Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Tablete Mladosti

   Život Od 200 Godina! Od pamtiveka je želja ljudi da žive što duže i budu mladoliki što je duže moguće, i fizički i psihički. I sama besmrtnost tako je postala opsesija kako običnih ljudi, tako i pogotovo naučnika, a i svih onih koji ne mogu da se pomire sa nestankom iz ovog sveta.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Tako su i Ruski naučnici rešili da stupe u borbu protiv najrasprostranjenije bolesti na svetu - starenja. Istraživanja koja su sprovedena u Institutu biološke medicine ruske Akademije prirodnih nauka - IBMED, pokazala su da je proces starenja moguće ne samo usporiti, već mu je moguće i obrnuti tok. Tvrde da je realno pretvoriti osamdesetogodišnjeg dedicu u muškarca srednjih godina. Da li je to samo naučna fantastika?
    Novinar 'Komsomolske pravde' Vladimir Lugovski odlučio je da to proveri na licu mesta. Tako je 31. oktobra 2005. godine otišao na kuru u ovaj institut, a podmlađivanje je trajalo tri meseca, jer su mu odmah po dolasku napomenuli da je naivno očekivati da se mladost vrati od jedne table, već da se tu radi o kopleksnom procesu revitalizacije. Novinaru je objašnjeno da će najmanje mesec dana uzimati određene preparate i to po šemi specijalno razrađenoj za njegov organizam.
    Ustanovljeno je da je starenje tesno povezano sa mozgom, jer on sa godinama gubi sposobnost da upravlja procesima obnavljanja i remontovanja ćelija. Uspostavljanjem radne sposobnosti nekih njegovih delova moguće je dobiti primetne rezultate. Objasnili su mu da postoje i drugi uzroci 'oronjivanja' - vremenom se nagomilavaju oštećenja gena, smanjuje snaga imunog sistema, luči se manje hormona koji su inače zaduženi da podržavaju tkivo u tonusu.

TAJNA ČETIRI PREPARATA

    Po Rusima, najbolji način da se čovek podmladi jeste da se popravi svaka njegova ćelija. Na Zapadu, naučnici se nadaju da će napraviti gomilu mikroskopskih robota, koji će raditi unutra, neprekidno se baveći remontom. S druge strane u Rusiji računaju na žive 'pomoćnike' koje već ima svaki čovek - na matične ćelije. Radi se o embrionalnim ćelijama koje su ključne i za kloniranje, a one se formiraju u oplođenoj jajnoj ćeliji i imaju sposobnost da se transformišu u sve ćelije drugih organa.
    I kod odraslog čoveka postoji izvesna rezerva matičnih ćelija, a organizam ih postepeno troši na obnovu oštećenih tkiva. Sa godinama, rezerva se toliko istroši, da preostale matične ćelije ne uspevaju da dođu na meseto uništenih ćelija. Rezultat je - starenje, a gde je starost tu su bolest i smrt. A može li starenje da se leči? Za prvi segment procesa podmlađivanja potrebno je nabaviti matične ćelije. Već u 'uzrastu' 52-godišnjeg Vladimira Lugovskog u organizmu ih ostaje veoma malo. Iako postoji mogućnost da se koriste i donorske ćelije, u ovom slučaju one nisu korišćene. Direktor IBMED-a profesor Juris Blošanski odlučio je da koristi preparat koji podstiče razmnožavanje postojećih ćelija. To je - prva tableta. Drugi preparat namenjen je 'punjenju' svih ćija u organizmu potrebnom energijom.
    Ako je verovati zvaničnoj verziji, u septembru 2004. godine budući predsednik Ukrajine Viktor Juščenko otrovan je dioksinom. I, navodno, od toga mu je lice prekriveno plikovima. Međutim, u ovom slučaju postavlja se pitanje - zašto samo lice? Neki lekari postavili su hipotezu koja se razlikuje od one zvanične - dioksinske.
    Nije isključeno da je Juščenko odlučio da se malo 'regeneriše', i da mu je zbog toga lice bilo 'obloženo' matičnim ćelijama. Ali, pretpostavlja se, nisu uveli dovoljno prečišćene ćelije, pa su se one preobratile ne u ćelije kože - fibroblaste, već u ćelije kosti - osteoblaste. Bukvalno su prorasle kroz tkivo, preobrativši se u koštane grudvice.
    Ovu teoriju podržava i novinar 'Komsomolske pravde', jer plikovi se nalaze upravo na mestima gde se ubrizgavaju inekcije. Treći preparat uopšte nije tableta, već voda. Ne obična, već - laka voda. Ona, ako je verovati naučnicima, obavlja najblagotvorniji deo remontnog rada na matičnim ćeijama. Četvrti preparat je - gomila tableta, ukupno 23 komada.
    Radi se o peptidnim bioregulatorima - faktorima rasta. Same od sebe matične ćelije neće tražiti onemoćale organe. Njih treba usmeriti i pokjazati im put, što se i čini uz pomoć bioregulatora. Šalje se ekipa prema mozgu, očima, srcu, koži, mišićima... ili u urogenitalni ili imuni sistem. Ove tablete organizuju 23 takve maršute.

VOJNA TABLETA ZA IMUNI SISTEM

    Da bi se pacijentu prepisale tablete potrebno je obaviti opsežne analize i odrediti njegovu biološku starost, koja se često razlikuje od one u krštenici. A to se utvrđuje na osnovu analize krvi - biohemijskih istraživanja, i sastavlja se imunološki i genetski pasoš. A sve to da bi se utvrdilo šta kod pacijenta loše radi i šta treba popraviti. U suštini naučnici utvrđuju simptome oštećenja na ćelijskom nivou i tek posle tog aapočinju da se bore sa uzrocima.
    U slučaju novinara 'Pravde' utvrđeno je da postoji zadovoljavajući broj matičnih ćelija u krvi - oko 2%. No, genetika mu nije bila idealna - skoro 5% DNK je bilo sa greškama. A tu je i antigeno opterećenje, kao posledica pritajene unutarćelijske infekcije, čiji nosilac periodično dolazi u krv i izaziva reakciju imunog sistema. On proizvodi antitela, trošeći snagu koja je neophodna za podmlađivanje.
    Inače, organizam Vladimira Lugovskog bio je prilično neotporan na virusne infekcije. Nađene su mu i mutacije u nekim genima, što rezultira jakom predodređenošću ka kardiovaskularnim bolestima i ranom starenju krvnih sudova, tako da je Vladimir Lugovski, zvanično star 52 godine, po istrošenosti organizma imao negde između 55-60 godina.
    Napad na 'tajno infektivno društvo' počeo je 'tabletom broj 5', čiji je zadatak da uguši štetne mikroorganizme unutar ćelija. A na uputstvu je pisalo: 'napravljen za zaštitu vojnika pri primeni protivničkog bakeriološkog oružja'. U osnovi 'vojne' tablete nalaze se spore bakterija koje su prijateljski nastrojene prema ljudskom organizmu. Razmnožavaju se u telu i proizvode supstance koje uništavaju štetne mikroorganizme, toksine, defektne ćelije, ali i stimulišu proces obnove. Kolateralnu korist od ovih tableta Lugovski je otkrio posle novogodišnjih praznika - nije bilo simptoma mamurluka. Naknadno je pročitao d u inikacije za 'tablete broj 5' spadaju i grip i - trovanje alkoholom.
    Za podmlađivanje lica i izglađivanje bora koriste se kreme 'Celletelle' (četiri različite kutije), sprej 'langvej-IMBED' od lake vode i laka voda za piće - 10 boca. Kreme su napravljene na bazi takozvanih bioregulišućih peptida - kratkih lanaca aminokiselina. Oni lako prodiru duboko u kožu, stimulišu proizvodnju aktivnih materija i pojačavaju krvotok. Glavno je što zahvaljujući tim peptidima matične ćelije koje postoje u organizmu dobijaju signal da - prave nova tkiva. Kao i u uobičajenoj kozmetici, i ovde postoje - dnevna i noćna krema. Po rečima lekara moguće je pomoću krema dobiti rezultate koji su primetni u ogledalu za - samo tri meseca. Da bi se rezultati brže uočili, novinaru 'Pravde' peptidi su ubrizgavani injekcijama jednom sedmično.

LAKA VODA

     Efekat injekcija i krema trebalo bi da pojača laka voda. Voda sa hemijskom formulom H2O u prirodi zapravo ne postoji. Sa njom je obavezno pomešana takozvana teška voda, u kojoj su sa kiseonikom sjedinjeni atomi ne vodonika, već njegovog izotopa deuterijuma (D). Na nekih 6.000 molekula obične - dolazi jedan molekul teške vode. A deuterijum, kako su pokazala istraživanja, ubrzava proces starenja.
    Ruski naučnici su proverili i dokazali - laka voda, iz koje je odstranjena ona 'teška', produžava život, praveći u nama pogodnu sredinu za regeneraciju. To je 'živa' voda! Teška voda proizvođena je za korišćenje pri nuklearnim reaktorima, dok je laka voda bila 'otpad'. Jednostavno su je bacali! A onda je neko primetio da na mestima gde je bacan pomenuti 'otpad', trska raste viša od kukuruza, aktivno se razmnožavaju sva živa bića: ribe, žabe, miševi, pacovi... Posle toga započelo se sa eksperimentima, i - danas Ruska akademija nauka proizvodi vodu u kojoj je četiri puta manje deuterijuma nego u prirodi, a koja služi i za piće i prskanje lica pre utrljavanja kreme.
    Primetno 'olakšati' vodu moguće je i u kućnim uslovima: stavite plastičnu bocu u zamrzivač, a kada se oko polovine vode u njoj pretvori u led, odlijete ono što nije zamrzlo. To je laka voda, zato što teška voda prva mrzne! Može se desiti da se sva voda u boci zaledi. Onda je treba odmrznuti do pola i odliti. Ovu vodu možete piti, kuvati sa njom, umivati se... Inače, ovde se ne radi ne o čemu novom, jer tibetanske lame, poznate po svojoj dugovečnosti i vitalnosti, vekovima piju vodu otopljenu sa glečera, koja je - laka voda.
    Vladimir Lugovski nije tek tako poverovao u efekte lake vode, već je svojeručno sproveo eksperiment sa tri vrste vode. Bila je uključena laka voda koju je dobio od IBMED-a, voda koju je sam napravio u domaćim uslovima, i konačno obična česmovača. Sipao ih je u tri boce, i u svaku od njih stavio po jednu ružu. Posle pet dana - u običnoj vodi ruža je sasvim uvela. U onoj napravljenoj u domaćoj radinosti - počela je da vene, dok je u lakoj vodi Ruskih naučnika - ruža ostala sveža!

POBEDA MLADOSTI

    I šta se desilo Lugovskom posle tretman bockanjem, prskanjem, trljanjem...? Dobio je pravo u lice četiri kure injekcija, dva puta dnevno je pio 'tablete mladosti' - dok je u međuvremenu radio sve po starom: pušio, pio i radio 12 sati dnevno. Ono što je bilo prvo vidljivo - jeste efekat na koži. Lugovski je unapred upozoren da preparati ne deluju momentalno, i da treba vremena da započne proces regeneracije. Već posle nekoliko dana - iščezle su bore. Umesto sedih vlasi počela je da mu raste kosa srebrnasto plavkaste boje. Pri isteku trećeg meseca terapije desila se promena verovatno značajnija od spoljnjeg podmlađivanja: krvni pritisak, koji je uobičajeno bivao 160/100, spao je na 120/70, a puls je bio 70! Objašnjenje je da je sprečeno da nadalje njegov vlastiti imuni sistem napada srce. Bez ikakve promene režima ishrane i života uopšte, Vladimir je sa 86 kilograma težine spao na 82. Tvrdi da ponovo oseća potrebu za fizičkim vežbanjem, a gipkost tela snačajno se povećala - sada može, kao u mladosti, da ponovo nesavijenih kolena dlanovima dodirne tle. A par meseci ranije jedva je vrhovima prstiju dosezao do polovine potkolenice.
    Deluje impresivno sve ovo? Nažalost, ovu terapiju još neko vreme nećemo moći da probamo na svojoj koži. Ali, za početak - pokušajte sa lakom vodom, na osnovu gore objavljenog recepta. Ne košta ništa, a može mnogo...



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Zdravlje i MedicinaZdravlje i Medicina - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana