Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Trave i Potencija

     Sve o upaljačima strasti! Večni san da se pronađe eliksir koji će pomoći muškarcima da uvek budu spremni za ljubav ne izgleda tako neostvarljiv. Vekovima su ljudi tragali i eksperimentisali sa travama, verujući da je magija ekstra snage na dohvatu ruke.

Ljubav To malo ljubavi:  
    Biti potentan, snažan i zdrav - i danas zvuči kao deviza za savremenog muškarca koji nije imun na današnji ubrzani tempo života, prirodu posla, krizu i neurozu.
    U pomoć mu priskaču tradicionalni, narodni lekovi širom sveta, provereni na licu mesta. Zainteresovanima preostaje samo da prave i piju koktele koji rečnikom prizivaju dinamit, gejzir ili vulkan, a posle da - udaraju recke. Nema greške!
   Literatura je prepuna neobičnih recepata o upotrebi magičnih napitaka i formula, koje se prenose kroz stoleća. Mak je, na primer, brižljivo gajen od najstarijih vremena, jer je bilo poznato da leči sve nevolje. U Homerovom epu 'Odiseja' pojavljuje se deo koji navodi na pretpostavku da su od davnina pravljeni napici od makovog opijumskog soka: 'Međutim, lepa Jelena je u pehar vina pomešala jednu supstancu koja je razgonila tugu, stišavala gnev i činila da se zaborave sve nevolje'. Po mišljenju mnogih taj napitak - nepentes - bio je složena biljna mešavina koja je istovremeno sadržavala opijum, indijsku konoplju, tatulu, čemeriku, buniku i naravno - makov sok.
    Rimljani su u velikim količinama upotrebljavali afrodizijak. Neronov lekar Andromakus mešao je opijum sa zmijskim otrovom, da bi napravio čuveni terijak. Arapski svet je za ljubavni doping koristio, pre svega, začine, koji pomešani sa vitaminom C, poznato je, podstiču ljubavne nadražaje. Nikakva tajna nije da pored začina i mirisi imaju jako afrodizijsko dejstvo. U Turskoj i Tunisu, na primer, ulja i mirisi slave se kao 'čarobna sredstva'.
    U srednjem veku su bili rasprostranjeni magični recepti, napisi i verski obredi čija je svrh bila da muškarcima vrate njihovu muškost i podstaknu plodnost žene. Alhemija, magija koja je spajala okultne komponente, preporučivala je recepte kojima nije nedostajalo slikovitosti. Evo jedne formule iz tog perioda: 'Uzmite seme čička i istucajte ga u avanu, zatim dodajte levu mošnicu (jaje) trogodišnjeg jarca, malo praha od dlake sa leđa potpuno belog psa, koje ste odsekli prvoga dana mladog meseca i spalili sedmog. Sve to stavite u bocu dopola punu rakije koju treba držati otvorenu 21 dan da u nju prodre uticaj zvezda. Dvadeset i prvog dana, a to je tačno prvi dan sledećeg mladog meseca, sve to kuvajte dok se mešavina ne pretvori u gustu kašu. Onda smesi dodajte četiri kapi semena od krokodila i pazite da tu mešavinu prenesete preko nekog druma. Posle toga vam samo ostaje da dobijenom tečnošću protrljate prirodne delove muškarca - i ona će odmah učiniti čudo'. Svedoka koji bi ovo čudo i potvrdili - nema, možda i zato što je recept previše 'jednostavan'.
     Iz literature saznajemo da je Faustin, biskup Liona, napravio afrodizijak koji je nazvan 'Sveto sirće'. Posle biskupove smrti, njegov oltar u crkvi u Varažu, u Provansi, postao je mesto hodočašća ljubavno onemoćalih muškaraca. Obred se sastojao u tome što je jedan sveštenik polivao biskupovim sirćetom falus od voska kog je donosio vernik!
     Nije na odmet pomenuti i madam Demantespan, koja se nije ustezala da Luju XIV daje da pije strugotine od gvožđa i španske mušice. Tvrdilo se da je na taj način uticala na nadražaje kraljevih urinarnih kanala. Kasnije je i grof Kaliostro, poznati zavodnik, stekao lepu reputaciju i obogatio se prodajući širom Evrope svoje 'vino iz Egipta' i druge 'bele pilule' koje treba da probude uspavane želje.

BILJKE BUDE LJUBAV

    U devedeset odsto slučajeva razlog smanjenju ljubavnih sposobnosti je mentalne prirode. Nutricionisti su utvrdili i drugi mogući uzrok: lošu ishranu. Nepravilno hranjeno telo ne dopušta svojim hormonima da se bore i da vole. Čuveni naučnik dr Vilijam Masters tvrdi da kod osobe sa negativnim bilansom proteina, treba očekivati da će to uništiti njegovu ljubavnu moć. Impotencija je, naglašava on, najčešće direktan nastavak hormonskih nedostataka. Neke od hrana koje su naši stari preporučivali kao afrodizijak su bazirani upravo na  tom principu. Meso oko žlezdi, riba, jaja i med su bili visoko na listi, a nije bilo naroda gde nisu bila poznata afrodizijačka svojstva mnogih trava, semenki, oraha, voća i povrća. I crni i beli luk su smatrani za jak ljubavni stimulans, a Ovidije i Martijal, pradavni rimski pesnici pevali su ode o njima.
    Muslimanski recept za ljubavnu snagu se sastojao od kombinacije crnog luka, jaja, i oreijentalnih začina. Crni luk bi se dobro izmešao sa začinima, malo bi se propržio na ulju, a zatim se servirao sa žumancetom. Šeik Nefzavi u svojoj 'Mirisnoj Bašti' favorizuje belo meso pečenog pileta sa žumancima isamlevenim bademima. Kao predjelo, preporučuje krem supu od pileta u koju se dodaje jedno žumance, samleveni bademi, orasi i vinsko sirće. Žumance, špargle i mleko sa medom su još jedna od efikasnih arapskih kombinacija.
    Dva američka istraživača, profesor Rasel Marker i dr Aval Rohman, sa Univerziteta u Pensilvaniji, ispitivali su stotine biljaka da utvrde ima li hormona u njima. Godine 1939. u Meksiku, posle brižljivog istraživanja, utvrdili su da koren sarsaparile sadrži hormone! Za mnoge to nije bilo veliko otkriće. Odavno se znalo na Bliskom Istoku, kao i u tropskim delovima Centralne i Južne Amerike, gde sarsaparila raste, za upotrebu korena te biljke u cilju održavanja ljubavnu vitalnosti. Američki Indijanci su žvakali taj koren, dok su ostali uglavnom pravili čaj vrlo prijatnog ukusa.
    Decenijama se u Francuskoj pravio laki napitak od korena gospinog bilja. Čaj se može dobiti u radnjama, a u bistroima je 'Vodica za ljubav' obavezan napitak za francuske dame. Tek nedavno je ustanovljeno, brižljivim laboratosrisjkim testovima, da gospino bilje sadrži ženske hormone. Vodicu od gospinog bilja možete napraviti sami. Izmešajte supenu kašiku praha od korena gospinog bilja u čaši soda vode, i odmah popijte. Ukoliko vam ukus dozvoljava, vodicu ne zaslađujte.
    Stari je Istok bio vekovima ispred Evrope u otkrivanju ljubavnih stimulansa. 'Kama Sutra' savetuje: 'Muškarac koji želi da bude snažan treba da pije mleko sa medom, da koristi koren od gospinog bilja i da pije čaj od biljaka učata i pipar baba... Izmešajte zajedno kozje maslo, med, koren gospinog bilja, sok od komorača i mleko u jednakim količinama. Tako kombinovani nektar će povećavati vašu ljubavnu snagu'.
    O afrodizijačkoj moći polena pisali su još Plinije i Vergilije, tvrdeći da on ne samo da održava ljubavnu moć već i mentalnu vitalnost do poznih godina.  Dr Alojz Šusta, ginekolog iz Beča, iznao je neverovatne rezultate u lečenju ženskih problema isključivo polenom. Znamo da žene u dobu između 29. i 60. godine pate od neuroza, nesanica, predklimaksnih problema, psihičkih i ljubavnih nedostataka. Sve pacijentkinje su uzimale polen tablete osam dana, odmarale se četiri, pa ponovo nastavile sa uzimanjem tableta osam dana. Posle samo dva tretmana (2x8 dana, plus 4 dana pauze - ukupno 20 dana) 90% pacijentkinja je bilo potpuno izlečeno. Ostalih 10% su pokazivale vidno poboljšanje. U obe te grupe, za razliku od nekih drugih poznatih terapija, izlečenje i poboljšanje kod najvećeg broja pacijentkinja je bilo konačno, i nakon što su prestale da uzimaju polen tablete.
    Kakva nepoznata biohemija čini polen toliko blagotvornim kod bolesti prostate i sličnih muških problema? Kod svih ženskih tegoba, psihičkih i ljubavnih nemoći? Naučnici su pronašli muški hormon u polenu, testosteron, ali i epitestosteroni badrostenedion u tragovima. Količine su male, ali očigledno dovoljne da iniciraju organizam da krene u sopstvenu produkciju hormona kad količina istih počinje da opada. Hormoni u polenu su siguran prirodni stimulans, sa rezultatima koji dugo traju, a bez ikakvih loših i sporednih efekata.

TONIK ZA VITALNOST

    U širokoj upotrebi protiv glavobolje, stomačnih tegoba, nesanice i neuroza, a za generalno jačanje organizma - u Engleskoj je običan čaj od hmelja (slika levo).  Britanski istraživači su proučavali hmelj da bi saznali zašto je ta biljka toliko popularna, naročito kod žena. Pored ostalih osobina i prednosti, hmelj deluje kao stimulirajući faktor na mišiće i žlezde, uključujući i ljubavne žlezde, prvenstveno zahvaljujući prirodnom estrogenu. Mada je količina estrogena vrlo mala, ona je sasvim dovoljna da se inicira telesna proizvodnja hormona. Sve više britanskih familija pravi kućni tonik od hmelja kao lako, osvežavajuće piće, za jačanje organizma, smirenje nerava i za pokretanje sopstvene telesne reprodukcije hormona.
    Kao znalci prirodnih lekova, i CIgani visoko cene svojstvo hmelja. Koriste ga protiv ženskih problema i kao sredstvo za jačanje organizma i smirenje nerava. Dojilje piju čaj od hmelja kako bi povećale količinu mleka, da bi bile smirene i razložne. Starije žene piju čaj i tonik od hmelja, kako bi lakše prevazišle problem menopauze. I čaj i tonik odlično deluju na očuvanje vitalnosti, a svi Cigani su uvereni da je tajna njihove velike ljubavne aktivnosti baš u hmelju.
    U Kini je ginseng (slika desno) poznat kao lekovito sredstvo koje održava vitalnost i koje je u stanju da probudi i potpuno 'mrtvu ljubavnu aktivnost'. Stari i bolesni piju dnevno šolju čaja od ginsenga ili mešavinu načinjenu od korena kako bi povratili zdravlje i ljubavnu snagu, a zdravi da bi vitalnost zadržali. U staroj medicinskoj knjizi 'Alherva Veda', Indusi naglašavaju da je ginseng sposoban da napravi '...seme koje se ubacuje u ženu kako bi njenoj snazi i ljupkosti osvanulo sunce...'. Ginseng je čarobna biljaka koje '...može toliko ojačati ljubavnu strast , da ljudi, ukoliko tu strast ne zadovolje, mogu u vatri i izgoreti'. Sadašnji travari izjavljuju da je upotreba ginsenga dala uspešne rezultate kod lečenja emocionalnih stresova i nervnih poremećaja, kao i kod klasičnih ljubavnih nedostataka i nemoći. Ginseng, očigledno, deluje kao sredstvo za jačanje i postiže stimulirajuće efekte i kod muškaraca i kod žena.
    U džunglama istočne Azije postoji još jedna čudesna biljka Hydrocotyle asiatica. Legenda o njenim stimulativnim moćima je poznata od pamtiveka, ali tek sad se preduzimaju neki koraci na ispitivanju tih svojstava.
    Poznata je i biljka Asafetida, dosta jakog mirisa. Često se može videti po Aziji kako se u prahu nosi u vrećici oko vrata. Mnogi je koriste kao sredstvo za jačanje i egfikasan afrodizijak. Ta se biljka seče, suši na suncu i melje. Šaka praha se kuva u litri vode, a taj se tonik uzima po supenu kašiku kad god treba. Samo jedna kašika izaziva odlične i proverene rezultate. Indijanci u Meksiku koriste gobernadoru. Žvaću njene listove i prave jak čaj kao oprobani afrodizijak.
    U Turskoj i Siriji, dve vrste orhideje - orchis mascula i orchis latifiolia, kultivisane su zbog svoje nutricijske vrednosti, relaksirajućeg uticaja na nerve, poticajnog značaja na vitalnost organizma i sposobnosti za aktiviranje produkcije hormona. Sveži se koreni operu i očiste i namoče u vreću, a spoljna kora se odstrani. Koren se tad stavi na pleh i peče deset minuta. Osuši se, žvaće ili se od njega pravi čaj. Turci obe orhideje katkada zovu i satirion, jer su uvereni da su one bile hrana satira koji su upravo zbog toga bili onako ljubavno potentni. I datule mnogi smatraju za jak afrodizijak, naročito u Iranu i Egiptu.
    Damjana je takođe poznata po tome da leči ljubavnu nemoć. Kao i drugi afrodizijaci, i damjana smiruje nerve i osnažuje sve fizičke i psihičke ljudske resurse. U Centralnoj i Južnoj Americi se damjana skuplja, suši i ukrcava na brodove koji je raznose širom sveta. Preporučuje se prelivanje šoljom kipuće vode jedne kafene kašičice sušenog lišća, a uzima se jedna kafena kašičica tečnosti dva ili tri puta dnevno.
    Još od starih Grka, Rimljana i Kineza ostao nam je običaj da jedemo semenke od suncokreta. Verovatno mnogi ne znaju da je to vrlo efikasno afrodizijačko sredstvo. I semenke bundeve mogu dejstvovati kao hormonski 'upaljač', a izuzetno su cenjene u održavanju funkcije prostate. Semenke od suncokreta i bundeve se mogu nositi u džepovima, spremne za lako grickanje. Slično su radili rimski legionari na svojim dugim marševima, sanjajući o prelepim ženama.
    Vavilonke su jele susam u medu radi jačanja ljubavne želje i snage. Novija francuska istraživanja potvrđuju visoku hormonsku vrednost pomenute kombinacije.
    Komorač zauzima visoko mesto na lestvici popularnosti afrodizijaka. U Alžiru kuvaju listove kao šparglu - imaju odličan ukus i još bolje dejstvo. U Engleskoj, gde komorač raste u mnogim baštama, koriste sveđe i suve listove za čaj.
    Nikako ne bismo smeli da zaboravimo čaj od biljaka sa planine Rtanj, takozvani Rtanjski čaj. Odličan je za pluća i disajne puteve, ali je kod pravih znalaca poznat i kao neviđeno dobar afrodizijak.
    Mnoge od ovih afrodizijaka možete držati kod kuće i stalno upotrebljavati, jer ljubavne stimulacije nikad nije - dosta! Potencija je ogledalo vitalnosti organizma i kompletnog zdravlja. Afrodizijaci će vas učiniti jačim, zdravijim i sretnijim, na opšte zadovoljstvo devojaka, supruga, ljubavnica i slobodnih prijateljica koje itekako umeju da cene pravu mušku snagu.

AFRODIZIJACI NA GLASU

SVEMOĆNA MANDRAGORA - O stvarnim ili zamišljenim afrodizijačkim sposobnostima cveća govore mnogi botanički i medicinski udžbenici starog doba. Muškarcima se savetuje kako da pomoću bilja koje prislone ili njime istrljaju svoje intimne delove, postignu dugotrajnu erekciju. Ženama, pak, preporučuju biljke za 'očaravanje' muškaraca.
    Jedna takva biljka je mandragora u čiju afrodizijačku moć i danas veruju stanovnici Mediterana. Međutim, njene vrline nisu lekovite. Naprotiv, ako se proguta plod te biljke, utone se u dubok, ponekad i smrtonosan san koji Šekspir pominje u 'Otelu'. Mandragora sa korenjem u obliku raskrečenih nogu duguje svoj ljubavni renome čudnoj sličnosti sa ljudskim telom. Stari travari su tvrdili da postoje samo dve vrste mandragore: muška, koja je 'među nogama' imala i još jednu 'treću nogu', i ženska - samo sa jednim prorezom. Ta sličnost između korenja mandragore i ljudskog tela pobudila je maštu mediteranaca. Otuda i priča o čudnoj telepatiji - ako se biljci nežno ne izvadi korenje iz zemlje, ona počinje da urla od bola, pa onaj ko čuje njen krik, poludi. Ljudi srednjeg veka koristili su mandragoru kao talisman koji donosi sreću, bogatstvo i plodnost, pa su bračne krevete ukrašavali ovim korenjem.

BESRAMNA ORHIDEJA - Reč orhideja potiče od grčke reči 'orhis' koja označava - testise. Štaviše, korenje orhideje je baš takvog izgleda. Ono se vadilo, mešalo, seklo ili jelo čitavo da bi osnažilo muškost. Pričalo se kako se orhideje naprosto pojave, a da niko ne zna ni kako, ni odakle. Prvo se jave sićušni izdanci koji se rađaju iz ljubavne veze malih semenki s jednom gotovo nevidljivom gljivom. Ovo tajanstveno poreklo navodilo je stare prirodnjake da orhideji pridaju magično poreklo. Tako se, na primer, mislilo da iz semena bika ili nekih drugih životinja, prosutog po zemlji za vreme ljubavnog akta, proklijaju cvetovi. Ako ejakulacija bika može da učini da izraste jedna biljka sa delovima sličnim testisima, onda nije daleko da joj se prida ljubavna snaga dostojna najvrtoglavijih snova.

LJUBAV NA TRSCI - Ako želite da pozovete boginju ljubavi u svoju spavaću sobu, kažu oni koji se razumeju u erotiku, morate da prostrete po podu trsku, zatim da je pospete mirisnim travama, kao što su mažuran, menta, verbena i u proleće, ljubičicama. Kad počnu da cvatu divlje ruže, treba skupiti njihove latice i posuti njima krevet da bi u ženi probudile žudnju. Po krevetu se posipa slama, koja je, kad bi se sasvim osušila, mirisala na pokošeno seno koje je bilo poznato po tome da deluje za vreme žetve kao afrodizijak. Nadalje, ljudi koji se i danas bave razmišljanjima o povećanju ljubavne moći muškaraca i žena, kažu da krevetski čaršavi, u čast boginje Venere, moraju da mirišu na mažuran - majoran, ali dovoljna je, kažu, i mala količina lavande koja se pomeša sa perjem i od koje zamiriše čitava soba.

BOSILJAK ZA SVAKU BOLJKU - Bosiljak je jednogodišnja grmasto razgranata biljka sa listovima svetlozelene do izrazito zelene boje, jajolikog oblika, ravnih ili nazubljenih ivica na krajevima dugačkih peteljki. Bosiljak sadrži u sebi priličnu količinu delotvornih eteričnih ulja, cineol, tanin, metil-kalvikol, glikozide i kiseli saponin i još mnoge druge neispitane supstance. Zahvaljujući upravo tom sastavu, bosiljak veoma dobro deluje na teškoće vezane za hronične želudačne, jetrene, žučne i crevne bolesti. Poznato je da je naš narod bosiljak upotrebljavao za sve vrste ženskih tegova ali i za jačanje polne nemoći muškarca. Ova biljka je sastavni deo čajne mešavine za muškarce koja pomaže kod smetnji mokrenja, problema vezanih za prostatu i polnu onemoćalost. Evo najpraktičnijeg recepta: pomešajte 40 grama lista bosiljka, po 30 grama biljke timijana i lista peršuna uz 20 grama lista celera. Pazite da su sve biljke sasvim suve i međusobno dobro izmešane. Za pripremanje jedne šolje čaja uzme se supena kašika ove mešavine i dva režnja sitno iseckanog belog luka. Sve to valja preliti vrelom vodom, dodati kašiku meda i ostaviti da odstoji 30 minuta u pokrivenoj čaši. Čaj se pije po potrebi, ali bar 2 sata pre spavanja. Za vreme upotrebe ovog čaja ne treba uzimati nikakve druge lekove.

ŠARGAREPA
- Zbog toga što njen koren ima oblik muške alatke, skromna šargarepa postala je, takođe, nosilac muške potencije i ljubavne sposobnosti. Uvek su, navodno, ljubavno najsposobniji muškarci - oni koji jedu šargarepu. Danas naučnici kažu da ona sadrži vitamine koji pomažu da bolje vidimo noću, ali njihovi prethodnici, travari, koji su verovali u učenje o izgledu biljaka, bili su daleko više zainteresovani za poslove koji se takođe - najčešće rade noću.

INDIJANSKI DINAMIT - Lek se sastoji od dve supene kašike zobi, pola šolje suvog grožđa, pola litre vode, meda i soka od dva limuna. Zob i grožđe treba kuvati dok ne provri, zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati na laganoj vatri 45 minuta. Skinuti sa vatre i procediti. U tečnost koja je ostala dodati med i dobro promešati. Kad se ohladi, dodati sok od limuna. Staviti u frižider i koristiti prema potrebi. Uobičajena doza je dve šolje dnevno, jedna ujutru, a druga uveče, pre spavanja. Ukoliko bolujete od nesanice, ovaj napitak će vam doneti i prijatne snove.

POLINEŽANSKI VULKAN - Za vulkan je potrebno četvrt kile korena od sarsaparile, džumbira u prahu i litar vode. Koren se stavi u vodu da prokuva, zatim se poklopi i kuva na tihoj vatri pola sata. Ohladi se i procedi. Pre serviranja dodati malo džumbira radi ukusa. Pije se toplo ili hladno, po jedna vinska čaša tri ili četiri puta na dan, ili prema potrebi. Na mnogim polinezijskim ostrvima koriste protiv impotencije i lek sastavljen od tri supene kašike suvog hmelja (ili čaja od hmelja), kore od dva limuna, kore od jedne pomorandže, litra vode i meda za poboljšanje ukusa. Priprema se na sledeći način: skuvati kore u vodi 20 minuta, dodati hmelj i kuvati još tri minuta, pa zatim skinuti sa vatre i dodati med. Napitak se zatim pokrije, ostavi da se ohladi i procedi. Pije se po jedna čaša tri puta na dan.

ŠVEDSKI GEJZIR - Tri supene kašike lista oraha, tri supene kašike islandske mahovine, tri supene kašike hmelja i četiri supene kašike matičnjaka. Ove biljne sastojke dobro izmešati, a zatim jednu supenu kašiku mešavine staviti u jedan decilitar vode. Pustiti da se kuva tri minuta, procediti i piti jednu do dve šoljice dnevno.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Ljubav i Sve Oko NjeLjubav i Sve Oko Nje - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana