Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Taj Ludi Svet - No 22

   Prst u čokoladi, ludi kamiondžija, život na licitaciji ... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega. Toliko gluposti i otkačenih stvari se dešava, da se čovek nekada mora zapitati da li ovde uopšte ima neko ko je normalan.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
NEMAČKA
    28-godišnji čovek bio je uistinu šokiran kada je u čokoladi primetio nešto što mu je ličilo na ljudski prst. Njegove sumnje potvrdio je doktor, nakon čega je Nemac ovu italijansku čokoladu s prstom odneo policiji. Naime, čudna kvrga na koju je naišao dok ju je sa uživanjem jeo, nije bila lešnik kako je on pretpostavio - već ljudski prst. Predstavnik policije grada Majnca, koji se nalazi u blizini Frankfurta rekao je: 'Pronašao je vrh prsta, zajedno s komadićem nokta, i to usred čokolade. Predpostavljam da se prst u čokoladi našao slučajno, te da je prošao kontrole zbog toga što je reč o čokoladi s lešnicima, pa je bilo teško primetiti razliku'. Prst je poslan na forenzičku obradu. Policija nije htela odati ime prozvođača čokolade !!!

ITALIJA
   Italijan, koji je verni katolik, sportista i ljubitelj zdravog života zatražio je da mu Sveta Stolica poništi brak jer mu se supruga nije mogla odreći cigarete, uprkos obećanju koje mu je dala pre braka. Zahtevi za poništenje braka dolaze i od žena koje se ne mogu pomiriti s činjenicom da im muž, ponekad i u četrdesetoj, ostaje mamin sin, što nije redak slučaj u Italiji. Jedan je Italijan tako zatražio poništenje braka jer je žena nakon udaje prestala paziti na fizički izgled, pa misli da je žrtva prevare. Što se tiče sportiste koji je pazio na svoja pluća, biskupijski sud mu je prvo odobrio poništenje, ali je tu odluku pobio drugi crkveni sud, pa će se predmet u posljednjem stepenu naći pred najvišim sudom Svete Stolice !!!

POLJSKA
   Pijani ukrajinski vozač kamiona čudom je prošao bez povreda pošto je na putu u Poljskoj ispao iz svoje vozačke kabine ravno pred nadolazeći automobil. Srećom, drugi je vozač bio dovoljno priseban i sposoban da izbegne ovog 'letećeg Ukrajinca. Njemu je policija izmerila 2,5 promila alkohola u krvi. Kako je ispao iz kamiona, i to odeven samo u donje rublje, nikome nije jasno !!!

SAD
   Osim što će biti optuženi za provalu, petorka zatečena u provali, najverojatnije će biti optužena i za okrutnost prema životinjama jer su psa vlasnice kuće zatvorili u zamrzivač. Pljačka se dogodila u Lankasteru, koji se nalazi oko 80 kilometara severno od Los Anđelesa. Vlasnica kuće pozvala je policiju koja je na mestu događaja zatekla 24-godišnjeg Devina Irvina i četiri maloletnika. Vlasnica je primetila da nema njenog psa. Policija je detaljno pretražila kuću i sirotu Čihuanu pronašla u zamrzivaču. Veterinar je pozvan i rekao da će pas preživeti !!!

KINA
   Student fizike koji se predstavio kao Zhu Lijie u Kini želi 'iznajmiti' devojku na 10 dana, kako bi je mogao predstaviti svojim roditeljima kao svoju devojku tokom posete njima. On je okačio svoj oglas na svom fakultetu u Pekingu te ponudio 1000 jena - oko 100 eura devojci koja će odglumiti njegovu pratilju. U oglasu stoji da bi devojka trebala biti: 'iskrena, draga, istih godina i sa diplomom'. Njegovi roditelji vršili su na njega pritisak da nađe devojku, a on im je rekao da previše uči i da nema vremena tražiti partnericu. Univerzitet u Pekingu upozoro je devojke da budu vrlo oprezne s ovakvim oglasima !!!

NEMAČKA
   U Hildešajmu  u Nemačkoj, neoprezni kradljivac ostavio je vrh prsta na mestu pljačke i tako omogućio policiji da ga identifikuje bez problema. Sve dok nije suočen s vlastitim prstom, mladi je lopov negirao optužbu. Policija nije imala poteškoća sa identifikacijom 15-godišnjeg mladića, čiji se otisci već nalaze u policijskom arhivu. Nakon što je prvotno negirao da je provalio u ured kako bi ukrao računar, mladić je priznao krađu kad mu je policija pokazala komadić prsta koji je ostao na razbijenom staklu. Šef policije je izjavio: 'Ne znam je li naknadno zatražio da mu ga vrate' !!!

RUSIJA
   Rus Artjom Sidorkin iz Iževska u centralnoj Rusiji požalio se da iskašljava krv i ima jake bolove u plućima, a lekari su posumnjali da ima rak. Rentgenski snimak je potvrdio njihovu sumnju, jer se jasno videla senka na jednom plućnom krilu, pa je zatražena biopsija. Kada su napravili rez na grudima, hirurzi su bili šokirani, jer su umesto tumora ugledali zelene grančice jelke. Hirurg Vladimir Kamašev rekao je da je tri puta sam zatvarao i otvarao oči, jer je mislio da mu se priviđa i na kraju je pozvao asistenta da mu potvrdi da ne sanja. Na kraju je konstatovano da se u plućima Sidorkina nalazi jelkica od pet santimetara. Lekari veruju da je on slučajno udahnuo seme koje se 'primilo' u njegovim plućima, a jake bolove izazivale su oštre iglice jelke !!!

KINA
  Na izložbi u Pekingu, pokazani su drevni golf klubovi slični današnjima, a Kinezi tvrde da su oni prvi na svetu igrali golf. U Kineskom golf udruženju kažu da se njihova igra pod imenom chuiwan igrala 200 godina pre nego što su je u 15. veku izmislili Škoti. Navodno, pripadnici kineskog visokog sloja igrali su je još u 13. veku. Drevni chuiwan sličan je modernom golfu u opremi, pravilima i načinu igre, ali neki kineski naučnici tvrde da je potrebno još podosta istraživanja kako bi se sa stopostotnom sigurnošću reklo da su Kinezi prvi na svetu igrali golf !!!

KINA
   Stručnjak za feng-šui Lo Pu Ji ogolio je celi kvart, posekavši 40 stabala, kako bi poboljšao dotok pozitivne energije prema svojoj kući. Ovog stručnjaka za drevnu kinesku vještinu uređivanja prostora u skladu s okolinom tužili su komšije jer je posekao banjane, vrbe i bambuse oko njihove zgrade, opravdavajući se da blokiraju protok vazduha i da ugrožavaju njegovu životnu energiju. Osim što ga je okružni sud osudio na četiri meseca zatvora, poseban sud razmatraće tužbu njegovih komšija, koji traže 12.000 dolara odštete !!!

MALEZIJA
   Malezijski krotitelj zmija Shahimi Abdul Hamid najavio je da će pokušati srušiti svetski rekord u ljubljenju otrovne zmije i dati joj pedeset poljubaca u deset minuta. Trenutni rekord drži jedan Amerikanac koji je otrovnicu poljubio trideset puta. On kaže kako se nada punoj podršci svojih Malezijaca, a za trening pred ovaj poduhvat pokazao je svoju vještinu i 21 put poljubio otrovnu trometarsku kraljevsku kobru !!!

SINGAPUR
   46-godišnji Ang Chye Seng, narkoman iz Singapuru osuđen je na petogodišnju zatvorsku kaznu i 12 udaraca štapom jer je pretukao i opljačkao doktora.  On je došao na savetovanje kod dr. Tan Boon Huata, ali ovaj ga je odbio primiti jer mu je završilo radno vreme. Ang je tada izudarao doktora i uzeo mu 250 singapurskih (oko 160 američkih) dolara, a posle toga pobegao. Dva svedoka zapisala su registarski broj njegovog motora pa je pronađen, uhvaćen i osuđen. Ang je rekao da se doktor i ranije loše odnosio prema njemu te da ga je izludilo to šta je 'smrdio na cigarete' !!!

AUSTRALIJA
   Na jednoj licitacija našao se dosadašnji život mladog 24-godišnjeg Australijanca Nikaela Holta. Najbolji ponuđač dobiće svu njegovu imovinu, prijatelje, bivše devojke i veštine, a sebi je ostavio samo sebe samog. On je na nešto manje od šest hiljada dolara procenio sav svoj dosadašnji život, koji je ponudio na prodaju preko interneta. On je među stvarima koje prodaje naveo broj telefona, svu odeću, računar, dasku za surfanje, fotografije iz detinjstva i sve svoje prošle ljubavne priče.Kupac će tako doći u posed svega što Nikael ima, a on će zadržati vlastiti identitet, pasoš i pravo na porodično nasledstvo. Ovaj 'Novi Nikael Holt', imaće i mogućnost da za Božić bude sa 'svojim' roditeljima i pravo da upozna sve 'svoje' prijatelje, pa i poneku zgodnu devojku. Pre ulaska u novi život, kupac će dobiti i četveronedeljni uvodni kurs i lekcije iz surfanja i skejtanja te pravo na dva meseca prelaznog razdoblja za vreme kojih će u bilo kojem trenutku moći nazvati svog prethodnika i pitati ga za savet. U ovom paketu kupac će dobiti i 'dva neprijatelja' te 'napeti odnos s bivšom devojkom zbog bolnog prekida veze' !!!

SAD
   Nakon što je ukrao treći automobil u roku od mesec dana i naterao policiju da juri za njim brzinom od 140 kilometara na sat, devetogodišnji Amerikanac Semaj Buker otišao je još korak dalje. Samo jedan dan nakon incidenta iskrao se iz kuće, seo u autobus i uspeo se ukrcati na avion, te je zaustavljen tek kad je pokušao da presedne na drugi avion. Bio je vrlo odlučan u nameri da iz predgrađa Sijetla pobegne svom dedi u Teksas. Njegove avanture izazvale su pravu pomutnju među političarima, koji su pobesnili jer je dečak uspeo da izirga aerodromske snage sigurnosti na koje su Amerikaci tako ponosni i koja košta milijarde dolara. Jedina osoba koja odobrava postupke dečaka je njegova majka, Sakinah Buker, koja je rekla kako je ponosna na svoga sina, jer joj je na taj način poručio kako može učiniti sve što poželi. To je već deseti put da dečak beži od kuće u kojoj živi sa svojom samohranom majkom i još troje braće !!!

MALEZIJA
   Čuvari voćnih nasada u Maleziji konačno su uhvatili neman koja je ubila 11 njihovih pasa čuvara. Iznenadili su se kad su shvatili da je reč o, ni manje ni više, nego 7 metara dugom pitonu kakvog nikad u životu nisu videli. Piton je toliki da svojom dužinom može prekriti celo tenisko igralište po širini. Malezijski čuvari, ipak nisu naudili pitonu nego su ga, zavezanog za drvo, predali nadležnim organima za zaštitu divljeg života u prirodi !!!

ITALIJA
   Lopovi su upotrebili prst odrezan lešu kako bi otvorili blindirana vrata banke u predgrađu Rima, u kojoj su opljačkali 10.000 eura. Dotična bankarska ustanova, smeštena u rimskoj četvrti Portuense, opremljena je sistemom Bio Digit koji otkriva digitalni otisak kažiprsta svake osobe koja upire u dugme na ulazu u banku. Dvojica kradljivaca prislonila su prst desne ruke leša, možda neke žene, na uređaj pre nego su izvršili provalu. Kradljivci su međutim pogrešili i zaboravili dotični prst koji je policija pronašla na ulici ispred banke. Predpostavlja se da je prst čuvan u ledu kako bi se izbeglo propadanje, a policija je posetila sve mrtvačnice proveravajući da li nekom lešu nedostaje prst !!!

KINA
   Na istoku Kine pronađeno je nekoliko stotina mrtvih kokošiju, a sud je zaključio kako je uzrok smrti preglasan plač četverogodišnjeg dečaka kojega je uplašio lavež psa. Ovako čudan razvoj događaja počeo je kad je dečak došao u selo u istočnoj provinciji Jiangsu zajedno s ocem koji je lokalnom stanovništvu dostavljao boce s plinom. Jedan seljak svedoči da je vidio uplašenog dečaka kako kroz prozor beži u kokošinjac, i nedugo zatim začuo se glasan plač. Sud je doneo odluku u kojoj stoji da je dečakov plač 'bio jedini neočekivani i neuobičajeni zvuk' zbog kojeg su 443 kokoši jedna drugu na smrt izgazile. Dečakov otac će vlasniku kokošiju morati platiti odštetu od 230 dolara !!!

TURSKA
   Jedan 60-godišnji Turčin iz grada na crnomorskoj obali izveo je svoju 17-godišnju kćerku u šetnju i to 'na lancu'. On je potrebu za ovako nečim stravičnim - lancem oko vrata djevojke, objasnio tako što mu ćerka 'nije normalna', pa se boji da ne pobegne od kuće.
Ćerka je novinama rekla da je otac drži na lancu otkad je saznao da ima mladića koji mu se ne sviđa. Protiv njenog svirepog oca otvorena je istraga !!!

AUSTRIJA
   U Austriji su dvojica muškarca osumnjičena za krađu nakita vrednog milion eura. Nakit je ukraden iz automobila draguljara, pošto su lopovi razbili zadnje staklo na automobilu i tako se domogli vreća sa nakitom koje su bile ostavljeno bez pažnje na šumskom putu. Draguljar je, naime, za to vreme obavljao nuždu u šumi u dolini Oetz, blizu Insbruka. Draguljar Harald Herzman, poreklom iz nemačkog Diseldorfa, ponudio je nagradu od 20.000 eura za svaku informaciju koja bi omogućila da se pronađu krivci, koji su odneli šest ogrlica, 16 satova i 35 prstena !!!

NOVI ZELAND
   Neki stanovnici Novog Zelanda bez straha u poreznu prijavu pod stavku zanimanje upisuju 'diler droge' pošto zakon zabranjuje da se podaci iz poreznih prijava prijavljuju policiji. Dileri droge plaćaju porez na svoje dobitke kao i svi ostali građani, a službenica  porezne službe Kristina Stela kaže da mnogi dileri plaćaju porez kako bi ozakonili svoj dohodak i izbegli istragu zbog neplaćanja poreza. Drugi plaćaju zbog moralnih razloga - da bi se bolje osećali, jer smatraju da plaćanjem poreza čine nešto korisno za društvo !!!

JUŽNA KOREJA
   Južnokorejska vlada podeliće poklone svim kanselarijskim radnicima koji obećaju da ovaj period božića i nove godine neće posećivati bordele. Ministarstvo će platiti svim firmama čiji radnici obećaju da neće kupovati seks nakon novogodišnje zabave, koje obično završavaju natopljene alkoholom. Ministarsvo nudi broj bioskopskih ulaznica zavisno o broju radnika koji obećaju da neće posetiti prostituku te nude i novčanu nagradu u iznosu od 1 milion severnokorejskih wona (oko 1,077 dolara) za firmu koja će uključiti najviše svojih radnika u ovu anti-seks kampanju. Mnogi Južnokorejci ostali su zbunjeni ovakvim vladinim predlogom, govoreći kako je to samo gubitak novaca te sumnjaju da će kampanja uspeti jer muški stanovnici te zemlje teško odolevaju devojkama u javnim kućama !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana