Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Stanovnici Nekadašnje Juge - No 1

    E, stvarno nas je svakakvih bilo, ali ko tada nije živeo e znako kako je bilo...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    Tito partija - omladina akcija, parola koja nekada nije silazila sa usana tadašnjoj mladeži koji su se utrkivali ko će više raditi i biti veći Jugosloven. A, da li ste se ikada pitali kako je nastala ova parola, izuzetno slavna i uzvikivana u svoje vreme.
    E, pa, evo da napokon saznate: Drug Tito je jednom prilikom posetio jednu radnu akciju i tamo su u trenucima odmora akcijaši igrali fliper. Tada je i drug Tito poželeo da pokaže svoje znanje u igranju flipera, jer je on bio, kao što svi znamo, izuzetno svestran.    
    Kada je drug Tito dograbio fliper, jednostavno ga je razbucao, poeni su počeli da se vrte i vrte. Tako je skupio dosta poena da dobije sledeću besplatnu partiju. Kada su to akcijaši videli, počeli su da skandiraju 'Tito, partija, Tito, partija'. I, tako je nastala jedna od najpopularnijih parola toga vremena, a rekord na fliperu druga Tita još ni dan danas nije oboren ! A, drug Tito je voleo omladinu, a pogotovo napupele omladinke. E, druže Tito, nisi ti bio glup!
    Nakon raspada SFRJ stvari su se razvile u  potpuno neočekivanom pravcu. Makedonija je postala deo Japana, Turska se svojom voljom pridružila Bosni i Hercegovini, a Slovenija je nestala sa karte sveta. A, kako i ne bi, kad je toliko mala, da su slovencima glavešine tako nam drage Evropske Unije zabranili da sviraju harmoniku - jer kad rastegnu harmoniku, rukama povrede granicu susednih država! Ovako barem stoji na Uncyclopediji, šaljivoj kopiji Wikipedije, a tamo su osvanuli podaci i o svim državama bivše Jugoslavije.
    Pa, tako nam Bosna i Hercegovina u svom sastavu ima i Tursku, glavni grad joj je Visoko, a jedan od službenih jezika, pored bosanskog, srpskog, hrvatskog, srpsko - hrvatskog, hrvatsko - srpskog, bosansko - srpsko - hrvatskog, srpsko - bosansko - hrvatskog,  je i rakija !

KAKO PREPOZNATI BOSANCA

     Pa, vrlo lako po sledećim uputstvima.  Vozi Golf 2, započinje svaku rečenicu sa 'svega mi' ili 'Tita mi'. Dokaz o 'državljanstvu' je da pitu jede četiri dana u nedelji, a ostala tri - sarmu.
     Ukupan broj stanovnika je tri - dva muškarca, Mujo i Haso te jedna dama Fata, opisana kao kurva iz susjedstva.
    Iako izgledaju robusno i sirovo, Mujo i Haso su zapravo intelektualci i autori dela kao što su Teorija relativnosti, Kapital i I što se, kvragu, desilo s Josephom K.
    Službena valuta su cigarete. Bosanci su iznimno miroljubiv narod, osim što redovno ratuju, a pre svega veruju u sveto trojstvo hrane, fudbala i dobre zezancije.
    Među važnijim gradovima nabrojano je desetak Vakufa, a postoje Zajedničko, Kinesko, Neutralno, Tursko, Bosansko, Hrvatsko i Srpsko Sarajevo.
    Istaknute su i znamenitosti poput Međugorja, piramida, Brus Lija, a najpoznatiji Bosanac u svetu je svakako, Valter.
    Bosnu i Hercegovinu s tri strane okružuje Lijepa naša Hrvatska u kojoj žive radišni ljudi, koji premoreni osmosatnim radnim vremenom jedini spas nalaze u spavanju ili u neophodnoj dnevnoj dozi kave i trača.

KAKO PREPOZNATI HRVATA
   
    Bar mu jedan član rodbine proizvodi vino, bar mu jedan član rodbine proizvodi rakiju, koristi šljivovicu za ubijanje tuge i svake druge bolesti. Reč 'babaroga' ga paralizira. Omiljene teme su im Srbi i sve vezano uz Srbiju, ili količina i bogatstvo psovki. Glavni izvozni proizvodi su sunce, rakija, preplanula koža, lepe uspomene s letovanja i trudnoća (kod turistkinja). Ponudu nadopunjuju popularna muzika, narodne nošnje, probavne smetnje uzrokovane velikim izborom hrane i benigne ljubavne bolesti.
 Službeni jezik je hrvatski, i nikako srpski, a dve glavne rečenice su 'trebali bi to napraviti' i 'to bi trebalo biti napravljeno'. Nacionalni sport je podizanje šoljica kave, koji svi, bez obzira na obaveze, marljivo treniraju, a u narodu su popularni još i ispijanje piva i lov na Čehinje. Inače, ako i nešto od dole navedenog odgovara vama, onda ste 100% Hrvat.

sva jela vaših roditelja sadrže vegetu
ne postoji ručak bez komada mesa
iako niste zaposleni, u garaži vam je parkiran novi automobil
zovete se Ante, Ivana ili Ana
rakiju ne koristite samo na proslavama, već i kao sredstvo za pranje prozora, masažu i kao lek
posuđe perete ručno, pre nego što ga stavite u mašinu za pranje
živite s roditeljima sve dok ne stupite u brak
nemate mikrotalasnu rernu jer nije zdrava i zrači
vaša 13-godišnja sestra može popiti više od bilo kojeg stranca
smatrate kako su Hrvatska i njeno more najlepši na svetu, iako nikada niste ni prešli državnu granicu
roditelji su vam uvereni da ćete biti niko i ništa ako ne završite fakultet
čim ste se rodili postali ste stručnjaci u tri područja: politici, fudbalu i medicini
nerede na stadionu uvek uzrokuje policija
ne izlazite iz kuće dok vam kosa nije potpuno suva
ne smijete sediti kraj otvorenog prozora zbog straha da ćete dobiti upalu pluća od pronaje, čak i ako je leto
na venčanju vam je bilo najmanje 1000 ljudi od kojih više od polovine jedva i da poznajete.

SLOVENIJA I SLOVENCI

    Po Uncyclopediji, Slovenija je najmanja nezavisna zemlja na svetu koja je svoju samostalnost sačuvala punih 13 godina - od 1991., kada je pobegla od prljavog socijalizama i Jugoslavije do 2004., kada je postala članom Europske unije.
    Nacionala valuta je tolar, koji se može samo menjati za alkohol. Državom vladaju Kućna pravila. Predsednik je ćelavi hipi vegan na drogama, dok im je čelni čovek vlade ćelavi, pijani farmer.
    Najveći nacionalni heroj je Kekec, koji je uz to topli brat (za one koji ne poznaju moderan demokratski rečnik - obična pederčina), što potvrđuje prijašnje sumnje da je Slovenija raj za toplu braću. Dok su mladi, većina Slovenaca veruje u droge, dok se u poznim godinama uglavnom prebacuju na alkohol. Obično se smatra da su nastali ukrštanjem medveda i bukve, ali ima i primesa drugih naroda. Evo i slike tipične srećne slovenačke porodice.   A, evo i par kratkih crtica o bratskim nam Slovencima.
U Sloveniji je zabranjeno raditi špagu na fizičkom, jer se inače prelazi državna granica.
Slovenija ima tako malo mora da se sve ribe iz njega mogu pohvatati mrežicom sa stola za ping-pong.
Kada netko otvori kišobran u Ljubljani, mora paziti da ne udari u oko nekoga u Mariboru.
Zašto letači na Planici ne lete preko 250 metara? Jer bi skočili u Italiju.
Koliko Slovenaca zna hodati? Sva trojica.
Najkraći vic na svetu: Šeta bračni par slovenskom obalom...
Zašto Slovenci ne smiju svirati harmoniku? Kad bi ju rastegli do kraja, prešli bi državnu granicu.
Koje boje su slovenski patrolni čamci? Oba dva su plava.
Slovencima uopšte ne trebaju mobilni telefoni. Oni mogu komunicirati jodlanjem s jednog kraja države na drugi.
Što Slovenci koriste za nadgledanje vazdušnog prostora? Vojnika na vrhu Triglava.
Za što Slovenci koriste radar? Za zafrkanciju !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana