Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Verovali ili Ne - No 7

   Da li ćete poverovati u sve ovo? Život daje neverovatne stvari, isto kao i priroda!

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Nakon žestoke svađe sa svojom ženom Maki, Noro Kamasuto napustio je svoj dom u Tokiu i ukrcao se na brod za Ameriku. Međutim, kada se iskrcao u San Francisku, nemalo se iznenadio: supruga ga je čekala na obali. Doletela je avionom da ga dočeka, pomiri se sa njim i uveri da kako treba da se vrati kući !!!

Stanovnici Valvis Beja u jugozapadnoj Africi nikada se ne približavaju svetioniku bez kišobrana, čak i kada su noći potpuno vedre. Svetlost privlači jata ptica koje udaraju o stub svetionika i onesvešćene padaju na zemlju !!!

Ramzes II, koji je vladao Egiptom 67 godina (1292-1225 pre naše ere), ima je 79 sinova i 59 kćeri !!!

Feliks Karvahal, poštar iz Havane, učestvovao je 1904. godine u olimpijskom maratonu i stigao četvrti, iako se nikad nije takmičio niti trenirao !!!

Pošto je 61 godinu proveo skitajući se, Tofari Zalihaf nastanio se u Adis Abebi i izjavio da može razgovarati sa svim psima-lutalicama i da su oni njegovi jedini pravi prijatelji !!!

Aloiz Kraft, 33-godišnji turistički vodič iz Berna, otpušten je sa posla jer je već pet puta zalutao dok je kroz alpske doline vodio grupe stranih turista !!!

Osamdesetogodišnji Sven Anderson iz Štokholma obolio je od upale pluća. Doktor mu je prepisao lek koji mu, istina, nije pomogao da izleči upalu pluća, ali mu je izlečio nesanicu od koje je bolovao gotovo 40 godina !!!

Picca, poznati italijanski specijalitet, nastala je još pre 2000 godina kada su rimski vojnici dodali sir i maslinovo ulje na 'Maces' - vrstu peciva starih jevreja !!!

Marvin Hardison iz Kanade, ima kolekciju od preko 12.000 hemijskih olovaka i naliv pera !!!

Cvetovi urme nemaju miris i ne privlače pčele, te ljudi moraju da ih oprašuju rukom !!!

Pripadnici plemena Bakuba nisu smeli započeti nijedan ratni sukob sve dok je vrat njihove vladarke Katenge krasila biserna ogrlica !!!

Do manastira u Tesaliji, u Grčkoj, koji su građeni na nepristupačnim stenama, moglo se doći samo uz pomoć konopca !!!

Srebrna riba osvetljava okean ispod sebe iako ima oči na gornjem delu tela !!!

Tot, egipatski bog meseca, smatran je začetnikom govora, pisma i merenja vremena, često je predstavljan kao majmun babun !!!

Džon Saliven (1858-1918), američki šampion u boksu, zaradio je 1.221.320 dolara u svojoj karijeri, ali od toga samo 120.270 u ringu !!!

Tomas Berli iz Išfnela, u Engleskoj, živeo je tačno jedan vek: rodio se u ponoć 31.decembra 1600, a umro u ponoć 31. decembra 1700. godine !!!

Džejn Mensfild, američka glumica, postavila je zidove, pod i tavanicu svog kupatila pravim krznom !!!

Nemarno vezana kravata ušla je u Engleskoj i Francuskoj u modu 1692, godine, posle bitke kod Stenkerka kada su francuski prinčevi jurnuli u borbu nemajući vremena da propisno vežu vratne marame !!!

Da bi proizvela 450 grama meda, pčela treba da obiđe oko sedam i po miliona cvetova, što znači da pređe razdaljinu koja odgovara trostrukom obimu Zemlje !!!

Tomas Blad, koji je pokušao da iz londonskog Tauera ukrade engleski krunski nakit i da ubije kralja Čarlsa II, dobio je oproštaj od tog istog kralja, bilo mu je vraćeno konfiskovano imanje, pa čak i određene doživotna penzija !!!

Frensis Džonson napravio je od kanapa, koji je skupljao klupko koje je imalo u prečniku više od dva metra !!!

Rojal Tajler (1757-1826) autor 'Kontrasta', prvog uspešnog američkog dramskog dela, uvek je pisao anonimno jer je bio čuveni pravnik, a bavljenje pozorištem smatralo se nepriličnim za ljude njegovog položaja !!!

Riba Klovn, nazvana tako zbog svojih narandžastih, crnih i belih šara, živi u džinovskoj morskoj sasi, otrovnoj životinji koja liči na biljku. Zauzvrat, riba deli sa sasom hranu koju ulovi !!!

'Deklaraciji o nezavisnosti' koju je američki kongres SAD-a usvojio 4.jula 1776. godine, Englezi nisu pridavali veliki značaj !!!

Ostrvo zvano Konzerva, u Južnom Pacifiku, dobilo je ime po običaju da se pošta doprema na ostrvo u konzervi koju je nosio plivač !!!

Planina Tenant u Kanberi u Australiji, dobila je ime po razbojniku obešenom 1828. godine !!!

Ljuska nojevih jaja je tako jaka da može da izdrži teret od 120 kilograma !!!

Članovi jednog plemena iz Nove Gvineje od paukove mreže prave neku vrstu šešira. Domoroci tvrde da su ovakvi šeširi nepoderivi i da ih zato nose ceo život !!!

Dvoboj pištoljima između Mati Silks i Keti Falton dogodio se 1870. godine u Denveru u SAD. Devojke su na taj način želele da odluče kojoj će pripasti lepi kockar Kort Tomson u koga su obe bile zaljubljene. Devojke su prošle s lakšim ranama, ali je jedan metak, igrom slučaja, usmrtio njihovog lepotana !!!

Dve hiljade žena stradalo je u požaru koji je 8.decembra 1863. godine zahvatio katedralu u Santjagu u Čileu. Jedna vernica je zuknjom zakačila sveću i istog trena pretvorila se u buktinju. Požar se širio neverovatnom brzinom jer je katedrala bila dupke puna, a sve žene u dugačkim širokim suknjama !!!

Lord Danseni (1878-1957), poznati pisac, imao je u svom porodičnom zamku trpezariju prostranu kao kakva balska dvorana. Zvono kojim je pozivao momka koji ga je služio pri obedima, bilo je toliko daleko od njegovog mesta za stolom da je Danseni pucao iz pištonja u zvono da bi zazvonio !!!

Lekar Januš Kukulski iz Krakova sakupio je trinaest hiljada značaka fudbalskih klubova iz 120 zemalja. Smatra se da je ovo najbogatija kolekcija takve vrste u svetu !!!

Princ Melhior fon Mekau, vladar Briksena u Austriji, umro je 1509. godine za vreme putovanja u Rim i dok je njegovo telo bilo izloženo da bi mu se odale vojne počasti, jedan vojnik iz počasne straže uspeo je da mu pretrese odelo i da u jednoj manžeti nađe priznanicu na čak 300.000 zlatnika koje je princ deponovao u jednoj nemačkoj banci. Priznanica je glasila - Na donosioca !!!

Zlatne terazije stavljane su u grob egipatskih princesa umrlih u ranoj mladosti jer se verovalo da će na takvoj vagi njihova dela pretegnuti grehove !!!

U Švajcarskom gradu Gandrija postoji jedinstven muzej na svetu. U njemu posetilac može da vidi sve moguće predmete i trikove kojima se šverceri služe da bi nadmudrili carinike !!!

Bassogigas je riba iz porodice Brotulida koja može da se spusti na dubinu od 6500 metara, dok moderna podmornica, na primer, ne može da izdrži pritisak vode na dubini većoj od 250 metara !!!

U grobnici Šeherezade, poznate pripovedačice iz 'Hiljadu i jedne noći', mnogi bagdadski mladići provodili su noć jer su verovali da će posle toga pisati lepša ljubavna pisma !!!

Kola sa tri točka saobraćala su Parizom od 1828. do 1855. godine. Tako su kočijaši izbegavali plaćanje poreza koji je bio obavezan za kola sa četiri točka !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana