Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Super Gadgets

   Pogledajte šta je novo u IT svetu otkačenih proizvoda. Šta sve ljudima pada na pamet da naprave! Digitalni novčanik, USB fleš od zlata i srebra, miuro, otkačeni budilnici, mobilni telefon za pušače, tastatura za plavuše, sat za ljubitelje space invadersa, USB grejači, digitalna cigareta ...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
DIGITALNI NOVČANIK

    Ovo je još jedna digitalna mešavina. Ovaj uređaj firme ASBIS vam omogućava da na jednom mestu sa sobom imate novčanik, dokumenta i veliku količinu podataka u digitalnom formatu. ASBIS je kreirao ovaj novčanik sa ugrađenim USB-om kapaciteta od 40 do 100 GB. Novčanik je izrađen od vrhunske kože, a isporučuje se sa diskom na kojem su detaljna uputstva o korištenju. Još da su ga napunili sa 1000 eura, bio bi idealan.

FLEŠ OD ZLATA I SREBRA ZA VAŠU DAMU

      Ako je vaša devojka ljubitelj ovakvih tehnologija, a i vi želite da joj poklonite nešto stvarno neobično i korsno, onda je ovo prava stvar za vas, a sigurno ćete dobiti i veliki plus od nje. Zove se Pretec I-Disc Vogue, i radi se o USB flešu vrlo neobičnog dizajna koji izgleda kao elegantni modni detalj koji je napravljen kao ženska ogrlica ručno obrađena srebrom i zlatom koja uz to skladišti podatke sa kapacitetom od 4 GB. Pretec I-Disc Vogue podržava većinu operativnih sistema koji su trenutno u upotrebi.

ŽIVOT SA MIUROM

      Miuro je otkačena naprava koja podiže mobilne medije na jedan novi, viši nivo. Izgleda kao robotizovana platforma i u stvari je robot iz Japanske kompanije ZMP Inc. Zove se Miuro i dizajniran je za Apple iPod. Izgrađen je u partnerstvu sa audio gigantom Kenwood - om i u osnovi transformiše jedan iPod - koji se postavlja na vrh robota - u diljinski kontrolisanu - Muziku na točkovima, koja se kotrlja okolo i pušta vam vaše omiljene pesme. Nemate iPod?
    Nema problema! Miuro će takođe puštati muziku bežično se povezavši ka iTunes - u na vašem kompjuteru. Različite opcije, uključujući kameru i druge senzore koji omogućuju robotu da se samostalno kreće okolo, prodaju se odvojeno. Robot Miuro dolazi u beloj, crnoj, žutoj i crvenoj varijanti. Cena mu je 930 dolara.

MOBILNI TELEFON ZA PUŠAČE

       Strastveni ste pušač, au isto vreme se ne odvajate od mobilnog telefona? Ako jetako, onda je ovaj novi kineski proizvod upravo stvoren za vas. Mobilni telefon i kutija za cigarete, sve u jednom ! Sigurno će te se obradovati. Kinezi su započeli inovaciju mobilnih telefona nove generacije. Ovo je mobilni telefon sa mnogobrojnim mogućnostima, koji osim toga predstavlja i kutiju za cigarete.
    Nosi oznaku XYW 3838 i to je GSM telefon sa ekranom u boji, MP3 plejerom, VGA kamerom i mikro SD karticom. Težak je 72 grama, a sa zadnje strane se u njega može staviti i 10 cigareta.

OTKAČENI BUDILNICI

       Ovde su neki od stvarno ludih budilnika, a njihovim tvorcima se mora priznati genijalnost u smišnjanju ovako nečega. Ovaj prvi namenjen je onima koji ni prilikom zvonjave budilnika ne napuštaju lako svoj krevet. Takvi samo pritisnu dugme za zaustavljanje zvonjave i nastave dalje. Ali sa ovim budilnikom to neće ići tako. Ima veoma jedinstven stil i naravno princip rada. Kada se aktivira alarm, proizvodi se prilično nesimpatičan zvuk, a okrugli propeler koji vidite na slici izleti iz svoga ležišta i odleti negde po sobi. Jedini način da isključite alarm jeste da ustanete, nađete propeler i vratite ga na njegovo mesto na vrhu budilnika. Prava stvar za sve koji teško ustaju iz kreveta.
    Ovaj drugi budilnik isto može da se pohvali prilično originalnom idejom. I on će naterati spavalice da se dobro razbude. Radi na sledeći način. Na vrhu budilnika nalazi se slagalica, kao što vidite na slici. Kada vam se aktivira alarm, delovi slagalice se jednostavno razlete uvis. A vaš jedini način da prekinete zvonjavu jeste da pokupite delove slagalice i ispravno je složite na vrhu budilnika. Dok to uradite sigurno ćete se razbuditi, osim ako stvarno niste ekstremni slučaj.

DEO KUPATILA BUDUĆNOSTI   

      Ova čudna mašinerija naziva se Washup i predstavlja uređaj konceptualnog dizajna koji je sastavljen od veš mašine i WS šolje. Ovo čudo osim što rešava problem skučenog prostora, predstavlja i uštedu u potrošnji vode. Još samo kada bi u WC šolju ugradili i turbinu za proizvodnju struje koja bi se pokretala tom vodom, to bi bio pravi uređaj za svako domaćinstvo.

GRAMOFON ZA NOSTALGIČARE

    Kompakt diskovi su već odavno potisnuli stare vinil ploče.Međutim, one još uvek nisu izgubile svoju popularnost,  još uvek postoji veliki broj njihovih nostalgičnih poklonika, koji razmišljaju kako svoje stare ploče prebaciti na računar.Taj način nije baš jednostavan, a i vremenski je zahtevan.
    Međutim, za sve se pobrinula japanska kompanija Vestax, koja je napravila gramofon koji ćete jednostavno povezati sa računarom preko USB porta.Gramofon je jako lep, a cena od 300 dolara mu garantuje i pouzdan kvalitet izrade. Povezivanjem ovog gramofona na računar, osim slušanja muzike, može se sa samo jednim klikom snimiti vaša omiljena ploča u MP3 ili nekom drugom digitalnom formatu. Prava stvar za nostalgične ljubitelje vinil ploča.

AKO VAM JE VERENICA LJUBITELJ TEHNOLOGIJA

   Ako je Vaša devojka i buduća verenica veliki ljubitelj novih tehnologija, evo poklona za nju koji je neće ostaviti ravnodušnom.Poznati svetski obrađivač kristala Svarovski, predstavio je nedavno verenički prsten posebnog dizajna i naravno, funkcije. Ovaj prelepi kristalni prsten ima u sebi USB stik sa memorijom, koju naravno možete iskoristiti za snimanje najlepših trenutaka i naravno slike sa vašeg venčanja možete da nosite uvek sa sobom.

SAT 'DAN I NOĆ'

   Kako se obogatiti sa dobrom idejom i što je još važnije, kako se obogatiti na jednoj običnoj čistoj gluposti. E pa, neko je sposoban i za to. Švajcarski sajdžija Roman Džerom pobrinuo se za tako nešto i napravio 'dan i noć' sat. Cena sata je 300.000 dolara ili slovima trista hiljada dolara. A ovaj sat čak i ne meri vreme, već samo pokazuje da li je napolju dan ili noć. Onaj ko ne zna kad je dan ili noć, tome i ne treba ovaj sat već nešto drugo.
    Da sve bude još zanimljivije, svi napravljeni primerci ovog sata prodani su u roku od 48 časova kako su prikazani u javnosti. Po statistici, 67% ljudi i ne gleda u sat, ali su spremni da daju bogatstvo za ručni sat, bez obzira što i pijačarski satovi pokazuju isto takvo tačno vreme, a njih možete da kupujete i na kilo. Eto, bitna je ideja, a u današnje vreme, što gluplja to i veća verovatnoća da ćete i nešto da zaradite na tome.

RUČNI SAT ZA LJUBITELJE SPACE INVADERS-A

     Švajcarski proizvođač satova Romain Jerome, poznat po 'ludo ekstravagantnim' ručnim satovima, koji su uz to izrađeni od nesvakidašnjih materijala kao što su mesečeva prašina ili metal korišćen za proizvodnju svemirske letelice Apolo 11, ponudio je nedavno model posvećen popularnoj arkadnoj video igri Space Invaders, koju je daleke 1978. godine objavila kompanija Taito. Prema svedočenju Tomohira Nišikade, koji je osmislio igru, inspiracija su mu bile video igra Breakout, kompanije Atari, naučno-fantastični roman Rat svetova, Herberta Džordža Velsa, i popularni filmski serijal Zvezdani ratovi, Džordža Lukasa. Igra je nakon pojavljivanja postala izuzetno popularna (svojevremeno je izazvala nestašicu kovanica od 100 jena koje su bile potrebne za igranje na automatima za igre u Japanu), a procenjuje se da je samo 1982. godine svom izdavaču donosila tromesečni prihod od 2 milijarde dolara, što bi danas bilo ekvivalentno prihodu od 4,6 milijardi USD u jednom tromesečju. Nostalgični korisnici koji su emotivno vezani za ovu igru, ili oni koji oduševljava neobični dizajn satova kompanije Romain Jerome, trebalo bi da požure – i spreme pristojnu sumu novca. Kompanija će napraviti svega 78 ručnih satova posvećenih ovoj igri, a prodavaće ih po ceni od 15.000 USD.

NOKIA PUNJAČ ZA BICIKLO

    Nokia je počela da se smatra i 'zelenom' kompanijom pošto je napravila komplet kojim se mobilni telefon puni dok se vozi bicikl. Komplet koji sačinjavaju punjač, dinamo i dva držača (jedan za punjač i telefon, a drugi za dinamo) može da se pričvrstiti na bilo koji bicikl. Dinamo je mali električni generator koji se pričvrćuje na prednju viljušku i radi zahvaljujući okretanju točka na koji je naslonjen. Struja koju stvara prenosi se u punjač pričvršćen na upravljač a iz njega puni telefon preko standardne dvomilimatarske utičnice kakva se nalazi na većini Nokijinih mobilnih telefona.
    Komplet počinje da puni telefon kad se bicikl kreće brzinom većom od 6 km/h. Da bi se postigla ista efikasnost kakvu ima kompaktni električni punjač AC-3, treba voziti brzinom od 12 km/h. Desetominutna vožnja brzinom od 10 km/h dovoljna je da se obezbedi 28 minuta razgovora ili 37 sati na čekanju. Biciklistički punjački komplet pojaviće se na tržištu pre kraja godine i koštaće oko 15 evra. Istog dana Nokia je pokazala i četiri nova telefona, tri verzije modela C1 i jednu modela C2, koji može da se koristi sa dve SIM kartice. Obe kartice mogu istovermeno biti aktivne, a jedna se pored toga može izvaditi i umesto nje umetnuti druga dok telefon radi. Nokia C2 će se pojaviti u prodaji krajem četvrtog tromesečja i bez poreza će koštati 45 evra.

TASTATURA ZA PLAVUŠE
 
     U pitanju nije nikakva šala ili vic o plavušama, već urnebesna i potpuno funkcionalna USB tastatura sa 103 tastera. Ovu tastaturu osim boje odlikuju i duhoviti natpisi na 64 tastera, kao što su: 'Ooops!' - na tasteru 'Delete', onda 'The big one: I need my space' - na razmaknici, pa onda 'Yes! I want it' - na Enteru.
    Određeni broj tastera ima dodatna 'objašnjenja', kao što je slučaj sa 'LOL', 'OMG', i 'XOXO', što predstavlja slova L,O i X, dok su posebno slikoviti funkcijski tasteri, kao što su: 'TAB' je 'Useless key', onda tilda je 'Any Key', 'Caps lock' je 'Warning, size XXL leters', 'Shift' je 'Smart Blonde Button', a 'ESC' je 'NO!'. Numerička tastatura umesto brojeva ima tačkice! A u paketu sa ovom tastaturom stiže i Keynguru softver koji pojedinim tasterima daje glasovne komentare i razne zvučne efekte. Kako ovi komentari u kombinaciji sa ovom tastaturom i naravno plavušom ispred nje zvuče, probajte da sami zamislite!

USB GREJAČI I OSTALA ČUDA
 
   Hladno vreme napolju može da ima uticaqja na vašu cirkulaciju, a takodje i na koordinaciju pokreta vaših prstiju ako sa hladnog vremena odmah sednete za računar i počnete nešto da kucate na njemu. Da biste zagrejali ruke uz vaš računar stručnjaci su se pobrinuli i napravili razne USB djakonije.Jedna koja će vam pomoći kod hladnih ruku sigurno jesu ove USB rukavice. Navucite ih na ruke, drugi kraj uštekajte u USB port vašeg računara i uživajte u toploti dok kuckate na računara.A pošto na vašem računaru imate sigurno još slobodnih USB portova, u njih utaknite neki od grejača sa slike levo, koji će vam kafu, čaj ili mleko držati na željenoj temperaturi.

DIGITALNA CIGARETA

    Oni koji su strastveni pušači teško se odvikavaju od svoga poroka, a mnogi traže nešto što bi moglo da zameni ovo uživanje uvlačenja dima. Poslednja revolucionarna novost je ništa drugo do DIGITALNA CIGARETA. Uz pomoć ove sprave, nikotinski zavisnici mogu čak i da dobiju potrebnu dozu nikotina, bez štetnih hemikalija i otrovnih materija koje izazivaju rak.
    Ove digitalne cigarete pušači mogu da zapale na svakom javnom mestu bez straha od kazne, jer njima ne truju nikoga u svojoj okolini.Jedan ovakav proizvod ima u sebi punjenje i bateriju. U punjenju se nalazi voda, propilen-glikol, nikotin i ukus duvana.Jedno punjenje odgovara dvema kutijama cigareta.Iako je ovaj proizvod relativno skup, ipak su ova punjenja isplativija od samih cigara.
    Ovaj proizvod dolazi u tri dizajna, kao cigareta, cigara i lula.Ovakvo pušenje korisnika ove sprave opskrbljuje potrebnih nikotinom, ne zagadjuje okolinu, ispušta samo bezopasne pare, ne ostavlja neprijatne mirise i ne šteti ljudima u okolini pušača digitalne cigare.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana