Naslovni baner
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ
CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINE
Meni

Otkačeni Tekstovi - No 63

    Stvarno ludo i šašavo! Ako volite da se smejete, dobro došli! Otkačeni, čudni, zanimljivi i do bola smešni tekstovi. E, baš svašta ima na ovom svetu! Priča o tegli, šta sve treba raditi u životu,  otkačeni tumač snova, logika i legalnost... Pogledajte ove smešne tekstove koji će vam izmamiti osmeh na licu. Smejte se što više, jer smeh je zdravlje...!

TEGLA

    Profesor filozofije je pred studentima, a ispred sebe ima nekoliko predmeta.
Kada je čas počeo, bez reči uzima u ruke veliku praznu teglu od krastavaca i počinje je puniti kamenjem prečnika oko 5 cm. Kada je napunio upitao je studente da li je tegla puna. Složili su se da jeste.
    Profesor onda uzima kutiju sa šljunkom i njega sipa u teglu. Teglu je malo protresao i naravno, šljunak je, kotrljajući se, popunio prostor izmedju kamenja. Onda je ponovo upitao studente da li je tegla puna. Uz smeh su se složili da jeste.
    Profesor sada uzima kutiju sa peskom i sipa ga u teglu. Naravno, pesak je popunio sve ostale šupljine.
'A sada' - kaže profesor, 'hoću da zamislite da je ovo vaš život!'
'Kamenje predstavlja vašu porodicu, partnera, vasš zdravlje, decu, prijatelje - sve ono što bi vaš život činilo punim i onda kada bi sve drugo nestalo'.
'Šljunak su sve druge stvari koje su važne kao što je posao, kuća, auto. Pesak je sve ostalo. Sitnice.'
    Ako u teglu prvo stavite pesak, za kamenje i šljunak neće ostati mesta. Isto važi u životu. Ako sve vreme trošite na nevažne stvari, nećete imati prostora za ono što vam je važno.
    Obratite pažnju na ono što je ključno za vašu sreću. Igrajte se sa decom. Nadjite vremena da odete kod lekara na kontrolne preglede. Izvedite svog partnera na neko lepo mesto. Družite se sa prijateljima. Uvek će biti vremena za posao, spremanje kuće, popravak auta...
Pobrinite se prvo za kamenje, za ono što je zaista važno. Postavite svoje prioritete. Sve ostalo je samo pesak!
   A onda, jedan student uze teglu, za koju su se i profesor i svi studenti složili da je puna i natoči konzervu piva u nju. Naravno, pivo je popunilo sve preostale šupljine u tegli. Sada je ona zaista bila puna.
    NARAVOUČENIJE: Koliko god da vam je život ispunjen, uvek ima prostora za pivo !!!
ŠTA SVE TREBA RADITI U ŽIVOTU

    Kažu da svaki dan moramo pojesti jednu jabuku, a i jednu bananu radi kalija. Takođe i naranču zbog vitamina C... I obavezno popiti jednu šolju zelenog čaja (bez šećera za prevenciju dijabetesa) za smanjenje masnoće u krvi.
    Svakoga dana moramo popiti dve litre vode (da, i posle je obavezno ispišati, što udvostručuje vreme koje smo do sada provodili u WC-u). Svakoga dana treba uzeti barem jedan Bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije, za koje niko ne zna što su tačno, ali ako se ne opskrbite sa barem milion i po tih bakterija - teško vama.
    Svakoga dana jedan aspirin, za prevenciju od infarkta, i jedna čaša crnog vina, takođe protiv infarkta. I jednu čašu belog, za dobar rad nervnog sistema ... I , naravno, jednu čašu piva, ne mogu se setiti za što... Ako ih popiješ odjednom, međutim, možeš dobiti moždani udar, ali ne sekiraj se, nećeš ni primetiti.
    Svakoga dana treba jesti balastne tvari. Mnogo, mnogo, gomilu balastnih tvari, dok ne posereš govno veličine pulovera. Potrebno je 4 do 6  dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smeš zaboraviti žvakati svaki zalogaj 100 puta. Tako da ti samo za jelo treba 5 sati. E da, iza svakog jela  trebalo bi oprati zube, tako da zube treba oprati i posle jabuke, posle Bioaktiva, posle banana, posle balastnih tvari... I tako sve dok imaš zube u ustima, s tim da ne zaboraviš zubni konac, masažu desni i ispiranje vodicom za usta.
    Bilo bi dobro urediti kupatilo, možda staviti unutra CD plejer ili TV, jer s obzirom na vodu, balastne tvari i zube, provest ćeš puno, puno vremena unutra.
    Treba spavati 8 i raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21. Ostaje ti 3 sata, ako nije gužva u saobraćaju. Prema statistikama, TV se gleda prosečno oko 3 sata dnevno. Sada se to više ne može, jer svakoga dana treba hodati najmanje pola sata (savet: nakon 15 min kreni natrag jer ako ne, pola sata postaje celi sat).
    Treba negovati prijateljstva, jer su poput biljaka, treba ih održavati svakodnevno. Pretpostavljam i kada ideš na put. Između ostalog, moraš ostati informisan i čitati barem dvoje dnevnih i nekoliko nedeljnih novina, da bi imao kritički stav.
    Praktikovati ljubav se treba svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati. Za sve ovo treba vremena. Da ne govorimo o tantričkom odnosu. Treba imati vremena i za dodir s prirodom, pranje poda-suđa-veša, da ne govorimo o tome što sve treba ako imaš kućnog ljubimca ili decu.
    Računica kaže da je za sve to potrebno minimalno 29 sati. Jedina mogućnost koja se nameće je raditi nekoliko stvari istovremeno. Na primer:
tuširaj se hladnom vodom i drži usta otvorena - tako ćeš popiti dve litre vode
dok izlaziš iz kupatile s četkicom za zube u ustima, istovremeno se kreši (tantrički) s partnerom koji istovremeno gleda TV i čita novine dok ti pereš pod
ostala ti je jedna ruka slobodna? Nazovi prijatelje! I rodbinu!
popij vino (nakon razgovora s rodbinom će ti trebati)

Uuuuuuf!
    Sada vas pozdravljam, jer između jabuke, jogurta, pive, prve litre vode i trećeg obroka s dnevnom dozom balastnom tvari, ne znam više šta trebam, ali moram hitno u WC. Ušićarit ću par minuta istovremeno perući zube.

OTKAČENI TUMAČ SNOVA

Ako ste sanjali RAJ, čuvajte se batine.
Sanjati MOTIKU, znači da će vam država vratiti oduzetu zemlju.
Ko sanja ZEBRU, pričuvajte se na pešačkom prelazu.
Ako ste sanjali MARKA KRALJEVIĆA, iznerviraće Vas neki buzdovan.
Usniti KOŠNICU PUNU TRUTOVA, znači da ćete dan provesti u opštini od šaltera da šaltera.
Ko sanja MORE, neka ne prekida san.
Ako ste sanjali SEDLO, čuvajte se da vas ne uzjašu.
Ako ste sanjali plavušu, znači da ubrzo očekujete poziv u krevet!
Ako ste sanjali da se kupate u moru to znači da ste se sigurno upišali u krevet!!!
Ako ste sanjali ševu krajnje je vreme da prestanete sanjati i prihvatite se posla.
Ukoliko ste sanjali ĐUBRE - ješćete govna.
Ako ste sanjali da vas dečko vara - ostavite ga.
Ako momak sanja da je sa drugim momkom u pozi 69, očekuje ga uspešna politička karijera.
AŽDAJA - pazite se tašte.
Imati apetit - imaćete novčane gubitke.
Plavog anđela - poštujte prekoračenja brzine.
Okružen anđelima - proverite dali možete da se probudite.
Ako sanjaš vodu, to znači da si pijančio celo veče. Nastavi uveče ...
Ko sanja DRAKULU, doći će mu poreznici ili finansijska policija.
Kad sanjaš FUDBAL, čuvaj se neke nameštaljke.
Sanjati SVEĆU znači biće restrikcije struje.
Ako ste sanjali POJAS ZA SPASAVANJE, biće plata.
Usniti AJKULU, znači da ste u moru problema.
Ako ste sanjali TRAMVAJ, ne hodajte po šinama.
Sanjati BOLJI ŽIVOT, znači da se još niste probudili.
Sanjati KRILA, znači da ćete leteti s posla ili kuće.
Ako ste sanjali BELE MIŠEVE - promenite piće.

LOGIKA I LEGALNOST


    Student je pao na ispitu iz logike. Evo razgovora sa profesorom tom prilikom.
Student: Vi me kažnjavate, razumete li uopšte vi nešto o tome?
■  Profesor: Naravno, inače ne bih bio profesor.
Student: OK, pitaću vas nešto. Ako znate tačan odgovor, dobijam peticu i odlazim. Ako ne znate odgovor, daćete mi desetku.
Profesor (nakon kraćeg razmišljanja): OK, prihvatam!
Student: Šta je legalno (zakonito) a nije logično, šta je logično, a nije legalno, a  šta nije ni logično ni legalno?
Profesor je dugo razmišljao, ali nije našao pravi odgovor i dao je studentu desetku. Nakon toga ga je pitao za odgovor.
Student odmah odgovori: Vi imate 53 godine i oženjeni ste jednom 23-godišnjakinjom; to je legalno, ali nije logično. Vaša žena ima 24-godišnjaka za ljubavnika, što je logično, ali nije legalno. Vi dajete desetku ljubavniku vaše žene, iako je trebao pasti na ispitu, što nije ni logično, ni legalno.
     Zaključak: Sveukupno, čovek može reći, legalno je da mi sedimo i radimo, ali nije logično. Logično je da pri tome šaljemo viceve e-mailom, ali nije legalno. I nije ni logično ni legalno, da smo za to još i plaćeni.
Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu