugoj strani Amerike, daleko od vreve civilnih i vojnih obavještajnih službi. Kamena pustinja, u blizini Palm Springsa u Kaliforniji, skriva dobro utvrđeni podzemni laboratorijski kompleks. Na površini se vidi samo jedan sprat dugačke zgrade sa antenama i satelitskim tanjirima na krovu. Dvanaest spratova pod zemljom se nalaze kancelarije i istraživačke laboratorije za 226 naučnika agencije ACIO.
   Na ulazu u kompleks je kapija na kojoj je skroman natpis: 'United States Government Experimental Weather Center: Restricted Access.' Dakle, Vladin eksperimentalni centar za upravljanje vremenskim prilikama, sa zabranjenim prilazom običnim smrtnicima. Zbilja, jedanaest naučnika na površini radi na uticaju i kontroli vremenskih prilika. I za taj posao dobijaju sredstva iz američkog proračuna. Naravno, to je samo fasada za ono što se zbiva ispod zemlje.
    ACIO je informativni centar Planete. Izmedju ostalog, u nihovoj biblioteci se nalaze sve knjige poznatih, a osobito javnosti nepoznatih, proroka u zadnjih nekoliko hiljada godina. Ove knjige su decenijama otkupljivane iz biblioteka širom sveta.  Interesantno je da većina proročanstava govori o tajanstvenoj civilizaciji iz dubina kosmosa koja će iza 2012. godine uzurpirati vlast na Planeti.
    Unutar ACIO agencije postoje informativni i sigurnosni nivoi. Svi naučnici koji, od 1969. godine, imaju dvanaesti i viši nivo postaju članovi ekskluzivne Planetarne skupine: Labirint grupe. Njih je ukupno 66. Svi oni prethodno prolaze različite metode kojima se pojačavaju njihove intelektualne sposobnosti (fotografska memorija, pristup tajnim znanjima, višestruko intenziviranje inteligencije i kreativnog razmišljanja, parapsihološke sposobnosti, itd).
    Kao sigurnosni mehanizam svako od njih ima ugrađen mali odašiljač (veličine zrna pirinča) u potiljku. Ova naprava pojačava energetsko zračenje organizma. (Svaki čovek zrači drugačijom frekvencijom; to je ACIO otkrila koncem 1950-ih godina. Nešto slično otiscima prstiju koji su različiti za svako živo biće.) Pomoću satelita se prati kretanje svih ACIO naučnika tako da dosada ova Agencija nije imala prebega.
    Na čelu Labirint grupe je Upravni odbor direktora koji se sastoji od 7 članova koji imaju sigurnosni nivo 14. Redom: Li-Ching, direktor komunikacija i protokola, James Louden, Operativni direktor, Leonard Ortman, direktor istraživanja i razvoja, Lee Whittman, direktor svih veza sa ACIO projektima, Jeremy Sanders, direktor Specijalnih projekata i James Evans koji je na čelu sigurnosti i zaštite (inače nekada pripadnik elitne mornaričke Navy Seals jedinice - Mornaričkih Foka).    Ovaj kolegij je najbliži krug saradnika jedinog čoveka na Planeti koji ima sigurnosni nivo petnaest. I koji je jednostavno poznat svom krugu saradnika kao 'Petnaest'.   
    Plate ovih izabranih naučnika su u proseku po pola miliona dolara godišnje (dvostruko veće od plate predsednika SAD). I to bez odbijanja poreza, jer zvanično ovi ljudi ne postoje sa identitom pod kojim su rođeni. Velika većina živi u naselju nedaleko od laboratorija. Skromne trosobne kuće i polovna auta ne odaju male 'bogataše'. Zapravo, niko ne živi luksuzno niti se razbacuje novcem. Većina donira novac dobrotvornim organizacijama.

LABIRINT GRUPA

    Profesor Stevens predaje arheologiju na Univerzitetu Novog Meksika. Njemu je, svojevremeno, predan artifakt, pronađen u kanjonu, na analizu. Vrlo brzo je ustanovio da je reč o predmetu vanzemaljskog porekla: nedostupni materijali od kojeg je napravljen, hijeroglifi kakve dosada nije sretao, oblik i karakteristike uređaja koji se nije mogao analizirati ni na koji način dostupan modernoj nauci.
    Stevens je putem e-mailova o otkriću obavestio niz kolega i prijatelja. S obzirom da je u svojim pismima upotrebljavao reč vanzemaljski ('extraterrestrial') alarmiran je centralni američki obaveštajni program koji čita i analizira sve e-mailove na Internetu. Zbog svoje sadržine, e-mail je poslan na analizu u ACIO. Odatle ga je 'Petnaest' prosledio šefu osiguranja Evansu. Samo 36 sati nakon što je profesor Stevens dobio artifakt, Evansova ekipa mu je bila na vratima kancelarije. Predstavili su se kao članovi NSA (National Security Agency), artifakt proglasili predmetom od 'nacionalnog interesa', zaplenili ga i odneli u svoje sedište u Kaliforniji.
    Crvenokosa, lepuškasta Samantha Folten je zaposlena u ACIO odjeljenju Remote Viewinga. Sa trideset pet godina odlikuje se razvijenim parapsihološkim sposobnostima. Metode Remote viewinga ('mentalnih projekcija na daljinu') su razvijane u nizu instituta i obavještajnih agencija (CIA, FBI, NSA, ACIO, KGB, MI itd.) od 1970-ih godina do danas. Putem tih mentalnih projekcija 'duše' agenata su u mogućnosti da odu na bilo koju tačku u prostoru i vremenu na Zemlji ili u svemiru i donesu informacije (audio i vizuelne). U razvoju ove tehnike najdalje je otišao kalifornijski ACIO i Labirint grupa, jer su njihove posete i izveštaji bili puno precizniji i detaljniji od ostalih. Samanthin sigurnosni nivo na kome se nalazi je unapređen sa pet (prije novomeksičkog projekta) na sedam.
   Četrdesetsedmogodišnji Darius McGavin je direktor odjeljenja Specijalnih projekata u okviru NSA (National Security Agency). Pošto je NSA osnovala ACIO početkom 1950-ih godina (za proučavanje i primenu pronađenih vanzemaljskih tehnologija) i to u okviru odeljenja Specijalnih projekata, formalno gledajući, Darius McGavin je pretpostavljeni ACIO direktoru, moćnom 'Petnaest'. Međutim, ACIO vrlo uspešno skriva svoje prave namere od svog osnivača tako da ni NSA ni Darius ne znaju obim ni dubinu njihovih projekata. Nekoliko puta su se pokušali infiltrirati, ali ih je ACIO specijalnim metodama (tehnikama parcijalnog brisanja memorije) vrlo brzo neutralisao.
    Darius McGavin je bio briljantan student gde god je studirao: kao diplomac na Air Force Academy, na MIT-u (čuveni Massachusetts Institute of Technology) i kao doktorant na Yaleu. NSA ga je uzeo pod svoje kad je imao samo 23 godine. Za samo 11 godina Darius je dospeo do moćnog položaja šefa Specijalnih projekata i hiljada naučnika i niza obaveštajnih agencija ispod njega. Prema informacijama kojima Darius raspolaže on je svestan da 'Petnaest' prodaje 'čiste supertehnologije' (razvijene od strane superiornijih civilizacija) eliti financijskih plutokrata koji vladaju svetom i financijskim tržištima, kao 'svjetska vlada' u seni.
    Inkunabula je definicija za financijske vladare Planete. Izabrana grupa najbogatijih ljudi koji u svom posedu drže najveći deo zlatnih rezervi, platine, dijamanata, ostalog dragog kamenja; kontrolišu izvršne funkcije u američkim Federalnim rezervama, Međunarodnom monetarnom fondu, Svetskoj banci; poseduju najveće svetske banke; osnivaju i upravljaju elitnim organizacijama poput Bilderberg grupe, Trilateralne komisije ili Saveta za međunarodne odnose (britanskog i američkog); uz pomoć tehnologija i softvera dobijenih od organizacije ACIO i 'Petnaest', potpuno kontroliraju glavna svetska financijska tržišta i usmeravaju ih u željenom smeru. (Jel mislite da je ova zadnja svetska kriza slučajna?) Poznato je da posjeduju tehnologiju kontrole vremenskih prilika ('Pabulum seed').
    'Petnaest' ih je snabdeo i sa nizom drugih visokotehnoloških igračaka koje im pomažu da se igraju sa granicama država i pomeraju političku moć iz jednog centra u drugi.
    Zauzvrat, 'Petnaest' ima neograničeni pristup financijskim resursima i političku zaštitu koji su mu potrebni za neometan razvoj tehnologije 'putovanja kroz vrijeme'.
    Sastav Inkunabule je nekada bio selektirana grupa vladara i kraljeva; iako plava krv i dalje igra ključnu ulogu, vrata su povremeno otvorena i za selektirane samostvorene bogataše. Inkunabula, doduše, nema apsolutnu moć na Planeti. Povremenu konkurenciju im prave neki aktualni političari koji nisu njihovi članovi, delovi obaveštajnih službi, pojedine velike korporacije.
    Doktor Neruda Jamisson je briljantni poliglota koji govori 30 različitih živih jezika i dvanaest izumrlih. Najveći je svetski ekspert za dekodiranje petroglifa i hijeroglifa.
    Član je ACIO i Labirint grupe sa sigurnosnim nivoom trinaest. Rodjen 1949. godine u Boliviji, u Ameriku je došao sa svojim ocem, takodje sjajnim naučnikom, koji je 1952. pronašao ostatke vanzemaljske letelice u Boliviji. S obzirom da je uzeo delove motora sa letelice, to mu je poslužilo kao oruđe za pregovore sa Amerikancima, koji su mu (i njegovom sinu Jamissonu) dali državljanstvo i zaposlili ga u ACIO.
    Doktor Neruda je bio na čelu projekta 'Antička strijela' od 1996. koji je istraživao čudni artifakt i pećinu pronađenu u Novom Meksiku, koje je iza sebe ostavila napoznata superiorna civilizacija. Nakon komparacije sa pismom i jezikom kultura Sumera, Maja i Anasazija, doktor Neruda uspeva dešifrirati hijeroglife te stupiti u kontakt sa tom civilizacijom sa željom da javno objavi istinu. Te njegove namere onemogučava Labirint grupa; njegov nadređeni Jeremy Sanders ga udaljava sa tog projekta i raspoređuje na drugi.
    U strahu da će na njemu primeniti tehnologiju parcijalnog brisanja memorije, dr Neruda se odlučuje na beg. U proleće 1997. dr Neruda postaje prvi ACIO član koji bez traga napušta ovu supertajnu organizaciju. Uspeva izvaditi odašiljač-čip iz ramena tako da ga ne mogu više lako pratiti. Život posvećuje traženju preostalih šest pećina - 'vremenskih kapsula', sličnim onoj iz Novog Meksika.
    One su razbacane na svim kontinentima i kada se sve pronađu dobiće se odgovor na pitanje kako razviti tehnologiju za odbranu Planete od prorokovane invazije 2012. godine.    Autor: Semir Osmanagić
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Mesec i Njegove Mene
Testirajte Reflekse