Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Otkačeni Tekstovi - No 62

    E, šta sve ima na ovoj planeti! Volite li da se smejete? Otkačeni, čudni, zanimljivi i do bola smešni tekstovi. Čudan hrvatski oglas, jesen na Cetinju, da li ste zavisni od računara, njen i njegov dnevnik, razlika između muškarca i žene... 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
ČUDAN HRVATSKI OGLAS

Ako neko razume ovaj oglas, onda je pravi poliglota !!!!
    Imam zamolbu glede nedace u svezi sa mojim sklopovljem. Naime, priskrbio sam radnu plohu i Intel 386sx obradnim slopnikom i matematickim priobradnikom IIT 387. Posjedujem i Seagatovo čigrasto velepamtilo od 130 tisuca osmeraca koje je udruženo preko SCSI sučelja. Tu je i VGA plohica s pripadnim predočnikom visoke razlučljivosti. Ovaj opis očvrsja sam vam podario kako bi lakše utvrdili gdje je nedaća.
    Nevoljba je u tome što ne uspijevam znakovlje sa zaslona dobiti na mom HP III ispisivalu. Uslužnik koji upotrebljavam je Quattro Pro, a izdao ga je napudbeni dom Borland. Opće je ozračje da oni vrse izradbu napudbe visoke kakvoće. Ipak, kada s nadstolnim klizalom vršim pomičbu kazaljke po oknima dolazi do čudesne treperitbe, a ukazano mi je da moja VGA plohica ne mora djelovati u medjučipka načinu rada poput Amige. Treperitba se ukazuje i kada putem slovišta vršim pomičbu značke. Kušao sam putem zbirnika za Intelov strojni jezik izvršiti smotru svih osmeraca na stogu, ali tom činidbom nisam mogao naći omašku.
    Da li se možda prepunio medjutampon mog Cherry slovišta? Da li je to usljed neopstojnog munjovoda? Zašto je sve primjerno kada upotrebljavam moj Kempston svesmjer? Hinim tražiti naputak od Borlandovog ureda za skrb uporabitelja njihovih uslužnika u svezi ove nedaće, za koju se nadam da je samo napudbene osobnosti. No, ostavljam ovo i na ovom priopćajnom sustavu u nadi da će mi neko čeljade pomoći.

JESEN NA CETINJU

    Ovo je pismeni rad učenika šestog razreda škole na Cetinju koji je ocijenjen vidjećeš na kraju kako. Ta ocjena i pismeni su došli do ministra obrazovanja i biće svuda objavljeno. Živa istina. Velika greška nastavnice. Pismeni je remek djelo.
    Počela je jesen u našem gradu. Umrlo je više ljudi. Kao i u svakoj jeseni meni ih je žao, ali Živku Orlandiju baš i nije. On često kaže da tako mora i treba. A kad mu je brata majka gađala među rogove nije tako mislijo. Domaćice spremaju zimnicu. Ja sam srećan. Grad je pun lišća a tata kaže da bi smećari trebali da idu u 'onu stvar' jer ovo već treća jesen kako ništa ne rade. Od ove jeseni nam strašno faljiva struje u kuću, pa mama kaže za elektrodistributere to su jedna govna, a nije tako mislila na tom načinu kada nam je kuća bila puna struje.
     Ove jeseni i ja sam kao i mnogi drugi smo se zaljubiliu istu curu. To je mala od pašenoga - Vera. Ja je zovem Vjera jer me stid da se odvajam od društva. I ove jeseni ptice su pošle na jugu. Rode i vrapci i slavuji su ostali. Meni ih je žao jer su one male i nezaštićene, pa bi ih mnogi mangupi mogli ubiti namrtvo. Đed kaže da su one ptičiji proletarijat, a nije tako mislio kad nam se roda posrala na fiću, pa je tata jurio do Spadijerskog vrha. Đed je tada slomio nogu, a tu rodu je ubio ujak Vlado dva dana poslije golijama rukama. On kaže da se branila ka čovjek. Meni je bilo žao a žao mi je i đeda koji je slomio nogu.
    Ali mi je žalije rodu jer je đed živ a roda ne, a mislim da bi rodi bilo milije da je ujak Vlado slomijo nogu a da je ona ubila đeda pod Spadijerski vrh.
    Mada bi meni bilo mrznije. Ja isto mislim da bi najbolje bilo da se ujak Vlado posra đedu na fiću i da ga je đed ubio sjekirom, ka što je htio babu jedan put, a da se roda ne miješa. To je radi toga što me ujak Vlado (rak ga izijo) šlepio uglavu kad sam prnuo pred direktorom Oboda pa ga je bilo stid od mene.Od kad je ubio rodu još mi je mrzniji. Brat od tetke mi Vojo, je ka svake jeseni kupio petarde kod Paljevica u Donje Polje. Oni nemaju para za ljeb pa prodaju petarde. Meni ih je žao. Baba kaže da su dobri ljudi, a nije tako mislila kad su joj zapalili garažu đe je đed i njegovi penzioneri igra fircik u pare.
    Jesen mi je još draga radi strika Želja što dolazi sa broda. On je bogat čovjek i dosta je zgodan. Svaki put s broda dovede novu strinu, pa ode na brod. Poslije ih mi teško izbacimo iz kuće. Neđo kaže da te žene šiljemo kod njega jer mu ih je žao da se svade smajkom po vas dan. A nije tako mislio kad mu na kocku u pecinu posle tri plate pa je ijo u našu kuću.
Ne znam šta bi jos pisa od jeseni. Još sem da je volim i njeni plodovi nama djeci daju vitamine da bi smo postali jaki.
    Komentar: Obrati pažnju na genitiv. Tema je promašena. Ocjena: nedovoljan(1)
    Radenčević Slaven VI 3

DA LI STE ZAVISNI OD RAČUNARA

    Leđa vas rasturaju, prsti vam se grče, a vaša bliža i dalja okolina prepoznaje vas samo s leđa... Pogledajte dole i ako se nađete u mnogim od ovih tačaka, onda vam kompjuter nije samo prijatelj, već bi trebali  početi s laganim odvikavanjem.
  1. Kada naručujete klopu za party, tražite da vam je serviraju na hard-disku.
  2. Doktoru se žalite da vas muči Intel inside.
  3. Osim što su vam jagodice žute od pušenja, sada na njima imate i otiske slova.
  4. Dete vam se obraća s <www.tata/mama.com>.
  5. Žena je oduševljena vašim joystickom.
  6. Sin vam kaže da vas je spreda nekako drugačije zamišljao.
  7. Omiljena knjiga vam je 'Email i detektivi'.
  8. Imena svih vaših frendica završavaju na @...
  9. ... a o njima sanjate u HTML formatu.
10. Ujutro joj kažete: draga, doručak je on-line
11. Ne možete više dozvati mamu jer nema modem, bežični internet ili ADSL.
12. Kompjutor vam košta više nego auto.
13. Vozaču taksija kažete neka vozi na <https://www.mojafirma.net/kanselarija.html>.
14. Kada nešto zabrljate, uvijek pitate gde je ona tipka back ili trazite program  UNDELETE.
15. Za vreme predigre pitate dragu gde joj treba dvaput kliknuti - i to brzo.
16. Prilikom upoznavanja, svoju novu curu predstavljate kao novog service providera.
17. Sami sebi šaljete e-mail da se podsetite na neke stvari.
18. Obožavate pijuckati hladnu kavu.
19. On-line ljubav vam je postao pravi gušt i s veseljem vičete Klikni me, bejbi!
20. Toliko dobro možete fućkati da se možete spojiti na internet i bez tog vražjeg modema.
21. Treba vam četvrt sata da mišem odskrolujete do kraja vašeg popisa bookmarka.
22. Prekidate veze putem e-maila.
23. Svaki put kada napišete tačku na kraju rečenice, dođe vam da nakeljite i ono .com.
24. Kada vam neko ispriča vic, kažete LOL (na chatu: laughing out loud).
25. Svakih sat vremena obećate sami sebi da ćete ostati za kompjuterom još samo 5  minuta.
26. Svake dve minute proveravate e-mail, pa i kada ih nemate, uporno stišćete onu tipku send/receive.
27. I sad najgori simptom: u internet kafeu jednoga dana saznate da su se komadi koji sede za susednim računarom skinuli do kraja, a vi zapravo nemate pojma kada.

NJEN I NJEGOV DNEVNIK

Njen dnevnik - U subotu uveče mi se učinio čudnim. Našli smo se u kafiću i popili piće. Pomislila sam da sam ja za to kriva jer sam celo poslepodne bila u kupovini s prijateljicama i malo zakasnila na sastanak, ali on nije ništa komentarisao. Razgovor je zapinjao, pa sam mu predložila da odemo na neko intimnije mesto gde bismo mogli na miru pričati. Pošli smo u jedan restoran i on se nastavio čudno ponašati. Izgledao je odsutan duhom. Pokušala sam ga oraspoložiti i počela razmišljati da li sam ja kriva što je takav ili postoji neki drugi razlog. Pitala sam ga što mu je, a on mi je odgovorio da to nema veze sa mnom. Odgovor mi nije zvučao baš prilično uverljivo. Dok smo se automobilom vraćali kući, rekla sam mu da ga jako volim, ali on nije ništa odgovorio, samo je prebacio svoju ruku preko mojih ramena. Nisam znala kako objasniti njegovo ponašanje jer mi nije uzvratio da i on mene voli niti je uopšte išta rekao, pa sam postajala sve zabrinutija. Kad smo konačno stigli kući pomislila sam da me želi ostaviti.    
    Pokušala sam ga navesti na razgovor, ali je on upalio televizor i počeo odsutno gledati program, kao da mi daje do znanja da je između nas gotovo. Na kraju sam odustala i rekla mu da idem spavati. Desetak minuta kasnije došao je i on i na moje iznenađenje odgovorio na moja milovanja i počeo voditi ljubav sa mnom. No i dalje je izgledao rastresen. Htela sam se suočiti sa situacijom, razgovarati s njim što je pre moguće, ali je on zaspao. Počela sam plakati i plakala sve dok nisam zaspala. Više ne znam što bih trebala učiniti. Gotovo sam sigurna da misli na neku drugu. Moj život je potpuna katastrofa.

Njegov dnevnik - DanDanas je igrala reprezentacija na svetskom prvenstvu i izgubila. Ali sam zato barem kresnuo super ribu.

Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
SVE ZA KUPCA

Ulazi gospodin u butik muške odeće i kaže trgovcu:
- Da li biste mogli izvaditi iz izloga onu žutu kravatu sa ljubičastim tačkicama?
- Kako da ne. Nema toga šta ne bismo uradili za naše kupce... – prijatno će trgovac.
- Baš vam hvala – reče gospodin - tako me živcira svaki put kad prođem pored izloga .

RAZLIKA IZMEĐU MUŠKARCA I ŽENE

    Ja u stvari nikada nisam shvatio zašto se ljubavne potrebe muškaraca i žena toliko razlikuju. I nikada nisam shvatio sve to što dovode u vezu sa tamo nekima Venerom i Marsom. Takođe, nikada nisam shvatio zašto muškarci razmišljaju glavom, a žene srcem. I na kraju, nikada nisam shvatio zašto gen ljubavne želje toliko oslabi kada čuje reči - 'Da, uzimam'.
    Na primer - jedne večeri prošle nedelje, moja žena i ja smo bili u krevetu. Strast se počela rasplamsavati... kad li ona:
- Ne mogu sada, nisam raspoložena... Htela bih da me samo malo držiš u tvom naručju.
    Rekoh:
- Šta?!? Šta je sad pa to?
    I onda je rekla reči kojih se boji svaki muž na planeti:
- Ti jednostavno ne razumeš moje emocionalne potrebe koje imam kao žena, da bih ja zadovoljila tvoje fizičke potrebe koje imaš kao muškarac.
    Na moj zbunjeni pogled je odgovorila:
- Zar me ne možeš voleti zbog onoga što jesam, a ne samo zbog onoga što radim s tobom u krevetu?
    Shvativši da to veče neće biti ništa, okrenuo sam se i zaspao. Idućeg dana sam nazvao šefa i rekao da uzimam slobodan dan, kako bih proveo vreme s njom. Otišli smo na ručak, a onda sam je odveo u jednu robnu kuću sa ogromnom trgovinom ženske garderobe. Pratio sam je okolo, dok je isprobavala nekoliko vrlo skupih kompleta. Nije se mogla odlučiti koji uzeti, pa sam joj rekao da ćemo ih sve kupiti. Htela je i cipele, koje bi se slagale s tim kompletima, pa sam joj rekao da uzme po jedan par za svaki komplet. Stigli smo i do dela s nakitom gde sam joj uzeo par dijamantskih minđuša. Da vam kažem... bila je taaakoooo uzbuđena. Mora da je mislila da sam na korak do bankrota. Pomislio sam da me testira kada je zatražila i znojnice za tenis iako nikada u životu nije uzela reket u ruke. Sigurno sam je bacio u razmišljanje kad sam joj rekao:
- Naravno, draga.
    Bila je blizu ljubavnog zadovoljstva od silnog uzbuđenja. Smešeći se, konačno je rekla:
- Mislim da bi ovo bilo sve, hajdemo do blagajne.
    Jedva sam se suzdržavao kad sam joj odgovorio:
- Ne mogu sada, nisam raspoložen.
    Lice joj je poprimilo bled izgled kada je spustila vilicu i izustila:
- Moooolim?!?
    Onda sam joj rekao:
- Samo sam htie da držiš ove stvari u naručju neko vreme... Ti jednostavno ne razumeš moje financijske probleme koje imam kao muškarac, da bih ja zadovoljio tvoju želju za kupovinom koju imaš kao žena. I baš kad je imala taj pogled (kao) da me želi ubiti, dodao sam:
- Zar me ne možeš voleti zbog onoga što jesam, a ne samo zbog stvari koje ti kupujem?
    Očigledno, ni večeras neće biti ništa...



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana