Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Iq Mozgalice - Rešenja No 8

Čestitamo ! Našli ste neka rešenja glavolomki sa strane No 9, No 10, No 11.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
IQ GLAVOLOMKA 98.

   Pokušajte da zavrtite jedan od novčića na podu prostorije u kojoj se nalazite - novčić se neće vrteti.
Promenom ugaonog momenta rotirajući objekat nastoji da zadrži svoj položaj u prostoru. S obzirom da rotirajuća stanica neprekidno menja položaj vašeg tela u prostoru, novčić koji se zavrti će takođe menjati pravac obrtanja, da bi ispravio svoj ugaoni momenat, i na kraju mora da padne.

IQ GLAVOLOMKA 99.

   Da bi čovek u crnom došao na sahranu.

IQ GLAVOLOMKA 100.

   9618 nogu.

IQ GLAVOLOMKA 103.

    Nisu imali pupak !

IQ GLAVOLOMKA 105.

    Bela kuća je u Americi, u Wašingtonu !

IQ GLAVOLOMKA 106.

    Ako princeza ima X ruža, prvi dobija: (x/2+1) ružu. Ostalo je x-(x/2+1)=x/2-1 ruža. Drugi dobija: (x/2-1)/2+1=x/4+1/2 ruža i ostaje (x/2-1)-(x/4+1/2)=x/4-3/2. Treći dobija: (x/4-3/2)/2+3=x/8+9/4. Ruža više nema pa je (x/4-3/2)-(x/8+9/4)=0 Onda x/8=15/4. Rešenjem ovoga dobija se da je X, to jest broj ruža = 30.

IQ GLAVOLOMKA 107.

    Nijedno pismo nije bilo otvoreno, znači njen muž nije pročitao nijedno pismo koje mu je žena poslala.

IQ GLAVOLOMKA 108. - Ajnštajnov Test



IQ GLAVOLOMKA 109.

    U rancu je bio padobran !

IQ GLAVOLOMKA 110.

    Čovek je niskog rasta i može da dohvati samo dugmad do 9. Kada silazi, lako može da pritisne dugme za prizemlje koje je najdonje, ali kad se vraća nemože da dosegne do broja 15, već samo do 9.

IQ GLAVOLOMKA 111.

    Osobe A i B treba da pitaju jedna drugu 'da li lažeš?' i odgovor kažu nama. Odgovor lažljivca biće DA, on pita ovoga što govori istinu, ovaj odgovori NE, a onda ovaj slaže, i nama kaže DA. Odgovor onog što govori istinu biće NE, postavi lažljivcu pitanje, onda on slaže i kaže NE, a onda nam ovaj prenese njegov odgovor.

IQ GLAVOLOMKA 112.

  Ana ne treba da gađa Bojana jer ako ga pogodi, Marko će potom pogoditi nju. Ne treba da gađa ni Marka, jer kad bi ga pogodila Bojan bi igrao sledeći i pošto ima veće šanse da pogodi, njene šanse za preživljavanje bile bi manje od 1/3. Ako promaši Bojana, on će pucati sledeći i gađati Marka; ako ga pogodi, opet imamo duel Ana i Bojan, samo ovoga puta Ana puca prva pa ima veće šanse da pobedi. Ako Bojan promaši Marko će pogoditi njega i tada će Ana imati jednu priliku da pogodi Marka i šanse će joj biti 1/3. Dakle, najbolje za nju će biti da puca u vazduh.

IQ GLAVOLOMKA 114.

    Svako od zatvorenika je mogao biti odabran neograničen broj puta, znači da je svaki put kada je birao, upravnik imao svih 100 u obziru.
    Znači, trebaju odrediti jednog koji će samo gasiti svetlo i brojati koliko je puta to uradio, a ostali će paliti samo jednom kada nađu ugašeno, i to je to.
    Problem koji nastaje na ovaj način jeste, da bi procedura mogla da traje čitavih 26 godina, a postoji formula koja kaže da bi kroz 5 godina i jednu nedelju mogli da budu sigurni sa 1 000 000 : 1




¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana