Ponuda Tema

Nenormalni Natpisi i Ostale Provale - No 21

DOLAZAK NA SVET
     Pita mali dečak svoga oca: 'Tata, kako sam ja zapravo došao na svet?'
Na to će ti otac: 'Pa dobro, moj sine, nekada bismo ionako morali voditi ovaj razgovor. Eh, pazi:
- Tata je mamu upoznao 'Chatroom'-u. Posle toga su se tata i mama sastali u 'Cyber Cafe'–u. U WC-u je mama htela nekoliko 'Downloads' sa tatinog 'Joy Stick'-a. Kada je tata bio spreman za 'upload' iznenađeno smo primetili da nismo instalirali 'Firewall'. Nažalost je već bilo kasno da kliknemo 'Cancel' ili 'Escape'
- A obaveštenje: 'Da li zaista želite upload?'
- A, tu 'opciju' smo izbrisali na samom početku prilikom 'podešavanja' programa. Mamin scanner virusa nije već dugo bio 'updated' i nije dobro poznavao tatin 'Blaster-Worm'. Tako smo pritisnuli 'Start' potom tipku 'Enter' i mama je dobila obaveštenje: 'Download time 9 meseci!'
LEGENDA O DIVNOM PRAZNIKU

    Plata je najradosniji praznik među zaposlenim Srbima. Kult plate uglavnoj je raširen na jugu i okolini Zlatibora, dok ga u unutrašnjosti i na severu malo ko slavi. To je praznik koji okuplja porodice, miri zavađene i povezuje stare prijatelje. Obično se slavi van kuće, po prodavnicama prehrane, a pogotovo u kafanama gde se slavi i po nekoliko dana. To je dan praštanja i vraćanja svih dugova. Vernici se toga dana pozdravljaju rečima 'Legla je' i odgovorom 'Hvala dragom Bogu'. Poslednjih dana čestitka o prazniku stiže preko SMS-a. Obično se slavi tri dana, a prvi dan je mrsni posle dužeg posta. Na kraju se zaključuje da je plata kao i menstruacija - traje tri dana a posle se možete j.....

OBJAŠNJENJA FRAZA I IZRAZA

BRAČNI DRUGOVI - Muškarci koji se nakon ženidbe sve češće druže u kafani.
DOĐEM TI - Dužničko, poverilački odnos na kojem počiva srpska privreda.
ASEKSUALNOST - Kad te izraz 'vikend akcija' asocira na supermarket.
DEKOLTE - Automat za širenje zenica.
PALA NA SAMOFINANSIRANJE - Sponzoruša nakon raskida sa dečkom.
MAMA, MORAM NEŠTO DA TI KAŽEM - Nema druge, dete je nešto zasralo.
DOKUMENTARAC - Novčanik većine stanovnika Srbije.
JA SECKAM LUK, A KOMŠIJA PLAČE - Šaljivi način da dočarate slušaocu koliko su tanki zidovi zgrade u kojoj stanujete.
SINESTEZIJA - Iskustvo pri kome se stvara fenomen mešanja čula, a različiti nadražaji se stapaju u jedan kognitivni doživljaj, izazivajući raznovrsne asocijacije i halucinacije.
- Cimeru, čuju ti se noge!
- Vidim ...

POLAGANJE

    Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13: Daj nam ti reci jednu marku auta.
    Ovaj prvi k'o iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah skužio pa kaže on FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR.
    Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže: Sretna Nova godina!
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike
Smesni natpisi, smesni oglasi i smesne slike

PAS I VLASNIK

    Jednoga dana, umorni pas ušetao je u moje dvorište. Vidio sam po ogrlici i dobro uhranjenom trbuhu da ima dom i da je dobro zbrinut. Mirno mi je prišao, pomilovao sam ga po glavi, zatim me pratio u kuću, polako otišao niz hodnik, sklupčao se u kutu i zaspao. Sat kasnije, prišao je vratima i ja sam ga pustio van. Sutradan je ponovno došao, pozdravio me, ušao unutra i zauzeo svoje mesto u hodniku, ponovno odspavavši oko sat vremena. To se ponavljalo nekoliko nedjelja. Iz znatiželje, pričvrstio sam ceduljicu na njegovu ogrlicu:
- Volio bih da znam ko je vlasnik ovog divnog, umiljatog psa i da ga pitam zna li da svako popodne dolazi kod mene da odrijema.
Pas je sutradan stigao s novom ceduljicom pričvršćenom na ogrlicu:
- On živi u kući sa šestoro djece, od kojih je dvoje mlađe od tri godine, pa pokušava da se naspava. Mogu li i ja da dođem sutra s njim?

PISMO DEDA MRAZU

    Pišem ti dedice, znam da je zadnji ćas, al' ne dolazi ove godine ako Boga znaš, poklone ostavi negde po strani, još su nam dobri djedice oni stari od lani. Nisam ja skreno ako se pitaš, evo ti jućerašnje novine i sam znaš da ćitaš. Ah, volio bih i ja poklone dobiti nove zaslužene, za sve moje petice iz škole. Tako ti je dedice zaboravi na pivo, kriza nam je došla, iz vlasti nam poručuju živo. Recesija u svetu, banke u banani i vlasti je teško vidiš da nismo sami. Pratimo Europu, prilika je prava da i deca to saznaju.
    I samo još nešto, ko' šećer na kraju, zbog razloga navedenih otkaz ti spremaju. Ali zbog toga nemoj tuga da te svlada, biće drugog posla porućila ti je Vlada. Moj ti je savet, dedice moj dragi, prekvalifikacija brza za život u nadi. Da ne zaboravim, poručuje ti moj tata, dimnjaku nam ne prilazi, puške će da se hvata. Nemoj ga dedice zbog pretnji kriviti, na poslu su mu rekli da će i on od nade živiti. Pozdravljam te veselo, sa suzom u oku, javim ti na godinu  jesu li mere i dalje u toku. Do idućeg Božića dedice, živi mi u nadi, a ovaj si slobodan zahvali se Vladi.
×


Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA