Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Kratke Vesti
Omiljeno na sajtu
Kratke Vesti Evropa
Kratke Vesti Balkan
Kratke Vesti Sport

Nuklearno Naoružanje i NLO

   Kontrola Iz Letećeg Tanjira. Tekst je nastao na osnovu knjige 'UFOs and Nukes: Extraordi­nary Encounters at Nuclear Weapons Site' od Roberta Hastingsa. Od 1981. Hasings predaje o vezi NLO-a i nuklearnog oružja na više od 500 koledža i univerziteta u Sjedinjenim Državama. Njegovo pojavljivanje s bivša tri oficira USAF-a na CNN-ovom Larry King Live 18. maja 2008. možete pogledati gore u video prilozima.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
       Velika većina ljudi širom sveta nije ni svesna njenog postojanja, ali veza između NLO-a i nuklearnog naoružanja sada je izvanredno dobro dokumentovana. Dosjei Američkog vazduhoplovstva (U.S. Air Force; USAF), FBI-a i CIA-e koji su deklasifikovani na osnovi Akta o slobodi informisanja, utvrdili su uverljiv, tekući obrazac aktivnosti NLO-a kod američkih položaja s nuklearnim oružjem, unatrag sve do decembra 1948.
Tokom više od 35 godina Robert Hastings je intervjuisao bivše i penzionisano osoblje iz Američkog vazduhoplovstva po pitanju njihove direktne ili indirektne uključenosti u slučajeve viđenja NLO-a vezane uz nuklearno oružje. Ti pojedinci - od bivših pilota do penzionisanih pukovnika - izveštavaju o izvanrednim susretima koji imaju oćite implikacije na nacionalnu sigurnost. U stvari, kad se dovedu do svog logičkog zaključka, ti objavljeni incidenti imaju planetarne implikacije, uzmu li se u obzir užasavajući ishodi koji bi proizašli iz totalnog, globalnog nuklearnog rata.
    U vreme tih istraživanja Roberta Hastingsa, njegovi bivši ili penzionisani izvori iz USAF-a držali su pozicije koje su se kretale od oficira za lansiranje nuklearnih projektila i ciljanje preko osoblja za održavanje projektila, do policije za sigurnost projektila. Opisani incidenti javljali su se kod Malmstroma, Minota, F.E. Warrena, Ellswortha, Vandenberga i Wal­ker AFB-a, izmedu 1963. i 1996. Drugi izvori su bili stacionirani kod Wurtsmitha i Loring AFB-a, gde su tokom ere Hladnog rata bili smešteni nuklearni bombarderi B-52. U aprilu 2009.
    Robert Hastings je intervjuisao pre­ko 100 osoba koje su bile uključene u razne incidente vezane uz NLO-e kod baza Strateške vazdušne komande ili kod zabačenih položaja s interkontinentalnim balističkim projektilima (ICBM). Ovde je Robert Hastings za prikaz odabrao izjavu jedne od tih osoba. Izjavu daje - pomalo nerado - neko kome je američka Vlada poverila funkcionisanje naoružanja za masovno uništenje - David H. Schuur, koji govori:
    'Što se tiče incidenta, ovo je ono najbolje čega se sećam o tome: Alpha kapsula, koja je bila istočno od nas, izvestila je po PAS-u - primarnom sistemu uzbunjivanja - da njihovo osoblje za sigurnost opaža veliki sjajni objekt kako lebdi iznad nekih od njihovih položaja s projektilima.
    Kretao se od projektila do projektila. Mislim da je Alpha posada za projektile takođe izvestila da primaju 'sumnjive pokazatelje' na njihovoj konzoli za kontrolu projektila, ali nisam siguran. Znam da je nekoliko minuta kasnije naša kapsula imala su­mnjive pokazatelje - anomalna očitavanja - sa nekih od naših projektila.'
     Robert Hastings je zamolio Schuura da objasni PAS. On je rekao: 'To je bila jedna otvorena linija između komande SAC-a i vazduhoplovnih komandnih stanica. U svakoj lansirnoj kapsuli postojao je zvučnik i kad su komandne stanice slale naredbu, ili što god, mogli smo to čuti. Kad su u Alphi imali viđenja NLO-a, uzbunili su komandnu stanicu, u koje vreme je komandna stanica nazvala glavni štab SAC-a. Tako, kad je izaša izveštaj o viđenju, svi mi čuli smo ga na PAS-u.'
    Schuur je nastavio: 'Ali, to nisu bili samo Alpha i Echo. Tokom narednog sata ili tako nekako - ne secam se tačno koliko je to dugo trajalo - sa svih lansirnih položaja izvestili su da su njihove ekipe za uzbunjivanje opažali NLO iznad njihovih postrojenja. Kako je objekt prolazio iznad svakog lansirnog područja, mogla se pratiti njegova putanja putem izvještaja na PAS-u. Objekt se kretao preko čitavog krila, od jugoistoka prema severozapadu, sledeći razmeštaj krila. Što se tiče našeg položaja, Echo, neko­liko minuta nakon saslušanja izveštaja iz Alphae, primio sam poziv od sigurnosti odozgo da se velika bela svetlost - zapravo, tačnije bi bilo reći veliki, sjajni objekt - nalazi na nebu, istočno od postrojenja za kontrolu lansiranja.
    Kad je stražar nazvao dole, može biti da je koristio izraz 'NLO', ali ne sećam se tačno. Nije opisao njegov oblik ili visinu, jer je bio predaleko. Nikad nije došao dovoljno blizu LCF-u da bi se vidio bilo kakav detalj. Kad je bio najbliže, bilo je to dve, tri, mozda četiri milje daleko od nas, blizu jedne lokacije s projektilima. Međutim, kad je objekt prošao iznad našeg položaja počeli smo na našoj konzoli primati brojne sumnjive pokazatelje. Objekt je očigledno slao nekakvu vrstu signala u svaki projektil.
    Objekt nije proverio sve pro­jektile, ali bilo ih je nekoliko koje jest. Možda šest ili sedam, osam. Možda ih je svih deset bilo provereno, mislim da nije. Kako je ta stvar prolazila iznad svake od lokacija s projektilom, počeli bismo primati nepredvidive pokazate­lje za taj pojedini projektil. Nekoliko sekundi posle opet se sve vratilo na normalu. No, onda je sledeći projektil davao sumnjive pokazatelje, tako da se objekt očito premestio do njega i učnio mu istu stvar. Zatim na sledeći projektil i tako redom. Bilo je to kao da objekt skenira svaki projektil, jednog po jednog. Unutrašnja sigurnost i Vanjska sigurnost i njihovi alarmi bili su aktivirani, ali imali smo ih svo vre­me iz ovog ili onog razloga.
     Međutim, posebno te noći morali smo aktivirati prekidač Inhibit' (u prevodu, 'Spreči') zbog toga što smo dobili pokaza­telje Launch in Progress' (u prevodu, 'Lansiranje u toku')! Nakon nekoliko minuta NLO je prešao severozapadno od nas i svi pokazatelji su se vratili na normalu.'
    Robert Hastings je želeo biti siguran u ono što mi je upravo bilo rečeno, pa je upitao Schu­ura: 'Dakle, ako dobijete pokazatelj 'Lansiranje u toku, da li to znači da je lansirna sekvenca pokrenuta - da se projektil priprema za lansiranje'? Schuur je odgovorio: 'To znaci da je projektil primio signal za lansiranje. Kad se to dogodi mi dobivamo pokazatelj u kapsuli da je projektil primio komandu za lansiranje. Ako se to dogodi, bez propisanog ovlašćenja, okrećete ono što se naziva prekidač 'Inhibit' kako biste odložili lansiranje na određeni vremenski period. Ako komanda 'inhibit' ulazi iz druge lansirne kapsule to u celosti prekida lansiranje. Ali, ako ta druga komanda ne uđe, projektil će čekati određeni vremenski period, a onda se automatski lansira po isteku tog razdoblja - teorijski. Naravno, te noći imali smo sve vrste drugih pokazatelja koji su dolazili od svakog projektila tako da bi se, u toj situaciji, lansiranje verovatno samo zaustavilo. Iskreno, ja ne znam'.
    Robert Hastings je upitao Schuura da li se je pokaza­telj 'Lansiranje u toku' ikada aktivirao bilo kojim drugim povodom, bilo pre ili posle tog NLO incidenta, dok je bio na dužnosti uzbunjivanja. Odgovoreno mu je: 'Ne, nikada'. Zatim je pitao Schuura da li je čuo da su ekipe za održavanje projektila morale zameniti komponente ili čitave sisteme u zahvaćenim projektilima - onima koji su stvorili sumnjiva očitavanja. Odgovorio je: ' Ne. Ako se to dogodilo, nikada nisam čuo za to. Po povratku u bazu, idućeg dana, mog zapovednika i mene presreo je oficir za operacije, i on je samo rekao: 'Ništa se nije dogodilo, nemamo o čemu razgovarati, do viđenja. Naši dnevnici i trake bili su izručeni. Svaka kapsula je imala 24-satnu traku koja je, koliko se sećam, zapisivala komunikacije koje su isle preko sistema PAS, tako da bi svi izveštaji trebali biti na toj traci. Ali, u biti nam je rečeno da se te noći ništa nije dogodilo i da se o tome više ne raspravlja. Bio je to događaj koji se nije dogodio. Nikada nismo bili saslušavani od strane OSI-a ili bilo koga drugog. Samo smo otišli kući. Većina posada za projektile koje su se vraćale povukle su se u bazu iz svojih postrojenja, tako da su sve one stizale u različita vremena. Nije bilo grupnog saslušavanja za koje bih ja znao. Nikad nisam čuo bilo što drugo o tom inci­dentu.
    Robert Hastings je zapitao Schuura: 'Znam da niste dobili nikakvu povratnu informaciju od svojih nadređenih, ali šta je vaša lična procena tog događaja'? Odgovorieno mu je: 'Oh, mislim da je nešto bilo tamo gore, uh, skeniranje projektila, motrenje što se događa. Neka vrsta procesa skeniranja'. Robert Hastings je zatim pitao Schuura šta misli, da li je aktiviranje lansiranja bilo slučajno ili namerno? Izgledalo je da je Schuur bio iznenađen ovim pitanjem, a zatim je rekao: 'Mislim da ga je upravo skeni­ranje pokrenulo. Pokrenulo je svakakve stvari, dobivali smo sve vrste pokazatelja. Odašiljana je neka vrsta signala s NLO-a prema projektilu koji su nehotice pokrenuli aktivaciju lansiranja, ali ja ne mislim da je to bilo namerno. Nadam se da nije! To bi bilo ... - Schuur nije dovršio rečenicu. Glas mu se prekinuo i uputio je duboki pogled.
    Očito, pomisao da su oni u NLO-u mogli namerno pokušati lansirati njegove nuklearne projektile te noći potaknula ga je da zastane - i, verovatno, da se naježi - više od 40 godina posle. Robert Hastings je prihvatio Schuurov izveštaj kao verodostojan, ali, naravno, pokušao je pronaći i druge bivše članove niegove eskadrile koji su voljni to potvrditi. Schuur je iskreno priznao da je čekao otprilike pet godina pre nego što je kontaktirao Roberta. Bilo je to tek nakon drugog objavljenog zahteva za informaciju od bivših penzionisanih projektilaca USAF-a, kad je odlučio da se rastereti. Taj kolebljivi odgovor nije netipičan. Mnogi od bivpih izvora iz redova oficira za lansiranje projektila nisu rado ili olako odavali svoja iskustva s NLO-ima, zbog ovog ili onog razloga. Praktički svi drugi izvori, bivši oficiri iz USAF-a, koji su spomenuli očito uplitanje NLO-a u njihove nukle­arne projektile izjavljuju da su ICBM-i usled kvarova u sistemima vodenja i kontrole (G&C) uklanjali 'status uzbune' i zbog toga ih se nije moglo lansirat­i.
   Koliko je poznato, Schuurovo svedočanstvo predstavlja jedini ve­rodostojni izveštaj koji je zabeležen o NLO-u koji je privremeno aktivirao američki nuklearni projektil. Međutim, treba reći, postoji jedan drugi pouzdani izveštaj o jednom takvom aktiviranju - u bivšoj sovjetskoj Ukrajini. Taj incident su obelodanila dva penzionisana oficira bivše Sovjetske armije, novinarima koji rade za Američku televizijsku mrežu ABC-TV.¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

NLO i Vanzemaljski SvetNLO i Vanzemaljski Svet - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Mesec i Njegove Mene
Testirajte Reflekse