Ponuda Tema

Opičene Slike Sa Komentarom - No 37


ISTERIVANJE NEČASTIVOG

    Kupio sam u antikvarnici vrlo staru knjigu i u njoj našao recept za isterivanje đavola. Potom sam nabavio žabe, dlake, životinjske oči, olovo, suvo korenje dvozuba i još nekoliko neophodnih sastojaka, zamešao ih i skuvao kako treba, namazao se pod pazuhom, po bedrima i pošpricao zidove stana.
   Zbog toga je nastala žestoka svađa sa ženom koja je na kraju besno napustila stan.
    TAKO DA OVA STVAR U NAČELU DELUJE JAKO DOBRO.
FRAZE I IZRAZI

■ PUTNICI SA EKSEROM U DUPETU - Putnici koji sede do prolaza u autobusu, i nemaju nameru da se pomere na prazno mesto kraj prozora odmah do sebe.
Na pitanje da bar prođete vi do prozora, pošto im je dupe prikačeno za neku osovinu ili ekser, samo će pomeriti kolena za 90 stepeni ka unutrašnjosti autobusa i dati vam čitavih 10 cm u širinu da izvedete akrobaciju prebacivanja na susedno mesto, jer nindža roup niste poneli. I naravno sve to uz gunđanje...

■ BLJAKOno što jedeš kad postaneš tata.
- Mama ovo je bljak, neću ovo da jedem!
- Nema veze poješće to tata, a ti pojedi ovo što sam ti odvojila.

■ HAPPY HAUR - Situacija kad se probudite sat vremena pre alarma i shvatite da još toliko možete da spavate.

■ ROĐENDAN - Skupljanje godišnjih zaliha dezodoransa i gelova za tuširanje.

■ ČEK, ČEK - Upadica kojom klasični kreten u društvu prekida nečiju priču kako bi nagovestio svoj enormni prdež.

■ ZAKON PRLJAVIH AUTOMEHANIČARSKIH RUKU - Čim ih umažete uljem, zasvrbeće vas nos.

■ RUSKI PROIZVOD - Proizvod koji po funkcionalnosti ne zaostaje za proizvodima sa zapada, ali se karakteriše nemaštovitim kockastim oblikom i velikom težinom. Na primer:
- Jel to digitalni aparat? Mogu da pogledam?
- Jeste, evo ti samo pazi da se ne isečeš.

■ ZDRAVO - Univerzalni naziv za boranije, graškove, keljove, prokelje i ostale bljutave povrćke. Veoma hranljivo, dabome. Na primer:
-Mama, sta je to ljigavo zeleno?
-To je zdravo! Ćuti i jedi!
■ PLUSKVAMFUTUR ILI POTENCIJAL - Poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

■ PUŠAČKA NOGA - Ona noga kojom gasiš cigaru.

■ DOBAR DAN INTERESUJE ME STAMBENI KREDIT - Sve što bi trebalo da kažeš da bi dobio 2 sata u klimatizovanom prostoru i hladnu, filtriranu vodu, a ako je Intesa u pitanju čak i sok. A, i lep je osecaj gledati kako se jedna sofisticirano emancipovana ženka lomi da ti objasni koliko si pametan što si baš kod nje došao.

■ NUTRICIONISTA - Čovek koji se hrani od tvog gladovanja

■ MORE, ULAZI U KUĆU - Rečenica kojom se završavaju svi veliki životni planovi jednog petogodišnjaka.

■ STUDENTSKI OČAJ - Stanje koje nastaje kada shvatiš da bi lakše očistio naftnu mrlju u Meksičkom zalivu nego godinu u junu ili povalio koleginicu koja sedi ispred tebe.

■ MA, MORA DA STANE - Najčešće poslednje reči pešaka koji prelaze preko pešačkog u Srbiji.

■ MENJAČNICA - Mesto gde dinare menjate za novac.

■ AZIL ZA KOMARCE - Zid posle krečenja. Jednostavno nemaš srca da ih zvekneš.

Smesni posteri, smesne slike i smesni natpisi
Smesni posteri, smesne slike i smesni natpisi
Smesni posteri, smesne slike i smesni natpisi

BOSANSKO UDVARANJE

    Muškarac koji je izgleda u ranim tridesetima. U pomalo neudobnom položaju oslonjen na šank i gleda u jednu ačku na polici sa pićem. Svako malo lizne od svog duplog pelinkovca. Po odeći, nogama koje u ritmu muzike titraju po podu, po držanju tela, prosto po svemu, može se reći, stereotipni Eros-Bosančeros.
Dva stola dalje, sama, mirna sedi lepa žena. Po vanjštini bi se reklo da su generacija.. Je li samo dobro očuvana ili je stvarno ista godina proizvodnje, teško je reći, ali da dobro izgleda je fakat.
    - Mmmm, vidi one mace - pomisli naš glavni junak - baš dobro izgleda a i čini mi se da joj nešto treba što ja imam. Kako bi samo rado pričao s njom... Ali šta da joj kažem?? Tako sam prokleto stidljiv i svaki put kad pokušam pričati s nekom ženom, valjam samo gluposti.. Hm.. Znam !! Reći ću joj da sam se u nju zaljubio na prvi pogled. Ma, ne.. Radije ne.. Ismejaće me i izvaliti neki od ženskih fazona na tu temu. Možda da joj pošaljem piće, a ostatak će doći sam po sebi. Pih, baš sam smotan. U tom trenutku žena ustaje i odlazi.
    - Stvar se sama od sebe rešila. Baš sam smotan. Kako mi fali hrabrosti svaki put. Toliko je tema o kojim bi se dalo nešto mljeti. Pa i upucavanje je za ljude. Šta mi može biti, da me odbije ili da pristane?! Ni od jednog od tih stvari se ne umire. Mada bi u ovom drugom slučaju umro od sreće. Možda je i bolje ovako. Ko zna kakve bi mi sve probleme ova lepa žena donela...Par minuta posle, žena se vraća i seda za isti stol.
    - Evo je opet !!! Vratila se!! To je to! To mora da je znak! Mi smo određeni jedno za drugo! Sad ću joj prići. Valjda ispričam nešto interesantno! Sad ili nikad! Eksira svoj dupli pelinkovac da se okuraži, provuče ruku kroz kosu, uvuče stomak, ispravi leđa, lagano odšeta do stola za kojim lepa žena sedi, spusti se na slobodnu stolicu i dubokim glasom upita:
    -Jes' ti to išla pišati, a ?!
×

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA