Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Senzacionalne Vijesti - No 25

   Čudna veverica, pogrebnici u problemu, prigutana ogrlica ... Stvarno, ima nas svakavih, ali jedino je dobro što će vam ovo izmamiti osmeh na lice i nasmejati vas do suza...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
FINSKA
    Finska veverica koja je velika ljubiteljica čokolade, barem dvaput dnevno odlazi u obližnju prodavnicu kako bi ukrala čokoladna jaja Kinder surprise. Vlasnica radnje u gradu Jyvaskyla u središnjem delu Finske kaže: 'Zovem je kinder-veverica. Dolazi isključivo po njih, čini se da je drugi čokoladni proizvodi nimalo ne zanimaju. Vrlo pažljivo skine foliju, pojede čokoladu, a igračku ostavi.' Taj popularni proizvod za decu sadrži u sebi igračku i čokoladu. Nažalost, lopov dlakavog repa za sobom nikad ne počisti nered, nego omote ostavlja u prodavnici !!!

ZIMBABVE
    Mreža javnog prevoza u Zimbabveu ne funkcioniše dobro nestašice benzina, pa tako da su i pogrebnici morali promeniti klijentelu i staviti se na raspolaganje živima. Kao znak rastuće svetske krize mogao bi se protumačiti ovaj najnoviji potez vlasti u Zimbabveu koje su naložile pogrebnicima da svoja vozila stave u službu javnog prevoza. Vlada je ukazom nedavno prepolovila cene goriva i voznih karata, ali je zbog toga došlo do nestašice benzina. Kao rezultat takvog poteza mnoga kombi-vozila, koja su služila kao glavno prevozno sredstvo, ostala su van upotrebe. Tako sada putovanje od predgrađa do centra Hararea, koje je nekada trajalo u proseku 30 minuta, traje i do pet sati jer bez javnog prevoza putnici zavise o vozačima preostalih automobila i kombija, koji skupo naplaćuju usluge prevoza !!!

INDIJA
   Indijski policajci prisilili su kradljivca da u kratkom roku pojede 40 banana kako bi 'prirodno' izbacio zlatnu ogrlicu koju je ukrao, pa odmah progutao. Šeik Mohzin progutao je zlatnu ogrlicu vrednu 45.000 rupija - oko 800 eura, koju je ukrao jednoj ženi, nakon čega ga je uvatila policija. 'On je tvrdio da nije progutao ogrlicu, ali rendgenski snimak u bolnici je pokazao da se ogrlica ipak nalazi u njegovom želucu' - objasnio je policijski činovnik u Kolkati i dodao da su im lekari savetovali da ga prisile pojesti što više banana koje su prirodni purgativ. No, banane nisu za sad urodile plodom i Mohzin još nije 'vratio' ono što je ukrao !!!

NEMAČKA
   Jedan američki turist izazvao je negodovanje prolaznika u Nirnbergu u Nemačkoj jer je ulicama šetao gol, a on se pred policijom branio kako je mislio da je u Nemačkoj prihvatljivo hodati bez odeće po ulici. Predstavnik policije je izjavio: 'U poslednje vreme beležimo neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, ali ovo je ipak neprihvatljivo. Policija je 41-godišnjem turistu odredila kaznu od 200 eura a trebao bi se pojaviti i na prekršajnom sudu zbog nepristojnog ponašanja u javnosti !!!

NEMAČKA
   Nemački farmer Martin Radlberger iz Rosenhajma, umalo da izgubi 10.000 eura - pojela ih je njegova koza. Ali, snalažljivom farmeru je novac ipak bio važniji od proždrljive koze pa ju je poslao na hitnu operaciju, kako bi spasao bar deo novca. On je ostavio 10.000 eura s kojima je planirao da kupi traktor na kuhinjskom stolu i otišao se javiti na telefon. Kada se vratio ugledao je kozu Štefi kako upravo preživa posljednji svežanj novčanica. Martin je zatim hitno nazvao veterinara koji je kozu odmah operisao i spasio gotovo sav novac. Jedino je veterinaru morao platiti 300 eura za ovu hitnu operaciju !!!

HOLANDIJA
   Čudan ulov jednog 13-godišnjeg holanđanina koji je krenuo u ribolov, a ulov je - ronilac. On je naime udicom zakačio ronioca za usnu. Kako sam ronilac Wim van Huffelen kaže: 'Čuo sam neki zvuk iznad svoje glave i odmah potom sam osetio kako me nešto povlači za usnu'.  Holandski De Telegraaf objavio je i njegovu fotografiju sa udicom zakačenom za usnu. Van Huffelen je u trenutku kad je postao 'ulov' 13-godišnjeg pecaroša plivao u jevernom moru, u blizini obale, pokraj Zierikzeea, grada na jugu Holandije. Doktori su ga uspeli osloboditi udice !!!

SICILIJA
   Jedna sicilijanska majka oduzela je svom 61-godišnjem sinu ključeve od kuće, zabranila mu izlaske i jpš ga prijavila policiji. Razlog - vratio se prekasno. Već umorna od njegovog problematičnog ponašanja, zabrinuta majka je odlučila zatražiti pomoć policije koja bi ga trebala uveriti da se ponaša pristojnije i da bude obazriviji prema svojoj jednoj i jedinoj majci. 'Mlađani' sin se požalio da mu majka nije dopustila duge izlaske preko nedelje, a nije znala niti kuvati što je kod njega izazivalo duboke frustracije. Policija je ipak pomogla posvađanoj familiji da se pomiri, pa su zajedno krenuli kući !!!

SAD
   Neobičnom šalom, radnici jedne firme u Pensilvaniji oprostili su se od svog kolege Džeka Huanga, kome je to bio zadnji radni dan u kanselariji. Ceo automobil oblepili su mu samolepljvim papirićima na kojima je pisalo 'nedostajaćeš nam' i drugim pozdravima. Svi ovi papirići ipak nisu sprečili saobraćajnog policajca da mu ostavi kaznu za pogrešno parkiranje !!!

CRNA GORA
   Grupa mladića iz Crne Gore odlučila je da se na popisu stanovništva izjasni kao Džedaji, u znak protesta zbog, kako ocenjuju, politizacije popisa i aktuelizovanja nacionalnih podela. kako sami kažu: 'Zgnušani malogradjanskim podelama, došli smo na ideju da se pišemo kao Džedaji da bi izrazili nezadovoljstvo i protest, te da bi obesmislili podelu na Srbe, Crnogorce, Bošnjake, Muslimane'. On navodi da pokret 'nema veze sa svetskim pokretima Džedajizma, kojim se izražava religijsko shvatanje bazirano na sinkretizmu, odnosno mešanju religija'. Poručuju da su u njihove redove dobrodošli svi. Popisu je prethodila kampanja kojom su razni društveni subjekti pokušali uticati na ljude kako da se izjasne verski i nacionalno !!!

ŠVEDSKA
   Medeni mesec jednog sveže venčanog para iz Švedske bio je 'predivan'! Obeležili su ga snežna oluja, ciklon, poplave, požari i dva zemljotresa.Stefan Svanstrom iz Stokholma ispričao je da je na bračno putovanje od četiri meseca krenuo 6. decembra sa suprugom Erikom i njihovom bebom. Prvi problem na koji su naišli bile su jake snežne oluje koje su ih zavejale na aerodromu u nemačkom gradu Minhenu. Kada su stigli u Australiju, suočili su se razornim posledicama ciklona koji je pogodio oblast Kernsa, a onda i sa poplavama u Brizbejnu i požarima u Pertu. Pre nego što su otputovali na Novi Zeland, jak zemljotres pogodio je grad Krajstčerč. Poslednja destinacija bio je Tokio, gde je bračni par osetio najjači zemljotres ikada zabeležen u Japanu !!!

RUMUNIJA
   Razvod je vrlo često skupo rešenje nastalog problema, ali oni koji odluče da pribegnu takvom rešenju sigurno ne bi želeli da žive u Rumuniji. U toj zemlji na snagu je stupio novi zakon kojim zvaničnici gradskih skupština mogu da obavljaju razvode, a svaki grad može da odredi sopstvenu cenu, zbog čega postoje ogromne razlike u tarifama. U gradu Sandjordju de Mures, koji ima 8.000 stanovnika, razvod košta 10.000 leja, oko 2.380 evra, odnosno skoro 60 odsto prosečne godišnje plate i 2.000 puta više nego u Bukureštu. Gradski zvaničnici navode da je njihov cilj da odvrate parove od razvoda što im, po svemu sudeći, uspeva, pošto su od stupanja na snagu ovog novog zakona tri para odustala od razvoda kada su saznali koliko on košta !!!

SAD
   Jedan jelen postao je zaštitnik guske koja leži na jajima. Štiti je od pešaka i automobila. Guska se ugnezdila na jednoj urni, na groblju u američkom gradu Bafalu, u državi Njujork, a jelen se došao do nje i ne udaljava se - ispričao je čuvar koji redovno obilazi groblje. Čuvar je takodje zapazio da u blizini nema ženki koje bi objasnilo mužjakovo zadržavanje i da se jelen redovno postavi izmedju urne, na kojoj leži guska, i prolaznika ili vozila koja prolaze. Stručnjaci za životinje na Kornel univerzitetu kažu da jeleni i guske obično ne obraćaju pažnju jedni na druge !!!

RUSIJA
   Stanovnike ruskog grada Sarova, koji je poznat po nuklearnim testiranjima, nemalo je iznenadilo kada je  krokodil 'pao s neba' na ulicu. Dugačak oko jednog metra, ovaj kajmanski krokodil pao je sa 12. sprata zgrade, iz stana svog vlasnika s kojim je živeo posljednjih 15 godina. Krokodil se previše nagnuo kroz prozor, i završio na ulici. Prestravljeni prolaznici su pozvali Službu za hitne intervencije čiji su radnici ukrotili krokodila, a onda ga odveli u azil za napuštene životinje. 'Leteći krokodil' kome je pri padu samo napukao jedan zub, je ubrzo vraćen svom vlasniku !!!

KINA
   Pet učenika u Kini izbačeno je iz škole jer su zaboravili povući vodu pri izlasku iz WC-a. Oni su išli u mongolsku eksperimentalnu srednju školi u Fuxinu. Kako kaže direktor škole: ''Svake godine učenici i roditelji potpišu dokument s popisom svih obaveza, kako bi se uverili da će se prikladno ponašati. 'O kaznama za kršenje pravila se ne pregovara'. Ovaj popis obaveza ima 27 pravila, a puštanje vode u WC-u je jedno od njih. Odbor za obrazovanje je ipak na strani roditelja i smatra da je uprava škole pretjerala !!!

NEMAČKA
   Nemci misle na svaki cent! Čovek je platio 40 centi više nego što je trebalo za telefonski poziv u nemačkom televizijskom kvizu i zato otišao u policijsku stanicu u tri sata ujutro i podigao tužbu za prevaru. Dotični Nemac je otišao u telefonsku govornicu kako bi nazvao kviz i odgovorio na nagradno pitanje koje je glasilo: 'Koliko mleka proizvede 10 volova u 10 minuta, ako pet volova proizvede pet litara u pet minuta?' On je očekivao je da će taj poziv koštati 50 centi, ali kada se uspostavilo da je cena 90 centi prvo se silno iznervirao, a onda i potpuno poludeo nakon što su mu u kvizu rekli da je to pitanje bez odgovora budući da volovi ne daju mleko. Volovi ne daju mleko, ali zato izgleda neki volovi učestvuju u kvizu !!!

AUSTRALIJA
  Izgubljen u divljini pošto se povredio u padu s konja, 53-godišnjak se u begu pred krokodilima popeo na stablo eukaliptusa. Tamo je morao ostati nedelju dana dok ga nisu pronašli spasitelji, jer su gladni krokodili gotovo neprekidno vrebali na svoju potencijalnu žrtvu. Samo par puta u toku dana uspeo je nakratko da se spusti sa drveta kako bi uzeo vodu iz obližnje lokve. Bjegunca pred krokodilima, kojega mediji navode samo kao 'Džordž', spasio je pilot helikoptera koji ga je primetio na drvetu. U nedelju dana koliko je proveo na drvetu Džordž je pojeo samo dva sendviča koje je imao u džepu !!!

HOLANDIJA
   Tri mlada muškarca u holandskom grada Damwoudeu optužena su za povredu vlasništva i to zato jer su se bavili zaista čudnom zanimacijom. Oni su ušli u jedan supermarket i u kutije sa svežim mesom stavljali crve. To je primetio jedan kupac koji se, nakon što je kupio meso, požalio radnicima marketa. Policija je napravila istragu i identifikovala muškarce u starosti od 18 do 21 godine koji su oštetili oko 40 pakovanja svežeg mesa stavljajući crve unutra. Na svu sreću, prodan je samo jedan paket ovog ucrvanog mesa prije nego su policajci otkrili mlade prestupnike. Ostalo meso 'nađubreno'crvima je odmah uništeno !!!

KINA
   U jednoj kineskoj firmi radnici koji se tri puta suprotstave šefu lete s posla, a kada prva dva puta odbiju izvršiti naređenje dužni su platiti novčanu kaznu za neposlušnost. Jedna Kineskinja tužiće bivšeg poslodavca zato što je otpuštena zbog politike firme da otpušta ranike koji se tri puta suprotstave šefu. Firma HWA-1 u jugoistočnom kineskom gradu Sjamen otpustila je navedenu ženu koja je odbila platiti kaznu zbog suprotstavljanja šefu. Prema politici ove firme, prvo suprotstavljanje šefu kažnjava se s 30 juana (oko 4 dolara), drugo sa 100 juana, a treće dovodi do otkaza !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana