Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Zapanjujuće Vesti Iz Sveta - No 13

   Prodaja devojaka za udaju, frizura po želji vođe, nestašni kum, mali diler čipsa, pametne svinje... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega. 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
BUGARSKA

    U bugarskom selu Mogila pored Stare Zagore u Bugarskoj održana je tradicionalna godišnja prodaja devojaka za udaju, na kojoj se okupilo oko dve hiljade Roma. Sa mnogo šminke na sebi, tinejdžerke su sa roditeljima došle na ovaj redovni godišnji skup da nađu muža, po mogućstvu onog koji je spreman dobro da plati za svoju buduću suprugu. Kako je rekla Elena iz Kapitan Andrejeva, majka jedne od prisutnih devojaka, 'Dovodimo naše kćerke na ovaj skup kako bi mogle da upoznaju mladiće pošto im je odlazak u disko klubove zabranjen'. Za lepu devojku treba izdvojiti nekoliko hiljada evra. Ovo se tradicionalno održava prve subote po početku uskršnjeg posta, na Dan Svetog Todora, navode agencije !!!

SAD

    Student sa Jejla, 21-godišnji Amerikanac Džesi Mejmen tužio je aviokompaniju 'US Ejrvejz' zbog nestanka konzole za igrice iz njegovog kofera tokom leta od Nju Hejvena u državi Konektikat, do Sinsinatija. On traži odštetu od milion, a oni mu nude 3 hiljade dolara Džesi u svojoj tužbi koju je predao sudu u okrugu Hamilton navodi da je konzola 'Xbox360' opremljena specijalnim hard diskom i samo za nju traži odštetu od 1.700 dolara, a zato je kompaniji za 'nesavestan rad i njegovo maltretiranje oko nestale opreme' tražio još milion dolara! Portparol aviokompanije ljubazno mu je saopštio da može da očekuje najviše 3.300 dolara, pošto je to najveća predviđena nadoknada za nestali prtljag !!!

  NEMAČKA
   Da bi svojoj ženi dokazao da je trezan, jedan Nemac je seo zajedno sa ženom i troje dece u auto i odvezao se pravo u policijsku stanicu po potvrdu da nije pio - a tamo mu je onda izmereno 2,2 promila! Sve se ovo dešavalo u Husumu, u blizini dansko-nemačke granice. Osim toga što je vozio totalno pijan, zbog čega će biti kažnjen paprenom globom, moraće pretrpeti i činjenicu da je njegova žena bila u pravu !!!

  ŠVEDSKA
   Jednom švedskom paru trebalo je pet godina međusobnog pregovaranja i kazna od 5.000 kruna zbog 'neimenovanja deteta' da bi se odlučili za ime, a ono - ima čak 43 znaka. Ali, vlastima se ni to nije svidelo. Oni su svom sedmogodišnjem detetu dali besmisleno ime Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 - (izgovara se kao "/'al,bin"). Par je nakon kazne predložio da će preimenovati ime deteta u 'A', no švedska vlada je i to odbila !!!

  ČEŠKA
   Potvrda da imaju najpitkije pivo Česima je ovaj put stigla iz Japana, i to od pacova. Naime, najnovije naučno istraživanje provedeno u Japanu pokazalo je da i malim glodavcima češko pivo najlakše klizi niz grlo. 'Kada su pred njih stavili jednu posudicu s češkim pivom i jednu s vodom, pacovi su prvo popili pivo, ali kad su češko pivo zamenili nekim drugim pivom pacovi bi se vratili vodi'', rekao je šef češkog Naučnog pivarskog instituta. Ovi rezultati do kojih su došli japanski naučnici možda pomognu Česima u njihovim nastojanjima da EU geografski zaštiti brend ''češko pivo'', jer je pitkost piva jedan od glavnih argumenata na kojim se zasniva njihov zahtev !!!

  IRSKA
   Irska policija pokrenula je veliku poteru za kradljivcem koji je ukrao 450 buradi iz pivare Ginisa, zaštitnog znaka i najveće turističke atrakcije Dublina. Policija je rekla da se jedan muškarac dovezao u pivaru i zakačio svoj kamion za cisternu piva, koja je trebala biti isporučena gradskim pabovima. Lopov je odneo 180 buradi Ginisa, 180 buradi američkog piva Badvajzer i 90 buradi danskoga Karlsberga. Ovo je najveća krađi u istoriji pivare, a policija tvrdi da će pljačkaš teško moći prodati pivo daleko od očiju šire javnosti, osim ako u pljačku nisu umešani vlasnici pabova !!!

  IRSKA
   31-godišnji Gari Ašbrok, pronađen je ugušen i go na svom krevetu dok je na glavi imao gumu prezervativa, a pokraj njega su stajale prazne limenke plina za smejanje. On se slučajno ubio stavivši prezervativ na glavu u neobičnom seksualnom podvigu. Njegov je prijatelj na sudu izjavio kako za Garija ovako nešto nije neobično, jer je imao neobične načine seksualnog zadovoljavanja !!!

BOLIVIJA
    Bolivijski predsednik Evo Morales žvakao je list koke na sastanku Komisije UN za narkotike u želji da progura svoj predlog za skidanje koke sa liste zabranjenih supstanci. 'List koke nije isto što i kokain, ta biljka nije štetna po zdravlje, ne uzrokuje psihičke poremećaje niti dovodi do zavisnosti, a ako je koka droga, onda morate da me uhapsite. Deset godina sam redovno konzumirao listove koke. Da su posledice takve kao što ste ih opisali, nikada ne bih postao predsednik' - govorio je Morales. On je i lider sindikata uzgajivača koke. Bolivija je, inače, treća na svetu po proizvodnji koke, iza Kolumbije i Perua. Ujedinjene Nacije su procenile da je 2007. godine u Peruu 80 posto zasada koke prerađeno u kokain !!!

SEVERNA KOREJA
    Severnokorejski vođa Kim Il Jong već je zabranio kratke suknje, uske pantalone i uvozne filmove, a sad je preko svoje partije odredio kakve frizure moraju da nose njegovi sunarodnjaci. Muškarci - kratka, strogo ošišana kosa, a žene moraju imati svezanu kosu !!!

AMERIKA
    Nestašni je kum podvalio mladencima senzor pod krevet koji reaguje na ljubavni odnos i tako na društvenoj mreži Twitter beleži svaku žešću aktivnost na tom krevetu. Kum kaže da je to uradio dok su mladenci bili na medenom mesecu, jer se hteo osvetiti prijatelju za zvrčku koju je ovaj njemu priredio na njegovom venčanju. Twitter beleži svaki odnos ovog para, a mogu ga komentarisati i posetioci. Naravno, identitet ozvučenih mladenaca nije objavljen !!!

JUŽNA AFRIKA
   Dvojica policajaca su na severu južnoafričke provincije KwaZulu-Natal zaustavili neobične putnike. U plavom Fiatu Uno su se uz vozača nalazile i dve krave i još dve koze. Šef policije Jabulani Mdletshe je rekao kako je stanovništvo Phelindabe obavestilo dvojicu policajaca, koji nisu bili na dužnosti, o tome da su videli muškarca koji u mali Fiat Uno pokušava ugurati kravu. Kad su policajci stigli, vozač je u automobil već uspeo utovariti sve četiri životinje te se dao u beg. Kada je shvatio da neće uspeti pobeći policiji, zaustavio je automobil i pobegao u žbunje. Šokirani policajci su ustanovili da muškarac u auto nije ugurao samo onu jednu kravu, o kojoj im je javilo stanovništvo, već su se u automobilu nalazile dve krave i dve koze. Za snalažljivim vozačem policija i dalje traga !!!

SAD
   'Pametnim' kriminalcima svakakve ideje padaju na pamet. To pokazuje i slučaj muškarca iz Pitsburga koji je pokušao u jednom megamarketu da razmeni novčanicu od milion dolara. Neimenovani je muškarac blagajnici pružio milionsku novčanicu, a nakon što ju je ona odbila primiti i razmeniti, obuzela ga je navala panike i besa, pa je elektronskim čitačem kartica udario po blagajni i posegnuo za čitačem kodova. Policija je uhvatila muškarca, koji sa sobom nije nosio nikakva lična dokumenta, a odbio je policiji odati svoj identitet. Od 1969. godine, novčanice od 100 dolara su najveće koje se nalaze u opticaju !!!

BELORUSIJA
   Beloruski granični policajci uhapsili su ruskog državljanina koji je pokušavao metalnim lončićem iskopati tunel između Belorusije i Poljske. Nesretnome Rusu Poljska je kao članica EU trebala biti samo tranzitna zemlja do Nemačke, gde živi njegova devojka. Beloruski policajci, međutim, tvrde da je on hteo da ode Francusku da bi se priključio Legiji stranaca. Zasad je nejasno zašto je 19-godišnji Rus koristio lončić kako bi prokopao tunel. Uz sebe je nosio vojničke obroke, maskirno odelo, mape i vodič za preživljavanje. Uhvaćen je na kilometar od poljske granice !!!

NOVI ZELAND
    Novozelandski saobraćajni policajac osuđen je na dve godine zatvora jer je prisilio prostitutku da mu kazne plati 'u naturi'. Sudija je naglasio da kazna mora biti dovoljno teška kako bi javnosti vratila poverenje u policiju. Ovaj policajac je iskoristio činjenicu da je prostitutka imala kazne u vrednosti 500 eura i tako je prisiljavao na ljubavni odnos čak 9 meseci. Kazne je 'naplaćivao' u svom policijskom autu !!!

KANADA
    30 - godišnji Amerikanac skočio je sa Nijagarinih vodopada u pokušaju da se ubije. U kritičnom stanju je prebačen u bolnicu, gde je utvrđeno da ima ozbiljnu povredu glave i da pati od hipotermije. Njegovu su nameru osujetili spasioci koji su ga izvukli iz ledene vode. Ovo je drugi čovek koji je preživeo pad sa 'Konjskog kopita', najvećeg od tri Nijagarina vodopada. Godine 2003, još jedan Amerikanac je izvučen iz reke posle samoubilačkog skoka, a za najmanje još 17 osoba, ne računajući samoubice, zna se da su pale sa vodopada. Nijagarini vodopadi su visoki 50 metara i nalaze na granici između SAD i Kanade. Njihov protok je više od 168.000 kubnih metara vode u minutu i jedni su od najmoćnijih i najpoznatijih vodopada u svetu !!!
ENGLESKA

    Dečak, star 12 godina, suspendovan je sa nastave u jednoj školi u Liverpulu nakon što je uhvaćen kako svojim kolegama preprodaje čips. U toj školi je zabranjena prodaja nezdrave hrane, pa je mladi 'diler' pokrenuo vrlo unosan posao koji mu je dnevno donosio nekoliko desetina funti. Da stvar bude još bolja, pre nekog vremena u preprodaji grickalica ispred iste škole uhvaćen je i dečakov otac !!!

TAJVAN
    Svinje jednog odgajivača sa Tajvana same idu u WC i time štede vodu i manje zagađuju okolinu. A, takođe, njihov izmet koriste kao đubrivo. Vlasnik je na svakih 40 svinja napravio posebnu WC zonu. Svaki je WC pokriven gvozdenom pločom sa rupicama kroz koje prolazi mokraća, a njihov izmet usisava specijalna mašina. Obuku za samostalan odlazak na WC svinje počinju još kao praščići !!!

AMERIKA
    Amerikanka Elsi Egan pretukla je svoga muža invalida sirovim odreskom od mesa. Do svađe je došlo kad je muž odbio parče hleba, jer je hteo kiflu, a tada ga je nasilna žena više puta udarila mesnim odreskom po glavi. On je sve prijavio policiji, koja je ženu optužila za zlostavljanje hendikepiranih osoba, a sud ju je kaznio i sa 2.500 dolara !!!

BRITANIJA
    Dugo su muškarci verovali da su crveni obrazi i snene oči najpouzdaniji znakovi koji otkrivaju da se sviđaju ženama. Vodeći britanski psiholog Džef Biti otkrio je da se, međutim, istina krije u nogama. On tvrdi da će žena, ako joj se muškarac svidi, pomicati noge dalje od svog tela i noge će držati raširene. Ako su ženi prekrižena kolena ili stopala, to nije dobar znak, tvrdi profesor Biti. Pa vi sad procenjujte !!!

AMERIKA
    U izborima za gradonačelnika Njujorka, 10% glasova osvojio je Montgomeri Burns, vlasnik nuklearke u kojoj radi crtani junak Homer Simpson. Građani Njujorka glasali su za crtanog lika pošto im nijedan pravi kandidat nije bio po volji. Osim Homerovog šefa, na listi kandidata našli su se tako i Miki Maus, Abraham Linkoln, a jedan glas osvojio je i Adolf Hitler !!!

ŠVEDSKA
    U Švedskoj su se ovih dana prvi put našle u prodaji farmerke proizvedene u Severnoj Koreji. To je prvi severnokorejski proizvod koji će se prodavati na zapadnom tržištu. Cena im je čak 150 eura, a inače farmerke se neće prodavati u Severnoj Koreji jer je tamo zabranjeno nošenje farmerki !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana