Naslovni baner
Ponuda Tema

Lude Vesti Iz Sveta - No 13

   Prodaja devojaka za udaju, frizura po želji vođe, nestašni kum, mali diler čipsa, pametne svinje... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega. Toliko gluposti i otkačenih stvari se dešava, da se čovek nekada mora zapitati da li ovde uopšte ima neko ko je normalan. Pročitajte najluđe i najotkačenije vesti iz celog sveta i pogledajte šta su sve ljudi u stanju da urade kada im pamet odluta i mozak ode na 'rezervu'. Stvarno, ima nas svakavih, ali jedino je dobro što će vam ovo izmamiti osmeh na lice i nasmejati vas do suza...  
BUGARSKA

    U bugarskom selu Mogila pored Stare Zagore u Bugarskoj održana je tradicionalna godišnja prodaja devojaka za udaju, na kojoj se okupilo oko dve hiljade Roma. Sa mnogo šminke na sebi, tinejdžerke su sa roditeljima došle na ovaj redovni godišnji skup da nađu muža, po mogućstvu onog koji je spreman dobro da plati za svoju buduću suprugu. Kako je rekla Elena iz Kapitan Andrejeva, majka jedne od prisutnih devojaka, 'Dovodimo naše kćerke na ovaj skup kako bi mogle da upoznaju mladiće pošto im je odlazak u disko klubove zabranjen'. Za lepu devojku treba izdvojiti nekoliko hiljada evra. Ovo se tradicionalno održava prve subote po početku uskršnjeg posta, na Dan Svetog Todora, navode agencije !!!

SAD

    Student sa Jejla, 21-godišnji Amerikanac Džesi Mejmen tužio je aviokompaniju 'US Ejrvejz' zbog nestanka konzole za igrice iz njegovog kofera tokom leta od Nju Hejvena u državi Konektikat, do Sinsinatija. On traži odštetu od milion, a oni mu nude 3 hiljade dolara Džesi u svojoj tužbi koju je predao sudu u okrugu Hamilton navodi da je konzola 'Xbox360' opremljena specijalnim hard diskom i samo za nju traži odštetu od 1.700 dolara, a zato je kompaniji za 'nesavestan rad i njegovo maltretiranje oko nestale opreme' tražio još milion dolara! Portparol aviokompanije ljubazno mu je saopštio da može da očekuje najviše 3.300 dolara, pošto je to najveća predviđena nadoknada za nestali prtljag !!!

BOLIVIJA

    Bolivijski predsednik Evo Morales žvakao je list koke na sastanku Komisije UN za narkotike u želji da progura svoj predlog za skidanje koke sa liste zabranjenih supstanci. 'List koke nije isto što i kokain, ta biljka nije štetna po zdravlje, ne uzrokuje psihičke poremećaje niti dovodi do zavisnosti, a ako je koka droga, onda morate da me uhapsite. Deset godina sam redovno konzumirao listove koke. Da su posledice takve kao što ste ih opisali, nikada ne bih postao predsednik' - govorio je Morales. On je i lider sindikata uzgajivača koke. Bolivija je, inače, treća na svetu po proizvodnji koke, iza Kolumbije i Perua. Ujedinjene Nacije su procenile da je 2007. godine u Peruu 80 posto zasada koke prerađeno u kokain !!!
SEVERNA KOREJA

    Severnokorejski vođa Kim Il Jong već je zabranio kratke suknje, uske pantalone i uvozne filmove, a sad je preko svoje partije odredio kakve frizure moraju da nose njegovi sunarodnjaci. Muškarci - kratka, strogo ošišana kosa, a žene moraju imati svezanu kosu !!!

AMERIKA

    Nestašni je kum podvalio mladencima senzor pod krevet koji reaguje na ljubavni odnos i tako na društvenoj mreži Twitter beleži svaku žešću aktivnost na tom krevetu. Kum kaže da je to uradio dok su mladenci bili na medenom mesecu, jer se hteo osvetiti prijatelju za zvrčku koju je ovaj njemu priredio na njegovom venčanju. Twitter beleži svaki odnos ovog para, a mogu ga komentarisati i posetioci. Naravno, identitet ozvučenih mladenaca nije objavljen !!!

NOVI ZELAND

    Novozelandski saobraćajni policajac osuđen je na dve godine zatvora jer je prisilio prostitutku da mu kazne plati 'u naturi'. Sudija je naglasio da kazna mora biti dovoljno teška kako bi javnosti vratila poverenje u policiju. Ovaj policajac je iskoristio činjenicu da je prostitutka imala kazne u vrednosti 500 eura i tako je prisiljavao na ljubavni odnos čak 9 meseci. Kazne je 'naplaćivao' u svom policijskom autu !!!

KANADA

    30 - godišnji Amerikanac skočio je sa Nijagarinih vodopada u pokušaju da se ubije. U kritičnom stanju je prebačen u bolnicu, gde je utvrđeno da ima ozbiljnu povredu glave i da pati od hipotermije. Njegovu su nameru osujetili spasioci koji su ga izvukli iz ledene vode. Ovo je drugi čovek koji je preživeo pad sa 'Konjskog kopita', najvećeg od tri Nijagarina vodopada. Godine 2003, još jedan Amerikanac je izvučen iz reke posle samoubilačkog skoka, a za najmanje još 17 osoba, ne računajući samoubice, zna se da su pale sa vodopada. Nijagarini vodopadi su visoki 50 metara i nalaze na granici između SAD i Kanade. Njihov protok je više od 168.000 kubnih metara vode u minutu i jedni su od najmoćnijih i najpoznatijih vodopada u svetu !!!
ENGLESKA

    Dečak, star 12 godina, suspendovan je sa nastave u jednoj školi u Liverpulu nakon što je uhvaćen kako svojim kolegama preprodaje čips. U toj školi je zabranjena prodaja nezdrave hrane, pa je mladi 'diler' pokrenuo vrlo unosan posao koji mu je dnevno donosio nekoliko desetina funti. Da stvar bude još bolja, pre nekog vremena u preprodaji grickalica ispred iste škole uhvaćen je i dečakov otac !!!

TAJVAN

    Svinje jednog odgajivača sa Tajvana same idu u WC i time štede vodu i manje zagađuju okolinu. A, takođe, njihov izmet koriste kao đubrivo. Vlasnik je na svakih 40 svinja napravio posebnu WC zonu. Svaki je WC pokriven gvozdenom pločom sa rupicama kroz koje prolazi mokraća, a njihov izmet usisava specijalna mašina. Obuku za samostalan odlazak na WC svinje počinju još kao praščići !!!

AMERIKA

    Amerikanka Elsi Egan pretukla je svoga muža invalida sirovim odreskom od mesa. Do svađe je došlo kad je muž odbio parče hleba, jer je hteo kiflu, a tada ga je nasilna žena više puta udarila mesnim odreskom po glavi. On je sve prijavio policiji, koja je ženu optužila za zlostavljanje hendikepiranih osoba, a sud ju je kaznio i sa 2.500 dolara !!!

BRITANIJA

    Dugo su muškarci verovali da su crveni obrazi i snene oči najpouzdaniji znakovi koji otkrivaju da se sviđaju ženama. Vodeći britanski psiholog Džef Biti otkrio je da se, međutim, istina krije u nogama. On tvrdi da će žena, ako joj se muškarac svidi, pomicati noge dalje od svog tela i noge će držati raširene. Ako su ženi prekrižena kolena ili stopala, to nije dobar znak, tvrdi profesor Biti. Pa vi sad procenjujte !!!

AMERIKA

    U izborima za gradonačelnika Njujorka, 10% glasova osvojio je Montgomeri Burns, vlasnik nuklearke u kojoj radi crtani junak Homer Simpson. Građani Njujorka glasali su za crtanog lika pošto im nijedan pravi kandidat nije bio po volji. Osim Homerovog šefa, na listi kandidata našli su se tako i Miki Maus, Abraham Linkoln, a jedan glas osvojio je i Adolf Hitler !!!

ŠVEDSKA

    U Švedskoj su se ovih dana prvi put našle u prodaji farmerke proizvedene u Severnoj Koreji. To je prvi severnokorejski proizvod koji će se prodavati na zapadnom tržištu. Cena im je čak 150 eura, a inače farmerke se neće prodavati u Severnoj Koreji jer je tamo zabranjeno nošenje farmerki !!!


Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA