Naslovni baner
Ponuda Tema

Otkidajući Natpisi - No 35


'NORMALNA' DANAŠNJICA
Normalno odjevena žena, srednjih godina, stoji ispred neke srednje škole sa dugokosom ženom, obučenom u uske teksas traperice i kožnu jaknu. Posmatraju one u školskom dvorištu učenicu sa dugom, neurednom frizurom u duginim bojama i sa raznim pirsinzima na licu. Starija gospođa reče ovoj drugoj: - O bože, kako izgleda ova današnja mladež. Da li znate čija je ona kćerka? - To je moj sin! - Oprostite, nisam znala da ste mu vi majka! - I nisam, ja sam mu otac!
KOMPJUTERI U FILMOVIMA

Svako ko iole poznaje kompjutere ima puno razloga da bude nezadovoljan dok gleda filmove u kojima se oni pojavlju.
Ovo su neke od nebuloza koje mozete da vidite.

U Word procesorima se ne vidi kursor.

 Junaci otkucaju ceo tekst a da uopšte i ne upotrebe space-bar (razmak).

Na monitorima su slova veličine 2-3 cm.

High-tech kompjuteri, kakve imaju NASA,CIA ili neke druge vladine institucije, imaće super korisnički-orijentisan grafički interfejs. Ako ne, onda će da razumeju svakakve komande ukucane slobodnim govorom. Na primer, da bi ste došli do najpoverljivijih tajnih fajlova, treba samo da ukucate 'ACCESS ALL OF THE SECRET FILES'. Ili da bi ste ubacili destruktivan virus, koji će uništiti celokupnu vanzemaljsku civilizaciju, treba jednostavno da ukucate 'UPLOAD VIRUS'.

Svi kompjuteri su povezani. Možete da dodjete do informacija sa zlikovačkog kompjutera čak iako je isključen. Takođe i sa svih kompjutera u američkoj vladi i kućama.

Svi moćni svetski kompjuteri zapište svaki put kada pritisnete taster ili kada se promeni ekran. Neki čak i uspore ispisivanje teksta na ekranu, da bi povećali tenziju. Apsolutno najmoćniji umeju i da emuliraju zvuk matričnog štampača dok se tekst ispisuje na ekranu.

U unutrašnjosti svakog kompjutera se nalaze gomile tabli i lampica koje se pale i gase. Ako se nešto pokvari, iz kompjutera počnu da sevaju varnice, da se dimi, ponekad sevne neki blic iz unutrašnjosti, i na kraju računar maestralno eksplodira, bacajući glavnog junaka pet metara od mesta gde je stajao.
Kada junak završi sa kucanjem izveštaja, jednostavno isključi kompjuter, i ne pomišljajući da snimi dokument.

Svaki haker može da upadne u najčuvanije svetske baze podataka za pet minuta rada, a može i da pogodi tajnu šifru iz 2 pokušaja. I to sve sa kucanjem desetak slova na tastaturi.
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
 Kompleksni proračuni i učitavanje ogromnih baza podataka su gotovi za najviše 3 sekunde.

 Kada se elektrana, raketno postrojenje ili tako nešto pregreje, svi kompjuteri u zgradi će da eksplodiraju zajedno sa samom zgradom, dok junak u prvom planu istrčava i baca se na zemlju.

 Ako pokušate da startujete kriptovane fajlove, automatski se pojavi prozor gde trebate da ukucate šifru.

 Bez obzira kakav disk je u pitanju (hard disk, CD, fleš...), čitljiv je sa bilo kog kompjutera na svetu.

 Svi programi rade na svim platformama.

 Što su kompjuteri napredniji, imaju više dugmića koji se pale i gase. Sa druge strane, svaki korisnik mora da bude vrhunski expert, jer ni jedno dugme nema natpis čemu služi.

 Svi kompjuteri, bez obzira koliko su mali, imaju super moderan 3D animirano realističan video displej.

 Laptop kompjuteri, iz nepoznatih razloga, uvek imaju high-tech opremu za video konferenciju, ili videofon, i performanse u rangu superkompjutera.

 Kada god lik pogleda u displej, slika je toliko svetla, da se projektuje na njegovo/njeno lice.

FINALE SE NE PROPUŠTA

    Finale svetskog prvenstva, jedan muškarac sedi u rasprodanom stadionu i pored sebe ima jedno slobodno mesto. Iritiran i iznenađen pita gledaoca s druge strane tog praznog mesta jel' to slobodno mesto nekom pripada. Ovaj mu odgovori:
- Ne, to mesto je jednostavno slobodno.
Kaže prvi:
- Ali, to nije moguće, ko to ima kartu za finale svetskog prvenstva u fudbalu, za tu najveću moguću sportsku predstavu, i na kraju tu kartu ne iskoristi?
Ovaj drugi mu odgovori:
- Pa, to mesto pripada u suštini meni, moja žena je htela poći sa mnom, ali ona je nedavno umrla. Ovo je prvo finale svetskog prvenstva koje gledam sam, bez nje.
- Oh, meni je stvarno neizmjerno žao! Ali zar niko od vaše porodice ili poznanika nije hteo doći umesto nje, ipak je ovo finale?
A drugi odgovori:
- Ne, oni su svi na sahrani ...

PRVA DUŽNOST U CRKVI

    Novi sveštenik koji treba stupiti u službu, malo je nesiguran jer nikada nije ispovedao. Zato zamoli starijeg kolegu ako može sesti pokraj njega dok on ispoveda. Novi sveštenik obavi zatim par ispovedi ali ga stariji sveštnik zamoli ako može malo izađi iz propovedaonice. Stariji sveštenik kaže kako ima par predloga za njega i poče da mu priča:
- Kada sedneš prekriži ruke preko prsa i protrljaj bradu jednom rukom.
    Novi sveštenik to ponovi.
    Opet mu stariji kolega kaže:
- Pokušaj sada tako govoriti stvari kao što su: 'Vidim', 'Da, da',  'Razumem vas', 'Nastavite',  'Kako ste se osećali zbog toga', 'Bog nas sve ljubi', i slično.
    Novi sveštnik uradi sve kako mu je rekao stariji kolega. Stariji će sveštenik na to:
- Zar ne misliš da je to ipak bolje nego udarati rukom o kolena i govoriti: 'Sunce ti žarko! I šta je bilo dalje, pričaj?' 

SRBIJA I LETEĆI TANJIRI

    Zašto se vanzemaljci spuštaju samo u Ameriku i u razvijene zapadne zemlje, ili zašto u Srbiji imamo jedan NLO u par meseci, a u Americi 10 dnevno? Evo objašnjenja:

1) Ma, spustili su se oni jednom i na Dorćol, pa im Laza Štangla i Sima Brava obili brod i drpili radio. Od tada više ne svraćaju u Srbiju.

2) A šta da rade kod nas? Nema šta da se kupi, inflacija... Zna se kakva je srpska narav. Pošteni vanzemaljac ode u USA, izađe iz broda i na smrt preplaši ono stanovništvo. Kod nas bi ga gledali kao budalu, a kada bi pokušao da stupi u kontakt, najverovatnije bi dobio batine od nekog taksiste ili nervoznog pandura, ili bi mu oteli pare, ili bi poludeo od političara, skupštine i rijalitija.

3) Tu možda figuriše odnos veličina: naime, ljudi u Srbiji ima manje nego u USA, i površina je nešto manja a i Srbi imaju pametnija posla od traženja NLO, moraju da gledaju kako da prežive a ne da se zezaju sa vanzemaljcima, dok Ameri ne znaju šta će od dosade ...

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA
×