vrh
Meni

Rss Feed


     Dobro došli u svet RSS-a. Pogledajte šta je to, gde se nalazi, kako i zašto se koristi. Ako nemate instaliran RSS Reader, od sada Vam The Čonoplja News nudi veliki zbor RSS fidova za vaš sajt. Ako želite da imate sopstveni RSS Reader instaliran na Vašem računaru, pročitajte dole uputstvo, kako i gde ga preuzeti, kao i način kako integrisati vesti u njega.

    Ako posedujete sopstveni sajt, tada ćete možda poželeti dve stvari: Da preuzmete RSS Feed sa drugih sajtova, ili da drugim sajtovima ponudite sopstveni RSS Feed. U tom slučaju trebaće vam skripta za parsiranje RSS Feed - a, a ako želite sopstveni RSS Feed, da bi ga napravili trebaće vam Feed Editor. Sve to potražite na adresi  https://www.feedforall.com.

    Mi vam nudimo sledeće naše RSS Feed-ove: preko RSS markice preuzmite link za oblast koju želite i obogatite raznovrsnim sadržajem vaš sajt ili blog.

     Horoskop Dnevni
     Horoskop Ljubavni Dnevni
     Horoskop Ljubavni Nedeljni
     Horoskop Ljubavni Godišnji
     Horoskop Nedeljni
     Horoskop Mesečni
     Horoskop Godišnji 
     Horoskop Poslovni Godišnji 
     Kineski godišnji horoskop
     Sve o Numerologiji
     Numerologija - Mesečni
     Numerologija - Godišnji
     Otkačene Vesti Širom Sveta
     Jeste li znali da...
     Verovali ili ne...
    Vicevi Dana
    Astrologija
    Najveće Misterije Sveta
    Duhovne pouke
    Sanovnik i Tumačenje Snova
    Super Zabava
    Terapija Smehom
    Borba Protiv Magije
    Feng Shui
    Psihološki Testovi Ličnosti
    Futuristika
    Zabavni Magazin
    Sve o Ljubavi
    Zdravlje i Medicina
    Alternativna Medicina
    Zanimljiva Nauka
    Novi Svetski Poredak
    Protokoli Vladanja Svetom
    Obrnute Vesti
    Paranormal Magazin
    Proročanstva
    Reinkarnacija i Život Posle Smrti
    Pravoslavlje i Religija
    Molitve
    Molitve Za Sve Prilike
    Mudrosti Sveta
    Prljavi Svet Finansija
    Divni Svet Životinja
    Tajne Ljudskog Uma
    Turizam i Putovanja
    Vanzemljci i Leteći Tanjiri
    Zona Sumraka
    Od Svega Po Nešto
    Svet SMS Poruka

    Levim klikom na markicu pored odabranog RSS-a možete odmah da pristupite stranici sa RSS-om. Desnim klikom na markicu možete da preuzmete link odabranog Rss Feed-a.

Šta je RSS?

    Zavisno od onoga kome je pitanje upućeno, RSS znači ili 'Rich Site Summary' ('Sadržaj bogatog sajta' ) ili 'Really Simple Syndication' ('Veoma jednostavnа distribucija'). No bez obzira na značenje, RSS je novi način publikovanja informacije putem Interneta.
  U srcu ove tehnologije je specijalni način kodiranja - XML, koji je tokom poslednjih godina našao široku primenu kod globalne online zajednice. XML kod za RSS opisuje novi tip Web informacija nazvan 'news feed – punjenje vesti'.

  U suštini, punjenje može sadržati naslov i link na novi sadržaj na Web sajtu ili na nešto drugo što kreator želi da podeli. Kompanija može putem RSS vesti promovisati svoje nove proizvode, na primer.

  Bilo ko — online posetilac ili drugi Web site — može pokupiti RSS sadržaje i pomoću odgovarajućeg Web softvera automatski prikazivati te sadržaje.

   Koncept je sličan onom koji koriste novinske agencije: Informаcije jedne novinske agencije se mogu 'podeliti' — uzeti i prikazati — od strane druge agencije. RSS tehnologija vas automatski obaveštava o svim izmenama na sajtu koji volite da posećujete.

Kako se koristi? Gde mogu naći čitače vesti?
 
    Pre svega, morate imati program koji se zove 'čitač vesti'.
Ovi programi na Vašem računaru prikazuju RSS informacije sa sajtova koje Vi izaberete. To su programi koji rade u pozadini na Vašem računaru, prate sajtove koje ste izabrali i obavještavaju Vas kad dođe do izmene sadržaja.
   Postoji mnoštvo programa za čitanje RSS vesti. Imajte u vidu da su neki od njih namenjeni tačno određenim operativnim sistemima, a i da su mnogi besplatni. Za Windows preporučujemo Awasu, FeedReader,...

Zašto bi obični korisnici Interneta koristili RSS?
 
     Za Web surfere, prednosti RSSa su velike: štedi im vreme i protok. Umesto da posećuju omiljeni WEB sajt, vesti stižu direktno na njihov kompjuter u željenom intеrvalu. Osim toga,većina RSS fidova sadrži samo linkove, naslove ili kratak sadržaj novih informacija. To znači da se samo mali sadržaj informacija može poslati bilo kom XML-kompatibilnom uređaju — računaru, mobilnom telefonu, handheld kompjuteru — bez dugog download procesa.
    Što je važnije, RSS nam daje mogućnost prijema informacija bez davanja informacija o sebi. Za razliku od prijave za e-mail bilten, ovde ne moramo dati e-mail adresu. Time sprečavamo mogućnost prijema spam ili neželjene pošte.

Kako integrisati RSS vesti u RSS Reader?
 
    Kad ste nabavili čitač, prijava za RSS vesti je jednostavna. Mnogi sajtovi koji nude RSS fid će prikazati dugme - mali narandžasti pravougaonik sa oznakom 'RSS' ili 'XML.'
    Kliknite na to dugme  i vaš Web browser će otići na stranicu sa čudnim kodom. Kliknite na to dugme desnim dugmetom miša i iskopirajte Web 'adresu' ili URL te stranice i dodajte je u čitač vijesti. Softver će automatski tražiti i prikazivati poslednje informacije.

    Kada ste izabrali vesti koje želite da pratite, preostaje Vam da, prateći uputstvo na Vašem čitaču vesti, dodate željeni XML sadržaj na svoju RSS listu.
    Možemo da vam preporučimo i varijantu čitanja RSS-a kroz FireFox browser. Ukoliko ne poseduje FireFox možete da ga preuzmete sa adrese www.mozilla.org. Ako ga imate, jednostavno na našim stranicama uočite neku od  malih ikonica:  ili . Tada je kliknite levim tasterom miša i dodajte RSS kanal u bookmark vašeg browsera.

   RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA
Povratak Na Vrh Strane