Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Smiješne Vijesti iz Svijeta - No 23

   Kuća na pola, ljubitelj donjeg rublja, kad sednete u pogrešan autobus ... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega. 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
ŠPANIJA
    Tri su osobe teže stradale u bizarnoj nesreći u luksuznom španskom hotelu, kad se par u krevetu srušio na muškarca koji je na spratu ispod renovirao sobu. Teško je ozleđena 32-godišnja žena kojoj je posebno stradala ruka, a njenu 38-godišnjem partneru slomljen je pršljen. Zasad se ne zna kao je prošao radnik sa sprata ispod ni što je tačno izazvalo nesreću u luksuznom hotelu Parador de Toledo !!!

NEMAČKA
   43-godišnji Nemac odlučio je rešiti svoj predstojeći razvod tako što je pretesterisao porodičnu kuću na pola kako bi dobio svoju polovinu, te uzeo viljuškar kojim je svoju polovinu kuće i odvezao se svom bratu, kod kojeg živi od kada brak ne funkcioniše. Policija iz nemačkog grada Soneberga izjavila je da je školovani zidar izmerio svoju letnju kućicu, koja je osam metara duga i šest metara široka, pre nego je uzeo motornu testeru i njome pretesterisao kroz drveni krov kuće i zidove. Jedan od policajaca je izjavio: 'Čovek je rekao da je samo uzeo svoj deo iako mislim da njegova žena nije baš bila sretna zbog ovoga' !!!

JAPAN
   Tokijska policija pronašla je više od 4.000 komada donjeg rublja u kući Shiegeo Kodame, japanskog građevinskog radnika koji je godinama koristio svoje veštine penjanja, naučene na poslu, kako bi provaljivao u kuće i krao donje žensko rublje. Policija veruje kako je Shiegeo ukrao 3.977 gaćica, 355 grudnjaka i deset pari čarapa u periodu od šest godina. Policija mu je ušla u trag nakon što je ukrao donje rublje iz dve tokijske kuće, nakon čega je usledila racija njegovog stana. Predstavnik policije je izjavio: 'Nije krao nikakve druge vrste odeće, ali zato nije bio izbirljiv u pogledu donjeg rublja, uzeo je sve na što je naišao' !!!

IZRAEL
   Na međunarodnom aerodromu Ben-Gurion zaustavljena je žena u tradicionalnoj gruzijskoj haljini, jer je otežano hodala. Ispostavilo se da je u svojim čarapama pokušala da prošvercuje 44 primerka telefona iPhone u Izrael. Iako je tvrdila da teško hoda jer se ne oseća dobro, skeneri i kasniji pregled otkrili su telefone skrivene u njenim čarapama. Šezdesetogodišnja žena vraćala se kući nakon posete Londonu. Iako su pokušaji krijumčarenja prilično česti, osoblje zaduženo za bezbednost bilo je više iznenađeno samim brojem ovih telefona, nego činjenicom da su to bili najnoviji modeli četvrte generacije. Svega par dana ranije, skeneri na ovom izuzetno dobro čuvanom aerodromu otkrili su osam retkih ptica privezanih za telo jednog putnika !!!

KAZAHSTAN
   Kazahstanski graničari uhapsili su ruskog državljanina koji je putujući vozom iz Omska u teglici meda pokušao da prokrijumčari ručnu bombu kućne izrade. Kaže da je to njegova žena poslala rođacima. Kakp kažu kazahstanski graničari:'Tegla je delovala preteško i morali smo proveriti šta je unutra'. Uhapšeni muškarac je tvrdio da nije imao pojma da se u medu nalazi bomba i rekao da mu je teglu dala supruga kako bi je poklonio rođacima u Kazahstanu !!!

JAPAN
   Jednog je Japanca, ljutog zbog novoizgrađene zgrade koja je njegovu kuću bacila u debelu senku, odvela policija jer je u njemu omraženu građevinu ispalio desetak metaka iz sportske puške. Policija je uhapsila muškarca koji je pucao u zgradu od jedanaest spratova i to sa trećeg sprata svoje kuće s udaljenosti od približno 50 metara. Šef policije u gradu Kjotu je rekao da je dotični bio ljut jer se investitor nije obazirao na njegove prigovore da zbog nove zgrade sunce ne dopire do njegove kuće. U pucnjavi niko nije ranjen, ali su na novoj stambenoj zgradi oštećeni zidovi, ograda i dve svetiljke !!!

HONG KONG
   Radnici u Hitnoj pomoći u Hong Kongu imali su jedan vrlo zanimljiv slučaj. Primili su poziv od 42-godišnje žene koja je pozivala pomoć, jer joj je u grlu zapela četkica za zube. Žena se je okliznula dok je prala zube i 15 centimetara dugačka četkica završila joj je duboko u grlu. Uprkos svemu tome uspela je nazvati Hitnu pomoć i objasniti im što joj se dogodilo. Radnici Hitne pomoći prebacili su je u bolnicu gde je odmah operisana. Operacija je bila uspešna i hirurzi su uspeli izvaditi četkicu iz grla nesretne Kineskinje, koja je ovaj nesretni slučaj uspela prebroditi bez težih posledica po zdravlje !!!

NEMAČKA
   U Magdeburgu, u Nemačkoj,  jedan je dedica prilikom popravka krova na kući doživeo nezgodu koja ga je mogla stajati života. Dok je na krov svoje kuće nanosio bitumensku smolu - katran, 91-godišnji dedica se okliznuo te ja pao na leđa i ostao je zalepljen na krovu kuće. Prolaznici koji su tuda prolazili i videli ga, pomislili su da se želi ubiti, pa su odmah pozvali policiju. Ubrzo su stigli i vatrogasci koji su ga uspjeli spasiti, odnosno odlepiti sa krova kuće. Kako reče jedan od vatrogasaca: 'Bio je to vrlo čudan prizor, kao kad se muva zalepi za muvolovku. Starac je micao rukama i nogama, ali nije imao snage da se izvuče iz lepljive smole. Nikad dosad nismo imali ovakav slučaj, no glavno je da je sve završilo sretno' !!!

VISKONSIN
   Na račun grada Vaukeša u američkoj državi Visconsin nedavno je stigla uplata od jednog dolara za parking iz 1980. zajedno s tri dolara kamate, no pošiljalac nije odao svoje ime. 'Na neki je način u redu da neko odvoji vreme za svoje obaveze nakon ovoliko godina. Sigurno ga je mučila savest' - ovako je izjavio šef policije Majk Bejb. Potpis na nalogu za isplatu novca nije čitljiv, a na mestu adrese za eventualni povrat uplate stoji - Neko ko predugo čuva previše starih papira. Na omotnici je bio pečat pošte Čikaga. Državni registar pokazao je da se registarski broj automobila naveden na uplati više ne koristi. A, u gradu Vaukeša satovi za parking se ne koriste od 1989. godine !!!

BELGIJA
   Stanovnici belgijske pokrajine Valonije, prema odluci njihove vlade, plaćaće porez na roštiljanje. Tako da će porodice koje budu htele da uživaju u dobrom roštilju, za svako roštiljanje morati platiti 20 eura. Prema podacima stručnjaka, tokom pravljenja roštilja se oslobodi oko 100 grama CO2, najodgovornijeg za globalno zagrevanje. Kontrola roštiljanja vršiće se helikopterskim pregledom, a helikopteri će biti opremljeni termalnim senzorima koji će, zbog svoje osetljivosti na toplinu, lako uočiti potencijalne prekršioce. Ova odluka doneta je u cilju da se uvede kontrola nad emisijom CO2 !!!

NORVEŠKA
   Norveški apstraktni umetnik Jan Kristensen stvorio je umetničko delo koje je nazvano Relative Value i to tako što je na platno dimenzije 2x4 metara nalepio norveške novčanice u protuvrednosti od oko 16.500 dolara. Delo je bilo izloženo u Galeriji MGM u Oslu i  privuklo je pažnju norveške javnosti jer je Kristensen koristio pravi novac iz svog džepa. Ali, gde je pravi novac, tu su i pravi lopovi. Njegovo delo privuklo je lopova koji je razbio prozor galerije i otišao sa platnom krcatim gotovinom. Kristensen kaže da je rad bio prodan jednom norveškom sakupljaču umetničkih predmeta i da još nije odlučio hoće li napraviti novu verziju rada !!!

FILIPINI
   66-godišnji Hans Jurgen Oskar von Naguschewski toliko se iznervirao što je nekoliko puta morao prolaziti rendgenski aparat da je skinuo pantalone pred obezbeđenjem i putnicima na aerodromu u Manili i pokazao im mnogo toga. Nemac je odmah nakon ovog incidenta uhvaćen, a policija je protiv njega podnela prijavu zbog nedoličnog ponašanja !!!

SAD
   Članovi porote odlučili su da je 25-godišnji Marlon Brando Gill iz Kansas Citija kriv jer je svojoj bivšoj devojci Melindi Abel tokom svađe silom ugurao mobilni telefon u usta. Abel je prevezena u bolnicu i tamo su joj doktori izvadili mobilni iz usta i tako joj spasili život jer bi se inače ugušila. Njen bivši dečko nije priznao krivicu, tvrdeći da je devojka sama pokušala progutati mobitel kako bi ga sprečila da sazna koga je nazivala !!!

TAJLAND
   76-godišnja žena, Jaeyaena Beuraheng, iz južnog Tajlanda ponovno se vratila svojoj porodici nakon što je pre 25 godina sela u pogrešan autobus. Ona je živela je u pokrajini Narathiwat na jugu Tajlanda koja je nastanjena većinom etničkim Malajcima. Pre 25 godina posetila je svog muža koji je radio preko granice u Maleziji. Pošto Jaeyean ne zna ni govoriti ni čitati tajlandski, u povratku je sela u pogrešan autobus koji koji ju je odveo u Bangkok umesto kući. U Bangkoku je ponovo pogrešila i ušla u drugi autobus koji ju je odvezao u Chaing Mai koji je 1.340 kilometara severno od Narathiwata. Tamo je provela pet godina prosjačeći kako bi preživela. Uhvaćena je 1987. godine i smeštena u centar za socijalnu pomoć u Phitsanoluku gde je ostala sve dok se opet nije našla sa svojom podrodicom. Spasilo ju je troje novih radnika iz njezine rodne pokrajine koji su dobili posao u centru u kojem se nalazila. Kada su čuli celu priču, nazvali su Jaeyaeninu porodicu koja je došla po nju !!!

AUSTRALIJA
   Majls Hilton-Barber je nakon 21.700 kilometara letenja u etapama iz Velike Britanije stigao u Australiju. To ne bi bilo ništa čudno da on nije - slep. Pretposlednja etapa njegovog interkontinentalnog leta bila je od Kupanga na Timoru do Darwina na severu Australije, a poduhvat je završen sletanjem u Sidnej. Hilton-Barber je u svom avionu imao posebnu opremu koja mu je pomagala u navigaciji, a  za svaki slučaj, tu je bio i pomoćni pilot, koji bi intervenisao da je bilo potrebno. On je pratio rutu kojom su leteli učesnici avionske trke od Londona do Sidneya 1919. godine, a koja ide preko Bliskog istoka, Pakistana, Indije, Malezije i Indonezije !!!

BELGIJA
   Zbunjeni 60-godišnji dedica izazvao je pravu paniku u jednom belgijskom vrtiću kada je pokupio ''krivu unuku'. Kada su roditelji dvogodišnje Marie stigli po svoju ćerku, vaspitačica su im rekle da je devojčicu već pokupio deda. Šokirani roditelji, uplašeni da je u pitanju otmica, odmah su nazvali policiju. Tek što je policija primila njihovu dojavu, policiji e javio javio 60-godišnji Fernand Etienne, koji je rekao da ga je žena upozorila da devojčica koju je doveo iz vrtića nije njegova unuka. Etienne je shvatio da nešto nije u redu kada je devojčica počela plakati u autu, a kad je stigao kući, nazvao je svoju kćer, koja je smirila Marie, i sama nesvesna da ne priča sa svojom ćerkom. Konačno je baka razriješila ovu misteriju, pa je Ferdinand brzo otišao do vrtića kako bi vratio imenjakinju svoje unuke i pravu Marie odveo kući !!!

NEMAČKA
   Skotna krava koja je pobegla s farme u Hanoveru u Nemačkoj, izazvala je pravi haos i horor. Krava koja se odaziva na Uschi, teška 800 kilograma, pobegla je sa farme te lutala kvartovima Hanovera pre nego što je uhvaćena. Napravila je štetu na automobilima, uključujući onima policije i vatrogasaca, od 25.000 eura, a divljala je i po kućnim dvorištima i parkovima. Nemačke su vlasti čak morale zatvoriti puteve i izdati upozorenje građanima, jer je Uschi nakon bega zbog nervoze i stresa postala agresivna. Potera za nemirnom kravom trajala je čak tri sata, a Ushi je ukupno prešla pet kilometara. Potera se završila kada je jedan vatrogasac uspešno naciljao Uschi pištoljem za uspavljivanje. Krava nije povređena, a i njeno tele je u redu !!!

NEMAČKA
   Klijent koji je rano ujutro ušao u banku u Nemačkoj bio je šokiran kad je pred sobom u redu za bankomat ugledao konja. Policija je objavila da je vlasnik konja, a identificiran je samo kao Wolfgang H., noć pre previše popio i odlučio odspavati u toplom predvorju banke. Taj je 40-godišnji mašinac rekao da je s prijateljem 'popio koje pivo' u Wiesenburgu, jugozapadno od Berlina, te da je na povratku kući odlučio prespavati u banci. Kad je video da nema gde da zaveže svog konja, šestogodišnjeg je Samija uveo sa sobom u predvorje banke. Kada je rano ujutro prvi klijent  naišao na konja i uspavanog vlasnika, pozvao je policiju koja je odmah došla, probudila i oterala spavača. On neće biti terećen za ovaj događaj, ali posledica ima: Sami je na tepihu ostavio banci svoj noćni depozit !!!

RUMUNIJA
  Umesto da same kradu po prodavnicama, tri male Rumunke su smislile originalniji i bolji način da se dokopaju ukradene robe. One su glumile snage reda i sitnim lopovima naplaćivale globe. One su kružile robnim kućama i dobro pazile na sitne lopove koji kradu po trgovinama. Kada bi lopov napustio trgovinu, one bi istrčale za njim, glumeći snage reda, pokazale lažne isprave te dotičnom prestupniku naplatile globu i zaplenile ukradenu robu. Međutim, male prevarantice su ipak uhvaćene. Devojčice su bile stare samo 13, 14 i 16 godina, a policija je zaplenila 350 funti gotovine i te nekoliko mobilnih, MP3 playera i nešto ukradene odeće !!!

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA
   Banda koja je uhvatila jednog južnoafričkog preduzetnika najpre ga je skinula do gola, a zatim ga superlepkom zalepila za sobni bicikl, da bi mu nesmetano opljačkali kuću. Razbojnici su ga oteli na putu u Johanesburgu i zatim ga uz pretnju pištoljem naterali da ih odvede u svoju kuću. Superlepilom su mu takođe zalepili i usne da ne vikao. Čovek je spašen tri sata kasnije kada mu je supruga stigla kući. Neznamo koliko je trajalo odlepljivanje !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana